You are on page 1of 3

Constelatii Familiale

ARAD 10-11 Noiembrie 2012

Facilitator: Aurel N. A. Mocanu

( www.aurelmocanu.ro )

Constelatiile Familiale sunt o metoda de lucru extraordinar de profunda, fondata de germanul Bert Hellinger in urma cu peste 20 de ani. Aceasta metoda fenomenologica de munca sistemica s-a raspandit foarte repede in intreaga lume ( fiind una dintre metodele psihoterapeutice cu cea mai rapida raspandire din secolul XX) si inca evolueaza creativ in toate colturile lumii la ora actuala, avand aplicatii numeroase in zona problematicilor vindecarii holistice, politicii, psihoterapiei, afacerilor, mediului etc. Prin constelatiile familiale clasice putem da o voce si un mod de a se exprima sufletului nostru si celui al familiei noastre, aducand in fata noastra intr-un aranjament spatial intuitiv de persoane situatia cu care dorim sa lucram – asa cum o percepem noi initial. Apoi, prin asa numita „perceptie de reprezentare” ( un fenomen inca neelucidat intru totul, dar pe care cercetatorii au cautat a-l explica prin teoria campurilor morfogenetice, cea a neuronilor oglinda si cea a campului stiutor ( The Knowing Field- termen propus de Albrecht Mahr ) – si care are loc de fiecare data cand se aseaza o constelatie) , sentimentele adanci de iubire, suferinta si loialitate intru acestea din sistemul nostru familial ies la suprafata prin intermediul trairilor reprezentantilor, astfel noi putand deveni mai constienti de o serie de adevaruri profunde ale fiintei noastre si ale familiei noastre- fie ea cea de origine ori cea actuala- intemeiata de noi. Ceea ce se arata deseori in cadrul acestui proces de multe ori foarte plin de incarcatura emotionala este faptul ca, dintr-un loc adanc si de cele mai multe ori inconstient din noi insine, alegem, din iubire oarba si din nevoia profunda de a apartine, sa repetam durerile, greutatile si destinele dificile ale unor membri ai familiilor noastre, care sunt uitati sau „exclusi” din amintirea si din inimile celor aflati in viata: bunici si strabunici morti in razboaie, victime ale unor accidente sau crime, copilasi morti la nastere, victimele terorii comuniste sau persoane care au gresit major altora, etc. Iar istoriile familiilor noastre sunt pline de astfel de situatii. Un articol pe care l-am scris pe tema traumei transgenerationale a Romaniei puteti citi la adresa de web: http://www.nierika.ro/blog/?p=400 .

dependente. incapacitate de a avea relatii importante pozitive. sapte generatii inainte si sapte generatii inapoi primesc si ele vindecare. bucuria de a fi vii si recunostinta pentru acest dar care e viata noastra. compasiune. Dar. intelegere si apreciere si pentru propria noastra persoana. etc. dupa cum spune Bert Hellinger. Deseori.Alte cateva ganduri despre constelatiile familiale pe care le-am pus cap la cap acum vreo trei ani intr-un mic articol puteti citi la adresa de web : http://www. prin neasumarea propriului destin. Cumva. si. compasiune. regasire de sine si acceptare. intr-un alt fel decat pana atunci. de indata ce reusim sa vedem durerea si dificultatea la sursa ei si sa ne inclinam cu respect in fata celor ce au fost inaintea noastra si au trecut prin aceste greutati. intelegere. largim experienta noastra de a fi umani prin pasirea in locul altora ca reprezentanti. dupa cum spune Cornelia Nicola. gasim ca avem mai mult loc.nierika. facand loc in inima noastra pentru ceilalti. care in vietile noastre se manifesta prin sentimentul ca nu traim propria viata. dorinta de a nu transmite si copiilor nostri dificulatile pe care le-am purtat noi da un imbold puternic pentru a cauta vindecarea personala. a ne trai viata de pe locul nostru poate fi ceva minunat ! Va invit sa exploram impreuna aceasta posibilitate.ro/blog/?p=159 . paradoxal. accidente repetate. odata reveniti la noi insine. daca reusim sa aducem vindecare si aliniere in noi insine. client ori facilitator e un mare dar intru constientizare.copiilor si nepotilor nostri. cele viitoare dar si in prezent”. Se spune ca. Deseori. nu numai pe ei ii primim cu mai multa compasiune. Prin metoda constelatiilor familiale se pot aduce la lumina aceste incurcaturi sistemice. ci acestea nu mai sunt transmise mai departe generatiilor viitoare. Cu adevarat. violenta. situatii dificile aparent imposibil de deblocat. pasind in puterea noastra cu binecuvantarea strabunilor si sustinerea lor.a noastra si a altora. Astfel. ci. niciun set de explicatii teoretice sau enumerari de situatii cu potential de interes pentru aceasta munca uimitoare nu tine loc de experienta de a participa la o constelatie familiala. Astfel. intelegere. Si. Va astept cu drag ! . Iar. Cu adevarat. acceptare. nu numai ca noi insine suntem eliberati de poverile si suferintele care nu ne apartin. se poate naste din nou sau consolida minunarea in fata vietii. boli fizice sau psihice. „vindecarea straluceste ca o stea care isi raspandeste lumina in toate directiile: catre generatiile trecute. Totusi. gasesc ca a participa la o constelatie familiala in calitate de reprezentant. vindecare. putem sa ne reluam locul pe care Viata ni l-a daruit. acest proces necesita un interval mai indelungat de timp. „O viata e mult !” . dandu-le un loc in amintirea si in inima noastra. iubire. fiecare pas are importanta sa.

com Numarul de locuri este limitat . Mocanu Despre facilitatorul acestui weekend: Aurel N. Mocanu este psiholog si trainer acreditat. Anie Kalayjian – iertare.ro/?page_id=2 Programul weekendului este : Sambata 10 Noiembrie 10:00. are ca pasiune vindecarea holistica si traditionala/samanica . Locatia va fi comunicata celor inscrisi. In zona vindecarii traumei transgenerationale si personale Aurel a lucrat si cu Sandra Ingerman si Howard G. Charing. A.Aurel N. si a studiat constelatiile familiale ca ritual si ceremonie cu Cornelia Nicola Nita ( Germania) si constelatiile familiale clasice si de trauma cu Barbara Morgan ( Marea Britanie). peacemaking si reconciliere si Ruby Gibson. A.din perspectiva samanica. si cu Dr.com Linda tel 0752316899 vkatrein@yahoo. Lecturi recomandate: Intoarcerea acasa.18:00 cu pauza de pranz si pauze de confort Duminică 11Noiembrie 10:00.18:00 cu pauza de pranz si pauze de confort Investitia dvs -250 lei daca vi se lucreaza constelatia -150 lei daca participati ca reprezentant Relatii si inscrieri:aurelmocanu@yahoo. Un prim pas in lumea constelatiilor familiale . Mai multe despre Aurel puteti citi la adresa de web: http://aurelmocanu.arheologie somatica. participand si la evenimente conduse de Bert Hellinger si Sophie Hellinger ( 2009 ) si Franz Ruppert ( 2010 ).