Capitolul 1.

Prezentarea firmei RDS&RCS RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este lider pe piaţa din România în furnizarea serviciilor de internet şi de televiziune prin cablu şi satelit şi este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă. De asemenea RCS & RDS este singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete complete, cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteză Digi Net, telefonie fixă Digi Tel şi telefonie mobilă Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practică cele mai accesibile tarife de pe piaţă. RCS & RDS este o companie modernă, cu o experienţă de 15 ani în furnizarea soluţiilor de telecomunicaţii. Operatorul de telecomunicaţii are 6500 angajaţi şi dispune de un număr de peste 200 puncte de prezenţă la nivelul întregii ţări. RCS & RDS este totodată unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii şi în Spania, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.. RDS este unul dintre cei mai importanţi furnizori privaţi de servicii integrate de comunicare din România şi compania cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniu. RCS & RDS este unul dintre cei mai mari furnizori de televiziune prin cablu de pe piaţa esteuropeană. De serviciile firmei beneficiază peste 1.200.000 de utilizatori din România, Slovacia şi Ungaria. RCS & RDS şi-a câştigat premiul de cea mai valoroasă dintre tinerele companii datorită unei ascensiuni explozive în ultimii ani, a serviciilor de calitate, cât şi a numărului mare de abonaţi: aproape 2 milioane de utilizatori ai serviciilor de televiziune prin cablu sau satelit, telefonie şi internet. Atât serviciile de telefonie, cât şi cele de Internet sunt oferite pe aceeaşi infrastructură, de fibră optică sau cablu. RDS a investit în anul 2003 în infrastructură şi în calitatea serviciilor. Calitatea serviciilor pe care le oferă poate fi maximă doar bazându-se pe o infrastructură impecabilă.
1

Asftel. Astfel firma se apropie din ce în ce mai mult de problemele fiecărui client în parte. şi nu din internet. Contribuie prin aceasta la creşterea standardului de calitate al întregii pieţe de telecomunicaţii din România. În prezent. prima reţea naţională de internet cu viteze metropolitane.1 1 www. jocuri în reţea şi alte tipuri de conţinut multimedia de calitate. accesând servere locale.RDS a investit constant şi susţinut. o platformă unică de servicii integrate de telecomunicaţii (Internet. serviciul Fiber Link va facilita accesul la o serie de aplicaţii şi transferuri de fişiere la viteze locale. în realizarea reţelei naţionale proprii de comunicaţii. televiziune) având ca suport reţele metropolitane de mare viteză şi o reţea regională de fibră optică”. telefonie.rcsrds. a pus la dispoziţia clienţilor. Obiectivul principal al firmei: “să creăm. beneficiind în acelaşi timp de super viteze de transfer de până la 100 Mbps. toţi abonaţii Fiber Link din România vor putea să “se vadă” în reţea cu ceilalţi abonaţi din alte oraşe.ro. conţinut de divertisment. de acces şi conţinut Internet. În 2003. firma s-a concentrat pe investiţii în reţeaua proprie şi în dezvoltarea serviciilor de comunicaţii de date şi voce. o reţea măsurând mai mult de 3000 km. căutând şi oferind soluţii din ce în ce mai bune. reţeaua instalată şi funcţională măsoară peste 2500 km. 2 . Motto-ul firmei -“Servicii accesibile de o calitate care vă depăşeşte aşteptările!” Viziunea firmei: “să fim prezenţi în fiecare casă şi în fiecare sediu de firmă”. împreună cu România Cable Systems. Pe lângă accesul nelimitat la download-uri la nivel naţional. RCS & RDS aduce premiera tehnologică în România: Fiber Link. comunicaţii. împreună cu RCS. Misiunea firmei: “să oferim servicii multiple de comunicaţii”. Până la finalul anului 2003.

Tot în 1998 e înfiinţată România Data Systems (RDS). ceea ce permite introducerea pachetelor de programe diferenţiate. ce deservea 150. Turnu Severin şi Reşiţa. având la bază tehnologia modernă TDM (Time Division Multiplexing). care a devenit între timp funcţională la nivel naţional şi metropolitan.1 Paşi în istoria companiei RCS & RDS este un important operator de servicii de telecomunicaţii din România.200 km). Tot în 3 . TotalNet. în cele mai importante oraşe din ţară.ianuarie 2000 sunt cumpărate primele reţele de cablu şi în Slovacia. în prezent este lider al pieţei de profil din România. Primul pas . compania ce aparţinea grupului şi care este specializată în transmisii de date şi Internet. În aprilie 2000 este iniţiat proiectul de construire a unei reţele naţionale de fibră optică de mare capacitate (4.în noiembrie 1998 când a fost achiziţionată prima reţea de cablu din Budapesta. Tot din acest moment este disponibil serviciul Cable Link (Internet prin cablu TV) la un tarif neprohibitiv pentru persoanele fizice.1.000 de clienţi în Pitesti. care permitea apelarea (prin voce sau fax) a unor destinaţii internaţionale prin cartele preplătite. Aprilie 2002 este momentul în care grupul RCS & RDS achiziţioneaza primul operator de servicii Internet.Tel. În februarie 2004 grupul RCS & RDS achiziţionează împreună cu un competitor de pe piaţa de profil. În perioada decembrie 1999 . Tot în aprilie 2003 grupul RCS & RDS anunţă preluarea unui alt operator de comunicaţii Terra Sat. Craiova. grupul RCS s-a consolidat şi a fost pregătit pentru noi investiţii. este al doilea operator pe piaţa locală. Astăzi ocupă locul trei pe piaţa operatorilor de cablu din Ungaria. unde Slovakia Cable Systems (SCS). furnizorul de comunicaţii prin cablu şi Internet FX Communications. deţinută în proporţie de 95% de către RCS. Odată cu anul 2001 încep lucrările de upgradare a reţelei de distribuţie. La 16 aprilie 2003 grupul lansează serviciul de telefonie RDS. Compania a fost înfiinţată în 1994. Doi ani mai târziu. care deţinea la momentul de faţă o cota de piaţă de 5% din piaţa operatorilor de cablu tv.

La sfârşitul lunii februarie 2006 numărul abonaţilor Digi TV depăşea numărul de 200. Motivul . RCS & RDS este în prezent cel mai mare furnizor de servicii de acces Internet broadband.wikipedia. În 2006 este lansat serviciul de televiziune digitală prin cablu .000 de abonaţi la serviciile de acces Internet şi alţi peste 350.5 milioane de euro. In ţară.o mai bună utilizare a infrastructurii.ro 4 . Pe data de 27 noiembrie 2011 RCS & RDS a reusit sa dea lovitura cu adevarat achizitionand impreuna cu televiziunea Digi Sport drepturile tv pentru 7 din cele 9 partide din Liga 1 de fotbal pentru 3 ani cu o suma fabuloasa de peste 50 de milioane de euro.000 de abonaţi la serviciile de telefonie. compania are nevoie de bani pentru dezvoltarea unei reţele 3G la nivel naţional. Este destinat într-o primă etapa clienţilor RCS & RDS din zonele în care reţeaua de distribuţie a semnalului TV nu a fost îmbunătăţită. În noiembrie 2007 renunţă la ideea listării la Bursa de la Londra. serviciul bucurându-se de un real succes. Airbites furniza servicii în Bucureşti şi Iasi şi a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 2.000. internet şi telefonie fixă. 2 2 www. deservind peste 1. dintre operatorii de cablu din România. Airbites este divizie a companiei elveţiene Swisscom şi furnizează servicii de televiziune. a cărei construcţie depaşeşte 300 milioane de euro. În ianuarie 2010. care se adresează în special locuitorilor din zonele neacoperite de reţeaua de cablu tv.anul 2004 grupul îşi continua consolidarea prin achiziţionarea furnizorului de servicii de internet PCNet şi ajunge astfel pe o poziţie foarte înaltă pe piaţa de profil din România. În decembrie 2004 RCS & RDS lansează primul serviciu de televiziune digitală prin satelit din România. reducerea costurilor operaţionale şi de administrare a reţelei. de 500 milioane de euro.9 milioane de euro şi o pierdere netă de 8. 26 aprilie 2005 este momentul în care fuzionează cele două companii: România Cable Systems (RCS) şi România Data Systems (RDS).2 mil de abonaţi pentru serviciile de televiziune (cablu şi satelit). furnizor de servicii de comunicaţii cu câteva zeci de mii de clienţi. RCS&RDS a preluat compania Airbites. optând spre o finanţare bancară record pentru România.Digi Cablu. peste 200.

în milioane euro: An Cifra de afaceri Profit net 2010 418 -16. există şi companii care au mers pe profit în 2009.1. dar câştigurile lor au fost afectate de contextul general nefavorabil.2 Evoluţia cifrei de afaceri şi a profitului în ultimii 5 ani Cifra de afaceri și profitul net.6 2009 391 50 2008 386. printre care şi firme din domenii precum bunurile de larg consum sau auto.5 2006 221 34.9 2007 326 18. In acest context. care a investit enorm pentru a ţine pasul cu giganţii Deutsche Telekom.7 -22. fără niciun grup puternic în spate. RCS&RDS a reusit sa sfideze criza in ultimii 2 ani facand investitii masive. 5 . France Telecom sau Vodafone. iar gradul de îndatorare este specific unui operator regional din România. Următoarele pe listă sunt RCS & RDS (telecom) a lui Zoltan Teszari care a avut profituri de peste 200 milioane de lei.8 1.3 Situaţia societăţii în contextul crizei economice Într-un an foarte greu pentru economia românească. firma nu a mai reusit sa obtina profit in ultimii 2 ani. a sugerat Oprea în cadrul unei discuţi. suma depasind peste 100 milioane euro. Acestea au rămas pe profit. RCS&RDS este o companie solidă.

însă am avut un feedback foarte bun din partea investitorilor.3 pare a spune Oprea. bucurându – se de un număr din ce în ce mai mare de clienţi. ajungând astfel să ofere cele mai ridicate viteze de acces la internet de pe piaţă.Nu mai numiţi RCS&RDS "una dintre cele mai îndatorate companii locale". directorul general al Citi România. de 100 Mbps. Compania RCS&RDS îşi consolidează relaţiile cu clienţii prin îmbunătăţirea continuă a serviciilor pe care le oferă. care au datorii comparabile sau mai mari în raport cu profitul operaţional. Nu vreau să intru în detalii. cu un număr de peste 2. euro). Anul trecut. în comparaţia realizată de agenţia Standard and Poor's. RCS & RDS îşi menţine şi în 2011 poziţia de lider pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi prin satelit. nivelul s-a ridicat la 447 de milioane de dolari (329 mil.6 milioane de euro) se află într-o limită obişnuită pentru industria telecom.000 de utilizatori unici. prin lansarea în 7 judeţe a internetului mobil Digi Net Mobil destinat ambelor tipuri de clienţi. care se află la un nivel specific unei companii cu un business de cel puţin câteva ori mai mare. ceea ce şochează din prima clipă este nivelul investiţiilor RCS&RDS. deci în viitor. iar datoriile de 672 de milioane de dolari (494. Ar trebui deci să ne obişnuim cu ideea unui RCS&RDS mai prezent în spaţiul public. în contextul crizei economice RCS&RDS. iar în 2008.businessmagazin. istoric vorbind. operatorul a investit 280 de milioane de dolari (206 mil. a înghiţit investiţii foarte mari. Compania a extins recent oferta pentru acest serviciu.000 de abonaţi şi pe aceea de lider al serviciilor de internet. pe care intenţionează să îl aducă în toate oraşele mari din România. a avut parte de succes pe piaţa economică din România. când vom simţi că momentul este potrivit şi dacă şi compania îşi doreşte. unde înregistrează un număr de peste 1. Într-adevăr. In industria serviciilor de internet. şi prin lansarea de noi servicii pe piaţă. aducând ca argument exemple ale unor operatori din regiune sau din vestul Europei. vom fi mai mult decât fericiţi să sprijinim revenirea RCS&RDS pe piaţa de capital".000. euro). În concluzie. spunea Shahmir Khaliq. 3 http://www.ro/business-hi-tech/telecom/in-vizita-la-gigantul-si-discretul-rcs-rds5740915/?p=2 6 .550. care. RCS & RDS este principalul competitor atât pentru zona rezidenţială cât şi pentru cea de business.

Telefonie Mobila: o Digi Mobil Prepaid o Digi Net Mobil 7 . seminarii. oferte în poştă. De fapt societăţile consideră a fi costisitor atragerea de noi cumpărători decât păstrarea clienţilor existenţi. broşuri. cadrul căreia trebuie să facă faţă unei concurenţi puternici ce abordează piaţa cu strategii inovatoare bine definite şi mereu actualizate. reclame.Telefonie Fixa: o Digi Tel National o Digi Tel In Familie . Dintre serviciile RCS&RDS putem menţiona: Servicii telefonie: . ceea ce înseamna un lucru bun pentru producător . În acelaşi timp păstrarea clienţilor este mult mai critică decât atragerea de noi cumpărători. RDS&RCS ca activitate pe piaţă este marcată de prezenţa a câtorva societăţi cu acelaşi profil pe piaţă astfel vor intra în competiţie pentru a prezenta oferta cea mai atrăgătoare pentru client. firmele se adresează unei pieţe tot mai complexe. Serviciile RCS&RDS În ultimii ani. Astfel relaţia între vânzător şi cumpărător este determinantă. pliante.Capitolul 2. Consumatorul satisfăcut se transformă în client. În aceste condiţii societatea dispune în permanent de promovare şi publicitate prin mijloace audio video.

DigiNet Fiberlink .Digi TV Cablu digital . Viteza de comunicaţie în reţeaua naţională şi în reţelele metropolitane. mai departe. Astfel.Digi TV Cablu . utilizatorul are o lungime de bandă dedicată exclusiv nevoilor sale de comunicaţie.Digi Wi-Fi Servicii televiziune: . permiţând satisfacerea unor nevoi suplimentare de bandă generate de aplicaţiile folosite. este semnificativ mai mare decât cea a liniilor telefonice. În plus. lărgimea de bandă disponibilă pentru fiecare client este întotdeauna mai mare decât cea prevăzută în contract.DigiNet mobil . alocare care le permite depăşirea benzii minime garantate. prin reţeaua naţională asigură accesul la serie de furnizori de informaţie printre care se numără agenţii de presă 8 . Acest lucru este posibil datorită alocării dinamice a canalelor clienţilor.DigiNet Cablelink .Digi TV Cablu HD . Canalele de comunitaţie între oraşe oferită de Rcs&Rds sunt minim garantate (CIRcomitted information rate).Digi TV Satelit Reţeaua naţională de transmisii de date a Rcs&Rds permite clienţilor realizarea de soluţii de comunicaţie complexe şi complete. Calitatea conexiunilor naţionale oferite permite clienţilor să dezvolte aplicaţii clientserver. inclusiv accesul clienţilor în reţea. acces on-line pe serverele din sediul central şi alte aplicaţii care presupun accesul în timp real la informare. Prin reţeaua metropolitană din Bucureşti şi.o Digi Mobil Spania o Digi Mobil Italia Servicii Internet: .

). Intranet şi de conţinut (web hosting si co-location. e-learning). Se ofer ă consultanţă pentru alegerea soluţiei. web casting. fax. S-a reuşit ca şi în marile oraşe în care Rcs&Rds este prezent să fie conectaţi în reţeaua naţională de furnizori locali de informare. Blackboard. WebCT. din orice sector şi de orice dimensiune. etc.o soluţie nouă de distribuire a conţinutului informaţiei pe cale electronică (media. Astfel serviciile online ale clientilor sunt accesibile oricând. Intranet) cu aplicaţii în domeniul educaţional. Reţeaua oferă un bun suport nu numai pentru transmisii de date şi acces Internet. E-learning .: cataloage cu gestionarea comenzilor. de aplasarea în mediu controlat. În plus. videoconferinte. Web Profesional permite personalizarea graficii aplicaţiilor şi administrarea on-line a acestor aplicaţii şi de către nespecialişti. baze de date online ale companiei. Clientul are acces non-stop. serviciul de e-leaming pe care îl oferă compania este adaptabil necesităţilor clienţilor. Mult mai precis definit decât înăţământul la distanţă. la viteza de acces mai mare si indiferent de aparitia vârfurilor de trafic. navigarea este rapidă. Iată câteva soluţii alternative pe care le promovează Rcs&Rds: Lotus Learning Space. În plus. ci şi pentru o serie de aplicaţii Internet.locul în care sunt instalate serverele clientilor care au ales serviciile de colocare pe care le ofera Rcs&Rds. în funcţie şi de domeniul de activitate: academic 9 . portaluri. Smart Force. cât si pentru conexiunea la Internet).o soluţie profesională pentru gestionarea completă şi integrală a serviciilor Internet într-un mediu aplicat unic. Web Profesional . Instalarea unui server în Data Center-ul companiei. direct de pe web. Ebook. înseamna plasarea lui în inima celei mai puternice retele nationale de transfer de date si Internet din România. Internet.mari cum sunt Reuters sau Mediafax. functionarea permanenta la capacitate maxima este garantata de monitorizarea 24 de ore din 24. Datorită integrării tuturor modulelor sistemului în cadrul aceleiaşi structuri publicate pe Web. cât şi pentru cei din exterior. în încaperi protejate împotriva incendiilor. la zonele speciale ale site-ului sau (ex. uşoară şi consultarea datelor se face coerent şi omogen. prin Internet. Bursa de Valori Bucureşti. o serie de dealeri care publică pe Internet informaţii utile clienţilor lor. Data Center. atât utilizatorilor locali. pentru companii. de asigurarea back-up-ului (atat pentru sursa cie alimentare cu energie electrica.

-LINUX. găzduire şi construcţie de pagini web. Codarea transmisiei asigură confidenţialitatea ei. cursuri. Fax-urile internaţionale trimise astfel costă cu până la 70% mai puţin decât cele trimise prin sistemul tradiţional. Sălile virtuale de şedinţă. În astfel de cazuri compania are un control asupra reţelelor/nodurilor destinate cât şi 10 . de la diverse evenimente: târguri. Web casting . Aceste tipuri de conexiuni LAN-LAN se presupune că cel mai mic risc din punct de vedere al securităţii pentru că firmele au încredere în filialele lor. articole. atât de pe un fax obişnuit cât şi prin intermediul computerului.transmisii internaţionale de fax sigure şi la costuri minime. comunitate de utilizatori Linux. Site-uri Web -HOME. furnizează cele mai moderne sisteme de comunicare audio-vizuală. date istorice din principalele segmente ale pieţei financiare din România. ştiri. IP Fax .(soluţie completă ce facilitează învăţământul la distanţă) sau mediul de afaceri (know-how management.transmisiuni în direct pe Internet. Rcs&Rds împreună cu partenerii.este definit ca legătura semi-permanentă peste o reţea publică între un WAN şi o filială a companiei.sistem de transmitere de imagini în timp real şi la distanţă. Utilizatorii acestui serviciu pot trimite fax-uri în întreaga lume (sistemul acoperă 243 ţări). reducând la zero cheltuielile de deplasare şi accelerând procesul decizional. adaptate diferitelor tipuri de utilizatori. ştiri şi informaţii utile.RO.informaţii financiar-bursiere în timp real oferite de Reuters. la rapoarte. astfel create oferă clienţilor posibilitatea de a intra în contact rapid. Romanian Info Direct . Utilizatorii acestui serviciu au acces instantaneu la cotaţiile de bursă. conferinţe. Datorită extinderii mari a reţelei Rcs&Rds şi a conexiunii externe la Internet. orice persoană din lume poate asista în direct la aceste evenimente. competiţii sportive etc. e-coaching). Intranet VPN .RO. expoziţii. sigur şi eficient cu partenerii aflaţi la distanţe mari. folosind infrastructura internetului. forum. portal cu servicii gratuite de e-mail. Videoconferinţa . cu ştiri din domeniu.

acolo unde reţeaua de televiziune prin cablu este greu accesibilă sau chiar inexistentă. Astfel toţi clienţii se conectează în orice punct de lucru au practice acces la reţeaua Internet România (acest lucru este posibil prin interconectarea clientilor cu marii furnizori de internet din România). 11 . pentru un al doilea receptor trebuie un alt kit decodor şi o altă cartelă de decodare. urmând a fi folosite ca o antenă parabolică digitală obişnuită. Avantajul acestui serviciu faţă de serviciul CATV este calitatea mai bună şi accesul la EPG . a fost scos pe piaţă la sfârşitul anului 2004.Digi TV este un sistem de televiziune digitală conceput în special pentru locaţiile izolate. ca la rezilierea contractului dintre utilizator şi Rcs&Rds. de 0. Dezavantajul faţă de serviciul CATV este acela că la sistemul Digi TV poate fi conectat la un singur receptor (televizor) independent.3-0. în orice localitate din România.asupra acelei surse Administratorii de sistem trebuie să decida dacă această situaţie este întâlnită şi în propria firma. deoarece selectarea programelor se face din kit-ul receptor iar televizorul devine un simplu monitor. Prin folosirea acestui sistem se pot recepţiona 62 de programe tv şi 6 canale Radio în orice locaţie. o cartelă de decodare un Kit antenă şi un LNB standard. aflându-se la utilizator doar în custodie.5 dB (practic este o antenă parabolică digitală). Reţeaua RDS este o reţea publică pe care se fac comunicaţii de date. primul predă cartela de decodare iar restul echipamentelor rămân în proprietate personală. Sistemul Digi TV este format dintr-un Kit decodor.Reţeaua de telefonie Rcs&Rds asigură accesul de iniţiere a apelurilor proprii şi de recepţionare a apelurilor telefonice şi a mesajelor facsimile locale. pe când la reţeaua CATV se pot conecta independent şi simultan mai multe receptoare. Sistemul Digi TV este cel mai nou serviciu oferit de Rcs&Rds. Serviciul de televiziune digitală (DIGI TV) . interjudeţene. cartela de decodare rămâne în proprietatea Rcs&Rds. şi internaţionale în reţeaua proprie precum şi în/din alte reţele publice de telefonie fixă sau mobilă cu care Rcs&Rds contracte de interconectare în vigoare. Serviciul de Telefonie Fixă . dacă kit-ul decodor şi kit-ul antenă de la momentul achiziţionării/semnării contractului de către utilizator intră în posesia acestuia.

televiziune Digi Net Fiberlink Digi Net Fiberlink 1 Digi Net Fiberlink 2 29 39 50 Mb/s 50 Mb/s 100 Mb/s 100 Mb/s nelimitat Tarif lunar (lei.2. inclusiv TVA) Latime de banda maxima in orasul tau Latime de banda maxima in internet Trafic cu latime de banda maxima in internet nelimitat 12 .pana la 100 Mbps o cele mai mici preturi pentru astfel de viteze – de la 29 lei/luna (TVA inclus) o trafic nelimitat o conectare gratuita o 2 adrese de email @rdslink. Daca alergi serviciul Digi Net Fiberlink ai: o cele mai mari viteze de transfer pe care ti le poate oferi cineva . telefonie mobila.ro o administrare online a contului de abonat o acces gratuit la jocurile Link Mania o pachete gratuite si preturi reduse pentru servicii de telefonie fixa.1 Prezentarea principalelor tipuri de servicii RCS&RDS Servicii de internet Digi Net Fiberlink este internetul de mega-viteza la mini-pret pentru tine.

internet. cu cel mai mic pret din piata. oferite promotional cu un discount al chiriei lunare de 100%* trafic nelimitat cea mai avantajoasa oferta de internet mobil. chiar daca nu esti abonat RCS & RDS: 15 lei (inclusiv TVA) Telefonie a.Digi Net Mobil. telefonie fixa si telefonie mobila! Prin Digi Net Mobil.pachete de pana la 10 lei (inclusiv TVA) pentru abonatii Fiberlink1 sau Cablelink1 si pentru abonatii Digi TV Cablu si Digi TV Satelit .2 Mbps.pachete de 10 lei (inclusiv TVA) sau cu costuri per trafic pentru clientii Digi Mobil Le poti primi chiar daca nu ai avut pana acum unul dintre serviciile Digi dar te abonezi la oricare dintre ele: televiziune. Poti acum sa ai internetul tau mobil gratuit sau cu tarife lunare de 0 lei. internetul mobil de la RCS & RDS dispui de:       cel mai mic pret din Romania pentru internet mobil. internetul mobil cu cel mai mic pret din Romania! RCS & RDS iti ofera Digi Net Mobil. Digi Net Mobil este disponibil cu aceste preturi atat pentru clientii rezidentiali cat si pentru cei de bussines ai RCS & RDS. Beneficiezi de pachete speciale. 10 lei si 15 lei (inclusiv TVA).pachete costuri zero (0 lei) pentru abonatii Fiberlink2 sau Cablelink2 . bazate pe tehnologia HSDPA echipamente de acces performante.2 Mbps. Telefonie mobila 13 . in functie de serviciile achizitionate pana in prezent: . atat pe telefon cat si prin modem extern tarife lunare de 0 lei internet cu viteze de acces de pana la 7. internetul mobil cu viteze de pana la 7.

48 eurocenti/minut . gratuit in toate retelele fixe nationale o numai 3.pentru convorbirile catre destinatiile standard internationale b. Digi Mobil Plus reuneste avantajele maxime ale tuturor abonamentelor de telefonie mobila: o 1.2 eurocenti/minut) o tarife de maxim 2.72 eurocenti/minut catre alte retele mobile nationale o tarife preferentiale catre Digi Mobil Italia (4 eurocenti/minut) si Digi Mobil Spania (6.48 euro lunar (TVA inclus)! Ai suplimentar tarife preferentiale catre Spania si Italia.pentru convorbirile catre destinatiile standard internationale Servicii Televiziune Digi TV Cablu Pachete cu pret redus 14 .24 eurocenti/minut catre alte retele fixe nationale o 3. pe fix si pe mobil. primesti convorbiri nelimitate in toate retelele fixe din Romania. dar si catre destinatii internationale.2 eurocenti/minut) o tarife de maxim 2.Cu Digi Mobil Plus ai posibilitati nelimitate de comunicare: nelimitat in retea. de numai 2. in cel mai mic abonament. Telefonie fixa Cu abonamentul National. la tarife nationale! o convorbiri nelimitate*. cele mai multe convorbiri catre alte retele nationale fixe si mobile. Si poti vorbi catre destinatiile internationale.48 eurocenti/minut . ca sa fii permanent aproape de cei dragi.72 eurocenti/minut catre alte retele mobile nationale o tarife preferentiale catre Digi Mobil Italia (4 eurocenti/minut) si Digi Mobil Spania (6.

Ai de asemenea. in functie de zona in care te afli! Digi TV Cablu digital Daca te abonezi la unul dintre pachetele de televiziune digitala prin cablu Digi TV vei avea:     Calitatea digitala a imaginii Numar mult mai mare de programe Acelasi pret cu televiziunea analogica Calitatea digitala a imaginii Pachetele de tip Digital au o calitate ridicata a imaginii iar sunetul este mai bun decat cel redat de canalele de tip analog. Extra + HBO. 25 si 32 lei (inclusiv TVA). Extra si Baza Special ai intre 40 si 70 programe TV. Un televizor adecvat receptiei de tip digital asigura vizionarea programelor la adevarata calitate digitala. Digi TV Cablu HD Oferta echipamente receptie HD Pentru receptia programelor in format HD ai nevoie de un echipament in doua variante: Chirie = 10 lei/lunar (inclusiv TVA) Achizitie = 350 lei (inclusiv TVA) 15 . Pana la 70 canale TV Cu pachetele Baza. iti aduce un numar de pana la 60 canale. de 7 lei. cel mai mic pret pentru canalul suplimentar HBO.Cu pachetele Baza. Programul analog complet. Extra si Baza Special ai cele mai mici preturi pentru abonamente TV. pentru numai 39 lei (inclusiv TVA). Numarul de canale este mai mare cu peste 50% in pachetele digitale decat in cele analogice.

Cel mai mic abonament este de 15 lei (inclusiv TVA) si contine minim 41 canale TV iar cel mai mare ajunge la 33 lei (inclusiv TVA) si iti asigura in medie 91 programe TV. 16 . de limba maghiara. Baza Special Digital si Extra Digital). digitala. pentru ca televiziunea prin satelit Digi TV este disponibila oriunde in tara. Cinemax) si posibilitatea de a viziona filme in sistem Pay-Per-View. oriunde iti doresti. dintre care unele contin posturi regionale. precum Digi Film si HBO MaxPack (HBO. In plus.Daca esti deja abonat al serviciilor Digi TV prin cablu analog (Baza. Baza Special si Extra) sau digital (Baza Digital. Extra II Popular. fara sa platesti nimic in plus la abonament Digi TV Satelit Poti beneficia oriunde de servicii de televiziune. Poti avea televiziune cu o calitate foarte buna a imaginii. Numar variat si bogat de pachete de programe Poti alege dintr-o gama variata de pachete de televiziune: ai la dispozitie 6 tipuri de abonamente. HBO Comedy. ai in medie peste 80 canale TV numai in pachetele de baza.accesibil din punct de vedere al costurilor Cu Digi TV prin satelit ai cele mai mici preturi pentru pachete de televiziune. Preturi mici . Iti pun la dispozitie si numeroase programe de tip extraoptiune cu filme si muzica. poti trece la formatul HD. spre exemplu – vezi Extra II. Plus 7 posturi radio.

prin ofertele pe care le-au dat prin calitatea serviciilor dar şi diversificarea acestora compania furnizoare de servicii de telecomunicaţii. Faptul că au apelat la preţuri mai mici decât concurenţa le-au ridicat brusc numărul de clienţi. Un lucru foarte important ce s-a produs o dată cu apariţia pe piaţă a companiei RDS&RCS preţurile concurenţei au scăzut sau cel puţin nu au mai crescut.Concluzii Segmentul telecomunicaţiilor este printre cele mai profitabile din economia românească şi în acelaşi timp este cel care animează mereu industria de publicitate offline şi online. şi internet a reuşit să se extindă cu o rapiditate greu de imaginat. Prin rapiditatea cu care au lucrat. dar au şi dat dovadă de o puternică putere de convingere când a fost vorba de extinderea pe pieţele deja ocupate. şi a reuşit să înfrunte singură concurenţa ce până în anul 1994 a deţinut monopolul pe piaţa românească. romtelecomul. Ca şi factor de succes pentru compania RDS & RCS l-a reprezentat puterea de cumpărare şi de asimilare a numerate firme mici şi mijlocii ce deţineau cumulate un procent important din piaţa totală de utilizatori de televiziune sau internet. ofertele s-au diversificat şi calitatea serviciilor au crescut. 17 .

rcs-rds.capital.ro www.wikipedia.ro http://www.Bibliografie       http://www.ro 18 .businessmagazin.org/ http://www.ro www.doingbusiness.rdslink.ro http://ro.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful