You are on page 1of 5

Inzendopgave 825G1 A.

A van Goethem

Vraag 1
Rapportage data kunnen via de volgende manieren met elkaar worden vergeleken:
 1. Vergelijken aan de hand van een vegelijkbare tijdsperiode.
 2. Vergelijken met behulp van vergelijkbare delen op de websites of vergelijkbare websites.
 3. Vergelijken op geografisch gebied.

Vraag 2 Indien er veel bezoekers binnenkomen via directe binnenkomst (URL intypen, favorieten knop) is een indicatie van merkbekendheid. Vraag 3 Andere pagina's als binnenkomstpagina kunnen stijgen door bijvoorbeeld de inzet van campagnes (bijvoorbeeld SEA, banners, affiliates) of door zoekmachine optimalisatie (SEO).

Vraag 4 Inzicht hebben in het bezoekersgedrag van je website is erg belangrijk en brengt vele voordelen met zich mee. Door inzicht te krijgen in het bezoekersgedrag kan de website en de online communicatie worden verbeterd. Er kan bijvoorbeeld inzichtelijk gemaakt worden op welke woorden vaak wordt gezocht door de bezoeker (vermoedelijk is er dan veel interesse op dit gebied maar is het slecht vindbaar op de website), daarnaast geeft het inzicht in de populariteit van de website, het geeft de activiteit van je klanten weer, het is te achterhalen waar je klanten vandaan komen (e-mails, banners, website van derden, direct URL in typen of zoekmachines). Al deze zaken zijn fundamenteel voor verdere marketinginspanningen.

Vraag 5 Als je een laag percentage van on-site zoekmachine gebruik hebt dan betekend dit dat de de content goed bereikbaar is. Mensen gebruiken vaak de on-site zoekmachine om gericht te navigeren, meer interesse hebben of als zij verdwaald zijn binnen een pagina. Minder on-site zoekgebruik betekend dus dat mensen minder verdwaald zijn en alle nodige content waarvoor zij op je site komen direct en gemakkelijk kunnen vinden.

Vraag 6 Zoals zichtbaar in bovenstaande printscreen is de gemiddelde duur van een bezoek op de website 00:07:21 in de periode van 26-03-2010 tot en met 8 april 2010. .

Vraag 7 Zoals zichtbaar in bovenstaande print screen is het meest gebruikte zoekwoord 'tom tailor'. .

560 was de bezoekstatus onbekend.121 als terugkerende bezoekers.503 geregristreerd als nieuwe bezoekers en 28. .Vraag 8 Zoals zichtbaar in bovenstaande print screen is de verhouding in de periode 26 maart 2010 tot 8 april 2010 (dus zoals omschreven in bovenstaande printscreen 26 maart 2010 tot en met 7 april 2010) als volgt: 20. van 1.

meer bezoekers moeten voor conversie gaan zorgen. Dit kan verklaren waarom de top drie binnekomstpagina's gelijk is aan het aantal vertrekpagina's. Komt het omdat de inhoud niet aan de verwachtingen voldoent. browser) en waar de bezoekers de webshop binnenkomen en verlaten. het blijkt namelijk dat 0.nl) deze nieuwe webshop (live sinds maart 2013) gebruik ik voor deze module. Een aanbeveling is dus er voor zorgen dat het bounce ratio naar beneden gaat. gemiddeld werden er twee bestellingen per dag gedaan.01% van de bezoekers maar over gaat tot een aankoop. Het dashboard bestaat op dit moment uit de doelgroep.nl (www.Vraag 9 Binnen mijn relationele kring is er een webshop genaamd WeGadgets. Hieronder is de rapportage periode van de webshop binnen Google Analytics zichtbaar. regio. maar ook op het gebied van adverteren. Per per dag worden er maar weinig aankopen gedaan. verkeersbronnen en de inhoud. Hiervoor is het noodzakelijk om in te zien waarom de huidige bezoekers de webshop vroegtijdig verlaten.wegadgets. gevolgd door de home page en daarna de sale pagina. is het koopproces niet handig te doorlopen of hebben zij andere verwachtingen van het product/prijs? Door hier inzicht in te krijgen kan de webshop geoptimaliseerd worden op het gebied van gebruik. De bezoekers doorlopen namelijk niet het gewenste klikpad (koopproces). Wordt op dit moment namelijk wel de juiste doelgroep bereikt met de huidige advertenties? . Via deze weg wordt er namelijk inzicht verkregen in via welke plek bezoekers aangetrokken kunnen worden en op welke plek de webshop geoptimaliseerd kan worden naar wens van de bezoeker (door te kijken waar de bezoeker ongewenst de webshop verlaat). Deze drie binnenkomstpagina's zijn ook de top drie vertrekpagina's. Vraag 10 Uit de analyse van deze periode blijkt dat het grootste deel van de bezoekers afkomstig is uit Duitsland (Duitsland is verantwoordelijk voor ruim 94% van het aantal bezoekers). Vrouwenkleding is op deze website het meest in trek en wordt het meest besteld. Het blijkt dat het grootste gedeelte van de bezoekers binnenkomt via de dames jeans pagina. Omdat de webshop pas nieuw is en er verkeer gecreeerd moet worden is het interessant om te zien waar de bezoekers vandaan komen (land.