The Collections The Collections

De filosofie De Visie De Designers De Wereld

3 4 6 8

Axor® Starck/Axor® Starck Classic 20 Axor® Starck X 40 Axor® Citterio 52 Axor® Massaud 70 Axor® Citterio M 84 Axor® Uno2/Axor® Uno® 102 Axor® Steel ® 124 Axor® Terrano® 136 Axor® Carlton® 148 Axor® Montreux 160 Axor® Manufaktur Impressum 176 178

De filosofie

Zoals iedere leefruimte heeft ook de badkamer haar eigen specifieke kenmerken. Naast de zuiver functionele en hygiënische aspecten, wordt de badkamer in het moderne leven steeds meer een ruimte van rust en bezinning, geborgenheid en zelfbewustzijn. Een projectie van onze behoeftes, wensen en dromen. Axor biedt innovatieve designoplossingen voor de badkamer waarin de gebruiker zichzelf zal herkennen. Om dit te bereiken werkt Axor samen met internationale ontwerpers en architecten en zet samen met hen de designvisie om in producten. In deze dialoog ontstaan buitengewone kraanwerklijnen en revolutionaire badkamerconcepten. Net zo verschillend als de mensen voor wie ze zijn ontworpen.

Philippe Grohe, Brandmanager Axor

3

De Visie

4

Meer dan 100 jaar ervaring en meer dan 30 jaar intensieve samenwerking met de beste designers en architecten ter wereld maken het ons mogelijk om nieuwe gebruiken en collecties voor de badkamer van morgen te realiseren. Maar weinig andere merken kunnen een dergelijke designcompetentie en productkwaliteit claimen als Axor van Hansgrohe. Maar ook buiten de actuele collecties is Axor bezig om de badkamer van morgen vorm te geven, ook qua indeling van de ruimte. Zo is bijvoorbeeld het WaterDream project een indrukwekkend uitgangspunt voor een waardevolle uitwisseling van ideeën met gerenommeerde (interieur)architecten en ontwerpers als Patricia Urquiola, Ronan en Erwan Bouroullec, Phoenix Design en Jean-Marie Massaud. Axor WaterDream biedt veel mogelijkheden voor individuele creaties. Zo ontstaan verschillende visies en interpretaties van product, ruimte en levensscenario. Of bijzondere ideeën die de badkamer helemaal opnieuw definiëren.

De Axor WaterDream van Patricia Urquiola is een fonkelend en bruisend spel van water. Als bamboestokken komen de kranen op een natuurlijke manier naar voren en geven zij de illusie van een tropisch regenwoud.

5

De Designers

Philippe Starck heeft geen introductie nodig. Het „enfant terrible“ uit de designwereld, laat naast zijn ontelbare creaties, designproducten, interieurs en hotels voldoende van zich horen. „Mij maakt het niet uit hoe de dingen eruitzien maar welke gevoelens zij oproepen“, zegt Starck. „In de eerste plaats ben ik architect“, zegt Antonio Citterio. Zo staat ook bij zijn werk de ruimte centraal. Daarnaast overwint de virtuoos de grenzen tussen uiterlijk en gebruik van een voorwerp en verschaft een harmonische verbinding tussen traditie en innovatie. Vorm volgt emotie: het concept van Phoenix design is net zo eenvoudig als vernieuwend. Zo stelt de designersgroep van Andreas Haug en Tom Schönherr bij alle creaties de mens in het middelpunt: „Onze producten moeten niet alleen eenvoudig zijn in gebruik, maar ook plezier geven.“ Sofa, beursstand of voetbalstadion: in al zijn creaties volgt JeanMarie Massaud de idee van symbiose van mens, natuur en ruimte. Niet alleen de materie interesseert hem, maar ook de magie van de objecten. „Ik geloof dat men de dingen niet alleen zou moeten begrijpen maar ook voelen.“
6

Philippe Starck

Antonio Citterio

Phoenix Design

Jean-Marie Massaud

7

De Wereld

8

Met haar kranencollecties maakt Axor niet alleen onze badkamer een beetje mooier, maar draagt ze ook een belangrijk steentje bij in de conceptie van ons bebouwd leefmilieu op aarde. Van Berlijn tot Barcelona, van Sydney tot Shanghai, zowel op land als op zee. Het design, de kwaliteit en de concepten van Axor spreken badkamerspecialisten over de hele wereld aan. Geen wonder dat de designers overal ter wereld actief zijn. Gecombineerd met de ervaring en de innovatieve kracht van Hansgrohe ontstaat er een perfecte combinatie van design, technologie en internationaliteit. En daarom vindt men Axor producten niet alleen in woningen maar ook in hotels, bedrijven en andere openbare gebouwen, ja zelfs op luxe jachten. Overal waar men waarde hecht aan individualiteit, respectvolle omgang met water, architectuur, inrichting en badkamerdesign. Hoe goed de Axor collectie eruit kan zien in internationale projecten, tonen wij u op de volgende pagina’s. Misschien kunnen wij u inspireren voor uw persoonlijke nieuwe badwereld ?

Tschuggen Grand Hotel, Arosa/Zwitserland Architecten: Studio Botta, Carlo Rampazzi Collectie: Axor Starck Classic, Axor Starck

9

10

De Wereld

Bulgari Resort, Bali. De Balinese cultuur en sfeer smelten samen met Italiaans design en lifestyle. Bij de ope-

ning in 2006 van het Bulgari Resort, 150 meter hellend over de Indische Oceaan, heeft Antonio Citterio een nieuwe mijlpaal bereikt. Op het vlak van architectuur en design verbindt het hotel op luchtige wijze de traditionele invloeden van de Indonesische bouwstijl met de tijdloos moderne inrichting van de Milanese architect. Het persoonlijke welzijn van de gasten stond bij het ontwerp op de eerste plaats. Het interieur is prachtig en van de hoogste kwaliteit voor wat betreft materiaal en design. Dit is ook terug te vinden in de badkamer waar de collectie Axor Citterio tot in het kleinste detail consequent is toegepast.

Bulgari Resort Bali, Uluwatu Bali/Indonesië Architect : Antonio Citterio & Partners Collectie: Axor Citterio

11

12

De Wereld

Puerta America Hotel, Madrid. Sir Norman Foster, Zaha Hadid, Marc Newson en zestien andere gerenom-

meerde architecten en designers uit dertien verschillende landen waren betrokken bij de realisatie van dit project Hotel Puerta America. Gelegen in het centrum van Madrid, biedt dit hotel zijn gasten twaalf totaal verschillende etages met kamers, waar steeds weer nieuwe vormen te ontdekken zijn. De Engelse designer en architect Ron Arad schiep op de zevende verdieping organische landschappen en speelde spectaculair met de klassieke vorm van de ruimte. Vooral de badkamer is indrukwekkend door de homogene inrichting. Bij de kranen koos Arad voor de collectie Axor Uno, die perfect in harmonie is met de omgeving.

Hotel Puerta America , Madrid/Spanje Architecten: Sir Norman Foster, Zaha Hadid, Marc Newson, o.a. Collectie: Axor Uno

13

14

De Wereld

Floating Homes, Hamburg. Steeds meer mensen worden geïnspireerd en gefascineerd door wonen op het

water. De moderne Architectuur ontdekt steeds vaker het oorspronkelijke element als bewoonbare ondergrond. Drijvende huizen. Het maritiem bouwproject van het Hamburgse architectenduo „Förster + Trabitzsch“, maakt deze nieuwe levensstijl op het water mogelijk. De kubistische gebouwen van glas, staal en hout bieden transparantie en verbinden het water met de levensruimte van de bewoners. De moderne architectuur van de buitenkant wordt heel consequent ook aan de binnenkant toegepast. De badkamers zijn uitgerust met de kranen van de serie Axor Uno². De duidelijke, geometrische lijnen van de kranen passen perfect bij de vormgeving en architectuur van het geheel.

Floating Homes , Hamburg/Duitsland Architecten: Förster Trabitzsch Collectie: Axor Uno2

15

16

De Wereld

Turning Torso, Malmö. In het vlakke kustlandschap van Zuid-Zweden is het niet over het hoofd te zien. Bijna

200 meter hoog strekt hij zich de hemel in. Bij de bouw was Turning Torso het hoogste woonhuis van Europa. Niet alleen zijn duizelingwekkende hoogte, maar vooral zijn spectaculaire architectuur maakt het door Santiago Calatrava ontworpen Malmöse gebouw - volgens het New Yorker Museum of Modern Art - één van de „25 spannnendste wolkenkrabbers van de wereld”. Ondersteund door een stalen ruggegraat van 820 ton, zijn de 54 verdiepingen bevestigd, gedraaid om hun eigen as. Niet minder schitterend is de binnenkant van het gebouw: hier bevinden zich 147 appartementen met nooit eerder geziene ruimtelijke effecten en een exclusief interieur. In de badkamer en keuken treft men de consequent heldere spraakvormen van de Axor Starck collectie – de perfecte aanvulling op een buitengewoon woonconcept.

Turning Torso , Malmö/Zweden Architect : Santiago Calatrava Collectie: Axor Starck Classic

17

Meer voorbeelden van een perfecte combinatie van architectuur en Axor badkamerdesign vindt u op www.axor-design.com

The Collections

Axor Starck
®

22

Axor Starck

Axor Starck

23

24

Axor Starck

Het leven wordt alsmaar drukker, sneller en onregelmatiger. Geen wonder dat men in deze hectische tijd zoekt naar rust en eenvoud en naar ideeën die ons nieuwe kracht geven. Ideeën zoals Axor Starck, een kraanwerklijn slank in vormgeving, duidelijk qua functie, eenvoudige werking. Modern door het compromisloze minimalisme. Hier storen geen overbodige tierelantijnen. Net zoals een bron die water creëert, werd ook Axor Starck gecreëerd. Vormen die ons rust schenken en deze gejaagde tijd zeker zullen overleven.

Axor Starck
®
designed by Philippe Starck

Axor Starck

25

26

Axor Starck

Axor Starck

27

28

Axor Starck

Axor Starck

29

30

Axor Starck Classic

Geconcentreerd op het wezenlijke. Een filosofie, een principe van leven, werk en kunst. Dat is het principe van Axor Starck Classic, de collectie kraanwerk die op elementaire vormen is gebaseerd. Zoals de antieke zwengelpomp: het oerbeeld van een kraan werd de basis van de gehele collectie. Ook voor Axor Starck Classic geldt: geen opsmuk, niets overbodigs. Alles wat niet nodig is, is weggelaten. Consequente praktische reductie die ons per slot van rekening zoveel meer biedt.

Axor Starck Classic
®
designed by Philippe Starck

Axor Starck Classic

31

Axor ® Starck Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan
# 10111000

Eéngreepsmengkraan voor handwasbak
# 10116000

Eéngreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken
# 10120000

Eéngreeps wastafelmengkraan zonder lediging
# 10117000

voor vrijstaand wasbekken zonder lediging
# 10129000

Eéngreeps wastafelmengkraan met koperen aansluitbuizenn
# 10006000

Tweegreeps wastafelmengkraan
# 10030000

Tweegreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken
# 10050000

Tweegreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken zonder lediging
# 10058000

Tweegreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken montage op de vloer AS # 10060000 IL # 10452180

Driegats wastafelmengkraan
# 10135000

Driegatsmengkraan inbouw wand voor wastafel AS # 10313000 IL # 10303180

Tapkraan voor handwasbak (enkel koud water)
# 38130000

32

Axor Starck

Elektronisch Wastafel

Keuken

Elektronische wastafelmengkraan met temperatuurregeling (op batt.)
# 10101, - 000, -800

Elektronische wastafelmengkraan zonder temperatuurregeling (op batt.)
# 10106, - 000, -800

Eéngreeps keukenmengkraan
# 10801000

Semi-Pro Eéngreeps keukenmengkraan
# 10820000

Idem op netstroom
# 10140, - 000, -800

Idem op netstroom
# 10145, - 000, -800

Bidet

Eéngreeps bidetmengkraan
# 10211000

Tweegreeps bidetmengkraan
# 10230000

Bad

Eéngreeps opbouwbadmengkraan
# 10411000

Tweegreeps opbouwbadthermostaat AS # 10340000 IL # 10902180

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Starck

33

Bad

Eéngreepsmengkraan voor bad/douche montage op de vloer AS # 10456 000 IL # 10452180

Tweegreepsmengkraan voor bad/douche montage op de vloer (niet geschikt voor baden met een brede rand) AS # 10458000 IL # 10452180

Tweegreepsmengkraan voor bad/douche montage op de badrand
# 10450000

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 10416000 Eéngreeps inbouwbadmengkraan met geïntegreerde zekerheidscombinatie AS # 10418000 IL iBox® universal
# 01800180

Tweegreeps badmengkraan AS # 10423000 IL # 10422180

Baduitloop
# 10410000

Tweegats badthermostaat voor montage op de badrand AS # 10480000 IL # 13550180

4-gats badrandmengkraan voor montage op de badrand AS # 10444000 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 13444180

4-gats badmengkraan met thermostaat voor montage op de badrand (z. afb.) AS # 10461000 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 15460180

4-gats badmengkraan voor montage op de tegelrand AS # 10451000 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 14445180

4-gats badmengkraan voor montage op de tegelrand met thermostaat (z. afb.) AS # 10466000 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 15465180

34

Axor Starck

Douche

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan
# 10611000

Tweegreeps opbouwdouchethermostaat AS # 10360000 IL #10902180

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan AS # 10616000 IL iBox® universal
# 01800180

Waterwall met thermostaat, Raindance AIR hoofddouche, handdouche met 2 straalsoorten en 6 zijdouches
# 10920000

Douchezuil met thermostaat en hoofddouche ø 240 mm AS # 10912000** IL # 10902180 Tablet voor de douchezuil
# 10915000

Douchezuil met thermostaat AS # 10910000 IL # 10902180 Tablet voor de douchezuil
# 10915000

Douchezuil met tweegreeps mengkraan en hoofddouche ø 240 mm AS # 10907000** IL # 10902180 Tablet voor de douchezuil
# 10915000

Douchezuil met tweegreeps mengkraan AS # 10905000 IL # 10902180 Tablet voor de douchezuil
# 10915000

**Afwerking Satinox® op aanvraag

**Afwerking Satinox® op aanvraag

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Starck

35

Thermostaten/ Stopkranen

Inbouwthermostaat AS # 10710000 Highflow inbouwthermostaat AS # 10715000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan AS # 10700000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan en omsteller AS # 10720000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwstopkraan AS # 10970000 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller, DN20 AS # 10930000 IL Trio® # 15981180 Quattro® # 15930180

Fixfit Stop
# 10882000

Fixfit aansluitbocht de Luxe
# 27451000

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

Douches/Houders

Handdouche
# 28531000

Handdouche met 2 straalsoorten
# 28532000

Doucheset bestaande uit: glijstang 90 cm, doucheslang 160 cm en handdouche
# 27980000

Wandhouder
# 27515000

36

Axor Starck

Zij- en hoofddouches

Axor zijdouche met ronde rozet
# 28464000

Hoofddouche
# 27490000

Hoofddouche alleen ø 180 mm
# 28484000

Hoofddouche alleen ø 240 mm
# 28494000

idem 240 mm (z. afb.)
# 28494000

Plafondaansluiting
# 27469000

Douchearm, lengte 241 mm
# 27409000

idem 389 mm (z. afb.)
# 27413000

Toebehoren

Raindance Royale AIR Grote hoofddouche ø 350 mm
# 28420000

Haakje
# 40837000

Beker met houder
# 40834000

Douchearm, lengte 470 mm
# 27410000

Plafondaansluiting (z. afb.)
# 27418000

(Afwerking Satinox® op aanvraag)

Zeepschaal met houder
# 40833000

Lotiondispenser
# 40819000

Handdoekring
# 40821000

Dubbele mobiele handdoekenhouder
# 40820000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Starck

37

Toebehoren

Badgreep
# 40830000

Handdoekenhouder 730 mm # 40806000 930 mm # 40808000

Tablet in glas
# 40860000

WC-borstelhouder staand model
# 40840000

WC-borstelhouder wandmodel
# 40835000

WC-papierhouder
# 40836000

Wandspiegel
# 40140000

Wandspiegel met geïntegreerde verlichting
# 40141000

Wandlamp
# 40856000

38

Axor Starck

Axor ® Starck Classic Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan
# 10010000

Eéngreepsmengkraan voor handwasbak
# 10015000

Eéngreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken
# 10020000

Driegats wastafelmengkraan
# 10133000

Eéngreeps wastafelmengkraan zonder lediging
# 10018000

Eéngreeps wastafelmengkraan met koperen aansluitbuizen
# 10004000

Eéngreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken zonder lediging
# 10028000

Keuken

Bidet

Eéngreeps keukenmengkraan
# 10800000

Eéngreeps bidetmengkraan
# 10200000

Bad

Douche

Chroom
(- 000)

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 10415000 Eéngreeps inbouwbadmengkraan met geïntegreerde zekerheidscombinatie AS # 10417000 IL iBox® universal
# 01800180

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan AS # 10615000 IL iBox® universal
# 01800180

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Starck

39

Axor Starck X
®

42

Axor Starck X

Axor Starck X

43

44

Axor Starck X

In de wiskunde staat de letter X voor de grote onbekende. Op het vlak van kraanwerkdesign, symboliseert hij het begin van een nieuw tijdperk: Axor Starck X. Sculpturaal, doch rechtlijnig en compromisloos, treedt het kraanwerk op de voorgrond. Het water stroomt als uit een waterval, overvloedig, zodat het rituele karakter van het wassen weer bewust voelbaar gemaakt wordt. Het Waterwalldouchesysteem opent nieuwe dimensies : de perfecte combinatie van minimalistische vormgeving en maximaal douchecomfort. Axor Starck X is een collectie die meer biedt: meer water, meer design en meer kwaliteit.

Axor Starck X

45

46

Axor Starck X

Axor Starck X
®
designed by Philippe Starck

Axor Starck X

47

Axor ® Starck X Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan 100 mm
# 10070000

Eéngreeps wastafelmengkraan 210 mm
# 10071000

Eéngreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken 300 mm
# 10080000

Eéngreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken 550 mm
# 10084000

Eéngreeps wastafelmengkraan zonder lediging
# 10077000

Eéngreeps wastafelmengkraan met koperen aansluitbuizen
# 10072000

Bidet

Keuken

Eéngreeps wastafelmengkraan wandversie
# 10074000

Elektronische wastafelmengkraan (batterij) # 10170000 Idem (netstroom) # 10180000 Idem zonder temperatuurregeling (batterij) (zonder afbeelding)
# 10175000

Eéngreeps bidetmengkraan
# 10205000

Semi-Pro Eéngreeps keukenmengkraan
# 10820000

Idem zonder temperatuurregeling (netstroom) (zonder afbeelding)
# 10185000

Bad

Eéngreeps opbouwbadmengkraan
# 10402000

Eéngreeps badmengkraan voor montage op de vloer AS # 10406000** IL # 10452180 **Enkel geschikt voor baden met een badrand van max 65 mm

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 10445000 Eéngreeps inbouwbadmengkraan met geïntegreerde zekerheidscombinatie AS # 10447000 IL iBox® universal
# 01800180

Baduitloop
# 10426000

48

Axor Starck X

Douche

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan
# 10601000

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan AS # 10645000 IL iBox® universal
# 01800180

Fixfit aansluitbocht
# 27451000

Thermostaten/ Stopkranen

Inbouwthermostaat AS # 10716000 Highflow inbouwthermostaat AS # 10717000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan AS # 10706000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan en omsteller AS # 10726000 IL iBox® universal
# 01800180

Waterwall met thermostaat, platte hoofddouche, handdouche met 2 straalsoorten en 6 zijdouches
# 10920000

Inbouwstopkraan AS # 10970000 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller, DN20 AS # 10930000 IL Trio® # 15981180 Quattro® # 15930180

Handdouche met 2 straalsoorten
# 28532000

Handdouche met 1 straalsoort (z. afb.) # 28531000

Doucheset bestaande uit een handdouche met 1 straalsoort en een douchestang 90 cm met doucheslang 160 cm
# 27980000

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Starck X

49

Zij- en hoofddouches

Wandhouder
# 27515000

Axor zijdouche met vierkante rozet
# 28469000

Hoofddouche alleen ø 180 mm
# 28484000

Hoofddouche alleen ø 240 mm
# 28494000

idem 240 mm (z. afb.)
# 28494000

Plafondaansluiting
# 27469000

Douchearm, lengte 241 mm
# 27409000

idem 389 mm (z. afb.)
# 27413000

Toebehoren

Raindance Royale AIR Grote hoofddouche ø 350 mm
# 28420000

Wandlamp
# 40856000

Haakje
# 40837000

Douchearm, lengte 470 mm
# 27410000

Plafondaansluiting (z. afb.)
# 27418000

Beker met houder
# 40834000

Zeepschaal met houder
# 40833000

Lotiondispenser
# 40819000

Handdoekring
# 40821000

50

Axor Starck X

Toebehoren

Dubbele mobiele handdoekenhouder
# 40820000

Badgreep
# 40830000

Handdoekenhouder 730 mm # 40806000 930 mm # 40808000

Tablet in glas
# 40860000

WC-borstelhouder staand model
# 40840000

WC-borstelhouder wandmodel
# 40835000

Chroom
(- 000)

WC-papierhouder
# 40836000

Wandspiegel
# 40140000

Wandspiegel met geïntegreerde verlichting
# 40141000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Starck X

51

Axor Citterio
®

54

Axor Citterio

Axor Citterio

55

56

Axor Citterio

Axor Citterio
®

Axor Citterio

designed by Antonio Citterio

with Toan Nguyen

57

58

Axor Citterio

Axor Citterio

59

Wat houdt rijkdom eigenlijk in? En luxe? Vragen die niet alleen op materieel gebied maar ook filosofisch beantwoord kunnen worden. Als antwoord geeft Axor Citterio een collectie die van de badkamer een ruimte voor rust en ontspanning maakt, waar het wassen een ritueel wordt en water een levensbron. Axor Citterio maakt de rijkdom van water levend: duidelijke vormen, rijk aan details, een veelvoud aan mogelijkheden. Luxe op de tweede blik. Wat is eigenlijk rijkdom? Misschien heel eenvoudig: de dag met Axor Citterio beginnen.

60

Axor Citterio

Axor Citterio

61

Axor ® Citterio Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan
# 39010000

Eéngreepsmengkraan voor handwasbak
# 39015000

Eéngreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken
# 39020000

Eéngreeps wastafelmengkraan zonder lediging
# 39018000

Eéngreeps wastafelmengkraan inbouw met sierplaat, uitloop 166 mm AS # 39112000 idem uitloop 226 mm (z. afb.) AS # 39115000 IL # 38111180

Eéngreeps wastafelmengkraan inbouw zonder sierplaat, uitloop 166 mm AS # 39113000 idem uitloop 226 mm (z. afb.) AS # 39116000 IL # 38111180

3 gats wastafelmengkraan met kruisgrepen, uitloop 140 mm
# 39134000*

Idem zonder sierplaat, met uitloop 140 mm,
# 39133000

3 gats wastafelmengkraan met sierplaat en rechte grepen, uitloop140 mm
# 39136000*

Idem zonder sierplaat, met uitloop 140 mm
# 39135000

idem met uitloop 205 mm (z. afb.)
# 39154000*

idem met uitloop 205 mm (z. afb.)
# 39153000

idem met uitloop 205 mm (z. afb.)
# 39156000*

idem met uitloop 205 mm (z. afb.)
# 39155000

*enkel op 100% effen, gladde oppervlakken monteren

*enkel op 100% effen, gladde oppervlakken monteren

62

Axor Citterio

Driegats wandmengkraan voor wastafels, met kruisgrepen, sierplaat, uitloop 166 mm AS # 39314000 idem uitloop 226 mm (z. afb.) AS # 39144000 IL # 10303180

Driegats wandmengkraan voor wastafels, met kruisgrepen, zonder plaat, uitloop 166 mm AS # 39313000 idem uitloop 226 mm (z. afb.) AS # 39143000 IL # 10303180

Driegats wandmengkraan voor wastafels, met rechte grepen, sierplaat, uitloop 166 mm AS # 39316000 idem uitloop 226 mm (z. afb.) AS # 39148000 IL # 10303180

Driegats wandmengkraan voor wastafels, met rechte grepen, zonder plaat, uitloop 166 mm AS # 39315000 idem uitloop 226 mm (z. afb.) AS # 39147000 IL # 10303180

Keuken

Eéngreeps keukenmengkraan met vaste uitloop
# 39850, - 000, -800*

Eéngreeps keukenmengkraan met uittrekbare douche
# 39835, - 000, -800*

Semi-Pro ééngreeps keukenmengkraan
# 39840, - 000, -800*

* rvs-look

* rvs-look

* rvs-look

Bidet

Eéngreeps bidetmengkraan
# 39200000

3-gats bidetmengkraan met kruisgrepen
# 39233000

3-gats bidetmengkraan met rechte grepen
# 39235000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Citterio

63

Bad

Eéngreeps opbouwbadmengkraan
# 39400000

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 39455000 Eéngreeps inbouwbadmengkraan met geïntegreerde zekerheidscombinatie AS # 39457000 IL iBox® universal
# 01800180

Baduitloop 180 mm
# 39410000

idem 226 mm (z. afb.)
# 39411000

Eéngreeps badmengkraan, staande uitvoering AS # 39451000 IL # 10452180

3-gats badmengkraan voor wandmontage, met handdouche, AS met sierplaat, met rechte grepen
# 39442000

3-gats badmengkraan voor wandmontage, met handdouche, AS zonder sierplaat, met kruisgrepen
# 39447000

Tweegreeps badmengkraan voor wandmontage, AS met sierplaat, met rechte grepen
# 39424000

Tweegreeps badmengkraan voor wandmontage, AS zonder sierplaat, met kruisgrepen
# 39425000

3-gats badmengkraan voor wandmontage, met handdouche, AS met sierplaat, met kruisgrepen (z. afb.)
# 39441000

3-gats badmengkraan voor wandmontage, met handdouche, AS zonder sierplaat, met rechte grepen (z. afb.)
# 39448000

Tweegreeps badmengkraan voor wandmontage, AS met sierplaat, met kruisgrepen (z. afb.)
# 39423000

Tweegreeps badmengkraan voor wandmontage, AS zonder sierplaat, met rechte grepen (z. afb.)
# 39428000

IL # 10303180

IL # 10303180

IL # 10422180

IL # 10422180

4-gats badmengkraan met kruisgrepen, met rozetten voor montage op de badrand AS # 39445000 idem met sierplaat (z. afb.) AS # 39443000* IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 13444180

4-gats badmengkraan, met kruisgrepen, met sierplaat voor montage op de tegelrand (z. afb.) AS # 39452000* idem met rozetten (z. afb.) AS # 39453000 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 14445180

4-gats badmengkraan met rechte grepen, met plaat voor montage op de tegelrand AS # 39456000* idem zonder plaat (z. afb.)
# 39454000

4-gats badmengkraan met rechte grepen, met plaat voor montage op de badrand AS # 39444000* idem zonder plaat (z. afb.)
# 39446000

IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 14445180

IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 13444180

Montagesjabloon
# 39449000
*enkel op 100% effen, gladde oppervlakken monteren

*enkel op 100% effen, gladde oppervlakken monteren

64

Axor Citterio

Acryl baden

Bad wandversie met tablet**
# 39955000

Bad wandversie zonder tablet
# 39957000

** Voor montage van het bad is een zijwand verplicht nodig

Douche

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan
# 39600000

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan AS # 39655000 IL iBox® universal
# 01800180

Showerpipe bestaande uit: opbouwdouchemengkraan, hoofddouche 180 mm, handdouche, slang en houder
# 39620000

Showerpipe bestaande uit: opbouwthermostaat, hoofddouche 180 mm, handdouche, slang en houder
# 39670000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Citterio

65

Thermostaten/ Stopkranen

Opbouwdouchethermostaat met kruisgreep
# 39365000

Tweegats thermostaat voor badrandmontage met kruisgrepen AS # 39480000 IL # 13550180

Tweegats thermostaat voor badrandmontage met rechte grepen AS # 39482000 IL # 13550180

Inbouwthermostaat met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 39715000 Highflow inbouwthermostaat, met kruisgreep AS # 39716000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan en omsteller met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 39725000 idem met stopkraan, DN15/DN20 AS # 39705000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met rechte greep, DN15/DN20 AS # 39710000 Highflow inbouwthermostaat met rechte greep AS # 39711000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan en omsteller met rechte greep, DN15/DN20 AS # 39720000 idem met stopkraan, DN15/DN20 AS # 39700000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwstopkraan met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 39965000 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

Inbouwstopkraan met rechte greep, DN15/DN20 AS # 39960000 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller, met kruisgreep, DN20 AS # 39925000 IL Trio® # 15981180 IL Quattro® # 15930180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller, met rechte greep, DN20 AS # 39920000 IL Trio® # 15981180 IL Quattro® # 15930180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

66

Axor Citterio

Douches/Houders

Raindance S 150 AIR 1jet Handdouche
# 28505000

Doucheset bestaande uit: Raindance S 150 AIR 3jet handdouche, glijstang 90 cm met doucheslang 160 cm
# 27981000

Douchehouder
# 39525000

Fixfit aansluitbocht de Luxe
# 27451000

Fixfit Stop aansluitbocht met stopkraan en kruisgreep
# 39883000

Fixfit Stop aansluitbocht met stopkraan en rechte greep
# 39882000

Axor zijdouche met vierkante rozet
# 28469000

Hoofddouches

Hoofddouche alleen
# 28489000

Hoofddouche alleen
# 28489000

Douchearm, lengte 241 mm
# 27409000

Plafondaansluiting
# 27479000

Raindance Royale AIR Grote hoofddouche ø 350 mm
# 28420000

idem 389 mm (z. afb.)
# 27413000

Sierplaat
# 27419000

Douchearm, lengte 470 mm
# 27410000

Sierplaat
# 27419000

Plafondaansluiting (z. afb.)
# 27418000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Citterio

67

Toebehoren

(passend bij Axor® Citterio)

Wandlamp enkel
# 41556000

Wandlamp dubbel
# 41566000

Glas met houder
# 41734000

Zeepschaal met houder
# 41733000

Lotiondispenser
# 41719000

Enkel haakje
# 41537000

Dubbele mobiele handdoekenhouder 420 mm
# 40820000

Badgreep 334 mm
# 41730000

68

Axor Citterio

Handdoekenhouder 654 mm
# 41760000

Tablet 630 mm
# 41550000

idem 854 mm (z. afb.)
# 41780000

Handdoekring ø 177 mm
# 41721000

WC-papierhouder
# 41738000

Reservepapierhouder
# 41528000

Chroom
(- 000)

WC-borstelhouder wandmodel
# 41735000

WC-borstelhouder staand model
# 41536000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Citterio

69

Axor Massaud
®

72

Axor Massaud

Axor Massaud

73

74

Axor Massaud

In de badkamer keren we de dagelijkse beslommeringen de rug toe om zo te genieten van weldoende momenten van intimiteit. Zelden staan we zo dicht bij onszelf en zijn we daarbij zo intensief verbonden met het belangrijkste element: water – bron van alle leven. Geïnspireerd door de natuur, heeft Jean-Marie Massaud een fascinerende badkamercollectie ontworpen: Axor Massaud. Zacht gebogen lijnen, zoals de natuurlijke val van water. Met daartussen geraffineerd hoogstaande functionaliteit. Als de perfecte eenvoud laat Axor Massaud de symbiose tussen natuur en techniek, organische en geometrische vormen – tussen mens en water, object en ruimte zichtbaar worden.

Axor Massaud
®
designed by Jean-Marie Massaud

Axor Massaud

75

76

Axor Massaud

Axor Massaud

77

78

Axor Massaud

Axor Massaud

79

Axor ® Massaud Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan
# 18010000

Eéngreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken
# 18020000

3-gats wastafelmengkraan
# 18013000

idem met koperen aansluitbuizen (z. afb.) # 18014000

3-gats wastafelmengkraan wandmodel, inbouw, uitloop 160 mm AS # 18112000 IL # 18113180

3-gats wastafelmengkraan wandmodel, inbouw, uitloop 260 mm AS # 18115000 IL # 18113180

Vrijstaand wasbekken, 600 mm
# 42305000

Vrijstaand wasbekken, 800 mm
# 42300000

Bidet

Bad

Eéngreeps bidetmengkraan
# 18210 0 0 0

3-gats bidetmengkraan
# 182130 0 0

4-gats badmengkraan voor montage op de badrand AS # 18440000 IL # 13444180

Het bad op pagina 73 en 77 betreft een prototype.

80

Axor Massaud

Bad

4-gats badmengkraan voor montage op de tegelrand AS # 18453000 IL # 14445180

Eéngreeps badmengkraan, montage op de vloer, met handdouche AS # 18450000 IL # 10452180

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 18455000 idem met geïntegreerde zekerheidscombinatie
# 18457000

IL iBox® universal
# 01800180

Douche

Thermostaten/ Stopkranen

Baduitloop 170 mm AS # 18472000 idem 262 mm (z. afb.) AS # 18473000 IL # 18471180

Tweegats badthermostaat voor montage op de badrand AS # 18480000 IL # 13550180

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan AS # 18655000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat AS # 18740000 High Flow inbouwthermostaat AS # 18741000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan AS # 18745000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan en omsteller AS # 18750000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwstopkraan AS # 18770000 IL DN 15, sluitlichaam # 15973180 DN 15, keramisch # 15974180 DN 20, sluitlichaam # 15970180

Trio/Quattro inbouwomsteller DN20 AS # 18730000 IL Trio # 15981180 Quattro # 15930180

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Massaud

81

Douches/Houders

Raindance S 150 AIR 1jet handdouche
# 28505000

Doucheset Raindance S 150 AIR 3jet, glijstang 90 cm met doucheslang 160 cm
# 27986000

Muuraansluitbocht met terugslagklep
# 27451000

Wandhouder
# 27521000

Glijstang 90 cm met doucheslang 160 cm (z. afb.)
# 27989000

Zij- en hoofddouches

Axor zijdouche met vierkante rozet
# 28469000

Hoofddouche ø 180 mm # 28484000 ø 240 mm # 28494000 (z. afb.) Douchearm 241 mm # 27409000 389 mm # 27413000 (z. afb.)

Raindance Royale AIR Grote hoofddouche ø 350 mm
# 284200000

Douchearm 470 mm
# 27410000

Plafondaansluiting (z. afb.)
# 27418000

Toebehoren

Hoofddouche ø 240 mm
# 28494000

Kaarsenhouder
# 42271000

Wandhaakje
# 42237000

Glas
# 42234000

Plafondaansluiting
# 27469000

82

Axor Massaud

Toebehoren

Bloemenvaas
# 42274000

Cosmeticabox, ovaal
# 42272000

Zeepschaal
# 42233000

Spiegel, staand model
# 42240000

Handdoekenhouder 600 mm
# 42260000

Handdoekenhouder 800 mm
# 42280000

Handdoek- en klerenhouder, vrijstaand
# 42270000

Chroom
(- 000)

Badgreep
# 42230000

WC-papierhouder
# 42236000

WC-borstelhouder
# 42235000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Massaud

83

Axor Citterio M
®

86

Axor Citterio M

Axor Citterio M

87

88

Axor Citterio M

M van Moderniteit, Metropool, Milaan. De internationaal gerenommeerde designer en architect Antonio Citterio stelt ons zijn recentste werk voor: Axor Citterio M. Een volledige badkamercollectie geïnspireerd door het moderne leven in de grootstad. Opvallend slank qua vormgeving en ronduit elegant qua collectie – niet zozeer een ode aan de tijdgeest, maar wel een buiging voor het Italiaans design. Misschien hierdoor past Axor Citterio M met het grootste gemak in de meeste uiteenlopende badkamers en lifestyles. Op deze manier toont Axor Citterio M ons ook het verschil tussen modieus en modern, tussen tijdelijk en tijdloos.

Axor Citterio M
®
designed by Antonio Citterio
with Toan Nguyen

Axor Citterio M

89

90

Axor Citterio M

Axor Citterio M

91

92

Axor Citterio M

Axor Citterio M

93

94

Axor Citterio M

Axor Citterio M

95

Axor ® Citterio M Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan
# 34010000

Eéngreeps wastafelmengkraan voor drukloze waterverwarmer
# 34012000

Eéngreepsmengkraan voor handwasbak
# 34016000

Eéngreeps highriser voor vrijstaand wasbekken
# 34120000

idem met koperen aansluitbuizen
# 34014000

idem zonder lediging (z. afb.)
# 34127000

idem zonder lediging
# 34017000

Eéngreeps wastafelmengkraan inbouw met sierplaat, uitloop 167 mm AS # 34112000 idem uitloop 227 mm (z. afb.) AS # 34115000 IL # 34111180

Eéngreeps wastafelmengkraan inbouw met rozetten, uitloop 167 mm AS # 34113000 idem uitloop 227 mm (z. afb.) AS # 34116000 IL # 34111180

3-gats wastafelmengkraan met sierplaat
# 34134000*

3-gats wastafelmengkraan met rozetten
# 34133000

*enkel op 100% effen, gladde oppervlakken monteren

Bidet

3-gats wandmengkraan inbouw met sierplaat, uitloop 166 mm AS # 34314000 idem uitloop 226 mm (z. afb.) AS # 34316000 IL # 10303180

3-gats wandmengkraan inbouw met rozetten, uitloop 166 mm AS # 34313000 idem uitloop 226 mm (z. afb.) AS # 34315000 IL # 10303180

Eéngreeps bidetmengkraan
# 34210000

3-gats bidetmengkraan
# 34213000

96

Axor Citterio M

Bad

Eéngreeps opbouwbadmengkraan
# 34420000

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 34425000 idem met zekerheidscombinatie AS # 34427000 IL iBox® universal
# 01800180

Baduitloop 182 mm
# 34410000

idem 228 mm (z. afb.)
# 34411000

4-gats badrandmengkraan met sierplaat montage op de badrand AS # 34445000* idem met rozetten AS # 34444000 IL # 13444180

4-gats badrandmengkraan met rozetten montage op de tegelrand AS # 34454000 idem met sierplaat AS # 34455000* IL # 14445180

*enkel op 100% effen, gladde oppervlakken monteren

*enkel op 100% effen, gladde oppervlakken monteren

Acryl baden

Bad Wandversie met tablet**
# 39955000

Bad wandversie zonder tablet
# 39957000

** Voor montage van het bad is een wand nodig.

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Citterio M

97

Douche

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan
# 34620000

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 34625000 IL iBox® universal
# 01800180

Thermostaten/ Stopkranen

Opbouw badthermostaat
# 34435000

Opbouw douchethermostaat
# 34635000

Showerpipe met thermostaat
# 34630000

Inbouwthermostaat AS # 34715000 Highflow inbouwthermostaat AS # 34716000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan AS # 34705000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan en omsteller AS # 34725000 IL iBox® universal
# 01800180

98

Axor Citterio M

Thermostaten/ Stopkranen

Inbouwstopkraan AS # 34960000 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller AS # 34920000 IL Trio DN20
# 15981180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

IL Quattro DN20
# 15930180

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

Douches/Houders

Raindance S 150 AIR 1jet Handdouche
# 28505000

Doucheset bestaande uit handdouche, glijstang 90 cm met doucheslang 160 cm
# 27981000

Douchehouder
# 39525000

Muuraansluitbocht met terugslagklep
# 27451000

Zij- en hoofddouches

Axor zijdouche met vierkante rozet
# 28469000

Hoofddouche
# 34610000

Raindance Royale AIR Grote hoofddouche ø 350 mm
# 28420000

Sierplaat voor hoofddouche
# 34612000

Douchearm 470 mm
# 27410000

Douchearm voor hoofddouche
# 27412000

Plafondaansluiting (z. afb.)
# 27418000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Citterio M

99

Toebehoren

(passend bij Axor® Citterio M)

Wandlamp enkel
# 41556000

Wandlamp dubbel
# 41566000

Beker met houder
# 41734000

Zeepschaal met houder
# 41733000

Lotiondispenser
# 41719000

Enkel haakje
# 41537000

Dubbele mobiele handdoekenhouder 420 mm
# 40820000

Badgreep 334 mm
# 41730000

100

Axor Citterio M

Handdoekenhouder 654 mm
# 41760000

Tablet 630 mm
# 41550000

idem 884 mm (z. afb.)
# 41780000

Handdoekring ø 192 mm
# 41721000

WC-papierhouder
# 41738000

Reservepapierhouder
# 41528000

Chroom
(- 000)

WC-borstelhouder wandmodel
# 41735000

WC-borstelhouder staand model
# 41536000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Citterio M

101

Axor Uno 2
®

104

Axor Uno 2

Axor Uno2

105

106

Axor Uno 2

Het vervolg op een successtory: qua vormgeving onmiskenbaar Axor Uno, maar nog slanker, geometrischer en minimalistischer is ook Axor Uno 2 een voorbeeld voor tijdloze badkamerinrichting. Het is een alternatief voor elke badkamer waar design, architectuur en individualiteit belangrijk zijn. Mondain of discreet, puristisch of extravagant, bauhaus of postmodern: Axor Uno2 past altijd perfect en staat garant voor een nieuw perspectief in de badkamer.

Axor Uno2

107

108

Axor Uno 2

Axor Uno 2
®

designed by Phoenix Design

Axor Uno2

109

110

Axor Uno 2

Axor Uno2

111

112

Axor Uno

Wat is eigenlijk goed design? Misschien dat het niet met opdringerigheid maar met terughoudendheid opvalt. Zoals Axor Uno. Daarom is deze kranenserie al zo lang een designklassieker. Hoe adembenemend design kan zijn wanneer het zich tot het wezenlijke beperkt, laat de Axor Uno mengkraan met zerogreep zien. Speciaal ontworpen om zich aan elke sfeer aan te passen.

Axor Uno
®

®

Axor Uno

designed by Phoenix Design

113

114

Axor Uno

Axor Uno

115

Axor ® Uno 2 Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan
# 38020000

Eéngreepsmengkraan voor vrijstaand wasbekken
# 38025000

Eéngreeps wastafelmengkraan met hoge uitloop
# 38030000

Eéngreeps wastafelmengkraan klein model
# 38035000

Idem met koperen buizen
# 38024000

idem zonder lediging
# 38027000

Idem zonder trekstang
# 38031000

Eéngreeps wastafelmengkraan zonder lediging
# 38022000

Tapkraan (alleen koud water)
# 38130000

Tweegreeps wastafelmengkraan met hoge uitloop
# 38040000

Tweegreeps wastafelmengkraan klein model
# 38045000

Driegats wastafelmengkraan
# 38053000

Eéngreeps inbouwwastafelmengkraan met sierplaat, uitloop 225 mm AS # 38115000 idem met uitloop 165 mm (z. afb.) AS # 38112000 IL # 38111180

Eéngreeps inbouwwastafelmengkraan met rozetten, uitloop 225 mm AS # 38116000 idem met uitloop 165 mm (z. afb.) AS # 38113000 IL # 38111180

Vrijstaand wasbekken, 600 mm
# 42305000

Vrijstaand wasbekken, 800 mm
# 42300000

116

Axor Uno 2

Keuken

Bidet

Eéngreeps keukenmengkraan
# 38830, - 000, -800* *-800 rvs-look

Tweegreeps keukenmengkraan
# 38840, - 000, -800* *-800 rvs-look

Eéngreeps bidetmengkraan
# 38210000

Tweegreeps bidetmengkraan
# 38222000

Bad

Eéngreeps opbouwbadmengkraan
# 38420000

Eéngreeps inbouwbadmengkraan met beugelgreep AS # 38425000 Eéngreeps inbouwbadmengkraan met geïntegreerde zekerheidscombinatie met beugelgreep AS # 38427000 IL iBox® universal
# 01800180

Baduitloop
# 38410000

Douche

Douches/Houders

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan
# 38620000

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan AS # 38625000 IL iBox® universal
# 01800180

Raindance S 150 AIR 1jet Handdouche
# 28505000

Doucheset bestaande uit: Raindance S 150 AIR handdouche, douchestang 90 cm en doucheslang 160 cm
# 27986000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Uno2

117

Axor ® Uno ® Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan met zerogreep
# 38000000

Eéngreeps wastafelmengkraan met beugelgreep
# 38001000

Eéngreepsmengkraan voor handwasbak met zerogreep
# 38005000

Eéngreepsmengkraan voor handwasbak met beugelgreep
# 38015000

Eéngreeps wastafelmengkraan met zerogreep zonder lediging
# 38006000

Eéngreeps wastafelmengkraan met beugelgreep zonder lediging
# 38007000

Keuken

Driegats wastafelmengkraan
# 38033000

Driegats inbouwwastafelmengkraan zonder sierplaat AS # 38043000 IL # 10303180

Eéngreeps keukenmengkraan
# 14850, - 000, -750

Eéngreeps keukenmengkraan voor drukloze waterverwarmers (z. afb.)
# 14852, - 000, -750

Eéngreeps keukenmengkraan met stopkraan (z. afb.)
# 14855, - 000, -750

-750: Alux afwerking

Bidet

Eéngreeps bidetmengkraan met zerogreep
# 38200000

Eéngreeps bidetmengkraan met beugelgreep
# 38201000

Driegats bidetmengkraan
# 38203000

118

Axor Uno

Bad

Eéngreeps opbouwbadmengkraan met zerogreep
# 38400000

Eéngreeps opbouwbadmengkraan met beugelgreep
# 38401000

Baduitloop
# 38410000

Douche

Eéngreeps inbouwbadmengkraan met zerogreep AS # 38405000 Eéngreeps inbouwbadmengkraan voor Exafill, met zerogreep AS # 38407000 IL iBox® universal
# 01800180

Eéngreeps inbouwbadmengkraan met beugelgreep AS # 38415000 Eéngreeps inbouwbadmengkraan voor Exafill, met beugelgreep AS # 38417000 IL iBox® universal
# 01800180

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan met zerogreep
# 38600000

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan met beugelgreep
# 38601000

Douches/Houders

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan met zerogreep AS # 38605000 IL iBox® universal
# 01800180

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan met beugelgreep AS # 38615000 IL iBox® universal
# 01800180

Handdouche
# 38850000

Doucheset bestaande uit: handdouche, glijstang 90 cm met doucheslang 160 cm
# 27985000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Uno

119

Axor ® Uno 2 /Axor ® Uno ® Bad

4-gats badmengkraan montage op de tegelrand AS # 38454000 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 14445180

4-gats badmengkraan montage op de badrand AS # 38444000 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 13444180

Zij- en hoofddouches

4-gats badmengkraan met thermostaat montage op de badrand AS # 38461000 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 15460180

4-gats badmengkraan met thermostaat montage op de tegelrand (z. afb.) AS # 38466000 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 15465180

Axor zijdouche met ronde rozet
# 28464000

Hoofddouche alleen ø 180 mm # 28484000 ø 240 mm # 28494000 (z. afb.) Douchearm, lengte 241 mm # 27409000 389 mm # 27413000 (z. afb.)

Hoofddouche alleen ø 240 mm
# 28494000

Raindance Royale AIR Grote hoofddouche ø 350 mm
# 28420000

Plafondaansluiting
# 27469000

Douchearm, lengte 470 mm
# 27410000

Plafondaansluiting
# 27418000

120

Axor Uno 2 /Axor Uno

Thermostaten/ Stopkranen

Ecostat® 1001 SL opbouw badthermostaat
# 13241000

Ecostat® 1001 SL opbouw douchethermostaat
# 13261000

Tweegats thermostaat montage op de badrand AS # 38480000 IL # 13550180

Inbouwthermostaat, DN15/DN20 AS # 38375000 Highflow inbouwthermostaat AS # 38715000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan en omsteller, DN15/DN20 AS # 38720000 idem met stopkraan, DN15/DN20 AS # 38700000 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwstopkraan, DN15/DN20 AS # 38976000 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller, DN20 AS # 38933000 IL Trio® # 15981180 IL Quattro® # 15930180

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

Houder

Fixfit aansluitbocht de Luxe
# 27451000

Fixfit aansluitbocht met terugslagklep
# 38882000

Wandhouder
# 28331000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Uno2/Axor Uno

121

Axor ® Uno 2 /Axor ® Uno ® Toebehoren

Wandlamp enkel
# 41556000

Wandlamp dubbel
# 41566000

Beker met houder
# 41534000

Lotiondispenser
# 41519000

Zeepschaal met houder
# 41533000

Handdoekring ø 177 mm
# 41521000

Handdoekenhouder enkel 426 mm
# 41520000

Dubbele, mobiele handdoekenhouder
# 40820000

Enkel haakje
# 41537000

122

Axor Uno 2 /Axor Uno

Toebehoren

Tablet 630 mm
# 41550000

Badgreep 418 mm
# 41530000

Handdoekenhouder 738 mm
# 41560000

WC-papierhouder
# 41538000

Reservepapierhouder
# 41528000

idem 938 mm (z. afb.)
# 41580000

Chroom
(- 000)

WC-borstelhouder wandmodel
# 41535000

WC-borstelhouder staand model
# 41536000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Uno2/Axor Uno

123

Axor Steel
®

®

126

Axor Steel

Axor Steel
® ®

Axor Steel

designed by Phoenix Design

127

128

Axor Steel

Axor Steel

129

Het woord zegt eigenlijk allt: Äkta roestvrij Namnet säger egentligenal genoeg:rostfritt stål. staal. ”borstad krom”. Inget heeft material är så Ingen Geen ander materiaal annat zo een lange levensduur, is zo hygiënisch, milieuvriendelijk en slitstarkt, hygieniskt, miljövänligt eller lätt att renzo makkelijk te onderhouden. Axor Steel de kragöra som rostfritt stål. Axor Steel, armaturkollektionenserie uit stål, förlitar sig inte bara på sina inre nen i rostfrittorigineel roestvrij staal, overtuigt niet alleen door imponerar också genom sina former. värden, utanhet materiaal maar ook door de vorm. Hiervoor waren nodig: twee Runda och kantiga Två element var nödvändiga:elementen: cirkels en rechte Ren geometri, ett rent material – resultatet former.hoeken. Pure geometrie, zuiver materiaal. Het resultaat is een authentieke collectie voor för är en autentisk och oförväxlingsbar kollektion vandaag, morgen en övermorgon. idag, imorgon ochovermorgen.

130

Axor Steel

Axor Steel

131

Axor ® Steel ® Wastafel Tvättställ

Ettgrepps tvättställsblandare Eéngreeps wastafelmengkraan # 35002800 med lyftventil # 35014800 lediging idem zonder Ettgrepps tvättställsblandare # 35028800 utan lyftventil (utanaansluitbuizen idem met koperen avbildning)
# 35014800 # 35028800

Trehåls tvättställsblandare Driegats wastafelmengkraan
# 35033800

Ettgrepps tvättställsblandare med platta, Eéngreeps inbouwwastafelmengkraan för inbyggnad, utloppspip mm mm met sierplaat, uitloop 221 221 # 35115800 AS # 35115800 som ovan, men med utloppspip idem, uitloop 161 mm (z. afb.) 161# 35112800 AS mm (utan avbildning) # 35112800 IL # 38111180 Inbyggnadsdel # 38111180 Läckagesäkringskopplingar
# 96362000 RSK 830 99 91

Ettgrepps tvättställsblandare utan platta, Eéngreeps inbouwwastafelmengkraan för inbyggnad, utloppspipmm mm met rozetten, uitloop 221 221 # 35116800 AS # 35116800 som ovan, men med utloppspip idem, uitloop 161 mm (z. afb.) 161# 35113800 AS mm (utan avbildning) # 35113800 IL # 38111180 Inbyggnadsdel # 38111180 Läckagesäkringskopplingar
# 96362000 RSK 830 99 91

Keuken Kök

Bidet Bidé

Douche Dusch

Köksblandare med utdragbar Keukenmengkraan handdusch met uittrekbare douche
# 35807800

Ettgrepps bidéblandare Eéngreeps bidetmengkraan
# 35202800

Ettgrepps duschblandare Eéngreeps opbouwdouchemengkraan
# 35602800

Keukenmengkraan met uittrekbare douche voor drukloze waterverwarmers (z. afb.)
# 35813800

Ettgreppsblandare för inbyggnad, Eéngreeps inbouwdouchemengkraan för ett utlopp eller koppling till AS # 35625800 fyrvägsventil IL iBox® universal
# 35625800 # 01800180

Inbyggnadsbox iBox® universal
# 01800180 RSK 830 99 97

Läckagesäkringskopplingar
# 96363000 RSK 830 99 92

Bad Badkar

Fyrhålsbadmengkraan 4-gats karblandare med utloppspip, handdusch och grepp, för karkant montage op de badrand # 35444800* AS # 35444800** Inbyggnadsdel ®IL incl. Secuflex inkl. Secuflex®-slanggarnityr doucheslanggeleider
# 13444180

Fyrhålsbadmengkraan 4-gats karblandare med utloppspip, handdusch och grepp, för kakelrand montage op de tegelrand # 35454800* AS # 35454800** Inbyggnadsdel ®IL incl. Secuflex inkl. Secuflex®-slanggarnityr doucheslanggeleider
# 14445180

132

Axor Steel

Bad Badkar

Thermostaten/ Termostater/ Stopkranen Fyrvägsventil

Ettgrepps kar-/duschblandare Eéngreeps opbouwbadmengkraan
# 35402800

Inbyggnadsblandare Eéngreeps inbouwbadmengkraan med omkastare för två utlopp. AS # 35425800 # 3542580 0 Eéngreeps inbouwbadmengkraan met Inbyggnadsbox iBox® universal geïntegreerde zekerheidscombinatie # 01800180 RSK 830 99 97 AS # 35427800 Läckagesäkringskopplingar IL iBox® universal
# 96363000 RSK 830 99 92 01800180

Utloppspip för kar, längd 180 mm Baduitloop
# 35412800

Tvåhåls termostat med termostatgrepp Tweegats badthermostaat och omkastare, för karkant montage op de badrand # 35480800* AS # 35480800** IL # 13550180 Inbyggnadsdel # 13550180

Duschtermostat 150 cc ¾" Opbouw douchethermostaat # 13261800** löpande mutter
# 13261800*

Kar-/duschtermostat 150 cc ¾" Opbouw badthermostaat # 13241800** löpande mutter
# 13241800*

Highflow inbyggnadstermostat Inbouwthermostaat, DN15/DN20 med extra hög flödesmängd AS # 35710800 # 35715800 Highflow inbouwthermostaat IL # 35715800 IL iBox® universal
# 01800180

Inbyggnadstermostat med avstängning Inbouwthermostaat och stopkraan en omsteller, met omkastare, för två utlopp # 3572080 0 DN15/DN20 AS # 35720800 Inbyggnadstermostat med avstängning idem utlopp eller fyrvägsventil för ettmet stopkraan, DN15/DN20 # 3570 080 0 AS # 35700800 Inbyggnadsbox iBox® universal IL iBox® universal
# 01800180 0180 0180 RSK 830 99 97

Läckagesäkringskopplingar
# 96363000 RSK 830 99 92

Douches/Houders

Färdigset till Quattro fyrvägsventil Inbouwstopkraan, DN15/DN20 inkl.#grepp och täckbricka AS 35970800 # 35970800 IL Kombinerassluitlichaam DN15, met med inbyggnadsdel # 15973180 eller # 15973180 15970180 DN15, met keramische schijven
# 15974180

Quattro® fyrvägsventil med grepp och Trio®/Quattro® inbouwomsteller, väggbricka DN20 # 35930800 AS # 35930800 IL Trio® # 15981180 Inbyggnadsdel Quattro® # 15930180 IL Quattro® # 15930180

HandduschS 150 AIR 1jet Raindance Raindance S 150 AIR med luft-/vattenmix och en stråltyp Handdouche
# 28505800* 28505800**

Handdusch med tre stråltyper, Handdouche # 35852800** Rubit och Quiclean kalkskydd
# 35852800*

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Steel

133

Douches/Houders Duschar/Hållare

Handdusch med en stråltyp, Handdouche # 28531800** Rubit kalkskydd
# 28531800*

Duschstång 90 cm med glidfäste Douchestang 90 cm för handdusch och slang 160 cm met doucheslang 160 cm
# 27941800* 27941800**

Duschhållare för slang med Douchehouder # 35512800 (passar ej Axor Starck konisk mutter duschslang)
# 35512800

Slanganslutning Fixfit aansluitbocht
# 35884800

idemovan,terugslagklep som met men med backventil
# 35888800 # 35888800

Fixfit Stop aansluitbocht met stopkraan (z. afb.)
# 35882800**

Sidoduschar/ Zij- en hoofddouches Huvudduschar

Axor sidodusch zijdouche medronde väggkåpa met rund rozet
# 28464800*

Tallrikshuvuddusch ø 180 mm Hoofddouche alleen ø 180 mm
# 28484800* 28484800**

Tallrikshuvuddusch ø 240 mm Hoofddouche alleen ø 240 mm
# 28494800* 28494800**

idem ø 240 mm (z. ø 240 Tallrikshuvuddusch afb.) mm # 28494800** (utan avbildning) Douchearm, lengte 241 mm # 28494800*
# 27409800** # 27409800* # 27413800** # 27413800*

Plafondaansluiting Duscharm för takmontering, 100 mm
# 27469800 # 27469800

Duscharm för vägg, längd 241 mm idem 389 mm (z. afb.) Duscharm för vägg, längd 389 mm

Toebehoren Tillbehör

Vägglampa Wandlamp
# 41256800

Tandborstglas Beker met houder
# 41834800

Tvålkopp met houder Zeepschaal
# 41833800

Tvålpump Lotiondispenser
# 41819800* 41819800**

134

Axor Steel

Toebehoren Tillbehör

Glashylla mm Tablet 630 # 41250800 mm yttermatt 630
# 41250800

Badkarsgrepp Badgreep 332 mm yttermått 332 # 41830800 mm
# 41830800

Handdoekenhouder 652 mm # 41860800 Handdukshållare idem 852 mm (z. yttermått 652 mmafb.)
# 41880800 # 41860800 # 41880800

yttermått 852 mm (utan avbildning)

Handdukshållare, Dubbele handdoekenhouder tvåarmad, yttermått 420 mm 420 mm
# 41820800

Handduksring ø 208 mm Handdoekring # 41821800 yttermått ø 208 mm
# 41821800

Badrockskrok Enkel haakje
# 41881800

Mantelhaakje Krok
# 41839800 # 41839800

Spegel Rechthoekige spiegel fyrkantig med stålskena met boord onderaan # 41210800 uit roestvrij staal
# 41210800

Rostfritt stål Roestvrij staal
(-800)

Toalettpappershållare WC-papierhouder meddeksel met lock
# 41838800

Reservpappershållare Reservepapierhouder
# 41828800

WC-borste med hållare WC-borstelhouder # 41835800 väggmodell
# 41835800

idem zonder deksel Toalettpappershållare (z. afb.) utan lock (utan avbildning)
# 41236800 # 41236800

*De med asterisk märkta uit roestvrij **Produkt niet compleet artiklarna är ej helt i rostfritt qua kleur är staal, afwerking stål. Ytan aangepast färgmässigt anpassad. (rvs-look).

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Steel

135

Axor Terrano
®

®

138

Axor Terrano

Axor Terrano
®

®

Axor Terrano

designed by Phoenix Design

139

Het verlangen naar geborgenheid en levenskwaliteit komt tot uiting in de landhuisstijl. Met Axor Terrano kan men dit gevoel in de badkamer creëren. Een design zo oorspronkelijk en tijdloos als Axor Terrano laat zich op verschillende manieren interpreteren. Heel modern maar toch ook traditioneel. Hoe dan ook: Axor Terrano past perfect in een landelijke badkamer, in koel chroom of warm satinox.

140

Axor Terrano

Axor Terrano

141

Axor ® Terrano ® Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan
# 37001, - 000, -810

Eéngreeps wastafelmengkraan voor wasbekken
# 37020, - 000, -810

Tweegreeps wastafelmengkraan met draaibare uitloop
# 37030, - 000, -810

Tapkraan (alleen koud water)
# 37130, - 000, -810

idem voor handwasbak (z. afb.)
# 37015, - 000, -810

idem met draaibare uitloop voor handwasbak (z. afb.)
# 37035, - 000, -810

Driegats wastafelmengkraan met kruisgrepen
# 37133, - 000, -810

Driegats wastafelmengkraan met rechte grepen, met hoge draaibare uitloop
# 37136, - 000, -810

idem met rechte grepen (z. afb.)
# 37135, - 000, -810

idem met kruisgrepen, met hoge draaibare uitloop (z. afb.)
# 37134, - 000, -810

Driegats wandmengkraan met kruisgrepen voor wastafel, uitloop 160 mm AS # 37313, - 000, -810 idem met uitloop 220 mm (z. afb.) AS # 37146, - 000, -810 IL # 10303180

Driegats wandmengkraan met rechte grepen voor wastafel, uitloop 160 mm AS # 37315, - 000, -810 idem met uitloop 220 mm (z. afb.) AS # 37147, - 000, -810 IL # 10303180

Bidet

Vrijstaand wasbekken, 800 mm
# 42300, - 000

Eéngreeps bidetmengkraan
# 37200, - 000, -810

Tweegreeps bidetmengkraan
# 37230, - 000, -810

Driegats bidetmengkraan met kruisgrepen
# 37233, - 000, -810

Vrijstaand wasbekken, 600 mm # 42305, - 000 (z. afb.)

Driegats bidetmengkraan met rechte grepen (z. afb.)
# 37235, - 000, -810

142

Axor Terrano

Bad

Eéngreeps opbouwbadmengkraan
# 37400, - 000, -810

Tweegreeps opbouwbadmengkraan
# 37432, - 000, -810

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 37455, - 000, -810 Eéngreeps inbouwbadmengkraan met geïntegreerde zekerheidscombinatie AS # 37417, - 000, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Tweegreeps wandmengkraan voor bad met rechte grepen AS # 37425, - 000, -810 Tweegreeps wandmengkraan voor bad met kruisgrepen (z. afb.) AS # 37423, - 000, -810 IL # 10422180

Baduitloop
# 37410, - 000, -810

Tweegats thermostaat met kruisgrepen montage op de badrand AS # 37480, - 000, -810 idem met rechte grepen (z. afb.) AS # 37482, - 000, -810 IL # 13550180

Viergats badmengkraan met rechte grepen, met hoge uitloop voor montage op de badrand AS # 37448, - 000, -810 idem met kruisgrepen (z. afb.) AS # 37447, - 000, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 13444180

Viergats badmengkraan met rechte grepen, met hoge uitloop voor montage op de tegelrand AS # 37457, - 000, -810 idem met kruisgrepen (z. afb.) AS # 37456, - 000, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 14445180

Viergats badmengkraan met kruisgrepen voor montage op de badrand AS # 37445, - 000, -810 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 13444180

Viergats badmengkraan met thermostaat, met kruisgrepen voor montage op de badrand (z. afb.) AS # 37461, - 000, -810 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 15460180

idem voor montage op de tegelrand (z. afb.) AS # 37453, - 000, -810 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 14445180

Viergats badmengkraan met rechte grepen voor montage op de badrand AS # 37446, - 000, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 13444180

idem voor montage op de tegelrand (z. afb.) AS # 37454, - 000, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 14445180

idem voor montage op de tegelrand (z. afb.) AS # 37466, - 000, -810 IL incl. Secuflex®-doucheslanggeleider
# 15465180

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Terrano

143

Douche

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan
# 37600, - 000, -810

Tweegreeps opbouwdouchemengkraan
# 37632, - 000, -810

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan AS # 37655, - 000, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Thermostaten/ Stopkranen

Showerpipe bestaande uit opbouwthermostaat, hoofddouche 240 mm, handdouche, doucheslang en houder
# 37670, - 000, -810

Badthermostaat opbouw met kruisgreep
# 37241, - 000, -810

Douchethermostaat opbouw met kruisgreep
# 37261, - 000, -810

Inbouwthermostaat, met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 37715, - 000, -810 Highflow inbouwthermostaat met kruisgreep AS # 37716, - 000, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat, met stopkraan en omsteller met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 37725, - 000, -810 idem met stopkraan, DN15/DN20 AS # 37705, - 000, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat, met rechte greep, DN15/DN20 AS # 37710, - 000, -810 Highflow inbouwthermostaat met rechte greep AS # 37711, - 000, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat, met stopkraan en omsteller, met rechte greep, DN15/DN20 AS # 37720, - 000, -810 idem met stopkraan, DN15/DN20 AS # 37700, - 000, -810 IL iBox® universal
# 01800180

144

Axor Terrano

Inbouwstopkraan, met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 37965, - 000, -810 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

Inbouwstopkraan, met rechte greep, DN15/DN20 AS # 37960, - 000, -810 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

Trio®/Quattro® Inbouwomstelkraan, met kruisgreep, DN20 AS # 37925, - 000, -810 IL Trio® # 15981180 IL Quattro® # 15930180

Trio®/Quattro® Inbouwomstelkraan, met rechte greep, DN20 AS # 37920, - 000, -810 IL Trio® # 15981180 IL Quattro® # 15930180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

Douches/Houders

Handdouche
# 36850, - 000, -810

Doucheset bestaande uit: handdouche, glijstang 90 cm met doucheslang 160 cm
# 27976, - 000, -810

Wandhouder
# 27521, - 000, -810

Fixfit aansluitbocht
# 27454, - 000, -810

idem met terugslagklep
# 27458, - 000, -810

Zij- en hoofddouches

Muuraansluitbocht met stopkraan met kruisgreep
# 37883, - 000, -810

Axor zijdouche met ronde rozet
# 28464, - 000, -810

Hoofddouche alleen ø 180 mm
# 28485, - 000, -810

Raindance Royale AIR (z. afb.) Grote hoofddouche ø 350 mm
# 28420, - 000

Douchearm, lengte 241 mm
# 27409, - 000, -810

Muuraansluitbocht met stopkraan met rechte greep (z. afb.)
# 37882, - 000, -810

Douchearm, lengte 389 mm (z. afb.) # 27413, - 000, -810 Plafondaansluiting (z. afb.) # 27469, - 000, -810

Douchearm voor Raindance Royale AIR, lengte 470 mm (z. afb.) # 27410, - 000 Plafondbevestiging voor Raindance Royale AIR (z. afb.) # 27418, - 000 (Afwerking Satinox® op aanvraag)

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Terrano

145

Toebehoren

Wandlamp enkel
# 41356, - 000, -810

Wandlamp dubbel
# 41366, - 000, -810

Beker met houder
# 41334, - 000, -810

Lotiondispenser
# 41319, - 000, -810

Zeepschaal met houder
# 41333, - 000, -810

Tablet 700 mm
# 40352, - 000, -810

Haakje
# 41337, - 000, -810

Mantelhaakje
# 41383, - 000, -810

Handdoekring ø 177 mm
# 41321, - 000, -810

Badgreep 334 mm
# 41330, - 000, -810

Handdoekenhouder 654 mm
# 41360, - 000, -810

Handdoekenhouder 442 mm
# 41320, - 000, -810

idem 854 mm (z. afb.)
# 41380, - 000, -810

146

Axor Terrano

Toebehoren

WC-papierhouder
# 41338, - 000, -810

Reservepapierhouder
# 41328, - 000, -810

WC-borstelhouder wandmodel
# 41335, - 000, -810

WC-borstelhouder staand model
# 41336, - 000, -810

Toebehoren

Designed by Tord Boontje

Zeepschaal „Undergrowth live“
# 42132000

Zeepschaal „Undergrowth dead”
# 42133000

Drinkglas „Undergrowth live”
# 42130000

Drinkglas „Undergrowth dead”
# 42131000

Chroom
(- 000)

Satinox®
(-810)

Spiegel „Hello Lovely”, ovaal
# 42140000

Spiegel „Hello Lovely”, rond
# 42141000

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Terrano

147

Axor Carlton
®

®

150

Axor Carlton

Nostalgie betekent verlangen naar tijden, plaatsen, gebeurtenissen die we misschien alleen uit verhalen kennen. Zoals de gouden 20’er jaren. De wereld van de mondaine grand hotels. Axor Carlton is een klassieke kranenserie, die staat voor deze stijl. Vol variatie en perfect tot in detail, laat Axor Carlton herinneringen en fantasieën herleven. Trends komen en gaan maar Axor Carlton zal deze overleven en nostalgisch maar souverein blijven.

Axor Carlton
®

®

Axor Carlton

designed by Phoenix Design

151

152

Axor Carlton

Axor Carlton

153

Axor ® Carlton ® Wastafel

Eéngreeps wastafelmengkraan
# 17010, - 000, - 090, -120, -810

Eéngreepsmengkraan voor handwasbak
# 17015, - 000, - 090, -120, -810

Tweegreeps wastafelmengkraan met vaste uitloop
# 17032, - 000, - 090, -810

Tweegreeps wastafelmengkraan met draaibare uitloop
# 17030, - 000, - 090, -810

Tweegreepsmengkraan met draaibare uitloop voor handwasbak (z. afb.)
# 17035, - 000, - 090, -810

Driegats wastafelmengkraan met kruisgrepen
# 17133, - 000, - 090, -810

Driegatsmengkraan voor handwasbak met kruisgrepen
# 17123, - 000, - 090, -810

Driegats wastafelmengkraan met rechte grepen
# 17135, - 000, - 090, -120, -810

Driegats wastafelmengkraan voor handwasbak met rechte grepen
# 17125, - 000, - 090, -120, -810

Bidet

Eéngreeps bidetmengkraan
# 17210, - 000, - 090, -120, -810

Tweegreeps bidetmengkraan met draaibare uitloop
# 17230, - 000, - 090, -810

Driegats bidetmengkraan met kruisgrepen
# 17233, - 000, - 090, -810

Driegats bidetmengkraan met rechte grepen (z. afb.)
# 17235, - 000, - 090, -120, -810

154

Axor Carlton

Bad

Eéngreeps opbouwbadmengkraan
# 17410, - 000, - 090, -120, -810

Tweegreeps opbouwbadmengkraan
# 17430, - 000, - 090, -810

Eéngreeps inbouwbadmengkraan AS # 17415, - 000, - 090, -120, -810 Eéngreeps inbouwbadmengkraan met geïntegreerde zekerheidscombinatie AS # 17417, - 000, - 090, -120, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Baduitloop
# 11410, - 000, - 090, -810

Tweegatsthermostaat met kruisgrepen, voor montage op de badrand AS # 17480, - 000, - 090, -810 IL # 13550180

Tweegatsthermostaat met rechte grepen, voor montage op de badrand AS # 17482, - 000, - 090, -810 IL # 13550180

**Handdouche met witte greep, niet bij oppervlak Satinox ® (-810)

Viergats met kruisgrepen montage op de badrand AS # 17444**, - 000, - 090, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 13444180

Viergats met kruisgrepen montage op de tegelrand (z. afb.) AS # 17451**, - 000, - 090, -810* IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 14445180

Viergats met rechte grepen montage op de badrand AS # 17445**, - 000, - 090, -120, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 13444180

Viergats met rechte grepen montage op de tegelrand (z. afb.) AS # 17455**, - 000, - 090, -120, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 14445180

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Carlton

155

Bad

Viergats badmengkraan met thermostaat met kruisgrepen montage op de badrand AS # 17461**, - 000, - 090, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 15460180

Viergats badmengkraan met thermostaat met kruisgrepen montage op de tegelrand (z. afb.) AS # 17466**, - 000, - 090, -810 IL incl. Secuflex®doucheslanggeleider
# 15465180

Douche

Eéngreeps opbouwdouchemengkraan
# 17610, - 000, - 090, -120, -810

Tweegreeps opbouwdouchemengkraan
# 17630, - 000, - 090, -810

Eéngreeps inbouwdouchemengkraan AS # 17615, - 000, - 090,
-120, -810

IL iBox® universal
# 01800180

Showerpipe bestaande uit opbouwthermostaat, hoofddouche 240 mm, handdouche, doucheslang en houder
# 17670**, - 000, - 090, -810

**Handdouche met witte greep, niet bij oppervlak Satinox ® (-810)

156

Axor Carlton

Thermostaten/ Stopkranen

Opbouw badthermostaat met kruisgreep
# 17241, - 000, - 090, -810

Opbouw douchethermostaat met kruisgreep
# 17261, - 000, - 090, -810

Inbouwthermostaat, met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 17715, - 000, - 090, -810 Highflow inbouwthermostaat, met kruisgreep AS # 17716, - 000, - 090, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat, met stopkraan en omsteller, met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 17725, - 000, - 090, -810 idem met stopkraan, DN15/DN20 (z. afb.) AS # 17705, - 000, - 090, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat, met rechte greep, DN15/DN20 AS # 17710, - 000, - 090,
-120, -810

Highflow inbouwthermostaat, met rechte greep AS # 17712, - 000, - 090, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat, met stopkraan en omsteller, met rechte greep, DN15/DN20, AS # 17720, - 000, - 090, -120, -810 idem met stopkraan, DN15/DN20 (z. afb.) AS # 17700, - 000, - 090, -120, -810 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwstopkraan, met kruisgreep, DN15/DN20 AS # 17965, - 000, - 090, -810 IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

Inbouwstopkraan, met rechte greep, DN15/DN20 AS # 17960, - 000, - 090,
-120, -810

DN15, met keramische schijven
# 15974180

IL DN15, met sluitlichaam
# 15973180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller, met kruisgreep, DN20 AS # 17925, - 000, - 090, -810 IL Trio® # 15981180 IL Quattro® # 15930180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller, met rechte greep, DN 20 AS # 17920, - 000, - 090, -120, -810 IL Trio® # 15981180 IL Quattro® # 15930180

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

DN15, met keramische schijven
# 15974180

DN20, met sluitlichaam
# 15970180

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Carlton

157

Douches/Houders

Handdouche
# 17850*, - 000, - 090

Handdouche (z. afb.)
# 36850, - 000, -810

Doucheset bestaande uit: handdouche, glijstang 90 cm met doucheslang 160 cm
# 27947*, - 000, - 090, -810

Wandhouder
# 27520, - 000, -810

Axor zijdouche met ronde rozet
# 28464, - 000, - 090, -810

* Handdouche met witte greep, uitgezonderd bij de afwerking Satinox (-810).

Hoofddouches

Hoofddouche alleen ø 180 mm
# 28487, - 000, -810

Hoofddouche alleen ø 240 mm
# 28474, - 000, -810

Raindance Royale AIR Grote hoofddouche ø 350 mm
# 28420, - 000

idem 240 mm (z. afb.)
# 28474, - 000, -810

Plafondbevestiging
# 27469, - 000, -810

Douchearm, lengte 470 mm
# 27410, - 000

Douchearm, lengte 241 mm
# 27409, - 000, -810

Plafondbevestiging
# 27418, - 000

idem 389 mm (z. afb.)
# 27413, - 000, -810

(Afwerking Satinox® op aanvraag)

Toebehoren

Fixfit aansluitbocht
# 27454, - 000, -810

Fixfit Stop aansluitbocht met stopkraan, met kruisgreep
# 17883, - 000, - 090, -810

Wandlamp
# 41456, - 000, - 090, -810

Beker met houder
# 41434, - 000, - 090, -810

idem met terugslagklep
# 27458, - 000, -810

idem met rechte greep (z. afb.)
# 17882, - 000, - 090, -120, -810

158

Axor Carlton

Toebehoren

Zeepschaal met houder
# 41433, - 000, - 090, -810

Lotiondispenser
# 41419, - 000, - 090, -810

Tablet 700 mm
# 40352, - 000, - 090, -810

Badgreep 345 mm
# 41430, - 000, - 090, -810

Handdoekring ø 177 mm
# 41421, - 000, - 090, -810

Handdoekenhouder 428 mm
# 41420, - 000, - 090, -810

Haakje
# 40537, - 000, - 090, -810

Handdoekenhouder 660 mm (z. afb.)
# 41406, - 000, - 090, -810

Dubbele haak
# 40531, - 000, - 090, -810

idem 860 mm (z. afb.)
# 41408, - 000, - 090, -810

Chroom
(- 000)

Chroom/ goud-optic
(- 090)

Chroom/ porselein**
(-120)

Satinox®
(-810)

Reservepapierhouder
# 41428, - 000, - 090, -810

WC-papierhouder
# 41438, - 000, - 090, -810

WC-borstelhouder wandmodel
# 41435, - 000, - 090, -810

**alleen bij rechte grepen

Legende: AS=afwerkingsset; IL=inbouwlichaam

Axor Carlton

159

Axor Montreux
®

162

Axor Montreux

Axor Montreux

163

164

Axor Montreux

Tijd voor bezinning. Een terugblik op onze geschiedenis, op echte waarden en de kunst van het leven. Met authentieke vormen in de stijl van de Belle Epoque, laat de badkamercollectie Axor Montreux deze periode tussen traditie en modern en tussen romantische kuuroorden en de industriële revolutie weer opleven. Net als de stijlmix tussen architectuur en ambiance. Modern vermengt zich met klassiek en barok met futuristisch. Dankzij de heldere geometrie is er voor Axor Montreux een breed speelveld waaruit veel verschillende badkameroplossingen kunnen worden gegenereerd.

Axor Montreux
®
designed by Phoenix Design

Axor Montreux

165

166

Axor Montreux

Axor Montreux

167

168

Axor Montreux

Axor Montreux

169

Axor ® Montreux Wastafel

Tweegreeps wastafelmengkraan
# 16502, - 000, -820, -830

Tweegreeps handwasbakmengkraan
# 16505, - 000, -820, -830

Tweegreeps wastafelmengkraan brugmodel
# 16510, - 000, -820, -830

3-gats wastafelmengkraan
# 16513, - 000, -820, -830

Keuken

3-gats wastafelmengkraan wandmodel AS # 16532, - 000, -820, -830 IL # 10303180

Tapkraan (alleen koud water)
# 16530, - 000, -820, -830

Tweegreeps keukenmengkraan
# 16802, - 000, -820

Tweegreeps keukenmengkraan brugmodel
# 16803, - 000, -820

Bidet

Tweegreeps bidetmengkraan
# 16520, - 000, -820, -830

3-gats bidetmengkraan
# 16523, - 000, -820, -830

170

Axor Montreux

Bad

Tweegreeps badmengkraan, opbouw met handdouche*
# 16540, - 000, -820, -830

Tweegreeps badrandmengkraan met handdouche*
# 16542, - 000, -820, -830

*Handdouche met witte greep

Tweegreeps badmengkraan, montage op de vloer met handdouche* AS # 16547, - 000, -820, -830 IL # 16549180

4-gatsmengkraan montage op de badrand met handdouche* AS # 16546, - 000, -820, -830 IL # 13444180

4-gatsmengkraan montage op de tegelrand met handdouche* AS # 16544, - 000, -820, -830 IL # 14445180

Douche

Tweegreeps opbouwdouchemengkraan
# 16560, - 000, -820, -830

Showerpipe bestaande uit een opbouwthermostaat, hoofddouche 240 mm, handdouche*, doucheslang en wandhouder
# 16570, - 000, -820, -830

Axor Montreux

171

Thermostaten/ Stopkranen

Opbouw badthermostaat
# 16241, - 000, -820, -830

Opbouw douchethermostaat
# 16261, - 000, -820, -830

Inbouwthermostaat AS # 16810, - 000, -820, -830 High Flow inbouwthermostaat T42 AS # 16815, - 000, -820, -830 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan AS # 16800, - 000, -820, -830 IL iBox® universal
# 01800180

Inbouwthermostaat met stopkraan en omsteller AS # 16820, - 000, -820, -830 IL iBox® universal
# 01800180

Baduitloop
# 16541, - 000, -820, -830

Tweegatsthermostaat montage op de badrand AS # 16480, - 000, -820, -830 IL # 13550180

Inbouwstopkraan AS # 16871, - 000, -820, -830 IL DN 15, met sluitlichaam
# 15973180

DN 15, met keramische schijven
# 15974180

Trio®/Quattro® inbouwomsteller AS # 16830, - 000, -820, -830 IL Trio® # 15981180 Quattro® # 15930180

Fixfit Stop aansluitbocht met stopkraan
# 16882, - 000, -820, -830

DN 20, met sluitlichaam
# 15970180

172

Axor Montreux

Douches/Houders

Handdouche*
# 16320, - 000, -820, -830

Doucheset met handdouche*
# 27982, - 000, -820, -830

Fixfit aansluitbocht
# 16884, - 000, -820, -830

Wandhouder
# 16325, - 000, -820, -830

*Handdouche met witte greep

Zij- en hoofddouches

Toebehoren

Axor zijdouche met ronde rozet
# 28464, - 000, -820, -830

Platte hoofddouche ø 180 mm
# 28487, - 000, -820, -830

Wandverlichting
# 42056, - 000, -820, -830

Haakje
# 42137, - 000, -820, -830

Platte hoofddouche ø 240 mm (z. afb.)
# 28474, - 000, -820, -830

Douchearm 241 mm
# 27409, - 000, -820, -830

idem 389 mm (z. afb.)
# 27413, - 000, -820, -830

Plafondbevestiging
#27469, - 000, -820, -830

Beker met houder
# 42134, - 000, -820, -830

Beker met tandenborstelhouder
# 42034, - 000, -820, -830

Lotiondispenser
# 42019, - 000, -820, -830

Zeepschaal met houder
# 42033, - 000, -820, -830

Axor Montreux

173

Toebehoren

Zeepmandje voor wandmontage
# 42065, - 000, -820, -830

Zeepmandje voor Unica®
# 42066, - 000, -820, -830

Handdoekenhouder 800 mm
# 42080, - 000, -820, -830

Handdoekenhouder 600 mm
# 42060, - 000, -820, -830

Badgreep
# 42030, - 000, -820, -830

Handdoekenhouder
# 42020, - 000, -820, -830

Handdoekring
# 42021, - 000, -820, -830

Scheerspiegel, uittrekbaar
# 42090, - 000, -820, -830

Chroom
(- 000)

Brushed nikkel
(-820)

Polished nikkel
(-830)

WC-papierhouder
# 42036, - 000, -820, -830

Reservepapierhouder
# 42028, - 000, -820, -830

WC-borstelhouder met borstel, wandmodel
# 42035, - 000, -820, -830

De oppervlakken brushed nikkel en polished nikkel worden met behulp van de PVD-technologie geproduceerd en kennen een bijzonder lange levensduur en zijn krasbestendig.

174

Axor Montreux

Toebehoren

Designed by Tord Boontje

In samenwerking met de Italiaanse designer Moroso stelt Axor een bijzondere collectie met toebehoren voor. Ontworpen door de Nederlandse designer Tord Boontje, geeft deze collectie – The Other Side – de schoonheid van de natuur in alle stadia weer : knoppen, bloeien, verwelken. Ook de spiegel van de collectie „Hello Lovely“ siert de gebloemde ornamentiek: dankzij een speciale techniek, produceren de motieven een geraffineerd driedimensionaal effect.

Zeepschaal „Undergrowth live“
# 42132000

Zeepschaal „Undergrowth dead”
# 42133000

Beker „Undergrowth live”
# 42130000

Beker „Undergrowth dead”
# 42131000

Spiegel „Hello Lovely”, ovaal
# 42140000

Spiegel „Hello Lovely”, rond
# 42141000

Axor Montreux

175

De Axor lijnen zijn een voorbeeld van perfect op elkaar afgestemde designcollecties die bij elke levensstijl passen. Maar u wenst het nog persoonlijker ? In de Axor Manufaktur kunnen ook Axor produkten naar uw individuele smaak worden veranderd. Bijvoorbeeld een andere afwerking, verlengen of verkorten van het kraanlichaam, uw initialen graveren. Met veel vakmanschap en veel liefde voor details draagt Axor Manufaktur ertoe bij om uw badkamer een nog meer persoonlijke toets te geven.

Axor Manufaktur
®

Speciale oplossingen

176

Manufaktur

Te kort? Te lang? We maken het voor u op maat! Kraanlichamen worden in de mate van het mogelijke ook verlengd.

Hier worden de Axor kranen van speciale afwerkingen voorzien. Op aanvraag kunnen zelfs de deurknoppen in dezelfde afwerking worden uitgevoerd.

Erg persoonlijk: dankzij Axor Manufaktur kan u uw kranen voorzien van uw eigen initialen!

Manufaktur

177

Meer informatie over de Axor collecties en aanbevelingen voor bijpassende wastafels vindt u op www.axor-design.com

Uitgever: Axor, Hansgrohe AG, D-Schiltach  Concept: Werbung etc. Werbeagentur AG, Stuttgart  Badkamerinrichting: Antonio Citterio, Mailand; Matthias Eck, Radolfzell; Peter Fehrentz, Hamburg; Rolf Heide, Hamburg; Vera-Bettina Lenz, Ratingen; Jean-Marie Massaud + Daniel Pouzet, Paris; Ravaioli Silenzi, Mailand; Christel Soethe, Hamburg  Fotografie: Christoph Kicherer, Paris; Kuhnle & Knödler, Radolfzell; Uli Maier, Stuttgart; Bernd Opitz, München; Rudolf Schmutz, Hamburg; Gionata Xerra, Mailand  Fotografie referenties: Tschuggen Grand Hotel, Arosa – Urs Homberger, Arosa. Bulgari Resort Bali – Rio Helmi, Bali; Murray Fredericks, Bondi Beach. Hotel Puerto America, Madrid – diephotodesigner, Berlin. Floating Homes, Hamburg – Klaus Frahm, Hamburg. Turning Torso, Malmö – James Silverman, Mölndal; Werner Huthmacher, Berlin Lithografie: Eder GmbH, Ostfildern Druk: B&K Offsetdruck, Ottersweier

178

Hansgrohe · Vanderschrickstraat 91 · B-1060 Brussel · Tel. +32 2 5430140 Fax +32 2 5379486 · info@hansgrohe.be · www.hansgrohe.be · www.axor-design.com

B/fl-Axor verzamelcatalogus 2008 · Technische wijzigingen en kleurafwijkingen om druktechnische redenen voorbehouden. Form-Nr. 84 040 271 · 01/08/21 · Printed in Germany · Gedrukt op 100 % chloorvrij gebleekt papier. · Werbung etc., Stuttgart

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful