You are on page 1of 1

18 april 2013

Open dag bij roeiers Tromp in Hilversum

Matthijs Tissen ging bijna net als de astronaut het 'ruimteavontuur' aan

Puber uit Hilversum maakt foto's zoals André Kuipers ze maakte

HILVERSUM - Kennismaken met de roeisport kan komende zaterdag tussen 13.00 en 16.30 uur tijdens de open dag, in het kader van de nationale sportdag, bij Cornelis Tromp aan het Hilversumse Kanaal. Tijdens de open dag worden er oud-studentenroeiers verwacht, maar ook bezoekers die nog nooit in een roeiboot hebben gezeten. Voor die mensen zijn er Tromp-vrijwilligers om te helpen instappen en om aanwijzingen te geven. Mensen die alleen komen kijken zijn ook welkom. Nieuw tijdens de open dag is de aanwezigheid van een innovatie in de roeiwereld: de Volans, een nieuw soort boot, die het roeien toegankelijker moet maken doordat hij minder wiebelig is. 'Bij roeivereniging Cornelis Tromp zijn roeiers op elk denkbaar niveau te vinden. Niet alleen wedstrijdroeiers, maar ook recreatieve roeiers', aldus Jan Bloeme namens de vereniging. Vrijdag gaat bij Tromp ook het Schoolroeien van start. Daarbij worden brugklassers uitgedaagd om roeien te leren en zich met een schoolteam aan te melden voor de Nationale Schoolroeikampioenschappen.

De stellage in de lucht met vooral Flevoland duidelijk in beeld. (Foto's: Aangeleverd)

STEFAN VAN HEES HILVERSUM - Hij wil ooit nog een keer zelf de ruimte in, vooral dat zweven lijkt hem 'hilarisch', maar nu al mag de 16-jarige Mathijs Tissen uit Hilversum zich een heel klein beetje de nieuwe André Kuipers noemen.
De makkelijk pratende 4 gymnasiumscholier van het Gemeentelijk Gymnasium, die zweefvliegt bij de Gooise Zweefvliegclub op Vliegveld Hilversum en inmiddels al zo'n 300 solovluchten maakte, heeft heel andere zaken aan zijn hoofd dan biertjes drinken op de Groest en meiden versieren. Nee, zijn 'avontuur' was het afgelopen jaar een weerballon met daaraan een pakketje met geavanceerde camera en GPS-tracker. Die haalde vorige week zondag een hoogte van 114.000 voet (ruim dertig kilometer) en kwam terug op aarde met duizenden prachtige foto's. 'Geïnspireerd door André Kuipers is dit project ontstaan', meldt Tissen op zijn website www.fl1200.nl. 'Die prachtige beelden van de aarde elke keer. Dat magische 'zweven' lijkt mij helemaal het einde. Ik heb met dit project vergelijkbare beelden gerealiseerd.' Het antwoord op de vraag waarom hij zich het voorbije half jaar bezighield met met het bouwen van een stellage en het vinden sponsoren om zo de kosten -1200 euro voor

dichtbij.nl Editie Hilversum verschijnt iedere donderdag huis aan huis in Hilversum, Hilversumse Meent, Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Oud-Loosdrecht, Hollandsche Rading, Nederhorst den Berg Oplage: 54.972 Adres Seinstraat 14, 1223 DA Hilversum Redactie Stefan van Hees 06-83 62 72 50
redactie.hilversum@gooieneembode.nl

Matthijs Tissen aan het werk op het Heksenweitje. onder meer de 150 gram wegende camera, weerballon, parachute en GPS-tracker- te kunnen dekken, is simpel. 'Het avontuur. Je wordt er niet rijk mee en je redt er geen kind mee, maar het is gewoon

gaaf.' Zo gaaf als Tissen zijn project achteraf vindt, zo stressvol waren de voorbereiding en met name de dag zelf. Ruim een maand moest de Hilversummer wachten op mooi weer -zonnig en een westenwind- maar vorige week zondag was het eindelijk zover. Vanaf het boomvrije Heksenweitje, naast het Media Park, ging de camera aan zijn met helium gevulde ballon de lucht in. Even leek de missie mislukt, nadat het contact weg was gevallen. Maar twee en een half uur na de start landde de ballon, die een maximale hoogte van 114.000 voet bereikte, op Duitse bodem (op 120 kilometer vanaf Arnhem) en was Tissen 5.000 foto's rijker. Kijk verderop in deze krant voor meer foto's.

HILVERSUM - Bloemenkwartier Zebra's Combinatie, oftewel BZC '13. Dat is de 'uitkomst' van de fusiegesprekken tussen De Zebra's en Bloemenkwartier voor een geheel nieuwe Hilversumse voetbalclub. De fusie tussen de twee vierdeklassers werd afgelopen week beklonken tijdens buitengewoon algemene ledenvergaderingen van beide clubs. Voor De Zebra's was de stap vanwege de gedwongen verhuizing vanaf sportpark Anna's Hoeve noodzakelijk. Bloemenkwartier ziet in de fusie een unieke kans om met meer mogelijkheden en een nieuw elan gezamenlijk verder te kunnen gaan op Sportpark Loosdrecht. Het blauw/wit van de Zebra's en het zwart/wit van Bloemenkwartier komt terug in het nieuwe shirt. De horizontale strepen van Bloemenkwartier en de verticale van De Zebra's zijn, zoals de clubs omschrijven, 'symbolisch verantwoord vervangen' door een zwart/blauwe diagonale baan op een wit shirt van BZC '13. Sportief streven van de nieuwe club is een eerste team dat 'via de weg van de geleidelijkheid uitgroeit' naar een stabiele derdeklasser. Verder is het bestuurlijk beleid gericht op de ontwikkeling van de jeugd. Ook de zaalvoetbaltak van Bloemenkwartier gaat verder onder de nieuwe naam BZC '13 en wordt aangevuld met twee teams uit de gelederen van De Zebra's. Om de integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen, is besloten om tenminste één jaar lang de huidige besturen van De Zebra's en Bloemenkwartier gezamenlijk BZC '13 te laten leiden.

BZC '13 is een nieuwe club in Hilversum

Avenu on tour met mobiele showroom
HILVERSUM - Hij is de voorbije maanden al wel gespot in Hilversum: de Volkswagen Up met het Spieren voor Spieren logo. Deze VW Up is komende zondag weer de gehele dag te bewonderen, direct naast de VIP-locatie van de City Run op het marktterrein. Tevens zal de mobiele Avenu showroom in op het marktterrein, vlak bij de start opgesteld staan. Een grote trailer met daarin de nieuwe Audi A3 Sportback, een auto die zijn tijd ver vooruit is en design combineert met hoogstaande technologie. Directie en medewerkers van de Avenu Autgroep lopen ook dit jaar weer met drie teams mee met de Business Run.

Verkoop 035-6254545
verkoop@gooieneembode.nl

Irma verslaat 499 gasten in Postcode Loterij Miljoenenjacht
HILVERSUM - Irma uit Hilversum heeft zondag in het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht met Linda de Mol 127.500 euro gewonnen.
Irma was samen met 49 wijkgenoten uit Hilversum uitgenodigd voor de wekelijkse RTL 4-spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht. Zij wist uiteindelijk, na alle 499 andere studiogasten weggespeeld te hebben, de finaleplaats te bemachtigen en speelde het bekende Gouden Koffer Spel.

Familieberichten Tel.: (072) 519 66 99 familieberichten@hdcmedia.nl familieberichten.hdcmedia.nl Geen krant gehad? Meld uw klacht Gratis op: www.geenkrantgehad.nl of www.dichtbij.nl of bel don/vrij/ma tussen 10.00 en 16.00 uur (088) 8248240 (lokaal tarief)
Alle rechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden nadrukkelijk voorbehouden en berusten bij Holland Combinatie. Op het gebruik van deze uitgave zijn de Algemene GebruiksvoorwaardenTMG van toepassing, die te vinden zijn op www.tmg.nl/gebruiksvoorwaarden.

Hilversumse wint 127.500 euro

Smitco bv
Kijk voor de
tuinhout - sierbestrating

De grootste in Noord-holland

De Gooi en Eembode is een uitgave van:

Smitco Tuintoppers
elders in deze editie!

Irma met haar moeder in de studio van Postcode Loterij Miljoenenjacht samen met Linda de Mol en de cheque van 127.500 euro. (Fotocredits Roy Beusker Fotografie) Hierbij kan een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro gewonnen worden. Aan het einde van de show ging Irma naar huis met 127.500 euro. Irma: 'Ik ben zo blij, heerlijk.'