BOLI ALE UNGHIILOR - PT IMAGINI SCRII DENUMIREA FIECAREI BOLI PE GOOGLE Onicomicoza Provocata de ciuperci, infectia ataca tesutul

proximal si pe cel lateral, ducand la separarea patului unghial. Unghia devine alb-galbuie si isi modifica structura si aspectul. Pe masura ce infectia avanseaza, ea se hraneste cu proteinele de cheratina din patul unghial si degradeaza unghia. Tratata necorespunzator sau neglijata, onicomicoza duce la pierderea integrala a unghiei. Onicotrofia Este o boala a unghiei care duce la atrofierea acesteia si la descompunere, reprezentata, in general, de ingrosarea unghiilor si descompunerea acestora. Unghia se deformeaza si aspectul sau un mai poate fi modificat decat printr-o interventie chirurgicala. Onicorexis Este o boala a unghiei care duce, de obicei la ruperea acesteia pe verticala si la exfoliere. Poate sa apara fie dintr-o cauza ereditara fie ca rezultat al unor solventi chimici – si aici pot fi de vina chiar si cele mai bune solutii de curatare folosite in gospodarie. PARONYCHIA Infectie a tesutului care inconjoara unghia si care este cauzata de bacterii, virusi sau fungi. Tesutul lateral si proximal unghial reactioneaza ca un paravan de netrecut. Daca acest tesut se rupe, atunci bacteriile au drum liber si pot infecta zona. Zona se inroseste si se umfla iar infectia doare. Sunt predispuse la acest gen de infectie persoanele acre lucreaza mult cu mainile in apa. Cat priveste boala in sine este foarte contagioasa.

Onychauxis Duce la deformarea unghiilor de la picioare si poate aparea ca urmare a unor probleme interne. Koilonichia Este provocata de o deficienta a fierului in organism sau de o anemie. Unghia capata un aspect subtire si curbat si are tendinta de a se despica pe margini. Melanonichia Sunt benzile pigmentare verticale. Boala poate sa insemne prezenta unui melanom sau a unei leziuni maligne si aveti nevoie neaparat de un tratament indicat de medicul specialist. Hematomul Este provocata de o trauma la nivelul unghiei si poate duce la separarea unghiei pentru ca sangele este un mediu care atrage si dezvolta bacteriile si ciupercile. Daca au trecut deja cateva zile si zona este in continuare dureroasa trebuie sa inlaturati unghia. Pseudomonas Infectia poate sa apara fie intre patul unghiei si lama cornoasa a acesteia fie intre unghia naturala si cea artificiala aplicata peste prima. Majoritatea celor care se infecteaza sunt indusi in eroare de culoarea verde a infectiei si au senzatia ca este vorba despre o situatie normala cand, in realitate, este vorba despre un efect colateral al infectiei provocat de compusii de fier. Pseudomonas se hraneste cu bateriile din patul unghiei si cu tesuturile moarte si se raspandeste mai repede daca zona este umeda. In timp provoaca inmuierea unghiei si innegrirea acesteia. Cu cat culoarea este mai inchisa cu atat infectia este mai grava ducand la ruperea unghiei. Pterigiom Infectia este legata de aparitia unor fasii de piele pe portiunile de unghie si este provocata de o trauma rezultata in urma unei interventii chirurgicale sau a unei taieturi adanci. Poate duce la pierderea patului unghial datorita dezvoltarii tesutului. In plus, niciodata un trebuie sa incercati acasa sa inlaturati pterigiomul, chiar daca folositi ustensile sterile.

pe masura ce infectia avanseaza. Unghia devine alb galbuie si isi modifica structura si aspectul. 4. 5. metabolism slabit sau chiar chimioterapie. Liniile orizontale Sunt un semn de slabiciune a sistemului imunitar si pot fi cauzate fie de o trauma. atunci bacteriile au drum liber si pot infecta zona. Pe masura ce anii trec si noi imbatranim. Patul unghial creste si produce riduri care apoi se exfoliaza. irusi sau fungi. Zona se inroseste si se umfla iar infectia doare. de regula in urma unei lovituri suferite la nivelul unghial. deseori rupand-o. Sunt predispuse la acest gen de infectie persoanele care lucreaza mult cu mainile in apa. Psoriazis Caracterizat prin descuamarea unghiilor si aparitia unor eczeme. ONICOREXIS. Boala este foarte contagioasa. ONYCHAUXIS. KOILONICHIA. ducand la separarea patului unghial.duce la deformarea unghiilor de la picioare si poate aparea ca urmare a unor probleme interne. PARONYCHIA. Un tratati acasa unghiile bolnave de psoriazis.este o boalaa unghiei care duce la atrofierea acesteia si la descompunere. ea se hraneste cu proteinele de cheratina din patul unghial si degradeaza unghia. Daca cest tesut se rupe. 2. Tinea unguis Infectia este caracterizata de subtierea. reprezentata.si aici pot fi de vina chiar si cele mai bune solutii de curatare folosite in gospodarie.este provocata de o deficienta a fierului in organism sau de o anemie. deformarea si pierderea unghiei. Poate aparea fie dintro cauza ereditara fie ca rezultat al unor solventi chimici. in general. Este cea mai cunoscuta forma de decolorare a unghiilor iar modalitatea de a scapa de ea este… sa asteptati sa creasca unghia. 6. onicomicoza duce la pierderea integrala a unghiei.Leuconichia Apare sub forma unor linii albe sau a unor puncte de aer ramase captive in lama cornoasa. infectia ataca tesutul proximal si pe cel lateral. de ingrosarea unghiilor si descompunerea acestora. malnutritie. portocaliu. la ruperea unghiei pe verticala si la exfoliere. 1. usuca unghia si o indoaie. ceea ce duce la aparitia acestei boli a unghiilor. ONICOMICOZA.provocata de ciuperci. Unghia se deformeaza si aspectul sau nu mai pote fi vindecat decat printr-o interventie chirurgicala.aceasta duce. ONICOTROFIA. maro sau cu pete rosii pe lunula. . Unghia capata un aspect subtire si curbat si are tendinta de a se despica pe margini. de boli cronice. 3. Totodata unghia va capata un aspect rosu. Tesutul lateral si proximal unghial reactioneaza ca un paravan de netrecut. de obicei.infectie a tesutului care inconjoara unghia si care este cauzata de bacterii. nivelul de hidratare scade. tratata necorespunzator sau neglijata. Liniile verticale Sunt specifice mainilor batrane desi nu sunt strict legate de varsta.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful