Traductoarele de nivel radar Traductoarele de tip radar Magnetrol folosesc cele mai noi tehnologii din domeniu pentru

a realiza o masuratoare stabila si precisa a nivelului si a interfetei dintre doua lichide. Radarele Magnetrol se configureaza usor din tastele locale iar pentru diagnoza si setari avansate este disponibil un software gratuit pentru PC Pact-ware.

Descriere Eclipse 705 este un traductor de nivel pentru lichide, alimentat pe 2 fire cu 24 Vcc, care functioneaza folosind principiul radarului cu unda ghidata. Aceasta tehnologie radar este folosita la maxim atunci cand este utilizata o sonda coaxiala. Sonda coaxiala permite masurarea pana la flansa de conectare la proces, masurarea gazelor lichefiate cu dielectric mic (Er 1,4), iar posibilitatile de montaj sunt diverse. Traductoarele radar cu sonde coaxiale sunt folosite pentru aproape orice aplicatie de masurare nivel sau interfata. Ele inlocuiesc traductoarele folosite in mod traditional ca de ex: traductoarele cu imersor sau traductoarele de presiune diferentiala. Traductoarele radar sunt mai precise, au un semnal de iesire stabil si necesita cheltuieli de intretinere reduse. Caracteristici - Masurarea nivelului real, neafectat de variabilele procesului ex. dielectric, presiune, densitate, pH, vascozitate - Calibrare usoara, fara a fi necesara simularea nivelului - Transmiter de nivel cu protectie intrinseca si alimentare pe 2 fire din bucla - Curba de liniarizare prin 20 puncte pentru calcularea volumului - Modulul electronic poate fi rotit 360o si poate fi detasat de sonda fara a depreseuriza vasul, prin intermediul sitemului de cuplare/decuplare rapida - Afisaj LCD cu 2 linii, 8 caractere si 3 taste - Sonde petru aplicatii cu temperaturi/presiuni ridicate pana la +430 °C / 430 bar - Sonde pentru aplicatii cu abur saturat pana la presiunea de 155bari la o temperatura de 355°C - Aplicatii criogenice cu temperaturi de -196 °C - Varianta cu montare integrala sau la distanta - Certificat pentru folosire cu buclele SIL1 si SIL2 (raport FMEDA disponibil) Aplicatii Mediul masurat: Lichide curate sau cu suspensii; de la hidrocarburi pana la substante apoase (cu dielectric 1,4 - 100), si vascozitate de pana la 10 000 cP. Rezervoare: cele mai multe rezervoare de proces sau de stocare cu temperaturi si presiuni

1

2 . de regula se masoara si temperatura pentru a compensa variatiile de viteza. Timpul dintre trimiterea pulsului de curent si receptia semnalului reflectat este utilizat pentru a determina nivelul cu un grad mare de fiabilitate si precizie. Un impuls de curent este generat de catre partea electronica de-a lungul electrodului din material magnetostrictiv. Se masoara timpul in care unda reflectata ajunge inapoi la traductor. Partea electronica genereaza un impuls de curent in materialul magnetostrictiv care se afla in interiorul sondei. Conditii de proces: toate aplicatiile de masurare si control inclusiv procese cu vapori vizbili. Traductoarele de nivel magnetostrictive Traductoarele de nivel magnetostrictive functioneaza pe principiul ca un camp magnetic extern poate fi utilizat pentru a reflecta o unda electromagnetica. bule.asemanatoare cu ale sondei. Unda este reflectata de campul magnetic generat de magnetul permanent din plutitor. spuma. Solicitati raportul de performanta pentru Eclipse 705 emis de catre WIB/Evaluation International (SIREP)/EXERA. umplere/golire rapida. fierbere. suprafata agitata. Traductor magnetostrictiv cu plutitor pentru masurare nivel sau interfata in cele mai grele aplicatii. Traductoare de nivel ultrasonice Traductoarele de nivel ultrasonice functioneaza pe principiul emiterii unui impuls ultrasonic care se reflecta de suprafata lichidului. nivel scazut sau substante cu dielectric sau greutate specifica variabila. Se creeaza un camp electromagnetic de-a lungul acestei sonde. Deoarece viteza undelor ultrasonice este dependenta de temperatura. Atunci cand acest camp magnetic interactioneaza cu campul creat de magnetul permanent aflat in plutitor. se produce o modificare a campului in zona respectiva care are ca efect aparitia unui impuls reflectat.

produse alimentare etc. Acest tip de traductor se poate utiliza pentru masurarea nivelului apei sau a lichidelor bazate pe apa. Datalogger-ul are o memorie de date care cuprinde 120 000 intrari. cu ajutorul functiilor matematice se poate face suma sau diferemta 3 . solventi. Bateria interna are o durata de viata de 10 ani pentru 1 citire/minut.Traductor ultrasonic noncontact de ultima generatie pentru aplicatii grele. Se livreaza cu cablu care contine in interior un tub de respiratie. Traductor de nivel capacitiv care ofera functii speciale cum ar fi interfatarea cu doua rezervoare independente. Traductoare de nivel submersibile Traductoarele de nivel submersibile functioneaza pe principiul hidrostatic. Circuitul electronic emite un impuls ultrasonic care se propaga in aer. Traductoare de nivel capacitive Traductoarele de nivel capacitive functioneaza pe principiul variatiei capacitatii sondei in functie de nivelul fluidului. Citirea datelor se face cu ajutorul unui software PC furnizat odata cu traductorul. Senzorul este special construit de regula cu clasa de protectie IP68 pentru a impiedica patrunderea lichidului in partea electronica. Nivelul lichidului este calculat pe baza diferentei de timp dintre momentul emisiei impulsului si momentul receptiei undei reflectate. o parte din energie este reflectata inapoi. Cand impulsul ajunge la suprafata mediului care trebuie masurat. Sunt cunoscute si sub denumirea de senzori RF datorita semnalului de radiofrecventa aplicat unui circuit capacitiv. EDGE este un traductor cu datalogger pentru masurarea nivelului de apa in foraje. Acest tip de senzor foloseste principiul cresterii de presiune corespunzatoare coborarii in adancime. Datele pot fi citite in timp real de pe traductor prin folosirea unor cabluri. in constructie IP68. produse chimice.

10 kg/m3 .celor doua masuratori. prin intermediul sitemului de cuplare/decuplare rapida .Rezervoare: majoritatea rezervoarelor de proces cu temperatura de pana la 315 °C si 4 .Traductorul poate fi folosit pentru a masura: . Aceasta variatie este transformata in marimi de iesire electrice sau pneumatice Descriere Traductoarele de nivel cu imersor tip E3 Modulevel. pentru interfete diferenta minima de densitate trebuie sa fie 0. 8 caractere si 3 taste .Sunt disponibile optiuni.Interfata . in timp ce simplifica instalarea in proces. Traductoare de nivel cu imersor Functioneaza pe principiul variatiei greutatii unui imersor scufundat in lichid. Este necesara alegerea corecta a tipului de sonda si a apropierii de peretii rezervorului in functie de conditiile concrete ale aplicatiei.2. Pe masura ce nivelul lichidului creste.Densitatea .Calibrare usoara. de distanta pana la peretii rezervorului (sau a tubului de linistire) si de dielectricul mediului.Modulul electronic poate fi rotit 360o si poate fi detasat de sonda fara a depreseuriza vasul. greutatea imersorului scade proportional cu cresterea volumului lichidului dislocuit. Dispunerea pe verticala a unui traductor de deplasare LVDT reduce greutatea instrumentului si efectele vibratiilor asupra componentelor electronice.Nivelul .Certificat pentru folosire cu buclele SIL1 si SIL2 (raport FMEDA disponibil) Aplicatii . Legatura dintre senzorul de masura si modulul electronic simplifica mult constructia traductorului.23 si 2.Mediu masurat: lichide cu greutatea specifica inre 0.Transmiter de nivel cu protectie intrinseca si alimentare pe 2 fire din bucla . fara a fi necesara simularea nivelului . Capacitatea masurata de catre traductor la un moment dat depinde de suprafata activa a sondei.Afisaj LCD cu 2 linii. alimentate pe 2 fire din bucla. folosesc principiul lui Arhimede pentru a masura nivelul si a transmite un semnal de iesire stabil. Caracteristici . material si solutii special de montare .

Este un traductor de tipul pe 2 fire. Acest tip de traductor se poate utiliza pentru masurarea nivelului apei sau a lichidelor bazate pe apa.presiune de 355 bari ex: . 5 . Traductor de nivel hidrostatic pentru aplicatii in care precizia de masura conteaza.Preincalzitoare de apa alimnetare . respectiv nivelului lichidului.Separatoare . Domeniul de masura este programabil.Receptoare .Scrubbere . Datorita robustetii si fiabilitatii sale este utilizat frecvent in aplicatii de masurare a nivelului in rezervoare deschise.Vase separatoare – boilere Traductoare de nivel hidrostatice Traductoarele de nivel hidrostatice functioneaza pe principiul masurarii presiunii hidrostatice a lichidului care creste odata cu cresterea adancimii la care se afla senzorul.oala de condens .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful