You are on page 1of 5

DE FENIKS

Jenaplanschool Gent 09 226 17 06
www.jenaplanschooldefeniks.be defeniks.nieuwsbrief@gent.be
(Carine beantwoordt uw mails uitsluitend op maandag. U kunt steeds mailen naar defeniks.sec@gent.be )

Nieuwsbrief

van 30/04/2013

Afsluitronde deze week: cluster 1 met de zwaluwen, raven, ijsvogels en papegaaiduikers.

Opgelet voor de sluitingsdagen in mei! 1 mei 2013 is de school en STIBO gesloten. 9 en 10 mei is de school en STIBO gesloten. 17 en 21 mei is de school gesloten maar STIBO open. 20 mei is de school en STIBO gesloten.

MEZEN
Juf Isabelle en Juf Ellen Nestouder: Anne-Lise mama van Simon.

Nog twee dagen fietsen we rond met Stephanie, dan lassen we een rustdag in. Donderdag en vrijdag gaan we op zoek naar een nieuw thema. Volgende week dinsdag gaan we ’s morgens naar de kinderboerderij. Wees op tijd, hou het weerbericht in de gaten, draag aangepaste kledij. Klaar om boer en boerin te worden? Deze week leren we over de boerderijdieren: welk geluid maken ze? Hoe zien ze er uit? Hoe heten hun baby’s? Wat eten ze graag? We zoeken het allemaal uit! Met al deze kennis, onze laarzen, ons rugzakje en boerderij-outfit gaan we op maandagvoormiddag 6 mei een bezoekje brengen aan de KINDERBOERDERIJ DE CAMPAGNE Ik verwacht iedereen om 8u20 in de klas. Wees op tijd! De bus wacht niet!

ZWALUWEN
Juf Marian Nestouder: Jürgen, papa van Polly en Oda

KANARIES
Juf Christel Nestouders: Ilse en Henk, mama en papa van Mira

We sluiten ons project “de boerderij” af met een bezoekje aan de kinderboerderij. Donderdag gaan we op zoek naar een nieuw thema. In de gang staan nog enkele werkjes die naar huis mogen meegenomen worden.

MUSSEN

Grr, sss, oe oe Wilde dieren in ons nest. Knijp ook je neus toe want de prinses Juf Sofie laat veel protjes. Nestouder: Pepijn, papa van We nemen afscheid van juf Lies en verwelkomen juf Sofie!
Maja en Arno

PINGUINS
Juf Manuella

Deze week hebben we de tuinkamers in de Bourgoyen bezocht. In de namiddag gingen de keizerpinguïns kennismaken met de middenbouw.

Nestouder: Katleen mama van Lim

Vanmorgen houden we een feestje want we nemen afscheid van juf Phoebe. En dan gaan we naar de opera (2de klas) Donderdag en vrijdag werken we in het geheim voor moederdag. Vergeet je niet in te schrijven op onze verrassingsdag. 8 Mei doorlopend van 10u tot 11.30u samen met de mussen. Het project indianen en cowboy’s wordt afgewerkt Vandaag nemen we afscheid van juf Maaike. We zullen haar missen. Woensdag vrijaf en vrijdag tonen we onze podiumkunsten tijdens de afsluitronde. Gelieve op die dag je kleuter een geruit hemd (als hij/zij dit heeft, zoniet een gewoon hemd) en jeans aan te trekken. Eventueel een paar laarzen aan de voeten mag ook. Er wordt verder gewerkt aan de moederdaggeschenken. Kijk er maar alvast naar uit! Volgende week maandag (6 mei) gaan de zwarte raven voor een tweede keer op bezoek bij de middenbouw. Misschien mogen ze een lesje instructie meevolgen ??? De voorbije weken hebben wij enkele mysteries van de elfenwereld ontsluierd. Wie nog een vraag heeft, zal die vandaag moeten stellen, want juf Jolinte neemt vandaag afscheid van ons. Gisteren hebben de bosuilen een bezoek gebracht aan enkele middenbouwnesten en volgende week maandagnamiddag zijn ze te gast bij de andere nesten. Er liggen veel knutselwerkjes in de gang, klaar om thuis bewonderd te worden. We vliegen nog even rond, terwijl we verder onze krachten testen. Ook werken we verder aan onze geheime missie Let maar op mama’s wij hebben superkrachten!

RAVEN
Juf Claudine Nestouder: Ingrid, mama van Yasin

UILEN
Juf Orin Nestouder: Elke (mama van Thivya) & Marjolein (mama van Nore)

KOOKABURRA’S
Juf Sarah Nestouder: Mieke, mama van Geike

KIEKENDIEVEN
Juf Sofie Nestouders: Katrien (moeke van Gitte), Klaartje (mama van Nora)

Op maandag deden we een grote integratienamiddag met de kinderen uit K3. Volgende week maandag doen we dat opnieuw. De kinderen van het 1ste lj mogen dan nog eens een bezoekje brengen aan hun oude nest. We oefenen de bewerkingen en de tafels deze week. Donderdag mogen we misschien ook eens gaan zaaien en planten in de tuin en werken we aan onze moederdag. Ridders, jonkvrouwen en draken. Vrijdag mag verkleedkledij meegebracht worden.

IJSVOGELS
Juf Liesbeth Nestouder: An, mama van Mauro

KOLIBRIES
Juf Lise Nestouder: Leen, mama van Wilko

Voor ons project maken we kennis met verschillende kruiden die in de Middeleeuwen gebruikt werden. Om allerlei rare kinderkwaaltjes te genezen moet je dus bij de kolibries zijn... Deze middag komt Aaron vertellen over de vele martelwerktuigen in het Gravensteen. Die gaan we zelf ter plaatse opsnorren, want donderdag

KRAAIEN
Meester Yves

Nestouder: Annelies en Kalifa, ouders van Zaïna

bezoeken we het Gravensteen als slotstuk van onze kasteelklassen. Buskaartjes niet vergeten ! Maandag hadden we een afspraak met Bram de tuinman. We verzamelden allerlei materiaal en leerden voorzichtig planten. Bram en de valken zorgen voor informatie op een nieuwe blog Wordt vervolgd! ‘s Namiddags kwamen de kleuters op verkenning. En natuurlijk bedenken we allerlei verrassingen voor de mama’s! Lien nam de logeerkoffer mee. We zijn al nieuwsgierig... -Integratie derde kleuterklas - eerste leerjaar -Donderdagnamiddag spelen we buiten spelletjes met ‘juf’ Emane -) -We zijn ook bezig met een verrassing ;-) Deze week hebben we ons deel van de moestuin ingezaaid met radijsjes, peterselie, komkommer en basilicum. We nemen ook afscheid van onze ‘tutees’ uit het kiekendievennest. Vrijdag gaan we zwemmen en volgende week maandag met z’n allen naar de bibliotheek Iedereen zorgt er voor dat zijn of haar boeken op school zijn! Project armoede: gisteren gingen we langs bij Poverello en troffen een burgerzin om U tegen te zeggen. Donderdag maken en verkopen we linzensoep. De opbrengst gaat naar hen. Hou de winkel in de zaal in de gaten. Ons nest opent deze week een verse schrijfkamer. Het kriebelt in steeds meer vingers! Vrijdag verzorgen we de weekafsluiting. Welkom!! We startten de week met het maken van verzorgingsproducten en zullen eindigen met een zelfgemaakte maaltijd. Vrijdag geen lunch meebrengen.

VALKEN
Juf. Monique Nestouder: Lut, mama van Nouline

NACHTEGALEN
Juf Evi Nestouder: Elke, mama van Tabbe

TOEKANS
Meester Marco Nestouder: Karel, de papa van Aäron, Luka en Leonora

PAPEGAAIDUIKERS
Juf Ann Nestouder: Songül, mama van Misra

MEEUWEN
Juf Sofie P Nestouder: Marleen, mama van Arthur.

GIEREN
Meester Jonathan Nestouders: Frank en Greet, ouders van Waldo en Paco

We werken deze week ons project film en fotografie af en we zijn ook al volop bezig met moederdag. Het is de laatste week van onze stagiaire Fauve. Vrijdag is er zwemmen!

Ons project ‘Mediawijsheid’ is gestart. Meer info op de website onder ‘Spelend leren’ -> Mediawijsheid. Volgend startmoment: september – oktober 2013 We blijven op zoek naar allerhande digitaal materiaal. Wie bedrijven kent die hun notebooks vervangen, geef ons een seintje. We contacteren hen graag. BIJLAGEN:

HOOFDAFDELING GENT Poel 17, 9000 Gent 09.225.04.79

AFDELING EVERGEM Hofbilkstraat 21, 9940 Evergem 09.253.57.26

AFDELING DRONGEN Groene Wandeling 80, 9031 Drongen ingang via parking "Mijlpaal" A. Catriestraat 09.227.28.94

INSCHRIJVINGSGELD Volwassenen (18+): 210 € | 125 € Jongeren (8-17): 70 € | 50 € Kinderen (6-7, muziekinitiatie): 140 €

muziekacademie.info@pantarhei.be www.muziek-academie.be

AMWD Gent is lid van Scholengroep 22 Panta Rhei van het GO!

Deeltijds kunstonderwijs in het hartje van Gent, met afdelingen in Evergem en Drongen. Aan onze academie kun je terecht voor opleidingen muziek (klassiek, jazz & lichte muziek, folk), woord (toneel, voordracht,...) en dans (klassiek, hedendaags,...). En voor wie het allemáál wil, is er nu ook muziektheater!