KUMPULAN PISMP AMB.

JANUARI 2011 SEMESTER 1 SESI 2013 PENDIDIKAN PEMULIHAN

PKP3111- ISU DAN TRENDA DALAM PENDIDIKAN PEMULIHAN TUTORIAL
Minggu/Tarik h 1 Topik/Tajuk
1.0 Strategi dan Penempatan Pelajar 1.1 Isu Individu - Penempatan - Perbezaan Individu dan penyesuaian - Kesan Kecacatan kepada Individu

Tutorial (Dalam kumpulan, pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif, inovatif dan interaktif). Bincangkan:
1.0 Strategi dan Penempatan Pelajar 1.1 Isu Individu - Penempatan - Perbezaan Individu dan penyesuaian - Kesan Kecacatan kepada Individu

Minggu/Tarik h 2

Topik/Tajuk
1.0 Strategi dan Penempatan Pelajar 1.3 kemudahan dan Prasarana - Peruntukan kewangan - Lokasi dan jenis - Kemudahan-kemudahan

Tugasan Dalam kumpulan, pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif, inovatif dan interaktif). Bincangkan:
1.0 Strategi dan Penempatan Pelajar 1.3 kemudahan dan Prasarana - Peruntukan kewangan - Lokasi dan jenis - Kemudahan-kemudahan

kelayakan guru .kursus dalam perkhidmatan .pendidikan jarak jauh . pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif.2 Peningkatan Profesionalisme .motivasi guru Tugasan Dalam kumpulan.kelayakan guru .motivasi guru Minggu/Tarik h 4 Topik/Tajuk 2.0 Profesionalisme Guru 2.kursus dalam perkhidmatan . JANUARI 2011 SEMESTER 1 SESI 2013 PENDIDIKAN PEMULIHAN PKP3111.kajian berasaskan bilik darjah Tugasan Dalam kumpulan.kajian berasaskan bilik darjah . pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif. inovatif dan interaktif).KUMPULAN PISMP AMB.0 Profesionalisme Guru 2.0 Profesionalisme Guru 2.1 keperluan Guru . inovatif dan interaktif). Bincangkan: 2.0 Profesionalisme Guru 2.pendidikan jarak jauh .1 keperluan Guru .2 Peningkatan Profesionalisme .ISU DAN TRENDA DALAM PENDIDIKAN PEMULIHAN TUTORIAL Minggu/Tarik h 3 Topik/Tajuk 2. Bincangkan: 2.

pendidikan khas Masalah Pembelajaran .pentafsiran kurikulum Tugasan Dalam kumpulan. .2 Perancang Kurikulum . inovasi .kandungan.kelas biasa . inovatif dan interaktif).0 Pelaksanaan Pengajaran 3. JANUARI 2011 SEMESTER 1 SESI 2013 PENDIDIKAN PEMULIHAN PKP3111.0 Pelaksanaan Pengajaran 3.program inklusif .pentafsiran kurikulum Minggu/Tarik h 6 Topik/Tajuk 3. Bincangkan 3.ISU DAN TRENDA DALAM PENDIDIKAN PEMULIHAN TUTORIAL Minggu/Tarik h 5 Topik/Tajuk 3. .4 Perbandingan pengurusan kelas pemulihan khas dengan: .1 Sukatan Pelajaran .program inklusif .kemahiran guru. Bincangkan: 3. inovatif dan interaktif).0 Pelaksanaan Pengajaran 3.2 Perancang Kurikulum .inovasi . pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif. pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif.kandungan.4 Perbandingan pengurusan kelas pemulihan khas dengan: .KUMPULAN PISMP AMB.0 Pelaksanaan Pengajaran 3.1 Sukatan Pelajaran .kemahiran 3.pendidikan khas Tugasan Dalam kumpulan.kelas biasa .kemahiran 3. .kemahiran guru.

1 Pelabelan .ISU DAN TRENDA DALAM PENDIDIKAN PEMULIHAN TUTORIAL Minggu/Tarik h 7 Topik/Tajuk 4.sokongan dan kerjasama .implikasi terhadap ibu bapa Minggu/Tarik h 8 Topik/Tajuk 4. inovatif dan interaktif).masalah pembelajaran sebagai satu kontinum .0 Isu Pelabelan dan Pengasingan 4. inovatif dan interaktif). pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif. JANUARI 2011 SEMESTER 1 SESI 2013 PENDIDIKAN PEMULIHAN PKP3111. pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif.2 Pengasingan .KUMPULAN PISMP AMB.kesan kepada murid .0 Isu Pelabelan dan Pengasingan 4. Bincangkan 4.masalah pembelajaran sebagai satu kontinum Tugasan Dalam kumpulan.kesan kepada murid .implikasi terhadap murid .1 Pelabelan .implikasi terhadap murid .sokongan dan kerjasama .0 Isu Pelabelan dan Pengasingan 4.0 Isu Pelabelan dan Pengasingan 4.2 Pengasingan .implikasi terhadap ibu bapa Tugasan Dalam kumpulan. Bincangkan 4.

Model 1 : 3 kumpulan berbeza Minggu/Tarik h 10 Topik/Tajuk 5.0 Isu Pengurusan Program Pendidikan Pemulihan 5.KUMPULAN PISMP AMB.Model 1 : 3 kumpulan berbeza Tugasan Dalam kumpulan.cara pelaksanaan Tugasan Dalam kumpulan.kelayakan dan kewibawaan .3 Khidmat Guru Pendamping . pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif.2 Model Pengajaran Kumpulan .definisi dan kepentingan . Bincangkan 5.cara pelaksanaan . pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif.3 Khidmat Guru Pendamping . inovatif dan interaktif).ISU DAN TRENDA DALAM PENDIDIKAN PEMULIHAN TUTORIAL Minggu/Tarik h 9 Topik/Tajuk 5.0 Isu Pengurusan Program Pendidikan Pemulihan 5.2 Model Pengajaran Kumpulan . Bincangkan 5.0 Isu Pengurusan Program Pendidikan Pemulihan 5.0 Isu Pengurusan Program Pendidikan Pemulihan 5.definisi dan kepentingan . inovatif dan interaktif). JANUARI 2011 SEMESTER 1 SESI 2013 PENDIDIKAN PEMULIHAN PKP3111.kelayakan dan kewibawaan .

inovatif dan interaktif). pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif. Penyeliaan dan Komunikasi 6. Penyeliaan dan Komunikasi 6. inovatif dan interaktif). Bincangkan: Penyeliaan dan Komunikasi 6.2 Pengawasan dan Penyeliaan . Bincangkan : 6.peranan JPN Tugasan Dalam kumpulan.2 Pengawasan dan Penyeliaan .3 Komunikasi .halangan komunikasi guru pemulihan khas dengan rakan guru .peranan JPN Minggu/Tarik h 12 Topik/Tajuk Penyeliaan dan Komunikasi 6.halangan komunikasi sekolah dengan ibu bapa Tugasan Dalam kumpulan. Pengawasan.3 Komunikasi .peranan Nazir .0 Tindakan Susulan.KUMPULAN PISMP AMB.ISU DAN TRENDA DALAM PENDIDIKAN PEMULIHAN TUTORIAL Minggu/Tarik h 11 Topik/Tajuk 6. Pengawasan.halangan komunikasi sekolah dengan ibu bapa .peranan Nazir .halangan komunikasi guru pemulihan khas dengan rakan guru . JANUARI 2011 SEMESTER 1 SESI 2013 PENDIDIKAN PEMULIHAN PKP3111. pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif.0 Tindakan Susulan.

KUMPULAN PISMP AMB.3 Pembentukan Sikap . pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif.2 Kompetensi sosial .0 Kepelbagaian Kompetensi Murid 7.2 Kompetensi sosial .0 Kepelbagaian Kompetensi Murid 7.membina sikap positif murid . pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama .kesedaran sosial . Bincangkan: 7. JANUARI 2011 SEMESTER 1 SESI 2013 PENDIDIKAN PEMULIHAN PKP3111.kemahiran sosial 7.3 Pembentukan Sikap .kesedaran sosial .bimbingan berterusan Minggu/Tarik h 14 Topik/Tajuk 8.bimbingan berterusan Tugasan Dalam kumpulan. inovatif dan interaktif).membina sikap positif murid .ISU DAN TRENDA DALAM PENDIDIKAN PEMULIHAN TUTORIAL Minggu/Tarik h 13 Topik/Tajuk 7.kemahiran sosial 7.0 Penglibatan Ibu Bapa dan Komuniti Tugasan Dalam kumpulan.

sokongan dan kerjasama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif. inovatif dan interaktif). Bincangkan: 8.kajian-kajian tentang pemulihan khas .polisi.0 Isu Sistem Sosial 9.2 Peranan Komuniti . Bincangkan: 9. perancangan kurikulum dan bantuan khas . JANUARI 2011 SEMESTER 1 SESI 2013 PENDIDIKAN PEMULIHAN PKP3111.ISU DAN TRENDA DALAM PENDIDIKAN PEMULIHAN TUTORIAL 8. pelajar dikehendaki melaksanakan tugasan yang disediakan sama ada dalam bentuk pengurusan grafik atau peta minda secara kreatif.kolaborasi dalam pemulihan khas .0 Isu Sistem Sosial 9. perancangan kurikulum dan bantuan khas .kolaborasi dalam pemulihan khas .persepsi terhadap murid khas .0 Penglibatan Ibu Bapa dan Komuniti 8.KUMPULAN PISMP AMB. inovatif dan interaktif).polisi.kajian-kajian tentang pemulihan khas Tugasan Dalam kumpulan.kuasa dan pengaruh dalam pendidikan .1 pentadbiran Pemulihan Khas .kuasa dan pengaruh dalam pendidikan .persepsi terhadap murid khas .2 Peranan Komuniti .1 pentadbiran Pemulihan Khas .sokongan dan kerjasama Minggu/Tarik h 15 Topik/Tajuk 9.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful