You are on page 1of 8

GALAXEN, STOCKHOLM

ALLMÄN INFORMATION – VECKA 12

I onsdags var det vårdagsjämning, natt och dag är lika långa men vintern består. Kanske vi får några plusgrader och sol i början på nästa vecka. Vi längtar verkligen efter att all is ska försvinna från våra gårdar och att det blir vår och sommar snart. Kom ihåg att lämna in sommarledigheten till den 28 mars. Personalmötet (APT) i maj är flyttat från den 8 till den 15 maj. Föräldrarådet är den 11 april kl 18.30 - 20.00. Som jag sa på föräldramötet är alla välkomna.

Trevlig Helg Marie Ulvmar

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Stjärnan Veckan som varit
Vi välkomnar Sigge, Elvin och deras familjer som börjat hos oss. Zamira har tillsammans med Ingrid, Lovisa, Milla, Gabriella, Nadia, Laura och Victoria börjat på Månen som är en mellanavdelning.

Veckan som kommer
Påskpromenad på onsdag tillsammans med hela förskolan. Vi ska påskpyssla! Trevlig helg!

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Planeten Veckan som varit
Nu har Lina S börjat på Månen tillsammans med Destiny, Liam och Jack. Och Macarena, som tidigare jobbat på Vintergatan, har börjat hos oss på Planeten. Macarena känner flera av barnen sen tidigare så det har känts bra. Det har varit en lugn vecka med många sjuka i början av veckan. Barnen tycker det är väldigt roligt med kökshörnan, utklädning och dockorna. Vi satte in ett litet tält i hörnet bredvid kökshörnan där det leker mycket tillsammans i olika konstellationer. Det är så roligt att se hur barnen samspelar med varandra i leken. Dom bjuder varandra på mat, ordnar sjukstuga för dockorna och går tillsammans med väskor, hattar och vagnar. På samlingarna har vi fortsatt pratat om årstiderna, väder och kroppen. Vi har läst ur stora boken om kroppen och barnen har fått peka ut olika kroppsdelar på sig själva eller sina kompisar. Vi har sjungit känsloankorna där barnen får välja vem de vill ropa på och vad ankan har för ”känsla”, glad, ledsen, liten, stor, trött, snabb mm. En dag hittade vi en kartong som vi sjöng ”barnet i lådan” med och undersökte om alla fick plats i lådan. Alla provade och alla fick plats. Några ville även att vi skulle stänga helt så de inte syntes alls. Vi har haft smaksamling och smakat på citron och saltgurka. Det blev en del ihopdragna munnar vid citronen men några tyckte det var gott. Godast var saltgurkan som nästan alla ville ha mer av.

Veckan som kommer
I och med att vi har blivit en ny personalgrupp har vi valt att var mycket tillsammans hela gruppen och därför inte gått i väg i mindre grupper, så biblioteket får vänta till nästa vecka. Vi vill påminna er som inte lämnat bebisfoto och längd när barnet föddes att göra det. Ni kan lämna till oss på avdelningen eller i vår postmapp bredvid gula tavlan. Nästa vecka tänkte vi ha lite påskpyssel och förhoppningsvis kommer också våren med påsken. Vi har lämnat lappar angående samtal på era barns platser, ni behöver inte bekräfta om ni kommer bara om ni inte kommer. Vi önskar trevlig helg! Lina, Sofie och Macarena

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Vintergatan Veckan som varit
Välkommen Ivar och hans familj som börjat hos oss denna vecka. Barnskötaren Charlotte började hos oss i måndags. Linnea som arbetat på förskolan under flera år men nu studerar till förskollärare har varit hos oss under veckan då Petra varit ledig.

Veckan som kommer
Påskfirande på onsdag tillsammans med hela förskolan. Innan det kommer vi att påskpyssla. Trevlig helg!

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Månen Veckan som varit
Denna vecka har vi börjat på Månen. Lina, Liam, Destiny och Jack från Planeten och Zamira, Nadia, Milla, Gabriela, Laura, Lovisa, Viktoria och Ingrid från Stjärnan. Vi har även fått in 4 nya barn som heter Rex, Mathias, Lukas och Oscar. Vi hälsar dem och deras familjer varmt välkomna till oss. Denna vecka har vi haft fullt upp med att lära känna varandra och komma in i våra nya rutiner. Det har varit mycket innelek då vädret varit lite sämre. Vi har lekt med utklädningskläder, byggt torn med klossar och ritat. Linda , förskollärare, börjar på heltid den 1 april. Tills nu har hon varit här på måndagar och istället för henne har vi en vikarie som heter Sanna.

Veckan som kommer
Nästa vecka kommer vi vara ute mycket mer och vi kommer fortsätta med att prata om och träna våra dagliga rutiner. Linda kommer att jobba måndag nästa vecka så förhoppningsvis hinner ni alla hälsa på henne då. Vi på Månen kommer ha planering mellan 8.00-9.00 på måndagar så då lämnar ni era barn på Stjärnan. / Lina Zamira och Linda

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Pluto Veckan som varit
Vi uppskattar att så många kom på föräldramötet och vi tar till oss det som ni framförde. Ann-Marie började hos oss i onsdags. Hon är förskollärare och kommer att arbeta 75%. Vi har börjat påskpyssla, vi har gjort kycklingar och påskägg.

Veckan som kommer
Påskfirande på onsdag med hela förskolan.

Trevlig helg!

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Solen Veckan som varit
Det var kul att se er på föräldramötet här i veckan. Vi uppskattar er delaktighet i verksamheten och vi strävar efter att ännu mer utveckla och förstärka kontakten med er. Ni kan alltid komma till oss om ni har funderingar kring verksamheten eller har egna idéer kring hur vi kan arbeta med våra mål och teman. På vår dokumentationstavla i hallen har vi satt upp våra verksamhetsmål för vårterminen vilket är punkter ur läroplanen som vi har valt att lägga extra fokus på utifrån barnens intressen och vad som pågår i barngruppen. I smågrupperna den här veckan har de olika grupperna varit på utflykt till Skånegläntan, pratat om sina familjer samt skapat familjeporträtt och så har vi gjort påskkycklingar av flirtkulor och fjädrar. Några har intresserat sig för ”Scrapbooks” och velat göra egna små böcker av papper som vi har häftat ihop och så har de klippt ur tidningar och klistrat collage på sidorna. Några andra undrade hur hjärnan såg ut så vi sökte på internet efter bilder på hjärnan och pratade bland annat om att olika delar av hjärnan styr över olika saker. På samlingarna har vi intervjuat barnen och pratat om våra familjer och vilka som ingår i dem. Vi har gjort utrymme för familjeteckningar på vår dokumentationsvägg i innerhallen där vi följer upp det pågående familjetemat. Dessutom har vi på språksamlingen klappat stavelser i namnen. Den här gången har vi klistrat upp alla namnen indelat i stavelser för att illustrera och tydligare synliggöra genom bilder hur ordet är indelat i olika delar. Vi har varit iväg på utflykt till Bryggartäppan igen. Nu upptäckte vi att det var is på träbron igen och barnen kämpade sig upp på ena sidan och åkte på rumpan ner på andra sidan.

Veckan som kommer
Nästa vecka fortsätter vi skapa påskkycklingar och vi jobbar vidare med familjetemat. Det blir den traditionella årliga påskpromenaden tillsammans med hela förskolan på onsdag. Trevlig helg!

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Rymdskeppet Veckan som varit
Tack för ett trevligt föräldramöte! Vi är tillbaka i våra lokaler och vi hjälps alla åt med att bestämma vilka saker vi ska ha och hur vi ska möblera. På måndagssamlingen fortsatte vi med kroppen. I tisdags var det smaksamling där alla fick blunda och smaka på citron, knäckemacka, gurka, tomat eller havregryn. ”Citronen smakade surt tror jag.” ”När jag fick den direkt kände jag direkt i munnen att de va citron för de va jätte, jättesurt” Gröna gruppen besökte en ZOO affär där de såg ”kaniner, hamster, marsvin, grisöron, fiskar och hundmat. Men allt kostade pengar.” Blå grupp gick till Skånegläntan där vi klättrade i det stora spindelnätet och halkade omkring på skridskobanan som var helt översnöad. Orange grupp gick till Bryggartäppan i torsdags tillsammans med en utflyktsgrupp från Solen. Vi har börjat med påskpyssel och de som vill fortsätter nästa vecka. Tigrarna hade med sig matsäck och åkte till Stadsmuseet. Vi tittade på en utställning om serier och sen var vi uppe på Torget där vi mest lekte i båten som finns där. Ockii kommer sluta hos oss på Rymdskeppet för han ska flytta till Norrland. Vi kommer att sakna honom mycket!

Veckan som kommer
Tigrarna ingen matsäck. Påskfirande på onsdag. Trevlig helg! /Helen, Sandra och Malin

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se