You are on page 1of 2

BEVEZET

A Biblia a hvk szmra Isten ltal ihletett iratok gyjtemnye, kinyilatkoztats, de abban hvk s nem hvk is egyetrtenek, hogy ez a klnleges knyv az emberisg vezredes tapasztalatait rzi gazdagtva minden jabb nemzedket. A legtbb hztartsban megtallhat, mgis kevesen ismerik s olvassk. Knyvnk egy szznyolcvan napos bibliaolvas programot tartalmaz. A szznyolcvan bibliai fejezetbl kszlt vlogats, valamint a hozzjuk fztt rvid kommentrok mintegy madrtvlatbl adnak rltst a Biblira. A szznyolcvan szvegrszlet, amely a Biblia sszes knyvbl legalbb egy fejezetet tartalmaz, tfog kpet ad a Szentrs "cselekmnyrl", fbb tmirl, s lthatv teszi az egyes knyvek kztti sszefggseket. A Biblia trtnetfolyamnak jobb ttekintst segti, hogy a vlogats a bibliai esemnyek trtneti sorrendjt kveti. Mikzben Dvid letnek esemnyeirl olvasunk, megismerkednk az ltala rt zsoltrokkal is. Az szvetsgi prftk knyveinek egy-egy fejezetvel prhuzamosan sajt koruk trtneti httert is megismerhetjk a Biblia trtneti knyveibl vlogatott megfelel rszletek alapjn. Ugyangy a ngy evangliumbl vlasztott szvegrszletek sszetett kpet adnak Jzus fldi letrl, Pl apostol leveleit pedig Az apostolok cselekedeteiben lert lettrtnetbe gyazva ismerhetjk meg. Ha mindssze 10-15 percet sznunk a napi szveg rszletekre, a szznyolcvan napos beosztst kvetve akr fl v alatt tolvashatjuk a Biblit, s megismerhetjk annak legismertebb s legtbbet idzett fejezeteit. Ez a vezrfonal, melynek clja, hogy felkeltse az rdekldst a Biblia olvassa s alaposabb megismerse irnt, a Bibliban kevss jratosak szmra ttekintst ad az egsz knyvrl, de rdekes perspektvt s j felfedezseket knl a Biblia rendszeres olvasi szmra is. Tekintsk ezt a vlogatst olyan felfedeztnak, mintha egy kpgalriba lpve - mieltt rszletesen szemgyre vennnk a kpeket - vgigstlnnk az egsz galrin, bepillantva minden egyes terembe, hogy tfog kpet kapjunk a killts koncepcijrl, arrl a kzponti gondolatrl, amely a kpek kivlasztsa mgtt hzdik. S mikzben a termekben stlgatunk, rkapunk a mvszet zre, s kedvnk tmad ahhoz, hogy jra s jra visszatrjnk a galriba, s gynyrkdjnk a festmnyekben. Philip Yancey s Tim Stafford
Mr nhny hete hozzkezdtnk a 180 nap alatt a Biblin t magyarzatainak, s termszetesen az abban kijellt igehelyek olvasshoz. A nagyheti igk utn most megkezdjk a Biblia s a knyv olvasst az elejrl. A ht igi: 1 nap: 1 Mzes 1; 2. nap: 1Mz 2; 3. nap: 1Mz 3; 4. nap: 1Mz 4.

Az Isten pedig a hozznk val szeretett abban mutatta meg, hogy Krisztus meghalt rtnk, amikor mg bnsk voltunk. 9 Miutn most mr megigazultunk az vre ltal, mg sokkal inkbb megmeneklnk a haragtl ltala. 10 Mert ha akkor, amikor ellensgei voltunk, megbkltnk Istennel az Finak halla ltal, mennyivel inkbb megtartatunk az lete ltal, miutn megbkltnk vele! Rm 5,8-10 2013. prilis 7.

EZ AZ A NAP, AMIT AZ R RENDELT !


DE: 10:00 imahtat - Fr Bla 11.00 rvacsorai istentisztelet krus Igehirdets: Jzus az engesztel ldozat - Rma 3,9-26 DU: 6:00 istentisztelet Igehirdets: Ne csak kzdj, hanem higgy is! 1Mz 3,17-19 Kzs nekeink: 7. A szeretet hatalmt ldom / 293. Jzus az n Megvltm! / 253. Hittel feltekintek / 39. ldott... Dlutn vettett nekeket nekelnk.
GYLEKEZETI HREK
Az r asztalhoz jrulhatunk jra, kzvetlen hsvt utn. Megvltnk halla s feltmadsa, amit hittel elfogadtunk, az alapja annak, hogy rmmel lhetnk mr most s kszlhetnk az ltala ksztett dvssgre. Mik Ildik kedden hazarkezett, de csak egy nhny htre, s azutn visszamegy desanyja gondozsra. Vrjuk a beszmolt Rzsika nnirl s a nagyvradiakrl. Jakab Blint testvrk pedig a htvgn jttek vissza Floridbl. Szeretettel kszntjk ket itthon! Peres Jnos testvr 9-n utazik rokonltogatsra, Temesvrra s Szlovniba. Az r oltalmba ajnljuk t. Ifjsgi tallkozt tartanak a pnksdi testvrek ezen a htvgn. A fiatalok kzl tbben most is ott vannak. Az r ldst kvnjuk egyttlteikre. Dlutn taln beszmolt is hallhatunk a tallkozrl. Bemertsi istentiszteletnket prilis 21-n tartjuk. Hvjuk el ismerseinket is e bizonysgtev alkalomra! Jv vasrnap a dleltti tisztelet utn rvid gylekezeti rt tartunk a bemertssel kapcsolatban. Ne feledkezznk meg a betegekrl: Tth Rzsika, a Zgoni hzaspr, Weisz Pter, Somogyi Irnke. Egy pcsi, 15 ves beteg kislnyrt, Dobny Elmrt is imdkozzunk, aki slyos, flbemaradt gerinc-mtt utn vrja a lehetsget egy jabb, klfldn elvgzend mttre. J hr: prilis 4-n Elma megrkezett a gttingeni klinikra, ahol vrhatan hamarosan sor kerl a mttre. Segtsgknt a hten kldtnk szz dollrt a kezelsre. prilisi szletsnaposaink: Fr Annamria (7), Fr Bla (10), Bancsov Claudia (23), Herjeczki Dvid (25), Bencze Dra Eszter (29)
A nagyheti alkalmainkat a hsvt koronzta. Szolglatainkkal Istent dicstettk s a Feltmadott Jzus Krisztust. A gyermekek dleltt s dlutn is bemutattk csoportjelenetket a feltmadsrl. "Zongoristink" is felsorakoztak egy-egy darabbal: Pter, Norbi s Annamria. Sokat nekeltnk s zenltnk nagypnteken s hsvtkor is. Ez a ni tri most szolglt elszr. A krusunk nekei pedig istentiszteleteink elmaradhatatlan rszt kpezik.