You are on page 1of 7

GALAXEN, STOCKHOLM

ALLMÄN INFORMATION – VECKA 19

Vi började veckan med vår andra planerade brandövning. På måndag börjar vår nya förskolechef Lena Rebaneh samt två nya pedagoger in till Pluto, Erika och Anton, vi hälsar dem alla välkomna! Onsdag 15 maj stänger förskolan 16.00!

Trevlig helg!

Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

Vi har haft brandövning igen denna vecka. Vi har pratat mycket med barnen att man behöver dricka vatten när man är i solen så att man inte får ont i huvudet. Och se gärna över barnens lådor så att de har extra kläder i dem. vi blåste på bubblorna och såg hur de flög i luften. Vi sjöng också rörelsesånger som barnen var med och valde ut. Trevlig helg! /Petra. Angelica Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola.Stjärnan och Vintergatan Veckan som varit Denna vecka har stjärnan och vintergatan samarbetat hela veckan i både stjärnans och vintergatans lokaler. Vi har haft uteverksamhet under hela veckan med barnen. Vi såg en talgoxe som samlade grenar till sitt bo i trädet. Marie. det tyckte dem var väldigt roligt. Barnen tyckte det var konstigt att fåglarna inte sov i säng i träden. Vi avslutade med avslappning på madrasser.halsansforskola. Barnen har haft vattenlek ute i sandlådan i stor grupp. Vi har pratat med barnen att om brandlarmet låter och det inte är en övning så ska vi gå ut till vår samlingsplats precis som vi övat på. Veckan som kommer På onsdagen den 15 maj är det apt och förskolan stänger då klockan 16. Barnen experimenterade med vattnet i sanden. Då det är mycket sol på vår gård under dagen är det bra om alla barn har solhattar eller kepsar under dagen för att undvika att barnen får solsting. t ex huvud. Vi har haft sångsamlingar ute i sandlådan och haft flanesagor inne. men inte hittat någon. Vi har letat efter mask ute i jorden. På miniröris denna vecka hade vi dans och rörelse. axlar. Barnen valde att ha bubblor i vattnet.se . Nu när det är varmare ute så smörj gärna in barnen innan de kommer till förskolan. Vi har pratat om att det finns olika sorters myror.se • www. Vi har på naturkunskapsverksamheten diskuterat att även växter och träd behöver vatten. Barnen såg istället ett myrbo vid ett träd. Några av barnen hällde vattnet i sanden och byggde torn med den blöta sanden. Vi gjorde en tunnel som barnen hällde vatten i. knä och tå och vi äro musikanter. barnen har vart riktigt duktiga på att samlas och gå tillsammans till vår uppsamlingsplats ute på den stora gården. Barnen ville då ge växterna och trädet på stjärnan/vintergatan gården vatten.

Elton. vi gick en balansbana och hade miniröris ute vilket barnen tyckte mycket om.se • www. Veckan som kommer Vi fortsätter att försöka gå iväg med våra mindre aktivitetsgrupper och hittar på olika saker. I tisdags tog Lina med sig Ida. Laura och Nathalie på utflykt till bryggartäppan. Förskolan stänger tidigare kl 16 på onsdagen den 15 maj för APT. På onsdagen lektes det ute på gården med sand och vatten. Barnen var väldigt duktiga att följa oss vuxna över till gården. I måndags var det barndövning då vi tillsammans gick till gunggården där vi räknade in alla. Sandlådan är populär där barnen bygger sandkakor och blandar vatten och sand så det blir lera. De andra barnen var på gården tillsammans med Macarena och lekte. där de lekte och hade kul. firat Tyra som fyllt två år och åt då fruktsallad till mellanmål som hon hade med sig. känsloankorna. Vi har också gjort olika fordonsljud. På samlingarna har vi gjort strumpmemory. Trevlig helg! / Lina.halsansforskola. Macarena och Sofie Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola. Det är kul att se hur alla börjar komma in i rörelserna.Planeten Veckan som varit Denna vecka har vi varit ute mycket och lekt i det fina vädret.se .

Veckan som kommer Dans på onsdag kl:09.halsansforskola.Månen Veckan som varit Hoppas alla hade en härlig Kristi himmelfärdsdag i torsdags och kunde njuta av det fina vädret. balansera och hoppa och vi märker så tydligt hur de växer i takt med att de vågar och klarar av att göra saker själv. Skapande material och leksaker flyttade ut och vi har även haft måltider. Apt onsdag 15/5. I onsdags hade grupp 3 dans i rörelserummet tillsammans med pedagogen Madeleine.30 med grupp 1( Viktoria. häst och vagn. Nu är barnen inne i en fas där de vill utmana sig själva och sin motoriska förmåga med att klättra. I veckan som varit har vi bedrivit den pedagogiska verksamheten på gårdarna vi har här på förskolan. Lina och Zamira Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola. I tisdags tog vi en promenad till lekparken Bryggartäppan där det fanns en massa spännande nya saker att upptäcka och undersöka som balansbanor.se . Vårens projekt med barnen kommer att handla om kropp och rörelse. små hus att gå in i och en rolig rutschkana. men vi återkommer med mer info om tid och plats under nästkommande vecka. musikstund och bokläsning utomhus. I veckan har alla barn(under uppsikt) lärt sig att ta sig upp i klätterställningen på stora gården för att sedan åka ner för rutschkanan och även att balansera själv på balansbanan.se • www. I måndags hade vi en ny brandövning och även denna gång var barnen väldigt duktiga på att följa instruktioner så allt flöt på smidigt så vi snabbt kunde ta oss till småbarnsavdelningarnas samlingsplats.00 Trevlig helg! / Linda. förskolan stänger 16. Oskar. Under våren har vi märkt att barnen på månen har ett stort intresse för dans och rörelse och att använda kroppen på olika sätt. Gabriela) Vi planerar att gå på utflykt till en lekpark.

se • www. köpa hur mycket godis som man vill och att laga all mat själv. ” det är bra att lägga bajs på jordgubbarna för då växer de mycket bra”. Lydia och Madeleine Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola. att tugga tuggummi. Veckan som kommer Nu på måndag vill vi välkomna Maja som kommer att börja hos oss på Pluto och även två nya pedagoger Erika och Anton.Pluto Veckan som varit Denna vecka har våren kommit till oss och vi har varit ute så mycket vi kan.halsansforskola. Vi har pratat om vad växterna behöver för att växa. Polis och fiskare var populära yrken men visst kan man ju också bli en giraff eller säl när man blir stor. På fredagen tog vi bussen till slussen där tog vi djurgårdsfärjan fram och tillbaka och njöt av det soliga vädret. Trevlig helg! / Sanna. som vatten och mycket solljus. Vi har gjort små utflykter runt om i området.ex. På samlingen har vi pratat om plantering denna vecka eftersom vi har planterat ringblommor och blåklint. Marie.se . Vi har även pratat om vad vi vill bli när vi blir stora och vad man får göra när man blir stor som t.

Vi har kommit igång med utvecklingssamtalen senaste veckorna och det är jättekul att få mer tid att prata med er alla.Solen Veckan som varit Denna vecka kom sommarvärmen. Olle och Victoria Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola. gungade i gungparken och träffade Rymdskeppet som också hade gått dit. sprang bland träden. gick på bron och bland stammarna på träden.halsansforskola.se • www. Det är bra om barnen har en solhatt/keps och solskydd. fjärilar och hundvalpar. bland träd och buskar. Senaste veckorna har vi börjat med dukvärdar igen där två barn får duka hela veckan och sen byts det till två nya. Vi har haft sångsamling med fiskdamm och så har vi haft utomhussamling då vi lekte ”Bro bro breja” där barnen springer på led under tunneln som två håller upp och sen blir det dragkamp till slut. De får räkna antalet tallrikar och bestick som behövs. Veckan som kommer Omärkta kläder ligger i en låda i hallen. Om ni tar med solkräm och märker med barnets namn kan vi bättra på under dagen vid behov. Där klättrade vi i klätterställningen. Flera dagar åt vi lunch ute och vi har även ätit mellanmål utomhus. Linda. på bergen. Det har varit mycket klättrande på utflykterna i klätterställningar. ta gärna en titt där i veckan innan vi rensar ur den. På veckans utflykt i onsdags gick vi till Kornbodsparken som ligger bredvid kolonilotterna vid Årstaviken. vi har varit ute mycket i det fina vädret. Det är även bra att ha stövlar ifall vädret slår om.se . klättrade på berget. Dansen fortsätter på tema matematik. På samlingarna har vi pratat om sommaren och vad vi tycker är kul att göra på sommaren. Mycket motorikträning och rörelse. I smågrupperna har vi skapat fjärilar då barnen fick klippa ut sina fjärilar och dekorera efter egen smak. Trevlig helg! / Hanna. Dansgruppen dansade i rörelserummet på förskolan som nu är klarrenoverat. Marita. barnen tränar matematik och tar ansvar. Och en grupp var iväg på utflykt till den stora gungparken och såg massa spännande vårtecken så som koltrastar. Vi har sett stora framsteg i gruppen och barnen är mer självständiga och självgående. Vi har letat insekter och sätt träden börja blomma. En grupp röstade fram att vi skulle gå till Bryggartäppan där vi åkta rutschkanan. Utomhus har vi även satt upp ett stort papper på bänken och målat en gemensam målning.

Tigrarna matsäck onsdag. Orange grupp tog tunnelbanan till Bandhagen och gick ner till Bandängen i måndags. gungade. Veckan som kommer Sandra ledig i Grekland. och klätterställningar som utmanade balansen. där lekte vi i klätterställningen. Grön och blå grupp åkte till Rålambshovsparken som för många av oss var en ny park. ”Som fångarna på fortet” Tigrarna var till Kornbodsparken.se . De gjorde en utflykt med färjan över till Hammarby sjöstad.00! Tid för avslutningssamtal för de barn som ska börja förskoleklass till hösten finns att boka i vår hall. Vår praktikant Christina är kvar även nästa vecka innan hon ska tillbaka till sin skola. Madeleine kommer att vara hos oss på Rymdskeppet. Då värmen äntligen kommit är det viktigt att alla barn har hatt/keps samt solkräm med sig! Trevlig helg! /Helen. 08:orna var med Malin på förmiddagen och Terese på eftermiddagen. både vitoch blåsippor. Sandra och Malin Götgatan 104-112 • 118 62 Stockholm • info@halsansforskola. Det blev ingen dans för oss denna vecka då förskolan var stängd på torsdagen.a.halsansforskola. På onsdag har vi Apt och då stänger förskolan 16.Rymdskeppet Veckan som varit Vi började veckan med vår andra planerade brandövning och vi var snabba ut till vår samlingsplats vid gränsen på stora gården. Eftersom flera barn har varit lediga och sjuka så några har några varit ”gäster” i andra grupper och då kanske gått på utflykt en annan dag än deras vanliga. Barnen hittade många olika blommor bl.se • www. och klättrade i berget. Där fanns mycket spännande att se och göra.