You are on page 1of 6

Universitatea Valahia, Facultatea de Ştiinţe Economice, Târgovişte

CAIET DE PRACTICĂ

Studenta: Radu Monica Mihaela

2013

7.REASIGURARE ASTRA S. ASIGURARE . 7. Târgovişte Domeniul de activitate: Asigurări generale + Asigurări de viaţă Cadrul de desfăşurare al activităţii: Locaţie: Sucursala Târgovişte .05.05. cod 130104.2013 Program de lucru zilnic: 09:30 – 16:00 Societatea: Denumire: S. Sediul social: Str. parter. bl. Loc. cod 130104 .A.2013 – 30.B-dul Independenţei. parter.C. B-dul Independenţei. bl.Stagiul de practică Perioada de desfăşurare: 13.

când s-a desprins din fosta companie de stat ADAS. urcând în 2009 în top 3 al companiilor româneşti din piaţa de profil. ASTRA Asigurări este o companie puternică.Prezentare generală a societăţii comerciale Compania ASTRA Asigurări a intrat pe piaţa asigurărilor ca jucător puternic şi stabil încă din anul 1991. ASTRA Asigurari s-a impus încă de la început în piaţa de profil devenind una dintre primele companii ca cifră de afaceri. de viaţă şi de sănătate din portofoliu. lider de piaţa la asigurari maritime şi de aviaţie. ASTRA Asigurări oferă clienţilor săi o acoperire teritorială completă. iar începând cu luna iunie 2009 a devenit lider de piaţă la asigurări de proprietăţi. Compania şi-a îmbunătăţit prestaţia cu fiecare an. precum şi apropierea de asiguraţii săi. ASTRA Asigurări a implementat strategii noi de vânzare şi de produs având ca principale atuuri modernizarea şi flexibilitatea celor peste 60 de tipuri de asigurări generale. stabilă. având un capital social cu o valoare de 55 milioane de EURO. Cu o reţea ce numară peste 250 de sedii dispuse în toată ţara. ASTRA Asigurări se numară între companiile cele mai capitalizate din piaţa autohtonă a asigurărilor. beneficiind astfel de o vastă experinţă pe piaţa naţională şi internaţională a asigurărilor şi devenind a doua companie de asigurări privată din România. În ultima perioadă. .

De asemenea. In discuţiile purtate cu dânsa am aflat mai multe despre societatea ASTRA Asigurări si in special despre sucursala din Târgovişte.05. Pentru a cunoaşte mai bine activitatea societăţii de asigurări.05. 14. tarifele şi cotele de primă aferente asigurărilor de locuinţe şi de răspundere civilă. asigurare medicala de călătorie şi asigurare de casă PAD plus gospodar. Pe parcursul zilei mi-a fost pusă la dispozitie o bază de date.05. Am citit Codul de Conduita ASTRA şi am studiat legea 260/2008 referitoare la asigurările de locuinţe.Desfăşurător de activităţi realizate în perioada de practică 13. unde am studiat condiţiile generale.2013 Azi am ajuns la societate la ora 09:30.2013 Azi am ajuns la societate la ora 10:00 şi am avut o întrevedere de aproximativ o oră cu doamna Director Călin Gabriela.dar şi la încheierea unor asigurări de locinţe şi RCA. Am urmarit încheierea unei poliţe de asigurare medicală de calatorie pentru un pensionar. am primit un Raport Anual aferent anului 2011. în valoare de 76 lei . 15. Am citit condiţiile de asigurare. . toate tipurile de asigurări din portofoliul firmei ASTRA.2013 Azi am ajuns la societate la ora 9:30. răspundere civilă auto. tarifele şi cotele de primă pentru asigurarea de malpraxis medical. doamna Adriana Rădulescu. mi-au fost prezentate de către Inspectorul Coordonator al Brokerilor.

16.2013 Azi am ajuns la societate la ora 09:30 şi am terminat programul la ora 16:00. Am fost anunţată că ziua urmatoare o să merg să cunosc sediul ASTRA CENTRU şi anume agenţia situată la adresa: Str. fiind ora stabilită în data de 20.05. In timpul zilei am verificat în baza de date Astra clienţii cărora le-a expirat poliţa şi am arhivat borderourile de depunere ale brokerilor care sunt coordonaţi de doamna Adriana Rădulescu pentru lunile aprilie-mai. Loc.05.05. m6 . 1-3. . le-am arhivat. Târgovişte. în cazul de faţă.2013 Azi am ajuns la societate la ora 09:30 şi pana la ora 15:30 am aranjat borderourile de depunere din luna august 2012 până în prezent în funcţie de brokeri şi în ordine cronologică. 21. 20. strada Viitorului. nr. Plt.2013 cu doamna director Teodora Călin. Ditescu Stan. odata ce borderourile de depunere au fost aranjate în funcţie de brokeri şi în ordine cronoligică.05.2013 Azi am ajuns la societate la ora 9:30 şi mi-am continuat munca de vineri şi anume. Cea de-a doua oprire a fost la o tipografie care are sediul în Târgovişte. 17.2013 Azi am ajuns la societate la ora 10:00. Prima oprire a fost spitalul Judenţean Târgovişte. unde am asistat la prezentarea unei oferte pentru întreprinderi mici şi mijlocii cu privire la asigurarea bunurilor dintr-o clădire. pe care l-am însotit în activitatea sa de teren.05. utilajele folosite pentru tipărire. Am fost preluată de domnul Cornea Cornel.inspector de asigurări ASTRA. unde am asistat la prezentarea unei asigurări CASCO pentru 2 ambulanţe.

Pentru bunurile evaluate la 65000 euro am obţinut o primă de asigurare de 218 euro. 24. 27.05. Pe parcursul zilei am asistat la încheierea mai multor tipuri de asigurări. bl.05. Am observat că din cauza majorării tarifelor pentru asigurările RCA încheiate de persoanele cu vârsta sub 30 de ani. 23.05. fiind lunile în care majoritatea asigurărilor obligatorii expiră. . PAD sau de sănatate pentru călătorie în străinatate.05. Pe parcursul programului am sunat clienţii ale căror poliţe au expirat sau urmează să expire pentru a-i anunţa că trebuie să.2013 În aceste zile sarcina mea a fost să împart pliante care au rolul de a informa potenţialii clienţi cu privire la noile oferte ale societăţii ASTRA Asigurări.2013 Azi am ajuns la sediul societăţii la ora 9:30.şi reînnoiasca asigurarea şi am făcut o ofertă pentru un IMM ( întreprinderi mici şi mijlocii) – asigurare bunuri. Această majorare se datorează despăgubirilor foarte mari pe care societatea ASTRA Asigurări le-a plătit în ultimii ani la acest tip de asigurare.05. Datorită faptului că suntem în luna mai nu sunt mulţi cei care vin să încheie asigurări.22. ASTRA a pierdut majoritatea clienţilor din această categorie.2013 Azi am revenit la sediul ASTRA din B-dul Independenţei. Am terminat programul la ora 16:00.2013 – 30. 7 şi am început activitatea la ora 9:30. Cel mai mare număr de asigurări încheiate este înregistrat în lunile ianuarie şi iunie. Menţionez că este vorba de acelaşi sediu că în ziua precedentă.2013 Azi am ajuns la societate la ora 10:00. precum RCA. In a doua parte a zilei doamna Rădulescu Adriana ne-a prezentat toate etapele care trebuiesc parcurse în vederea obţinerii unui job în asigurări. In prima parte a zilei am sunat clienţii ale căror poliţe expirau azi sau în zilele ce urmează pentru a-i anunţa că trebuie să îşi reînnoiască poliţa.