Cum alegi culoarea parchetului

Parchetul este o investitie pe termen lung astfel ca este foarte important sa optezi pentru unul de calitate, intr-o nuanta care iti place. Odata cu trecerea timpului, vopsesaua de pe pereti, usile sau mobilierul pot fi schimbate destul de usor insa schimbarea parchetului implica mai mult efort si deranj. Iata cateva sfaturi pentru alegerea culorii parchetului:

1 Opteaza pentru un finisaj unitar
In general, alegera culorii parchetului tine de gusturile fiecaruia insa ca regula generala este bine sa pastrezi acelasi gen de finisaj in toata casa. Astfel, chiar daca intre living si dormitor exista un hol, ochiul uman va inregistra diferentele dintre nuanta parchetului care, la un moment dat, devin plictisitoare si obositoare. In plus, este bines a tii cont de faptul ca finisajele unitare creeaza impresia de spatiu.

2 Tine cont de traficul din casa
Atunci cand alegi culoarea parchetului este indicat sa tii cont si de frecventa deplasarii pe zona respectiva. Si asta pentru ca luciul si culoarea parchetului sunt afectate direct de gradul de trafic. Astfel, in cazul in care locuiesti intr-o casa cu dimensiuni mici iar familia ta este numeroasa este bine sa optezi pentru parchet intr-o culoaremai deschisa. Parchetul de culoare inchisase va degrada mai usor in conditiile unui trafic intens.

3 Atentie la dimensiunea camerei
Este adevarat ca parchetul in culori inchise da un aspect modern si

extravagantlocuintei insa acesta este indicat pentru incaperile mari si spatioase. Cu cat culoarea parchetului este mai inchisa, cu atat suprafata va parea mai mica iar acest lucru reprezinta un dezavantaj in cazul spatiilor mici. In cazul in care locuiesti intr-un apartament sau garsoniera este recomandat sa optezi pentru un parchet deschis la culoare, ca sa dai impresia de spatialitate. Daca vrei sa obti un efect special de “caldura” este indicat sa alegegi parchet de culoare brun-roscat.

verde. corai. la care culoarea se deschide. Parchetul de culoare deschisa se potriveste bine atat cu mobilier intr-o nuanta asemanatoare cat si cu unul mult mai inchis. in general tinzand sa capete o nuanta mai inchisa.ro/arhiva/categorie/materiale-finisaje?page=2 .De asemenea. http://casa. Pentru a inveseli incaperea poti opta ulterior pentru decoratiuni in culori calde – oranj.acasa. galben pal. chiar alb. turcoaz este bine sa optezi pentru un parchet deschis la culoare. chiar inspre alb. 4 Gandeste-te la restul mobilierului Daca in urma cu cativa ani parchetul de culoare inchisa era in tendinte. este bine sa ai in vedere si orientarea camerelor atunci cand optezi pentru o culoare sau alta pentru parchet. Lemnul care intra contact cu lumina se oxideaza si isi schimba culoarea in timp. In cazul in care optezi pentru parchet inchis la culoare este recomandat sa alegi mobilierul intr-o nuanta asemanatoare. Efectul? Potentarea nuantei parchetului. Exceptie face teak-ul. Daca iti plac culorile reci ca albastru. in ultima perioada sunt preferate nuantele foarte deschise.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful