MODEL 1 FISA DE POST ASISTENTA MEDICALA STOMATOLOGIE

1. Denumirea compartimentului:

2. Denumirea postului: Asistenta medicala stomatologie 3. Numele si prenumele salariatului: NUME SI PRENUME SALARIAT 4. Se subordoneaza:

5. Numele sefului ierarhic: NUME SI PRENUME SEF IERARHIC 6. Subordoneaza: Numai daca este cazul 7. Drept de semnatura: Intern: Extern: 8. Relatii functionale:

9. Pregatirea si experienta: Studii necesare: scoala de profil in domeniu si practica in domeniu ca asistent stomatolog

10. Autoritate si libertate organizatorica: Daca este cazul 11. Responsabilitati si sarcini: Asistentul stomatolog il ajuta pe medicul stomatolog. o sa pregateasca materialele dentare si sa prepare plombele dentare conform instructiunilor medicului stomatolog o sa pregateasca instrumentele stomatologice si sa le puna la dispozitia doctorului stomatolog o sa dezinfecteze si sa sterilizeze instrumentele medicale o sa pregateasca injectiile pentru anestezie locala inainte de extractii si sa faca alte proceduri in acest sens o sa pregateasca materialele pentru luarea de mulaje (pentru dinti) o sa faca programari pentru clienti o sa transmita amprentele dintilor, radiografiile etc. tehnicianului dentar, sa asigure serviciile tehnicianului dentar pentru respectiva clinica dentara, sa faca programari pentru interventii chirurgicale pentru pacienti in caz de nevoie in acest sens o sa dea sfaturi si indrumari cu privire la igiena dentara o sa presteze alte munci administrative, sa tina fisele medicale ale pacientilor o sa negocieze cu fondurile de asigurare de sanatate o sa raspunda la telefon o sa intretina camera de asteptare in ordine si curatenie. Reponsabilitatile postului de munca

Data semnarii: MODEL 2 FISA POSTULUI PENTRU ASISTENTA MEDICALA . Denumirea compartimentului: COMPARTIMENTUL ______________ 2. Drept de semnatura: Intern: Extern: 8. Semnaturi: 14. Subordoneaza: Numai daca este cazul 7.Pregatire scolara de specialitate:-posesor al diplomei de asistent medical eliberata de institutiile de invatamant acreditate din Romania .MEDICINA DENTARA 3.calitatile si aptitudinile necesare :capacitate de comunicare si intelegere fata de persoanele cu care vine in contact. Numele si prenumele salariatului: NUME SI PRENUME SALARIAT 4.In raport cu aparatura si materialele utilizate: instrumente si echipamente mici. indiferent de sfera relationala de care apartin .Posesor al numarului de credite EMC conform legislatiei in vigoare .Posesor al adeverintei de libera practica eliberata de Ordinul Asistentilor Medicali si vizata anual . Numele sefului ierarhic: NUME SI PRENUME SEF IERARHIC 6. Pregatirea si experienta: .MEDICINA DENTARA 1. Relatii functionale: -daca este cazul 9. Denumirea postului: ASISTENTA MEDICALA . unele dintre aspectele muncii intr-un cabinet stomatologic pot fi facute de un angajat separat. un receptioner. Sanctiuni pentru nerespectarea fisei postului sau a anexelor acestora: Daca este cazul 13. Se subordoneaza: -subordonat fata de medicul stomatolog. tehnicianul dentar 5.Abilitatile. In unele cazuri. 12. in special pentru pregatirea materialului dentar.

Semnaturi: 14.pregatirea injectiilor pentru anestezia locala conform instructiunilor medicului .dezinfectarea si sterilizarea instrumentelor stomatologice conform instructiunilor medicului (presterilizarea instrumentarului si curatarea mecanica).indrumarea pacientilor privind igiena dentara conform instructiunilor medicului stomatolog . Autoritate si libertate organizatorica: Daca este cazul 11.aparat de detartraj ultrasonic.verificarea datei si orei de pe etichetele cutiilor sterilizate .registrul de consultatii a manoperelor efectuate de medicul stomatolog . sprayului de aer-apa.pregatirea solutiilor necesare dezinfectiei instrumentarului conform instructiunilor medicului .turbine. . si i.piesa dreapta.pregatirea cabinetului stomatologic pentru desfasurarea optima a actului medical .piese :micromotor.pregatirea materialelor necesare tratamentelor dentare conform instructiunilor medicului stomatolog .10. Data semnarii: .trimiterea spre sterilizare a instrumentelor stomatologice dezinfectatate .transmiterea amprentelor tehnicianului dentar . aspiratorului de saliva si completarea caietului de sterilizare chimica a pieselor de mana din cabinet .dezinfectia chimica dupa fiecare pacient a pieselor de mana.pregatirea materialelor pentru luarea amprentelor dentare . Sanctiuni pentru nerespectarea fisei postului sau a anexelor acestora: Daca este cazul 13.programarea pacientilor .dezinfectarea suprafetelor de lucru din cabinetul dentar si a unitului dentar .inchiderea unitului dentar si a circuitului de apa la terminarea programului 12.utilizarea si intretinerea corecta a aparaturii existente in cabinet(unit dentar. Responsabilitati si sarcini: .lampa de fotopolimerizare) conform indicatiilor medicului stomatolog .corect ambalate si aducerea de la sterilizare in cabinet a instrumentarului stomatologic sterilizat .pregatirea instrumentelor stomatologice si punerea la dispozitia medicului stomatolog conform instructiunilor acestuia .v.pastrarea secretului profesional si asigurarea ca nici o persoana din anturajul sau sa nu aduca prejudicii secretului profesional -respectarea programului de lucru al cabinetulu .piesa contraunghi.pregatirea injectiilor i.consemnarea in fisele pacientilor . conform instructiunilor medicului stomatolog si efectuarea injectiilor in caz de urgenta medicala .m.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer: Get 4 months of Scribd and The New York Times for just $1.87 per week!

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times