You are on page 1of 5

Termeni si expresii din poker

Aceasta pagina contine, in ordine alfabetica, cele mai folositi termeni si cele mai intalnite expresii in jocul de poker. A Ace High O mana ce contine cea mai mare carte As si nici o alta combinatie (perechi, chinta, culoare, etc) Aces full O mana ce contine un full house format din 3 asi si inca o pereche Aces up O mana ce contine 2 perechi din care una este formata din asi All in Parierea tutoror chipsurile pe care un jucator le detine intr-o mana. B Bankroll Suma pe care un jucator o detine in cont pentru a putea juca online Big Blind Suma de bani pe care al 2-lea jucator de dupa dealer este fortat sa o dea la inceputul mainii Bet A paria o anumita suma Blind Suma oblogatorie platita de primii 2 jucatori din stanga dealerului inainte de impartirea cartilor Bluff Mizarea unei sume importante de bani, cand nu detii carti bune pentru a forta pe ceilalti jucatori sa renunte la potul din mana respectiva Board Cards Cartile comune pentru toti jucatorii, distrubuite de catre dealer.

Campionatul European de Poker F Flop .Buy-in Taxa pentru a intra la o masa sau la un turneu C Call Plata sumei care a fost pariata de un anumit jucator Cash out Transformarea chipsurilor in bani Check Pasarea jocului mai departe pentru a urmari intai actiunile celorlalti jucatori Chip leader Jucatorul cu cele mai multe chipsuri la un moment dat. intr-un turneu Clubs Trefla D Dealer Dealerul este persoana care face cartile in jocul de poker Diamonds Romb Door card Prima carte intoarsa in jocul de 7 Card Stud E EPT European Poker Tour .

dar cu premii in bani Full House Trei carti de aceeasi valoare plus inca o pereche H Hearts Inima rosie M Muck A nu arata cartile cand ai castigat si ceilalti sau aruncat O Odds Care sunt sansele de a castiga o mana Open ended straight Patru carti consecutive care pot fi completate la ambele capete pentru a forma o chinta P Pair O pereche .Primele trei carti intoarse de dealer pe masa cu fata in sus si sunt comune Flush O mina ce contine 5 carti de aceeasi culoare Fold A renunta la o mana Four of a kind Careu sau 4 carti de acelasi fel Freeroll Turneu ce nu percepe nici o taxa de participare.

J si 10 de aceeasi culoare S Signup bonus Bonus in acordat de site-urile de poker online la deschiderea unui cont pe aceastea Small Blind Suma obligatorie ce trebuie platita de catre persoana care se afla imediat in stinga dealer-ului Spades Inima neagra Split A imparti potul Straight . ce va reveni castigatorului acelei maine Preflop Faza a jocului de tip Hold’em in care jucatorii au primita cate 2 carti si se asteapta intoarcerea de catre dealer a celor 3 carti comune R Raise A plusa suma ceruta initial de un alt jucator Re-raise A cere mai mult decat a plusat un jucator dinaintea ta Rebuy Suma necesara pentru a achizitiona alte chipsuri in timpul unui turneu River Ultima carte intoarsa de dealer pe masa in jocul de tip Hold'em. Q. K.Pot Suma de bani stransa la mijlocul mesei prin parieri succesive. Royal Flush Chinta roiala formata din cartile A.

http://www.com/how_to_play/poker_school/glossary.html .Chinta sau cinci carti consecutive Straight flush Chinta de culoare sau cinci carti consecutive de aceeasi culoare T Three of a kind Trei carti de aceasi valoare Turn A 4-a carte intoarsa de dealer Two pair O mina ce contine 2 perechi W WPT World Poker Tour WSOP World Series of Poker – Campionatul Mondial de Poker Daca nu ati gasit o anumita expresie pe site-ul nostru va rugam sa folositi link-ul urmator pentru un dictionar ce contine o multime de expresii si termeni folositi in jocul de poker.partypoker.