cadre didactice. părinþi. bunici. .Logopedie prin jocuri ºi exerciþii Ce este? Un set de exerciþii ºi jocuri destinate corectării tulburărilor de pronunþie. Pentru cine? logopezi.

² fişele de lucru în format electronic.Ce oferă? Un album logopedic pentru evaluarea a 26 de sunete si 8 grupuri de sunete. si jocuri pentru corectarea pronuntiei (24 de sunete si 8 grupuri de sunete). de Fise de lucru menite să antreneze într-un mod plăcut copilul în terapie. de activităti de consiliere a copiilor cu tulburări de limbaj. Exercitii 123 Exemple CD .

Album logopedic iniþial median final A O U .I.

jocuri) "Å şµ ºi prietenii săi ÅFerma veselăµ "Povestea . Jocuri si exercitii pentru corectarea pronuntiei Å şµ "Ne pregătim să vorbim "Fă ca si mine (demonstratia emiterii.II.

Bulbucii veseli: se va cere copilului să facă bulbuci în paharul cu apă pus la dispozitie. Fulgii de zăpadă: se va rupe un servetel. suflând cu putere prin pai. 2. . Ne pregătim să vorbim 1. iar bucătile se vor pune pe masă sau în palmă.I. după care se va sufla usor peste bucătile de hârtie (această actiune va fi asociată cu fulgii de zăpadă purtati de vânt).

.II.se va realiza un joc de rol cu ajutorul suportului imagistic prezent în anexă: ÅImităm un căþelus care doarme. punem mânutele sub cap si ne prefacem că dormim (se inspiră pe nas si se expiră pe gură pronuntând sunetul prelung). Fă ca si mine Demonstrarea emiterii: Jocuri: Cătelul care doarme (Anexa 1) .

" se pot folosi ciorăpei.III. 2. unul pe mâna logopedului iar celălalt pe mâna copilului. . Ciorăpeii certăreþi (Anexa Å ş µ4) " se cere copilului să pronunþe după logoped silabele pronunþate cu o intonaþie tensionată. Trenuleþul silabelor (Anexa Å ş µ3) " se cere copilului să pronunte după logoped silabele din trenulet. Å ş µsi prietenii săi: 1.

Cuvinte elastice (Anexa Å ş µ5) "logopedul va pronunta primul cuvânt pentru a demonstra Åelasticitateaµ cuvântului (pronuntarea prelungită a sunetului Å ş µ ). "următoarele cuvinte fiind pronuntate de către copil. şşşah uşşşă coşşş moşşş şşşase şşşarpe cireşşşe cămaşşşă balonaşşş căpşşşună caşşşcaval morişşşcă .3.

o rătuscă si un măgărus. un purcelus.III.µ Î: ÅCe face cătelusul?µ R: ÅCătelusul stă în cuscă. un vitelus.µ . Povestea ÅFerma veselăµ (Anexa ş 8) "copilul va construi o poveste pe baza imaginii prezentate în anexă. un cocos. *întrebări ajutătoare: Î: ÅCe animale vedem la ferma veselă?µ R: ÅLa ferma veselă vedem un căþelus.

emotionale. în dezvoltarea cognitivă) care pot fi dezvoltate de către copiii cu tulburări de limbaj . Consilierea în terapia tulburărilor de limbaj "O scurtă prezentare a tulburărilor asociate (comportamentale.III.

Problema căreia se adresează Cresterea motivatiei de a realiza tema de casă Cresterea stimei de sine Activitatea ÅUn orar coloratµ Metoda terapeutică desenul 2. pictura . crt. 5. 6. balonulµ ÅRătusca Susuµ ÅVânătoarea de comoriµ ÅSpune mai departeµ ÅAdevărata fată a clovnuluiµ ÅCulori care pătează µ jocul 3. anxietate Comportament opozant Exprimarea emoþiilor. depresie Fobia scolară. izolare socială Comportament agresiv povestea terapeutică jocul exercitiul desenul 7. 4.Nr. Comportamente evitative. ÅPrietenul meu. 1.

com .pfa@gmail.com mariusdrugas.com ioanadrugas@gmail.laurahardalau@gmail.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful