You are on page 1of 3

SOLEN, MÄRSTA

ALLMÄN INFORMATION – VECKA 12
Hej alla föräldrar! Från och med nästa vecka kommer vi att ta emot barnen ute på gården kl. 8:30. Det vore därför bra om barnen kom påklädda och klara(med kläder efter väder). Vi har börjat dela ut brukarundersökningen som vi pratade om på föräldramötet. Syftet med denna undersökning är att ta ni ska få chansen att tycka till om förskolan. Resultatet kommer att bli ett hjälpmedel för oss att bli ännu bättre. Det är därför viktigt att ni är med och deltar i denna undersökning. På denna blankett finns ett användarnamn och lösenord som ni loggar in med på internet. Har ni inte tillgång till data eller internet är ni hjärtligt välkomna till oss på öppet hus den 4 april från kl 14:00 så hjälper vi er på bästa sätt. Det har blivit dags för utvecklingssamtal igen. På ytterdörren på respektive avdelning har vi satt upp samtalstider. Skriv upp era barns namn på den tid som passar er bäst.

Viktiga datum!

10/4 Stänger förskolan 17:00 15/5 Fotografering 16/5 Vernissage

p.g.a. personalmöte

29/3 & 1/4 Förskolan STÄNGD p.g.a. påsk

Matsedel
Måndag: köttfärssås med spagetti Tisdag: korvstroganoff med ris Onsdag: kyckling i paprikasås, pasta. Torsdag: Påsklunch Fredag: Stängt

Tingvallavägen 9 J-K, 19531 Märsta, • www.halsansforskola.se

REGNBÅGEN

Hej alla föräldrar

Denna vecka har vi ägnat mycket tid i våran ateljé, barnen har tillverkat olika saker som har med påsken att göra. Barnen har tränat på sin finmotorik och är mycket nöjda med sina insatser.

Bygg och konstruktion är en viktig del av vår verksamhet. Barnen utvecklar sin fantasi och logiska förmågor.

Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild utgör både innehåll och metod i förskolans strävan efter att främja barns utveckling och lärande.

Barnen kan i den skapande och gestaltande leken få möjligheter att uttrycka och bearbeta upplevelser, känslor och erfarenheter.

Snöflingan

Hej! I och med att det snart är påsk har vi börjat påskpyssla. Barnen har bland annat gjort egna kycklingar. Det var en riktig utmaning för barnens finmotorik eftersom vi använde mycket smått material. Vi blev mycket imponerade av deras engagemang och tålamod, och dem visade stor glädje över det fina resultatet. Vi har även låtit barnen klä in små mjölkartonger med papper som dem sedan fick så gräsfrön i. Det kommer bli en spännande upplevelse för barnen att se hur det lilla fröet kommer att utvecklas till gräs. I onsdags gick som vanligt några barn till spegelsalen. Barnen har visat stor utveckling sedan första besöket. Dem har blivit mer engagerade och fått en förbättrad kroppsuppfattning. Resten av barngruppen var kvar på förskolan och träffade dramapedagogen Louise och sin handdocka clownen. Vi har även hunnit med en del utevistelse. Vi har tagit tillvara på den nylagda snön på gården och den härliga solen som har lyckats titta fram och gett en värmande kind

Mvh Linda, Elin och Susanne