33 de trucuri pentru a

te simţi mai

FERICITĂ

chiar de acum

Stă în puterea ta să fii fericită!
Fericirea e greu de definit, însă majoritatea oamenilor ştiu dacă sunt fericiţi sau nu. Mulţi cred că fericirea e un soi de noroc şi că unora le e destinat să fie fericiţi, în timp ce alţii vor fi nefericiţi indiferent ce vor face. Nimic mai fals! 1

☺ Afişează-ţi pe faţă chiar acum un zâmbet larg şi continuă să zâmbeşti. Cercetările arată clar: chiar şi un zâmbet indus în mod artificial 2 . Oarecum surprinzător. s-a dovedit că socializarea le face fericite nu numai pe persoanele extrovertite. ci şi pe cele introvertite. 3. Gândeşte-te la lucruri frumoase. 2.Stă în puterea ta să fii fericită! Aplică trucurile de mai jos (cu cât mai multe. cu atât mai bine) şi te vei convinge! Te vei simţi mai fericită încă din primul moment şi vei vedea că poţi face zi de zi paşi importanţi spre fericirea de lungă durată. Legăturile puternice cu alte persoane sunt un element-cheie al fericirii. Trişează. Petrece în fiecare zi câteva minute gândindu-te la lucruri care te fac fericită. Aceste minute îţi vor da şansa de a te concentra asupra aspectelor pozitive din viaţa ta şi te vor conduce spre fericire. Vorbeşte cu prietenii. 1. Invită-ţi prietenii la cină sau sună-ţi o prietenă.

cei din jurul tău te vor percepe ca fiind mai prietenoasă şi mai abordabilă. 4. şi mai bine. De asemenea. dansează prin casă în timp ce asculţi muzică! 5. dacă zâmbeşti. Cercetările arată că ascultarea muzicii tale favorite reprezintă un mod extrem de eficient de a te simţi mai bine. exterior contribuie la seninătatea interioară. Creează-ţi o ambianţă plăcută.are o influenţă pozitivă asupra emoţiilor tale. Pentru un plus de energie. Fă mişcare! Fă câţiva paşi în timp ce vorbeşti la telefon sau. punându-le în ordine pe cele care-ţi trebuie. 6. arhivând materiale sau mai măcar aranjând Ordinea grămezile din de ordonat. ieşi din casă pentru o plimbare de zece minute. răspunzând rapid la mesajele care aşteaptă de mult răspunsul tău. Chiar şi numai câteva mişcări îţi vor îmbunătăţi starea de spirit. Eliberează nişte spaţiu mental şi fizic în zona ta de lucru aruncând lucrurile care nu-ţi mai trebuie. Ascultă un cântec „pe sufletul tău”. 3 .

Încearcă să-ţi implici şi prietenii sau familia.7. 8. cumpără ceva ce-ţi trebuie sau sună şi fă-ţi o programare la dentist. 4 . Ieşi la aer. Oamenilor le plac mai mult activităţile desfăşurate împreună cu alţi oameni decât cele pe care le fac singuri. Studiile arată că dacă te distrezi în mod regulat contribui cu un element important la obţinerea stării de fericire. Pentru un plus de energie. Comandă o carte pe care îţi doreşti de mult s-o citeşti (nu pe care trebuie s-o citeşti) sau planifică-ţi o excursie de weekend. Faptul că poţi tăia stresant de pe lista cu ”lucruri de făcut” îţi va furniza un val de energie şi voie bună. Distrează-te. Scapă de o sarcină sâcâitoare. Lumina soarelui stimulează substanţele chimice din creiere care îmbunătăţesc starea de spirit şi măresc capacitatea de concentrare. 9. ia-ţi porţia de soare la prima oră a dimineţii. Răspunde unui email dificil.

te simţi bine – chiar se verifică! De asemenea. deşi credem că acţionăm datorită felului în care simţim. Salvează viaţa unui străin. Aranjează un ”blind date” sau trimite cuiva o informaţie utilă sau o mulţumire sau o laudă. îţi vei întări sentimentele de prietenie pentru alţi oameni. Şi asta înseamnă un sentiment de fericire. oamenii îşi ”împrumută” stările emoţionale. Când acţionezi într-un mod prietenos. Pe termen lung e important să dormi suficient şi să faci mişcare. Stai pe lângă cineva plin de energie şi te vei simţi şi tu la fel! 12. Ştiai că din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage 5 . Fă o faptă bună. Petrece timp cu o prietenă plină de energie. dar dacă ai nevoie de un impuls imediat. de cele mai multe ori simţim datorită felului în care acţionăm. 11. Faci bine.10. Studiile arată că eşti mai dispusă să te simţi bine în pielea ta atunci când te simţi plină de energie. Printr-un fenomen numit ”contagiune emoţională”. petrece ceva timp cu cineva care reprezintă un veritabil ”izvor de energie”.

elementele care pot salva vieţile a trei pacienţi? Interesează-te care este cel mai apropiat centru de donare de sânge. Fiecare dintre noi are moduri diferite de a obţine fericirea. Ceea ce te face pe tine fericită poate fi foarte diferit de ceea ce o face fericită pe prietena sau pe vecina ta. Te vei simţi imediat mai bine când vei începe să-ţi urmăreşti scopurile. 6 . Încearcă să înţelegi ce anume te face fericită. căci vei simţi că faci ceva ce are valoare pentru tine. Fă-ţi un plan pentru atingerea scopurilor care crezi că te vor face fericită. verifică dacă eşti aptă pentru donare (trebuie să întruneşti câteva condiţii) şi mergi şi donează! În tot acest timp imaginează-ţi feţele fericite ale celor la care ajunge ajutorul tău. Te vei simţi excelent! 13. Nu-ţi face griji pentru că dorinţele sau visurile tale sunt diferite de cele ale semenilor tăi. Frumuseţea oamenilor stă în individualitatea lor! 14.

Şi invers. Fă ceva drăguţ pentru tine. Desigur. când te afli printre oameni fericiţi. Însă în celelalte cazuri. Fă haz de necaz. Eliberează-te de orice lucru sau gând negativ şi încearcă să găseşti binele pe care acea situaţie / acea persoană ţi-l aduce. 16. starea lor de spirit te va ”infecta” şi pe tine. Înconjoară-te de oameni fericiţi. E uşor să începi să gândeşti negativ când eşti înconjurat de oameni care gândesc negativ. Caută binele în jurul tău. Ţine minte! Atunci când judeci sau condamni pe cineva.15. Caută binele în orice situaţie sau persoană ce se iveşte în viaţa ta. 7 . te apreciezi şi pe tine. Iar când apreciezi pe cineva. în acelaşi timp te judeci şi te condamni pe tine însăţi. Totul în jurul tău se întâmplă dintr-un motiv întemeiat. o baie relaxantă sau doar cu câteva minute în plus pentru a arăta mai bine subconştientul tău îţi va dicta că eşti fericită. 18. Fie că te răsfeţi cu o cină la restaurant. există momente în care trebuie să fii serioasă. 17.

Aşadar. Dacă te simţi rău. în tot ceea ce faci.găseşte o cale de a face haz de situaţiile care altfel te-ar face nefericită. Dacă alegi să faci ceva ce contravine valorilor tale. 8 . nu poţi decât să-ţi faci rău. Fii integră. eşti cu adevărat tu însăţi. Tu vei fi prima care va suferi din cauza lipsei de integritate. în sinea ta. Atunci când. Conştientizează faptul că meriţi să fii fericită. gândeşte-te: poţi face ceva pentru a fi mai integră? 20. că nu ai dreptul la fericire. îţi vei sabota în mod subconştient toate eforturile de a fi mai fericită. Păstrează-ţi sănătatea. Eşti integră atunci când faptele tale sunt în concordanţă cu credinţele. 19. te doare ceva. 21. valorile şi convingerile tale. Dacă crezi. starea ta de spirit va fi afectată. eşti supraponderală sau doar dacă mănânci nesănătos.

mai productivi si mai înclinaţi spre a-i ajuta pe alţii. de faptul că tu eşti mai fericită beneficiază şi cei din jurul tău! 23. bucătarului Fă-ţi ţi-a un obicei din o a care pregătit cină delicioasă. Aşadar. 25. mai ales pe cei la care ţii. Sunt atât de multe lucruri pentru care merită să fii recunoscătoare! Gândeştete în fiecare zi la lucrurile bune din viaţa ta. suntem indivizi unici. Fii recunoscătoare. Spune mulţumi ”mulţumesc!”. şoferului de taxi care te-a dus acasă cu 9 . astfel încât să ţi le aminteşti cu regularitate. 24. şi învaţă să-i accepţi aşa cum sunt. Din contră! Oamenii fericiţi sunt mai sociabili. fiecare cu calităţile şi defectele sale. Gândeşte-te că nu numai că meriţi să fii fericită. ai chiar datoria de a fi fericită! Unii se tem că fericirea ar fi un scop egoist. La urma urmei. mai plăcuţi.22. Judecă-i mai puţin pe cei din jurul tău. mai sănătoşi. Fii tolerantă. Fă o listă cu aceste lucruri şi parcurge-o din când în când.

grădinarului. bonei. Râzi cât de mult poţi. îţi va fi mai bine fără ele.bine. Pe măsură ce rezolvi unele sarcini. 26. 28. Crede-mă. Învăţarea este un exerciţiu valoros. 29. Iar asta te va ajuta să ai o conştiinţă sănătoasă a propriei valori. 99% dintre ele sunt ştiri negative. Eşti unul dintre oamenii aceia care nu pot începe ziua fără să ştie tot ce se întâmplă în lume? Încearcă să renunţi. Râsul e cel mai bun medicament! Dacă ştii un banc bun. Munca creează satisfacţii personale enorme. Învaţă lucruri noi. simţi că eşti capabilă să realizezi din ce în ce mai multe. Orice prilej de a râde e bun! 27. poştaşului. Munceşte. Uită-te mai puţin la ştiri. căci e lucru dovedit: ştirile te stresează. Îţi va deschide mintea şi îţi va crea mai multe 10 . Încearcă să înveţi câte ceva nou în fiecare zi. gunoierului care te scapă de gunoi. spune-l prietenilor şi familiei sau fă haz de micile tale năravuri.

Exprimă-ţi sentimentele.oportunităţi pe termen lung. Citirea acestui e-book este prima ta acţiune în acest sens. Gândeşte-te că singurele persoane care nu au nicio problemă se odihnesc în cimitir! Tu eşti vie. Foloseşte internetul. de exemplu. Cea mai bună strategie e să 11 . Îţi poate oferi cantităţi infinite de informaţie. Investeşte în tine. teama şi speranţa. Bravo! 32. cu atât viaţa ta devine mai bună în exterior. Priveşte problemele care apar în viaţa ta ca pe nişte provocări utile. şi prin urmare te confrunţi cu o serie de probleme cărora trebuie să le faci faţă. Fiinţele umane sunt capabile să-şi îmbunătăţească dramatic calitatea vieţii lucrând asupra lor însele. să-ţi manifeşti afecţiunea şi căldura. 31. Bucură-te de provocări. 30. Învaţă să exprimi ceea ce simţi. Citeşte articole / cărţi sau ascultă programe audio de dezvoltare personală. Cu cât lucrezi mai mult asupra ta în interior.

Nu trebuie să arăţi ca un model pentru a fi fericită. Fă astfel încât atunci când ieşi pe uşă să-ţi placă ce vezi în oglindă şi să poţi zâmbi oricui cu încredere. cu învăţătoarea copilului şi cu un fost iubit. în ziua în care pleci deacasă nepieptănată şi cu o pată mare pe fusta boţită te vei întâlni cu un client important. 33. Însă te ajută să fii îngrijită şi curată în permanenţă.te gândeşti că viaţa e făcută pentru a fi o provocare. Că probabil cele mai frumoase şi mai bune momente din viaţa ta au fost precedate de perioade (mai lungi sau mai scurte) de ”lupte”. 12 . Invariabil.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful