Determinarea densității apei -lucrare de laborator

-

1. Nume elev: Neagu Vlad-Ștefan 2. Școala/clasa: C.N. „Nicolae Grigorescu” Câmpina/clasa a VI-a B

3. Mijloace experimentale: a. Mensură b. Balanță electronică

c. Vas cu apă

4. Teoria metodei a. M1=masa mensurii b. M2=masa mensurii+masa de apă introdusă c. M2-M1=Ma, Ma=masa apei Va=volumul apei din mensură  Observație Masa este o măsură a inerției corpurilor (se măsoară cu balanța sau cântărul).

Proiect realizat de Neagu Vlad-Stefan Clasa a VI-a B Fizică

Observație: Două corpuri cu același volum pot avea mase diferite (depinde de substanța din care sunt alcătuite).2∙ 26.1∙10-3 25.2∙10 44.4∙10-3 -3 44. dacă este neregulat se calculează cu ajutorul mensurii gradate).6∙10-3 45∙10-3 18. Date experimentale Nr crt 1 2 3 4 M1(kg) M2(kg) Ma=m2m1 (kg) 26∙10 18. Definiție: Mărimea fizică scalară egală cu raportul dintre masa corpului și volumul acesteia se numește densitate.3∙10-3 21∙10-6 20∙10-6 880 965 Proiect realizat de Neagu Vlad-Stefan Clasa a VI-a B Fizică .7∙10-3 52.3∙10-3 -3 Va( ) (medie) 922 928 915 26.Volumul reprezintă proprietatea corpului de a ocupa un loc în spațiu (dacă corpul este regulat se calculează cu formule matematice. Simbolul densității este ρ („ro”) – densitatea corpului (substanță) (I) 5.5∙10-3 19.

Calculul erorilor de măsură Eroarea medie 7. Calculul valorii medii.6. Afișarea rezultatului Proiect realizat de Neagu Vlad-Stefan Clasa a VI-a B Fizică .

9. Densitatea apei este maximă atunci când apa are temperatura peste 4 grade Celsius. Cauzele erorilor 1. Defecțiuni ale mijloacelor tehnice(instrumente de măsură) prin care se obțin informațiile de măsurare (eroare instrumentală) 2. Erorile pot fi: viteza lentă de reacție. Proiect realizat de Neagu Vlad-Stefan Clasa a VI-a B Fizică . Imperfecțiunile metodelor de măsurare (eroare de metodă). (eroarea personală) 5.anomaliile ochiului. incapacitatea de acomodare. Imperfecțiunile corpului ce urmează a fi măsurat (eroarea de model). 4.  În urma experimentului am reușit să stabilim densitatea apei cu ajutorul mijloacelor experimentale și folosindu-ne de teoria învățată. Calitățile și capacitățile experimentatorului sunt foarte importante pentru o bună desfășurare a experimentului. Influenta mediului ambiant (nerespectarea conditiilor normale de utilizare). Incompetența celui ce măsoară. Concluzie Densitatea apei variază în funcție de temperatură. 3.8.

Pe bune! Fiecare organism este compus in mare parte de apa: Animalele – 75%. Apa este al doilea element vital necesar omului. el nu se poate restabili fara ajutorul medicului. Daca un om pierde 2% de apa din masa corpului. Fara alimente o persoana poate trai aproximativ sase saptamani. cea mai pură apă este în Finlanda.  Apa este viata. unui om in varsta – 50%. In cazul in care procentul de apa pierdut va creste pana la 10. castraveti 95%. Aici este paradoxul pentrur ca apa nu numai ne da viata. Curiozități despre apă Cea mai pură apă este în Finlanda. sapte zile. În timpul cercetărilor s-a dovedit că circa 1 miliard de oameni nu au deloc acces la apă pură.  35 tone de apa pe parcursul vietii. nu? Fara apa o persoana poate trai un timp foarte scurt. 85% de boli din toata lumea se transmit prin intermediul apei. se incep halucinatii. un barbat consuma aproximativ 35 tone de apa. el sufera de sete. dupa oxigen. Organismul unui nou-nascut consta din 86% de apa. Pe parcursul vietii. Se pare ca potrivit UNESCO. Daca omul pierde 12% de apa. 25 milioane de oameni mor din cauza bolilor transmise prin apa. La pierderea a 20% omul moare. pepeni – 96%.  Cea mai scumpa apa din lume  Proiect realizat de Neagu Vlad-Stefan Clasa a VI-a B Fizică .  Apa este un principal transportator de boli. Chiar si omul consta din apa. Pesti – 75%. În total savanții au studiat apa din 122 de tari. fara apa – cinci. dar ne priveaza de viata. mere – 85%. Meduze – pana la 99%. cartofi – 76%. rosii – 90%. In fiecare an. destula.10.  Omul moare fara apa.

Apa poate fi gratuita dar poate si sa coaste bani buni. Oamenii de stiinta au socotit ca valoarea nutritiva a Oceanului Atlantic este estimata cu 20 000 de recolte colectate de pe toata suprafata uscatului intr-un an intreg. este ambalat in sticle cu pietre “Swarovschi”. Pretul acestei ape este 90 $ pentru un litru.  Proiect realizat de Neagu Vlad-Stefan Clasa a VI-a B Fizică . Lichidul pretios.5 grame de proteine si alte substante. Intr-un cub de apa de mare se contine 1. cu un gust si valoarea pH-ului echilibrate. Proteine in apa. Cea mai scumpa apa din lume este vanduta in Los Angeles.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful