Results

Your selection is marked in Green (correct answer) or Red (wrong answer) color.

Question 1: Which of the following is NOT included in Human Development Index? 1. Life Expectancy 2. Real per capita income 3. Social inequality 4. Adult literacy 5. Correct Answer: 3.

Question 2: What is the expansion of OCC 1. Organisation of the Comptroller of the Currency 2. Office of the Comptroller of the Currency 3. Operation of the Comptroller of the Currency 4. None of the above 5. Correct Answer: 2.

Question 3: Which of the following is the Capital of the Country of Belarus 1. Yamoussoukro 2. Bangui 3. Minsk 4. None of the above 5. Correct Answer: 3.

Question 4: The tag line of which Company/Brand/Banks/Place/Organization is: The Difference Lies In Our Dna 1. Biocon 2. Cipla 3. Glaxo Smithkline 4. None of the above 5. Correct Answer: 1.

Question 5: The voting age was reduced from 21 years to 18 years in _____ amendment of the constitution. 1. 60th amendment 2. 61th amendment 3. 62th amendment 4. 63th amendment 5.

Correct Answer: 2.

Question 6: Which type of soil most commonly found in Maharashtra ? 1. Alluvil Soil 2. Black soil 3. Red soil 4. Desert soil 5. Correct Answer: 2.

Question 7: Which of them nowdays not counted as planet ? 1. Neptune 2. Saturn 3. Pluto 4. Earth 5. Correct Answer: 3.

Question 8: Who has been appointed to the office of the Chief Minister of the state of Tamil Nadu? 1. Muthuvel Karunanidhi 2. B. S. Yeddyurappa 3. Manik Sarkar 4. None of the above 5. Correct Answer: 1.

Question 9: What are Upanishads ? 1. books on social behavior of man 2. prayers to God 3. Jahangir 4. a source of Hindu philosophy 5. Correct Answer: 4.

Question 10: Which of the following is the name of the currency of Japan 1. Dollar 2. Yen 3. Yaun 4. None of the above 5. Correct Answer: 2.

Question 11: Which of the following is the name of the currency of Ecuador 1. U.S. dollar

2. Canadian dollar 3. Pound 4. None of the above 5. Correct Answer: 1.

Question 12: Which one of the following was not proposed in the Union Budget 2011-12 ? 1. Concessional Excise Duty of 10 per cent to vehicles based on Fuel cell technology. 2. Central Excise Duty to be increased to 15 per cent. 3. Basic Customs Duty on solar lantern reduced from l0 to 5 per cent. 4. Basic Custom Duty reduced for specified agricultural machinery from 5% to 2.5% 5. Correct Answer: 2. Question 13: The first Men’s Singles title of 2011 at the 2011 $120,000 Syed Modi India Open Grand Prix Gold badminton championship is won by 1. Taufik Hidayat 2. Sourabh Verma 3. Hendra Setiawan 4. Anup Sridhar 5. Correct Answer: 1.

Question 14: Which industry body in May 2011 proposed setting up of National Knowledge Functional Hub (NKFH) to engage higher educational institutions with the industry to produce quality engineering graduates and meet increasing requirement of skilled hands in the market ? 1. FICCI 2. ASSOCHAM 3. CII 4. None of the above 5. Correct Answer: 1.

Question 15: The rank of India to have a nuclear submarine is 1. 2 2. 5 3. 10 4. 6 5. 8 Correct Answer: 4.

Question 16: Who was the Speaker of the First Lok Sabha? 1. K.M.Munishi 2. U.N. Dhebar 3. G.V. Mavalankar

4. Hukam Singh 5. Correct Answer: 3.

Question 17: The bank which launched 'Bank on Wheels' in Karnataka state is 1. State Bank of India 2. Bank of India 3. Bank of Baroda 4. United Bank of India 5. Correct Answer: 1.

Question 18: The term 'LOVE' is associated in which game? 1. Cricket 2. Football 3. Golf 4. Tennis 5. Correct Answer: 4.

Question 19: Which of the following is the name of the currency of Bulgaria 1. Lev 2. Ngultrum 3. Lek 4. None of the above 5. Correct Answer: 1.

Question 20: The tag line of which Company/Brand/Banks/Place/Organization is: The World Puts Its Stock In Us 1. NASDAQ 2. NYSE 3. NYMEX 4. None of the above 5. Correct Answer: 2. Question 21: Who is the writer of the book “India From Midnight to the Millenium and Beyond”: 1. Shashi Tharoor 2. Salman Rushdie 3. Vikram Seth 4. Khushwant Singh 5. Correct Answer: 1.

Question 22: Who invented the Radium? 1. Isaac Newton 2. Madam Curie 3. Albert Einstein 4. Neils Bohr 5. Correct Answer: 2.

Question 23: Which of the following cashcrops is not produced in Maharashtra? 1. Sugarcane 2. Oil-seeds 3. Cotton 4. Rubber 5. Correct Answer: 4.

Question 24: The tag line of which Company/Brand/Banks/Place/Organization is: A Better Way Forward 1. Bridgestone 2. Michelin 3. Marlboro 4. None of the above 5. Correct Answer: 2.

Question 25: Which of the following is the name of the Parliament of Madagascar? 1. People's Supreme Assembly 2. Supreme People's Assembly 3. National Assembly 4. National People's Assembly 5. Correct Answer: 4.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful