You are on page 1of 4

UNIVERSITATEA “VASILE ALECSANDRI” din BACĂU FACULTATEA de INGINERIE Program de studiu: Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie

CREATIVITATE TEHNICĂ - PROIECT -

Coordonatori: Prep.univ.dr.ing. Vlad CIUBOTARIU Prep.univ.dr.ing. Vlad CIUBOTARIU

Student: Grupa: 342

2013

POMPA DE CALDURA .

....... Pompele de caldura avand ca sursa solul(geotermale).................................1......CUPRINS: 1.......6 4.............................................................. Avantaje si dezavantaje...5 3..... Modul de functionare................................................3 2.............................. Bibliografie...2........... Capitolul 1..3 3....................1............. Pompa de caldura..............................7 ............................. Capitolul 2.............................................................................1 2......... Tipuri de pompe de căldură. Caracteristica inovatoare......6 3.

.Capitolul 1. se utilizeaza indirect energia solara. o pompa de caldura poate furniza caldura necesara. Pompa de caldura [7] Pompele electrice moderne de caldura. 1. [2] Fig. ca o consecinta directa si emisiile poluante sunt mai mari. O pompa electrica de caldura va avea nevoie de o energie de 100kWh pentru a transforma 200kWh de caldura din mediu sau evacuata in 300kWh de caldura utila. Pompa de caldura Pompele de caldura sunt cele mai eficiente surse de energii alternative pentru echipamentele de incalzire si racire a cladirilor. utilizand sursa de caldura regenerabila din jurul nostru. Utilizand putina energie. Chiar si la temperaturi scazute aerul. Similar. Consumurile specifice de caldura si de apa calda din Romania au valori aproximativ duble fata de cele din tarile Uniunii Europene. printre cel mai mare procent pe care o singura tehnologie il poate realiza. echipamentele de racire sau de ventilare. Pompele de caldura pot reduce cu 6% emisiile globale de CO2. Utilizand ca surse de caldura solul. pamantul si apa contin energie utila care este permanent reinnoita de soare. cum ar fi fabricile industriale. pompa de caldura poate utiliza sursele de evacuare a caldurii. apa si aerul. care este nelimitata. ofera posibilitati tehnice efective pentru economisirea de energie si reducerea emisiilor de CO2.