SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PUCHONG PERDANA KERTAS KERJA MAJLIS PELANCARAN 1BESTARINET VLE-FROG

1.

PENGENALAN Di bawah 1BestariNet, sekolah-sekolah akan dilengkapi dengan penyelesaian bersepadu yang membolehkan pengajaran , pembelajaran , kolaborasi dan pengurusan pentadbiran dijalankan di Internet menerusi Virtual Learning Environment ( VLE FROG ) yang boleh diakses di sekolah atau di mana-mana sahaja yang mempunyai capaian internet.

2. I. II. III.

OBJEKTIF Memperkenalkan VLE Frog kepada guru dan murid. Memotivasi dan memberi inspirasi kepada para peserta tentang perlunya kaedah pengajaran baru. Memberi kemahiran kepada guru-guru dan murid-murid cara menggunakan VLE Frog dengan berkesan. RASIONAL Program VLE Frog adalah merupakan penyelesaian bersepadu yang membenarkan fungsi pengajaran dan pembelajaran, kolaborasi dan pentadbiran yang dapat dilakukan melalui Persekitaran Pembelajaran Maya yang berasaskan ’cloud’. Projek ini akan membawa kesan kepada 10,000 sekolah di Malaysia. Projek ini menyediakan sambungan 4G tanpa wayar dan frog vle kepada semua .

3.

4.

TARIKH & HARI PELAKSANAAN 17 Oktober 2012 / Rabu

5.

TEMPAT PELAKSANAAN Dataran Perdana, SMK Puchong Perdana

6.

MASA PELAKSANAAN 1.10 petang – 2.25 petang

7.

PERASMI 1

20 petang 1. PENUTUP Program VLE Frog adalah program yang memerlukan koloborasi dari semua pihak . WANG KELUAR Banner RM 150 Bunting RM 100 Jumlah RM 250 11. ANGGARAN PENDAPATAN & PERBELANJAAN PROGRAM WANG MASUK Sekolah RM 250 Jumlah RM 250 I.2 6.1 6. En.Rangka kerja ini akan memudahkan tugas untuk memantau dan mengurus sebuah pasukan yang terlibat dalam menjayakan projek ini. Ini adalah penting bagi memastikan kejayaan dalam perlaksanaannya . 2 . JAWATANKUASA INDUK / PELAKSANA Rujuk Lampiran A 10. Ahmad Badri b Mardi. II.25 petang 11. TENTATIF ATURCARA ROGRAM 1. PENGLIBATAN 6.30 petang 1.3 Pentadbir Guru Pelajar 9.45 petang Pelajar berkumpul Ketibaan pentadbir Bacaan Doa Ucapan PK Petang Ucapan Perasmi Perasmian VLE-Frog Penyerahan badge ‘Frog Champion’ dan surat pemberitahuan kepada wakil guru Penyerahan badge ‘Frog Champion’ dan surat pemberitahuan kepada para pelajar Majlis tamat 2.10 petang 1. Pengetua SMK Puchong Perdana.8.

(NOOR HIDAYAH BT HALAL) Jurulatih Utama 2 VLE-Frog Disemak oleh. (AZMANI BIN AKHBAR) Jurulatih Utama VLE-Frog Disahkan oleh.Disediakan oleh. _____________________________________ _ (AHMAD BADRI BIN MARDI) Pengetua SMK Puchong Perdana 3 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful