You are on page 1of 20

EDITORIAL……………………….……………………….3 COMANDO ESQUIROL…………..….………………….4 EL PLA DE PONENT………………..…………………..7 CRÍTICA A LA CRÍTICA DESARROLLISTA………..9 EL PLA DE LLEVANT………….……………………….11 INFORMÀTICA PRÀCTICA……………..…………..14 PASSATEMPS……………………………….…….……..16
¿Quieres publicar algo? ¿Cagarte en alguna injusticia?¿Compartir tus recetas de cocina?... no esperes más: La Comuna te brinda una oportunidad que te niegan los medios oficiales, escribenos a

lacomunavdk@gmail.com

más pelotazos que en la Champions League. tener los dedos siempre limpios de manchas de tinta y mirar hacia el horizonte silbando cuando nos pregunte el mosso de turno: “QUIÉN HA ESCRITO ESTO?”. que no es más que decadencia y miseria. o prefieres quedarte en el sofá día tras día hasta el fin de tus días conformándote con los documentales de La 2? . y en voz alta. y no porque sean nuestr@s. Los problemas no se arreglan solos. Algo se mueve en tu pueblo. la gentuza del poder no tiene poder para parar la especulación. que tampoco es una santa. precisamente. pues nada. lo de siempre. esta vez sensibilizada con la destrucción de los bosques que los ayuntamientos socialistas. yo no miro. el problema es que son la gente del poder y no tienen legitimidad para ejercerlo. Y la ingenua opinión pública escandalizada del Ayuntamiento de Marbella. pero para mal de nuestr@s gobernantes seguimos en pie hasta que Garzón nos ilegalice y tengamos que volver a esconder nuestras impresoras y ordenadores en las catacumbas. Pero eso sí. trapichear. y hay que aparentar que existe la libertad de expresión. especular. están llevando a cabo con la complicidad de las eternas mafias traficantes de metros cuadrados. sino porque no son de nadie y nadie tiene derecho a destruirlos en nombre del progreso. pero lo novedoso es que lo decimos. pero que inocentes somos… En este número tampoco decimos nada nuevo. comisionar. incluso ha redactado un informe urbanístico sobre el litoral mediterráneo que en resumen dice: “Pero que estáis haciendo! cabrones!”. como el avestruz escondiendo su testa. pobrecit@s. denunciando lo que el pueblo sabe y no se atreve a asumir.Saludos de nuevo vecina!!! En esta ocasión hemos tardado un poco más de lo habitual en parir este número. toca mojarse para salvar los bosques. hay que tomar el asfalto para que no tomen los valles. el “bien común”. o del Dios de turno. Lo grave del caso es que la Unión Europea. De momento las cosas son más sutiles de lo que parece. y menos si los dejamos a cargo de quienes. ¿o será que es que no quiere? Da lo mismo. los crean. Finalizando. con apoyo de “Los Verdes” (ay! Que me parto!”). Aprovechando las grietas que ocasiona esta apariencia sale La Comuna. tu no miras y pim pam pum.

quan jo era petit i un dia em va dir: temps enrera un esquirol de la nostra espècie podia viatjar d’una mar a l’altra caminant d’arbre en arbre. En aquell viatge vaig poder comprovar com la crueltat de l’esser humà no té límits i la inconsciència dels seus actes l’arrosseguen inevitablement a la seva autodestrucció. Una mica més endavant hi ha una dÊaquelles màquines disposades a obrir-se terreny pel bosc. El meu „Nano. que heretaràs un món hostil. . fill meu. Molts animals em respecten per ser l’últim que ho ha aconseguit. destrossant per sempre la nostra llar. ciment i absència de vida. perdent la seva condició de fills i filles de la natura. però amenaçant amb la seva sola presència. Els humans han canviat les seves relacions amb els animals per la companyia de les màquines. Avui és una aventura arriscada de la que pocs i poques de nosaltres han aconseguit tornar amb vida. Mig adormit recordo al meu avi. amb la terrible pala encarada cap al meu arbre. Les seves colònies s’estenen com una taca d’oli i molt em temo.. quieta.. reposant. DÊençà un temps enrera van entrar les màquines a Oliveretes.Per fi ha arribat la primavera!! Assegut a la branca del meu arbre favorit deixo que lÊescalfor del Sol penetri la meva pell.‰ El meu avi no es va equivocar. On abans hi havia un bosc fabulós ara hi ha asfalt. provocant una somnolència plaenera. aviat començaran a destruir aquest últim espai verd que queda a la muntanya.

Aquests humans desagraïts!!! Durant segles han passejat per aquests camins. lÊúltim testimoni dÊallò que va ser un lloc equilibrat. volen destruir tot allò que nosaltres hem mantingut en equilibri des que existeix la vida. i ara. han recollit llenya del bosc per passar lÊhivern i han collit fruits de les valls.arbre és casa meva i. La ira que vaig sentir ahir en veure a la vella guineu del bosc. Fa uns mesos passejava tranquil·lament pels meus arbres i em vaig trobar una escena del tot inusual. actualment. esclafada per un aparell veloç en un camí dÊasfalt sÊha transformat en una fredor calculadora que mÊespanta a mi mateix. harmònic i preciós... la frontera entre el ciment i el bosc. Va ser abans dÊahir que vaig trobar a lÊAinara. lÊoreneta que ens ve a visitar cada primavera. i sembla que no mÊenpenediré dels plans que tinc per aquesta nit.. I tot per lÊafany de lucre dÊuns pocs i el consentiment de la majoria. lÊAïda. i vaig comprendre de qui era la culpa de tot el que estava passant. sÊhan refugiat a lÊaixopluc del meu arbre. que sÊho mira de lluny com si la cosa no anés amb ells. i mÊexplicà que enguany sÊha fet un niu al nou magatzem dÊarmes que han construït prop de lÊestació de tren. posseïdora de molts secrets de la terra. Va ser ella qui em va donar la clau de la meva venjança cruel.. Aquestes van intentar evitar aturar-se provant dÊespantar-los. però finalment van haver de desistir i van demanar lÊajuda dÊaltres humans armats per fer fora a aquest grup de gent. . cosa que van fer amb una violència desproporcionada. Vaig sentir que denunciaven lÊalcalde i el president de la Generalitat com a responsables de la destrucció del bosc. Ara. posant en perill les seves vides. Un grup dÊhumans es van encadenar als arbres plantant cara a les màquines.

No és gaire difícil colar-nos al magatzem. Sota la llum de la lluna plena entrem pel terrat de lÊajuntament. tres esquirols que. a diferència de mi. Les meves pupil·les es tanquen mentre els meus ulls reflecteixen la intensa llum creada per la forta explosió enmig de la nit. No mÊhan deixat més alternativa que la venjança pura i dura. Tot i tenir cert valor històric he decidit tenir la mateixa consideració vers el patrimoni que la que ha tingut aquesta gent que ens condemna a mort. a la cita han vingut en Glaer. Ara espero que sentin la mateixa impotència que sentiré jo quan la màquina que dorm davant el meu arbre sÊengegui demà..Ja sÊha fet de nit. A lloms dÊen Guardià posem camí al palau de la Generalitat.. També ha vingut. Fem el que hem vingut a fer i fugim sense pensar-nos-ho. amb els de la seva pròpia espècie. fins i tot. tot i que amb una mica de retard. la Rosada i en Mitjabranca. sense imaginar que estem agafant material dels pisos superiors. tard o dÊhora esbrinaré on viuen els responsables de tanta destrucció i. Tot i que les alarmes han saltat. Per la força i de forma violenta han aconseguit sempre imposar-se. ja no tenen casa ni aliments per sobreviure i consideren no tenir res a perdre. Això sí. un mussol no gaire amic nostre. en Guardià. destruint meva llar i el meu entorn per sempre. els estúpids humans busquen amb gossos qualsevol rastre de la seva espècie. però que considera necessari llimar desaveniències per lluitar contra un enemic més poderós. quina sorpresa sÊenduran quan els hi faci una visita!!! . És el proper objectiu. mentre en Guardià vigila.

i ben segur afecten a les diferents sensibilitats que qualsevol pot tenir. no haurà res que els aturi. Però sembla que a la tercera va la bona. el consistori gavanenc veu en tot el bosc de ponent (la sentiu i voltants) un important negoci immobiliari.. Els motius per oposar-se a aquest pla destructiu són diversos. En primer lloc. aquest bosc és considerat per la ciutadania patrimoni natural. el bosc de la Sentiu ja està sentenciat. Abans Després . i aquesta vegada. la seva destrucció suposaria l’assassinat de gran quantitat d’espècies que necessiten aquest corredor per desenvolupar el seu cicle biològic. que vol ser convertit en propietat privada sense el nostre consentiment i. de ningú. Tot i això. amb els socialistes governant a l’Ajuntament. un espai de tothom. En definitiva. o millor dit. un espai que dona qualitat de vida als gavanencs i gavanenques que volen respirar un aire una mica més pur de l’habitual.. ni tan sols. sense percebre part del repugnant benefici que s’obtindrà d’aquest negoci. Durant molts anys la defensa d’aquest espai verd. passejar per un espai realment verd (no parcs artificials amb gespa) i mantenir el vincle humà amb la natura. la Generalitat i a l’Estat Espanyol. ha arreplegat a diverses entitats i individualitats que han reunit prou força com per aturar la destrucció del bosc en dues ocasions. el més important de Gavà.Des de fa més de 14 anys. el bosc és l’únic corredor biològic que connecta el massís del Garraf amb el Delta del Llobregat.

l’Educació. es calcula que un 10% van destinats a suborns. L’objectiu és edificar ara. etcètera. doncs l’augment de la població ha fet del sector immobiliari un suculent negoci per a les màfies relacionades amb el poder. I tot això sense enumerar altres serveis també sense cobrir. En un context històric on l’enfonsament del miratge de l’Estat del Benestar i la privatització de serveis bàsics és la tendència predominant. Això sí! De mossos per controlar les protestes segur que no faltaran. és a dir. Els efectes secundaris de l’urbanització de Ponent són desoladors sobretot en el camp dels serveis. No els hi falta raó. no vull imaginar les que es produiran en el futur. com es nota que no agafen el tren a les vuit del matí. transport públic. de les despeses de construcció. Cap democràcia ens representa i al poble li manca control sobre les decisions que afecten al seu destí. No hi ha cap escola prevista per cobrir el miler de places noves que generaria l’entrada massiva d’habitants i el saturat transport públic només preveu una parada hipotètica de Metro sense data definida. que han pres decisions contra el poble que diuen representar ara no ve al cas. ja quadra als governants el permetre la degradació de la Sanitat. L’argument presentat per l’Ajuntament de Gavà per prendre’ns el bosc és la demanda d’habitatge. que els efectes secundaris també estan coberts per a qui vol fer negoci dels drets essencials de les persones. No és d’estranyar . segons els polítics “les cobertures de transport i mobilitat són prou eficients”. Les estadístiques parlen per sí soles: els Ajuntaments de l’Àrea Metropolitana es financen en un 80% a partir de projectes urbanístics i. tant de dretes com d’esquerres. En el terreny sanitari serà interessant observar com les llistes d’espera s’amplien considerablement.La falta de legitimitat a l’hora de prendre la decisió de destruir el bosc és de sentit comú. Mencionar exemples de governs. a qualsevol preu i sense valorar les repercussions. i derivar la demanda al sector privat. i si ja es produeixen morts abans de rebre assistència.

Que no ens enganyin. un grup de persones s’ha organitzat per defensar aquest espai natural. sinó de l’especulació. amb aquest panorama. fruït d’un sistema econòmic que pretén mercantilitzar el territori. així veiem com el metre quadrat supera còmodament el milió de les antigues pessetes.que. Tot i el poder de l’Ajuntament sobre la població i les màfies que el recolzen. però està clar que farà falta més que una mobilització generalitzada per aturar les ambicions lucratives dels apalancats del poder. deixant la resta abandonades (un stock d’habitatges).000. sotmetent-lo a les seves demandes. . pancartes penjant dels balcons i un rebuig que es fa patent a les converses veïnals al carrer obren una petita porta a l’esperança. controlant la oferta segons les lleis de mercat. Per una lluita efectiva no hem de perdre de vista el fons essencial de la resistència a aquest projecte. Més de dues mil firmes donant suport. el 25% de bitllets de 500€ de tota Europa resideixin a l’Estat Espanyol. i això és generar una consciència social col·lectiva. I no oblidem que el poder dominant està sempre disposat a corregir les conseqüències del seu desenvolupament consensuant la destrucció del territori amb Plataformes que no plantegin les vertaderes causes de l’expansió urbanística. valorant que a la població de Gavà existeixen 1800 habitatges buits i a Barcelona ciutat es comptabilitzen prop de 300. conseqüència de les irregularitats i vulneracions de polítics i constructores. no de la manca d’habitatge existent. Aquesta estratègia funciona traient a la venda un nombre reduït de finques per mantenir a l’alça el preu del metre quadrat. l’actual preu de l’habitatge es deriva.

Los ambientalistas y la mayor parte de las ecologistas no han planteado el problema de la instauración de un equilibrio nuevo y duradero con la naturaleza. Por tanto. la mayoría de las exigencias referentes al medio ambiente no se exceden lo suficiente. los discursos fatalistas que todas nos creemos sobre el cambio climático. ambos como términos políticamente correctos. incompletos. a una estructura que excluya las clases. Estamos ante una sociedad que no sólo contamina el planeta. Asociaciones con ánimo de lucro como Greenpeace con sus rimbombantes acciones. desde una posición de “bienqueda”. Explico porqué: no creo que tenga mucho sentido hablar de “ecología natural” sin tener en cuenta de que naturaleza y sociedad humana están fundidas de forma indisociable en una “naturaleza humanizada”. para bien o para mal y generalmente es para mal. partidos políticos que pintan de verde sus eslóganes vacíos. sino que además merma sus propios fundamentos bióticos más esenciales. todos ellos no dejan de estar carentes de sentido. o sea. no hay ecología que no refleje la influencia humana. y más recientemente al nacimiento de términos como desarrollo sostenible. Una sociedad ecológica supone el fin de la jerarquía y de la dominación en todas sus formas. La ecología social consiste en armonizar la relación de la humanidad con la naturaleza. hasta las campañas de los ayunta-mientos por el reciclaje. la explotación y la dominación. hoy día no hay nadie que niegue ser ecologista o estar a favor del desarrollo sostenible. Esto no es para nada una . si se tiende a una sociedad ecológica. pero esto sólo se puede lograr si se armoniza al mismo tiempo la relación entre los humanos. y esto es algo que los bienqueda o ni se lo plantean o no están dispuestas a consentir.En las últimas décadas hemos asistido a un auge de la ecología. Por lo tanto no hay “ecología natural” sin “ecología social” (en la medida que ésta conserve su poder de crítica radical).

Todos estos argumentos no hacen más que disimular un aspecto mucho más fundamental de la crisis de la condición humana. estas sociedades. porque corremos el riesgo de perder de vista el hecho esencial de que la degradación del medio ambiente responde a causas mucho más profundas que a las cagadas o malos propósitos de las industrias y del estado. sin estado ni instituciones jerárquicas. es hacia esa situación hacia la queremos ir. Prácticamente todos los elementos de la flora y la fauna que constituyen la diversidad de un ecosistema desempeñan un papel de igualdad en el mantenimiento del equilibrio y de la integridad de un todo. La ecología que planteamos no admite ninguna jerarquía a nivel de ecosistema.novedad. No queremos una actitud instrumentalista que considera la naturaleza un sujeto pasivo. ¿Aceptaríamos una “industria ecológica” que siga explotando a sus trabajadoras. por muy implicada que esté con el medio ambiente? Pues preparémonos porque este es lo que nos viene. Estos calificativos no son más que proyecciones sobre el mundo natural hechas por nuestras propias mentalidades y nuestras propias relaciones sociales. No existen ni “el rey de los animales” ni la “humilde hormiguita”. El desarrollo sostenible no pone en entredicho esta concepción subyacente de la sociedad según la cual los humanos debemos dominar la naturaleza de forma inescrutable. por el contrario pretende favorecer este dominio perfeccionando técnicas que limiten los riesgos que dicho dominio conlleva. Las sociedades que llamamos primitivas y que reposan en la división sexual del trabajo. pero siempre se han dado en pequeñas comunidades. un conjunto de objetos y fuerzas externas cuyo uso debemos rentabilizar para el uso humano. La contaminación y el medio ambiente también pueden ser muy rentables. . No podemos contentarnos con obstaculizar una central nuclear o una autopista como acciones contestatarias. sin preocuparnos por cuál va ha ser ese uso. no asimilan la realidad como nosotras. quizá una reestructuración de la sociedad según principios ecológicos. auténticamente orgánicas. aspecto que no se limita a la tecnología o a los valores morales sino que es profundamente social. ni siquiera disponen de una palabra que designe la igualdad. a través de un filtro que clasifica los fenómenos en términos de “superior” y de “inferior”. el cambio climático o la expansión industrial. de “arriba” y “abajo”. Al ignorar la desigualdad. La misma noción de dominio no se pone en entredicho. vamos sobradas de ejemplos que muestran que no es una utopía. ya que de ellos también salen los lloriqueos y la amenaza apocalíptica de la contaminación.

.

que actualment fan una important funció social i mediambiental. i són clarament insuficients per a donar servei a la població actual i a la del hipotètic nou barri. així com les coves/refugi de la Guerra Civil. Tan sols es faran 200 habitatges socials dotacionals públics i en terreny per equipaments. elements històrics a Viladecans.Viladecans no ha participat . Els serveis que allà es construeixin no estan compromesos. ni els camps de garrofers. Demanem que primer es consolidin els serveis que ara mateix Viladecans necessita de forma URGENT abans d’incrementar en 8. Gran augment de població sense serveis. les runes de casalots o forns ceràmics de fins al segle XVIII. sense un Pla d’Habitatge. Vivenda mal anomenada social. sense l’estudi previ de les necessitats de Viladecans. Gran impacte mediambiental. per la precarietat laboral i per un mínim molt alt d’ingressos anuals.000 persones la ciutat i col·lapsant els ja saturats serveis actuals.000 persones la ciutat. suprimiran equipamens? . El Pla no contempla la catalogació del parc de la Bòbila com a patrimoni industrial de la ciutat. És un projecte de gran impacte mediambiental. són pisos de preu assequible?. Són inaccessibles per la majoria de joves de la nostra població. La vivenda mal anomenada social. elimina les zones forestals a la muntanya de Sant Ramon. El Pla de Llevant a Oliveretes s’intenta aprovar sense que la ciutadania hagi pogut opinar: no s’ha aplicat el reglament de participació ciutadana. Pèrdua de Patrimoni. El Pla preveu incrementar en 8.

El projecte no impedeix que s’urbanitzi la muntanya. doncs no hi ha cap estudi que faci viable una parada a Oliveretes. Per sobre d’aquesta. La via de la cornisa recupera la posició que dissenyava el pla de 1976. un potencial obstacle per a la continuïtat amb el parc de la Torre Roja cap a la muntanya de Sant Ramon. Dins el context del Baix Llobregat. El projecte no contempla cap aspecte de paisatgisme. posterior a la data del ple extraordinari en que s’aprovà la tramitació del projecte. Cal equilibrar i repartir per tot Catalunya la . s’ha incrementat en 200 habitatges més el sostre urbanitzable. els terrenys són edificables no programats. Es dona continuitat als carrers Eslida i Calaceite per unir el nou barri amb la ciutat. que ha de permetre analitzar les necessitats de la ciutat. No contempla la possible arribada del metro en els propers anys.Més sostre urbanitzable del promés. Amb data 29 de març de 2006. Fomenta el transport privat. El traçat urbà del nou barri està clarament traçat i dissenyat per a la circulació de vehicles. Un canvi que incrementa la densitat poblacional a la zona. d’una gran immobiliària. trencant la Torre Roja. Es trenca el Parc de la Torre Roja i la carretera impedirà l’accés a Sant Ramon. s’està encabint una pressió urbana i d’infraestructures totalment insostenible. fruit d’un conveni amb la Generalitat. però no de soterra-la al seu pas per determinades zones d’Oliveretes. i de titularitat privada. La plataforma Salvem oliveretes denuncia que s’ha tramitat el projecte de construcció d’un nou barri de 2500 habitatges a Viladecans sense haver fet el Pla d’habitatge de Viladecans. Alguns dels viaductes podran contribuir també en aquest impacte. en una zona definida com equipaments en el projecte aprovat. Tenint un fort impacte visual i la pérdua del medi forestal de la falda de la muntanya de Sant Ramon. fet hores d’ara especulatiu. L’estudi econòmic i la memòria del projecte parla d’incorporar la via de la cornisa amb la topografia. Blocs de fins a 9 plantes s’ubicaran en aquest espai. i deixa en mans dels futurs governants de la ciutat que s’autoritzi la seva urbanització. tal i com diu l’Ajuntament. El projecte no lliga que aquesta zona es converteixi definitivament en una zona verda.

Viladecans sustenta la mées alta densitat de població xifrada en mes de 2944 hab/km2. mées del doble de la mitja de la regió metropolitana.. i sapiguem de quans pisos buits disposa la ciutat. reglament de participació ciutadana. i per els ciutadans i ciutadanes de Viladecans. Denunciem els centenars de vivendes buides existents a Viladecans. aprofitant el tan anomenat. exigim que es prenguin mesures. 2..Fer un debat públic sobre el futur de la zona.com .Sol·licitar a la direcció general de Medi Natural de la Generalitat la declaració d’utilitat pública del parc forestal i fer d’oliveretes un projecte agro-ambiental de referència a l’àrea metropolitana. de manera que el poble tingui un creixement natural de població.. Ni Viladecans ni altres poblacions de la zona metropolitana no poden créixer tant agressivament. potenciant els transport públic i les infraestructures per tot el país. 3. per l’aprofitament dels joves de Viladecans.ATURAR EL PLA DE LLEVANT abans no s’aprovi el pla d’habitatge de Viladecans.població i les infraestructures. i poc aplicat. perquè els habitatges buits siguin el recurs bàsic. DEMANA A L’AJUNTAMENT: 1. i fomentar que aquests siguin d’aprofitament per la gent jove. salvemoliveretes@hotmail.

Para muestra un botón. Esto queda solucionado con el cifrado asimétrico que utiliza dos claves. que para eso ya tengo los yogures. Obviamente esto es una ejemplo banal. y nuestro código será la sustitución de las vocales por un número a=1. este mensaje será el que enviaremos y al recibirlo se aplicará la fórmula pactada para poder obtener otra vez el mensaje que se deseaba transmitir. Por lo tanto lo único que te tengo que pasar es la clave pública. yo opto por que no caduquen. codificaras la información con mi clave pública. Protegiendo nuestras comunicaciones y datos. Si quieres escribirme. no pasa nada. utilizaremos un programa ya conocido por tod@s nosotr@s. En el ejemplo anteriormente expuesto se utiliza sólo una clave para cifrar y descifra más bien el llamado cifrado simétrico. pero no tenemos ninguna clave. Para poder proteger nuestra información. actualmente se utilizan funciones matemáticas muy complejas que hacen prácticamente imposible descifrar el mensaje si no se tienen las claves auténticas. os recomiendo que sea larga. Ya tenemos el programa instalado. por lo que seleccionamos “never expires”. obviamente no tiene que ser el tuyo si no quieres. el PGP 6. que obviamente están vinculadas entre sí.2i. Al grano. y el tamaño de las claves a generar. procedemos a instalarlo como todas las aplicaciones. que aunque caiga en manos de los malos.org/products/pgp/versions/freeware/win32/6.pgpi. e=2. se debe comunicar al interlocutor la clave por un medio seguro. Para este propósito la información se cifra mediante funciones matemáticas con el objeto de que sólo el destinatario pueda conocer su significado y además de asegurarse la autenticidad del remitente. y para los que se perdieron el nº anterior. en este caso “Viva la Comuna”. etc. tiene una gran desventaja. ya lo comentamos en el número anterior. una pública y otra privada.. Nos atenderemos a él. excepto yo con mi clave privada podrá descrifrar. Para cifrar un mensaje necesitaremos un mensaje plano. El concepto del cifrado asimétrico es muy sencillo. (oh!! que error) os lo podéis bajar de http://www.0. Le indicamos nuestro nombre y el mail.Informática Práctica. cuanto más larga más segura pero más tiempo de proceso para encriptar/desencriptar los mensajes.0. CRIPTOGRAFÍA. ahora nos pide una frase para poder generar las claves. puesto que sin mi clave privada no podrán conseguir nada de nada.?) como no tenemos le decimos que No. obteniendo un mensaje cifrado que nadie. letras. independientemente de quién pueda ver dicho mensaje. ahora puedes seleccionar si las claves caducan o no. utilices números. de forma que las dos personas sepan que combinación se deba aplicar para cifrar y descrifrar el mensaje. Este es el método más utilizado y el más seguro. cuanto más larga .2i/ Una vez descargado el programa. En un momento de la instalación nos pregunta si tenemos claves (Do yo have existing keys. etc… así obtendremos el siguiente texto cifrado “V3v1 l1 c4m5n1”. pues sí. ¿Cómo funciona? El principio del funcionamiento de la criptografía es tan simple que seguramente tod@s hemos jugado de cri@s a esconder mensajes. ¿A que sí?. Reiniciamos el ordenador y le sacamos la pelusa a la bola del ratón. signos. Por lo que ejecutaremos el PGPKeys. yo genero dos claves. una publica y una privada. ¿Qué es? La criptografía es la ciencia de “esconder” nuestra información para que sólo la persona a la que va dirigida el mensaje pueda entenderlo. con 2048 bits vas que chutas.

etc. seleccionamos esta opción y le damos a Encrypt. Ahora ya me puedes mandar la clave. seleccionas la opción. y si te interesa. como por ejemplo www. Si yo quiero enviarte un mensaje cifrado lo primero que tendrás que hacer es darme tu clave pública para que yo lo pueda encriptar con ella. pues una vez que ya tengas la clave lo que tendrás que hacer es importarla para poder utilizarla. Un saludo revolucionario. y a la final tendrás un archivo tipo formateaelsistema.asc . ahora veremos que tenemos una opción más. jejeje. Ahora ya que tenemos todos los arreos vamos a hacerlo funcionar. Para encriptar un fichero nada más fácil que seleccionar el fichero con el botón derecho. simplemente grabas donde quieras el fichero y ya esta. y ahora obviamente tendrás que desencriptar el archivo que yo te he mandado bien protegidito. . Eudora. tú querrás tener mi clave pública para poder enviarme mensajes de forma segura. Que bonito sería tener a los “malos” una semana para desencriptar un mensaje interceptado y que obtuvieran un mensaje tipo “oye a las 5 en el bar y nos tomamos una cervecita bien fría. ya tienes tus dos primeras claves “chispas” la pública y la privada. introduce tu password. y no sólo la información “sensible”. vamos al grano encriptemos nuestro primer fichero… y es asin de fácil: - claves públicas con las que queremos encriptar. Pues nada. cómo de costumbre. Ejecutas el PGPKeys. EXPORT y guardas tú clave pública. Besos”. Ahora ya tienes mi clave pública preparada para poder escribirme. porque somos asin de chul@s. posiblemente te la envíe por mail.Desencriptar un fichero Nada más fácil que seleccionar el fichero con el botón derecho del ratón.org En el próximo número más y mejor. podemos encriptar con múltiples claves públicas. claro está. PGP.kriptopolis. Pues ahora que ya hemos compartido nuestras claves. llegamos a una pantalla en la cual podremos seleccionar las formateaelsistema . para ello nada más que… . . que simplemente por estar encriptada se puede pensar que contiene una mensaje importe. Importar clave pública. seleccionar PGP y darle a Decrypt.Encriptar un fichero. aprende lo que desconoces y enseña lo que sabes. Ahora. para enviar a diferentes usuarios y que ellos lo puedan desencriptar con sus claves privadas. en el menú KEYS. Que bonito sería encriptar siempre todos los mensajes e información que tratemos. Esto puede ser más fácil de lo que parece puesto que el PGP se integra en programas como el Outlook. y sí amado público.Compartir clave pública. Obviamente esto solo son conceptos básicos y muy humildes sobre el concepto de Criptografía. para eso. Para importar mi clave y por lo tanto escribirme un mensaje encriptado que pueda descifrarlo con mi clave privada tendrás que ejecutar el PGPKeys y en la opción Keys seleccionar Import.más segura. para más información existen múltiples páginas en la red. Consejos. Buino. y nada. Ahora te pide que hagas el gañán con el ratón. que lo muevas donde quieras y hagas clic para poder obtener datos aleatorios.

2. 3. 12.Grito absurdo militar. 4. Nota de mi último y desastroso examen. 5. Artículo neutro. . Una montaña. La mitad de un tono. 5.Especialidad del Parque Tecnológico que están construyendo al lado de la estación de renfe. 7. 7. La que dota de pluralidad. Amarla desordenadamente..Ser diminuto de los cuentos de hadas. País donde se fugó Roldán. 12. 11.. Los que aúllan en el bosque. K. Color rojo intenso al revés. 6.. 2. Estilo de música a lo pescado. 4..Cuando no hay agua. Una de las de Garraf. 4. 2... Donde se orina vulgarmente. 8. 5. 10. 11. Una de las populares. 9. No se puede pagar. Pequeños seres humanos. 11.La limosna que nos dan a final de mes. Horizontales 1. 12..Estafa económica diaria. 3. 10. 1.Al que le falta sal. 10..Infusión de las 5.. 3. 9. 9. si es que quedan. al revés.Segunda nota musical. 6. 6. Calificativo de Al Capone. Color naranja que huele a gas.El principio de la Anarquía.. 8.Instrumento para hacer incisiones quirúrgicas. Este día con latina.PASSATEMPS 1. pero sí okupar..

¡Quieto caballo!. Comer como un ratón.Las tres últimas vocales al revés. Una enemiga sin miga. 11.Las que hacen volar perdieron la segunda vocal. Adverbio de negación. 2. 3. Lo de emergencia.Lo que empaña el cristal del coche sin muda. 12. del revés.Persona que alardea incansablemente de lo que no es. Este birmano se queda manco.Pequeño entremés típico de recepciones pijas.. 7. Organización Terrorista Atlántica de Naciones... Agrupación escolta.. como el famoso programa informático de intercambio.Sinónimo de espesa. Afición de un hombre baboso. A W F U B J I D O L G H E R E C L I F I C I L S T O L I U T G P N C L E A I N V U A F E T A A T E R F K R N V I E S T R U I R A I J D V D A C X G O S D O E R E S I S T I R S B L S E T B D S P C I A C C A S S P E B S D S R D A M D O O O Q N U S T R U I R S I E S I A R D H P L R E O D N O .. Copio. Momento actual del fenómeno urbanístico.Está más lejana.. Con lo que asesinaron al poeta Lorca.. Lo que hacen las ruedas. 5.Al que le han quitado la libertad.Pequeña bronca.. Dos montañas.Instrumento que hace las guerras rentables. Medio círculo. Sexta nota musical. Dos Pelotas. en plural.Verticales 1. Cadena radiofónica encargada de difundir las mentiras del PSOE.Unidades de cuidados intensivos. Cuando se pone el Sol. Bandolero de la mar. 8. al revés. SOPA DE LLETRES Troba vuit paraules relacionades amb els projectes urbanístics. 9. La hermana de mi padre perdió la A.. 6. 10.. 4.Una bandera.