You are on page 1of 2

PISCURILE CEAHLAULUI SI PIRAMIDELE EGIPTULUI

PISCURILE CEAHLAULUI SI PIRAMIDELE EGIPTULUI

Acum mai bine de 30 de ani, am citit intr-o carte de specialitate, in limba germana, scrisa de un arheolog german, despre faptul ca civilizata din nordul Dunarii dezvoltata in jurul "cetatii muntoase din Carpati" este cu mult mai veche decit cele din sud, in speta civilizatia Egiptului antic. Acelasi autor afirma ca piramidele au fost construite de experti din regiunea muntilor nostri, deci de catre daci, luind model muntii si in special formele piramidale din Ceahlau - munte sfint al stramosilor nostri care aveau cultul soarelui -, si dadea ca exemplu, cuvintul RAZE, format din RA = zeul soarelui (identic la egipteni) si ZE = zeu. Acest autor mai afirma ca, in urma analizelor de laborator, s-a constatat ca aurul din comorile piramidelor egiptene era extras din muntii Apuseni.

Sunt de asemenea amintite o serie de coincidente, printre care, aceea ca in muntii Vrancei exista o zona numita Valea Serapusului, ori cuvintul Serapus este inexistent in limba romina, dar e curent in limba egipteana.

Zeii traiau pe virful muntilor, iar din acest mit s-au nascut piramidele, astfel ca faraonii sa fie mai aproape de zeul RA - zeul soarelui.

Au trecut anii, si spre surprinderea mea, in ziarul "Ziua" din 23 Mai 1998, a fost publicat un comentariu asupra unei dezvaluiri senzationale a Conf. Dr. Ioan Ticleanu, de la Facultatea de geologie a Universitatii din Bucuresti. Desigur, afirmatiile dl Ticleanu sunt tot ipoteze, dar ele contin coincidente precise. Domnia sa este un mare amator si iubitor al muntilor Carpati, in special a muntelui Ceahlau - unde a petrecut o buna parte a tineretii, si unde a revenit neincetat -. In preumblarile sale, prin Ceahlau, a fost fascinat de virful muntelui Toaca (1900 m), care are o forma piramidala, cu baza absolut patrata, cu latura de 296 m, inaltimea de 107 m, iar panta dinspre partea de nord este de 52 grade , identica cu binecunoscuta piramida a lui Keops. Asemanarile dintre virful Toaca si piramida lui Keops sunt tulburatoare, astfel raportul dintre laturile bazei si inaltime are aceleasi valori, dar piramida Toaca are o vechime de cel putin 10 mii de ani, pe cind piramida lui Keops este datata de 2500 ani i. de Hr., ceea ce duc la ipoteza ca piramidele egiptene isi au arhetipul in Ceahlau. Din cercetarile facute se crede ca virful muntelui Toaca a fost modelat in forma de piramida. "Egiptenii au construit mai intii piramida in trepte, apoi asa numitele piramide strimbe, apoi cele drepte. Toate trei modelele se regasesc la Toaca", spune dl Ticleanu. Linga Toaca se afla virful Panaghia (un alt nume pentru Maica Domnului) si Piatra Ciobanului, toate trei asezate pe aceiasi axa. Piatra Ciobanului se afla la vest de Toaca, la fel ca si mormintul lui Osiris, divinitate suprema a egiptenilor, care era cioban, fata de templul aflat in apropierea sa.

Doar doi munti au, in Rominia, cite o sarbatoare : muntele Gaina si Ceahlaul.

Acesta din urma a fost munte sfint al dacilor, unde era adorat soarele. Sarbatoarea s-a perpetuat pina in zilele noastre, cind satenii, la 6 August, urca de cu noapte muntele pentru a se ajunge in virf dimineata, sa vada rasaritul soarelui. "Ziua Muntelui" nu poate fi confundata cu "Schimbarea la fata" sarbatorita de ortodocsi la aceeasi data !

Romanul zice "noi nu vom ajunge niciodata ca ei". de Hr. cu case mari si ferestre. Sunt tratate scrise despre calendarul aztec sau cel de la Stonehenge (datat la 2400 i. la inaltimi de 1300-1800 m.Atestat arheologic. la bordeiele sapate in pamint" (ziarul Ziua). Toate aceste date si observatii intra deocamdata in domeniul ipotezelor. ne-am resemnat precum ciobanul din Miorita in fata sortii implacabile. (Arh Silvia Paun). Desi in sinea noastra suntem mindri ca suntem romani.). ca sa ne grabim a contrazice o astfel de ipoteza. prea putin cunoscute in lume. De asemenea. gindul ne duce spre alte vestigii dacice pastrate in muntii nostri. dar calendarul de la Sarmisegetuza. nu figureaza nici macar in Larousse ! Menirea arheologilor si istoricilor romini este sa faca cunoscut comorile mostenite de la stramosii nostri. de Hr. este faptul ca s-au gasit asezari vechi de 10 mii de ani (printre cele mai vechi in Europa). " noi nu avem ce au ei" . Poate ne vom explica aceasta lipsa de incredere in noi insine dupa ce vom explica cum am trecut noi de la faimoasa cultura Cucuteni. Se presupune ca erau asezari de sacerdoti. pina la confirmarea lor stiintifica. oricit de indrazneata ar parea. . "Stim prea putine despre trecutul nostru. care adorau soarele rasarind de dupa piramida de pe Toaca. "noi nu vom face niciodata ca ei". care este datat ca fiind cu cel putin 15-20 de mii de ani i. fara argumente la fel de puternice ca si cele care o sprijina.