Aug

Modelul 3 – Modele ajurate şi dantelate

Se tricotează: Rîndul 1: 1 jeteu, 2 ochiuri împreună pe faţă. Rîndul 2 şi toate rîndurile cu soţ: toate ochiurile şi jeteul se tricotează pe dos. Rîndul 3 şi 5: toate ochiurile pe faţă. Rîndul 7: se tricotează la începutul rîndului 6 ochiuri pe faţă, apoi începe modelul: 1 jeteu, 2 ochiuri tricotate împreună pe faţă. Rîndul 9: toate ochiurile pe faţă. Rîndul 11: 2 ochiuri pe faţă, 1 jeteu, 2 ochiuri împreună pe faţă, 2 ochiuri pe faţă. Rîndul 13: toate ochiurile pe faţă. Rîndul 15: la fel ca rîndul 7. Rîndul 17 şi 19: toate ochiurile pe faţă. Rîndul 20: toate ochiurile pe dos.

Modelul 2 – Modele ajurate şi dantelate

1 jeteu. 1 ochi pe dos. Rîndul 3: 1 ochi pe dos. 1 ochi pe dos. 1 jeteu. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă. 1 jeteu. 1 ochi pe faţă. 1 ochi pe faţă şi se trece prin ochiul netricotat. 3 ochiuri pe faţă. 1 ochi pe faţă. 2 ochiuri tricotate împreună pe faţă. Rîndul 7: 1 ochi pe dos. 2 ochiuri pe faţă. Rîndul 9: 1 ochi pe dos. Modelul 1 – Modele ajurate şi dantelate . Rîndul 2 şi toate rîndurile cu soţ: 1 ochi pe faţă. 2 ochiuri pe faţă.Se tricotează: Rîndul 1: 1 ochi pe dos. 1 ochi pe dos. 1 ochi pe faţă. 1 ochi pe faţă. Rîndul 5: 1 ochi pe dos. 1 ochi pe dos. 1 ochi pe dos. 2 ochiuri pe faţă. De la rîndul 11 modelul se repetă începînd cu rîndul 3. 2 ochiuri pe faţă. 1 ochi se scoate netricotat. 9 ochiuri pe dos. 1 jeteu. 5 ochiuri pe faţă. 1 ochi se scoate netricotat. 1 ochi se scoate netricotat. 1 jeteu. 2 ochiuri tricotate împreună pe faţă. 1 ochi pe faţă şi se trece prin ochiul netricotat. 1 ochi pe faţă şi se trage prin ochiul netricotat. 1 jeteu.

Rîndul 8: toate ochiurile pe faţă. 3 ochiuri pe dos. 3 ochiuri pe dos. Rîndul 5: toate ochiurile pe faţă. Rîndul 4: 3 ochiuri pe faţă.Se tricotează: Rîndul 1: toate ochiurile pe faţă. Rîndul 3: 4 ochiuri pe faţă. 3 ochiuri pe faţă. Rîndul 6: 3 ochiuri pe dos. 1 ochi se tricotează pe faţă şi se trece prin ochiul nelucrat. 3 ochiuri pe faţă. 1 jeteu. 1 jeteu. Rîndul 7: 1 ochi pe faţă. 1 ochi pe faţă şi apoi trecut prin ochiul nelucrat. Rîndul 2: 3 ochiuri pe faţă. se ridică 1 ochi nelucrat. se ridică 1 ochi nelucrat. Modelul 30 – Modele compacte .

. Aceste rînduri se repetă.Se tricotează: Rîndul 1 – 6: se tricotează punct de jerseu. apoi se începe modelul tricotînd 3 ochiuri împreună pe faţă în spatele andrelei şi fără a se scoate aceste ochiuri de pe andrea se face 1 jeteu cu care se tricotează încă o dată ochiurile pe faţă în spatele andrelei. Rîndul 8: se tricotează în întregime pe dos. Ochiul suplimentar format prin păşitură în rîndul anterior se lucrează împreună cu ochiul de alături. În continuare se tricotează 1 ochi pe faţă. Modelul 29 – Modele compacte Se tricotează: Rîndul 1: se tricotează la margine 2 ochiuri pe faţă. Se tricotează apoi primul şi al doilea ochi pe faţă. Se repetă modelul. iar la sfîrşit se încheie rîndul cu 2 ochiuri. Rîndul 7: 6 ochiuri pe faţă. se împunge andreala între ochiul al 2-lea şi al 3-lea şi se formează 1 ochi lung pe faţă fără să fie scos de pe andrea.

se face 1 jeteu împreună cu care se tricotează încă o dată aceste ochiuri în spatele andrelei. Rîndul 7: 6 ochiuri pe faţă. Modelul 27 – Modele compacte . Urmează 6 rînduri tricotate cu punct de jerseu. Rîndul 8: toate ochiurile pe dos. Rîndul 3: 3 ochiuri tricotate împreună pe faţă în spatele andrelei fără să se scoată de pe andrea.Rîndul 2: toate ochiurile pe dos. Rîndul 4: toate ochiurile pe dos. Aceste 4 rînduri se repetă. 2 ochiuri se scot pe o andrea de rezervă şi se înfăşoară de 5 ori cu firul cu care se tricotează formînd noduleţul. Modelul 28 – Modele compacte Se tricotează: Rîndul 1 – 6: punct de jerseu. apoi se scoate pe andreaua dreaptă. Urmează 1 ochi tricotat pe faţă.

Se tricotează apoi pe faţă primul ochi dintre cele trei. Rîndul 5: toate ochiurile pe dos. cu deosebirea că se lucrează pe dos şi nu pe faţă.Se tricotează: La început cîteva rînduri (după gust) cu punct de jerseu. Rîndul 4: se lucrează introducînd andreaua dreaptă între ochiurile 3 şi 4 şi se tricotează 1 ochi prelungit fără să fie scos de pe andrea. Rîndul 8: toate ochiurile pe faţă. Rîndul 6: toate ochiurile pe faţă. 10. Modelul 26 – Modele compacte . 11: toate ochiurile pe dos. Rîndul 9. Rîndul 7: la fel ca rîndul 4. Această alternanţă se repetă pînă la sfîrşitul rîndului. iar restul de două ochiuri se lucrează împreună tot pe faţă. Rîndul 1 şi 2: toate ochiurile pe faţă (punct de jerseu). Aceste rînduri se repetă. Rîndul 3: toate ochiurile pe dos. ca rîndul 4.

Rîndul 3: 1 ochi pe dos. 1 jeteu. firul se trece prin faţa andrelelor peste 2 ochiuri care se scot de pe andrea fără să fie lucrate. . Rîndul 2: toate ochiurile pe dos. 1 ochi se scoate netricotat. Aceste 4 rînduri se repetă. Rîndul 2: se tricotează împreună pe faţă ochiul scos netricotat în rîndul 1 şi jeteul. apoi se face un nou jeteu. Rîndul 4: toate ochiurile pe faţă. iar ochiul tricotat în rîndul 1 se scoate fără să se tricoteze. Modelul 25 – Modele compacte Se tricotează: Rîndul 1: 1 ochi pe faţă.Se tricotează: Rîndul 1: toate ochiurile pe faţă.

Rîndul 2: se tricotează toate ochiurile pe dos. Rîndul 4: toate ochiurile pe dos. 1 noduleţ. . Rîndul 3: 6 ochiuri pe faţă. 1 noduleţ. 1 jeteu. Rîndul 2 şi toate rîndurile cu soţ: se lucrează în întregime pe dos. Rîndul 5: se tricotează la fel ca rîndul 1. 1 ochi pe faţă. luate pe dreapta. 1 noduleţ. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă. 1 ochi nelucrat. luate pe stînga. 1 ochi pe faţă. 6 ochiuri pe faţă. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă. iar peste ochiul obţ inut se trece ochiul nelucrat. 7 ochiuri pe faţă.Rîndurile următoare se tricotează la fel ca rîndul 2. Modelul 24 – Modele compacte Se tricotează: Rîndul 1: 7 ochiuri pe faţă. 13 Aug Model 25 – Modele ajurate şi dantelate Se tricotează: Rîndul 1: 1 jeteu. Rîndul 6: se tricotează la fel ca rîndul 2.

Rîndul 7: toate ochiurile se lucrează pe dos. luate pe dreapta. Rîndul 5: 4 ochiuri pe faţă. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă. 1 jeteu. Rîndul 3: 4 ochiuri pe faţă. . 1 jeteu. Rîndul 4: se lucrează ochiurile aşa cum se prezintă pe andrea. 1 ochi pe faţă.Rîndul 3: 1 jeteu. 2 ochiuri nelucrate. cu firul lăsat pe dosul lucrului. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă. 3 ochiuri pe faţă. luate pe dreapta. 1 ochi pe faţă. Rîndul 8: toate ochiurile se lucrează pe faţă. Rîndul 6: se lucrează la fel ca rîndul 4. luate pe stînga. după care ochiul nelucrat se scapă peste cel provenit din cele 2 ochiuri lucrate împreună. 11 Aug Modelul 7 – Modele compacte Se tricotează: Rîndul 1: toate ochiurile se lucrează pe dos. 4 ochiuri pe dos. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă. Rîndul 7: 1 jeteu. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă. adică 2 ochiuri nelucrate cu firul lăsat pe faţa lucrului. 1 ochi nelucrat. 2 ochiuri pe faţă. iar firul rămîne în dosul lucrului. 1 jeteu. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă. 2 ochiuri lucrate împreună pe faţă luate pe stînga. Rîndul 5: 1 jeteu. 3 ochiuri pe faţă. luate pe dreapta. 1 ochi pe faţă. luate pe stînga. 1 jeteu. Rîndul 2: toate ochiurile se lucrează pe faţă. 2 ochiuri nelucrate.

Rîndul 3: 4 ochiuri pe dos. . 4 ochiuri pe dos.Rîndul 9: se lucrează la fel ca rîndul 1. cu deosebirea că se inversează modelul. adică cele 2 ochiuri nelucrate vor fi cele 2 ochiuri din mijlocul grupului de 4 ochiuri pe faţă din modelul precedent. 3 ochiuri pe faţă. 3 ochiuri lucrate împreună pe faţă. Alternanţa se repetă pînă la capătul rîndului. Rîndul 4: la fel ca rîndul 2. 3 ochiuri pe dos. Rîndul 10: se lucrează aşa cum se prezintă. 1 jeteu. Rîndul 2: 4 ochiuri pe faţă. Aceste 4 rînduri se repetă. 11 Aug Modelul 3 Se tricotează: Rîndul 1: 4 ochiuri pe dos. 1 jeteu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful