PREZENTARE TEHNICA

Echipamente cu MAPPS IV

NHX 4000 DCG NHX 5000 Din anul infiinţării, 1948, firma Mori Seiki a DCG convieţuit jumătate de secol împreună cu
clienţii. La sfârşitul anilor ’80, strungurile şi centrele de prelucrare ale casei japoneze au cucerit principala cotă a pieţei, şi actualmente sunt în funcţiune, în toată lumea, circa 80.000 maşini unelte. Mulţumită caracteristicilor tehnice de elevata viteză şi precizie, strungurile şi centrele de prelucrare CNC constituie baza producţiei contemporane. Este vorba de sisteme cu capacitate nelimitată de îmbunătăţire a productivităţii şi de centre de strunjire multiax pentru o tehnologie de vârf. Filozofia de dezvoltare Mori Seiki, bazată pe atenţia la necesităţile clienţilor, conduce din totdeauna la intoducerea pe piaţă a produselor fiabile din punct de vedere al tehnologiei şi al prestaţiilor. Mulţumită maşinilor unelte CNC, Mori Seiki contribuie la crearea unei forţe motoare moderne şi globale. Cu intrarea în mileniul trei, Mori Seiki înţelege să continue să fie principala forţa motoare a activităţii productive. În sfârşit, pentru a obţine mereu un mai mare control asupra produsului finit şi în consecinţă de a garanta mereu cea mai înaltă fiabilitate, Mori Seiki construieşte toate maşinile în propriile fabrici din NARA şi IGA, situate în sudul Japoniei, în vecinătate de OSAKA. Aceste infrastructuri, dotate cu Know-How de avangardă, fac ca tot procesul productiv, de cercetare, de montaj, să fie în mod constant controlat în toate fazele sale. Relaţiile de parteneriat ale Mori Seiki cu cei mai buni constructori de controale numerice şi de componente electronice, ca FANUC, MITSUBISHI şi alţii, a făcut ca această firmă să ajungă printre cei mai importanţi atât în dezvoltare, cât şi în personalizarea gestiunii electronice a propriilor maşini. Pentru a susţine toate aceste tehnologii, dar nu de importanţă secundară, a apărut reţeaua tehnică şi comercială pe care Mori Seiki a ştiut să o creeze şi să o dezvolte. Peste 60 de centre răspândite în toată lumea colaborează cu importatorii locali, garantează un suport continuu la o clientelă, care necesită răspunsuri mereu mai rapide, atât cât privesc noile aplicaţii, cât şi pentru asistenţă şi piesele de schimb. Mai bine de 250 modele actualmente în produţie, peste 5.000 instalării efectuate în Italia, este mărturia pentru a alege ”MORI SEIKI” Seria NHX Continuând dezvoltarea şi diversificarea continuă a modelelor, Mori Seiki Co. Ltd a anunţat debutul clasei X a centrelor de prelucrare, prin realizarea modelelor NHX 40000 şi NHX5000.

şi este proiectata pentru a reflecta nevoile curente ale pieţei . reglează contolul NC. cu flexibilitatea de a satisface nevoile diferite de producţie şi de investiţii în valoare. făcându-l mai puţin sensibil la abateri mici. Y şi Z Precizia de poziţionare este sub 2. folosind un sistem dublu de motoare şi şuruburi cu bile. Erorile de poziţionare au fost reduse la o treime. de înaltă rigiditate cu ghidajele liniare de pe axa X şi Z.Acestea umplu necesităţile moderne ale producţiei actuale. Y şi Z 60 m/min (daca se lucrează cu control look-ahead Conceptul DCG™ Este un nou concept constructiv. Design DCG™ În trecut .Maşina de X-clasă este o maşină premium de ultimă generaţie. Y şi Z La modelul NHX 4000 cursele sunt respectiv: 560/560/660 mm. Inovaţia constă în aplicarea forţei de acţionare în centrul de gravitaţie al componentelor în mişcare . Controlul vibraţiilor Acest grafic prezintă variaţia vibraţiilor în funcţie de timp. • Avans rapid al axelor X. căutând compromisul între precizia efectiva a maşinii şi viteza de prelucrare. pentru a evidenţia beneficiile care au • Făra DCG – albastru • Cu DCG . Structura de bază • Batiu foarte rigid Masina foloseşte un batiu gros. Seria NHX25 a evoluat de la Seria NH. • Îmbunătăţirea precizie de poziţionare Îmbunătăţirea preciziei de poziţionare a fost realizată prin utilizarea sistemelor de măsurare directă. ca cele generate în timpul frezărilor. vibraţiile produse de părţile în mişcare constituiau o limitare în . ca atare se modifică avansul în detrimentul prelucrării Inginerii cunosc acest fenomen şi pentru a-l depăşi. aplicat la noile centre de prelucrare DCG. Eroarea de poziţionare s-a redus cu 1/3. Deci se poate afirma că vibraţiile necontrolate limitează precizia şi durata de viaţă a sculelor şi în acelaşi timp măresc timpii prelucrărilor mecanice. ca standard şi cu piese în mişcare mai uşoare. • Avans de lucru al axelor X. Se poate vedea ca maşina cu principiul de acţionare în centrul de gravitaţie (DCG) amortizează vibraţiile aproape instantaneu. • Precizie de poziţionare la axele X. controlul NC reacţionează modificând instrucţiunile de execuţie. Y şi Z 60 m/min • Cursele axelor X.000 de unităţi. Aceasta reduce drastic vibraţiile în timpul accelerării si deccelerării axelor crescând perfomanţele de aşchiere şi durata de viaţa a sculelor. în timp ce maşina normală continuă a vibra mult timp. Dorim să vă atragem atenţia tocmai asupra vibraţiilor.5 μm.roşu fost aduse prin introducerea DCG-ului. într-o poziţie înaltă. Când apar aceste mişcări neregulate. rezultat al experienţei şi cercetării efectuate de către firma MORI SEIKI. din care s-au vândut mai mult de 28. inclusiv o coloană.

Viteza mare (opţiune) 20.accelerarea vitezei arborelui principal. pentru puteri şi turaţii atât în versiunea standard cât şi optional. neproductivi ai prelucrării. deoarece sunt aplicate diverse soluţii în baza diverselor necesităţi ale utilizatorului. s-au redus considerabil timpii auxiliari. s-au redus considerabil timpii auxiliari. Îmbunătăţirea circularităţii prelucrării În timpul prelucrării unui cerc pe maşini convenţionale. neproductivi ai prelucrării. fie ca opţionale. vibraţiile produse de părţile în mişcare constituiau o limitare în accelerarea vitezei arborelui principal. Cu tehnologia DCG. sunt generate vibraţii de schimbările de direcţie.5/15/11 kW <10 min/30 min/cont> 12. când se mută de la un cadran la altul (poziţii de la 0°.000 rot/min 18.000 rot/min 30/18. care minimizează vibraţiile. Viteza mare În trecut . 90°. 180° şi 270°). Modelul NHX 4000 DCG utilizează un sistem twin-drive pe axa X şi atinge viteze şi accelerări fără precedent cu DCG. Datorită creşterii vitezei tuturor componentelor maşinii unelte. care reprezintă în plan două cutii virtuale generate de mişcarea ortogonală a axelor X şi Y (cutia 1 şi cutia 2). Arborele principal Seria de centre de prelucrare orizontale NHX au adoptat motoarele DDM (Direct Drive Motor). S-a evidenţiat în roşu pe suprafaţa coloanei anterioare două dreptunghiuri. Maşină cu tehnologie avansată DCG Maşină cu tehnologie convenţională Design BOX IN BOX Imaginea alăturată explică originea conceptului Box-in-Box (cutie în cutie). Variantele arborelui principal Viteza standard Turaţia max. Modelul NHX4000 atinge viteze şi accelerări fără precedent cu DCG. fie standard. circularitatea este îmbunătăţită în mod semnificativ. Din diagramele de mai jos se pot observa posibilităţi multiple de utilizare.5 kW <15%ED/cont> .000 rot/min Motorul 15/11 kW <10%ED/cont> arborelui principal Controlul constant al surselor de căldură Putere mare (opţiune) 8. Această nouă generaţie de motoare oferă multiple posibilităţi de folosire în Mecanica Generală datorită puterilor şi turaţiilor. Datorită creşterii vitezei tuturor componentelor maşinii unelte.

Dispozitivul de schimbare a sculelor . adoptat la NHX4000DCG. de asemenea şi de-a lungul şuruburilor cu bile şi a suporturilor acestora. s-a crescut puterea de blocare a sculelor. la centrele de prelucrare NHX. care este monitorizat de un termostat.Toate motoarele de la seria Direct Drive au în stator un spaţiu gol în interior. asigură o execuţie de o înaltă precizie a prelucrării. prevenind încălzirea generată de motoare (ca în schema următoare).000 N Contact pe flanşe [opţiune]=puterea de tracţiune a sculelor Utilizând un dispozitiv de prindere cu o nouă concepţie. Capacitatea de a controla vibraţiile în timpul rotirii arborelui principal. Puterea de tracţiune a sculei : 12. Se foloseşte un braţ de schimb cu dublă prinderea foarte fiabil şi super rapid. Lichidul de răcire trece. asigurând sculelor un dublu contact (pe lângǎ cel de pe con şi pe flanşe). Pentru livrările de serie. prin care circulă fluidul de răcire. care îi adăpostesc. Prindere tip HSK Prindere tip BT ATC ATC este sistemul de schimbare automată a sculelor. arbori principali cu acţionare electrică au în dotare un răcitor pentru controlul termodinamic al capului de lucru.

7 sec. HNX4000 Sculă cu sculă 2.magazie tip schimbare direct (opţiune) Mori Seiki are un original. Magaziile de scule cu lanţ sau fixe Magazie tip inel – dotare STANDARD O magazie de tip inel (40 scule) este echiparea standard pentru a oferi indexarea de mare viteză./ Min. Timpul de schimbare a sculei pt. reducând astfel consumul de energie. Şpan la şpan APC este sistemul de schimbare automată a pieselor. şi eficienţa mare a performanţelor sale se datorează sistemului cu came proiectat de MORl SEIKI.8 sec. 2. Maşina . Absenţa sistemelor hidraulice sau pneumatice în dispozitiv.4 sec.este cu braţ dublu. nou tip de magazie. oferind o bună operativitate şi vizibilitate O tavă a magaziei pentru o descărcare eficientă a spanului din interiorul magaziei. 7. O magazie de 60 de scule este de asemenea disponibila ca opţiune. NHX 4000 : 450 mm Diametrul max a sculelor pt. Capacitate mărită de stocare scule O magazie de scule de tip inel a făcut posibil a se adapta scule mai mari. Uşa magaziei se deschide sus-jos. Max. garantează o mişcare foarte rapidă. adoptat la NHX4000DCG ca şi un opţional . NHX 4000 : Fără scule Cu scule adiacente adiacente 170 mm 70 mm STANDARD : 40 scule OPŢIONAL : 60 scule Lanţ dezvoltat recent . Lungimea max a sculelor pt. ea nu are nevoie de un motor servo. Având în vedere că magazia nu foloseşte braţul ATC.

folosit la modelele anterioare la sistemul arbore acţionat electric. Fiecare dintre ele a fost elaborată ca un pachet. Exemplu de sistem CPP .NHX4000DCG are o excelentă funcţionalitate. CPP (Carrier Pallet Pool) Transport multipalet [Opţiune] Configurarea simplă a sistemului şi amplasarea fac uşoară implementarea acestuia în firma. permiţând programări uşoare fără interferenţe cu operaţiile prevăzute de specificţiile standard. permite ca viteza de poziţinare şi rigiditatea să fie foarte înalte. Comandă comodă (standard) Operaţiile pe platforma cu paleţi sunt comandate de la o consola portabilă. printre altele oferind un acces la arborele principal şi la masă. chiar şi în cazul utilizării APC specifice. uşor de utilizat. astfel încât clienţii o pot instala într-o perioadă scurtă de timp. Sistemul de paleţi Trecerea de la sistemul şurub-roată melcată . Timpul de schimbare a paletului : 6 sec. Sistemul de amplasare Există 8 variante. Un nivel de tip plan Transportorul de paleţi CPP este de tip plan.

care este folosit ca standard. este ideal pentru producţia de multi-elemente. *MCC = celulă de comndă Mori (Mori Cell Control) Sistemul de management al sculelor MCC-TMS [ Opţiune] Acest sistem gestionează central date legate de scula şi reduce timpul de reglare şi erorile : • Managementul vieţii sculei / uzură • Monitorizare de la distanţă • Schimbul de informaţii Echipamente periferice Transportoare de şpan înafara maşinii (de tip racleţi + filtru tip tambur) [ Opţiune] Transportor extern de şpan. cu o înaltă performanţă. de asemenea. pe de o unitate cu structură cu filtru cu autocurăţare şi cu o capacitatea excelenta de eliminare a şpanului. Celula de comandă Sistemul este controlat de aplicatia de sistem MCC-LPS Ⅲ. 2 rafturi de tip solid Rafturile cu paleţi ale LPP-ului sunt pe două nivele. Acestea oferă. poate descărcare atât şpan lung. cât şi scurt. . Acest sistem. care poate fi utilizat ca un dispozitiv de acumulare. Sistem personalizat Sistemul poate fi construit flexibil la necesitatile producţiei clienţilor .Programul poate fi setat uşor şi flexibil pentru a răspunde la schimbările din planul de producţie. 1.Sistem LPP(Linear Pallet Pool) Transportor liniar cu paleţi [Opţiune] Permite personalizarea flexibilă pentru a satisface nevoile clienţilor. expandabilitate superioara.

Înălţimea bazinului : 400 mm Capacitatea bazinului : 800 l Transportorul de şpan cu racleţi şi filtru Materialul piesei de lucru F Aluminiu sau Oţel neferoase s p s l s p ■ □ □ □ ■ □ l □ tambur ■ = ideal. cu aplicarea avansată în sisteme de reţea. şi hardware din industrie.64 µm A5052 (JIS) freză Ø16 cu 4 dinţi 8000 rot/min 2000 mm/min MAPPS IV Comanda numericǎ ( noul sistem operativ cu prestaţii elevate) Puterea de procesare a unităţii de comandă a fost îmbunătăţită. A IV-a generaţie a controlului MAPPS are un nou performanţă. cu multe funcţii. care reduc dramatic timpul de programare şi setare. care urmăreşte uşurinţa utilizării. CARACTERISTICI MAPPS IV : ■ Operabilitate remarcabilǎ datoritǎ hardware-ului modernizat ■ Ecranul mare de 19-ţoli oferǎ funcţii mai bune şi utile de afişare ■ Funcţionalitate sporită prin integrarea de software CAM sistem operativ de înaltă combină cel mai bun . □ = corespunzător Precizia înaltă : Abaterea de la circularitate la prelucrarea simultană pe 5 axe: NHX4000 Tipul maşinii Abaterea de la circularitate : Material : Scula : Turaţia arborelui principal : Viteza de tăiere : 1.

STL ■ Opţional poate importa date din : STEP Data Exchange CATIA V4 Native File Reader CATIA V5 Native File Reader CATIA V4/V5 Native File Reader Unigraphics Native File Reader Pro/Engineer Native File Reader 3. culorile sunt utilizate pentru noul ecran. Tastaturi O tastatură de tip PC-este folosită ca ceea ce face uşoară introducerea datelor. Este posibilă reglarea luminozităţii . Dispozitiv de indicare Dispozitivul de indicare vă permite uşor şi corect să rotiţi obiectul în timpul simulari 3D de prelucrare în software-ul CAM sau funcţia de conversaţie. prin care aveţi posibilitatea să apelaţi ecrane sau funcţii dorite.4 ţoli este forma QWERTY : Dispozitiv de indicare Tava pt. Ecranul Este utilizat un ecran TFT cu unghi de vizualizare larg.4 ţoli numai pe partea dreaptă). Tava mouse-ului este disponibilă doar pentru MAPPS IV cu un ecran de 19 ţoli. Software CAM Echipament cu Software CAM este încorporat în MAPPS. O tastatură cu 101-cheie (în limba engleză) este utilizată pentru tipul de 19 ţoli : 2. Înainte După reglare Pentru tipul de 10. SolidWorks. Butoane verticale de soft Display-ul de 19 ţoli are pe ambele părţi ale ecranului butoane verticale de soft ( cel de 10. S-au pregătit ecrane de 10.■ Funcţii noi pentru configurare uşoară şi întreţinere ■ Intrǎrile şi ieşirile maşinǎ pot fi monitorizate pe ecran (opţional) Operabilitate remarcabilǎ Port USB / slot pentru card de memorie Acestea pot fi folosite pentru introducerea / afişarea de date. usor de văzut. IGES. Aceste taste pot fi utilizate ca butoanele de opţiune ecran sau taste de comenzi rapide. . SolidEdge. ACIS. DWG. Puteţi uşor şi corect să rotiţi obiectul pe ecran cu ajutorul mouse-ului. permiţând afişarea rapidă pe ecran a ceea ce doriţi. mouse şi portul USB sunt utile în efectuarea de simulări de prelucrare 3D în software-ul CAM sau la funcţia de conversaţie. permiţând programarea 3D de forme de piese complexe. dupǎ dimensiunea fiecărei maşini. standard. Inventor. cum ar fi programele NC şi date diagramă. Importul de date CAD Avantajele instalǎrii ■ Nu este nevoie să se pregătească post procesoare ■ Puteţi începe să utilizaţi software-ul CAM de îndată ce obţineţi maşina ■ Costul pentru achiziţionarea de software CAM poate fi salvat ■ Programe create pe PC pot fi modificate pe MAPPS ■ Este disponibil suport de garanţie de doi ani (inclusiv actualizare gratuită) ■ Importǎ date standard din : DXF. de înaltă rezoluţie.cu mare valoare adăugată. VDA. Mouse / port USB Tava pt. Parasolid.4 ţoli şi 19 ţoli (cel mai mare din industrie). Design Stralucitoare. cu durată de viata lungă.

date de desen şi date de tip text. (Exemplu : nume de fişiere cu extensie pdf şi. Datele text sunt editabile. Ecranul listă funcţie Această funcţie vă permite să sari ţi rapid la ecranul setat în listă. Partea maşinii ate scule model pe server Mori Seiki D escărca direct datele sculă model prin internet folosind MORI-NET Global Edition Advance. Orice fişier care poate fi afişat cu Internet Explorer este disponibil. Mori Seiki . date sculă model de la PC de la birou. Puteţi descărca de asemenea. Txt) Descărcarea de date sculă model din WEB Actuala funcţie 3D de verificare interferenţă necesită o lungă perioadă de timp pentru a crea date sculă model. D . pot fi vizualizate pe MAPPS.Utilizarea pe PC şi pe maşina cu licenţa flotantǎ O licenţă flotantǎ vă permite să utilizaţi produsul software CAM (ESPRIT) de pe PC prin conexiune LAN. Îmbunătăţirea configurării este uşoară Ecran fişier şi funcţie de afişare Memo Datele pentru setari..Centrul tehnic şi ESPRIT Support Team va răspund întrebărilor despre software-ul CAM. Sistemul de asistenţǎ Distribuitori / societăţi comerciale. MORI- NET GE Advance vă permite să vă reduce timpul de crearea prin descărcarea directă de date sculă model de pe serverul nostru pe calculatorul maşinii dumneavoastră. inclusiv datele sculelor..

partea inferioară şi din spate a panoului de funcţionare: fiecare 1) ・LAN 2 porturi (1000BASE-T) ・port RS-232C ・slot card memorie Tastele verticale utilizate pt. jos 12 taste -10. ■ Reducerea timpului de desenare Îmbunătăţit de aprox.jos 12 taste -19 Îmbunătăţire reacţie de răspuns faţă de versiunile anterioare Timp mai scurt de desenare.0 3 porturi (Partea ecran: 1. ul de programare.Îmbunătăţirea mentenanţei uşoare Rezolvarea problemelor funcţiei Atunci când apare o alarmă.4 ţoli: 10 taste dreapta . soft : Taste de soft ţoli: stânga / dreapta 12 taste.4 ţoli 1 GB (1 GB × 1buc) 1 GB ・USB2.0 GHz (Dual CPU core) Model 19 ţoli 2 GB (1 GB × 2buc) Model 10. Afişarea manualelor Manualele pot fi vizualizate pe MAPPS. realizat datorita creşterii performanţei procesorului. 1. MAPPS identifică cauza problemei şi oferă soluţii. Această .25 ori Camera video MAPPS (opţiune) Imaginilor luate de camerele instalate în interiorul / exteriorul maşinii pot fi afişate pe ecran funcţie este utilă pentru întreţinere. Caracteristici hardware MAPPS IV MAPPS IV CPU Memoria principală Spaţiu utilizator Interfeţe Core Duo T2500 2.

□ = opţional. modificare. avans rapid Liniară pt. pt. x= nedisponibil Funcţii de avans ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ Avans rapid transversal max Avans de lucru Valoarea corecţiei rapide transversale Avans pe minut Controlul vitezei tangenţiale constante Fixarea avansului de lucru Accelerare / decelerare automată Formă exponenţi alǎ pt. de coordonate G52-59 Selecţie sistem de coordonate piesă Protecţia programelor Editare în Background Funcţie Undo/Redo MAPPS Vizualizare nr. G44. comandată Conversie inch/mm Blocare maşină Cursǎ suplimentarǎ Blocarea porţilor Cautare cursa memorata 1 .99 9 mm ■ = standard. În interiorul maşinii (pentru a verifica prelucrarea) 2.şi SOFT personalizat ■ Compensarea preciziei mecanice □ □ □ Compensarea jocului ±9. comandat Valoarea max. comandată Numărul programului Progrmare absolută / incrementală ±8 cifre 4 cifre( pt. înserare) Progrmare diametru / rază G17.001m m 99999. 2 Cautare cursa memorata 3 . Cuva de span (pentru a verifica acumulare span) 3. programe memorate Editare părţi de program Capacitate de memorare/ Nr. G19 Selecţia planului ■ Stabilirea axei de rotaţie ■ Sfârşit axă de rotaţie □ Stabilirea sistemului de coordonate G92 ■ Anulare comandă axa Z Întrerupere conducere manuală File Capacitate de >10MB memorare se pot programe de 1GB edita (pt card DNC.999.x10.280m < 500kB> +1.000 programe (ştergere. introdus Incrementul min. Magazia de scule (pentru a verifica sculele de prelucrare) 4. G49 G40−G42 ■ Compensare rază sculă ■ Mǎsurare lungime scule ■ Compensare poziţie sculă ■ G20/G 21 G45−G48 MAPPS sistem de management scule MAPPS sistem de management scule+ IC scule (numai MAPPS software) * □ ■ □ Suprascriere avans ■ □Ştergere suprascriere Acceleraţie / decelerare liniară după □ interpolare avans de lucru Control de înaltă precizie ■ MAPPS sistem de management scule+ ID ■ scule (numai MAPPS software) * □ ■ *solicitaţi cosultare separatǎ.001m m 0. Alte puncte solicitate de clienţii UNITATEA DE COMANDĂ NUMERICĂ (MSX-853 IV) Axe controlate Axe controlate Axe controlate simultan Incrementul min. 4 Tip Încǎrcare pe tastǎ monitor -funcţia C soft Rezoluţia de programare multiplicată cu 1 / 10 X (V) YZB 4 0.■ Punctele posibile de instalare camera : 1. G18. x100 (pe puls) X1. X100 0-5000 mm/min (20 paşi) □ □ □ ■ Introducerea programelor Salt peste oprirea facultativă ■ ■ ■ ■ Valoarea max. funcţii operationale şi backup date la MAPPS) Stabilirea automată sist.000 programe 2.120m < 2 MB> +1.000 programe 5. 8 cifre e necesară o schimbare) G90/G91 Editarea 125 kB/ 200 programe 230 kB/ 400 programe ■ ■ ■ ■ Capacitate de memorare ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ + Nr.99 impulsuri circular Compensarea jocului la avans transversal Compensarea erorii de pas Compensarea erorii de interpolare tip pas □ Inversare timp avans Control 1 viteză şi precizie ridicată (pe tot conturul) Control 2 viteză şi precizie ridicată (control de precizie ridicată pe contur) ■ ■ ■ □ ■ □ □ □ □ □ □ □ ■ ■ ■ ■ ■ Operaţii Operaţie DNC cu card de memorie Comparare număr secvenţă şi stop Program restart Funcţionare uscată Blocare singulară Avans în trepte Întoarcerea la zero manuală Avans manual în impulsuri Avans manual Generator manual de impulsuri 1 unitate = x1. Avans de lucru OFFSET (compensarea) sculelor 60000 mm/min 1-5000 mm/min ■ Funcţia de scule (funcţia T) cod T . programe memorate 500 kB/ 1000 programe 1000 kB/ 1000 programe 2000 kB/ 1000 programe 1. HARD. secvenţă MAPPS .8 cifre ■ ■ ■ ■ ■ □ ■ Numǎrul de compensǎri sculǎ200 seturi Memoria date offset sculeC F0/1/1 0/25/ 100% ■ Compensare lungime scule cod D/H geometria / uzură G43.560m < 1 MB> +1. X10 .

ATC/ APC) Rotirea sistemului de coordonate Sisteme de coordonate suplimentare la piesa de prelucrat 48 seturi □ Panou operativ cu ecran color TFT de 1o. principal funcţia S Corecţia vitezei arb.MAPPS Model insulă . principal Orientarea arborelui principal Filetare sincronizată Cod M cu 4 cifre ■ ■ Funcţii şi unitatea de I/O Card de memorie –intrare/ieşire Interfaţa I/O USB RS-232C ■ ■ □ □ □ □ Cod S de 5 cifre 50 – 150% (cu paşi de 10%) ■ ■ ■ ■ Server rapid de 100BA SE-TX date Server de date (fără card de memorie) Card de memorie pentru server de date Aceste caracterisici sunt valabile din octombrie 2010 Standard Lǎţime a Tipul maşinii W NHX 4000 NHX 5000/40 2720 mm 3100 mm Adâncimea D (inclusiv transportorul de şpan) transp. cu racleţi+ filtru tambur (opţiune) 4224 mm 4875 mm NHX 4000 Înǎlţi mea H 2537 mm 2803 mm NHX 5000/40 CARACTERISTICI MAŞINĂ .1 Interpolare cilindrică Instalare terminal pt salt de mare viteză Salt de mare viteză extern Interpolare spirală / conică Filetare Filetare/prel. buzunar deschisMAPPS Gravare text – funcţie MAPPS □ Numărător multiplu pe ecran MAPPS □ Funcţia DIVERSE/ viteza arborelui □ principal □ Funcţia mixer – funcţia M Funcţie de blocare accesorii Funcţia viteză arb. secvenţă □ Vizualizare avansului real □ Afişare ecran operaţional □ Funcţie de ajutor □ Auto-diagnoza Include display de alarmă.4 inch Mori-Post mod avansat MAPPS Funcţie import DXF . Avans/ rotaţie sincronizată Control Cs la arborele sculei ( Control Cs contur + controlul direcţiei normale) G30 (pt.Funcţii de interpolare Nano interpolare Poziţionare Poziţionare unidirecţională Mod de oprire precisă Mod de palpare Tăiere Oprire precisă Interpolare elicoidală G61 G63 G64 G09 Obţiona l 2 axe şi o altă axă G00 Operaţii şi vizualizări ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ □ □ □ □ □ □ □ Întreruperea macro tip personalizat Punere la scară G50 / G51 Introducerea datelor programabile G10 ■ Afişarea stării □ Funcţie de ceas ■ ■ ■ 48 caractere Obţional teşitura /rază de racordare Rechemare subprogram Macro client Ciclu de prelucrare găuri Imagine în oglindă Blocarea funcţiilor auxiliare Până la 8 ante. I / O diagnostic semnal şi diagrama scara Comandă în coordonate polare Variabile comune ca MACRO client Întoarcerea la G28 poziţia zero Căutarea poziţiei G27 zero Întoarcerea la poziţia de referinţă G29 Afisare sarcina /metru etc. ■ Vizualizare poziţiei curente ■ Afişarea comentariu program ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ G80− 89 Tip cheie soft (2−9) 200 variabil e 300 variabil e 600 variabil e ■ Vizualizare parametrilor setaţi ■ Vizualizare alarmelor □ Vizualizare istoriei alarmelor □ Vizualizare istoriei mesajelor operator □ Vizualizare istoriei operaţiilor □ Vizualizare timp de lucru /nr. ■ ■ ■ ■ □ A II-a întoarcerea la zero G7.

3 (3.5] pt. tip lanţ . sec 6 2. Y . Z Viteza de avans în trepte CARACTERISTICI MAŞINĂ ATC SISTEMUL DE SCHIMBARE A SCULELOR Prinderea sculei Tipul de coadă al tirantului Mori Seiki Capacitatea magaziei de scule Diametrul max al sculei Diametrul max al sculei Fără scule adiacente Cu scule adiacente NHX 4000 NHX 5000/40 BT40 [DIN40.direct) sec sec sec sec buc.7 Min. Tip lanţ.700kg . Z Viteza de avans a axelor X .8 max 9. ATC tip lanţ . al masei sculelor (fată de axa arborelui principal) Metoda de selecţionare a sculelor : Timpul de schimbare a sculelor (sculă cu sculă) MAS: tip inel(lanţ.000] 1 40 80 60000 0 – 60000 0-5000 (20 paşi) 1200 500x500 500 800 1000 24x M16 /100mm 730 730 880 80-810 PALETUL MASA Distanţa între suprafaţa solului si suprafaţa paletului Dimensiuna paletului Capacitatea de încărcare a paletului Diametru maxim al piesei de prelucrat Înălţimea maximă a piesei de prelucrat Configuraţia găurilor de prindere de pe masă Unghiul de indexare minim Timpul de indexare la 90°(0. rot/ min Buc .2) Min.4 pt.CURSE Cursa axei X Cursa axei Y Cursa axei Z Distanţa între suprafa mesei şi frontalul arborelui principal Distanţa între suprafaţa mesei şi centrul arborelui principal mm mm mm mm mm mm mm kg mm mm gǎuri/pas ° sec. axa B 0. CAT40.49 12000[*8.2.5 [12.9 Min.direct 450 550 8 12 Lungimea admisă sculei Greutatea max a sculelor Momentul max.6) Min. direct: [40] mm mm mm Kg Nm Tip inel : Tehnică de memorie aleatoare Tip lanţ.3. ATC tip inel [140] pt.2.6 max 6.direct) Timpul de schimbare a sculelor (între două prelucrări) Tip inel 40 scule Tip inel [60] scule Tip lanţ .4 Min.4sec.3.2 Min. direct: adresă fixă.3.3 max 10. max.8 (3.1 max 6.000] Game electronice de viteză Tipul prinderii în arborele principal Diametrul interior al rulmentului arborelui principal VITEZA DE AVANS Viteza de deplasare rapidă a axelor X .001-90°) ARBORELE PRINCIPAL Viteza de rotaţie [*20.0 3. Y .5 70 170 pt.9 (2. traiectoria cea mai scurtă sec 0.direct[40] scule APC SISTEMUL DE SCHIMBARE A PALEŢILOR Numărul de paleţi Metoda de schimbare a paleţilor Timpul de schimbare a paleţilor 2 Tip rotativ 9.8 max 7.HSK-A63*] Mori Seiki 90° [45°(MAS1)] [60°(MAS-2)] [DIN] [CAT40] [HSKA63] Tip inel: 40[60] buc.3. BT mm mm/min mm/min mm/min 560 560 660 70-730 80-640 1050 400 x 400 400 630 900 24x M16/80m m 1° 1 1.3 max 8.000] [*20.

o = opţional.2 + 1. 15/11 <10%ED/cont> Turaţie 8.000 rot/min .000 rot/min .5] <15%ED/cont> [18. 18. 420 800 3100x4875 2803 11100 Motoare de la avansuri Motor pompă de răcire ALIMENTARE/CAPACITATE Puterea electrică .) Tip scula (necesita 300l/min aer compr.) cu racleţi + filtru tambur tip balama + filtru tambur Va rugǎm sǎ utilizati o scula flanşatǎ. BT40 HSK-A63 Magazia de scule tip inel cu 40 scule tip inel cu 60 scule Contact flansǎ Contact flansǎ pe pe Eliminarea şpanului Sistem de suflat cu aer Transportor de şpan Cuva de şpan Pistol de rǎcire Mǎsuratori Sistem de mǎsurare pe maşinǎ (arbore princ.  = contactaţi MORI SEIKI COMPONENŢA STANDARD ŞI OPŢIONALĂ A MAŞINILOR NHX4000 ŞI NHX5000 Arborele principal Turaţie 12. sculei) + funcţie de setare a prelucrǎrii Senzor de atingere (lungimea / diametru sculei) Senzor de atingere (lungimea / diametru sculei) + funcţie de setare a prelucrǎrii Tipul de coadă al tirantului Tip diferit de coadă al tirantului Masa / palet Palet Indexarea mesei Mori Seiki 90° 45°(MAS1) 60°(MAS-2) DIN HSK-A63 Centru special gǎuri filetate metric canale T indexare la 1º 0.2 28. sculei) Senzor de atingere (lung.5 <15%ED/cont> Turaţie 20.5 .9 0.sursa Aer comprimat Capacitatea bazinului de răcire DIMENSIUNI Suprafaţa de gabarit (Lu x La) Înălţimea maşinii Greutatea maşinii [ ] Cu roşu s-au notat valorile opţionale  = standard.001º (a IVa axa de rotire masǎ) Sistem de detectare a ruperii sculei Dispozitive/funcţii suport ale operaţiei Oprirea automată sistem Cronometru sǎptǎmânal Numǎrǎtor de piese Numǎrǎtor total de piese Porţi automate Generator de impulsuri manual Indexare automată în staţia de configurare 2 Cod extern M 5 . de la turaţii de 12000 rot/min Capacitatea magaziei tip lanţ cu 40 scule tip schimbare directă cu 40 scule ATC BT 40 DIN40 CAT 40 HSK-A63 Tipul prinderii sculei Sistem de mǎsurare pe maşinǎ (masa) Sistem de mǎsurare pe maşinǎ (masa) Senzor optic de atingere Senzor optic de atingere + funcţie de setare a prelucrǎrii Senzor de atingere (lung.5/15/11] <10 min/30 min/cont> 3 3/3 3 1. 30/18.000 rot/min .Z B kW kW kW kW kW kW kW kVA (Mpa).5/15/11]<10 min/30 min/cont> cu ulei de rǎcire Sistem de rǎcire a arborelui princ.PUTEREA MOTOARELOR Motoare acţionare arbore principal 12000 rot/min 8000 rot/min (putere ridicatǎ) 20000 rot/min (viteză ridicată) X Y. (L/min) L mm mm Kg 2720 x4224 2537 7600 15/11 <10%ED/cont> [30/18.

Z scară Sisteme de protecţie Carenaj complet Interblocarea mecanicǎ a portilor Interblocarea electricǎ a portilor Comutator pt. Kit de scule pentru întreţinere . detectarea presiunii hidraulice scǎzute Interfaţă pt.) Sistem de rǎcire arbore principal (tip separat) de răcire) interfaţ ǎ Sistem de rǎcire arbore principal (necesită interfaţa pentru sistem Sistem de rǎcire cu ulei la găurire Separator de ulei Sistem de injecţie ulei Sistem de amestec ulei Opţional la răcirea cu apă Esenţial la răcirea cu ulei Unitate de răcire a lichidului refrigerant (prin arborele principal) Comutator pentru fluxul lichidului de răcire(prin arb. scurgeri la pământare Diverse Iluminare zonă de lucru cu LED . Specificaţie cu acceleraţie ridicată Turn de semnalizare luminoasă cu 3 culori LPP (multipalet liniar) Rǎcirea Sistem de rǎcire Duş de răcire piesă (în acelaşi timp cu rǎcirea arbore princ. detectarea presiunii scǎzute de aer Comutator pt. Y. dispozitiv de detectare pericole Întrerupător pt.) O Unitate de răcire a lichidului refrigerant (separat) Flotor cu comutator pentru lichidul refrigerant Unitate semiuscată Detectează limita inferioară Detectează limita superioară O O . Blocuri pentru reglajul orizontalităţii . princ.Auto-cuplaj pentru bridă de fixare Masǎ secundarǎ APC 2 staţii rotitoare tip APC RPP (sistem rotitor) CPP (multipalet cu navetă) 2 circuite hidraulice + 2 bride 1 circuit hidraulic + 1 bridǎ fǎrǎ gǎuri şi canale T canale T 10 Îmbunătăţirea preciziei Feedback direct la la axele X.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful