ROMÂNIA NESECRET JUDEŢUL CARAS-SEVERIN Exemplar unic S.C. BENNING POVER ELECTRONICS ROM S.C.S.

CARANSEBES Celula de urgenţă
din 23.09.2011

APROB Preşedintele Celulei de Urgenţă Administrator
MULLER JOHANNES KONSTANTIN

5) Intervenţia forţelor specializate din cadrul SPSU. ipoteza limitării şi înlăturării urmărilor unui incendiu(inceput de incendiu) folosind mijloacele initiale de stingere din dotarea halei de productie S. 2) Organizarea acţiunilor de evacuare a salariatilor folosind caile de acces existente sau cai de varientare sigure si dirijarea acestora spre locurile de adunare /Verificarea prezentei salariatilor 3) Organizarea acţiunilor de intervenţie pentru înlăturarea incendiului cu forţele şi mijloacele proprii. ETAPE 1) Alarmarea personalului cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor. începând cu acordarea primului ajutor calificat sau daca este cazul.S. 4) Etapa a-Ia Acordarea primului ajutor salariatilor accidentati de catre echipele desemnate cu atributii de prim-ajutor.. 6) Stabilirea climatului de normalitate.seviciul de ambulanta. BENNING POVER ELECTRONICS ROM S.C. Pompieri Caransebes). in timpul cel mai scurt. cu asistenţa medicală avansată de urgenţă până la predarea pacientilor la structurile de primiri urgenţe.S.concluzii si invataminte -2- . Instruire salariatilor cu privire la cunoasterea.CS (Dt. si a salariatilor în scopul punerii in aplicare a planului de evacuare pentru salvarea de vieti omenesti in conditiile producerii de evenimente specifice situatiilor de urgenta.reluarea activitatilor.cercetarea cauzelor potentiale care au condus la producerea evenimentului. Etapa a-II-a Activitatile seviciului de ambulanta privind ingrijirea primară de urgenţă prespitaliceasca. evaluarea acestuia./I. pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor incendiului.U.CONCEPTIA EXERCIŢIULUI DE EVACUARE ÎN CAZ DE INCENDIU TEMA : Acţiunile Celulei de Urgenta. a SPSU şi a serviciului profesionist pentru situaţii de urgenta.C.stingerea incendiilor si evacuarea persoanelor. cu respectarea normelor procedurale şi a protocoalelor intervenţionale general acceptate si cerute de legislaţia specifică şi de organizaţiile profesionale din domeniu.intretinerea si manuirea stingatoarelor portabile si transportabile din dotarea fiecarui loc de munca.

2) Acţiunile Celulei de Urgenta de coordonare a echipelor de salvare si prim-ajutor pentru aplicare planului de evacuare in scopul salvarii de vieti omenesti in conditiile producerii de evenimente specifice situatiilor de urgenta. . conducere si desfăşurare a intervenţiei pentru limitarea si înlăturarea urmărilor incendiului şi evacuare salariatilor si bunurilor materiale.Planul de management al situatiilor de urgenta civila in caz de dezastre”.Organizarea evacuarii persoanelor/bunurilor materiale”/Anexa nr.specific situatiilor de urgenta.stipulate in . 3) Antrenarea factorilor responsabili din cadrul societatii.viabilitatea functionarii sistemului de alarmare-anuntare.Conducatorilor locurilor de munca” pentru aplicarea eficienta si in timp operativ a planurilor ce privesc: .CELULEI DE URGENTA ’’privind instruirea si coordonarea . 2) Acţiunile .a serviciilor de urgenta cu care se coopereaza în cazul producerii unui incendiu. 5) Perfecţionarea deprinderilor membrilor din cadrul Celulei de Urgenta pentru aplicarea masurilor specifice obiectivului .instruirea salariatilor privind aplicarea codurilor alarmare-anuntare.evaluarea mijlocelor de interventie si acoperirea fiecarui loc de munca unde exista riscuri potentiale de incendiu -asigurarea verificarilor periodice pentru buna functionare a mijloacelor de stingere a incendiilor 4) Realizarea cooperării pe timpul intervenţiei cu SVSU Buchin si Detasamentul de Pompieri Caransebes.. a salariatilor si a SPSU legal constituit pe factori de risc... . PROBLEME DE INVĂŢAT 1) Activitatea .SCOPURI DE INVATAMANT 1) Verificarea modului de aplicare a fluxului – informational cu privire la anunţarea membrilor Celulei de Urgenta... precum si a forţelor cu care se cooperează in acţiunile de organizare.2-OMAI 163/2007 -3- .. .CELULEI DE URGENTA ’’pentru evacuarea salariatilor şi intervenţia cu forţe proprii in cazul producerii unui incendiu sau alte situatii de urgenta.

folosind caile de acces prevazute in planul afisat . masuri de intreruperea curentului electric. BENNING POWER ELECTRONICS ROM S.. doi lucratori au suferit arsuri de gradul I-II pe 15 % din suprafata corpului.aplicarea procedurii de evacuare in siguranta.Organizarea evacuarii persoanelor/bunurilor materiale” Conducatorul locului de munca de la sectia impregnare aplica masurile de interventie de catre echipa specializata pentru stingerea incendiului conform ipotezei de stingere.raniti(punct sanitar) 5) Activitatea forţelor cu care se cooperează pentru inlaturarea urmarilor situatiilor de urgenta si reluarea activităţilor din cadrul societatii..Detasamentului de Pompieri Caransebes. 4) Organizarea acţiunilor de salvare a răniţilor.. S. de alarmare a intregului personal cu misiunea de oprire a activitatii si evacuare a halei de productie .anuntarea telefonica la 112 a SVSU Buchin. a societatilor EON Gaz si Renel.constituirea CELULEI DE URGENTA pentru coordonarea actiunilor .1-OMAI 163/2007 3) Formarea deprinderilor salariatilor cu privire la modul de comportare in diferite situatii de urgenta.2011 ora 14: 30.09. a statiei de salvare Caransebes. şi îndrumarea lor spre punctul de adunare.in urma recunoasterii executate de catre personalul din celula de urgenta si culegerea datelor de la fata locului se dispune interventia cu forte proprii :  Aproba masurile aplicate de catre conducatorul locului de munca de la sectia impregnare si a celorlalti conducatori loc de munca.cu privire la evacuarea de urgenta a salariatilor din hala de productie a firmei  stingerea incendiilor(grupa de interventie nr. evacuarea din hala de productie afectata de eveniment.R.1) -4- . Incendiul produs s-a propagat pe o suprafata de 100 mp. Ca urmare a incendiului produs.S.-.instiintarea conducerii societatii despre evenimentul produs si luarea masurilor operative ce se impun . ACTIVITĂŢI CE SE EXECUTĂ .C. . la S. acordarea primului ajutor medical. a izbucnit un incendiu la sectia impregnare ca urmare a folosirii necorespunzatoare a substantelor periculoase/inflamabile.Organizarea apararii impotriva incendiilor” ” / Anexa nr.C. CONCEPTIA ACTIUNIILOR La data de 23. S-au luat masuri de instiintare a conducerii societatii.L.

4. 8.S. 10. 9. la S. –acordarea primului ajutor medical persanelor ranite de incendiu ce prezinta arsuri de catre lucratorul desemnat pentru acordarea primului ajutor.2 are misiunea de evacuare a bunurilor materiale conform planului de evacuare şi transportul acestora la punctul stabilit.1 are misiunea de localizare si stingere a incendiului la sectia impregnare. folosind stingatoarele portabile tip P – 6(functie de situatie.combaterea panicii folosind un comportament adecvat diferitelor situatii de urgenta.BENNING POWER ELECTRONICS ROM S.Organizarea evacuarii persoanelor/bunurilor materiale”. (planului general de evacuare) 2. pana la sosirea autosanitarei pentru transportarea acestora la spital in scopul acordarii asistentei medicale de specialitate 3.a modului de folosire a stingatoarelor din dotare.09. – concluzii si invataminte desprinse din evenimentul produs la data de 23. – echipele de logistica vin in sprijinul formatiunilor de interventie pentru a le crea conditii optime de lucru 6. acordarea primului ajutor medical persoanelor ranite  masuri de evacuare a bunurilor materiale si depozitarea acestora in locul stabilit din apropierea halei de productie  limitarea propagarii incendiului la celelalte sectii  masuri pentru asigurarea pazei materialelor evacuate/serviciul specializat care asigura paza firmei  numirea persoanei care sa intampine fortele chemate in sprijin DESFAŞURAREA INTERVENŢIEI 1. – cerceterea evenimentului in vederea stabilirii cauzei izbucnirii incendiului si intocmirea raportului de interventie .. – asigurarea mijloacelor individuale de protectie pentru prevenirea intoxicatiilor 7.C. pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor incendiului produs.C.2011 ora 14:30..lucrul cu o teava de refulare tip. – formatiunea de interventie nr.C” de la HI/ amplasat la coltul halei. 5. -5- . – colaborarea cu SVSU Buchin si Detasamentului de Pompieri Caransebes. – prelucrarea invatamintelor rezultate in urma evenimentelor si instruirea intregului personal cu privire la aplicarea masurilor de evacuare conform . – aplicarea planului de evacuare pentru salvarea personalului din hala de productie si deplasarea la punctul de adunare stabilit conform documentelor operative. – formatiunea de interventie nr.

44 25’’ Cosmetica Finala TOTAL. 3 Cabluri Bobinaj HF TOTAL.11.Materiale TOTAL.24 SECTOR 4 USA Pricip. I Impregnare Ambalare/50Hz Bobinaj motoare SECTOR 2 USA Nr.Inspector de protectie civila Pepa Ion . Montaj HF Bobinaj/50Hz Montaj /50Hz TESA/A-tiv TOTAL. 2 Testare Ambalare HF RKD TOTAL. Magazie Preg.CONCEPTIA ORGANIZARII EVACUARII PERSONALULUI DIN HALA DE PRODUCTIE/LA DATA DE 25.28 TIMP OPERATIV REALIZAT DE EVACUARE HALA PRODUCTIR Intocmit: .44 SECTOR 5 USA Mag.Sef SPSU Corduneanu Marian -6- .2011 SECTOR 1 USA Nr.22 SECTOR /3 USA Nr.

3.S. III.. 2. este instalat mijloc de semnalizare (acustic) care asigure alarmarea întregului personal şi alertarea factorilor specializaţi de interventie valabil. existand concordanta cu datele reale din teren. Personalul este instruit pentru a cunoaşte mijloacele şi modul de alarmare şi alertare în caz de incendiu. 2.Dezbaterea documentelor..11. FOARTE BINE.P.Consemnarea activitatii in .BILANŢUL EXERCIŢIULUI I.Fisa de instruire”individuala S.a . PARTICIPANTI: A) Hala de Productie/conducatorii locurilor de munca/salariatii halei B) Birouri adstrativ/salariatii TESA si Adstrativ II. Potrivit normelor de dotare PSI. Corduneanu Marian Inspector de protectie civila Pepa Ion -7- .Evaluarea activitatii in urma desprinderii invatamintelor cu ocazia desfasurarii exercitiului practic din data de 25. codul de semnale stabilit şi ordinea în care se desfăşoară operaţiile respective. Cu ocazia exercitiului nu s-au produs evenimente deosebite. ASPECTE DE ORDIN GENERAL LA NIVELUL SOCIETATII 1. Stingatoarele sunt in stare de functionare si amplasate corespunzator in spatiul de productie. 5.U.Regulamentului de organizare si functionare”pentru aplicarea masurilor specifice managementului situatiilor de urgenta.. Pentru anunţarea unui incendiu.Prelucrarea exercitiului tactic de catre conducatorii locurilor de muncacu salariatii din subordine la prima instruire periodica.. Masuri: 1.exercitiul fiind apreciat cu calificativul .raportat la suprafata halei de productie IV. astfel asigurandu-se o interventie rapida si eficienta in locurile stabilite ca vulnerabile din punct de vedere al situatiilor de urgenta. Caile de acces sunt semnalizate corespunzator in concordanta cu cerintele legale.2011 2.CELULA DE URGENTA”de catre membrii acesteia. 3.. Intocmit Sef S. Documentele de evacuare a persoanelor si salvare a bunurilor materiale sunt intocmite corespunzator. numarul de stingatoare sunt suficiente.U. VIABILITATEA PLANULUI DE EVACUARE GENERAL 1.

cântărirea buteliei.starea calitativă a pulberii. .inscripţionarea şi etichetele .cântărirea buteliei.cantitatea şi calitatea soluţiilor spumante. .starea de încărcare a buteliei de CO2.LISTA lucrărilor de verificare. . .rezistenţa internă a recipientului .starea de încărcare a buteliei cu CO2 .măsurare volumetrică Anual -8- . iarnă) 1 . Cu CO2 Anual Cu apă pulverizată . .curăţare şi reprotejare adecvată.înlocuirea pulberii Starea de încărcare Modul de efectuare 2 Periodicitatea 3 Lunar (săptămânal pentru punctele vitale vulnerabile sau zonele cu risc foarte mare de incendiu - Observaţii 4 Vizual Toate tipurile Demontarea completă stingătoarelor Aplicarea de suprapresiune conform prescripţiilor . .prelevare de probe.funcţionalitatea subansamblurilor componente.înlocuirea substanţelor în funcţie de temperatură (vară.vizual .existenta şi amplasarea .conform recomandărilor producătorului de soluţie 2 . . . maxim 2 ani 4 .abaterea maximă de 1 % faţă de greutatea stingătorului. . . întreţinere şi reparare a mijloacelor tehnice de prevenire şi stingere a incendiilor A.nu se admite tasarea sau aglomerarea.manual sau mecanic Cântărirea stingătorului Cele cu CO2 conform ISCIR Anual La 3 ani sau ori de câte ori starea de integritate o impune Cele cu CO2 conform ISCIR Cu spumă chimică Semestrial 0 3 Cu pulbere Anual. .abaterea de 1 % faţă de greutatea inscripţionată.palparea manuală. .abaterea maximă de 1 % faţă de greutatea inscripţionată.aspectul exterior şi integritatea . .cantitatea de apă. Stingătoare Tipul stingătoarelor 0 Problematica urmărită 1 .abaterea maximă de 1 % faţă de greutatea inscripţionată. .

refularea apei.funcţionarea sistemului de semnalizare III. Zilnic . Instalaţii de stingere cu apă Probleme care se urmăresc 0 1 I.accesibilitate. .presiunea in reţea.echiparea. Instalaţii de stingere cu apă pulverizată Starea alimentării cu Zilnic apă Periodicitate Semestrial Funcţionarea efectivă Modul de efectuare 2 Vizual Observaţii 3 Consemnarea elementelor lipsă şi situaţia accesibilităţii Punere în funcţiune Vizual Deschiderea şi închiderea robinetelor care asigură astfel de verificări.funcţionarea iluminatului de siguranţă aferent. . . Trimestrial .B.păstrarea condiţiilor Zilnic Ia capetele sprinkler. Lunar .starea furtunurilor II.funcţionarea ACSului. Instalaţii de stingere cu sprinklere .starea distribuitorului şi ACSului. . Vane şi robinete de alimentare Lunar Starea poziţiei acestora şi a sigiliului de siguranţă Semestrial Manevrabilitate -9- . .funcţionarea iluminatului de şi siguranţă. . Vizual Deschiderea şi închiderea vanelor şi robinetelor care asigură o asemenea verificare Vizual Închidere şi deschidere totala IV. Instalaţii de hidranţi exteriori şi interiori .

C.PLAN DE EXERCITIU DE EVACUARE SI INTERVENTIE LA S. 10 . BENNING POWER ELECTRONICS ROM S.S.C.

S.C.C. 11 .S. BENNING POWER ELECTRONICS ROM S.

-Usa Nr.-Usa Principala Foto2. Instruirea personalului/HALA DE PRODUCTIE si TESA/ privind evacuarea cladirii:  CAILE DE EVACUARE-conform proiectului cladirii  Foto 1. Foto 1.2 12 .3 Foto3. .-Usa Nr. – Foto 3. .

13 - . –Momentul alarmarii Foto 5.pe momente operative  Foto 4. – Foto 5.1 . Instruirea personalului/HALA DE PRODUCTIE si TESA/ privind evacuarea cladirii:  EVACUAREA PROPRIU-ZISA.Sectorul nr. Foto 4.1/Usa nr.

3/Usa nr.3 Foto 8.pe momente operative  Foto 6. Foto 6.2/Usa nr.2 Foto 7. Sectorul nr.14 - . – Foto 8.Sectorul nr. Instruirea personalului/HALA DE PRODUCTIE si TESA/ privind evacuarea cladirii:  EVACUAREA PROPRIU-ZISA. Spre loc Adunare .

– Foto 10.15 - . Foto 9. Foto 10. Instruirea personalului/ privind modul de aplicare aplanului de evacuarea specific fiecarui loc de munca si activitati de cunoastere. .manuire a stingatoarelor din dotarea unitatii :  Foto 9.

– Foto 12 . .16 - . Instruirea personalului/ privind modul de aplicare a planului de evacuarea specific fiecarui loc de munca si activitati de manuire a stingatoarelor din dotarea firei :  instruirea personalului / privind lucru cu stingatorul cu praf de tip P6  Foto 11. Foto 11. Foto 12.

17 - . Foto 9. – Foto 15. Foto 10 Foto11 . Instruirea personalului/ privind modul de aplicare aplanului de evacuarea specific fiecarui loc de munca si activitati de manuirea hidrantului interior :  instruirea personalului / privind lucru cu hidrantului interior :  Foto 13.

ASPECTE FOTO CU PRIVIRE LA DESFASURAREA UNEI SIMULARI DE INTERVENTIE LA STINGEREA UNUI INCENDIU CU MEMBRII SERVICIULUI PRIVAT PENTRU SITUATII DE URGENTA EFECTUAT CU OCAZIA EXERCITIULUI DE EVACUARE foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 .S.C.S.C.18 - . Benning Power Electronics Rom S.

.19 - .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful