Titlu provizoriu Short-cut pentru succes BOOK

În al treilea rând exprimă-te CLAR când prezinţi idei noi 9.. În al patrulea rând creează-ţi un SISTEM de comunicare 10. Apoi măreşte-ţi ARIA de control emotional În continuare învaţă ABC-ul stabilirii obiectivelor În final aplică formula ACUM pentru succes de vârf . 4. evaluează dacă ai folosit un stil CROCANT in prezentare Concret.. În al doilea rând aplică ANIMAREA audientei 8.7 tactici antiamanare DOI Comunicare cu impact (Influence Mastery) Cum să influenţezi cu integritate indivizi sau grupuri Introducere. uimitor. Un F. şi astfel vei putea să realizezi orice SCOP Concret.F. 3. credibil.. 1. În primul rând calculează SUMA mesajului tău 7.Short-cut pentru succes Dedicatie Multumiri Cuvânt înainte Cele 3 cercuri ale puterii Introducere SUCCES inseamnă… simplu..A. În al cincilea rând. călăuzitor 6.7 tactici pentru crearea unei prime impresii favorabile . 5.Z.U. Mai întâi explorează cum este să trăieşti în P...O. cum sa incepi . 2. concret. emotional. secvential UNU Optimizare individuală (Self Mastery) Cum să porneşti pe drumul către excelenţă Introducere: Viaţa în R.R. cum sa incepi .

U.O.U.C. cum sa incepi .R. Dezvoltă-ţi CARISMA 13.7 tactici de poziţionare Epilog – cum să foloseşti această carte ? (F.S. Creează DESIGN-ul echipei tale de sprijin 14. pentru invatare accelerata) Anexe Index Despre Autor . Construieşte-ţi declaraţia de valoare STEP’s 15. 11. Evaluează-ţi brandul personal cu ajutorul RADAR-ului Concret. Manifestă-te ca un lider ALPHA 12.TREI Leadership şi imagine publică (Leadership Mastery) Cum să devii un lider carismatic şi recunoscut Introducere: Liderul de A.

Relationarea si trecerea in al doilea cerc de putere presupune exersarea pozitiei perceptuale 2 (PP2). dar toti oamenii reactioneaza mai mult sau mai putin constient la persoanele care au acest cerc. Nu oricine ajunge sa aiba un al treilea cerc de putere bine reprezentat. altii apeleaza la prieteni care ii asculta sau ii sustin. Cei care se simt lipsiti de puterea din al doilea cerc spun lucruri de genul: “daca n-ai fi fost tu”. Cei care au primul cerc de putere fragil spun lucruri ca: “nu am vointa”. in timp ce le observi si le intelegi. iar constientizarea relatiei dintre cele doua inseamna exersarea pozitiei perceptuale 3 (PP3). Tehnici NLP precum pozitiile perceptuale fac acest lucru. într-un moment de inspiraţie am scris un articol intitulat Cercurile puterii. a decide sa fii intr-o stare emotionala buna. “cine e de vina” etc. De asemenea poti crea tendinte sau poti alege sa raspunzi la tendinte. Exista momente cind putem fi cantonati in unul din cercuri. Din acel moment am început o călătorie care continuă şi astăzi. In NLP se exerseaza crearea unei pozitii perceptuale 1 puternice (PP1). Cartea de faţă este structurată pe ideile din el. In al treilea cerc de putere nu se poate sta multa vreme daca primele doua cercuri nu sunt bine formate. Al doilea cerc de putere este cercul prietenilor si al punctelor de sprijin. a renunta la fumat. “as vrea dar nu se poate”. “nu sunt in stare” etc. Cei care sunt lipsiti de puterea din al treilea cerc spun lucruri de genul: “eu am dreptate.. Importanta este consolidarea si pastrarea cercurilor de putere un timp indelungat. adica stabilizarea lor. Iată articolul. intreaba-te cum iesi din situatiile de criza. In al doilea cerc de putere esentiala este relationarea cu mediul din jurul tau. tu te inseli”. Al treilea cerc de putere este contextul social si cultural in care gravitezi. . Cercurile puterii se creaza si se construiesc firesc de la primul la al treilea. In acest cerc influentezi mase de oameni si esti influentat de ele. etc. Este locul in care se creaza viziunea sistemica si locul in care liderii isi fac simtita prezenta. Poate fi vorba de a controla greutatea corporala. Unii oameni se focalizeaza pe munca sau o activitate care ii face sa se simta puternici intrun fel sau altul. a putea sa iti atingi obiectivele persoale inseamna a fi in primul cerc de putere. Al treilea cerc de putere poate fi insa accesat cu ajutorul mentorilor. “nu pot”. Cercurile puterii Puterea este capacitatea de a face ceea ce iti doresti si constiinta faptului ca ai aceasta capacitate..Cuvânt înainte În anul 2003. Pentru fiecare dintre noi. Pentru a descoperi punctele din al doilea cerc.

Sfera puterii (sau oul puterii) capata crusta in NLP prin exersarea elementelor cimpului unificat. NLP are marele merit de a aduce “cu picioarele pe pamint” pe oamenii care sunt cu capul in nori si de a le arata cerul celor care sunt prea preocupati de locul pe unde le umbla talpile.Sfera puterii Cercurile de putere sunt constructe pentru mintea cognitiva care percepe in mod punctual tipare. A deveni constient de sfera puterii inseamna a percepe simultan mai multe tipare intercorelate. perceptia timpului si pozitii perceptuale). ecologia si implicatiile morale. Inspiratie ! … si lectura plăcută ! . In NLP asta poate sa insemne perceperea simultana a celor 3 pozitii perceptuale. (Nivele Neurologice. Mintea inconstienta are capacitatea (puterea) de a percepe tiparul care conecteaza (Bateson). tipurile de energie care graviteaza in relatie etc. perceperea trecerii timpului si implicatiile sale. Alinierea sistemica mareste capacitatea de constientizare a sferei puterii si implicit creaza motivatia pentru a folosi sfera puterii in lumea reala.

U. Mai întâi explorează cum este să trăieşti în P..O.Z. 2.. şi astfel vei putea să realizezi orice SCOP Concret. 3. 5.F.7 tactici antiamanare . 4. Apoi măreşte-ţi ARIA de control emotional În continuare învaţă ABC-ul stabilirii obiectivelor În final aplică formula ACUM pentru succes de vârf .Partea I Optimizare individuală (Self Mastery) Cum să porneşti pe drumul către excelenţă Introducere: Viaţa în R. cum sa incepi . 1.

Respira constientizeaza-ti foarte bine respiratia (3-5 respiratii sunt probabil destul) 2. sau ofera bani unui cerşetor. “Tehnica” ROZ Cand simti ca esti stressat: 1. Zâmbeşte Zâmbeste in mod voit.. ca să poţi apoi să performezi. imaginandu-ti ca zambetul pleaca din pieptul tău şi îţi inundă faţa Am descoperit singur tehnica asta cand am avut nevoie de ea. Inspiraţie ! ………. De atunci. Am „descoperit” această tehnică atunci când studiam managementul stressului în urma cu aproximativ un an.Introducere Inainte de a porni la drum. Stiu ca functioneaza pentru ca e o combinaţie a multor principii. sau fă orice gest de bunatate care iti vine in minte 3. o aplic de fiecare dată când am nevoie să mă simt bine pentru a începe o activitate cu potenţial stresant. . vreau să îţi arăt o tehnică pe care am descoperit-o “întâmplător” şi care te poate ajuta să devii calm şi relaxat în orice situaţie. Oferă da un telefon cuiva si fa-i un compliment.

chiar şi odihna e o activitate cu impact în productivitate. Uşurinţă Orice alegere ai face. Trăieşte pe criterii cum sunt: productiv. uşor. La fel se întâmplă şi atunci când compari un hotel de 3 stele cu unul de 4. Aceasta este precondiţia performanţei. Fals ! Când cunoşti metoda potrivită. frumos şi…uşor ca un PUF… Inspiratie ! . Unii oameni trăiesc cu impresia că numai ceea ce se obţine cu efort e meritoriu. este de mare folos să duci o viaţă “igienică” din punct de vedere mental.7 stele. Elimină orice alegere care nu te poate face să te simţi productiv. să îţi fie uşor. Productivitatea este capacitatea de a obţine rezultate bune dar şi utile pentru tine şi pentru ceilalţi. Prin această prismă. când înveţi acea activitate s-ar putea săţi se pară greu. Desigur. dar după o vreme devine uşor. 2. 5. Productivitate Orice alegere ai face. Frumuseţe Frumos ! Orice alegere ai face. să fii productiv. activitatea devine plăcută şi uşoară. Frumosul este o marcă a excelenţei. Dacă faci comparaţie între o haină făcută de o mare casă de modă şi una făcută la colţul străzii. frumos .Capitolul 1 Trăieşte în PUF La nivelul atitudinii.…. pentru că nu poţi munci la nesfârşit. În consecinţă. micile detalii fac diferenţa între frumos şi util. devine şi… 3. implică şi ideea de estetică în rezultatul finit. Ce-ar fi dacă viaţa ta s-ar ghida după aceste trei criterii simple de alegere: 1.

ce crezi şi cum te comporţi. Enunţarea rezultatelor în termenii limbajului simţurilor serveşte de asemenea pentru a declanşa în creier acţiune în aşa fel încât în mod inconştient vei începe să îţi focalizezi atenţia în direcţia respectivă. Când rezultatul sau dorinţa enunţată este obţinută: • Ce vei vedea. Exprimă rezultatele în termeni cit mai vii şi realişti.ul stabilirii obiectivelor Orice evoluţie în carieră sau în viaţă porneşte de la abilitatea de a îţi stabili obiective. Verifică de asemenea ca orice beneficiu secundar al noului tău comportament să fie pozitiv. deoarece creierul nu lucrează în termeni negativi. orice schimbare trebuie pusă în legătură cu tine. Noul rezultat trebuie să prevadă şi o nouă cale de obţinere a acestui beneficiu.Capitolul 3. auzi şi simţi (şi ce vei gusta şi mirosi)? • Ce vor vedea şi auzi alţii? • Care va fi reprezentarea ta internă? . când. Mai mult. Ce resurse ai tu la dispoziţie pentru a obţine rezultatul dorit ? Rezultatul depinde în primul rând de tine ? Dovada senzorială Un obiectiv bine formulat include informaţia asupra acurateţii cu care îl vei evalua când a fost obţinut. nu trebuie să depindă de acţiunile altcuiva. Ca să poţi face acest lucru îţi sugerez să verifici dacă obiectivele tale îndeplinesc următoarele 5 criterii din ABC-ul stabilirii obiectivelor: Afirmat pozitiv Expune rezultatele în termeni pozitivi – ceea ce doreşti mai degrabă decât ceea ce nu doreşti. şi cu cine? Beneficiul situaţiei iniţiale păstrat Fiecare nou rezultat trebuie să menţină beneficiile care sunt generate de comportamentul actual (starea prezentă). unde. Nu uita să incluzi în evaluarea bazată pe simţuri şi reprezentările interne şi cele externe. Care este câştigul din comportamentul existent? Cum îl vei obţine totuşi din noul comportament? Ce se va întâmpla când vei obţine noul rezultat? Ce nu se va (mai) întâmpla? Controlul resurselor şi rezultatelor Te poţi schimba numai pe tine însuţi. ABC. Verifică dacă rezultatul dorit este ceva asupra căruia ai responsabilitate – şi asigură-te că ai controlul asupra resurselor de tipul: cum te simţi. Aceasta trebuie să se bazeze pe percepţia senzorială – se formulează în termenii sistemelor de reprezentare. Ce doreşti.

colegi de muncă. prieteni. Verifică dacă rezultatul va fi unul ecologic şi nu va cauza noi probleme pentru tine.Ecologia schimbării Fiecare nouă stare va avea un impact în eco-sistemul tău. Inspiraţie ! . şi aşa mai departe. Care va fi diferenţa când vei obţine rezultatul dorit? Cine va fi afectat? Cum ? Obiectivul te ajută în atingerea obiectivelor tale pe termen lung ? Merită efortul ? Foloseşte ABC-ul de fiecare dată când îţi stabileşti un obiectiv nou. familie.

acumulezi mici succese şi asta te motivează să continui.Capitolul 4 ACUM Uneori. Te laşi de fumat. în diverse forme. Mergi la sala de fitness. Apoi. când ai energie.C. Acţionează şi vei beneficia de claritate. chiar dacă ţintele (obiectivele) îţi sunt clare. Inspiratie ! . In plus. Incepi să înveţi să dansezi. justificarea de mai sus ? De câte ori ai folosit-o ? Aceasta este probabil cea mai nashpa (termen tehnic) paradigmă care ne ţine în loc. Mai probabil este că vei obţine rezultate durabile dacă acţionezi practic şi lucrezi şi la motivaţia mentală în acelaşi timp. ACUM îţi sugerează să începi cât mai curând pentru ca apoi să îţi ajustezi acţiunile pe parcurs. acest lucru îţi va oferi energie motivaţională.U. acţionează din nou. De exemplu: “As vrea să mă apuc de treabă. iar acest lucru la rândul său generează Motivaţie. dar îmi lipseşte motivaţia” De câte ori ai auzit. O motivaţie generată exclusiv cu puterea minţii. care te face să vezi Utilitatea demersului tău.M. atunci începe cu acţiunea. trec primele săptămâni şi asta îţi oferă un ascendent moral să persişti. Dacă vrei să îl atingi. Reţine următoarea formulă: Acţiunea generează Claritate. De fapt. fără nici un fel de verificare în practică are puţine şanse să te ducă la succes pe termen lung. s-ar putea să nu te simţi motivat să le atingi şi atunci îţi spui diverse lucruri pe post de scuză. obţii primele rezultate şi asta îţi oferă motivaţie în plus. lucrurile stau taman pe dos: Acţiunea generează motivaţie. Pe scurt: A. motivaţie şi energie.

Scrie un articol cu rezultatul muncii tale. Crează-ţi un mediu de lucru foarte propice şi încărcat cu energie pozitivă. De fiecare dată când obţii un succes de etapă. Imaginează-ţi cu detalii cât mai clare şi realiste rezultatul final dorit. citeşte o pagină dintr-o carte care te ajută în profesie) 3. Pune-le în buzunar astfel încât de fiecare dată când îţi bagi mâna în buzunar să îţi aduci aminte de obiective. Crează ancore de reamintire şi focalizare pe obiectiv în mediul de lucru. Ia cu tine carduri cu obiectivul scris. Inspiratie ! . cum să începi: 7 tactici antiamânare Cea mai grea parte atunci când vrei să îţi realizezi obiectivele nu este să ţi le stabileşti ci să te ţii de ele. recompensează-te. Cancerul care roade din capacitatea ta de a îţi duce ţelurile la bun sfârşit este amânarea. Predă ce ai învăţat la încă două persoane 6. Uite 7 tactici prin care poţi să eviţi această boală a productivităţii: Inspiră-te şi motivează-te prin vizualizare creativă. fotografii) 2. Roagă un prieten să te întrebe periodic cum „stai”. Stabileşte o „buclă” de recompense. Pune-ţi obiectivul de practică în legătură cu ritualurile zilnice (de ex: când bei cafeaua. 7. 5. 4.Concret. Ia-ţi un „înger păzitor” care să îţi monitorizeze practica. 1. pe care să îl oferi la cât mai mulţi oameni. Aşază în birou (nu pe birou) obiecte care te fac să te simţi bine (plante.Elimină din spaţiul de lucru orice obiect care îţi poate distrage atenţia.

În al doilea rând aplică ANIMAREA audientei 8. cum sa incepi .. În al treilea rând exprimă-te CLAR când prezinţi idei noi 9. călăuzitor 6. În al patrulea rând creează-ţi un SISTEM de comunicare 10..7 tactici pentru crearea unei prime impresii favorabile . În primul rând calculează SUMA mesajului tău 7. În al cincilea rând.A.Partea a doua Comunicare cu impact (Influence Mastery) Cum să influenţezi cu integritate indivizi sau grupuri Introducere. evaluează dacă ai folosit un stil CROCANT in prezentare Concret.R... Un F.

Informaţia accesibilă este cea care poate fi verificată şi aprofundată fără efort de cercetare. Pentru acest scop ar fi bine ca informaţia transmisă să îndeplinească cel puţin 4 criterii. Informaţia memorabilă e cea care se fixează imediat în mintea auditoriului şi este foarte uşor de reamintit. Mai concret. ar fi bine să verifici dacă parametrii de succes ai acestui mesaj sunt optimizaţi. Adică să fie:     Simplă Utilă Memorabilă Accesibilă Şi toate acestea la nivelul maxim posibil. Informaţia simplă e cea care poate fi înţeleasă rapid şi este spusă pe înţelesul unui copil de 12 ani. Informaţia utilă este cea relevantă pentru ascultători şi este preferabil să poată fi utilizată în mai multe contexte. dacă el are capacitatea să convingă.Capitolul 6 SUMA Inainte de a comunica un mesaj. . mai ales dacă te adresezi unei mase mari de oameni.

Cu aceste explicaţii în minte. În cazil în care unul din parametri este 5 sau mai puţin de 5 este important să lucrezi imediat la acel parametru şi să modifici mesajul tău pentru a îl face să ajungă la 7. fă SUMA mesajului tău. În tabelul de mai jos dă note de la 1 la 10 fiecăruia din cele 4 criterii. Mesajul S U M A 1 1 1 1 2 2 2 2 3 3 3 3 4 4 4 4 5 5 5 5 6 6 6 6 7 7 7 7 8 8 8 8 9 9 9 9 10 10 10 10 SUMA mesajului tău ar trebui să fie cel puţin 30. Inspiraţie ! . atunci când îţi evaluezi argumentaţia.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful