Latihan 1 Baca dan garis kata nama khas yang terdapat dalam ayat-ayat di bawah ini.

1 2 3 4

Aliza telah membeli sepasang kasut Alfio Raldo. Sekolah itu telah banyak melahirkan pelajar cemerlang. Puisi yang telah dibaca oleh Shakila adalah tentang masalah alam sekitar. Mardiana telah diserahkan kepada keluarga angkatnya ketika dia berusia tiga hari.

5 6

Laporan itu perlu dihantar kepada gurunya untuk disemak. Semua murid dikehendaki duduk di tempat masing-masing kecuali budak yang begar itu.

7 8 9

Permohonan itu akan diurus oleh Jabatan Kewangan. Anak-anak muda itu tabah menghadapi cabaran hidup. Barangan seramik yang bermutu tinggi itu adalah hasil ciptaan Encik Suki.

10 11. 12. 13. 14. 15.

Mereka bersatu menghadapi serangan musuh. Ah Seng terduduk sejenak setelah mendengar berita itu. Permaidani Korea itu terbentang di ruang tamu. Pak Mustaffa tidak terbuat kerja yang berat itu. Ibu bapa mereka baru sampai dari Sarawak. Kelas tambahan akan diadakan pada setiap hari Sabtu.

6. Penduduk kampung sentiasa menghormati lelaki tua yang budiman itu. Pemuda itu semakin lemah kerana darah berjejeran keluar dari lukanya. 2. Kain baju itu berlonggok di dalam bakul plastik. Kemudian. Sebagai penyanyi latar. 11. 12. Pegawai tentera itu mempunyai suara garau. kelaskan kata nama am dan khas di dalam jadual yang disediakan. Mak Su membasuh pinggan mangkuk yang digunakannya semalam. hubungan Lata dengan komposer lagu mestilah baik supaya mereka dapat menghasilkan lagu yang terbaik. 7. 5. 1. Kemalangan itu perlu dilaporkan kepada polis. 10. Latihan bola sepak akan diadakan setiap hari kecuali hari Ahad.Latihan 2 Baca ayat-ayat di bawah ini. Dua orang penceramah telah bersedia untuk menyampaikan ceramah masing-masing. 4. 3. . 8. 13. 9. Lisa membeli selendang sutera untuk ibu kesayangannya. Tanaman ibu Aliah telah bertunas. Dugong ialah haiwan laut yang hanya makan rumpai laut sahaja. Nenek menghamparkan sebidang tikar usang di ruang tamu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful