CAPITOLUL I

JOCUL

Cea mai mare parte a oamenilor considera viata o lupta, ori VIATA nu ESTE o lupta, ci UN JOC! Este un joc in care nu poti castiga, daca nu cunosti Legea Spirituala. Vechiul si Noul Testament dau o minunata clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DARUI si A PRIMI. Pe acest aliniat ar fi util sa meditati MULT. Cata vreme crezi ca viata e lupta, folosesti partea posterioara a creierului, cea implicata in aparare si deci esti pe regim de consum, nu de crestere (vezi Bruce Lipton). Ca atare aduci moartea in celulele tale si nu dezvoltarea armonioasa. Problema este doar de perceptie si DE ACEEA insist pe acest scurt paragraf. Daca o accepti a fi un joc, atunci nu "dai tu scop vietii, ea insasi fiind scop", nu iti risipesti energia impingand la pereti, iti poti permite sa te joci lejer si sa fii creativ, caci esti CREATOR CONSTIENT, dupa chipul si asemanarea...Magia, fizica cuantica, toate iti arata ca asta este de dorit sa fie preocuparea ta. Sensul in care interactiunile e util sa aiba loc este mereu SPRE A OFERI, abia apoi a si primi...Aici termenul de "castig" se refera doar la calitatea experientei diferita, functie de Cunoasterea Legii si desigur, de ACCEPTAREA EI IN VIATA TA! 'Tot ceea ce un om seamana, va culege', ceea ce inseamna ca ceea ce un om da prin cuvant sau prin actiune ii va fi REDAT; ceea ce da, va reprimi. Daca seamana ura, va primi ura; daca iubeste, va fi si el iubit; daca critica, va fi criticat; daca minte, va fi mintit; daca triseaza, va fi jefuit. Ni se spune de asemeni ca imaginatia joaca un rol primordial in jocul vietii. Daca vreti sa intelegeti corect/matematic dece stau asa lucrurile, va rog amintiti-va ca Creatia este doar frecventa vibratorie. Fiecarui aspect ii e alocata o banda de frecventa stricta, in care el se manifesta. Cand ti-ai dus atentia in banda "critica", in acea frecventa se manifesta, in toate directiile,doar critica. Ar fi si imposibil sa nu beneficiezi si tu de ea. Imaginatia, desigur, te poate purta in orice banda de frecventa, deci e si logic sa fie foarte importanta in jocul vietii.

1

'Ai grija de inima (sau de imaginatie) mai mult decat de orice altceva, caci din ea provine sursa vietii.' (Cartea proverbelor: 4; 23). Ceea ce inseamna ca ceea ce omul isi imagineaza se va exterioriza, mai devreme sau mai tarziu, in afacerile ...insist, prin afaceri intelegeti de fapt ORICE ASPECT DE VIATA sale. In "what the bleep do we know", cam pe asta se atrage atentia, nu? Mai exact asupra FORTEI INCONSTIENT-CREATOARE DE REALITATI EXPERIENTIALE. Eu cunosc pe cineva care se temea de o anumita boala. Era o boala foarte rara si necontagioasa, dar el si-o reprezenta fara incetare si citea articole despre ea, asa incat, antr-o buna zi, ea se manifesta in corpul sau si muri, victima a imaginatiei sale dereglate. Atat de frecvent asa arata experienta umana, incat chiar apare a fi ingrozitor. Deci ne dam seama ca, pentru a juca cu succes Jocul Vietii, trebuie sa ne dirijam bine imaginatia. Acela a carui imaginatie a fost antrenata pentru a-si reprezenta doar binele, atrage in viata sa 'toate dorintele juste ale inimii sale' - sanatatea, bogatia, dragostea, prietenii, perfecta expresie de sine si realizarea celui mai inalt ideal..Puteti sa ma credeti, chiar asa functioneaza! Imaginatia a fost numita 'Foarfecele Spiritului', si, intr-adevar, ea decupeaza, decupeaza fara incetare, zi dupa zi, imaginile pe care omul le formeaza, mai devreme sau mai tarziu, si in acest fel el intalneste, in planul exterior, propriile sale creatii..Doar cine ar avea timp sa isi piarda cu ati creea tie realitatea, cand nu pridideste cu a lui...! Pentru a-si forma in mod convenabil imaginatia, omul trebuie sa cunoasca natura operatiilor care au loc in interiorul sau. Grecii spuneau: 'CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI !'..In cele ce urmeaza, autoarea explica deosebit de bine cele trei nivele ale mintii. Si asupra lor e f f util sa meditati indelung. Spiritul cuprinde trei planuri: subconstientul, constientul si Supraconstientul. Subconstientul nu este decat puterea fara directie. El se aseamana cu vaporii sau electricitatea si indeplineste ceea ce i se comanda, el nu are putere intrinseca....de a lua decizii, este automat ! Tot ceea ce omul resimte profund sau isi imagineaza in mod clar este imprimat in subconstient si se manifesta in cele mai mici detalii..Aici sunt acele benzi magnetice pomenite de Braden, care trebuiesc rescrise.

2

De exemplu, o doamna pe care o cunosc, se juca in copilarie de-a 'vaduva'. Se imbraca an negru, cu un voal lung si cei din jur o gaseau caraghioasa si amuzanta. La maturitate se casatori cu un om pe care il iubea profund. Putin dupa nunta, el muri si ea purta un voal lung de doliu, ani andelungati. Subconstientul sau, impresionat de imaginea pe care ea si-o formase, o exterioriza la timpul respectiv, fara a tine seama de durerea ei. Oare va dati seama de cate ori va jucati "nevinovat" cu imaginatia sau cu cuvintele voastre? Eu vad acest aspect in permanenta la fiecare: autopersiflarea la vederea unor poze proprii, declaratii prin care afirmati ca voi nu sunteti "inca" dumnezei si o infinitate de alte aspecte, referitoare la sanatatea voastra, la energia si vitalitatea voastra, la confortul si banii vostrii... Constientul a fost numit mentalul muritor sau carnal. Este mentalul inferior uman care vede viata asa cum este....zice el !!! El vede moartea, dezastrele, bolile, saracia si limitarile de tot felul, si imprima toate acestea in subconstient (suflet)....adica traseaza sarcini executorului inconstient, care le si pune in opera, in viata voastra! Supraconstientul este Spiritul Divin care se afla in fiecare om; este planul ideilor perfecte. Aici se afla 'modelul perfect' de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru ca .exista un plan divin pentru fiecare....chiar exista, deoarece in Creatie nu e nimic INTAMPLATOR! Deci si liberarbitrul e doar iluzie, logic, nu? 'Exista un loc pe care trebuie sa-l ocupi tu si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcina de indeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate indeplini!' Exista o imagine perfecta an Supraconstient. Aceasta imagine se proiecteaza cateodata ca un fulger in constient si pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevarat. ...ca atare nu i se da nici macar atentie, daramite incredere/credinta!...dar are cineva nevoie de o imagine de viata perfecta? In realitate, acesta este destinul adevarat (destinatia) omului, proiectat de Spiritul Infinit Care Se afla in el ansusi. Multi oameni ignora adevaratul lor destin si forteaza alte lucruri, situatii care nu 3

cu gust bun.' Ea il intalnea pe AB mereu.Într-o seara. (Ea l-a numit A. care obligatoriu se vor si materializa. prin cicluri amagiri/dezamagiri. Si e si logic sa fie asa.B. veni sa ma vada pentru a-mi cere sa 'spun cuvantul' (aceasta expresie pe care o vom intalni deseori in aceasta carte. ESTE DOVADA ALINIERII DORINTELOR TALE. vei primi echivalentul lui. a restabili Adevarul) pentru a se casatori cu un barbat de care era foarte indragostita. de o saptamana incoace A. nu mi se mai pare chiar atat de remarcabil!' I-am raspuns: 'Poate ca nu este el barbatul din Planul Divin .B. Rizibil este ca.' Putin dupa aceea.s-ar putea sa fie altul.ba de cele mai multe ori chiar le si obtin. 4 .le apartin si care le-ar aduce doar esecul si nemultumirea daca ar reusi sa le obtina. deoarece prin aliniere/nealiniere faci posibil ca tot universul sa poate "complota" spre reusitele tale in viata ta.) Eu i-am raspuns ca ar fi o violare a legii spirituale. barbatul care-i apartine prin drept divin. inseamna a afirma. Esecul si nemultumirea sunt plata pentru infatuarea egotica de a tot voi tu ALTCEVA decat ti se cuvine. deoarece e interesul INTREGULUI si nu al tau. Si am adaugat: 'Daca A. Subiectul e reluat de multe ori in carte.B. daca nu este el. In "the secret" aceasta conditie a "alinierii" este foarte slab sugerata doar. unde devine limpede ca exercitiul egoului(si el parte din dumnezeu) are doar menirea sa te aduca la Sinele care tu esti (desigur tot dumnezeu.. este acel barbat. Curand ea raspunse sentimentelor lui si inceta total sa se mai intereseze de A. Aici imaginea e si mai bine conturata in "Viata Impersonala". odata ce ai indepartat vointa egotica. ea veni sa ma vada si imi spuse: 'Stiti. cu variate exemple. nu poti sa-l pierzi. sau invers. De inteles insa e ceva mai dificil.. pentru a intelege ca au tot gresit. asigurandu-ti un grad de confort si fericire pe care ABSOLUT NICIODATA strofocarile mintii tale nu il vor putea atinge. toata gratia divina s-ar manifesta in viata ta.Rog atentie mare si aici: NU ESTE VOIE SA VREI TU CEVA ANUME! Nu a acceptat sa spuna ceea ce clienta ii solicita si prin aceasta EA SA INCALCE LEGEA ! Plata. in cadrul ciclurilor cauzale/karmice ar fi revenit celei mai constiente! DOAR deschiderea pentru ca planul divin sa se amnifeste.. daca UN TU nu ar tot voi el CEVA ANUME. ca tu si prin tine EL sa aiba o experienta reusita.B. dar ca voi spune cuvantul pentru barbatul care-i este ales in mod divin. De fapt. tocmai datorita IMPORTANTEI. dar nu e omisa. de exemplu.. O tanara.B. EL).. el ii declara tot ceea ce ea dorise sa auda din partea lui A. dar acesta nu se declara. ea intalni pe cineva care se indragosti de ea imediat si ii declara ca ea era idealul lui. Ea gasi acest lucru cu totul uimitor.

pronuntind cuvinte nesabuite. caci El ne-a anvatat ca orice om are puterea de a binecuvanta si de a inmulti. '. dupa aceea. Iata inca un exemplu: O persoana care avea o avere frumoasa.Acesta este un exemplu al legii substitutiei. Ea avusese un camin plin de lucruri frumoase si avea multi bani. iar oamenii isi provoaca deseori nenorocirile prin glumele lor. În doar cativa ani ea fu aproape ruinata. O idee justa a fost substituita unei idei false. Ea era epuizata. descurajata si imi spuse ca nu mai avea decat 8 dolari. altfel nu ar fi cu putinta ca experientele de viata sa fie atat de DEPARTE. Astfel.Si. Iisus Hristos a afirmat ca cuvintele noastre joaca un rol capital in Jocul Vietii. prin cuvintele tale te vei condamna. Eu i-am raspuns: 'Este perfect.. deoarece chiar nu am vazut om atent la incarcatura de responsabilitate pe care acest nivel al crearii inconstiente de realitati. imprimand in subconstientul sau imaginea mediocritatii si a saraciei. Legea este cu doua taisuri.' Multi oameni au fost cauza dezastrului din viata lor. in raport cu planul Divin! Din fericire. Subconstientul nu are simtul umorului. si o situatie nefericita poate fi transformata intr-o situatie avantajoasa.'Prin cuvintele tale te vei salva. in consecinta. . pentru prosperitate. o doamna ma intreba antr-o zi de ce viata ei a devenit saraca si mediocra.as vrea sa traiesc antr-un cufar!' Ea adauga: 'Azi acest lucru s-a andeplinit'. am aflat ca ea obosise sa-si conduca gospodaria si repeta neancetat: 'M-am saturat de toate aceste lucruri . O consultanta veni la mine.Rog ca aceste doua exemple sa va impresioneze suficient de adanc! Ele se regasesc in experienta fiecaruia dintre voi.Este bine ca reia subiectul. nici sacrificiu. ce trebuie sa fac?' 5 . noi ii vom binecuvanta si ii vom multiplica. asa cum Iisus Hristos a inmultit painile si pestii'. Cuvantul ei provocase aceasta situatie. sa si-o si asume. glumea mereu spunand ca 'se pregateste sa intre in ospiciu'. intr-o zi calda de vara pentru a-mi cere un 'tratament' (in metafizica 'a trata' inseamna a se supune actiunii rugaciunii). Cercetand. de a vindeca si de a prospera. abatuta. nu va rezulta nici pierdere.

6 . Aceasta doamna reflecta: 'Nu stiu .' Dar eu i-am spus: 'Du-te acasa . ea primi mai multe mii de dolari. sau un loc anume?' Intuitia vine din interior . ea sa-si atraga in mod irezistibil tot ce ii apartine prin drept Divin. tocmai pentru a asigura ciclul iluzie/deziluzie. De atunci.decat prin foarte multa stradanie si cu mare cheltuiala de energie/viata.Aici. intentie a fost inlocuit cudorinta. Abundenta exista intotdeauna in calea ta. pe care toti ar trebui sa-l avem ca si polaritate in fiinta noastra.si. Dorintele manipurei chiar NU AU VOIE SA SE IMPLINEASCA. ea reintalni pe o veche prietena a familiei.'. adica a fi invatat din interior. Ea pleca imediat. Prin intermediul acesteia. ti-ai facut temele la scoala pamant... Daca insa suntem debalansati catre electric foarte mult. mai pe larg. in care doar putem avea pretentia ca mai stim ce este a avea o intuitie. al receptivitatii de tip inn. in orice caz. si am pronuntat pentru ea cuvantul urmator: 'Spirit Infinit. Cateva zile mai tarziu.' Familia sa se gasea intr-un oras indepartat si nu era bogata.. gaseste de lucru si castiga bani. si anume ca este un prerogativ al magneticului.' Si i-am recomandat sa repete aceasta fara incetare. dar ea nu se poate manifesta decat prin dorinta. ea mi-a spus adeseori: 'Povestiti tuturor despre doamna care a venit sa va vada doar cu 8 dolari in buzunar si cu o intuitie!'. verbele a face si a avea ne duc intr-o vesnica stare de neliniste vibratorie. . am exact atatia bani cat costa drumul cu autocarul.Urmeaza-ti intuitia! Te atrage ceva. ca fiecare sa inteleaga ca ALINIEREA este confirmarea faptului ca AI INTELES. intr-un mod miraculos.anseamna a vedea din interior. eu despre intuitie as adauga ce ea nu spune. Greseala cred ca se regaseste si in "the secret" si va rog luati-o doar ca pe o greseala.. intelectul pareau sa spuna: 'Ramai la New York.mi se pare ca ar trebui sa merg la familia mea.nu ignora intuitia!'. intr-un alt capitol. deschide calea spre marea abundenta pentru doamna X.. ratiunea. Intuitia este ghidul infailibil al omului si voi vorbi despre legile ei.. al femininului. doar prin renuntarea la nivelul dorinta personala/manipura. credinta sau cuvantul spus. poate din traducere sau chiar din autoare. facand aceasta vizita.

si pentru ca trebuia sa primesc un trandafir. comanda-Mi!'. timp de o clipa. adica Dumnezeu. Suntem adesea uimiti cand o dorinta ne este brusc indeplinita. MENIRE in cadrul intregului. pare logic si de bun simt sa ai INCREDERE ca acest mare INTREG. superinteligenta LUI. doar indoiala sau teama. si NU DE DAT CU CIOCANUL!! 'Cereti si veti primi. si ca esti unic tocmai prin recunoasterea unicitatii tale. ti-am trimis crini!' Florarul confundase comanda ei cu alta. .. CONSTIENT FIIND. A doua zi ii multumii prietenei care mi-l oferise. Cine ar fi atat de tampit sa STRANGULEZE. INFOENERGIILE MENITE DE A FACE FUNCTIONAL un propriu subansamblu? E ca si cand tu nu ai gasi cu cale sa faci ceva mai bun trupului tau decat sa strangi o sarma in jurul genunchiului tau si sa mai ai si pretentia ca esti destept. bateti si vi se va deschide!'. inainte de Pasti. Nimic nu se interpune intre om. depus la usa mea.prin asta va rog intelegeti EXACT CE ANUME ESTE DE FACUT!!! dupa cum vedeti e vorba doar de initiativa. este intotdeauna gata sa indeplineasca dorintele mai mari sau mai mici ale oamenilor. de constienta.7) Si in Sfanta Scriptura citim: 'În ceea ce priveste lucrarea mainilor Mele. cautati si veti gasi. Orice dorinta exprimata sau neexprimata este o cerere. Asa vezi tu ca functioneaza Creeatorul? 7 . In ziua de Pasti.ABSOLUT. INDOIALA SI TEAMA PUTETI SPUNE CA "INCHID CERURILE" DEASUPRA VOASTRA! Eu vad increderea.. imi sosi un trandafir superb. CA ROL SI FUNCTIE. Ea exclama: 'Dar nu ti-am trimis trandafiri. ca pe o dovada de constienta si va explic: DACA ai devenit constient ca esti doar o parte dintr-un INTREG. cel mai inalt ideal al lui si fiecare dorinta a inimii sale. si-mi adusese trandafirul numai pentru ca eu pusesem in actiune Legea. l-am vazut in minte.Iisus Hristos a indicat clar ca omul trebuie sa faca primul pas. Intr-un an. spunandu-i ca era exact ceea ce-mi doream.. vazand trandafiri frumosi in vitrinele florariilor... matematic. mi-am dorit sa primesc unul si. poate fi luata ca garant in prosperitatea ta/SA. Spiritul Infinit. (Matei 7.

E ca si cand te-ai da dezamagit ca nu se face masaj la restaurant. .. care nu este al tau prin drept divin.. nu tu lui !!) intentiilor tale. Un timp ati incercat NEFIRESCUL. iar prin aceasta simpla acordare a atentiei (acolo unde e atentia ta.. TOATE DORINTELE SALE SE REALIZEAZA IMEDIAT... DOAR intelegand ASA. 8:26) Vedem deci. daca te opresti acolo vei beneficia exact de serviciile presupuse realitatii de la acel nivel. Salonul de masaj e LA ALTA FRECVENTA. . este coborarea nivelului de constientza in acea banda de frecventa specifica fenomenului respectiv. dupa care constienta va va face sa recunoasteti fiecare disfunctia pe care ati perpetua-o si veti renunta.as reformula astfel: cand are intentia creeatoare limpede. Teama de orice. ETAJ. unul avand o menire si altul o cu totul alta si asa cum o celula din genunchi nu poate ea alege o alta destinatie/functie.va rog insistati meditand intens pe aceste idei. Singurul dusman al omului e teama (de saracie. functie de calitatea si puritatea. deoarece chiar aici e punctul nevralgic al experientelor voastre limitative. precum si felul in care teama trebuie sa fie stearsa din constient. acela esti!) tu NU AI CUM SA NU BENEFICIEZI EXACT de acel fenomen. Daca ceri unui partener. om cu credinta slaba?' (Matei.. ca trebuie sa inlocuim teama cu credinta. de pierderi). caci teama nu este decat credinta inversata: este credinta in rau in loc de credinta in bine.. adica orice sentiment de nesiguranta pe orice plan. NIVEL. matematica creatiei va devine limpede si va trebui sa recunoasteti in final ca NU AU CUM SA EXISTE GANDURI SI EMOTII RAZLETE IN ACEASTA INTELEGERE.CIND OMUL STIE SA DOREASCA CU CURAJ. de esec. Intr-un capitol urmator voi explica mai complet ratiunea stiintifica a acestui fapt. 8 .aici traducerea chiar pare total aiurea. nici nu poate emite pretentia sa-i fie alaturi o celula din configuratia urechii. de boala. Ai fi absurd sa ceri sa ti se faca un masaj. alinierea intentiei lui cu intentia Planului Divin. tot ceea ce el si-a propus se materializeaza. Daca esti intr-un lift intr-o mare cladire si stii ca la nu stiu care nivel exista un restaurant.. Iisus Hristos a spus: 'De ce ti-e teama. mi se pare si firesc sa iti arete degetul din mijloc: voi amandoi ati ales sa experimentati jocul vietii in inconstienta. sa fie ALINIAT (desigur el tie.

sa-i dai ordine corecte. vechiul disc al subconstientului. aici nu o intelegeti dual ci: prin bine vrea sa spuna o aliniere si prin rau o opunere egotica.. facand loc manifestarii armoniei din planul divin. Sa spargem. Toate acestea se intorc in neant. Fiecare cuvant se graveaza in subconstient si se realizeaza in detalii surprinzatoare. aparent absurda mintii. Scopul 'Jocului Vietii' este de a vedea clar Binele si de a sterge din minte toate imaginile raului. in consecinta. a carui voce se inregistreaza pe disc.convingerea ferma sau increderea nelimitata. Daca tuseste sau ezita. probabil. DA. nebuneasca. Spune-ti cu voce tare.. numai Binele se va manifesta.. discul inregistreaza tot. dau gust pe limba experientei de bine/rau. ea este magica. el are acum convingerea ferma ca numai Binele va intra in viata lui si.. Este exact ca pentru un cantaret. altfel se chiama ca vrei sa-i ceri dovezi Creatorului ca El chiar exista.la ea.. cu putere si convingere. Acum eu gravez noi discuri prin puterea lui Hristos. care reusise exceptional.Iluzia liberului arbitru specifica inconstientei dispare. benzile magnetice sunt discuri.' Aceste cuvinte frapara in mod absolut subconstientul. deci. Acesta este servitorul credincios al omului... imi povesti ca stersese brusc orice teama din constiinta sa pentru ca citise intr-o zi un anunt cu litere mari conceput astfel: 'De ce va nelinistiti? Aceasta nu se va antampla. abia aceea creeaza in ADEVAR. discurile vietii noastre pe care nu vrem sa le pastram si sa facem altele mai noi si mai frumoase! . Unii denumesc asta PREDARE. care DA. 9 .si nu functioneaza asa ceva. Aceasta se obtine imprimand in subconstient realizarea Binelui.! In capitolul urmator voi trata despre diferitele metode prin care se poate impresiona subconstientul... Un om stralucit. caci toate aceste ganduri false au iesit din imaginatie.. dar trebuie sa ai grija de el. Ea e absolut necesar SA PRECEADA manifestarii. niciodata.. cuvintele sunt putin altele. toti spun acelasi lucru. Omul are constant langa el un martor atent: subconstientul lui. aceste cuvinte: 'Sparg si demolez (prin cuvantul meu) tot ceea ce (in subconstientul meu) este fals.

pe diavol l-au creat.. de ce este atat de tare sustinuta inca prin atatea resurse energetice de absolut toate tipurile?. Acestea sunt: 'sanatatea. un circ 10 . eu zic ca erati mai puri.' (Proverbe. 'Moartea si Viata sunt in puterea cuvantului...Nu inteleg de ce a fost nevoie de asa o experienta. cu fricile voastre nu ati patit la fel? Despre "boala" ati auzit la un anumit moment.Numai ca asa cum bau bau nu exista.cred ca aproape jumatate din totalul resurselor energetice planetare. Cel care nu cunoaste puterea cuvantului este in urma timpului sau...dar. desigur) si nici nu se teme de el.oare voi.. Pana copilul nu e amenintat cu Bau bau el nici nu stie ca exista (cuvantul.In ciuda faptului ca EA. Dar daca vrea sa ma convinga pe mine ca sunt OBLIGAT sa imi duc liftul la un etaj unde PE MINE NU MA INTERESEAZA NIMIC DIN CE SE VINDE ACOLO. jocul complet. nici boala nu exista. atunci ma vad obligat sa ii spun ca eu NU SUNT TAMPIT! Imi vantura salvari care lasa urme in urechile mele.. sunt actualmente destinate pastrarii REALITATII EXPERIENTIALE NUMITA BOALA.... NU EXISTA ! Daca cineva o doreste chiar ca experienta proprie si PERSONALA. Pana nu ati auzit. cui a folosit (desigur intrebare retorica!).apoi ia cunostiinta si abia apoi i se spune ce ar putea insemna si apoi se teme. iar cu boala au fost si mai "generosi".. si expresia perfecta a Fiintei mele. cruci de toate culorile. imi umplu capul cu avertismente pe pachete de tigari produse tot de ei...ce este campania asta pentru ceva CE CHIAR NU EXISTA? Puterea de creatie a Cuvantului? Ministere si ministrii. pe bau bau chiar nimeni nu s-a ambitionat sa-l si creeze. ce-i drept. dragostea... 18:21) . care poate fi experimentata in vis sau stari de mica transcendenta.. mai CONSTIENTI IN ADEVAR ! Mintea va zice ca erati inconstienti. bogatia.CUVANTUL !!! el desigur are frecventa lui de manifestare si in mod CERT are mare forta de creatie. la fel despre orice. fiind acum o "realitate" in astral. de orice tip...care este in mine. nici diavol nu exista. eu ii doresc succes. ma tot atentioneaza cu afise si promotii.' Iata cvadratura vietii. ma ameninta cu virusi si vaccinuri. au cotizat multi cu fricile lor si deci cu energia lor si au reusit sa faca din ele realitati experientiale de tip 3D. Intr-un capitol urmator voi arata cum OMUL POATE MODIFICA CONDITIILE VIETII SALE SCHIMBIND CUVINTELE. pur si simplu.

are forta mare de creatie. alcatuite preponderent din vocale si cuvinte grele. in special de cei ce urmaresc asa numita arta a persuasiunii. si mai are o proprietate periculoasa: traiesti senzatia ca. alcatuit din sunete.. cuvantul are si acea putere ascunsa. Deci. care si ea creeaza. Ceea ce nu trebuie uitat insa NICIODATA este ca cuvantul omului este nascut SUB FRECVENTA MINTII. in care consoanele sunt multe. deci nivelul vibrator al puterii lui nu este mai sus decat cel al mintii care l-a produs. are nevoie de energie. indiferent de incoerenta. uda-le pe toate. cuvinte cu muzicalitate si cuvinte dure. Daca cu cuvintele vi se spune sa fiti atenti cum va jucati. deci e foarte limitat. in sensul lui biblic.. pentru a exista in manifestare. Ca atare GANDUL are deja o forta de a crea superioara.Acest nivel insa ne scapa intotdeauna.. dar de evolutia uneia teme-te! Si intr-un caz si in altul. Oratorii le-au fost inaintasi. dar nici nu poate fi comparata cu forta gandului. aceasta este viteza gandului. Daca ne intoarcem la CUVANT. deoarece el este privat -absolut falsa ideea. desi cine stie importanta mantrelor nu ii este greu sa inteleaga ceea ce eu spun. care de fapt este cu adevarat acel Cuvant. eu imi permit chiar sa va "sperii" de ceea ce emanati in fiece clipa in univers si care niciodata NU 11 . si basmele nu uitau sa ne-o aminteasca. Inclusiv pretentia iubirii. Nenutrita ea moare. Sunt cuvinte usoare. uda doar 49 si pe una uit-o mereu! Mai mult. Cuvantul este mic copil al gandului si da.. ca o mantra.nemaivazut pentru un gest atat de simplu: de ce as opri liftul la o frecventa care PE MINE NU MA INTERESEAZA? O realitate.iti poti permite sa gandesti orice si oricum. aceea va fi condamnata. Deci. caci e in "regatul tau" si nu ti-l stie nimeni. uita de ea! Aici e valabil pentru orice fel de realitate experientiala. Cu alte cuvinte.Cuvantul fiind material are nevoie de mediu de propagare. iar ca sa existe in realitatea ta. Gandul insa are mediul de propagare asigurat de frecventa sa si de chiar substanta creatiei. reci. ca orice altceva. ca o realitate sa nu mai existe. e SUFICIENT sa o scoti din campul constiintei tale. ea are nevoie de energia ATENTIEI TALE ! Daca ai 50 de ghivece cu flori. studiat in ultima vreme destul de bine. oricare. Daca este sa vorbim de o viteza absoluta. Un alt nivel la care cuvintul creeaza este cel psihologic. vom vedea ca cuvantul omului contine si sunetul.

omul trebuie sa aiba o credinta TOTALA in cuvantul spus. . Cel Atotputernic va fi apararea ta si nu vei duce lipsa de aur. As preciza ca prin prosperitate se denumeste intregul raport al individualitatii cu experienta sa in plan. Stim acum ca cuvintele si gandurile au o putere vibratorie uriasa care. Unii s-au tot straduit sa introduca gandirea pozitiva. este foarte periculoasa. ele sunt cele mai puternice insa: este creatia in IUBIRE si desigur INTENTIA CREATOARE CONSTIENTA.' Unul dintre cele mai importante mesaje ale Bibliei transmise omului este acela ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL sau si ca. OMUL POATE SA FACA SA RASARA TOT CEEA CE-I APARTINE PRIN DREPT DIVIN. Ultimele doua nivele ale creatiei nu le mai dezvolt aici. modeleaza corpul si faptele.RAMANE FARA RASPUNS.absolut corect. PRIN CUVINTUL SAU. ca si calitate: sanatate. ca doar sunt polaritati ale lumii duale. impinsa doar in spate. chiar si gandul e mic copil ca putere de creatie fata de sentimente. CAPITOLUL II LEGEA PROSPERITATII 'Da.. modeleaza TOTUL. cata vreme ele sunt sponsorizate de frica si nu de IUBIRE. chiar daca sunt partial doar explicate. pentru aceasta. Isaiia spune: 'Cuvantul meu nu se antoarce la mine fara efect. Partial si aceasta carte cultiva gandirea pozitiva.. dar in realitate se bazeaza pe cele mai inalte adevaruri. sub frecventa mintii. parca ea nu ar veni la pachet cu cea negativa. in experienta proprie cel putin. bucurie in toate aspectele 12 . Si parsivenia este mult mai mare in cazul sentimentelor. fara sa fi executat vointa mea si fara sa fi indeplinit scopurile mele'. bani. Imaterialitatea gandului este cea care. fara incetare. Insa fiti linistiti. Dar. pentru o vreme. prin faptul ca sunteti inconstienti.

. pentru ca ea sa primeasca acei bani in momentul oportun si intr-un mod convenabil. 'Draga mea. o credinta care conteaza pe aceasta suma in ziua de luni. cand a sunat cineva la usa. 'Vorbiram aproximativ o ora si. sa se intoarca! Eu doresc sa-l vad.' El tocmai dadea coltul strazii cand auzi vocea bonei. O consultanta a venit antr-o zi sa ma vada.. si Dumnezeu nu intarzie niciodata. i-am afirmat: 'Nu este momentul sa economisesti. in momentul plecarii.. si se intoarse. 'cel care poarta o barba mare.asa numitei vieti. ea era intr-o stare de neliniste extrema si mi-a spus ca la 15 ale lunii urma sa fie urmarita pentru o suma importanta. Eu i-am spus: 'Azi este sambata. nu vei fi deci urmarita de fisc. Si am spus cuvantul! Am multumit. alba'.'. Eu i-am explicat ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL si ca ACEST IZVOR EXISTA PENTRU ORICE FEL DE CERERE FORMULATA. 'Nu. azi dimineata. deci un sentiment de siguranta. iti voi da trei mii de dolari la 1 ale lunii. actioneaza ca si cand ai fi primit banii pe care contai.' 'Nu am indraznit sa-i spun ca 13 . Apoi i-am spus ca trebuie sa aiba o credinta perfecta si sa actioneze conform acestei credinte. I-am cerut bonei: 'Sa nu lasi pe nimeni sa intre!' Ea se uita pe fereastra si imi spuse ca era varul meu. à propos. Comanda un dejun ales. Rolul tau este sa actionezi ca si cand ai fibogata si sa dai dovada de o vointa perfecta. credinta si constientizare. facuta spre linistire. esti Divin protejata. ea imi telefona. el ma intreba: 'A. Sentimentul deci are forta de creatie superioara ! 'TOT CEEA CE CERETI RUGINDU-VA. Seara. Ziua de 15 sosi si inca nu primise banii. s-a produs un miracol! Eram in salon. foarte emotionata. eliminand teama care ziceam ca "va inchide cerurile". i-am raspuns.. pentru a-mi cere sa stau cu ea pana la sosirea banilor. CREDETI CA ATI PRIMIT DEJA!' A doua zi ea ma chema din nou. Ea nu vedea nici un mijloc sa-si procure acea suma si era disperata.aceasta este o indrumare de CEA MAI MARE INSEMNATATE ! Ea trimite la a-ti crea constient o STARE.'. 'Atunci striga-l. draga mea. Intalnind-o la restaurant. in ce stadiu sunt finantele tale?' I-am marturisit ca aveam nevoie de bani si mi-a spus: 'Ei bine.singura atitudine CORECTA.' Ea ma ruga sa dejunam ampreuna pentru a-i da curaj.

cei trei imparati..sapati in aceasta vale santuri. varul ei o chema si ii spuse: 'Treci pe la mine pe la birou acum. ar fi trebuit sa se vada deja platindu-si datoria. 14 . dimineata.. de nezdruncinat.' In aceeasi dupa-amiaza. dimineata. neutralizand astfel cuvantul meu.deci IAR incredere ABSOLUTA.ca raspuns. il consultara pe profetul Elisei. banii erau in contul ei. in perfectiunea Creatiei. Un domn a venit sa-mi ceara sa spun cuvantul pentru a fi anulata o anumita datorie.' A doua zi. nu sa cersesti ceva.. Daca ceri succesul. actiunii rugaciunii.! Avem o minunata ilustrare a acestui fapt in Biblie. deoarece vei primi doar cersitul.' OMUL TREBUIE SA SE PREGATEASCA SA PRIMEASCA CEEA CE A CERUT 'CHIAR SI ATUNCI CIND NU ARE NICI CEL MAI MIC SEMN'.deci sentimentul trebuie sa fie IN ACORD si nu sa contrazica intentia/dorinta ta. Ce trebuie sa fac? Nu voi primi acesti bani decat pe 1 ale lunii si mie imi trebuie maine. mereu. dar te pregatesti pentru esec (adica ai andoieli asupra reusitei) vei obtine situatia pentru care te pregatesti. . voi si animalele voastre..... la banca. fara apa pentru oamenii lor si pentru cai. aceasta vale se va umple cu apa si veti bea toti. la Lipsa ta. El le comunica acest mesaj uimitor: 'Asa vorbi Dumnezeu . si iti voi da banii.. si ea putea sa semneze cecul atat de repede cat ii permitea emotia. cand. aflandu-se in desert. Eu imi dadui seama ca isi petrecea timpul gandindu-se la ceea ce i-ar spune celui caruia ii datora aceasta suma in cazul in care n-ar fi in stare sa-i plateasca. Nu veti vedea ploaie.) Si am adaugat: 'Spiritul nu actioneaza niciodata prea tarziu! MULTUMESC pentru ca ea a primit acesti bani in planul invizibil si ca acesta se va manifesta la timpul potrivit. .. Ori.eram urmarita pentru bani..' I-am raspuns ca voi continua sa 'tratez' (reamintesc ca in metafizica aceasta inseamna a supune o persoana sau o situatie..va rog INSISTENT sa remarcati exact ce inseamna rugaciunea CORECTA: sa MULTUMESTI pentru ceea ce deja ai primit. vant si totusi.Ea trebuie manifestata intotdeauna INAINTEA oricarei asteptari.

O mare demonstratie este in general precedata de ganduri obsedante.. vei fi obligata sa tii mobilele intr-un depozit. spunand: 'Ce pacat.DUPA CUM VEDETI SE PUNE UN ACCENT DEOSEBIT PE INCREDERE. Gandurile adverse de indoiala. nu este usor (pentru multi oameni). poate ca. care-i fu atribuit. deci. Cuverturile fusesera un act de credinta. nu vei gasi apartamentul si nu vei sti ce sa faci cu ele !' Ea isi raspunse rapid: 'Voi sapa santurile mele' cumparand aceste cuverturi!'.O doamna dorea sa gaseasca un apartament in perioada in care era penurie de locuinte la New York. Ea stia ca FIECARE CERERE VA FI INDEPLINITA. pomenita si in the secret si a multumi reconfirma increderea nestramutata ca deja s-a implinit intentia ta. Acest lucru este 15 . de teama. (Citeste 2. Doar asa devii cocreator constient! OMUL NU POATE OBTINE DECIT CEEA CE EL SE VEDE DEJA PRIMIND. se nasc in subconstient. si ca mai toti este perfect constienta de dificultatile pe care subconstientul le tot scoate la inaintare. pentru a primi acest apartament: actiona ca si cand l-ar fi avut deja si gasi unul in mod miraculos. ca si autorii bibliei. cand va doriti "libertate". A te pune in rezonanta cu lucrurile spirituale. cand ispita gandirii negative ii sugera: 'Nu le cumpara. Se pregati.. la urma urmei. Asa se explica de ce 'este mai intuneric inainte de rasarit'. Eu voi raspunde'. era majora. . EU SUNT SUB PROTECTIE DIVINA si voi avea apartamentul!' Ea pronunta 'cuvantul': 'Spirit Infinit. Declarand Supremele Adevaruri Spirituale. Aceasta inseamna ca fiecare dar. amintiti-va ca este singura libertate in ADEVAR! in planul spiritual si fiind 'una cu Dumnezeu'. bun si perfect asteapta ca omul sa-l recunoasca. caci el ii apartine deja.. Este momentul sa faci frecvente afirmatii. deschide calea spre apartamentul care-mi convine!'. Sunt 'armatele de straini' care trebuie puse pe fuga. lansezi o sfidare vechilor idei infipte adanc in subconstient si se arata eroarea care trebuie eliminata.. sa te bucuri si sa multumesti pentru ceea ce ai primit deja. Imparatii: 3).. deoarece fiind spiritual libera. Inutil sa va amintesc ca santurile sapate de cei trei regi in desert s-au umplut pana la debordare. 'Inainte de a Ma chema. de altfel! A te bucura inseamna cuplarea emotiei creatoare. si sa locuiesti la hotel!' Dar ea raspunse: 'NU FITI INGRIJORATI PENTRU MINE. Copiii Israelului au avut certitudinea ca vor poseda toate pamanturile pe care le vor vedea. Parea imposibil si prietenii ei ii ampartasira nelinistea. Avea intentia sa-si cumpere cuverturi noi. desi mai existau vreo doua sute de cereri pentru el.

ca instrument al creatiei constiente.ACEST PASAJ ESTE FOARTE UTIL SA FIE BINE RETINUT! In el sunt continute cele mai adanci adevaruri metafizice. CEL CARE CUNOASTE LEGEA SPIRITUALA NU ESTE TULBURATDE APARENTE si se bucura chiar atunci . era populat de uriasi care le dadeau impresia unor lacuste. inregistrate in Spiritul Divin (supraconstientul omului). la infinit! Acesta este un punct cheie al intelegerii acestei carti. Copiii Israelului. Adica persista sa vada adevarul si sa multumeasca pentru tot ceea ce este deja indeplinit. . chiar in momentul unei demonstratii stralucite. caci. adica lucrurile asa cum sunt ele in realitate: perfecte si complete in Spiritul Divin.va rog insistent sa intelegeti FOARTE BINE ACEST ASPECT: maya.. adeseori. sa poti crede pe de-a intregul in ea cu convingere si trebuie sa ii dai energia atentiei tale. Astfel. ajunsi in Pamantul Fagaduintei.. mereu are darul sa ne insele cu "aparente perceptuale". de un camin. spuneau ei. Ea trebuie sa fie coerenta. ridicati ochii si priviti campurile.deci foarte importanta viziunea. Totusi.. sunt deja gata pentru recoltare!'.. Toate acestea sunt idei perfecte si desavarsite. dar nici sa o uiti sau sa o tot schimbi! Ori. de fapt a ADEVARULUI !!! cand este in 'captivitate'. de facultatea de a se exprima perfect.Orice opera de anvergura si orice lucru care s-a realizat puternic s-a manifestat mai intai in viziune. Iisus Hristos a dat in acest sens un minunat exemplu. asta este si menirea lor. de prosperitate.. Viziunea Sa clara strabatea lumea materiei si El vedea perfect lumea celei de-a 4-a dimensiuni. iluzia. nu indrazneau sa paseasca. de a te pacali ca tu esti efect si nu cauza! Este absolut necesar sa ai intens CONVINGEREA ca asa doar pare si ca tu nu te vei lasa pacalit iar. fie ca este vorba de o sanatate perfecta. nu insistent spun eu. deci se explica destul de limpede cum anume functioneaza creatia 16 . Omul nu poseda decat ceea ce exista deja in viziunea sa mintala. pe care omul trebuie sa le manifeste prin el insusi. Este o experienta comuna tuturor oamenilor. pentru ceea ce a primit deja . El a declarat discipolilor Sai: 'Spuneti ca mai sunt 4 luni pana la recolta? Iata ce va spun. omul trebuie sa mentina constant viziunea scopului calatoriei sale si sa ceara manifestarea a aceea ce a primit deja. apar esecul si descurajarea... de prieteni.adevarat pentru fiecare. Ele chiar par foarte evidente. de dragoste.

in orice caz. El avea nevoie de cineva pentru a-l ajuta sa mentina viziunea perfecta.'. ACUM ! De exemplu. Asa trebuie sa facem unii pentru altii. Iata cum am facut: 'Prin dragoste sunteti identificat cu Spiritul tuturor celor care sunt in aceasta banca. ACESTA LE VA FI ACORDAT DE TATAL MEU CARE ESTE IN CERURI.'. Iisus Hristos cunostea acest Adevar. niciodata nu voi mai avea indoieli asupra Adevarului. Este util sa va scimbe constienta. El mi-a raspuns: 'Toate acestea sunt magnifice cand va ascult. si eu voi 'trata'. ei nu vor sa stie de nimic. si n-am mai auzit vorbinduse despre el timp de o saptamana. L-am revazut pe acest domn cateva saptamani mai tarziu. Eu i-am spus: 'Presupun ca v-ati infuriat la banca. Fie ca ideea divina sa reuseasca in aceasta situatie!'. dar dupa ce ies de aici va fi angoasant.la acest nivel. Intorceti-va la banca. disperat. Ii trebuiau neaparat. El exclama: 'La ce va ganditi? Este imposibil! . banca se inchide la 12 si trenul meu nu soseste acolo inainte de 10. ati avut timpul necesar pentru a lua banii. Singur esti prea 17 . In asemenea ocazie. atat de invocat de voi toti! Maine este sambata. Am intrat linistit si am spus: 'Am venit pentru imprumut'. am adaugat.stapanirea emotionalului. Iata ce-mi scria: 'Aveati dreptate! Am putut sa imprumut bani. Este prea tarziu! Eu i-am raspuns: 'Dumnezeu nu Se ingrijoreaza in privinta timpului! Nu este niciodata prea tarziu pentru El! Cu El. el veni sa ma vada. Locuia antr-un oras indepartat.'. Se apropia termenul si. intr-un timp scurt. termenul expira maine si. dar Il cunosc bine pe Dumnezeu. PUTETI SA STAPINITI ORICE SITUATIE DACA STITI SA VA STAPINITI VOI INSIVA. cand a spus: 'DACA DOI DINTRE VOI SE INTELEG PE PAMINT ASUPRA UNUI LUCRU. sosi o scrisoare. Nimeni nu voia sa-i incredinteze capital. un om a venit sa-mi ceara sa-l 'tratez' pentru a reusi in afaceri. si l-am antrebat : 'Ce s-a intamplat? In orice caz. eu nu am ajuns la banca decat la 12 fara un sfert. si mi s-a aprobat fara obiectii'. orice este posibil!'. Apoi. Si am adaugat: 'Nu ma pricep la afaceri. iar banca refuzase categoric orice imprumut.000 $ . El mi-a raspuns: 'Trenul meu a avut intarziere. in plus. Era ultimul sfert de ora care i-a fost acordat si Spiritul Infinit n-a intarziat..'. acest om nu ar fi fost capabil niciodata sa faca singur demonstratia. pierzandu-va astfel fortele. 50. sau despre orice ce imi veti spune!'.

mai avansati spiritual. cu tarie. Fiica sa spunea: 'Eu prind intotdeauna autobuzul. Prietenul. Pleaca exact atunci cand sosesc eu.'. si asta cu tarie.'. Aceasta este puterea viziunii. nu trebuie sa eziti sa ceri ajutor atunci cand te simti fara putere.. Este infinit mai usor sa faci o demonstratie pentru altcineva decat pentru tine insuti! Prin urmare. Si asa. timp de mai multi ani. nu are slabiciune.. Potcoava calului sau parul de elefant nu au prin ele insele nici o putere. Soseste in clipa in care sosesc eu. care atrage sansa. pentru ca cel implicat emotional este foarte lesne sa isi piarda increderea. dar cuvantul si credinta care afirma ca ele poarta noroc creeaza in subconstient o stare de optimism. Se intampla frecvent ca un barbat sa datoreze reusita lui sotiei. una pentru esec. Prin cuvantul sau. vindecatorul vede clar succesul. omul isi creeaza lui insusi legi. surorii sau unui prieten care credeau in el si care. Un observator puternic al vietii a spus intr-o zi: 'Nici un om nu poate esua daca o singura persoana din lumea asta crede in reusita lui!'. au stiut sa mentina viziunea modelului perfect. Am cunoscut pe cineva care spunea: 'Pierd mereu autobuzul.absorbit de propriile afaceri si devii prada indoielii si temerilor. .Puterea cuvantului CAPITOLUL III -PUTEREA CUVINTULUI 'Prin cuvintele tale te vei salva. Este de ajuns sa supraveghezi reactiile cauzate de cuvintele tale. pentru ca nu este el in cauza. prin cuvintele tale te vei condamna. cunosc o lege superioara. 'Cel care cunoaste puterea cuvantului este intotdeauna atent la ceea ce spune in conversatie. cealalta pentru reusita. Aceasta se explica astfel: nu poti 18 . sanatatea. sau prosperitatea. pentru a sti ca ele nu se intorc la tine fara efect. Capitolul III .inca un adevar FOARTE UTIL DE RETINUT: utilitatea de a sustine viziunea in doi. Iata explicatia psihologica a superstitiilor. Totusi. am observat ca aceasta este fara efect pentru oamenii care. Fiecare stabilise o lege pentru sine.

simbolistica de tot felul. puterea lor este Dumnezeu din ele. Si. In ceea ce ma priveste. Prin urmare. trebuie sa recunosc ca a trecut catva timp pana cand m-am debarasat de ideea ca un anumit lucru trebuie sa-mi aduca intotdeauna o deziluzie. in starea in care se gasea era singurul lucru care putea sa-i impresioneze constientul. nu exista deziluzie si acest lucru imi anunta o surpriza. ci trebuie sa indepartezi imaginile 'decupate'. invariabil urma o deceptie. Asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam toate ornamentele 'porte-bonheur'. Ea era sigura ca Dumnezeu ii trimisese acea potcoava pentru a-i intari curajul.. Mi-am dat seama ca singurul mijloc de a aduce o schimbare (in subconstientul meu) era sa afirm: 'Nu exista doua forte. O singura forta asta inseamna. 'Ah.'. El este Unica Putere. adica de a neutraliza erorile sale. Tin sa subliniez ca cei doi oameni despre care am vorbit nu credeau decat in maimute.. si totul merse din nou cat se poate de bine. brusc. eram cu o prietena foarte nefericita.. Deindata am remarcat o schimbare si mi se intamplara multe lucruri placute. inteleg: v-ati pus credinta in maimutica si nu in Dumnezeu! Debarasati-va de maimutica si apelati la Legea iertarii! Caci omul are puterea de a ierta. ei achizitionasera o maimutica 'porte-bonheur'. Nimic nu trebuie interpus sa mijloceasca relatia voastra constienta cu Sinele vostru Superior! Intotdeauna identificarea ta cu El este cea mai de dorit! "Eu cu Tatal Una suntem" semnifica CONSTIENTE exact aceasta identificare si este dovada CELEI MAI INALTE ! Doi dintre elevii mei avusesera mari succese in afaceri mai multe luni la rand. Ea fu imediat plina de bucurie si speranta..renuntarea la perceptiile duale sunt o buna decizie. cand.va rog atentie multa la ce investiti si cum va pacaliti singuri cu gesturi si insemne aparent nevinovate: amulete. Speranta sa se transforma in credinta si apoi ea facu o splendida demonstatie. care gasi o potcoava pe cand traversa strada.nu? 19 . totul se inrautati. le-am spus.. in loc sa faca afirmatiile lor pentru reusita si sa se lase in Voia lui Dumnezeu pentru succesul si prosperitatea lor. ci doar una singura: Dumnezeu. Intr-o zi. doar ca trebuie sa recunoastem ca ele singure nu inseamna nimic. intradevar. talismane. Daca acest lucru aparea.' Ei se hotarara sa indeparteze maimutica. iar obiectul nu serveste decat la procurarea unui sentiment de optimism. in timp ce prietena mea a recunoscut Puterea superioara.. Noi ancercaram sa analizam situatia si descoperiram ca.sa te intorci in trecut.

Dar. Era un mare efort pentru ea. dar scara nu mai era acolo! Asa se intampla de cele mai multe ori: de indata ce ai decis sa nu mai tii seama de temeri. ca sa vorbim ca pe vremuri. Dat fiind ca Dumnezeu este Absolut. Asa se explica faptul ca teama a atras scara in drumul prietenei mele. Aceasta este legea non-rezistentei. Cand ne initiem an Adevar. Aceasta 'convorbire ca pe vremuri' inseamna o ora in timpul careia cinci sute pana la o mie de cuvinte distrugatoare vor fi pronuntate. decat atunci cand omul isi creeaza legi false. Cineva a spus ca curajul contine geniu si magie. dar o scara se afla in drumul ei. una dintre prietenele mele imi spune adeseori la telefon: 'Vino sa ma vezi.Una dintre prietenele mele declara ca nimic n-ar putea s-o decida sa treaca pe sub vreo scara.LEGEA ATRACTIEI SAU REZONANTEI ! De fapt este ACORDAREA PE FRECVENTA existentei unui anumit fenomen/aspect. Ea dorea sa-si deschida seiful. fortele invizibile lucreaza constant pentru cel care 'trage el insusi sforile'. 20 . pe care astfel ti-l aduci singur in constienta si deci in experienta. prietena mea merse la banca. despre vrute si nevrute. principalele subiecte de conversatie fiind pierderile.. nici realitate in rau. si ca nu exista nici putere.'. eu ii raspund: 'Nu. inseamna ca tu crezi in doua forte. Astfel. Din cauza fortei invizibile a cuvantului. iar curajul a facut-o sa dispara. cuvintele mele ii rasunara an urechi si se hotara sa treaca pe sub scara aceea. fara s-o stie. ea batu in retragere. Dumnezeu. De exemplu.. ele vor fi indepartate. DISPARE DE LA SINE. Speriata. I-am spus: 'Daca ti-e frica. Putin timp dupa aceea. deoarece ani de zile fusese prizoniera acestei idei. treci pe sub prima scara pe care o intalnesti!'. rele. Ea reveni la subsol. esecurile si bolile. ajunsa in strada. (cei care vorbesc neincetat despre boala si-o atrag negresit) . Pentru a arata ca crezi intr-o singura forta. Era imposibil sa ajunga la seif fara sa treaca pe sub scara. orice am spune incepem sa ne atragem. Binele si raul. FACETI FATA FARA TEAMA UNEI SITUATII CARE PARE AMENINTATOARE SI VA VETI DA SEAMA CA EA NU MAI EXISTA. noi nu prea putem sa ne supraveghem cuvintele. care este asa de putin inteleasa. De aceea. nu poate sa existe o putere opusa Lui. lipsurile. unde se aflau seifurile.

In Psalmul XXIII citim: 'EL imi vindeca sufletul'. despre ceea ce vrem. am avut destule in viata mea! As fi multumita sa vorbesc intr-un limbaj nou. 'Eu si Tatal Ceresc suntem Unul. Daca un om doreste ghinion cuiva. DUMNEZEU SI OMUL SUNT O SINGURA FIINTA.' Aceasta inseamna ca OMul este unit cu EL in planul ideilor perfecte.trebuie vindecat prin idei juste. pentru a binecuvanta. Trebuie ca ele sa fie unite. CORPUL POATE FI REINTINERIT SI TRANS-FORMAT PRIN CUVINT SI PRINTR-O VIZIUNE CLARA. PENTRU VINDECAREA CORPULUI TREBUIE MAI INTII SA-TI VINDECI SUFLETUL.multumesc! Aceste convorbiri sunt prea costisitoare.Iata exact ce spuneam si eu mai sus despre boala! Metafizicianul stie ca orice boala are o corespondenta mentala si ca.adica sufletul . asa se va spune si despre el.. respectiv fiinta unificata. si ii sunt daruite puterea si 21 . si ceea ce doreste altora.iar este "Eu si Tatal una suntem".. Aceasta inseamna ca subconstientul . iar boala complet stearsa din constient. el isi doreste propriul succes si se ajuta pe sine. TREBUIE CA SUBCONSTIENTUL – ADICA SUFLETUL – SA FIE SALVAT DE GINDURILE NEGATIVE. 'Unirea mistica' este aceea dintre suflet si Spirit. este sigur ca si-l va atrage lui insusi.'. Ceea ce un om spune despre ceilalti. CIND SUBCONSTIENTUL ESTE PLIN DE IDEILE PERFECTE ALE SUPRACONSTIENTULUI. adica dintre subconstient si Supraconstient.' Un vechi dicton spune ca 'OMul spiritual nu foloseste cuvantul decat in trei scopuri: pentru a vindeca.. sau pentru a prospera... subconstient/supraconstient. mai curand decat despre ceea ce nu vrem. isi doreste lui insusi. Daca doreste sa ajute pe cineva sa reuseasca. el este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

mai uita-te odata! Toata calitatea de doi bani a experientei de pana ACUM. Aruncati tot... Ce s-a scris acolo timp de 40 de ani nu veti sterge si rescrie in doi. si nu avea alte resurse de trai. plina de 22 . . si doar scrieti acum unele noi. i se oferi un angajament avantajos si.sa fim seriosi. ADICA BUNAVOINTA. 'Va dau o noua porunca: IUBITI-VA unii pe altii!'.logic. Chiar fenomene absurde par a se petrece cand ati reusit asta.. Aceasta doamna era actrita si se temea ca va trebui sa renunte la cariera..renunta la a crede ca chiar TU ESTI EXCEPTIA. nu e deloc dificil..dominatia asupra tuturor lucrurilor create. Se poate spune ca orice boala si orice nenorocire sunt cauzate de incalcarea legii Iubirii. nu se termina niciodata. asupra corpului si afacerilor sale.. spuneti ca nimic din ce ati stiut nu e valabil. nici o sansa! Asa ceva oricum nu exista. asupra spiritului sau. O cunostinta suferea de mai multi ani de o teribila boala de piele. IN JOCUL VIETII IUBIREA. si bolnava era disperata.. mintea ta limitata a asigurat-o. Practic ABSOLUT NIMIC CE VOI NU AVETI INTERES. ori asta mi se pare sisific ca proces.FIINTA UNIFICATA. toti sunt evident prosti in minte si tu esti singurul destept. Medicii afirmasera ca este incurabila.nu? Eu va sfatuiesc un artificiu.. Presa ii consacra articole laudative si prietena mea. Admiteti ca SUNTETI PROSTI! Nu doare chiar atat cum va imaginati! Abia daca aveti acest curaj. fie ele benzi. NU VA MAI PATRUNDE NICICUM IN EXPERIENTA VOASTRA DE VIATA. ea avu un real succes. din capul locului. Multi spun de rescrierea subconstientului. Castigul calitatii experientei este imposibil nici macar de intuit din statutul mintii limitate. spre RADICALITATE. fie discuri. in seara premierei. nu? Vai ce dastept fusesi! Prin aceasta DECIZIE destul de simpla eu te invit sa scapi de subconstientul acela greu si plin. Cat vreti sa aparati un statut de omulet destept. cicluri aparent obiective cauza/efect nemaiavand loc.. se poate obtine foarte usor fiinta unificata. Faptul urmator este o dovada.va implor sa intelegeti importanta capitala si accesibilitatea simplaa acestui nivel de constienta. Totusi. CISTIGA PE TOATE PLANURILE.. incepeti sa deveniti inteligenti cu adevarat. Daca renuntati la emotionalul descentrat si la perceptii limitate.

deoarece gandurile nearmonioase formeaza in sange depuneri acide care se localizeaza in jurul articulatiilor. incat isi atrasese stridia daunatoare! Orice dezordine exterioara indica o dezordine mentala. bland. mai multe ore. un SENTIMENT bun. era incantata. Mi se parea ca sunt in sfarsit impacata cu mine insami.bucurie. a dorintei de a tot modifica ceea ce este. ea indeplinise Legea (deoarece Iubirea este indeplinirea Legii) si astfel. Eu am spus intr-o zi elevilor mei: 'Nu trebuie sa intrebati pe cineva 'ce aveti?'. mi-am dat seama ca boala mea de piele era complet vindecata!' Cerand sa exprime Iubirea. boala (care provenea dintrun resentiment ancorat in subconstient) a disparut. cald. FALS! Iubirea adevarata este o STARE de pace si echilbru. FIECARE BOALA ESTE CAUZATA DE O STARE DE SPIRIT REA. Iubirea nu este o zeama roz bombon si dulce!!! Din omenesc asa pare. stridia era inofensiva. am replicat eu. caci REFUZUL IERTARII OFENSELOR ESTE consecinta acestui refuz. Tumorile au drept cauza gelozia. Si multe alte rele le urmeaza. contractul i se desfacu. ci 'Aveti ceva ampotriva cuiva?'. tu ai otravit stridia! Ai ceva cu cineva?' Ea ami raspunse: 'Da. a treia zi. ura. cu lumea antreaga. . eu am vizitat pe o doamna care mi-a spus ca era bolnava pentru ca mancase o stridie rea. as spune. o ACCEPTARE a tot si orice exact asa cum ele par sa fie! Lipsa de carcoteala. 'EXTERIORUL 23 CORESPUNDE CAUZA CEA MAI FRECVENTA A BOLILOR. Scleroza arterelor si a ficatului precum si bolile de ochi sunt .va rog incercati sa retineti: in LEGE. cu aspect matematic.' Ea se certase cu 19 persoane si devenise atat de nearmonioasa. obtinuse rezilierea. a ranchiunei si fricilor face posibila STAREA DE IUBIRE !!! Impacarea. Intr-o zi. In noaptea aceea ea 'a lucrat' in liniste. nu ma lasa sa-l urasc pe acest om!'. cu acel om. si exclama cu voce tare: 'O! Doamne Dumnezeule. teama. bunavointa. etc. Lipsa de rezistenta. gelos pe succesul ei. Apoi mi-a marturisit: 'Am intrat antr-o liniste profunda. Prietena mea se simti cuprisa de amaraciune si ura. Am continuat sa lucrez astfel si in noptile urmatoare si. 'Nu. cu aproximativ 19 persoane. Un artist. refuzul de a ierta ofensele. A doua zi. Critica permanenta provoaca reumatisme. in acest sens.

invata sa trimita fiecaruia binecuvantari si ganduri bune si. EGOURILE ca ultim inamic al omului. si un concurent venise afirmand ca poseda o masina superioara: I-am zis: 'Mai intai trebuie sa inlaturi orice teama. El lucreaza cu el insusi. Adica: masina care trebuie va fi vanduta celui care are nevoie de ea.... BUNAVOINTA fata de Oameni!'. Foarte clar descris in "Viata Impersonala" acest proces necesar.oare? De aceea si zice in aliniatul urmator ca dusmanii sunt in interior: ai dus liftul la acea vibratie si obligatoriu se regasesc in tine... Ca sa fie si mai limpede: este acelasi fenomen de rezonanta. Pana atunci.. El vindea masini. OMul Iluminat se straduie sa se perfectioneze ajutandu-si aproapele. alegerea e a ta.. ceea ce este si mai minunat.' .desigur si aici ne este pomenita PERSONALITATEA.INTERIORULUI. si fiti gata sa vindeti 24 ..vedeti procedeul CORECT???. dupa cum a afirmat Hristos. de existenta a "liftului constientei tale" la palierul vibrational al fenomenului respectiv. .. PERSONALITATEA ESTE UN ULTIM INAMIC PE CARE TREBUIE SAL DEPASIM.. deoarece aceasta planeta este pe cale de a primi initierea an Iubire. in constiinta ta. Ca sa fii sigur ca eu SUNT MAESTRU. atunci cand binecuvanteaza o fiinta. sa crezi ca Dumnezeu iti protejeaza interesele si ca ideea Divina poate veni chiar din aceasta situatie. doar increderea ta o poti acorda sau nu.nimeni nu poate percepe ceea ce el insusi nu este ! De aceea nici maestrul nu are cum sa "apara" (sa fie vazut) pana ce discipolul nu este pregatit.'. ori ca tu esti si eu nu. tu la randu-ti va trebui sa te gasesti la acelasi nivel vibrational.sau "Iubirea este cea mai buna protectie" Cineva veni sa-mi ceara sa-l tratez pentru reusita in afaceri. ca sa ma poti vedea. Singurii dusmani ai omului se afla in el ansusi. dar si orice te deranjeaza in exterior este deoarece ai in tine acel aspect.. Si am adaugat: 'Nu intretineti nici macar o singura idee critica despre acest om! Binecuvantati-l in fiecare zi. banuieste ori ca tu inca nu esti.. de catre cel care trebuie s-o vanda. de renuntare la personalitatea iluzorie. Sa ne amintim de mesajul lui Iisus: 'Pace pe pamant. 'Dusmanii omului sunt cei din sinea lui'.. Dar si daca nu ma vezi maestru. aceasta pierde orice putere daunatoare.

FACETI BINE celor care va urasc si RUGATI-VA pentru cei care va maltrateaza si care va persecuta' . Astfel iluzia apare ca fiind foarte reala. fara rezistenta. Raul iese din imaginatia iluzorie a omului. Dupa o veche legenda. caci El stia ca in realitate nu exista rau. 'Iar Eu va spun voua: IUBITI-va dusmanii.. Adam si Eva au mancat fructul lui Maya.adica din situarea constientei la nivelul vibrator al iluziei. cum se mai regseste 'Nu rezistati raului! NU VA LASATI IMPRESIONATI DE RAU.sau NONREZISTENTEI... IUBIREA SI BUNAVOINTA II DISTRUG PE DUSMANII CARE SUNT IN NOI INISINE SI. singura "lume reala". arborele iluziei si au distins 25 .tocmai deoarece El stia ca iubirea va protejeaza infailibil.. bincuvantandu-si concurentul. Apa poate sa erodeze stanca si sa mature totul in calea ei. maya-i. DACA este aliniat!!. fara teama..' .ca nimic altceva! BUNAVOINTA PRODUCE O AURA DE PROTECTIE IN JURUL CELUI CARE O CULTIVA si 'o intreaga armata ridicata ampotriva lui va fi fara efect'. el imi povesti ca rezultatul a fost remarcabil: masina concurentului refuza sa functioneze si el o vandu pe a sa fara nici o dificultate.. PRIN URMARE... Se duse deci sa-si vada clientul. CI INVINGETI RAUL PRIN BINE !' Nimic an lume nu poate sa se opuna unei persoane care este absolut nerezistenta! Chinezii spun ca apa este elementul cel mai puternic pentru ca este perfect nerezistenta. Cu alte cuvinte...masina voastra. BINECUVINTATI pe cei care va blestema. adica din credinta in doua puteri: Binele si raul. Mai tarziu.. Iisus Hristos a spus: 'Nu rezistati raului'. NU MAI AVEM DUSMANI IN EXTERIOR! 'Pacea domneste pe pamant pentru cel care trimite oamenilor ganduri de BUNAVOINTA. care astfel invadeaza campul constiintei care TU ESTI. prin urmare nu este motiv sa-i rezisti.' Capitolul IV ..altfel spus.. daca aceasta este ideea Divina.Legea nerezistentei CAPITOLUL IV LEGEA NEREZISTENTEI..

bolnavul si-a imaginat boala.. Vezi si Lipton. si astfel. durere" apar ca si cand ele ar exista. Eu le raspund ca aceasta este posibil. ESTE REPRODUS DE ACEST FIDEL SERVITOR. Cata vreme nu veti deveni creatori pe deplin constienti. deoarece copiii sunt sensibili si receptivi la gandurile celor care-i inconjoara si ca deseori ei exteriorizeaza temerile parintilor sai. parinti. care pedepseste.INTOTDEAUNA! Toate bolile copilului sunt ca urmare a neintelegerilor si fricilor induse de catre cei apropiati.mai exact. Prin urmare. ancat nici macar nu stie ce anseamna aceasta?'. etc...unealta fara discernamant. ceea ce inseamna ca omul a fost hipnotizat de credinta in pacat. cu "parintitul" lui ! Am auzit intr-o zi un metafizician afirmand: 'DACA NU VA DIRIJATI SINGURI 26 .. ci doar nepriceperea voastra de a folosi constient uneltele Creatiei. CORPUL SAU SI FAPTELE SALE REPREZINTA CEEA CE EL SI-A IMAGINAT. Nimic nu se poate prevala de la aceasta regula! Oamenii ma antreaba: 'Cum poate un copil sa atraga boala.. nevoi. saracul.va rog sa observati "hipnoza" in virtutea careia "griji. propriile sale iluzii.. RAUL ESTE O LEGE FALSA PE CARE OMUL A ELABORAT-O din cauza unui psihism sau a adormirii sufletului. saracia. nu este cineva acolo sus. prosperitatea de asemeni... abundenta. experienta din vietile voastre o va demonstra din plin si fara putere de tagada. IN BINE SAU IN RAU.ca atare. cand el este atat de mic. . bogatasul. Am vazut antr-un capitol precedent ca SUFLETUL ESTE SUBCONSTIENTUL si ca TOT CEEA CE OMUL RESIMTE PROFUND.. starea voastra de bine o va demonstra.. faptele sale si corpul sau au luat forma iluziilor sale. Corpul vostru. care este Dumnezeu. Dar inzestrat cu putere creatoare. boala. necaz.. prin suferintele pe care i le induceti o va demonstra. bunici. educatori. moarte. de gandirea carnala. executa credintele sale.astfel doua puteri in loc de una singura. aducandu-i-le in experienta.. omul isi aduce in experienta si traieste ca reale. dar cu putere. De pilda...

de fapt "programa" aceasta boala in experienta copilului . ceea ce nu era de dorit nici pentru ea.. Un metafizician mi-a dat intr-o zi o minunata reteta pentru a-mi asigura toate reusitele din Jocul vietii: neutralitatea totala... ALTCINEVA O VA FACE PENTRU VOI!'... Acestea iti invadeaza viata. Totusi.. si dau fiecaruia aceeasi denumire.. pregatind astfel. ceea ce insemna ca ea anticipa . TRIMITIND DOAR GINDURI BUNE.. Ca atare totul se acordeaza pe frecventa bolii respective si nu se intelege ca in acest fel o suspiciune devine adevar experiential ! Una dintre prietenele mele....starea de neliniste face ca vibratiile sistemului care TU ESTI sa baleieze multe nivele pe care multe fenomene se gasesc.. deoarece ea al aseaza pe om antr-o stare de neliniste. al Fiului si al Sfantului Duh!'. il botez Succes an numele Tatalui.. prin vehicularea intre persoane a acestui nivel de infrmatie. CEL CARE ARE DOAR GINDURI POZITIVE FATA DE CEILALTI SI CARE NU SE TEME.. CEL CARE SE PROIECTEAZA SI SE STABILESTE IN ADEVAR.. bolile si dezastrele..SUBCONSTIENTUL. ci evenimente. exact definitia in Lege a Iubirii! Este vorba aici de LEGEA TRANSMUTATIEI care se bazeaza pe nerezistenta. si o fac foarte profesional.reamintesc: doar acordarea sau neacordarea la frecventa acelui fenomen. o intreba pe o mama daca fetita ei a avut rujeola.sa aiba sau sa nu poata avea loc ! Rezistenta este Infernul. Incepe o furtuna infoenergetica si atentia este dusa exact la nivelul vibrator al fenomenului/boala suspectat de a se fi produs.nu in interesul vostru o fac ! Mamele atrag an mod inconstient asupra copiilor.. temandu-se incontinuu si pandind simptomele. In cazul unui esec. ei chiar stiu cum functioneaza Creatia si . prin consultarea internetului. nici pentru copilul ei. de exemplu.. le dadeam numeroase nume.desigur.. El imi spuse: 'A fost o vreme cand botezam copiii si. dand senzatia de stress. face ca acea experienta -indiferent din ce domeniu ar fi ea. Prin cuvantul 27 .este dezastuos obiceiul de a te alarma la orice semnal de pe corpul fizic. ACELA NU POATE FI ATINS SAU INFLUENTAT DE GINDURILE NEGATIVE ALE ALTOR PERSOANE. a cartilor de "specialitate". Acum eu nu mai botez copii. bineanteles."neutralitatea totala" ar reprezenta de fapt. NU POATE PRIMI DECIT GINDURI BUNE. Aceasta i-a raspuns prompt: 'Nu inca!'.

ea stia ca. data prin el insusi. ELE SE VOR TRANSFORMA IN BINECUVINTARI. Ea sfarsi prin a avea aversiune fata de el si al considera cauza esecurilor ei. sau oricare altul ti-l doresti. pentru a face demonstratia resurselor ei Divine. Un simplu si minunat joc al frecventelor. de unde sa il achizitionezi.. ii dadu o suma mare de bani. la niveleul vibrational la care fenomenul opulentei. Sentimentul opulentei trebuie sa preceada manifestarea. ea intalni o persoana care. Totusi. 28 . El vorbea de saracie. si prin intermediul acelui om. Daca vrei sa asculti manele iti e util sa te acordezi cu radioreceptorul care esti pe frecventa unde se emit manele. Putin dupa aceea.sau. distingand doua puteri in loc de Una singura. Ea afirma: 'deoarece nu exista decat o singura putere. era fara incetare obligata sa intalneasca in afaceri un om a carui prezenta ii provoca sentimentul de saracie. pentru un serviciu facut. asteptand ocazia. trebuie sa iti duci liftul. Altfel. nu se gasesc pe frecventele dominate de frica. ea isi dadu brusc seama. el pleca intr-un oras indepartat si disparu lin din viata ei. acest om transforma in succes toate esecurile sale ! Doriti un alt exemplu? O doamna care avea nevoie de bani si care cunostea legea spirituala a opulentei. trebuia sa aiba sentimentul de a fi primit deja. de limitare. acest om este aici pentru binele si pentru prosperitatea mea' (adica exact contrariul a ceea ce parea sa fie !)... si ea capta gandurile sale mediocre. CONSTIENT. de a servi planul Divin privind viata ta.adica TU ESTI CEL CARE. si numi situatia 'Succes!'. Cat despre acel om. Dumnezeu. ca 'rezista'. In nici un caz nu le vei putea asculta daca te duci pe o frecventa care emite doar muzica culta! Mi se pare atat de logic/matematic. Se grabi atunci sa binecuvanteze pe acel om. caci orice om este o manifestare a lui Dumnezeu. adica etajele care contin acest "minunat" ingredient! Acolo nu veti gasi absolut nimic care sa va faca fericiti ci dimpotriva! Asta e dorinta voastra? Intr-o zi. daca el nu se afla la etajul/palierul/vibratia unde tu te incapatanezi sa-l cauti? Toata creatia este un fenomen vibrator. sa se si manifeste. incat chiar nu vad cum cineva nu ar putea intelege! Inchipuiti-va ca nimic din cele cu gust "bun" experiential. 'BINECUVINTATI PE DUSMANUL VOSTRU SI II VETI LUA SAGETILE'. Trebuie sa afirmati: 'Orice om este o veriga de aur in lantul binelui meu !'.

am binecuvantat imediat situatia. nutrindu-ne cu energia lui.. care isi lasa energiile sa ii fie irosite de minte. nimeni nu va putea sa va calce in picioare!'. Numai prin intelegere spirituala omul poate sa inteleaga nerezistenta. este doar un joc al perceptiilor. BINECUVINTATI o natiune. SI ASTFEL NIMENI NU VA MAI PUTEA SA VA FACA VREUN RAU. altfel intelegi BINE ca oricum nu este treaba ta ce e cu cel ce pare sa fie opusul tau. Totul. adica de la dreapta spre stanga. in ansamblul ei. de teama de a nu o pierde pe cea pe care o asteptam.. Zi-i Dumnezeu.Aceasta lege este tot atat de adevarata pentru natiuni ca si pentru persoane. eu am inceput sa dirijez singura operatiunea . botezand-o 'Succes' si afirmand: 'Nu pot pierde nici o comunicare care-mi apartine prin drept Divin! Sunt 29 . trimiteti ganduri de dragoste si de bunavointa fiecaruia dintre componentii ei. dextrogira. teama mea.adica iar protectia infailibila data de STAREA DE IUBIRE ! Mai adaug ceva: Miscarea universului/Creatiei in ansamblul ei este levogira. In loc sa declar: 'Ideile Divine nu intra niciodata in conflict. Este si motivul pentru care mintea limitata si egotica este considerata Ingerul Cazut. cand de fapt ea apartine lui Dumnezeu ('lupta este a Celui Divin !') si ramaneam ancordata si ingrijorata. evident ca nu are de pierdut decat individualitatea adormita. adica renuntarea la a te irosi prin opunere acestui imens vartej energetic. este sustinuta de el si totusi incearca mereu sa i se opuna. Iata un alt exemplu: Intr-o zi. Elevii mei imi spun deseori: 'Nu vrem sa fim presuri!' Eu le raspund: 'Cand va veti servi cu intelepciune de nerezistenta. A fost creata de Intreg. aceasta comunicare va veni la momentul potrivit'. in iluzia atat de frumoasa si perfecta incat pare realitate. lasand aceasta in grija Inteligentei Infinite..este necesar ca sa existe un Ego. eu asteptam cu nerabdare o comunicare telefonica foarte importanta. care sa fie implicat in PERCEPTIA de a fi pres... Mintea liniara a inventat miscarea inversa. Nelinistea mea. Rezistam la toate celelalte comunicari care ar fi putut sa-mi parvina si nu telefonam nici eu. nu este preocuparea ta perceptia lui si tu nu i te opui. Intelegandu-mi eroarea. au avut ca rezultat o eclipsa totala a telefonului. Timp de o ora telefonul nu suna si atunci mi-am dat seama ca nu era in priza. De aceea Predarea este singura atitudine pe deplin corecta. in inconstienta. si chiar si curentul era intrerupt. care se opune firescului creatiei in ansamblul ei. care ne-a creat si ne contine. daca asta te satisface mai mult. Din acest sens de rotatie opus Creatiei.adica sa ma ocup singura de actiune.

(Dupa un dicton englez). apoi chiar asa este. opunandu-i initiativele personalitatii tale. urmata. si nu prin Lege!'. conform planului divin. aceasta il va urmari. ceva de genul "am inteles. doar ca mie nu imi este foame. Fii prompt in acord cu adversarul tau! Ceea ce inseamna:'Considera ca situatia este buna.mai larg privit. o ora dupa aceea. dar negustorul isi parasi clientii si facu el insusi reclamatia la deranjamente. O situatie discordanta provine dintr-o stare discordanta a celui care o suporta. liftul meu trece prin dreptul fenomen/etaj/vibratie corespunzand restaurantului. Ea intra intr-o bacanie plina de lume.. decat o experienta.eu as explica asta conform exemplului anterior.. Daca el fuge de ea.condusa prin Har. Spuneam acest lucru deunazi unei prietene. caci sotul meu este exact ca ea. pe care o si puteti intari verbal. aici nu e nimic nici de castigat nici de pierdut.. ca sa scap.. deci mutati "liftul constientei voastre" in alte benzi de frecventa/fenomenologie./ Eram nefericita acasa. si de comunicarea pe care o asteptam..'. pe calea ta.sau nu rezonez cu manelele.... nu fi tulburat si ea o sa dispara de la sine. este menit sa existe. tot mai des apare intrebarea: si la ce mi-ar folosi aceasta experienta"? si atunci emotia in fata virtualitatii de a experimenta dispare de la sine.dar m-am casatorit tot cu mama mea. si m-am regasit an aceeasi situatie!'. prietena alerga la cel mai apropiat telefon pentru a cere centralei telefonice sa restabileasca curentul. doua minute mai tarziu. nu mai am nevoie de aceasta experienta".. mam maritat .. eu primeam o comunicare foarte importanta. cel mult tu. tot aia este! Pe masura ce constienta creste.. 'Nimic nu ma emotioneaza' este o afirmatie excelenta.apoi luati ferm atentia de la ea. Telefonul meu fu restabilit si.. Vapoarele noastre se intorc pe o mare calma. nu-mi iubeam mama care avea mult spirit critic si era autoritara.deoarece ea face parte din "temele lui" si deci nu are cum le ocoli. ACEASTA SE VA MENTINE. Ca atare nu am de ce sa am o emotie/traire in aceasta realitate vibrationala. cam asa: Da. Cand nimic nu-si 30 . ATITA TIMP CIT UN OM REZISTA UNEI SITUATII.. deci slow down cu patimile in orice. daca ceva. care imi raspunse: 'Cat este de adevarat!'. orice. Doar prin constientizare are loc o confirmare. atunci nimic nu o poate indeparta. .

. va fi si ea mintita. poate fi perceput si ca dramatic dar. Trebuie deci sa lucram cu noi insine!. te gaseai ACOLO. in acelasi timp. 31 . Iisus Hristos a spus: 'ACUM este ziua propice. ca la market. Eu raspund: 'Nu. Eu am avertizat-o ca aceasta metoda o va duce la esecuri si ca. Una dintre elevele mele avea obiceiul sa minta. doar percepi un adevar ca minciuna.exact ce spuneam mai sus. Intr-o zi. ca sa se schimbe sotul sau fratele meu!'. nu pot sa ma abtin. e un proces de constientizare bazat pe intrebari de genul "la ce bun asta?" Sunt rugata adeseori: 'Pronuntati cuvantul. ziua mantuirii!'. este o violare a legii spirituale. Putin dupa aceea. admite ca si tu ai acest obicei. acesta stare dispare pentru totdeauna din viata noastra. daca crezi ca ai fost mintit. in acea frecventa! Daca dimpotriva.. am intrebat-o.mai face ecou in sinea noastra. stiu ca ma minte!'.'. ca si frecventa. Pe ea doar acolo o poti gasi. Ea mi-a raspuns: 'Cu atat mai rau. Ea se antoarse spre mine si imi spuse: 'Nu-l cred. Ne vindecam adeseori de defectele noastre cand le intilnim la altii. deci vindeca minciuna din tine si oricum ea nu va mai exista in experienta ta. cineva trebuie sa te minta! Si sa fii convinsa ca va fi tocmai acela de la care vei dori doar Adevarul!'. VIATA ESTE O OGLINDA. de fapt e doar logic: minciunii constiente/inconstiente ii este alocata o banda clara de manifestare. sotul si fratele se vor schimba si ei!'. A trai in trecut este nefast si. SI NOI VEDEM IN CELALALT PROPRIA NOASTRA REFLECTARE..aparent amuzant. daca ea minte. este TOT DEOARECE TU TE AFLI IN ACEA FRECVENTA. am sa pronunt cuvantul pentru ca sa va schimbati dumneavoastra! Atunci cand va veti schimba. . Deci.. ea vorbea la telefon cu un barbat de care era foarte indragostita. pentru ca tu minti. ea ma anunta: 'M-am vindecat de spus minciuni!' 'Ce te-a vindecat?'. pe un raft DEDICAT. Eu i-am raspuns: 'Ei bine. 'Am locuit cu o doamna care mintea mai mult decat mine!' a fost raspunsul ei.

cersind mila si veti trai doar in trecut!'. ea primi un dar foarte generos. 'si cadourile vor veni de la sine sa se aseze in ambalaj!' . nu poti sa stii cand vei primi altii!'.Sotia lui Loth a fost preschimbata in statuie de sare pentru ca a intors capul. Aici voi cauta sa introduc un document. doar ca as vrea sa il traduc. si el si numai el era viata vie. 'Voi cumpara hartie frumoasa de ambalat si snur argintiu. i-am spus. o doamna mi se plangea ca nu are bani pentru a cumpara cadouri de Craciun. nimic repetabil).' 'Asa sa faci!'. SA BINECUVINTEZI VIITORUL CU CERTITUDINEA CA-TI VA ADUCE BUCURII FARA DE SFIRSIT. cateva zile inainte de Craciun. in ACUM. pentru a invata ceva (fals.. De data aceasta. TRECUTUL SI VIITORUL ITI FURA TIMPUL.iarasi o indicatie afirmata de toti: fenomenul VIATA are posibilitatea de a fi experimentat doar in momentul viu. MAI BINE SA BINECUVINTEZI TRECUTUL SI SA-L UITI. atata timp cat va veti plange. motiv pentru care el pare a nu putea fi experimentat in vietile voastre. Daca il irosesti ori cu amintirea despre trecut. deoarece o infinitate de parametrii sunt in miscare continua. si este foarte bun. ACUM-ul oricum a fost IROSIT. In spatele filmului The Secret astfel de "secrete" stau ascunse.Foarte DE RETINUT acest pasaj. util zice mintea. SI SA TRAIESTI DIN PLIN PREZENTUL. pentru a face pachete pentru cadouri. am exclamat eu.'Anul trecut a fost altfel: aveam multi bani si am oferit cadouri frumoase. Cumpararea hartiei si a snurului a impresionat subconstientul si a deschis calea pentru manifestarea banilor.' 'Niciodata. Prietena 32 . . deoarece ratiunea o sfatuia: 'Pastreaza-ti banii. Vorbeste despre trei motive pentru care el nu se valideaza usor in experienta. chiar daca sau tocmai deoarece mintea limitata nu il valideaza. elaborat de doi englezi. dar acum nu mai am decat cativa bani. 'Traiti din plin momentul prezent si pregatiti-va sa oferiti cadouri de Craciun! PREGATITI-VA SA PRIMITI BANII SI EI VOR SOSI!' 'Stiu ce am de facut!'. Prietena mea facu asa cum spusese si.. nu veti face o demonstratie pecuniara. mi-a raspuns ea. sau pentru reverii despre un virtual viitor care nu poate fi prevazut. De pilda. nu e nimic de invatat deoarece totul e inedit... trebuia sa dea dovada de curaj si credinta in Dumnezeu. in completarea filmului.

. nu atent in minte!!! sa prinda mereu intuitiile sale. cu singura conditie ca mintea limitata sa nu interfereze cu frecventele ei perturbatoare.. azi! Azi este o zi plina de realizari. Spiritul Infinit se manifesta de LA SINE. adeseori o afirmatie trebuie sa fie 33 . Catre pranz. faceti o afirmatie!. Totusi. Abia astfel experienta se deformeaza. 'Traieste din plin aceasta zi!' iata salutul Aurorei. De cum va treziti. .adica in STARE DE ATENTIE.mea a avut si timpul necesar pana la Craciun sa cumpere cadourile... nelasand sa-i scape nici o ocazie. acest gen de "deschis cartea". imi parveni. De exemplu: 'Faca-se voia Ta. Mi s-a parut a fi mesajul zilei si l-am repetat mereu. Omul trebuie sa fie spiritual in alerta. intuitia nu se gaseste decat in banda de frecventa a starii si nu a atentiei mintii liniare/limitate.. pe care mi-o dorisem intr-un anumit scop.. Eu o consider valida. .. de obicei este un mod scurt de a face divinatie.. nu trebuie sa ne servim de o afirmatie decat atunci cand ea ne satisface pe deplin constiinta si cand ni se pare cu adevarat convingatoare. Intr-o zi. eu multumesc pentru aceasta zi perfecta! Miracolele se succed si nu se mai opresc!'. cam asa se intampla! Faceti-va din aceasta o obisnuinta si veti vedea minunile aparand in viata voastra... o suma importanta de bani.atentia in minte are o anumita banda de frecventa.. repetam incontinuu (in tacere): 'Spirit Infinit. am deschis o carte si am citit: 'Priveste cu incantare ceea ce se afla in fata ta!'. Intr-o zi.adica a scurtcircuita mintea limitata si a culege o indicatie de la Sinele Superior. Este necesar sa incepi ziua cu cuvinte adevarate... azi? Ingerul cazut?. Intr-un capitol urmator voi indica afirmatiile care mi-au adus rezultate minunate. joasa desigur in raport cu starea de ATENTIE.da. A trai in momentul prezent este esential.ca sa si glumesc putin: cine ar trebui sa ii permita Lui sa I se faca Voia...as adauga ca aceasta afirmatie este ea insasi incomplet de constienta. pana ce alte relationari nu sunt inca accesibile. . nu ma lasa sa scap vreo ocazie favorabila!' si ceva de mare importanta imi fu revelat in aceeasi seara.si totusi.

deoarece TU NU CREZI CA MERITI aceasta manifestare imbelsugata. De ce? Deoarece ai tot fost mintit si ca atare a fost introdusa fortat in subconstient conditionarea rasplatei dupa munca depusa! Cea mai frecventa 34 . ea a gasit antr-adevar mult de lucru. Una dintre elevele mele... cu toate ca de luni de zile nu mai incheiase nici o tranzactie! Fiecare afirmatie trebuie sa fie alcatuita cu grija si trebuie sa exprime tot ceea ce este necesar.. deoarece trebuie sa existe intotdeauna o plata pentru un lucru perfect si..' Am dat primele doua versuri uneia dintre studentele mele si ea le-a adaugat pe celelalte doua. Acest lucru mi-a fost dat in mod Divin. Eu muncesc cit mai bine.ca atare inconstient subconstientul va limita..si aici este o mare problema de subconstient: tu ai dreptul la toata abundenta. deoarece am cunoscut o persoana care cauta de lucru. ocupandu-se de afaceri. Afirmatia urmatoare a adus reusita multor oameni: 'Eu am mult de lucru. pana nu va fi sters definitiv. pe care el insusi si le-a format in constiinta. Varsta de aur va straluci pentru el si fiecare dintre dorintele sale va fi indeplinita! .. si cand acesta va indeparta barierele saraciei. doar ca NU CREZI CA AI ACEST DREPT DIVIN. accesul tau la ceea ce iti revine prin drept divin. dar nu a fost bine platita..modificata pentru a conveni fiecarei persoane in parte.. este usor sa faci sa patrunda versurile in subconstient.. Eleva mea incepu sa le cante in timp ce se ocupa cu diverse lucruri si in curand afirmatia se transforma in manifestare.deoarece fiecare persoana are prescrise alte benzi sau discuri in subconstientul ei. Aceasta este o afirmatie foarte puternica...' ABUNDENTA ESTE DREPTUL DIVIN AL OMULUI! El are dreptul la mare abundenta!'Hambarele sale trebuie sa fie pline si chiar sa-i prisoseasca' Iata ideea lui Dumnezeu pentru om. ea facu o afacere dintre cele mai stralucite. substitui cuvantului 'lucru' pe cel de 'afacere'.. Si sunt foarte bine platit. Acum ea adauga: 'Eu lucrez cat mai bine si sunt foarte bine platita. de altfel.deci preocuparea CONSTIENTA pentru rescrierea subconstientului. In dupa amiaza aceleiasi zile.

. adica a cedarii DIN CONVINGERE a unei zecimi din tot ce castiga. DIMPOTRIVA. 35 . cuvintele sale) se va maifesta mai devreme sau mai tarziu cu o precizie uimitoare.JOCUL VIETII ESTE UN JOC AL BUMERANGULUI. legarea sentimentului de demnitate exact de ceea ce este nedemn. necaz. si ea iti va fi data sa o repeti pana te vei satura de iluzia "griji. Treziti-va. NEINTELEGEREA. cu bucurie si convingere deplina si fireasca incredere in MATEMATICA SI LOGICA CREATIEI. ca puteti ! Iata LEGEA KARMEI (karma inseamna in limba sanscrita: 'intoarcerea'. Unii spun ca ESTE CEA MAI BUNA INVESTITIE PE CARE O POT FACE.LEGEA KARMEI SI A IERTARII OMUL NU PRIMESTE DECIT CEEA CE DA. Capitolul V .. din ce traiesti?.Nu voi putea aici insista.Legea Karmei si Legea Iertarii CAPITOLUL V. .. cu sensul de bumerang. Este si motivul pentru care evreii chiar au.. masonicul "ca sa traiesti TREBUIE sa muncesti". daca alegi sa negi acest drept divin pe care il ai. Cand dai ceva. si nu numai ei. A multumi. pe care tot tie ti-o faci. negand prin asta increderea in PERFECTIUNEA CREATIEI. pastrat sfant obiceiul zeciuielii. cum ca ai inteles cum functioneaza Creatia si desigur astepti doar manifestarea acestui firesc. pe cat de importanta este ideea aceasta.. insa. aparent legitim pentru mintea limitata este: dar daca nu muncesti. iti faci tie dovada ca esti acordat pe deplin la frecventa de manifestare a acelui fenomen. niciodata abundenta nu va fi in exercitiul tau de viata. Crede-ti-ma ca doar voi si ceea ce este inscris in subconstientul vostru fac vietile voastre sa experimenteze nevoia. ca tema. nevoi. a deformat cumplit perceptiile voastre despre realitatea experientiala. Ceea ce un om crede (si manifesta prin actele sale. durere". Credinta ca dreptul de a trai trebuie mereu castigat. este doar o dovada in plus.si ciudata intrebare care imi e pusa. din simplul motiv ca prin asta DOVEDESTI CA NU AI FACUT ACEASTA LECTIE.

daca vreti sa intelegeti Creatia. prin urmare Karma sa actioneaza mai prompt decat pentru o persoana care s-ar afla doar in planul mental. 'TOT CEEA CE OMUL SEAMANA. cineva ti-o va repeta. Doar asa urmeaza cicluri cauze/efecte deformate si generatoare de deformari. CU ATIT AVEM O RASPUNDERE MAI MARE ! ! ! Deci cel care cunoaste Legea Spirituala si nu o pune in practica. raspunsul cu caracter karmic vine mult mai prompt cu cat ai acces la nivele vibratorii mai inalte. A doua zi. asa cum ea functioneaza. Desigur ASA ESTE cum se spune aici. intamplare care ilustreaza aceasta lege: 'Matusa mea m-a ajutat sa ma debarasez de karma mea.' Una dintre prietenele mele mi-a povestit ceea ce urmeaza. vreau sa mananc in liniste!' Prietena mea a ajuns la un grad inalt de constiinta. caci orice vei spune. cand ea ami spuse: 'Ajunge cat ai vorbit. Uneori sunt intrebat ce este aceea o ralatie karmica si cel mai corect raspuns este: aceea care ia nastere din NEINTELEGERE. vreau sa mananc in liniste!'. veti vedea cate ocazii de a creea raspunsuri deformate ne tot cadorisim.. care presupun si o responsabilitate si constientza pe masura. Sunt adeseori iritabila cand ma intorc acasa si. dejunam cu o doamna careia doream sa-i fac o impresie buna. Daca prin "relatie" veti intelege totalitatea manifestrailor exterioare. Se poate spune chiar si cum formuleaza autoarea aici: sufera in mod TERIBIL CONSECCINTE ! CU CIT STIM MAI MULT.. sufera in mod teribil consecintele! 'Teama de Dumnezeu (de Legea cauza-efect. actiune-reactiune) este INCEPUTUL… 36 . reactiune). VA CULEGE. i-am spus matusii mele. . Vorbeam cu pasiune. care imi vorbea in timpul cinei: 'Ajunge cat ai vorbit. au o importanta deosebita.si adevarurile expuse in aceasta parte.rasplata. antr-o zi.

de fapt nu faci decat sa afirmi indirect ca ai lectii neintelese. Acest paragraf as spune ca se refera la Constiinta de sine. Dar sa fie clar ca Legea este cea care se razbuna. 37 . la sotia care 'vede' reusita sotului sau.. decat proria ta viziune.. Iata ideea perfecta despre om. si nu Dumnezeu! Dumnezeu Il vede pe om perfect. 'creat dupa imaginea (imaginatia) Sa' si dotat cu 'puterea stapanirii de sine'. respectiv DIN CUNOASTEREA LEGILOR SPIRITUALE. atunci legic vei experimenta din intregul tau potential exact cat iti permiti tu singur sa te vezi a fi. caci el nu poate fi decat asa cum se vede el insusi si nu poate deveni altceva decat ceea ce se vede el insusi ca devine. sa te oblige sa accepti ceea ce tu refuzi.intelepciunii. Facand abstractie de ADEVARATA TA IDENTITATE.. Daca tu traiesti impresii despre tine si nu ceea ce tu esti IN ADEVAR. din maretia cu care ai fost inzestrat. deci nici macar compasiunea nu se justifica.Nimeni nu te limiteaza in experienta. si a Mea e rasplata!'. din simplul motiv ca noi nu am venit sa ne constatm vietile ci sa le creem constient. spune Dumnezeu (Legea). iluzia ca tu te percepi si inca CORECT.' Daca noi Intelegem ca cuvantul 'DUMNEZEU' inseamna 'LEGE DIVINA'. multe pasaje din Biblie ni se vor clarifica.. Noi vedem mai intai succesul sau esecul. mai grav chiar. Noi am observat aceasta la mama care isi imagineaza boala copilului ei. cum este inregistrata in Intelegerea Divina. asteptand ca omul so recunoasca. bucuria sau durerea inainte de a aparea ca scene create de imaginatia noastra. si nici nu ar fi corect cred ca cineva sa pluseze. 'Razbunarea este a Mea. Iisus Hristos a spus: 'Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va elibera' Astfel noi constatam ca LIBERTATEA (care ne salveaza din conditiile nefericite)PROVINE DIN CUNOASTERE.

Cu exceptia CELEI EXPLICATE AICI. neintegrand-o in vietile noastre. ea devine inamicul lui mortal. Ascultarea precede comanda si LEGEA DIVINA ASCULTA DE CEL CARE O RESPECTA. O doamna cu o vointa puternica. nici primul 38 . Sotul tau. Daca este folosita cu ignoranta. Cativa ani mai tarziu. a murit la scurt timp dupa aceea. ea ma intreba: 'Crezi ca am contribuit la moartea acelui om?' 'Da'. incat a maturat totul. Rezultatul va fi INTOTDEAUNA ca vom suferi in continuare exact ce rezulta din pasajul acesta. dorea sa posede o casa apartinand unor cunostinte si deseori isi construia imagini mentale in care se vedea locuind in aceasta casa. oricare alta este simpla “erezie” a mintii. Legea electricitatii trebuie sa fie cunoscuta inainte de a servi omului. i-am raspuns. proprietarul muri si ea intra in posesia acelei case. cunoaste o infinitate de definiri posibile.AICI ma simt dator sa atentionez ca termenul “libertate”. ca si oricare altul. apoi nu o luam in seama.. Dupa catva timp. 'Dorinta ta era atat de puternica.. si aceasta casa a fost pentru tine 'un cal troian'. dar am dori sau avem asteptari ca ea sa functioneze benefic in viata noastra. dar ai platit datoria Karmica. invatand sa cunoasca Legea spirituala. pe care il iubeai atat de tandru. La fel si cu Legea spirituala! Cel mai frecvent noi insa AFLAM LEGEA. noi neacceptandu-o de fapt. Totusi.

in caz contrar instalandu-se haosul. tot atat de minunata ca aceasta. Aceasta doamna. Modelul Divin este singurul cu care se poate lucra pe deplin sigur. dar ei erau amandoi sub incidenta legii Karmice (fiind ignoranti). OMUL NU TREBUIE SA CEARA NICIODATA ALTCEVA DECIT CEEA CE II APARTINE PRIN DREPT DIVIN ! ! ! Dar sa revenim la exemplul nostru: daca doamna respectiva ar fi repetat mental: 'Daca aceasta 39 . si care este a mea prin drept Divin!' Alegerea Divina i-ar fi dat satisfactie perfecta si ar fi adus fiecaruia binele lui. dar trebuie ca ea sa fie canalizata in mod convenabil.propietar al acestei case. da-mi casa care mi se cuvine. Dorinta este o forta formidabila. ar fi trebuit sa spuna: 'Spirit Infinit. nici sotul ei n-ar fi putut sa fie afectati de gandurile acestei persoane. Reia pe drept cuvant aceasta explicatie si aici: alinierea cu planul Divin este conditie a constientei noastre. daca ar fi fost ancorati in Adevar. care dorea atat de mult acea casa.

lucru curios.. dar daca nu-mi apartine. magia.casa pe care o doresc este a mea. echivalentul ei!'. cand renunta la vointa sa personala. dar macar sa nu strice jocul altei entitati creatoare. da-mi. o doamna a venit sa ma vada. Ea imi spuse ca a folosit toate argumentele 40 . si nu a ta !'. eu nu pot s-o pierd. aparent se intra in conflict cu fizica quantica. doar un joc. si. Ea oricum este iluzorie. intr-o mare neliniste. prin urmare sortit insuccesului. Aici. permitand astfel Spiritului Infinit sa actioneze prin intermediul lui. ATENTIE : orice lucru caruia ii fortam manifestarea prin vointa personala este intotdeauna 'rau primit'. proprietarul ar fi luat poate hotararea sa se mute. 'Stai linistit si asteapta cu incredere Eliberarea de la Dumnezeu' (Legea). “the secret”. Omul a primit acest ordin precis: 'faca-Se Voia Mea. el obtine intotdeauna exact ce-si doreste. Deci. Era plina de temeri. echivalentul celei dorite.Spun aparent deoarece unui anumit nivel de constienta e necesar sa ii corespunda si un nivel de ATENTIE la oportunitatea si armonia creeri acelei manifestari in experienta. Este asa numita “aliniere”. Alta data. totusi.. deci in mod armonios (daca acea casa era pentru ea alegerea Divina) casa i-ar fi revenit sau ar fi primit o alta casa. da doar gustul experientei. Doamne. caci fiica sa decisese sa faca o calatorie foarte hazardata. pomenita succint si in filmul “the Secret”. A nu se uita ca este.

eu am renuntat la calatoria mea'. credinta. a interzis aceasta calatorie. Voi reveni asupra acestei legi in capitolul despre nerezistenta. Dupa cateva zile. Sa invete 'sa stea linistit'. eu multumesc pentru ca ea sa fie chiar de acum inexistenta !'. Fundamental este vorba despre lipsa de incredere. a enumerat pericolele care erau de infruntat. Am sa va dau un alt exemplu despre cum RECOLTAM CEEA CE SEMANAM. apoi incredintati toate acestea Iubirii Infinite si Intelepciunii.. ego-ul in manifestare. 41 . si situatia se intoarse in neantul ei originar.posibile.' Si am adaugat: 'relaxati-va. si. care mereu crede ca el poate si stie. Era foarte necajita. “A permite sa” este modul in care aceasta este pomenita de catre alti autori. eu o binecuvantez si nu mai rezist. teama nu face decat sa atraga aceasta calatorie. dar daca nu este Divin condusa. Dar fiica ei se incapatana si dorea sa plece. retrageti fixatia mentala. Cineva a venit sa-mi spuna ca a primit de la banca o bancnota falsa. afirmand fraza Daca aceasta calatorie este inscrisa in Planul Divin. deoarece omul isi atrage tocmai ceea ce ii provoaca frica. in sfarsit. nerabdare.. Eu i-am spus acestei mame: 'Va impuneti vointa personala fiicei si nu aveti acest drept. fiica ei o anunta: 'Mama. aceasta pare cel mai greu pentru om. in plus.

' Astfel. si deci sa nu piarda acesti bani care-i apartin prin drept Divin!' 42 . apoi a exclamat: 'Stiu. eu am spus: 'Spirit Infinit. De aceea. HRISTOS din fiecare dintre noi este Renasterea si SALVAREA in orice situatie discordanta. Intradevar mult prea adesea ne luam propriile ganduri sau formulari verbale in gluma: rezultatul este ca. neatenti. banca nu-si va recunoaste eroarea !' Eu i-am raspuns: 'Sa analizam situatia si sa cautam ceea ce v-a atras aceasta bancnota. nici macar nu ne amintim ca noi am generat acea manifestare in experienta. prin Lege. am trimis o moneda falsa unui prieten. Eu i-am spus atunci: 'Vom face apel la LEGEA IERTARII si vom neutraliza aceasta situatie.' Crestinismul este fondat pe LEGEA IERTARII.'Niciodata. i s-a trimis si ei o bancnota falsa. se plangea ea. pentru a-i face o farsa. caci LEGEA CAUZA-EFECT NU STIE DE GLUMA. HRISTOS este Cel Ce ne-a salvat de blestemul Legii Karmice.' Ea s-a gandit o clipa. noi facem apel la LEGEA IERTARII si multumim pentru ca doamna cu bancnota sa fie sub Har Ceresc si nu sub lovitura Legii Karmei. cand apar rezultatele.

TREBUIE SA FII ORDONATA! TOTI CEI CARE POSEDA MARI AVERI SUNT ORDONATI in interior si in plan exterior. aceea se va aduce in manifestare. o doamna veni sa-mi ceara un tratament pentru prosperitate. ORDINEA ESTE prima 43 . Eu i-am spus: 'DACA VREI SA FII BOGATA. Ea se interesa foarte putin de starea ei interioara. credinta sa. el trebuie mai intai sa-si constientizeze propria bogatie interioara. CUNOASTEREA LEGII SPIRITUALE II DA OMULUI PUTEREA SA-SI STEARGA GRESELILE. i s-au cerut scuze si i s-a schimbat bancnota cu multa curtoazie. spre surprinderea ei.'Acum. Asadar. care era in mare dezordine. Astfel. am continuat eu. mergeti la banca si spuneti. fara teama. Omul nu poate forta ambianta exterioara sa fie ceea ce nu este el ansusi! Retineti ca toti au spus asta. Daca doreste bogatii. ca bancnota vi s-a dat din greseala. intr-o forma sau alta.' M-a ascultat si. ceea ce este convingerea subconstientului. Pana ce subconstientul (Fiul) nu este impregnat sau una cu Tatal.

iar cel care economiseste prea mult. asteptand in fiecare clipa PROSPERITATEA. Ea insasi s-a transformat. El merse cu sotia in mai multe magazine. curatand covoarele. ea incepu sa-si aranjeze prin casa. mutand mobilele. care dorea sa cumpere un palton imblanit. isi supravegheaza tot ceea ce o inconjoara. sub forma unui dar. va saraci!' Iata povestea unui domn.LEGE CEREASCA. va deveni mai bogat. Toate paltoanele care i se aratau i se pareau 44 . facand ordine in sertare. si peste putin timp realiza o importanta demonstratie pecuniara. bogatia te va ocoli.' Apoi am adaugat: 'Cat timp nu va fi ordine la tine acasa. stiind ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL CEL MAI SIGUR. pe care i-l facu o ruda. si acum isi conduce singura afacerile.' Imediat. a economisi in exces. fara sa gaseasca ceea ce cauta. duce inevitabil la pierderi! 'Cel care da fara constrangere. Desigur dezordinea este haotica si nu poate fi consonanta cu armonia. De fapt aici se refera la dizarmonii versus armonia Universala. Multi ignora ca a da anseamna a face un plasament si ca a tezauriza.

dar cum acest barbat era foarte intuitiv. In sfarsit. Bucuria sincera de a dobandi acel obiect a fost o mare forta de creatie a experientei sale ulterioare.. Intorcandu-se spre sotia sa..000 $. dar decisese sa-i economiseasca. Avea banii necesari. inchiderea inimii din 45 .. un hot patrunse in locuinta ei si fura din birou exact suma prevazuta pentru cina.de calitate inferioara. in ultima joi din noiembrie. intreaga America multumeste pentru binefacerile primite si comemoreaza faptele bune ale Parintilor Pilgrim. incat el si-a atras-o antradevar!Cumpararea acelui palton a insemnat un plasament care i-a atras venituri mai mari! Daca omul nu-si asculta intuitiile care-l imping sa cheltuiasca sau sa daruiasca. dar fara entuziasm. el ii spuse: 'Daca voi cumpara acest palton. aceeasi suma ii va scapa fara profit sau intr-un mod nefericit! Aici mai este implicata si enorma forta creatoare a bucuriei. i se arata unul care costa l. O doamna mi-a povestit ca in Ziua faptelor de bine. el primi un cec de 10. Urmarea fireasca: cateva zile mai tarziu. Dupa aproximativ o luna. dat fiind ca era sfarsit de sezon.000$. Ratiunea il sfatuia: 'Nu-ti poti permite sa-ti cumperi un palton asa de scump!'. dar directorul magazinului consimti sa i-l vanda doar cu 500 $. El mai avea 700 $. Paltonul ii daduse o asemenea constiinta a prosperitatii. primii americani. voi face apoi mari afaceri!' Ea a fost de acord. el nu rationa niciodata. Aceasta sarbatoare este prilejul unei petreceri fericite in familie) ea si-a anuntat familia ca nu va da traditionala cina.si reversul. (zi de sarbatoare in SUA.

frica, strangerea...

Legea Spirituala a prosperitatii sustine intotdeauna pe cel care cheltuieste fara teama, dar cu intelepciune.

De exemplu, una dintre elevele mele facea cumparaturi insotita de nepotul ei. Copilul cerea o jucarie, dar matusa ii raspunse ca nu are bani sa i-o cumpere. Deodata, ea isi dadu seama ca ceda ideii de saracie, in loc sa se lase in seama lui Dumnezeu, providenta sa! Ea cumpara jucaria si, antorcandu-se acasa, ea gasi pe strada exact suma platita pentru jucarie.

RESURSELE NOASTRE SUNT INEPUIZABILE SI INFAILIBILE, ATUNCI CAND INCREDEREA NOASTRA ESTE ABSOLUTA ! ! ! Aici este invocata o lege mai putin cunoscuta, aceea a “totalitatii”, adica a fii absolut in alegerea, decizia si increderea ta.

Dar increderea si credinta trebuie sa preceada demonstratia.

'Faca-Se Voia Ta!'

'Credinta este esenta lucrurilor pe care le speram, evidenta lucrurilor pe care nu le vedem' deoarece credinta mentine viziunea stabila, imaginile adverse se risipesc si 'la timpul

46

potrivit, vom recolta, daca nu ne indoim.'

Iisus Hristos a adus vestea cea buna (Evanghelia) care ne invata ca exista O LEGE MAI PUTERNICA DECIT KARMA. ESTE LEGEA HARULUI CERESC, A GRATIEI DIVINE, A IERTARII. Doar ACEASTA LEGE IL ELIBEREAZA PE OM de legea cauza-efect - legea consecintelor! Insist si eu pentru intelegerea corecta: ambele sunt Legi Adevarate ale Creatiei si deci ambele functioneaza. Cea a Karmei este cea sub care ne situeaza egoul infatuat, care crede ca el stie si poate. Lipsit insa de clarviziune, el creeaza un ciclu cauza/efect nedorit ca gust al experientei. Totodata el ne separa de legea Gratiei, sub care daca am alege sa ne situam constient, am beneficia de tot ceea ce, in Planul Divin, ne este rezervat.

'Prin Har Ceresc, si nu prin legea karmei ne vom mantui!'

Ni se spune ca vom recolta ceea ce am semanat; dar darurile lui Dumnezeu se revarsa neancetat asupra noastra. 'Tot ceea ce poseda Imparatia, ai apartine OM-ului.' Aceasta stare de beatitudine continua il asteapta pe acel OM care a depasit intelegerea si gandirea muritorului de rand. ...respectiv inconstienta. Tribulatiile exista in(ne)intelegerea omului obisnuit, dar Iisus Hristos a spus: 'Fiti curajosi, Eu am invins lumea (lumescul)!'

Gandirea materialista/carnala/lumeasca este a ignorantei, adica a pacatului, a bolii si a 47

mortii. Iisus a inteles irealitatea lor absoluta si a afirmat ca boala si durerea vor trece; si chiar si moartea, ultimul inamic, va fi anvins! “griji, nevoi, necaz, durere” as spune ca corespunde unui manunchi de frecvente din Creatie, pe care puteti foarte lesne sa le evitati in mod constient, lundu-va in mod ATENT atentia de la ele. Asa cum la piata nu veti cumpara decat ceea ce voi alegeti sa aveti in sacosa, fara a va putea trezi cu un produs nedorit, exact la fel puteti ignora din creatie orice alegeti ca nu corespunde intentiei voastre de a experimenta. Treceti pe langa ele, fara a le vedea, exact ca in fata tarabei pe care sta ceva ce nu va doriti. Doar asa veti scapa de boli, lipsuri, suferinte de orice fel. Alta cale chiar NU ESTE. Odata ce o anumita “realitate” a fost creata de cineva,constient sau inconstient, ea exista ca atare, doar ca nu e treaba voastra, daca voi nu alegeti. Renuntati sa va mai tot spuneti ca iata, boala exista la vecinul; e treaba sa ce a ales el sa experimenteze si nu a voastra. Daca o doriti, priviti la ea atent si vi se va transfera automat. Ca nu boala este transmisibila, ci informatia aceea, indiferent ce crede actuala medicina.

Astazi, din punct de vedere stiintific, stim ca moartea ar putea fi invinsa imprimand in subconstient convingerea tineretii eterne si a vietii vesnice.

SUBCONSTIENTUL, ACEASTA PUTERE FARA DIRECTIE, EXECUTA FARA SA

48

prin sentimente/ganduri inalte. avand proprietati distincte si binecunoscute unor clarvazatori. ca argument. Corpul eteric exista deja.DISCUTE/COMENTEZE ORDINELE PE CARE LE PRIMESTE. CAPITOLUL VI ARUNCAREA POVERII (Impresionarea subconstientului) 49 . Omul nu-si va pierde corpul prin moarte. ci acesta se va transforma in 'corp eteric'. cum este Valentina si nu numai ea. Lucrand sub directia Supraconstientului (Hristos sau Dumnezeu. dar nu pana la nivelul pomenit ca eteric. deoarece Christianismul este fondat pe iertarea pacatelor si 'pe un mormant gol'. Prin aceasta el se rarefiaza. asa cum l-a poetizat Walt Whitman. Aici eu as spune. prin meditatie si iubire si prin sex transcedent se obtine o alta frecventa pentru corpul acesta perceput ca fizic. Spiritul din om) 'reinvierea' corpului se va indeplini. ceva mult mai coerent si anume ca prin alimentatie vegana sau bretarianism. termanul creind confuzie.

doar ca o entitate aflata la acel nivel de constienta nu 50 . dorinta lui cea mai mare este sa gaseasca mijlocul cel mai usor si rapid care-i va permite sa impresioneze subconstientul prin ideea de bine. a puterii procesului sau mental. Din pacate nu putini se iluzioneaza ca lucrurile pot sta si altfel. din propria lor experienta. este legea gravitatiei.. In aceasta carte-sau traducere. .sau a permite sa se intample ! Un metafizician l-a explicat astfel: 'Ceea ce da oricarui lucru sau fiinte greutate in natura. In ceea ce ma priveste. implinire.. ea nu ar mai avea greutate. Daca o masa de stanca ar putea fi transportata destul de departe. viata si bucurie.nu odata se face referire la Iisus ca ar fi lucrat in a patra dimensiune (Astral).Cand omul reuseste sa ajunga la constientizarea puterii sale. Este adevarat ca incepand de la acel nivel manifestarea se formeaza.' EL depasise vibratia lumii si Se misca in cea de-a patra dimensiune. este asa numita lume a “cliseelor” prin care cea de a treia se proiecteaza. ca de pe un film. unde totul este doar perfectiune. ce intelegea Iisus Hristos cand spunea: 'Jugul Meu este usor si povara Mea usoara. iata deci. deoarece cunoasterea intelectuala a Adevarului nu da rezultate. cred ca mijlocul cel mai facil este de 'a arunca povara'. nu stiu exact. Adevar deja cunoscut de foarte mult timp si de catre multi cautatori. deasupra planetei.

infantil. sau chiar si fara aceasta.cuvantului care il desemneaza pe Creator mie chiar imi pare. glumeata. Deci.lucreaza asupra formei. vazand doar perfectiunea Creatiei in TOT. voi.MACAR si ca formulare.. nu?. deoarece o povara este un gand sau o stare adversa.. toti cei care truditi si care sunteti Impovarati. Iar formularea “zgarie”: a alatura cuvantul lupta -specific inconstientei dureroase. 51 . Aceasta arata ca in Supraconstient (adica Hristos din noi) se da lupta pentru ca omul sa fie eliberat de povara sa.. din simpla intentie.Preda supraconstientului suna mai exact. la fel povara Mea!' Citim de asemeni. si ca acesta trebuie intotdeauna sa stea linistit si sa astepte Eliberarea de la Dumnezeu.. nu omului. Numeroase pasaje din Biblie proclama ca lupta ii revine lui Dumnezeu. caci el este usor.. in Psalmul LV: 'Arunca-ti povara asupra lui Dumnezeu!'. nici macar in astral. ci la nivele mult mai inalte. . EL a spus: 'Veniti la Mine. si ele isi au originea in subconstient.. acela care incalca Legea este cel care isi duce povara. As prefera formularea: se asigura eliberarea de iluzia poverii sale. si Eu va voi odihni!' 'Luati jugul Meu.

la care toti am fost obligati sa ne supunem. Povara sa era teama de saracie si.. 52 . Atitudinea stiintifica consta deci in a arunca povara asupra Supraconstientului (Hristos din noi) unde ea ori 'devine Lumina'. Citim in Sfanta Scriptura: 'Hristos Isi pune in noi speranta de glorie'. O persoana care avea nevoie urgenta de bani. deci tot pe acolo trebuies accesate si sterse. cu alte cuvinte sa intelegem ceea ce orium va trebui sa intelegem candva. Aceasta este baza intelepciunii. in timp ce o arunca asupra lui Hristos.mai tarziu. Cel mai facil ar fi daca am alege sa ne”predam”. de catre altii pe neatentia noastra la “receptie”. adica prin ratiune. a facut aceasta afirmatie: 'Eu arunc povara aceasta asupra lui Hristos care este in mine si merg in intampinarea abundentei!'.Pare aproape imposibil sa-ti dirijezi subconstientul prin constient. mai devreme sau. In subconstient “programele” au fost introduse tot prin intermediul intelectului. Supraconstientul a inundat subconstientul cu credinta in abundenta si de aici a rezultat o mare prosperitate. ori dispare si se intoarce 'in neantul ei originar'. si anume MAREA FILOZOFIE care ar spune ca in galeata micuta a experientei noastre personale nu poate incapea Inteligenta Universala. deoarece ratiunea (intelectul) este limitat in conceptiile sale si este invadat de indoieli si de temeri..

linistita si fericita!'. iar eu inaintez libera!'. plina de Iubire. cateodata in gand. De multi ani. Cel Atotputernic. Ceea ce eu stiu este ca NU ESTE UTILA REPETAREA. dar nu stia unde sa-l puna. Am cunoscut o doamna care avea ca povara resentimentul. Am comparat aceasta cu reincarcarea unui fonograf. doar daca se debarasa de cel vechi. Aici parerile sunt impartite. pentru a-i cere sa-i inchirieze vechiul pian. linistit. ore intregi. iar pianul cel nou urma sa-i fie livrat imediat. Ea declara: 'Arunc povara asupra lui Hristos care este in mine. dorind sa-si pastreze si pianul cel vechi. care fu astfel mutat exact in momentul sosirii celui nou. Trebuie sa ne 'reincarcam' cu cuvantul adevarului. si intreaga sa viata fu transformata. o prietena ii telefona. dar cu adanca convingere. Nu era loc pentru el in garsoniera ei. Aceste afirmatii trebuie sa fie repetate continuu. Cateva clipe mai tarziu. inunda subconstientul cu Iubire. alteori cu voce tare. adica Supraconstientul. si avansez. acest resentiment o mentinuse in stare de neliniste si ii incatusase sufletul (subconstientul). O simpla dar DEFINITIVA SI IREVOCABILA 53 . Ea era foarte incurcata.Ascultati aceasta intamplare: i se oferise un pian uneia dintre elevele mele. Ea isi dadu seama ca repeta: 'Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine.

Deci. Am remarcat ca dupa un anumit timp de la aruncarea poverii.. Timpul nu exista. si avansez liber!'. cum ar fi declarat cancerul. de fericire sau de prosperitate.AFIRMATIE a noului tau adevar este suficienta.. in acelasi timp apare un sentiment de usurare. orice alegere este ACUM. ceea ce provoaca dezastrul si boala. iar perioade de gratie cere exact. Este imposibil sa ai o viziune clara cand te agiti in angoasele intelegerii carnale! Indoielile si frica otravesc sufletul. imaginatia se dezlantuie. viziunea se transforma si. viziunea noastra se lumineaza. survine si manifestarea binelui. ATENTIE la acest gen de afirmatii: ele pot fi ori din neintelegere ori de tip masonic. Daca asta nu esti capabil e foarte posibil ca prin repetare sa nu obtii decat o si mai mare neincredere in tine. 54 . in ACUM. fie ca este vorba de sanatate. se instaleaza/dezinstaleaza DOAR INSTANT. orice. Cu conditia ca nici o instanta/ego sa nu carteasca in tine asupra deciziei luate. Inclusiv cercetarile de ultima ora privind dezinstalarea unor “boli” severe. se vindeca DOAR INSTANT. Prin repetare constanta (ATENTIE!) a afirmatiei: 'Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine. mintea si corpul. Adica iar. iar mai devreme sau mai tarziu. sa fii “total” in ceea ce afirmi.intelectul.

o credinta activa este intotdeauna esentiala.' Acest lucru m-am straduit sa-l demonstrez in capitolele de mai sus.DA. proportionala cu nivelul de in-credere pe care il ai. asta te ajuta sa vezi.' Pentru a impresiona subconstientul. Altfel spus. Una dintre elevele mele imi ceru intr-o zi sa-i explic de ce 'obscuritatea este mai intensa in momentul in care urmeaza sa se lumineze'. 55 . asemenea lui Iosif. Aceasta inseamna ca andoielile si temerile ancestrale se trezesc in strafundul subconstientului: trebuie sa le eliminam!Atunci omul trebuie sa faca sa se auda chimvalele(deci BUCURIE). Intr-un capitol precedent. am facut aluzie la faptul ca deseori. in momentul unei demonstratii importante. si sa multumeasca ca este salvat. 'totul pare sa mearga rau' si constiinta este intunecata de o stare de depresie. ori atunci cand arunci povara. energia cu care tu plantezi in lumea cliseelor si proiectezi de acolo.(adica INCREDERE) Eleva mea ma intreba: 'Cat timp trebuie sa raman in intuneric?' Eu i-am raspuns: 'Pana cand reusesti sa vezi in intuneric. este pe masura in-crederii si bucuriei tale creatoare de noi realitati. 'Credinta fara fapte este moarta. intre schimbarea in constienta si momentul manifestarii e firesc sa apara o decalare. chiar daca pare inconjurat de dusmani (penuria si boala).

Din cauza unei neantelegeri. prin urmare. Punand zilnic un tacam pentru sotul ei la masa. elibereaza sufletul. dar ea nu renunta si. Invatand sa cunoasca Legile Spirituale. ea nega aparenta acestei despartiri si afirma: 'Nu exista despartire in Spiritul Divin. el se intoarse. Subconstientul este deseori impresionat de muzica. 56 .aici prin “fapta” se intelege: nu doar conceptuala ci REALA. ea face posibile miracolele si faciliteaza indeplinirea lor! Nu doar deseori ci INTOTDEAUNA. cum zice autoarea !!! Voi da alt exmplu pentru a dovedi necesitatea acestei credinte. imprimand astfel in subconstient. Trecu mai mult de un an. eu nu pot fi despartita de Iubire si de cel care-mi apartine prin drept Divin!'. caci muzica apartinand celei de-a patra dimensiuni.Iisus Hristos a facut dovada de credinta activa cand 'a comandat multimii sa se aseze' inainte de a multumi pentru paine si peste. Deseori putem fi constienti. De fapt. El refuza orice tentativa de impacare si nu vroia sa intre in legatura cu ea.. o femeie a fost despartita de sotul pe care-l iubea. ea facu dovada de credinta activa. imaginea intoarcerii sale.. intr-o buna zi. “activa”.. credinta activa este un pod peste care omul trece pentru a avea acces la Tara Fagaduintei. in nici un fel.

Tehnici din ce in ce mai utilizate. Subliminalele sunt folosite deja pe scara foarte larga pentru de si re programarea subconstientului. o prietena ii dadu un platou vechi si ciobit. in momentul unei demonstratii. In mod invariabil. precum si dansul. dar elevul se insala adeseori.Una dintre prietenele mele foloseste in fiecare zi fonograful in acest scop. pe masura ce a fost dovedit stiintific ca suneteul si imaginea ne induc stari modificate de constiinta. danseaza cand isi face afirmatiile. Cristof Columb a zarit pasari care tineau in cioc crengute. ia semnele drept demonstratia insasi si astfel este dezamagit. dau cuvintelor sale o putere maxima. Aceasta o transpune intr-o stare de perfecta armonie si ii elibereaza imaginatia. o doamna 'a pronuntat cuvantul' pentru un serviciu de masa. semn ca pamantul era aproape. Inainte de a ajunge an America. O alta persoana pe care o cunosc. Ea veni sa ma vada si se planse: 'Am cerut un servicu si nu am primit decat un platou ciobit!' 57 . Se cuvine de asemenea ca elevul sa-si aminteasca ca nu trebuie sa dipretuiasca 'ziua micilor evenimente'. De exemplu. Ritmul si armonia muzicii. La putin timp dupa aceea. inaintea unei demonstratii. Starea de bucurie si extazul nu trebuiesc uitate. Se intampla la fel. se manifesta 'semne ale pamantului'.

dar ea nu avea acest sentiment. impresioneaza subconstientul. nu veti intra in Imparatia Cerurilor. Gandurile sale erau mereu fixate pe vesminte frumoase. Nu stiu daca sotul sau era cel din 58 . considera-l ca fiind 'pasarile si crengutele'. daca nu veti 'deveni ca ei. si numai bogatia i se parea reala. Fara sa ia in seama sfaturile lor. 'A FACE CA SI CUM ASA AR FI'. nu peste mult timp primi serviciul dorit. este 'un semn al pamantului'. sau pentru a face un cadou. un salariu modest. ori.'Acest platou. lucruri frumoase. ea cheltuia cateodata bani pentru o palarie. lucrand pentru prieteni bogati. i-am raspuns eu. ceea ce ii dadea o stare de incantare. Ea castiga. iti arata ca serviciul tau este pe drum. daca crezi ca esti pe drumul reusitei.' Am cunoscut o tanara care era foarte saraca. Copiii isi imagineaza mereu 'ca si cum asa ar fi'. Ea se casatori curand cu un om bogat si toate aceste lucruri frumoase se materializara. Ea traia astfel intr-o lume minunata. ea facu asa si. Daca te consideri bogat. acestia ii recomandau mereu sa fie prudenta si sa faca economii. dar fara sa-i invidieze pe cei care le aveau. 'la timpul potrivit vei recolta'. in mod continuu.

omule cu credinta slaba?' 'Totul este posibil pentru cel care crede'. Adeseori. Iisus Hristos a spus: 'De ce te temi. nici fericire. dar opulenta trebuia sa se manifeste neaparat in viata sa. 59 . Ea creeaza. pe masura fortei sale. materializari pe care nu ti le doresti. deoarece ea si-o imaginase deja. unii dintre elevii mei ma intreaba: 'Cum putem scapa de frica?' Eu le raspund: 'Infruntind ceea ce va inspaiminta!' 'Leul isi trage ferocitatea din teama voastra.Selectia Divina. Pentru om nu exista nici pace.' Repeziti-va spre leu si el va fugi. el va va urmari. Teama este o energie rau condusa care trebuie redresata si trasformata in credinta. atata timp cat nu-si sterge din subconstient orice teama. daca fugiti. doar ca in rau si nu in bine.Teama este tot credinta.

Multi dintre elevii mei s-au eliberat de necazurile saraciei si sunt acum bogati.Am aratat in capitolele precedente. Omul trebuie sa se supravegheze in fiecare clipa pentru a se asigura ca este dirijat de Legile Spirituale si nu de teama. dovedind astfel ca Dumnezeu era pentru el bogatia sa si ca aceasta abundenta era infailibila. doar pentru ca au scapat de teama de a cheltui. pentru DUMNEZEUDARUL!'. Iata o minunata afirmatie: 'Multumesc lui DUMNEZEU DONATORUL. 60 . l-am vazut pe om eliberandu-se prin distrugerea fricii. Prin gandurile sale de separare si de penurie. cum 'leul' saraciei disparea cand persoana cheltuia fara teama. pentru a sterge aceste idei false din subconstient si aceasta dinamita se prezinta sub forma unei ocazii importante care trebuie invinsa. noi ne unim cu DARUL. In exemplele precedente. subconstientul este atunci impresionat de acest adevar: 'Dumnezeu este in acelasi timp DARUL si DONATORUL. omul s-a indepartat de mult timp de binele sau si de adevaratele resurse. prin urmare. incat trebuie uneori un fel de dinamita. daca noi suntem uniti cu Dumnezeu.

Nu poti sa fii imunizat intradevar. Bineinteles. ori vor disparea in mod armonios din calea voastra.'Alege ACUM. astfel va veti imuniza. 'Intr-o clipa' se va realiza Eliberarea omului cand acesta isi va da seama ca RAUL ESTE LIPSIT DE PUTERE. cu siguranta ca ii veti vedea devenind 'verigi de aur in lantul binelui vostru'. adica in Spiritul Divin. caci orice gand ia forma. Microbii nu exista in Supraconstient. . 61 . de microbi. In acest caz. Lumea materiala (valul ignorantei. 'Lumea Miraculosului' se va ivi. nu va duceti atentia voastra la ceea ce nu va convine sa experimentati. decat atunci cand vibrezi pe alt plan decat microbii. iluzia ego-ului) se va risipi si cea de-a patra dimensiune. ei sunt doar un produs al imaginatiei false a omului. si. nu-i evitati pe cei de care va este teama! Mergeti spre ei linistiti. Poate ca va temeti de boli. Invatati sa ramaneti insensibili la riscurile de contaminare.ASTAZI pe cine vrei sa slujesti' : teama sau credinta?! Poate ca teama voastra este provocata de anumite personalitati. ori teama il coboara pe om la nivelul lor. microbul care transmite boala este produs in propriul corp uman...altfel spus.

ca Iubirea este un fenomen cosmic. an 'Tertium Organum'.IUBIREA Orice om. vede pe fiinta iubita atrasa de altcineva si. tiranic si temator in afectul sau. aceste temeri devin realitate. Isi atrage ceea ce-I apartine. Iubirea pura.nu vor mai fi nici moarte.Bucuria Sa este bucuria de a darui. ADEVARATA IUBIRE ESTE DEZINTERESATA SI LIPSITA DE TEAMA. Gelozia este cel mai rau dusman al omului. nici necazuri. nu trebuie sa caute sau sa ceara! Din pacate insa. inevitabil. care deschide omului cea de-a patra dimensiune. caci imaginatia se dezlantuie. 'Lumea Miraculosului'. fara sa ceara nimic in schimb.'Si am vazut un Cer nou si un pamant nou . 62 . lipsita de egoism. 'Eu va dau o noua porunca. si pierde in acest fel. daca nu sunt neutralizate. pe acest pamint este pe cale sa se initieze in Iubire. nimeni nu are nici cea mai vaga idee despre Adevarata Iubire! Omul este egoist. ceea ce iubeste. nici dureri. caci toate cele vechi sunt deja trecute!' CAPITOLUL VII . sa va iubiti unii pe altii!' Ouspensky spune. IUBIREA ESTE DUMNEZEU Care Se manifesta si este CEA MAI PUTERNICA FORTA magnetica DIN UNIVERS. Ea invaluie obiectul afectiunii Sale.

spunandu-i ca nu avusese niciodata intentia sa se casatoreasca. si am adaugat: 'NU VEI PUTEA NICIODATA SA PRIMESTI CEEA CE NU AI DARUIT ! ! ! OFERA O IUBIRE PERFECTA SI VEI PRIMI O IUBIRE PERFECTA!' Foloseste aceasta ocazie pentru a te perfectiona! Trimite-i o Iubire perfecta. profund mahnita. barbatul pe care-l iubea o parasise pentru o alta. imi raspunse ea. nu-l voi binecuvanta!' 'Ei bine. pe mine. care nu cere nimic in schimb! Nu-l critica.' 63 . Si a adaugat: 'Cum a putut sa ma paraseasca. prin acest barbat sau prin echivalentul lui. ci binecuvanteaza-l. esti una cu Iubirea care-ti apartine prin drept Divin. a venit la mine. Ea era sfasiata de gelozie si de resentiment si mi-a declarat ca dorea ca el sa sufere tot atat de mult cat o facuse pe ea sa sufere. i-am spus. nu-l vei mai dori. oriunde s-ar afla!'. Iubire adevarata vei primi.O tanara. caci daca acest barbat nu face parte din alegerea Divina. Asa cum tu esti una cu Dumnezeu. 'Nu. care-l iubeam atat de mult?' Eu i-am raspuns: 'Nu-l iubeai de loc. nu-l condamna. aceasta nu-i Iubire adevarata! Cand ii vei arata Iubire adevarata. lipsita de egoism. il urai!'.

totul era ca inainte. Divinitatea care traieste in fiecare om si. Eu i-am spus: 'Atunci cand cruzimea lui nu te va mai tulbura.' Apoi. ci 'Eu salut Divinitatea din tine!'. care nu le fac niciodata rau. caci membrii acestei Fraternitati il vad doar pe Dumnezeu in orice fiinta. adevarata Iubire! Si. caci ati atragi toate acestea prin propriile tale emotii. in animalele din jungla. vei obtine iubirea lui. dar prietena mea lucra constiincioasa cu ea insasi. de asemeni. el va inceta sa fie crud. asadar. echivalentul sau. i-am vorbit despre o Fraternitate din India ai carei membri nu-si spun 'Buna Ziua'. Ei saluta.Lunile treceau si aparent. Intr-o zi ea ami spuse:'Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Capi oriunde s-ar afla el!'. sau o vei atrage pe aceea a unui alt barbat. si spune: 'Nu vad decat fiinta ta Divina! Te vad asa cum te vede Dumnezeu: perfect.' 64 . am remarcat eu. Si am adaugat: Saluta Divinitatea din acest barbat. 'Iata. cand o sa devii un 'cerc complet' si aceasta situatie nu te va mai tulbura. creeat dupa Chipul si Asemanarea Sa'. Prietena mea a remarcat ca-si gasea un nou echilibru si ca se elibera de resentiment. ea al numea mereu 'Capi'. Cel pe care-l iubea era capitan.

intr-o dimineata. Cu cat vom invata mai repede aceste lectii. TOTI OAMENII SUNT MAESTRII TAI SPIRITUALI.In acea perioada eu ma mutam . n-am mai aflat vesti de la ea cateva saptamani. nici un om nu-ti este prieten. Cand oamenii sunt fericiti. legea 65 . mi-am dat seama ca orice mahnire m-a parasit. in mod automat. cum nu aveam telefon. printr-un miracol! Intr-o zi. fara suferinta. SUFERINTA NU ESTE NECESARA desavarsirii omului! Ea nu este decat rezultatul incalcarii Legilor Spirituale. dar sunt putini acei care par capabili sa se trezeasca din 'somnul sufletului'.' M-am grabit sa merg s-o vad si primele cuvinte au fost: 'Cum s-a antamplat?' 'O. trebuie s-o invete. mai devreme sau mai tarziu. imi raspunse ea. Un vechi proverb spune: 'Nici un om nu-ti este dusman. cu atat noi vom fi mai curand liberi (ELIBERATI de ignoranta). In aceeasi seara lam intalnit si m-a cerut in casatorie. am primit o scrisoare in care-mi spunea: 'ne-am casatorit. Apoi. Singura libertate reala! Acest barbat a invatat-o pe aceasta femeie Iubirea dezinteresata pe care fiecare. ei sunt in general egoisti si.' Trebuie sa devii impersonal si sa inveti de la fiecare ceea ce poate sa te invete. Ne-am casatorit dupa 8 zile si n-am vazut niciodata un barbat mai indragostit!'.

ca dupa aceea sa te plangi. am inteles. devine descumpanit si nefericit. dar viata conjugala nu ma intereseaza. plina de amaraciune.' Preocupata de mii de lucruri. Una din cunostintele mele avea un sot fermecator. dar ea spunea des: 'Nu tin la casatorie. Omul sufera astfel pierderi prin lipsa de judecata.din pacate absolut corect ce se remarca aici! De fapt. a suspinat ea.. Intr-o zi.. 'Exact in acest scop ai pronuntat mereu cuvantul! Ai spus adesea ca nu apreciezi viata conjugala. abia daca-si amintea ca are un sot. intelegand ca ea si sotul sau erau mai fericiti despartiti. Ea nu se gandea la el decat atunci cand il vedea.Karmei se pune in actiune.. ea veni sa ma vada. 66 .' Ea accepta fara intarziere aceasta situatie. cand inceteaza sa fie inspiratoarea sa. Cand o femeie devine indiferenta sau isi critica sotul. De indata. trista. iar subconstientul tau a lucrat in tine pentru a te elibera !' 'Da. acesta. Obtii ce vrei... frustrat de bucuria primelor clipe ale unirii lor. nu pot sa-i reprosez nimic sotului meu. asta-i tot. eu nu am cunoscut exceptii. el o anunta ca se indragostise de o alta femeie si o parasi.

aparent. TREBUIE SA FII IN ARMONIE CU ACEL LUCRU. PENTRU A-TI ATRAGE CEVA. 67 . el obtinu o situatie excelenta. dispretul lor pentru bani ii separa de ei. are un cont in banca. daca nu-i place sa le faca! Tabloul pe care pictorul il picteaza din dragoste pentru arta este cel mai frumos. si noi vom cere amandoi succesul si prosperitatea care sunt deja pregatite pentru tine de Spiritul Infinit.' Cateva saptamani mai tarziu. esti o idee perfecta in Intelegerea Divina. nefericit si sarac a venit sa ma consulte. Nimeni nu poate reusi in afaceri. raportul nu-i era favorabil. iar dupa doi ani el deveni un stralucit om de litere. Iata de ce multi artisti raman saraci. Nu trebuie sa acceptam doar ceea ce 'poate sa fiarba in cratita'! NIMENI NU-SI POATE ATRAGE BANI DACA-I DISPRETUIESTE! Multi se mentin in stare de saracie declarand: 'Nu ma intereseaza banii. 'Sotia mea pretinde ca nu voi reusi niciodata pentru ca am cifra '2'. Imi amintesc ca am auzit pe un artist spunand unui confrate: 'Este un artist mediocru. si nu-i admir pe cei care-i au!'. caci el imi spuse. Eu i-am raspuns: 'Imi este indiferent numarul tau. Sotia sa era interesata de 'Stiinta numerelor' si ii studiase tema numerica.' Aceasta atitudine mentala il separa pe om de bogatiile sale.Un barbat deprimat.

A tezauriza si a economisi atrag reactii dezagreabile. SE DESCHIDE CALEA PENTRU PRIMIREA ALTOR BANI. freaca parchete. ea ii plasa mai sus ca orice. Iubind banii in sine. CACI DUMNEZEU ESTE SURSA. dar nu trebuie sa economisesti daca se prezinta o situatie in care se cer bani! DIND CURS LIBER BANILOR. pentru a castiga in plus pentru cheltuiala zilnica. IAR BOGATIA LUI ESTE INEPUIZABILA SI INFAILIBILA.Banii sunt o manifestare a lui Dumnezeu care ne elibereaza de lipsuri si de restrictii. caci 'hambarele celui drept vor fi pline'. actiuni. il lasa pe sotul ei sa sufere si apoi sa moara de foame. Intr-o noapte este asasinata si i se fura banii. Astfel trebuie sa fie atitudinea voastra spirituala in privinta banilor si veti vedea ca pentru voi MAREA BANCA SPIRITUALA NU SEACA NICIODATA! Un film intitulat 'Greed' (rapacitate/egoism/lacomie) ne ofera un exemplu de avaritie.Eroina povestii castiga 5000 $ la o loterie. si. obligatiuni bancare. pamant. dar trebuie sa fie mentinuti in circulatie si sa serveasca unui scop bun. Ea aduna si aduna. FARA TEAMA SI CU BUNAVOINTA. Iata un exemplu in care 'dragostea pentru bani este la baza raului'. dar nu vrea sa-i cheltuiasca. 68 . Aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa posezi imobile.

care-i fu retrasa. Ea daruia rareori cate ceva. TOATE BOLILE SI TOATE NENOROCIRILE PROVIN DIN INCALCAREA LEGII IUBIRII. dar cumpara continuu fel de fel de obiecte. sunt buni si benefici. si Dumnezeu este BOGATIA noastra! Sau urmati calea egoismului. ea fu considerata incapabila sa-si gireze averea. sifonierul sau era plin cu rochii pe care nu le imbraca niciodata. Le cumpara si le punea la pastrare.Banii ca atare. dar asa. ea incalca legea circulatiei. Iata cum. aceasta are drept consecinta boala. URMATI CALEA IUBIRII si toate lucrurile va vor fi date cu surplus. 69 . Bumerangurile urii. nenorocirea sau chiar pierderea banilor. pentru ca acorda prea mare importanta obiectelor. ranchiunii si criticii se antorc incarcate de boala si durere. Cunosc cazul unei doamne bogate care tezauriza veniturile sale. ori cand ii consideram mai importanti decat sentimentele. dar cand ne servim de ei in scopuri destructive. invelite cu grija in hartie de matase. sau veti fi separat de ea. Ii spuse intr-o zi unei prietene ca avea vreo 67. in curand. Bratele acestei persoane paralizara progresiv. Ar fi fost mai normal sa le poarte. a lacomiei si abundenta va dispare. si. caci DUMNEZEU ESTE IUBIRE. ignorind Legile Spirituale. cand ii adunam si tezaurizam. Ii placeau indeosebi colierele. iti poti provoca pierderi.

putin cate putin.Iubirea pare sa fie aproape o arta pierduta. Una dintre elevele mele. cred ca e cazul sa o faceti!. de exemplu.. el insusi nu este decat 'un clopot de arama care bate. ea isi gasi echilibrul si intro zi resentimentul disparu. si in loc sa fiu furioasa. nu? De aceea si consideram ca in afaceri totul este definit de "care pe care" si de aceea si traim ce traim: iluzia luptei. dar aceasta ii dadea mult de furca. Totusi. caci. fara Iubire. IUBIREA SI BUNAVOINTA SUNT INESTIMABILE si in afaceri. un chimval care rasuna'. Ea ajunse la stadiul in care purta ranchiuna doar unei singure persoane. eu am fost gentila si plina de iubire. Imediat cum perceptia. incat multi o considera absolut normala. ranchiuna este deja instalata..Pare absurd. lucra cu mine de cateva luni pentru a sterge din subconstientul sau ranchiuna. Sosi radioasa si exclama: 'Nici nu va puteti inchipui ceea ce simt! Aceasta femeie mi-a spus ceva dezagreabil. dar cel care cunoaste Legea Spirituala stie ca trebuie s-o recucereasca. 70 . Daca inca nu ati ras. "constata" ceva neconvenabil la cel de alaturi. atunci ea s-a scuzat si a fost deosebit de draguta cu mine! Nimeni nu-si poate imagina cat de linistita si usurata ma simt!' In mod uimitor ranchiuna este atat de familiara conditiei inconstiente a omului. deformata desigur.

'Eu fac un anumit lucru uitand ceea ce este in urma. ea reveni: 'Am facut asa cum m-ati sfatuit si acum aceasta doamna este foarte buna cu mine. 'Iti amintesti de sculptorul care a cerut un anumit bloc de marmura? A fost intrebat de ce il dorea tocmai pe acela: 'Pentru ca exista un inger in aceasta marmura!'. efectul sau poate fi neutralizat facand bine altcuiva in prezent. pretindea ea. si ma indrept spre ceea ce este in fata mea. spuse vizitatoarea mea. Daca acest rau nu poate fi reparat. 'Bine.O functionara veni sa mi se planga de o persoana care. Si el scoase de acolo o minunata opera de arta. 'Bine. ea m-a plimbat cu masina ei. Ea imi raspunse : 'Imposibil. este o femeie de marmura!'. i-am spus. cu mult spirit critic si care n-o placea de fel.' Anumite persoane au remuscari pentru ca au facut rau cuiva cu ani an urma.' Dupa o saptamana. saluta Divinitatea din ea si trimite-i ganduri de iubire!'.' 71 . voi incerca. era rece.

iata cum intelegerea muritorilor se leaga de dureri si regrete. cand o mama nu-si facea griji pentru copiii ei. Am negat orice gand de pierdere sau despartire si am afirmat ca Dumnezeu este bucuria acelei femei. O cunostinta se plangea mereu de necazurile ei in asa fel incat aproape ca se lauda cu ele. de asemeni. prin urmare ca este astfel Divin protejat. Pe de alta parte. caci durerea mea ma face atat de irascibila fata de membrii familiei mele. cea care imagineaza puternic boala sau situatia temuta si. daca nu sunt neutralizate. in jurul lui.' Am fost rugata. stiind. era antr-o zi profund indurerata si mi-a cerut: 'Trateaza-ma ca sa fiu fericita si vesela. remuscarea. Ea proiecteaza in acest fel. Odinioara. Este fericita acea mama care poate spune cu sinceritate ca-si incredinteaza copilul in mainile lui Dumnezeu. aceste imagini se materializeaza.Durerea. nu era considerata mama buna. O doamna. incat sufar continuu contra-loviturile karmice. Acum stim ca temerile materne sunt responsabile de multe din bolile si accidentele pe care le suporta copiii. regretele distrug celulele corpului si otravesc atmosfera care-l inconjoara pe om. dragostea si pacea din ea insasi. Ea isi regasi imediat echilibrul si imi transmise prin fiul ei sa incetez tratamentul pentru ca devine prea bucuroasa. o aura puternica de protectie…Implor pe toti parintii si mai cu seama mamele sa renunte la 72 . Teama este antradevar. sa tratez pe o mama care isi plangea fiica decedata.

noi devenim protectori pentru cei dragi (prin puterea gandului . Pentru ca de acolo ceea ce va urma va fi doar o nimicire supercalificata a maretiei lui. teama cosmetizata ca GRIJA. cand acesta are doar trei ani. atunci e foarte incantata. spunand. Puteti intelege ca. cel mai mare care ar putea fi imaginat..CONFORM CARUIA DOAR ELE pot avea grija de copilul lor.nu stiu cum” dacat al alteia. ea a aflat ca fratele ei era in apropierea imediata a unei explozii.' Cel care se teme nu are o Iubire perfecta. si el este intotdeauna in locul potrivit pentru el. Daca a obtinut si o dependenta din partea lui. Astfel. datorita acestui aspect.. O “micire” continua. Cand aud “copilul meu”. 'Omul este o idee perfecta in Intelegerea Divina. In loc sa cedeze temerilor. zice ea ca l-a educat bine.' 'Nici un rau nu te va atinge..si nu ALTFEL!!!) si fiecare ar trebui sa stie ca obiectul afectiunii sale 'este ocrotit de cel De Sus si se odihneste in umbra celui Atotputernic. Copilul nu este ce pare. fratele meu este in locul cu adevarat potrivit pentru el. care nu ia sfarsit practic niciodata..egoul acesta atat de perdant.este si motivul pentru care am tot repetat ca un parinte iubitor poate ar fi de dorit sa dispara definitiv din viata micutului. Si cand “copilul” are 50 de ani. pur si simplu stiu ce rau se petrece acolo. dar ca scapase in mod miraculos. nici un flagel nu se va apropia de adapostul tau!' 'IUBIREA PERFECTA INVINGE ORICE TEAMA. intr-o mina. iubitor.. O femeie s-a trezit subit intr-o noapte. Apoi acest copil al tau e “mai. e mai atenta si mai calificatazice mintea ei. in adevar voi NU VA PUTETI IUBII COPIII? Voi proiectati fricile voastre 73 . simtind ca fratele ei este in mare pericol. ea a inceput sa afirme Adevarul. o are pe “mama”.' A doua zi. Va veti iubi copilul ABIA ATUNCI CAND RENUNTATI sa-l mai separati mereu de restul oamenilor. il vreti CONFORM. este un dumnezeu inca mai putin conditionat/programat decat voi si pe voi va nemultumeste asta. si asa separarea se adanceste. mama tot stie ea mai bine ce are el nevoie. pe care voi mamele o induceti primele in propriile voastre progenituri. prin urmare. drama acestei civilizatii.. Doar ca de multe ori acela nici partener nu-si mai cauta. Divin protejat. concurenta la fel.

Cel care studiaza Legea Spirituala. pana NU VI SE INDICA O DIRECTIE PRECISA” Cereti astfel: 'Spirit Infinit.asupra lor. si afirmatiile pe care le vei proiecta in invizibil. Asta e Legea.. Si am raspuns: 'Pronuntati cuvantul. ADEVARUL. 'CERETI SI VETI PRIMI!' Omul trebuie sa faca primul pas. stie ca Dumnezeu este bogatia sa. slabiciune.Opriti acest jaf ! Copiii “vostrii” sunt doar MINUNATI SI DIVIN PROTEJATI!!! Exact asa cum sunt ei. micime. “apoi nu mai faceti NIMIC (adica nici nu va mai ganditi).' Am fost deseori intrebata cum se face o demonstratie. In sfarsit. CAPITOLUL VIII INTUITIA. Aceasta indrumare e UTIL SA FIE SUBLINIATA. 'Iubirea este indeplinirea Legii Divine'. arata-mi ce trebuie sa fac!' 74 . ca ABUNDENTA DIVINA RASPUNDE LA TOATE CERERILE si ca cuvantul este cel care le face sa apara. tot timpul! Nici nu le poate fi facut un neajuns mai mare decat aceasta “nobila grija”!!! Asa ati patit si voi si de aceea subconstientul e plin cu sentimente de inadecvare. apoi nu mai faceti nimic pana cand nu aveti o directie precisa'.. 'Apropie-te de Dumnezeu si El va fi aproape de tine. recunoaste-L si El te va indruma!' NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL pentru cel care cunoaste puterea cuvantului si care urmeaza directiile date de intuitie! Prin cuvantul sau. Este deci de maxima importanta sa-ti alegi cuvintele potrivite. DIRECTIA 'Oriunde te-ai afla. el pune in actiune fortele invizibile si astfel poate sasi revigoreze corpul si sa-si amelioreze afacerile.

starea de LINISTE. ii povesti: 'Am dat 1$ azi cuiva. A OFERI DESCHIDE CALEA PENTRU A PRIMI. dupa ce obtii o mare realizare baneasca. A DA. Ea a pronuntat aceste cuvinte: 'Spirit Infinit. Aceasta era indicatia. in aceeasi zi. pacea profunda este absolut indispensabila. o doamna isi dorea o mare suma de bani. arata-mi ce trebuie sa fac!'. deschide calea spre imediata mea abundenta. pentru ca tot ce-mi apartine prin drept Divin sa-mi parvina din plin!' Apoi a adaugat: 'Da-mi o indicatie precisa. Iar banul il va servi pe om. Va inchipuiti ce dificil este sa o obtii azi. Pentru ca sa putem “vedea” astfel de semne. pentru mine este ca si cum tu ai da 100 $'. Acest dar se dovedi un plasament excelent. Multi dintre cei mai bogati din aceasta tara au obiceiul de a da zeciuiala: este un plasament foarte bun. Dar viziunea si actiunea trebuie sa fie coordonate. De exemplu. si. Omul insusi. Dar acest dar al zeciuielii trebuie facut din toata inima si cu bucurie. ti-e teama sa actionezi. caci putin dupa aceea. mintea ii fu traversata de aceasta idee: 'Da unei prietene (care o ajutase spiritual) 100 $'! Ea o intreba pe aceasta.. adica ofranda din cea da-a zecea parte a veniturilor. dar ea-i spuse: 'Asteapta sa primesti o alta directie inainte de a face acest lucru!'. Aceasta atitudine spirituala face din om stapanul banului.Raspunsul va veni prin INTUITIE sau prin parerea cuiva. isi limiteaza abundenta! Uneori. Pentru a crea actiune in afacerile pecuniare. printr-o fraza citita deschizand o carte. Zeciuiala. Raspunsurile sunt cateodata surprinzatoare prin exactitatea lor. este un vechi obicei evreiesc care provoaca intotdeauna abundenta. pentru ca cuvantul pronuntat in acest sens deschide atunci vastele rezerve ale bogatiei. o suma mare de bani ii parveni intr-un mod remarcabil. in cursul conversatiei. orice ban trebuie dat fara teama si insotit de binecuvantare. trebuie sa dai. caci 'lui Dumnezeu ii place un donator vesel'. intalni o cunostinta care. 75 . etc. Ea astepta. Aceasta a zecea parte (oferita cuiva care are intr-adevar nevoie) ne revine binecuvantata si multiplicata. prin viziunea sa limitata. deci. Notele de plata trebuie platite cu bunavointa.cand oamenii de stiinta au calculat ca zilnic un om este bombardat de 50 de giga de informatie. asa cum a fost in cazul domnului care si-a cumparat haina de blana. De indata. si prietena mea avu certitudinea ca trebuie sa-i dea ei cei 100 $..

si ea nu stia pe care s-o aleaga. La putin timp dupa aceea. Nu cereti niciodata o 'situatie anume'. i se oferira trei situatii. ci situatia justa. ea NU FACE DECIT SA ARATE CALEA CEA BUNA.' Ea a acceptat deci situatia care i se oferea la Palm Beach si care-i deveni extrem de favorabila. am multumit pentru ceea ce ea primise deja si pentru ca aceasta situatie sa se manifeste rapid. la iesire. 'Asadar. Deseori directiile survin intr-un moment neasteptat. facand un curs. am dorit sa intru intr-o anumita brutarie care se afla cam departe de casa mea. Termenul pentru raspunsul sau urma sa expire si ea tot nu era in stare sa se decida. am intrat deci. deoarece doar ea va putea sa va dea satisfactie! Apoi. deschide calea pentru o situatie care convine acestei persoane'. INTUITIA este o facultate spirituala care nu explica nimic. am primit ideea de a-mi scoate mobilele pe care le am intr-un depozit si sa-mi caut alt apartament. adica exact aceea care este deja pregatita in Planul Divin. dar. tratam pentru ca fiecare student sa primeasca o indicatie bine definita. iata cu siguranta indicatia atat de mult asteptata. Astfel. mergem sa cautam un lucru pentru a gasi altceva.O consultanta a venit sa-mi ceara sa 'pronunt cuvantul' in favoarea unei situatii. cand. am intalnit o doamna la care ma gandeam adeseori si care avea nevoie de un ajutor pe care eu puteam sa i-l ofer. am avut impresia ca simt aerul din Palm Beach. eu invatasem sa nu fiu dominata de ratiune. i-am spus. I-am spus: 'Cere o directie precisa!'. doua la New York si una la Palm Beach. si am vazut ca intradevar nu-mi trebuia nimic din acea pravalie.' Ori. mergeam pe strada.' Fusese candva acolo si cunostea aerul parfumat al orasului. m-am uitat. 'Cand m-am trezit in aceasta dimineata. in mod subit. imi telefona. Ideea care survine poate sa va para ciudata. cand. Primim adeseori o directie in cursul 'unui tratament'. dar anumite directii date de Dumnezeu sunt 'misterioase'. Dupa curs. intr-o zi. o eleva a venit sa-mi spuna: 'In timp ce tratati. Intr-o zi. Am spus asadar: 'Spirit Infinit. Intr-o zi. Ratiunea rezista in mine si imi spunea: 'Nu este nimic in aceasta brutarie de care sa ai tu nevoie!' Totusi. ea venise la curs pentru 76 . deseori.

O prietena a venit sa ma vada. Metafizicianul face mereu sondaje profunde pentru a descoperi 'corespondenta'. Astfel. Ea o acuza pe aceasta si repeta continuu: 'Ea stia ca este casatorit si nu avea dreptul sa-i accepte omagiile. daca ar intelege ca corpul sau este o idee perfecta in Intelegerea Divina si.' Multi si-au atras boala si nenorocirea condamnandu-i pe altii. TOATE BOLILE AU O CORESPONDENTA MENTALA ORICE OM S-AR PUTEA VINDECA INSTANTANEU. Congestionarea lucrurilor o provoaca pe cea a corpului. Ati incalcat legea circulatiei si corpul dumneavoastra plateste consecintele. care este contagioasa. Iisus Hristos a spus: 'Nu invinui pe altii si nu vei fi invinuit'. uraste. Dar. ii este teama sau condamna pe ceilalti.' 77 . isi atrage asuprasi. chiar daca s-ar vindeca astfel. pentru ca sa nu fii lovit de alt rau!'. si am adaugat: 'Cred ca boala dumneavoastra. ori daca tezaurizeaza cu lacomie. El i-a spus: 'Pleaca. Ceea ce omul acuza la altcineva. I-am spus ca nu stiu daca starea ei de sanatate se va ambunatati daca isi schimba caminul. este sanatos si perfect. 'Nu-i judeca pe ceilalti si nu vei fi judecat. provine din faptul ca puneti lucruri la pastrare. iar apoi va continua sa gandeasca in mod destructiv. Nici nu puteti sa va dati seama in ce grad afacerile actioneaza asupra sanatatii. sufletul (subconstientul) trebuie sa fie curat si alb ca zapada pentru ca vindecarea sa fie permanenta. in corpul sau/si in afacerile ei'. plina de manie si de durere pentru ca sotul sau o parasise pentru alta femeie. si nu mai pacatui.' Apoi am multumit pentru ca: 'Ordinea Divina sa fie restabilita in sufletul ei. Iisus Hristos stia ca ORICE BOALA PROVINE DINTR-UN PACAT: dupa ce l-a vindecat pe lepros. boala va recidiva.ca avea o problema de sanatate. prin urmare.

ideea Divina se realizeaza acum!'. Pentru a neutraliza prezicerea nefasta. Stiinta numerelor. Am aflat ca este nefast sa cauti directive pe plan psihic.' Aceste cuvinte impresioneaza subconstientul si in scurt timp ne simtim alerti si fara ezitari. daca ai primit un mesaj bun. binecuvanteaz-o si termina cu aceasta situatie. se indragosti de un om casatorit. trebuie un mental puternic. dupa horoscopul sau. Planul psihic este rezultatul gandirii muritoare. altminteri iti vei atrage acelasi lucru!'. 78 . trebuie sa-l primesti si sa astepti realizarea lui. care-ti prezice fericirea sau bogatia. spre binele umanitatii. horoscoapele. Totusi. mentin omul pe planul mental (sau muritor). ceea ce va facilita manifestarea lui. Astfel. pentru ca ele nu se ocupa decat de calea Karmica. un an dupa aceea.Eu i-am raspuns: 'Inceteaza s-o judeci. Se primesc atat mesaje bune cat si rele. ar fi trebuit sa fi murit de acum cativa ani. Pentru a o depasi repetati fara incetare: 'Eu sunt mereu sub inspiratie directa. te poti astepta la un soc. caci acesta este planul unor spirite numeroase si nu al Spiritului Unic. dar este bine sanatos si conduce una dintre cele mai importante asociatii din aceasta tara. este ca si cand ai atinge un fir deianalta tensiune. Ea ramase surda la cuvintele mele si. Cand critici sau condamni. el devine o tinta pentru fortele destructive.(astral). Cunosc pe cineva care. este planul 'opozitiilor'. elevul trebuie sa declare: 'Orice prezicere falsa va fi anihilata! Orice plan care nu vine de la Tatal Ceresc va fi eliminat si se va risipi. eu iau rapid cele mai bune decizii. Pe masura ce omul isi deschide spiritul subiectivitatii. Nehotararea este o piatra de incercare pentru multi.

Intr-o zi. omul recunoaste ca tot ceea ce este discordant in jurul sau. dar in realitate totul merge bine! De exemplu. si. o studenta invatase ca nu exista pierdere in Intelegerea Divina. De aceea supraconstientul intotdeauna vede ADEVARUL. Ea isi spunea: 'Aceasta femeie este cea mai dezagreabila de pe pamant'. 'Vreau sa Se faca Voia lui Dumnezeu'. o viziune perfecta. Cand faci apel la legea Universala trebuie sa te astepti la surprize. Totul vi se pare ca merge rau. Trebuie un efort de vointa pentru a scapa de capcanele (ne)intelegerii umane. Caile intelepciunii sunt agreabile si pline de pace. a fi recunoscatori. un motociclist. corespunde unei dezordini mentale. Daca se impiedica. a-si cere iertare. si chiar in acel moment. ca atare. Ea imprumutase aceasta suma unei rude. care murise fara sa mentioneze in testament 79 . nefiind limitat de nimic. ci facu apel la legea iertarii 'salutand Divinitatea' din acea femeie la care se gandise mai inainte. ea pierduse 2000 $. Cu multi ani in urma. Proprii. Voia lui Dumnezeu este sa acorde fiecaruia toate dorintele legitime inimii sale. fu cat pe aci s-o loveasca.Vointa umana trebuie sa serveasca pentru a sustine Vointa Divina. nu putea sa piarda ceea ce-i apartinea deja. in timp ce vointa omului ar trebui sa foloseasca pentru a mentine fara sovaiala. UN EFFORT DE VOINTA. una din elevele mele traversa pe strada. Deschizandu-se spre spiritualitate. Ea stia ca ceea ce aparent era considerat pierdut. dand coltul strazii. se poate spune ca se impiedica si cade mai intai an spirit. De aceea ho’oponopono vindeca doar prin a multumi. E util de inteles: vointa umana corespunde unui punct limitat de vedere. sau cade. Le este mult mai usor muritorilor de rand sa fie cuprinsi de teama decat de credinta: CREDINTA ESTE. condamnand pe cineva in gand. Copilul ratacitor a strigat: 'Ma voi ridica si voi merge la Tatal meu!'. ori urma sa primeasca echivalentul pierderii. Ea nu-l condamna. deci. ori i se va inapoia.

De data aceasta el propuse chiriasei: 'Vreti sa acceptati suma de 1500 $?' Intr-o strafulgerare. ea se gandi: 'Iata cei 2000 $ ai mei. Dar. Noi contracte se stabilira conform noii chirii. proprietarul schimba contractele si mari chiriile. aceasta anseamna ca eu voi fi si mai bogata. Ea se hotara deci. de data aceasta. o alta se deschide imediat!' Ea locuia intr-un apartament dintr-un imobil care urma sa se vanda. eu nu pot sa pierd cei 2000 $ care-mi apartin prin drept Divin! 'Cand o usa se anchide. ea primi un cec de 2000 $ in schimbul contractului sau. datorita erorii comise in noile contracte.' Ea asi aminti ca spusese prietenilor care locuiau in aceeasi casa: 'Vom actiona impreuna daca ni se va vorbi iar de mutare'. dar. sa nege aceasta pierdere si sa ceara 2000 $ de la Banca inepuizabila Universala. Cei mai multi chiriasi se mutara. 80 . printr-o eroare providentiala. ea nu se mai tulbura. trei ramasera. locatarii ramasera in posesia apartamentelor timp de un an. Trecura doua luni. pentru ca Dumnezeu este bogatia mea'. clauza celor 80 de zile fu omisa. Girantul oferi fiecaruia 200 $ pentru mutare. Ea il binecuvanta pe proprietar si spuse: 'Dat fiind ca chiria s-a marit. proprietarul avu ocazia sa vanda casa. printre care si doamna despre care v-am vorbit. locatarii erau obligati sa se mute in 80 de zile. din nou. Intr-adevar. in cazul vanzarii casei. pentru ca ranchiuna si refuzul iertarii inchid portile acestei banci minunate. La putin timp dupa aceea. Aceasta studenta era plina de amaraciune si de manie. chiria continea o clauza care stipula ca. Directia sa era deci sa-si consulte prietenii. Girantul reveni asupra problemei. el isi atrage ceea ce-i apartine din acest mare Rezervor al Binelui.aceasta datorie. deoarece nu avea nici o dovada despre aceasta tranzactie. vi se vor oferi cu siguranta si 2000 $!'. Nedreptatea aparea in calea ei. nedreptatea aparenta nefacand decat sa deschida usa pentru aceasta rezolvare. Brusc. dar. caci nu exista pierderi in Intelegerea Divina! Prin urmare. Ea incepu prin a ierta pe ruda sa. Acestia spusera: 'Daca vi s-au oferit rapid 1500 $. Ea afirma: 'Eu neg aceasta pierdere. Aceasta a fost o remarcabila demonstratie a Legii. Aceasta dovedeste ca NU EXISTA PIERDERE si ca atunci cand omul actioneaza conform Legii spirituale.

resentimentele si regretele din intelegerea omului. exista o perfecta expresie de sine. voi raspandi asupra voastra binecuvantari. incat veti fi coplesiti!' (Mat. Suntem pe pamant pentru a dovedi ca EXISTA DUMNEZEU si pentru a 'aduce marturia Adevarului' . si nimeni nu-l lipseste de ceea ce isi refuza singur!'. Numai aceste ganduri adverse il pagubesc pe om. III:10. este destinul lui! 81 . exista un loc pe care trebuie sa-l ocupe doar el si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa! Exista un lucru pe care numai el trebuie sal faca si care nu poate fi facut de nimeni altcineva. 'Puneti-Ma la incercare!'. temerile. dar nu putem dovedi ca Dumnezeu exista decat facand sa rasara ABUNDENTA din penurie si DREPTATEA din nedreptate. Si veti vedea cum voi deschide pentru voi caile Cerurilor.'EU ati voi inapoia anii distrusi de lacuste!' Lacustele reprezinta indoielile. deoarece: 'Nimeni nu-i da omului ceea ce-si poate da el insusi. spune Cel Etern.) CAPITOLUL IX PERFECTA EXPRESIE DE SINE SAU PLANUL DIVIN 'Vintul nu poate sa-mi rataceasca barca sau sa schimbe cursul destinului meu!' Pentru orice om.

Cel care se initiaza in Adevar stie de asemeni ca. mari schimbari se pot produce an viata ta. dar. un minunat talent. Vreti un exemplu? Dupa un curs. Astfel. Chemarea cea mai puternica a omului sa va referi la Planul Divin al vietii sale. IUBIREA si PERFECTA EXPRESIE DE SINE.Aceasta idee perfecta. Deoarece capacitatea imaginatiei este creatoare. patrunzand in lumea in care Dumnezeu dirijeaza finantele. prin aceasta cerere. abundenta necesara acestei perfecte expresii ii va fi la indemana. noi si minunate conditii inlocuindu-le pe cele vechi. dar ati ofer 1 $. El a sosit intr-o zi. El mi-a spus: 'Am doar 700 $. Mi-a spus imediat: 'De indata ce ai pronuntat 82 . Chemarea lui ar trebui sa sune asa: 'SPIRIT INFINIT. Iata cvadratura vietii care-ti aduce FERICIREA PERFECTA! Dupa ce ai facut aceasta chemare. adanc ascuns in sinea lui. S-ar putea sa nu aiba nici cea mai vaga idee ca poseda. un student a venit la mine si mi-a dat un dolar. este necesar ca omul sa perceapa ideea inainte ca ea sa se poata realiza. asteapta ca omul s-o recunoasca. doar pronuntand cu credinta cuvantul. ele se refacura repede. Expresia perfecta de sine nu se va manifesta niciodata printr-o sarcina ingrata. si-ar fi eliberat rapid fondurile necesare. fiindca am incredere in puterea cuvantului tau si iti cer sa pronunti cuvantul pentru expresia mea perfecta si pentru prosperitatea mea!'. cand. fericit. incat indeplinirea ei va parea aproape un joc. BOGATIA. cu un teanc de bancnote. mentinuta in Intelegerea Divina. Am pronuntat 'cuvantul' si nu l-am mai revazut decat anul urmator. mai multe genii s-au zbatut ani de zile in dificultati financiare. dupa o reusita deplina. ci va avea un interes atat de absorbant. DESCHIDE CALEA PENTRU CA PLANUL DIVIN AL VIETII MELE SA SE POATA MANIFESTA! VREAU CA GENIUL BUN CARE EXISTA IN MINE SA FIE ELIBERAT! AJUTA-MA SA PERCEP CLAR PLANUL PERFECT!' PLANUL PERFECT CUPRINDE SANATATEA. deoarece (aproape) toti oamenii s-au indepartat de Planul Divin. Cunosc cazul unei persoane careia i se parea ca un ciclon ii devastase afacerile.

. pe care nici un parinte nu o ofera copilului sau. o situatie mi-a fost oferita intr-un oras indepartat si ma bucur acum de sanatate. sa pronunte cuvantul pentru ca Planul Divin sa se indeplineasca! Cea mai valabila si dulce protectie. intelegerea muritorului) cu ajutorul unei pietre albe (credinta). Asadar. Sa Se faca Voia lui Dumnezeu. Bataliile care sunt descrise aici. si nu neaparat a unei cariere stralucite. care este unica si tu esti de neinlocuit! 83 . pentru eternitate!'. expresia perfecta poate fi aceea a unei sotii remarcabile. a unei mame ideale. ei ar trebui. cat mai devreme. sunt cele pe care omul le duce contra gandurilor rele: 'dusmanii omului sunt cei din propria lui casa!'. fericire. neasumarea misiunii tale. opulenta!'. Un tratament prenatal ar trebui sa fie conceput astfel: 'Fie ca Dumnezeu din fiinta acestui copil sa se exprime in mod perfect! Fie ca Planul Divin prevazut pentru sufletul sau. si nu al omului! Iata porunca pe care o gasim constant in Biblie. daca este posibil chiar inainte de nasterea copilului. Pentru o femeie. Iata imaginea sau ideea careia trebuie sa-i fiti atasat fara sovaire! Cand omul cauta un anumit lucru. carte care trateaza despre Stiinta Spiritului si care-l invata pe om sa-si elibereze sufletul (subconstientul) de sclavie. nici sa fortezi o imagine.. De exemplu: telefonul il cauta pe Bell! Parintii nu trebuie niciodata sa impuna cariere sau profesiuni copiiilor lor! Cunoscand Adevarul spiritual. omul trebuie sa aiba grija sa nu fie pentru sine un 'slujitor rau' care sa-i ingroape talentul! A NU TE SERVI DE DARURILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU ATRAGE PEDEPSE TERIBILE! Altfel spus. si nu voia omului! Si dupa modelul lui Dumnezeu. CERETI DIRECTII PRECISE SI CALEA VA FI SIMPLA SI PLINA DE SUCCESE. Orice om este ca un David care-l invinge pe Goliat (gandul. Nu trebuie nici 'sa-ti reprezinti'. acesta il va cauta pe el. a unei gospodine desavarsite. atunci cand ceri ca Planul Divin sa-ti patrunda in planul constient! Vei primi doar fulgere de inspiratie si incepi sa vezi cum se indeplinesc lucruri importante. pentru corpul sau. pentru viitorul sau. sa se manifeste de-a lungul intregii sale vieti.cuvantul.

stiu tot ceea ce trebuie pentru examen'. avea cunostinte excelente de istorie. privind cum fierbea apa in ceainic. se gandi ca apelul la ajutorul lui Dumnezeu nu-i mai este necesar si se ocupa de toate fara sa se mai roage. mi-a spus: 'Am pronuntat cuvantul pentru matematica si am primit cea mai buna nota. aceasta nu este fara insemnatate. ea gasi cele mai bune hoteluri si peste tot fu excelent primita. 84 . L-am sfatuit sa faca aceasta afirmatie: 'Eu sunt unit cu Inteligenta Infinita. fara teama. ea facu o lunga calatorie prin tari ale caror limbi nu le cunostea. Reveni la New York unde. 'Recunoaste-L oriunde ai merge!'. Cand l-am revazut. Facand asa. O alta eleva imi dadu acest exemplu: intr-o vara. In fiecare clipa ea ceru directie si protectie Divina si totul se petrecu de minune. Omul se afla atunci sub inspiratie Divina directa. el isi limita credinta si oprea manifestarea. dar nu era sigur de el la matematica. Primesti intotdeauna cate un bobarnac cand esti prea sigur de tine. deoarece iti pui toata increderea in personalitatea ta si nu in 'Dumnezeul din fiinta ta'. nimic nu este mai important! Uneori un incident marunt poate transforma o viata. Totul merse rau. 'Tracul' a incurcat chiar geniile! Acesta ar putea fi depasit prin cuvantul pronuntat sau prin 'tratament'. Studentul in metafizica trebuie sa se obisnuiasca sa 'practice prezenta lui Dumnezeu' in fiecare clipa. cunoscand engleza. si-a imaginat un pachebot! Am vazut deseori studenti aminand demonstratia prin rezistenta sau pentru ca dorea sa-si aleaga singur Calea. El m-a rugat sa 'pronunt cuvantul' pentru un examen greu.Deseori TEAMA E SINGUL LUCRU CARE IL IMPIEDICA PE OM SA SE EXPRIME PERFECT. Un tanar asista deseori la cursurile mele cu mama lui. valizele i-au fost ratacite din cauza agitatiei si a dezordinii. dar am crezut ca pot sa ma bazez pe mine insumi pentru istorie si am luat o nota mediocra'. plin de incredere. deoarece simte ca Dumnezeu din fiinta lui este Cel care actioneaza. individul isi pierde atunci orice constiinta de sine si simte doar ca devine un mijloc prin care se exprima Inteligenta Infinita. Robert Fulton. Bagajele sale nu se ratacira niciodata.

pentru a 'actiona conform vointei sale bune'. iar omul este acest instrument. stapanirea de sine. Tu nu va trebui sa lupti.'Caile Mele si nu ale voastre!' porunceste Inteligenta Infinita.' De fapt singurul pacat real este indoiala de sine. ii trebuie un instrument care sa nu opuna nici un fel de rezistenta. nu te teme. caci Dumnezeu va fi cu tine. 'Tot ceea ce este contrar in-crederii este pacat. el isi provoaca exact situatia de care se teme. 'O. fie ca este a vaporilor sau a electricitatii. Am constatat aceasta in cazul doamnei care a primit despagubiri de 2000 $ de la proprietarul ei cand a aplicat legea nerezistentei si a avut o credinta de nezdruncinat. Asadar. care este cu tine'. el este perfect!' Dar. neintelegere sau neacceptare a Ceea ce TU ESTI CU ADEVARAT !! El isi da seama ca teama si nelinistea sunt pacate mortale. asa cum a spus Maeterlink. omul nu poate invinge teama decat infruntand teama. Mania altereaza viziunea. 'omul se teme de Dumnezeu'. ramai linistit si contempla Eliberarea pe care ti-o da Dumnezeu. Stapanirea de sine inseamna putere. Iuda. Scopul studentului in metafizica este Echilibrul. Munca sa consta in asi alunga dusmanii (in afara Subconstientului). 'Cand omul nu se teme. In mod constant. Tot asa. Cand Iosif si armata sa s-au pregatit sa mearga in intampinarea dusmanilor cantand: 'Slavit sa fie Dumnezeu. Stapan pe sine. A fost plasata printre pacatele capitale. dupa cum ati citit deja in capitolele precedente. 85 . otraveste sangele: ea este cauza multor boli si decizii care duc la dezastre. Studentul invata ca in metafizica cuvantul pacat are un sens mult mai larg decat stia el din ce invatase pana atunci. anularea prin proprie necunoastere. prin imagini mentale deformate. Scriptura recomanda omului sa 'stea linistit'. si de asemeni in cazul celei care si-a castigat iubirea barbatului ales 'cand orice suferinta a incetat'. atat de raufacatoare sunt reactiile sale. deoarece ea da Puterii care este Dumnezeu posibilitatea sa aflueze spre om. Este credinta inversata si. dar maine mergi in intampinarea lor. energiei. studentul gandeste limpede si 'ia rapid decizii bune': nu pierde niciodata ocazia. fii destins.

desigur nu in folosul experientei tale! 86 . ei si-au dat seama ca dusmanii lor se omorasera intre ei si ca nu mai aveau cu cine sa se lupte. Aceasta se temea de acest mesaj. Ea o intalni pe persoana careia trebuia sa-i transmita mesajul. Una dintre elevele mele avea nevoie de o demonstratie pecuniara. Si dat fiind ca nu-i era teama. Studentul intarzie uneori demonstratia sa. facand apel la legea protectiei Divine . Orice ar cere. sunt sigura ca va fi simbolul demonstratiei mele!' Ea incepu deci sa lucreze in mod constiincios si. in curand. inregistrate in Intelegerea Divina si care trebuie sa se manifeste 'prin Har si in mod perfect'. A venit la mine pentru ca nu-i reusea.' Era incurcata pentru ca-si daduse cuvantul. acestea sunt idei perfecte. deoarece ratiunea o sfatuia: 'Nu te amesteca in aceasta poveste. termina. eu incep deseori lucruri pe care nu le mai termin. aceasta o anunta: 'Persoana cutare a parasit orasul'. sotul ei primi un salariu dublu. Ma intorc acasa si voi termina ceea ce am inceput acum cateva saptamani. Trebuie sa multumeasca pentru tot ceea ce a primit deja in Planul Invizibil si sa se pregateasca activ sa primeasca toate acestea in Planul vizibil. prin urmare. totul este perfect. munca mea perfecta.dar fusese si nerezistenta. Si culmea este ca ei chiar abia asteapta sa o faca.' (cum este interiorul. fapt care facea inutil mesajul. si nu te angaja sa faci comisionul. asa si exteriorul!) 'Ai dreptate. banii ii parvenira in mod curios. demonstratia mea este completa. mi-a raspuns ea. dar majoritatea suntem intr-atat de lenesi ca mereu preferam sa ne hotarasca altii “soarta”. La putin timp dupa aceea. El ii informa pe patroni.ea n-a mai fost obligata sa vorbeasca. In acea luna. ar trebui sa faca aceasta afirmatie: 'In Spiritul Divin. ea se hotara sa 'infrunte leul' si facu apel la legea protectiei Divine. caminul meu perfect. situatia neplacuta disparu. subconstientul tau a luat obiceiul sa nu termine nici el. dar cand vru sa vorbeasca. mentinand ideea ca ea este incompleta. Ne place sau nu sa recunoastem. Cel ce se afla pe o cale constienta este util sa se desparta de lenea lui si de dezordinile interioare. sanatatea mea perfecta'.caci indurarea Sa este vesnica!'. Dat fiind ca fusese pregatita sa actioneze . 'Poate ca nu obisnuiesti sa termini ceea ce incepi si. In sfarsit. Cineva a cerut unei doamne sa transmita un mesaj unei terte persoane. care ii spusera insa sa pastreze banii. dat fiind ca situatia depindea de prezenta in oras a acelei persoane.

si profitati fara teama de ocaziile care se prezinta. nu poate sa-si permita sa-mi dea decat acest dolar. pentru ca Dumnezeu creeaza caile Sale proprii! Mi s-a pus adeseori aceasta intrebare: 'Sa spunem ca cineva are mai multe talente.' Eu l-am vazut bogat si prosper. fara constrangere sa primesti. Caci orice dar vine de la Dumnezeu. se apucau de ceva nou si rezolvau totul cu competenta. un gand de pierdere! De exemplu. trebuie sa inveti. primeste cu siguranta. Daca nu stii sa primesti. cum sa stie pe care sa-l aleaga?' Cereti o directie clara. Astfel. spuneti: 'Spirit Infinit. Ei refuza cadourile. Echilibrul dintre a da si a primi exista permanent. fara constrangere sa dai. Am intalnit oameni care. dar nu stiu sa primeasca. omul nu este decat instrumentul lui. acest rol il poate avea chiar si un timbru postal care vi se ofera. o doamna care daruise multi bani. Afirmati deci: 'Eu sunt inzestrat pentru Planul Divin al vietii mele!'. In scurt timp finantele ei se incurcara si se trezi indatorata exact cu aceasta suma. avand putina experienta sau chiar deloc. invariabil se trezesc ca nu mai au mare lucru. primi. cu cel care mi-a dat un dolar. primindu-si partea din abundenta. nu m-am gandit: 'Sarmanul om. in ceea ce-l priveste pe cel care da. si sa accepti. Nu trebuie sa ai niciodata. pentru ca asa faci sa tasneasca sursele. brusc. Dar il refuza. spunand ca nu are nevoie de bani. din orgoliu.Cand omul cere cu credinta. facand sa sece resursele lor si. Si acest gand i-a si adus-o. sau din motive negative. Trebuie sa primesti cu BUNAVOINTA painea care 'vine pe apa'. Dar incalca Legea daca nu accepta ceea ce i se ofera. Anumiti oameni dau cu bunavointa. la randul ei un dar de mai multe mii de $. desi omul trebuie sa dea fara gandul de a primi. 87 . da-mi o indicatie clara! Reveleaza-mi cum trebuie sa fie expresia mea perfecta! Arata-mi care este talentul de care trebuie sa ma servesc acum!'.

din cauza dorintelor sale neindeplinite. omul spiritual nu cunoaste nici nasterea. Si atunci Dumnezeu ii va spune: 'Esti bun. deoarece 'plata pacatului. Acolo unde exista un efect. pentru a-si plati datoriile sale karmice. CAPITOLUL X NEGATII SI AFIRMATII 88 . iar un altul sarac si bolnav. nasterea si moartea sunt legi stabilite de oameni. Eu ti le voi fixa toate acestea si vei fi fericit (chiar in moarte) impartasindu-te din bucuria Mea. hazardul nu exista. corect. la fel de mult ca pe acela care stie sa dea. Omul traieste mai multe vieti. inainte de a cunoaste Adevarul. Sub orice plan ar fi.Dumnezeu il iubeste pe acela care stie sa primeasca. Eliberarea sa are loc in timp ce isi amplineste Destinul. ai fost fidel in toate situatiile. prin cunoasterea Adevarului. omul manifesta suma totala a convingerilor subconstientului sau. El este atras de Pamant. caderea adamica a constiintei. Am fost adeseori intrebata de ce un om se naste bogat si sanatos. omul se elibereaza de legea Karmei. cinstit. moare de mai multe ori. sau pentru a-si 'implini destinul'. Cu toate acestea. Cel care este sarac si bolnav si-a creat imagini ale bolii si saraciei. Aceasta intrebare isi gaseste raspunsul in legea reancarnarii. in cursul vietii sale anterioare. Cel care se naste bogat si sanatos si-a mentinut in subconstient. nici moartea! El nu s-a nascut si nu a murit niciodata! 'El exista de la inceput si va exista mereu!' Astfel. este moartea'. facand sa se produca manifestarea Planului Divin al vietii sale. care-l va elibera. prin recunoasterea a doua puteri (binele si raul). exista antotdeauna si o cauza. imaginile opulentei si sanatatii. Omul realist. de pacat si de moarte si se manifesta ca om creat 'dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu'.

Cererea ar fi trebuit sa fie facuta astfel: 'Spirit Infinit. o pozitie sociala. Omul se limiteaza. ca omul sa-l recunoasca. sa ne parvina prin Har si in mod perfect. asa cum am mai spus intr-un capitol precedent. Dar este imposibil sa eliberam mai mult decat ceea ce credem posibil. in cererile sale. sau orice altceva. Pe masura ce se dezvolta constiinta prosperitatii. Trebuie sa extindem aceste pretentii pentru a putea primi mai mult. deci dolarii ceruti de ea nu-i parvenira intr-un 'mod perfect'.' 'Binele care trebuie sa se manifeste in viata unui om este deja un fapt implinit in Intelegerea Divina. deschide calea care duce la adevarata mea familie. deci. trebuie sa precizam ca sumele de bani pe care le dorim si care ne apartin prin drept Divin. trebuie sa ceri 'selectia Divina'. PRIN GRATIA DIVINA si intr-un mod perfect!'. pentru a declara ca doar Ideea Divina despre bine trebuie sa se manifeste. Dar trebuie sa aiba grija. deseori. adeseori.'Tu vei declara un lucru si el se va indeplini. suntem marginiti de pretentiile subconstientului. Sfirsitul afirmatiei este de o importanta capitala. 89 . el provoaca prin 'cuvintele sale inutile' esecul si nefericirea. El asteapta. pentru a se realiza. Fiica sa fu victima unui accident si primi o despagubire de 1000 $. foarte important SA ENUNTI CLAR SI CORECT CEREREA. Este. eu Iti multumesc pentru ca cei 1000 $ care-mi apartin prin drept Divin sa-mi parvina prin Har si in mod perfect!'. prieteni. Iata dovada: O doamna a cerut 1000 $. adevarata mea pozitie sociala! Eu Iti multumesc pentru ca acestea se manifesta ACUM. Daca-ti doresti o familie. De exemplu: 'Spirit Infinit. pentru ca. pentru ca in general. sau sa pronunte cuvantul pentru ca el sa se poata manifesta. adevaratii mei prieteni.

doar crezand ca lingoul este de aur. duse lingoul acasa. el intalni pe drum un om sarac: el se opri siiai spuse: 'Prietene. Cuvantarea duminicala este in acelasi timp o ruga si o cerere. trebuia ca o doamna sa faca demonstratia pentru o mare suma de bani antr-un anumit termen.il evalua si isi dadu seama ca nu era aur. Totusi. rugaciunea este o ruga si o cerere. AUTOAREA singura sesizeaza ceea ce eu afiramam mai inainte: repetarea nu este o necesitate daca nu exista instante care sa contrazica alegerile sau declaratiile tale ! 'Desertul se va bucura si va inflori ca un trandafir. Asadar. pentru ca el ceruse exact suma de 600 $. Pare usor in abstract. a opulentei.' Bogatia este o problema de constiinta. N-ar fi necesar sa repetam o afirmatie. Trecura anii si el deveni foarte bogat. o lauda si o multumire. painea cea spre fiinta. El i-a obtinut. foarte bucuros de acest noroc. Francezii au o legenda care ilustreaza acest adevar. incat nu mai vandu lingoul. deschide calea pentru Eliberare. ci arama. un student a cerut 600 $ pentru o data anume. Intr-o zi. ia acest lingou de aur. Un om sarman mergea pe strada cand a intalnit un calator care l-a oprit si i-a spus: 'Prietene. el gasi de lucru. Eu iti voi raspunde!' Afirmind continuu. dar devine greu cand te aflii in dificultate.' Faptul de a te bucura chiar atunci cand esti in desert (starea de constiinta). Amin. am sa-ti dau un lingou de aur. sa declarati ca 'ati primit deja'. vinde-l si vei fi bogat toata viata!'. precum si noi iertam gresitilor nostri' se termina cu lauda: 'Caci ale Tale sunt dintotdeauna si de-a pururi. primul dintre cei doi oameni sarmani a devenit bogat pentru ca a avut sentimentul bogatiei. Elevul trebuie sa lucreze cu el insusi pentru a reusi sa ajunga sa creada: 'cu Dumnezeu TOTUL ESTE POSIBIL'. credinta se instaleaza in subconstient. 'Da-ne noua astazi. In scurt timp.De exemplu. 'Ei l-au limitat pe Sfantul din Israel. si vanzandu-l te vei ambogati'. Cersetorul lua lingoul. si iarta-ne noua greselile. De exemplu. Ea stia ca 90 . adica. nici sa pledezi. nu i se dadura decat atatia. ci sa multumesti constant pentru ceea ce ai primit deja. cea care aduce bogatiile in viata sa. Formuland cererile. Orice om are in sinea lui un lingou de aur . 'Inainte de a Ma chema. vad ca esti nenorocit. trebuie sa incepeti cu sfarsitul. Puterea si Gloria. daca am avea o credinta perfecta! Nu trebuie nici sa implori. dar a aflat apoi ca trebuia sa fi primit 1000 $. si castiga atatia bani.' Asadar. Imparatia.este constiinta aurului. Sarmanul.

nu voi lua mai putin decat am cerut. nu va primi nimic de la Dumnezeu!'. Ea se gandi: 'Nu am un coupe-papier asa de elegant pentru a-mi deschide scrisorile care contin multe cecuri. Vechile clisee din trecut. desi ratiunea ii spunea ca era o cheltuiala nebuneasca. Ferestrele camerei sale fusesera batute in cuie si. Este si motivul pentru care marea majoritate a celor ce si-au dorit rezultate in urma vizionarii filmului “The Secret” YouTube Video nu au abtinut decat o dezamagire suplimentara. prin intuneric spre una dintre ferestre. el merse. indoielile ca tot ce spun cei mai iluminati dintre oameni ar fi si 91 . Uneori. La putin timp. mentineti-va pozitia!'. adica nimic din lumea perceptiilor sa nu o poata clatina. nu trebuie niciodata sa se uite inapoi: 'Cel care nu crede. Un om petrecea noaptea intr-o ferma. ea primi banii de care avea nevoie. fara incetare. simtind ca se sufoca.trebuia sa faca ceva pentru a obtine realizarea (caci realizarea inseamna manifestare). in mijlocul noptii. trecand printr-un magazin. Nereusind s-o deschida. acesta este momentul cel mai dificil al demonstratiei. ea zari un coupe-papier din email roz. fara nici un dubiu. Un student spuse antr-o zi ceva minunat: 'Cand cer ceva Tatalui Ceresc. sa te intorci in trecut. El isi procurase oxigenul doar gandindu-se la el. el isi dadu seama ca sparsese un geam de la biblioteca si ca fereastra ramasese inchisa toata noaptea. intotdeauna veti ramane efect de efect de efect. Caci esti tentat. ea avea in minte imaginea unui plic. Cand un elev incepe sa faca demonstratii ale Legii Spirituale. Sunt multe exemplele despre puterea subconstientului ghidat de credinta activa. sa ai indoieli. A doua zi. si ceru o directie. care continea un cec important si cateva saptamani mai tarziu. sa abandonezi. Daca acest lucru nu il veti putea face. In-crederea. omul nu trebuie sa renunte niciodata: 'Dupa ce ati facut ce trebuia.' Ea il cumpara. Ea este necesar sa fie TOTALA. Dar cand il tinea in mana. ci mai mult!' Astfel. are un rol fundamental in creearea constienta a realitatii. botezata de unii ca si credinta. sunt categoric si spun: 'Doamne. Coupe-papierul de email roz fusese podul peste care trecuse ea cu credinta activa. sparse un geam si dormi apoi foarte bine. neincrederea ca tu ai fi chiar un dumnezeu creator.

necaz. Demonstratiile se fac adeseori aproape in ultima clipa. pentru ca doar atunci omul se destinde. o voce se auzi in spatele ei : 'Doamna. vreti sa va repar umbrela?'. cand stim cui sa incredintam umbrela. ea exclama: 'O.adevar valabil pentru tine. ceea ce creeaza. La sfarsitul vizitei. dependentele emotionale. Sa nu uitam ca 'Dumnezeu il ajuta pe acela care stie sa astepte cu rabdare'. ai grija de aceasta umbrela.' O doamna ma intreba de ce isi pierde sau isi sparge mereu ochelarii. de aceea ea ori ii spargea ori ii pierdea. ea recupera umbrela. cu enervare: 'As vrea sa scap de ochelarii astia!'. Analizand.) Ea fu de acord si ii lasa umbrela. ele asigura permanenta registrului de frecvente “grij. Cand studentul va reusi sa se elibereze de problema sa (sa-si arunce povara). 'Dorintele sumbre primesc un raspuns sumbru. Pe de alta parte. imaginea pierderilor. o doamna era pe strada in timpul unei furtuni puternice si vantul ii strica umbrela. nu stiu ce sa fac!' O clipa dupa aceea. Astfel. care parea ca noua. (Un mester trecea pe acolo. Si dorinta ei nerabdatoare se realiza in mod violent. ea nu putea s-o arunce pentru ca nu-i apartinea. Ea urma sa faca o vizita unor oameni pe care nu-i cunostea si ii era jena sa apara cu o umbrela rupta. la indemana noastra. am descoperit ca spunea deseori celorlalti si ei insasi. DA. in subconstient. deprecierile. atunci va obtine o manifestare instantanee. Dualitatea atitudinii spirituale genereaza pierderile. nevoi. Exista intotdeauna. adica in mainile lui Dumnezeu. asa cum s-a intamplat doamnei care nu-si aprecia sotul. adica inceteaza sa rationeze si in acel moment Inteligenta Infinita poate sa actioneze. dar ea nu inregistra in subconstient decat dorinta vie de a scapa de ochelari. sau intarzie sa se realizeze. respectiv situatia care ne preocupa. durere” in experientele de viata ale marii majoritati. care fu reparata in timp ce ea era in vizita. 92 . si nerabdarea aparitiei in manifestare poate constitui un prilej de neincredere si apoi dezamagire. sau aceleia care se temea ca-l pierde. Incurcata. Ar fi trebuit sa ceara o vedere perfecta. un mester de umbrele. Doamne.

Planul lui Dumnezeu pentru orice om depaseste restrictiile ratiunii* Aceasta este cvadratura vietii care contine sanatatea. Cand un om spune: 'Nu doresc decat ceea ce Dumnezeu vrea pentru mine'. perfecta expresie de sine. Cei mai multi oameni isi construiesc in imaginatie o casuta. Studentul in metafizica trebuie sa-si antreneze spiritul pentru a primi fulgere de inspiratie si pentru a realiza aceste 'imagini Divine' prin directii clare. De exemplu. Era o datorie de o importanta vitala pe care trebuia s-o achite. A imagina este un proces mental guvernat de ratiune sau de constient. ii da planuri noi. el o aduce la punct zero. noaptea. iubirea. prin urmare. guvernat de intuitie sau Supraconstient. Viziunea este un proces spiritual. am tratat bolnavi care se aflau in Europa si rezultatul a fost imediat. o studenta imi spuse ca are nevoie de 100 $ pentru a doua zi. Sunt intrebata adeseori care este diferenta dintre imaginatie si viziune. Tarziu. 'Voi grabi lucrurile. dorintele sale eronate se sterg din constiinta sa si Marele Arhitect. Era aparent foarte bolnav.' Nu trebuie actionat decat prin intuitie sau dupa directii primite si bine definite! 'Sa crezi in Dumnezeu si sa astepti cu rabdare. atunci cand ar trebui sa-si construiasca un palat! Daca studentul incearca sa forteze demonstratia (prin rationament). declarand ca Spiritul Infinit nu intarzie niciodata si ca abundenta este 93 . nu exista nici timp. ii era mult mai bine. In Intelegerea Divina. Dumnezeu din fiinta lui. si a treia zi se ocupa deja de afacerile sale. Ea este ireala si. bogatia.O negatie trebuie sa fie intotdeauna urmata de o afirmatie. Eu am spus: 'Neg aceasta aparenta de boala. Fiind in America. Am spus 'cuvantul'. pentru a trata pe cineva necunoscut. substanta pura exprimand perfectiunea. deci nu se poate inregistra in subconstientul sau. Am vazut cum Legea actiona in conditii extrem de uimitoare. am fost chemata la telefon. acest om este o idee perfecta in Intelegerea Divina. cuvantul atinge instantaneu destinatia sa si 'nu se intoarce in vid'. nici spatiu.' A doua zi. spune Dumnezeu. Marturiseste-I Lui dorinta ta si El o va indeplini'. 'a vizualiza' si 'a viziona'.

intotdeauna la indemana. In aceeasi seara, ea ami telefona pentru a-mi povesti miracolul. Ii venise ideea sa-si examineze actele din seif. Sub documente, ea gasi un bilet nou de 100 $. Fu uimita si imi spuse ca este sigura ca nu l-a pus ea acolo, dat fiind ca se uitase deseori prin acele hartii. Este posibil sa fi fost o materializare a ideii, asa cum Iisus a materializat painea si pestii. Omul va atinge stadiul in care 'cuvantul sau va deveni viu', adica se va materializa in aceeasi clipa. 'Campurile sunt coapte pentru recolta' si se vor manifesta imediat, ca in toate miracolele lui Iisus Hristos. Aceasta deosebita perioada din evolutia civilizatiei are particularitati absolut incredibile pentru intelect. Sunt multiplii factorii care chiar ne indreptatesc sa dam crezare acestei profetii. In primul rand constiinta colectiva deja a inregistrat o evolutie spectaculoasa, care e demonstrata si de faptul ca, in pofida a numeroase profetii, parca ne aflam intr-o perioada de gratie prelungita. Multe din fenomenele cu mare impact care erau deja adevaruri in lumea cliseelor s-au modificat spectaculos, in acest plan nemanifestandu-se –inca- urmarile lor. Pe de alta parte ridicare frecventei pamantului, catre frecventa astralului, face ca multi vizionari sa apara, multe asa numite fenomene paranormale sa aiba loc si desigur si materializari instantanee, nu toate obligatoriu fericite pentru experimentatori. Numele lui Iisus Hristos are o putere formidabila. El reprezinta Adevarul manifestat. EL a declarat: 'Orice veti cere Tatalui Ceresc, in Numele Meu, veti primi'...numele Lui fiind IUBIRE, deci in pace, bucurie, armonie... Pronuntarea acestui Nume il ridica pe student pina la a patra dimensiune, in care este eliberat de toate influentele astrale si psihice, devenind 'neconditionat si absolut precum Dumnezeu, care este neconditionat si absolut'. Cand se refera la “dimensiuni”, banui ca are un alt sistem de referinta decat cel uzitat acum. Am vazut multe vindecari miraculoase la cei care spuneau: 'In numele lui Iisus Hristos'. Iisus Hristos este in acelasi timp, persoana si principiu; si IISUS ESTE, IN FIINTA FIECARUIA, MANTUIREA SI SALVAREA sa.

94

Iisus Hristos din fiinta interioara este Eul Superior (Sinele) celei de-a patra dimensiuni, OM-ul facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Este Eul ('EU SUNT'), care nu cunoaste nici esecul, nici boala, nici suferinta, care nu s-a nascut, nici n-a murit vreodata. Este 'Invierea si Viata' din fiinta fiecaruia! 'Nimeni nu vine la Tatal Ceresc decat prin Fiul Sau', aceasta inseamna ca Dumnezeu, Universalul, actionand in planul particular, devine Hristos in om. Iar Sfantul Duh inseamna Dumnezeu in actiune. Astfel, zilnic, OM-ul manifesta Trinitatea Tatalui, a Fiului si a Sfantului Duh. A gandi, trebuie sa atinga perfectiunea unei arte. Cel care atinge aceasta maiestrie trebuie sa aiba grija sa nu brodeze pe panza spiritului sau decat conform cu Planul Divin; el brodeaza cu culori magnifice de putere si de decizie, cu credinta perfecta ca nu poate fi putere capabila sa-i altereze perfectiunea, stiind ca acestea se vor manifesta in viata sa, idealul devenind astfel real. Orice putere este data omului, (de gandirea justa) pentru a realiza Cerul sau pe pamant si acesta este si scopul 'Jocului Vietii'. Legile sale Spirituale sunt CREDINTA fara teama, NEREZISTENTA si IUBIREA! Fie ca fiecare dintre cititorii nostri sa fie acum eliberat de ceea ce l-a retinut prizonier ani indelungati, separandu-l de ceea ce-i apartine, si fie ca el sa cunoasca Adevarul care-l va elibera' - sa fie liber pentru a-si indeplini destinul, pentru a provoca manifestarea Planului Divin al vietii sale, Sanatatea, Bogatia, Iubirea si perfecta Expresie de sine! 'Sa fiti transformati prin reinnoirea fiintei voastre!'

NEGATIILE SI AFIRMATIILE 95

(Pentru Prosperitate) Dumnezeu este bogatia mea infailibila si sume mari de bani imi parvin rapid prin Har si mijloace perfecte! (Pentru Conditii Armonioase) Orice plan pe care Tatal Ceresc nu l-a conceput se va dezagrega si se va risipi pentru a se putea manifesta Planul Divin. ( Pentru Conditii Armonioase) Numai ceea ce este adevarat de la Dumnezeu este adevarat in mine, caci EU SI DUMNEZEU SUNTEM UNA. Iubirea Divina dezagrega si risipeste acum orice discordanta din spiritul meu, din corpul meu, din afacerile mele. Iubirea Divina este cel mai puternic chimist din Univers si dizolva tot ceea ce nu este Dumnezeu! (Pentru Credinta) Cum Eu (sufletul) sunt Una cu Dumnezeu (Spiritul), Eu sunt Una cu binele Meu, caci Dumnezeu este in acelasi timp Donatorul si Darul. Eu nu pot separa Donatorul de Dar. (Pentru Sanatate) Iubirea Divina umple constiinta mea cu sanatate si fiecare celula a corpului meu, cu LUMINA. (Pentru Vedere) Ochii mei sunt ochii lui Dumnezeu, eu vad cu ochii Spiritului. Vad clar Calea deschisa! NU EXISTA OBSTACOL IN DRUMUL MEU! Vad clar Planul perfect.

96

'Jocul Vietii' are ca scop sa va ajute in aceasta realizare. liber! Gandirea ar trebui sa atinga perfectiunea unei arte. El picteaza tablourile sale cu magnifice tuse de putere. (Pentru Lucru) Am mult de lucru L-am primit in mod Divin Eu lucrez cat pot mai bine. (Pentru a fi liber de orice sclavie) Arunc povara mea pe umerii lui Hristos care este in mine si avansez. Doamne! (Pentru Auz) Urechile mele sunt urechile lui Dumnezeu. PUTEREA IUBIRII este data OMului pentru a realiza BINELE sau pe Pamant. idealul devenind astfel real. Cel care atinge aceasta maiestrie trebuie sa aiba mare grija sa picteze pe panza spiritului sau doar PLANUL DIVIN. de decizie. aud cu urechile inimii si ale Spiritului. Si sunt foarte bine platit. Sunt nerezistent si gata sa ma las condus. Eu aud.(Pentru Directii) Sunt Divin sensibil la directiile mele intuitive si ascult imediat de Vointa Ta. stiind ca ele se vor manifesta in viata sa. FLORANCE SCOVEL SHINN 97 . cu credinta perfecta ca nu exista putere capabila sa-i altereze perfectiunea.

98 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful