You are on page 1of 19

PLAN DE AFACERE PIZZERIA PIZZA AL FORNO COLOSSEUM

-1-

.... 3.......... Sinteza planului de afaceri.......4 Conducerea si personalul societatii…........................................ 6....13 2 .................CUPRINS 1............. 2..................................... 4...3 Date de identificare ale intreprinderii..................7 Piata actuala a intreprinderii.. 5..............................................................................5 Descrierea activitatii actuale ale intreprinderii.....9 Planul de finantare al afacerii...........

Sinteza planului de afaceri Societatea S.C „PIZZA AL FORNO COLOSSEUM” S. Amabilitatea personalului contribuie la îndeplinirea misiunii. ci pe ceea ce doreşte clientul să cumpere . Firma nu se axează pe ceea ce doreşte să vândă.Pentru realizarea scopurilor propuse intreprinderea se va diferentia astfel:  gama si calitatea produselor oferite. 3 .l. Activitatea intreprinderii se va axa pe producerea de pizza avand ca scop satisfacerea necesitatilor populatiei orasului Cluj Napoca cu produse alimentare .oferindu-le produse de calitate la un pret rezonabil..L.  timpul de livrare. este o societate de productie care are ca misiune indeplinirea dorintelor clientilor.R.  preturile practicate.

DATE DE IDENTIFICARE ALE INTREPRINDERII 1.promptitudinea livrarii lor şi.L.R. AL FORNO COLOSSEUM S. intre asociatii intreprinderii 4 . lI.Forma juridica de constituire : S. 3.Capital social :2500 EURO Repartizarea capitalului social al S. piata pe care va activa intreprinderea este o piata in crestere. Conform studiilor efectuate.Se va stabili un pret mai mic sau egal cu preturile de pe piata. insa calitatea produsului va confirma seriozitatea intreprinderii.5 5.suntem siguri de acest lucru deoarece se fac foarte des cercetari de piata pentru a putea analiza ceea ce se intampla si a imbunatatii eventualele nemultumiri.Telefon : 0756453333 6.L. nu în ultimul rând.Numele Firmei : AL FORNO CLOSSEUM 2.R. Publicul tinta al societatii sus numita vizeaza persoanele cu varste cuprinse intre 16-45 ani.Numarul de inregistrare : RO12341677 4.C. In momentul de fata nu exista clienti nemultumiti in ceea ce priveste calitatea produselor.Adresa : Piata Libertatii nr.amabilitatea personalului. caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse.

Cluj.Cluj Napoca .nr. nr.C. Asociatii vor coordona intreaga activitate.Busuiocului.str.5. cu un capital social de 2500 EURO . CONDUCEREA SI PERSONALUL SOCIETATII Firma S. Libertatii. Cluj.str.342 roman 40% 1000 TOTAL 100 2500 lII.R. Oferta variata de pizza va fi efectuata de 2 bucatari cu experienta si servita de 2 vanzatori.nr. de asemenea vor angaja si controla personalul. infiintata in data de 20 martie 2007. Pizzeria localizata in centrul orasului va produce circa 3900 pizza lunar. avand sediul in jud.Bld.(vezi anexa 1-organigrama societatii).va fi condusa de cei doi asociati in functie de contributia fiecaruia la capitalul social al intreprinderii.Salariul asociatilor oscileaza in functie de volumul vanzarilor.astfel vor primi 350 RON lunar.Lucian Blaga. productie. se vor ocupa direct de problemele de aprovizionare.5 roman 60% 1500 PADUREAN MARIA Jud. 2 bucatari si 2 vanzatori.L . PIZZA AL FORNO COLOSSEUM S.marindu-se astfel interesul personalului in cresterea vanzarilor si efectuarea unor produse 5 .ASOCIATUL ADRESA COMPLETA NATIONALITATE PARTI DE % SUMA EURO CAPITAL POPESCU MARCEL Jud. director de marketing.Personalul intreprinderii va fi compus din director.

DESCRIEREA ACTIVITATII ACTUALE A INTREPRINDERII PRODUSELE SI SERVICIILE OFERITE DE INTREPRINDERE 6 . Vanzator Prodan Aura Liceul Teoretic 2 luni la S.C. FinanciarDirector S. Stiinte Ec.C.C.A.C. Salariul bucatarului va fi de 400 RON iar al vanzatorului de 250 RON.C.MK la S.C.A. Timisoara Somesul S. salarizare precum şi alte drepturi şi obligaţii ce decurg din raporturile de muncă. DIANA S. Contractul colectiv de muncă se încheie în urma negocierii colective a clauzelor privind condiţiile de muncă. 2 ani in dep. „Prodpan”Bucatar Cluj Napoca Curs de specializare1 an la S. Business Cluj Napoca 4 ani la dep.de inalta calitate.R.A. Bucatar Baia bucatar Mare Serban Mihaela Liceul Teoretic 4 luni la S. 1 Popescu Marcel Fac. Unio S.R. marketing Scoala profesionala-patiser 1 an la S. BONVI S. Vanzator IV.L. Director Aurora S. Angajarea se face numai cu contract de muncă pe durată nedeterminată.L. de 2 3 4 5 6 Padurean Maria Dragos Daniel Pop Mihai Fac.

bacon. comoditatea.mozzarela.ciuperci proaspete.Pizza Bruschete Pomodoro: ananas. ceapă. Ingredientele vor fi achizitionate de la producatori autohtoni.L sunt: . Siguranţa surselor de aprovizionare şi preţurile ingredientelor folosite sunt garantate cu contracte de vânzare-cumpărare întocmite cu furnizori. programul de lucru sau alte evenimente neprevazute care impiedica deplasarea. Avantajul unui sistem care ofera livrare la domiciliu se refera la asigurarea unui volum zilnic de vanzari relativ constant.Pizza Telepizza: crenvursti.sunca.ardei.ceapa. . bacon.Firma nu se concentrează asupra a ceea ce vrea sa vândă ci asupra a ceea ce vor clienţii să cumpere..mozzarela.ardei. 7kw/h. -Pizza Colosseum:ciuperci.Clientul are posibilitatea de a comanda oricare din feluri existente în cantitatile 7 . 5/kw/h. . Majoritatea furnizorilor au o colaborare bună si cu alte pizzerii. oferind clientilor o gama variata dein acest produs. Clienţii sunt mulţumiţi în ceea ce priveşte raportul calitate-preţ.max.Toate acestea sunt făcute pentru a satisface cât mai bine consumatorii.ciuperci.iar condimentele si alte produse ce nu se produc la noi vor fi aduse din import. Coacerea pizzei va fi realizata intr-un cuptor echipat cu functii suplimentare. Produsele vor fi livrate în asa mod ca sa-si pastreze gustul si calitatea pâna la consumator.piept de pui. De aceea firma lucrează pe bază de comandă. măsline. „AL FORNO COLOSSEUM” S. deoarece astfel consumatorul nu se mai izbeste de restrictii cum ar fi conditiile meteo.mozzarela. .parmezan.Pizza Romanasque: oua.mascarpone. .bacon. . Produsele oferite de S.Pizza Carnivore: salam.busuioc.morcovi.avand un consum de energie: min. Pizza mare: diametru de cca 25 cm si greutate de 500 gr.porumb.porumb. -Pizza Siciliana: sos de roşii.ardei.mozzarela.usturoi.mozzarela.Pizza Tikka Chicken: sunca.usturoi.C.ceapa.ciuperci. chiar dacă dorinţele lor se schimbă mereu.parmezan. mozzarella.porumb.R.piper verde. Dimensiunile si greutatile sunt urmatoarele: Pizza normala: diametru de cca 21cm si greutate de 400 gr. ciuperci.Pizza Tonno: ton.ciuperci.mozzarela.

pliantelor. Amabilitatea este foarte importanta pentru a realiza o vanzare cat mai mare. Obiectivele principale ale firmei sunt : sa asigure o clientela stabila si fidela . CONCURENTA 8 . multumirea unui client astfel incat el sa revina in acelasi loc si cu un nou client. Acesta este cuvantul cheie al reusitei intregii afaceri. Politica firmei este aceea de stabili legaturi permanente cu niste “clienti fideli”. V. cresterea cotei de piata . Reclama produselor si serviciilor prestate va fi efectuata prin intermediul retelei massmedia. Clientii nostri sunt atrasi de produsele noastre deoarece avem o caliatate superioara si un pret rezonabil. gros sau crocant. sa asigure servicii de inalta calitate .dorite la un pret accesibil si are si posibilitatea de a alege tipul aluatului din care sa fie facuta pizza : cu aluat subtire.acest lucru este deasemenea intalnit la noi. B. Clientilor care comanda mai mult de 2 pizza li se acorda 1 gratuit si participarea gratuita intr-un concurs lunar pentru a castiga 1 actiune in cadrul firmei noastre. PIATA SI STRATEGIA VANZARILOR Produsul nostru se adreseaza in general persoanelor de toate varstele. PIATA ACTUALA A INTREPRINDERII A.chiar daca cel mai atrasi sunt persoanele tinere cei care sunt dornice sa incerce tot ce este nou pe piata. sa fie recunoscuta ca fiind o unitate de elita .posturilor de tv locale si a posturilor de radio.

L. • Utilaje invechite. de asemenea livreaza pizza la domiciliu. Fabio propune pizza la preturi mult mai ridicate 914 RON. Fabio produce un sortiment destul de variat de pizza.Pe piata de desfacere a noastra exista doi producatori de pizza pe vatra S. Macromall propune un sortiment foarte limitat si nu livreaza produsul la domiciliu. PIZZA MACROMALL S. insa aspectul si ingredientele fiind foarte primitive. si S. O popularitate consumatoare in continua crestere. Un timp mai mare de asteptare. care ar putea incepe prestarea serviciului de livrare. Macromall propune pizza la un pret convenabil de 6. dar deja este renumita in oras pentru calitatea in permanenta scadere.o proasta calitate. 9 Pretul care este mult mai atractiv. Punctele slabe : • • Calitatea produselor. si timp indelungat de pregatire.C. Punctele forte ale pizzeriei „Fabio” sunt: • • Puncte slabe : • Localizarea dificila. Aparitiei acestei intreprinderii „PIZZA AL FORNO COLOSSEUM” pe piata presupune o reactie neintarziata din partea Pizza Macromall.5-80 RON.R. O mai buna localizare.R. PIZZA FABIO S. sortiment-noutate se spera sa se cucereasca un segment mai mare de piata.. O experienta mare pe piata de desfacere.C. Analiza punctelor forte si puncte slabe ale concurentilor Punctele forte ale pizzeriei „Macromall”sunt: • • • Un sortiment variat de se poate alege cu usurinta. C.L. . Combinatia pret –calitate.

Decorul contribuie la ambientul desfasurarii activitatii cat si la atragerea de potentiali clienti. max.D.Pozitionarea societatii fata de concurenta Societatea va functiona pentru inceput in Loc.Datorita altor societati cu activitate in domeniu s-a concluzionat ca societatea pentru a avea o clientela diversificata si numeroasa este de preferat sa fie intr-o zona centrala. Este foarte inportant realizarea unui orar de lucru accesibil atat clientilor cat si angajatilor.Analiza comparativa a concurentilor Indicatori Nr. Cluj Napoca. pentru un profit cat mai bun.Analizand zona putem afirma ca aceasta: este perfecta pentru desfasurarea activitatii. oferirea unor servicii de inalta calitate. de puncte Produsul Pretul Calitatea Amplasarea Imaginea Distribuirea *** ***** ** ***** *** ***** Pizza Colosseum ***** **** ***** ***** **** ***** Concurent Concurent „MACROMALL” „FABIO” * *** *** ***** ** ** *** * *** **** **** *** E. 10 .

rambursari pe an Nr.perioadelor de gratie Rata de rambursare calculata Pentru utilaj 5000 3 ani 20% 4 6 luni 500 Tabel de rambursare a capitalului imprumutat(EURO) Nr.PROIECTIILE FINANCIARE PENTRU URMATORII 3 ANI A. 2000 EURO pentru procurarea materiei prime din credite pe termen scurt.Vl. PLANUL FINANCIAR Necesitatiile financiare totale pentru deschiderea afacerii constituie 8000 EURO.Conditii de creditare: Indicatorii Marimea creditului.EURO Termen de creditare Rata anuala a dobanzii Nr. PLANUL DE FINANTARE AL AFACERII. 1000 EURO alte cheltuieli de productie din surse proprii de finantare.00 0. B. in care: 5000 EURO pentru procurarea utilajului din credite pe termen lung. 1 2 3 4 5 6 Sold creditor 5000 5000 5000 4500 4000 3500 Rata de rambursare 0.00 500 500 500 500 Rest de rambursat 5000 5000 4500 4000 3500 3000 Dobanda scadenta 250 250 250 225 200 185 Dobanda cumulata 250 500 750 1000 1225 1425 11 .

62EURO) D.5 RON * 3luni=70258.Cheltuieli previzionare: Pentru fabricarea 1 pizza avem nevoie: Componentele costului Cheltuieli constante : Amortizarea utilajului Chirie incapere Total cost fix Cost variabil : Salariul bucatarilor Salariul vanzatorilor Salariul asociatilor Total salarii Energie electrica Faina Cascaval Pastrama Alte preparate Ambalaj Alte cheltuieli Total cheltuieli lunar 166. C.5 RON= 845 RON (211.87EURO) trimestrial: 23419.Venituri Previzionare: pe zi: 130 pizza * 6.6 800 500 700 2000 200 200 350 450 150 150 100 12 . .5 RON=23419.pe zi: 130 buc. .7 8 9 10 11 12 3000 2500 2000 1500 1000 500 500 500 500 500 500 500 2500 2000 1500 1000 500 0 150 125 100 85 50 25 1610 1760 1885 1985 2070 2120 Cheltuielile de productie au fost luate cele maxime posibile.anual: 130*360=46800 buc.25 EURO) lunar: 3900 * 6.5 RON(5854.lunar: 130*30=3900 buc. Numarul de pizza produse: . iar veniturile ca minim posibile.5 RON (17564.6 800 966.

04 14139.61 42418.2 Profit trimestrial :17564.61 Profit anual :14139.01 = 14139.1 I trim Total Al II-lea anAl III-lea an 70258.87 .8 40443.67 (1 EURO=40 RON) Cheltuieli de productie trimestriale :1141.61 56558.7 Profit cumulat 10354.46 Ven de la realizare 17564.01 14139.61 Impozit pe profit 3534.48 13700.7 0 250 10354.01 13700.83 2000 260 40158.44 Indicatori I trim I trim 17564.01 14139.83 500 1000 225 975 9879.62 70258.7 Rata de rambursare 0 Dobanda bancara 250 Profit disponibil 10354.61 3534.3425.44 14139.61 * 4 = 56558.7 20709.62 3425.83 2000 660 39758.1141.9025 14139.61 10604.7 500 250 9854.83 120361.62 .48 3425.7 1 an 17564.62 3425.04 56558.01 EURO Profit lunar :5854.7 30564.4 I trim 17564.7 40443.61 3534.9025 10604.9025 10604.48 13700. De productie 3425.01 Profit brut 14139.8 40443.83 80202.7 42418.44 14139.Total cost variabil Total cheltuieli de productie 3600 4566.61 42418.04 56558.63 70258.67 * 3 = 3425.8 13 .6 Aceleasi costuri in EURO: 1141.44 3534.62 Ch.67 = 4713.9025 Profitul net 10604.

servire operativa .01 3534.91 40542.01 3534.61 1000 975 34815.2 17564.9025 500 225 7684.8 70258.8 0 70258.91 30662.48 14139.Fluxul de numerar Prin hotararea comuna a celor doi asociati.01 Impozit pe venit3534.acuratete .2 0 17564.2 17564.62 5000 70258.09 40542. pana cand societatea nu va avea o pozitie financiara puternica.87 0 3425.58 0 13700.48 75258.62 17564.48 0 3425.58 5000 13700.Indicatori I trim Resurse financiare 100 la II trim IIII trim IV trim Total 1 an 100 Al II-lea an Al III-lea an inceputul perioadei Intrari Credite 5000 Vanzari 17564.68 E.2 Total intrari 22564. o perioada de timp.48 14139.9025 Rata de rambursare 0 Dobanda bancara 250 Total iesiri 12209.eficacitate .48 0 70258.91 20808.2 0 17564.48 70258.48 14139.09 120459.9025 500 250 7709.2 Iesiri Investitii 5000 Cheltuieli curente 3425.dinamism ANEXA 1 14 .91 Surplus/deficit 10454. profitul va fii indreptat spre dezvoltarea societatii.1 2000 660 30500.9025 0 250 7209.58 0 3425.01 3534. Mentionam de asemenea ca principiile noastre de lucru sunt : .29 0 17564.29 0 13700.09 80301.61 2000 260 30100.

Datorii pe TM si TL5000 Total datorii pe TM si5000 TL Total capital permanent 7500 3.Capital propriu 2500 Total capital propriu 2500 2.ORGANIGRAMA SOCIETATII DIRECTO R DIRECTOR MARKETING BUCATAR VANZATOR ANEXA 2 F.BILANTUL (forma condensata) ACTIV Suma 1.Stocuri 150 3.Active imobilizate 5600 Total active imobilizate 5600 2.Creante si disponibilitati 1850 Total active circulante 2000 PASIV Suma 1.Datorii pe TS Total datorii Total capital 100 100 7600 15 .

BILANT FUNCTIONAL ACTIV Suma PASIV Resurse permanente Capital social TOTAL 2500 2500 Suma Utilizari permanente 0 Utilaje 5000 Imobilizari necorporale 75 Echipamente tehnologice 400 Amortizarea imobilizarilor 125 TOTAL Utiliz. TOTAL 150 150 5600 Resurse temp. temporare Materii pr si mat. Datorii(crediteTS) Credite patron TOTAL 0 100 100 16 .Total activ 7600 Total pasiv 7600 G.

CALCULUL AMORTIZARE UTILAJ Valoare utilaj : 20.(5600 125) = 1775 FRP = 2500 .5600 = 2000 FRN = 7500 .active imobilizate nete Active imobilizate nete = Active imobilizate brute .Active imobilizate FRB = 7600 .Trezoreria activa Casa TOTAL Total activ 1850 1850 7600 Trezoreria pasiva Datorii(credit TL) TOTAL Total pasiv 5000 5000 7600 ANEXA 3 H.000 (5000euro * 40 RON) Durata normala de folosire : 10 ani 17 .Amortizare fond de rulment propriu = Capital propriu .active imobilizate fond de rulment net = capital permanent .5600 = -3100 ANEXA 4 I.CALCULARE FOND DE RULMENT Pe baza bilantului prezent la Anexa 2 putem calcula fondul de rulment : fond de rulment brut = total capital .

000 / 9 = 1111.000 16.16 2614.000 RON / 10 ani = 2000 RON Amortisment trimestrial : 2000/4 = 500 RON Amortisment lunar : 500/ 3 = 166.800 10.a) Amortizare liniara Amortisment anual : 20.72 1310.72 degresiva 4000 3200 2560 2048 1638.44 1310.72 1310.88 3932.3……10 : 10.3 1310.240 8192 6553.72 1310.44 1310.000 Amortisment an 2.72 1310.4 1310.72 ANEXA 5 K.88 3932.1 c) Amortizare degresiva Nad = Nal * K K=2 Nal = (1/10) * 100 = 10% Nad = 10% * 2 = 20 TABEL ANEXA 4 Anii 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Valoare de Nad (%) 20 20 20 20 20 20 25 25 25 25 Amortizare Amortizare liniara Valoare ramasa 2000 177.72 16.16 2621.000 12.800 10.36 5242.000 12.VARIANTE DE INVESTITII 1) Devizul de cheltuieli pentru investitii : 5000 EURO din care : 18 .6 RON b) Amortizare accelerata Amortizare primul an : 20000 RON* 50% = 10.77 1600 1462.72 0 amortizat 20.8 1365.6 5242.240 8192 655.

1400 400 20 1820 19 . Dobanzi trimestriale: D1= 500 EURO * 20% * 90/360 = 25 EURO D2= 300 EURO * 20% * 90/360 = 15 EURO D3= 300 EURO * 20% * 90/360 = 15 EURO D4= 400 EURO * 20% * 90/360 = 20 EURO D= D1 + D2 + D3 + D4 = 25 + 15 + 15 + 20 = 75 Indicatori Total Valoarea investitiei 5000 Rate scadente 1500 la credit Plata dobanzii 75 Total chelt.trim III : 300 .trim IV : 400 3) Rata dobanzii la creditul pe termen lung pentru investitie: 20% Ratele scadente la credit se vor plati la sfarsitul fiecarui trimestru. 1600 300 15 1915 IV trim.- trim I : 1200 EURO trim II : 1000 EURO trim III : 1600 EURO trim IV : 1400 EURO 2) Rate scadente la creditul pe termen lung pentru investitie : 1500 EURO din care : .trim II : 300 .trim I : 500 . 1000 300 15 1315 III trim. 1200 500 25 1725 II trim. 6575 investitii anual I trim.