You are on page 1of 11

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI

Analiza comparativă a unui magazin online. www.tissot.ch

Darie Alexandru Frangulea Ionut Seria A, Grupa 343 Anul 3,Comerț,ASE

2 Fossil.ch 2.3 Nautica.Analiza comparativă 3.3 Nautica.1 Cele șase caracterisitici ale unui magazin online 3.1 Tissot.com 2.com 3.Cuprins 1.com in comparație cu cel de referință 3.Concluzii Bibliografie .com in comparație cu cel de referință 4.Magazine online și istoria brand-urilor 2.2 Fossil.Introducere 2.

in anul 1868. Omega si Breitling in cadrul aviației americane. primul ceas cu baterie (Lips-1953). iar in timpul celui de-al doilea război mondial. care și-a legat de mână cu o sfoară. un ceas de buzunar medieval. primul ceas cu afișaj hibrid. Rolex Submariner (1947) si Brietling Navitimer (1953). cunoscând un trend ascendent. primul ceas antimagnetic (Tissot-1930) .1987). Inițial. primul ceas pentru copii ( Ingersoll1933). destinat femeilor.Capitolul 1. bărbații nu acceptau ideea de a înlocui ceasul de buzunar. Să nu uitam in cel de-al doilea război mondial importanța ceasurilor Hamilton. de asemenea. primul ceas de mână propriu-zis a fost creat de ceasornicarul francez Patek Philippe. . matematician și filozof francez. Primul producător de ceasuri in serie a fost Constant Girard. Dezvoltarea tehnologică . Insă. Astfel că erau purtate de tinere domnisoare. Introducere Istoricul ceasurilor de mână este cu atât mai interesantă cu cât ne întoarcem mai mult in trecut. Abia la inceputul secolului al XX-lea a devenit popular printre persoanele de sex masculin. un an mai tarziu intră si in dotarea armatei Statelor Unite ale Americii. in special fotomodele. având brațări metalice sau lanțuri delicate. Primul ceas de mână cu afișaj pentru dată (Rolex Date-1945). In anul 1902 apare primul ceas de mână Omega . analog și digital (Tissot.competitivitatea si spiritul inovator dau naștere unor noi tipuri de ceasuri : primul ceas de mână automatic (John Hardwood-1923) . sau mult mai tarziu in cadrul navigației. considerând noul accesoriu utilizabil doar de catre femei. fiind doar un prototip denumit “curelușă” și. continuat si deunazi. oficial. primul ceas cu afișaj LCD (Longines-1972) . care a onorat 2000 de ceasuri pentru un segment de ofițeri navali germani. primul ceas subacvatic (Rolex Oyster-1927) . membrii Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie sunt dotați cu ceasurile producătorului elvețian. Primul om care și-a imaginat acest concept a fost Blaise Pascal.

cei doi fondatori au creat o puternică cultură de companie si au facut din colecțiile de ceasuri Tissot cele mai căutate si apreciate cadouri. in anul 1853.1 Tissot. Conduși de un spirit inovativ remarcabil și un gust pronunțat pentru maiestria meștesugului. inginerii si ceasornicarii de la Tissot au creat modele de ceasuri Tissot ce la vremea lor au constiuit pionerii domeniului lor. fie ca vorbim de tehnologie. identitatea Fossil fiind ancorată in stilul autentic vintage. . De-a lungul istoriei sale. Aceste ingrediente se regasesc in toată gama de produse oferite. transformând conceptul de măsurare a timpului. ideea simplă si captivantă in același timp fiind reflectată de sloganul provocator al companiei: What vintage are you?. produse si cultură. care reprezintă o marca inregistrată a brandului și. de la unul funcțional la accesorii chic și de stil. cercetarea in domeniul materialelor speciale sau funcțiile ceasului in sine. Craciun sau Paste. Producătorul de ceasuri TISSOT este membru al Swatch Group din 1985 iar culorile sale sunt prezente astăzi in peste 140 de țări prin intermediul distribuitorilor atent selectionati ce aduc dinamism brandului prin competența si determinarea lor. Inființată in anul 1984. Charles-Félicien Tissot si fiul său Charles – Emile au creat compania producătoare de ceasuri Tissot la Le Locle. de alegerea materialelor sau design. De la începuturile sale și până in prezent. in grafică si in cutiile de tablă in care sunt ambalate produsele. au devenit piese de colecție. sarbatori.com Spiritul brandului FOSSIL constă intr-un fel aparte de creativitate. Fossil a fost și a rămas in avantgardă. 2. combinat cu creativitate si simțul umorului. onomastici sau aniversari. Indiferent daca a fost vorba de tehnologia mecanismelor. prin numărul mare de fani.2 Fossil. care se bazeaza pe oameni. de purtat la mână. compania Fossil a fost totodata primul brand american care a introdus valoare și stil ceasurilor.ch Producătorul elvețian de ceasuri Tissot este una dintre cele mai remarcabile companii producătoare de ceasuri elvețiene ce s-a distins prin noutatea si calitatea produselor sale. producătorul de ceasuri Tissot a creat ceasuri ce au atras întotdeauna atenția atat in cercurile producătorilor de ceasuri elvețiene cat si publicului larg. Magazine Online 2. Elveția.Cnceptul constă intr-un stil accesibil si cool.Capitolul 2. Fossil creaza produse pentru fiecare. De aceea pe listele de cadouri modelele de ceasuri Tissot se află in cap de lista indiferent de ocazie.

Diesel. Ceasuri Nautica Yacht timer-constau în principal din ceasuri marine care sunt considerate a fi ideale pentru toate activităţile şi sporturi de apă. Aceste ceasuri sunt mai înclinaţi spre stil si poate fi purtata ca seara de asemenea.” Acest brand a fost mai întâi pe piaţă prin lansarea jachete de navigatie pentru bărbaţi. Marc by Marc Jacobs. Emporio Armani. Principala caracteristică a Nautica ceasuri cronograf este că ei au luat modele final aldine. .com Numele Nautica a fost derivat din “Nauticus” Cuvântul latin ce inseamna “inspirându-se din mare. Armani Exchange. Skagen Denmark. În anul 1994 aur. Relic.Echipa de designeri Fossil studiaza in mod constant tendințele de lifestyle si fashion. și Karl Lagerfeld. Ediţiile clasic al Nautica au în general modele vizual izbitoare şi îndrăzneţ şi. Aceste ceasuri sunt considerate a fi extrem de fiabile atunci când aveţi de gând pentru anumite activităţi în aer liber. ceea ce contribuie la menținerea pozitiei de leader in design in domeniul ceasurilor și la extinderea gamei de produse oferite. Burberry.3 Nautica. oferind in același timp consecvența liniei de produse existente. 2. temelor si imaginilor asociate produselor. pentru a aduce consumatorilor cele mai inovatoare și unice produse din lume. emoţie şi aventură. DKNY. care inseamna un ceas parte analog parte digital. de asemenea unele dintre mişcările consolidate. există în principal trei serii de Ceasuri Nautica: Ceasuri Clasic. Adidas. care a devenit rapid un design de prestigiu al mărcii. inspiranduse din acestea. dar treptat marca a devenit atât de populare care a început lansarea de produse de alte asemenea. Zodiac. compania Fossil a dezvoltat tehnologia BIG TIC . precum și tratamentele speciale aplicate accesoriilor au contribuit la o substanțială creștere a gradului de cerere din partea consumatorilor. Fossil consideră ca inovațiile reflectate in detaliile de design. ceasuri Nautica au fost lansate pe piață. ceasurile Yacht-cronometru. In anul 1998. Aceste ceasuri pur şi simplu reprezintă spiritul de libertate. Michael Kors. Pe lângă produsele proprii. In prezent. ceasurile cu cronograf şi de asemenea. Fossil mai produce accesorii și pentru MICHELE.

De remarcat faptul ca respectivele clasificări amanunțite sunt in funcție de anumite criterii precum noutățile. printre care se află și stabilitatea prețului. Consumatorii sunt fidelizați prin cunoasterea prețurilor .U.Conținutul site-urilor să furnizeze informații relevante permanent actualizate. tipul de brățară. Website-ul companiei Tissot are un continut informațional vast. 2. . cu oferte variate din punct de vedere al detaliilor pe care le prezinta ceasurile.ch pus in relație cu alte două website-uri are la bază șase criterii preluate din “Amfiteatru Economie”. beneficiază de transport gratuit. 1. februarie 2007. in schimb. clienții din Franța.a. Analiza comparativă 3.Capitolul 3.ch Analiza comparativă a site-ului www. cel destinat bărbaților si cel al colecțiilor. și intotdeauna adaptat la sugestiile consumatorilor și.tissot. A fost conceput in trei segmente mari . diametrul ecranului ș. an IX . excluzând ofertele cu reduceri de preț. La achiziționare .Inserare de oferte speciale pentru cei ce realizează achiziții online. indiferent de contextele economice prin care trece firma.1 Tissot. Acestia au ales drumul construirii brandului in jurul a mai multor principii. cerințelor pieței. sport sau elegant.substructurate la rândul lor: cel destinat femeilor.A. nr 21 . Marea Britanie sau S. Compania a optat pentru altă metodă de marketing. implicit.

ei au mers pe construirea brandului cu ajutorul publicitații in sport.Securitate pentru achiziții online. In acest sens.3. Procedura este destul de comuna si relativ simpla. Exista o "comunitate" creată. cât si in cel offline. FIBA BAsketball. Posibilitate de segmentare a portofoliului de clienti.ch in comparație cu celelalte două site-uri este atinsă de faptul ca primul menționat nu are un forum propriu. Clientii Tissot isi pot achiziționa online produse ale companiei printr-un cont PAYPAL. 6.Crearea comunitații virtuale (forumuri). confirmat printr-o adresa de mail personala a fiecarui client.shop. urmand a fi platite printr-un cont PAYPAL. intrucât una dintre cele mai vechi și frecvente ocupatii ale oamenilor este vizionarea sau practicarea sportului. . Pentru Tissot. pe site este afișată o adresa de e-mail la care clientela se poate adresa. iar pentru cea de-a doua sunt disponibile: o adresa a unui sediu din Londra si un număr de telefon pentru asistență. IIHF Ice Hockey. UCI Cycling. Marea deosebire in ceea ce privește Tissot. 4. adjudecarea unui segment de piață din cel potențial a fost bine gandită incă de la inceputuri. magazinul online al acesteia.Suport (service) online pentru clienți. AFL Australian Football League si Official Timekeeper.ch oferă suport tehnic atat in mediul online. la tv sau prin bannere. Rubrica are rolul de a ține la curent și de a informa navigatorii cu tot ce ține de brand și noutațile acestuia. FIE Fencing. reprezentată de cititorii rubricii News aparținând site-ului principal. la diferite evenimente sportive: MotoGP. Se regăsesc in foarte multe reclame online. FIM SuperBike World Championship. 5. Tissot. Pentru prima categorie. in care clienții să facă schimb de opinii și să interacționeze in mediul virtual. Pentru securitate se creeaza un cont pe tissot. Comenzile se realizeaza prin contul respectiv.

sport. site-ul pune la dispozitie sub denumirea “ customer care ” o mulțime de informații si sfaturi in legatura cu tot procesul de comandare online.com are structurată in două mari categorii oferta de ceasuri: bărbătești și cele de dama. este una de familiarizare cu respectivele produse. Astfel că. 2.com nu uită de clienții săi fideli si a creat o comunitate virtuală unde clienții sau potențialii clienți pot interacționa.com/ ). alegerea produsului.La categoria suport online pentru clienți. Discover sau AmericanExpress. 4. Aceasta comunitate este este sub forma unui blog ( http://blog. 6.fossil. ceasuri cu brățară din piele. site-ul pune la dispoziție o gama largă de produse in categoriile REDUCERI (“SALE”). 5. și modalitatea de plata prin: Visa.com 1. și chiar pot schimba păreri despre produsele comandate. adresa. informații detaliate despre client :nume. Pe langa produse precum haine. Mastercard. . ceasurile fiind cele mai cautate.2 Fossil. majoritatea din edițiile trecute.Fossil. adresă de e-mail. a caror serie va fi introdusă in pasul final al achiziție online. site-ul fossil. Cert este ca segmentul de piața ocupat de Fossil este unul fidel acestuia. prenume. La rândul ei fiecare mare categorie are subcategorii precum: casual. Fossil a adoptat o strategie "de apropiere" cu clienții de-a lungul anilor. pas cu pas. iar accesarea lui se face de pe pagina principală a site-ului. cauciuc. și CADOURI (“GIFTS”). numar de telefon. metal . codul postal. dar și cupoane cadou. portofele. asta poate și din pricina existenței blogului dedicat vizitatorilor. Pentru cumpărături online sunt necesari trei pași. genți și alte accesorii. sau ceramică sau in funcție de modul de funcționare : mecanic sau automatic.3. silicon . ochelari. de la primul click pana la primirea coletului la ușă. Pentru achizițiile online . imaginea creată in ochii celor ce cumpară produse ale companiei. 3.

nautica.Fiind o firmă cu un brand puternic. Ca și in cazul fossil. Povestea lor începe acum mai bine de un sfert de secol. Altă ofertă specială constă in două tipuri de curea pentru diferite ceasuri ce sunt la promoție. . având o gamă largă de produse. pentru design inovativ și Yacht-timer. American Express. Acestea produse se găsesc pe site la preturi reduse. Particularitatea Yachttimer este oferită de un triplu cronometru care poate fi folosit în concursurile nautice.com. cu doar șase piese de îmbrăcăminte.3 Nautica. Din 1994. Discover. Aceaste produse sunt impărțite in trei mari grupe având in prim plan tipul de curea folosită: piele. nautica.metal sau cauciuc(sport). Si acest magazin online pune la dispoziția clienților un blog (http://360blog. Nautica este „ceasul” principal al concursurilor pe apă. In acest stadiu putem introduce pentru reduceri codul cardului de fidelitate sau seria unui cupon de reduceri. colecția de ceasuri marine pentru activități în apă. al senzațiilor și a aventurii. insă cea mai importantă categorie pentru analiza noastră sunt binecunoscutele ceasuri Nautica. doi dintre cei mai importanți sunt : furnizarea datelor personale și modalitatea prin care se face plata: Mastercard. pentru a ști în permanență care sunt timpii concurenței. iar clientul are reședința in Statele Unite ale Americii. având chiar și o subcategorie cu intrebari frecvente din partea clienților și raspunsuri și sfaturi din partea companiei. 6. 5. 4. Transportul se face gratuit in condițiile in care valoarea produselor este mai mare de o sută de dolari. in special cele din edițiile anterioare. pentru eleganță în stil sport.com/) pentru intrebari și informații legate de produsele firmei.com 1. Visa. Chronograph. pentru a finaliza o achiziție trebuiesc parcurși mai multi pași. sau uneori reduceri aleatorii pentru atragerea clientilor.com dispune și de suport online prin informații legate de toate procesele prin care pot fi achiziționate produsele magazinului lor online in partea de service a site-ului denumită “customer service”. 2. au intrat pe piața de ceasuri cu promisiunea că vor reprezenta spiritul libertății. Nautica este unul din brandurile care se impune pe piața orologeriei.3. 3. PayPal sau BillMeLater. care și-a împărțit portofoliul în trei direcții nautice: ClassicWatches. Informațiile acestui site sunt permanent actualizate.

ch.Capitolul 4. Deține si un aspect pozitiv tissot. creativitate. schimb de păreri intre utilizatori și să poată oferi chiar o imagine mai amplă asupra a ceea ce ține de imbunătățirea serviciilor. In timp ce website-ul referința se doreste a etala eleganța. care să creeze interactivitate. dinamism . In principiu. dar și lucruri care le aseamănă. și anume publicitatea intensă pe care o realizează prin toate canalele media.ch in raport cu celelalte două site-uri ar fi faptul că nu deține un blog.com și fossil. față de nautica. Exista lucruri ce le diferențiază.com. pasiune. Concluzii Brandurile analizate intră. Un minus al tissot. lux și calitate prin produsele sale. in randul celor celebre. . este dată de publicul-țintă al fiecaruia.. celelalte două se bazeaza mai mult pe inovație. diferența majora in urma studiului aprofundat anterior. care inseamnă o continua menținere pe piața si familiarizare a clientelei existente si potentiale cu serviciile și produsele oferite. incontestabil.

com www.ch www.com .tissot.Bibliografie www.fossil.nautica.