UIVERSITATEA DUNAREA DE JOS,GALATI FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Indrumator Student: DR.Lector: Munteanu Mihaela Andronache Luiza Andreea

Anul III, ECTS

Cuprins

Capitolul I Agentia de turism
1.1 Prezentare generala 1.2 1.3 Amplasarea agentiei Obiectivele propuse

1.4 Relatii cu mediul extern(oferta, cerere)

Capitolul II Structura organizatorica si intocmirea fiselor de post
2.1 Agent de turism 2.2 Agent de ticketing 2.3 Ghid turistic 2.4 Manager agentie

Capitolul III Tipologie produselos turistice cu exemplificarea fiecarui tip de produs touristic comercializat de agentie

Capitolul IV Contracte utilizate in domeniul comercializarii produselor turistice ale agentiei

Capitolul V Documente care insotesc vanzarea unui produs turistic

Capitolul VI Asigurarea medicala

Capitolul VII Modalitati de promovare a produselor turistice comercializate

Capitolul VIII Realizarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru primul an de activitate

BIBLIOGRAFIE

Capitolul I: Agentia de turism

1.1 Prezentare generala
De-a lungul anilor, conţinutul noţiunii de turism s-a modificat, s-a îmbogăţit continuu.Unul dintre specialiştii consacraţi în cercetarea fenomenului turistic, a cărui opinie a fost îmbrăţişată de un număr mare de teoreticieni, este profesorul elveţian W. Hunziker. El defineşte turismul prin „ansamblul relaţiilor şi fenomenelor ce rezultă din
deplasarea şi sejurul persoanelor în afara locului de reşedinţă, atâta timp cât sejurul şi deplasarea nu sunt motivate de o stabilire permanentă sau o activitate lucrativă oarecare”.

Certificate constatator de la Registrul comertului din care sa rezulte urmatoarele informatii:obiectul de activitate al societatii.Cerere de eliberare a licentei de turism .Dovada privind detinerea permisului de munca in Romania in cazul cetatenilor straini . .Cerere de eliberare a brevetului .Copie dupa contractual de munca al persoanei care detine brevetul de turims . Pntru a putea opera pe piata turistica.Copie dupa actul de identitate . agentia a transmis reprezentantului zonal al Autoritatii Nationale pentru Turism urmatoarele documente: .Agentia de turism SC Amerilu Travel SRL este o agentie de tip turoperatoare si are ca obiectiv de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice.Copie dupa brevetul de turism al persoanei care conduce agentia . datele de identificare ale societatii ce se inscriu in certificatul de inmatriculare si sediul unde se infiinteaza agentia.Dovada achitarii contravalorii taxei pentru eliberarea licentei Pentru a conduce agentia de turism managerul trebuie sa detina brevet de turi.Copie dupa actele care atesta pregatirea profesionala . agentia trebuie sa fie licentiate.Curriculum vitae .Copie dupa documentele de atestare a perioadei lucrate in turism . structura actionarului. iar pentru obtinerea acestuia sunt necesare urmatoarele documente: . Asadar pentru obtinerea licentei de turism.

000 de euro si 22 de angajati. avand initial un capital de 90. 1.Sa acopere un segment semnificativ al acesteia. 177.Atestat de limba romana pentru straini . care sa permita mentinerea.Brailei nr.4 Relatii cu mediul extern Oferta . cu excepia directorului agentiei de turism .Dovada achitarii contravalorii prestatiei effectuate Aceste documente se transmit reprezentantului teritorial al M.Atestat de limba straina de circulatie international. Astfel agentia doresteste: . 1.T.2 Amplasarea agentiei de turism Agentia SC Amerilu Travel SRL este o agentie privata infiintata in ianuarie 2011 in judetul Galati. la un standard calitativ de nivel European ..T.+ Autoritatea Nationala pentru Turism.O dezvoltare a afacerii. crearea unor parteneriate de lunga durata cu agentii de turism detailiste din tara dar si stabilirea unor relatii de afaceri in strainatate. pe care le verifica si elibereaya brevetul.Includerea in oferta a unor destinatii noi 1.3 Obiective propuse Obiectivul principal al agentiei il repreyinta cresterea cifrei de afaceri cu 30% in anul 2012.Sa-si asigure un loc sigur pe piata turistica romaneasca . Str. exclusive prin eforturi proprii .Certificate cazier judiciar .C.

destinatii de lux. Cererea de produse turistice este mai mare in perioada sarbatorilor de iarna. pe vanzarea de pachete turistice. de Paste. scurte sejururi de agrement si turism de afaceri. intervalul de varsta variaza. cazare. de agrement. Cererea Produsele si serviciile turistice ale agentiei se adreseaza unei arii extinse de consumatori. toate ca un pachet la pret forfetar).Activitatea Amerilu Travel se bazeaza in proportie de 70%. Capitolul II: Structura organizatorica si intocmirea fiselor de post Structura organizatorica a agentiei turoperatoare Amerilu Travel care opereaza in turismul intern si international poate sa cuprinda departamente. oficii si birouri care participa direct sau inlesnesc desfasurarea calitatica a activitatii turistice.Astfel clientela turistica se segmernteaza pe baza a trei motivatii turistice si anume:vacante de vara/iarna. croaziere in Marea Mediterana si caraibe. adultii. familiilecat si cei de varsta a treia atat din Galati cat si din restul tarii. Organigrama agentiei de turism Amerilu Travel . 1Mai dar si in vacantele de vara. fiind inclusi atat tinerii. Portofoliul de produse al agentiei cuprinde excursii in strainatate( programe de grup si individuali).30% din venituri fiind aduse de vanzarea de bilete de avion. facilitati. alcatuite din servicii de transport. odihna si tratament in statiunile balneo-climaterice.litoralul romanesc. Totodata aceasta agentie ofera aceste produse ca produse IT(Inclusive Tours.pachete de week-end.

agentia este alcatuita din 2 reprezentanti ai Consiliului de administratie si 2 secretare care se vor ocupa cu efectuarea lucrarilor de secretariat. Totodata. Intocmirea siselor de post 2. inregistrarea corespondentei si repartizarea acesteia destinatarilor. transporturi fiecare birou fiind condus de o persoana angajata de agentie.1 Agent de turism Nume si prenume: Popa Andreea Functia: Agent de turism Compartimentul: Turism Specificatiile postului: -studii de calificare in domeniu -experienta de minim 1 an in domeniul touristic . dezvoltare. agtragerea de programe si finantari in vederea cresterii calitatii turismului etc. Departamentu de turism este alcatuit din cinci birouri si anume: turism. ticketing. instruirea si coordonarea curierilor si comisionarilor. marketing.Fiecare din acestea sunt conduse de agentul de recrutare sic el de salarizare care sunt subordonati directorului de resurse umane.Agentia de turism va fi condusa de un manager care va avea ca responsabilitati elaborarea si implementarea strategiei de dezvoltare a turismului. Departamentul de resurse umane este format din doua compartimente de recrutare si salarizare. Departamentul economic este format din compartimentul financiar contabilcondus de un contabil. intocmirea de baze de date.

franceza si/sau germane -abilitati foarte bune de comunicare si negociere -abilitati organizatorice. seriozitate. initiative -disponibilitate pentru program flexibil si pentru deplasari -permis de conducere categoria B Relatii: a)Ierarhice: este subordonat sefului compartimetului Turism b)Functionale: cu toate compartimentele functionale c)De colaborare: cu toate persoanele aflate in cadrul intreprinderii aflate pe acelasi nivel ierarhic d)De reprezentare: in limita sarcinilor si atributiilor de serviciu Atributii. expune si difuzeaza material -sondeaza preferintele turistilor siface propuneri pentru imbunatatirea si diversificarea programelor turistice -rezolva operativ solicitatile turistilor -ofera si valorifica programele turistice conform reglementarilor si instructiunilor primate -intocmeste programe turistice precum si analize de prêt conform solicitarilor turistilor -intocmeste formalitatile pentru organizarea si asigurarea serviciilor turistice .-cunoasterea pietei de produse turistice si a particularitatilor ei -cunoasterea avansata a limbilor engleza. lucracri si sarcini: a)Generale: -asigura toate infomatiile solicitate de turisti -asigura publicitatea si reclama produsului turistic in punctual de desfasurare a activitatii. dynamism.

Popa Andreea SEF DATA: 25. de corecta intocmire a tututror documentelor precum si de colectarea si predarea lor la termenele stabilite -primeste de la compartimentele de resort notele de la serviciul pentru turistii individual ice urmeaza a sosi cu vouchere b)Sarcini specific -executa orice alte sarcini primate de la sefii ierarhici conform pregatirii sale DIRECTOR SERVICIU Cristea Gabriel Am luat la cunostinta.2011 2.2 Agent de ticketing Nume si prenume: Mandrescu Alexandru Functia: Agent de ticketing Compartimentul: Ticketing .-raspunde de respectarea instructiunilor si legalitatii in intocmirea documentelor -ridica si gestioneaza avansuri pentru asigurarea serviciilor turistice effectuate la prestatori -incaseaza contravaloarea actiunilor sau serviciilor turistice valorificate -raspunde de depunerea zilnica a sumelor incasate din serviciile turistice prestate.04. Salariat.

emitere documente fiscale si bilete de avion. asigurari de calatorie etc.Specificatiile postului: -cunostinte foarte bune de operare PC -cunoasterea limbii engleze la nivel avansat -cunoasterea limbii germane constituie un avantaj -experianta de minim 1 an in activitatea de ticketing -persoana prezentabila. dinamica -sociabilitate -capacitate de comunicare Descrierea postului: -rezervari bilete de avion pe toate companiile aeriene in sistem Amadeus -emitere bilete de avion -emitere de facturi in sistem automat si incasare -intocmirea decontului lunar -urmarirea incasarilor -evidentierea ofertelor special -preluare si efectuare rezervari bilete de avion. -elaborarea situatiilor post vanzare -relatia si comunicarea cu liniile aeriene Conditii de munca: -lucrul se desfasoara la sediul companiei si in zonele turistice promovate in care exista contracte aflate in derulare -program de lucru prelungit Agentia SC Amerilu Travel SRL Am luat la cunostinta. .

04. seriozitate. dinamism. marketing.2011 1. initiative -discurs elegant si documentat rafinament -prezenta carismatica.franceza si/sau germane -abilitati foarte bune de comunicare si negociere -calitati organizatorice.Director General Cristea Gabriel Data:25.3 Ghid turistic Nume si prenume: Gafton Gabriel Functia: Ghid turistic Compartiment: Turism Specificatiile postului: -studii de calificare in domeniu -experienta de minim 1 an in domeniul touristic si/sau pe un post de ghid -cunostinte avansate de geografie -excelente cunostinte privind piata de produse turistice si particularitatile ei -cunostinte avansate de limba engleza. atitudine convingatoare. servicii . rabdare consistent -disponibilitate pentru program flexibil si pentru deplasari -permis de conducere categoria B Relatii functionale: cu angajatii departamentului financiar-contabil. administrative.

organizeaza si coordoneaza programele turistice care i-au fost incredintate prin contract Conditii de lucru: -lucrul se desfasoara la sediul companiei si in zinele turistice promovate in care exista contracte aflate in derulare .Scopul postului: titularul postului are rolul de a asigura planificarea. organizarea si coordonarea programelor turistice care i-au fost incredintate. Activitatile principale: -onoreaza cu maxim de eficenta contractele pe care le accepta -se informeaza permanent si in detaliu asupra traseelor si obiectivelor turistice -concepe si prezinta seturi complete si conrecte de informatii turistice pentru client -cunoaste si aplica promp masurile de prim ajutor in caz de accidente -promoveaza toate programele. ofertele si pachetele turistice ale agentiei catre clienti -participa la organizarea si coordonarea diferitelor evenimente speciale -solutioneaza eficient toate solicitarile clientilor Sarcini si indatoriri specific: -stabileste relatii optime cu clientii si cu reprezentantii hotelurilor -prospecteaza piata de profil in vederea optimizarii continue a serviciilor Responsabilitati ale postului -raspunde pentru desfasurarea si finalizarea cu success a contractelor turistice preluate/asumate -raspunde pesntru siguranta clientilor pe parcursul desfasurarii programului touristic Autoritatea postului: -planifica.

2011 2. Director General.4 Manager agentie Nume si Prenume: Andronache Luiza Andreea Functie: Manager agentie Compartiment: Biroul agentiei Specificatiile postului: -studii de specialitate: studii superioare de lunga durata in turism/ economie/ marketing -cunostinte de operare pe calculator -limbi straine:engleza. o alta limba de circulatie international -carnet de conducere categoria B -initiativa si creativitate -disponibilitate pentru munca de teren Atributii: -elaborarea si implementarea strategiei de dezvoltare a turismului -intocmirea unei baze de date cu agentii economici -organizarea si participartea la targuri si expozitii nationale si internationale de turism -furnizarea de informatii administratorului paginii de internet a agentiei pentru imbunatatirea si actualizarea permanenta a acesteia -recrutarea de noi membrii si pastrarea legaturii cu actualii membrii . Cristea Gabriel Data: 25.-program de lucru prelungit Agentia SC Amerilu Travel SRL Am luat la cunostinta.04.

04.-convocarea sedintelor cu Adunarii Generale a membrilor si consiliului director -atragerea de programe si finantari in vederea cresterii calitatii turismului -initierea si desfasurarea de proiecte in domeniul turismului -crearea unor parteneriate cu asociatii din tara si strainatate. conferinte Sfera relationala: Intern: a)relatii de subordonare: Consiliul director al agentiei b)relatii de colaborare: membrii agentiei Extern:a) relatii de reprezentare in limitele stabilite de Consiliul director al agentiei Intocmit : SC Amerilu Travel SRL Nume si prenume:Cristea Gabriel Semnatura Cristea Gabriel Data: 21. seminarii.2011 Luat la cunostinta de ocupantul postului Nume si prenume: Andronache Luiza Andreea Semnatura Andronache Luiza Andreea Data: 25.2011 Capitolul III: Tipologia produselor turistice . care promoveaza scopul agentiei -organizarea si desfasurarea de activitati ce promoveaza turismul -initierea si desfasurarea unor programe attractive si utile in domeniul turismului -organizarea de mese rotunde .04.

dar si in orase precum Brasov. Timisoara. Costa de Est. Malta. circuite. Tunisia. Produsele utilizate de agentia SC Amerilu Travel SRL sunt cele forfetare. Costa Rica 2. cazare.aici fiind incluse sejururi. -Circuite care se pot efectua atat cu avionul cat si cu autocarul catre Budapesta-Viena-Praga. croaziere. aceste vacante pot fi de grupe sau individuale -Sejururi in Franta. toate la un pret forfetar. Maroc. Spania. Miami Beach -Destinatii exotice cum ar fi sejur in Belize. masa. Sibiu. Tenerife. Malaezia. Spania.Vacante in strainatate. Agentia comercializeaza urmatoarele tipuri de produse si servicii turistice: 1. Turcia. vacante pentru tratamente balneoclimaterice. destinatii exotice. Delta Dunarii -Sejur pe litoralul romanesc Mamaia . Maldive. Targu Mures. Neptun. Suceava .Produsul touristic reprezinta un ansamblu de bunuri materiale si servicii capabile sa satisfaca nevoile de turism a unei persoane intre momentul plecarii si momentul sosirii in locul de plecare. Vacante in tara aici fiind sejururi. circuite. anumite facilitati precum si sejururile in sistem pensiune complete. Malta. Bahamas. Austria-Bavaria. Tenerife -Chartere pe perioada sezonului estival catre Egipt. 1Mai. Dubai. Franta. Palma de Mallorca. vacante la munte agroturism. Saturn. Tunisia. Grecia. chartere. Dubai. pe Mediterana de Est. New York -Croaziere in Egipt la Piramide. Ibiza. agreement. Alexandria. Austria. acestea incluzand transportul dus intors.

Baile Herculane. cod unic de . Slanic Moldova. Alitalia. KLM) -bilete autocar (Atlassib. deschise la banca Transilvania sucursala Galati.nr 17. posesoarea licentei de turism tip Tour-Operatoare.177. Baile Felix.-Vacante pentru tratamente in statiuni balneo-climaterice cum ar fi Amara. Air France. Str. prin polita de asigurare nr. în calitate de director. British Airways. email office@amerilutravel. /Fax: 0264. nr. reprezentata legal de d-nul Cristea Gabriel . Maramuresului -Delta Dunarii Rezervari la hoteluri in tara dar si in strainatate -bilete de avion (Tarom.3828 pentru agentia AMERILU TRAVEL. Borsec -Agroturism catre Bran. Neoplan) -totodata se pot inchiria asigurari medicale pentru calatoriile in strainatate Capitolul IV: Contracte utilizate in domeniul comercializarii produselor turistice ale agentiei CONTRACT DE COLABORARE Încheiat între: SC AMERILU TRAVEL SRL cu sediul in Galati.ro. Sinaia. Borsa.înregistrata la Registrul Comertului cu nr J22/345/2008.450291.cu sediul in Iasi. 208782 si avind contul bancar in RON RO61BTRL01301202893944XX si in EURO RO10BRTL01304202893944XX. str Stefan cel Mare . Busteni. Brailei . asigurata la Societatea de Asigurare ARDAF. Galati. numita in continuare TOUR OPERATOR Si SC SICORA TRAVEL SRL. Com Galati sub nr J/12/4164/2011 CUI 18173152. Predeal. Tusnad -Circuite cum ar fi la mananstirile din Bucovina -Sejururi la munte catre Vatra Dornei.inregistrata la Reg. Tel. nr. Gura Humorului. jud.

..ro. . email office@sicoratravel. detailata. Tel. întara sau strainatate. d) Sa informeze în timp util AGENTIA revanzatoare cu privire la toate modificarile ce intervin în programele oferite pentru comercializare. I../d-na Cristina Bardas în calitate de Director General... b) Sa înscrie turistii pe programele TOUR OPERATORULUI numai pe baza de comanda de rezervare scrisa.. c) Sa cedeze AGENTIEI revanzatoare comisionul stabilit de comun acord. pe perioada desfasurarii programelor turistice de grup... si nu mai putin cu 5 zile înainte de data plecarii.înregistrare 14008950 . posesoarea licentei de turism tip revanzatoare. reprezentata de dl.. în vederea facturarii corecte a acestor servicii..conturi bancare nr 401001069000 deschise la banca Comerciala ‘’ION TIRIAC’’ Iasi. numita în continuare AGENTIE revanzatoare.. f) Sa asigure asistenta turistica prin reprezentanti ai agentiei si/sau ghizi de turism calificati.. e) Sa trimita confirmarea rezervarilor în cel mai scurt timp dupa efectuarea platii de catre AGENTIA revanzatoare.. OBIECTUL CONTRACTULUI Obiectul contractului îl constituie comercializarea de catre AGENTIA revanzatoare a programelor turistice sau componente ale acestora organizate de TOUR OPERATOR în tara sau strainatate.. c) Sa încaseze contravaloarea programelor turistice comercializate la tarifele stabilite de TOUR OPERATOR. AGENTIA revanzatoare este obligata in solidar cu turistul la plata contravalorii pachetului turistic catre TOUR OPERATOR sau a penalitatilor in caz de retragere dupa cum urmeaza .. din care sa reiasa clar tipul de servicii si prestatia solicitata..DREPTURILE SI OBLIGATIILE AGENTIEI REVANZATOARE a) Sa promoveze si sa comercializeze programele turistice puse la dispozitie de TOUR OPERATOR. mai putin comisionul stabilit prin contract. b) Sa puna la dispozitia AGENTIEI revanzatoare toate informatiile si documentele necesare comercializarii programelor turistice ce fac obiectul prezentului contract. g) Sa refuze cazarea si/sau transportul turistilor pentru care agentia revanzatoare nu a achitat catre touroperator contravaloarea pachetului turistic h) Agentia turoperatoare este raspunzatoare fata de agentia revanzatoare pentru buna executare a pachetului/pachetelor de servicii turistice conform ofertei 2. DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR DREPTURILE SI OBLIGATIILE TOUR OPERATORULUI a) Are dreptul sa comercializeze prin intermediul agentiei de turism detailista pachete de servicii turistice sau componente ale acestora. în conformitate cu prevederile prezentului contract... virând în contul acestuia sumele încasate in termen de 48 de ore de la incasare.

AGENTIA revanzatoare este obligata in solidar la plata penalitatilor pentru retragerea turistului doar in cazul in care pretul pachetului turistic nu a fost deja achitata TOUR OPERATORULUI d) Sa respecte conditiile generale de vânzare stabilite de TOUR OPERATOR si sa informeze consumatorii de servicii turistice în legatura cu programul oferit.30 de zile înainte de data plecarii. în termen de 48 de ore de la înscrierea turistului. c) 100% din pretul pachetului de servicii. el datoreaza TOUR OPERATORULUI penalizari dupa cum urmeaza: a) 20% din pretul pachetului de servicii. b) 50% din pretul pachetului de servicii. b) TOUR OPERATORUL cedeaza AGENTIEI revanzatoare un comision de 10 % din cazare si transport (comisionul de 10 % din transport se plateste doar atunci cind transportul este efectuat de charterele BLUE TRAVEL) c) AGENTIA revanzatoare va vira în contul TOUR OPERATORULUI contravaloarea programelor vândute. e) Sa aduca la cunostinta TOUR OPERATORULUI.În cazul în care turistul renunta la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract. în valuta sau în lei la cursul B. Platile se vor efectua în modalitatile de plata agreate. mai putin comisionul. din ziua efectuarii platii la care se adauga un . COMISIOANE SI MODALITATI DE PLATA a) Programele turistice care fac obiectul prezentului contract vor fi comercializate de AGENTIA revanzatoare la tarifele stabilite si comunicate de TOUR OPERATOR pentru fiecare program sau componenta a acestuia. în timp util. f) Sa nu modifice sub nici o forma continutul sau preturile programelor turistice si sa pastreze confidentialitatea asupra clauzelor contractuale fata de terti. dar nu mai târziu de 5 zile înainte de data începerii programului. g) Sa elibereze contract de calatorie turistilor care sa integreze prevederile prezentului contract. în baza facturii emise de TOUR OPERATOR. respectiv în numerar sau ordin de plata (transfer bancar).R. furnizând turistilor informatii corecte si clare care sa nu permita interpretari echivoce ale acestora.N. daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecarii. daca renuntarea se face întrun interval mai mic de 16 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. daca renuntarea se face în intervalul 16 . h) Agentia de turism vanzatoare are dreptul sa cheme in garantie agentia de turism organizatoare a pachetului de servicii turistice pentru plata despagubirilor solicitate de turist ca urmare a neexecutarii obligatiilor contractuale din vina organizatorului TARIFE. toate datele referitoare la programele turistice vândute.

DURATA CONTRACTULUI Prezentul contract se încheie pe o perioada de un an de la data semnarii. RASPUNDEREA CONTRACTUALA Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin prezentul contract atrage raspunderea partilor. Pentru programele optionale desfasurate in Grecia de catre agentiile partenere ale TOUR OPERATORULUI.coeficient de risc valutar de 3 %. RECLAMATII SI SESIZARI a) Orice reclamatie ori sesizare va fi formulata în scris catre AGENTIA revanzatoare.5 % din suma neachitata. partile contractante au obligatia sa-si îndeplineasca toate obligatiile asumate. LITIGII . e) TOUR OPERATORUL va returna AGENTIEI revanzatoare sumele virate de aceasta în cazul programelor neefectuate din vina exclusiva a TOUR OPERATORULUI. În celelalte cazuri de anulare sau renuntare la efectuarea programului turistic. Pentru fiecare zi de întârziere în executarea de catre AGENTIA revanzatoare a obligatiilor de plata catre TOUR OPERATOR. pâna la finalizarea actiunilor turistice. TOUR OPERATORUL nefiind raspunzator de desfasurarea acestor programe b) TOUR OPERATORUL va rezolva eventualele reclamatii în termenele si conditiile prevazute de lege. de viza. etc. TOUR OPERATORUL retine sumele prevazute în contractul de organizare a calatoriei turistice si în bonul de comanda. AGENTIA revanzatoare va plati penalitati de 0. REZILIEREA SI MODIFICAREA CONTRACTULUI Contractul poate fi reziliat de oricare din parti. f) La tariful de baza pot fi adaugate taxe (de aeroport. Contractul poate fi modificat numai cu acordul scris al ambelor parti. orice reclamatie se depune la agentiile locale organizatoare. În cazul programelor în derulare la momentul rezilierii. daca nu este denuntat de parti. d) Nerespectarea termenelor de plata de catre AGENTIA revanzatoare da dreptul TOUR OPERATORULUI sa refuze participarea la programul comercializat a turistilor înscrisi. asigurare. cu un preaviz scris de 30 zile. c) În cazul în care reclamatiile turistilor sunt datorate culpei AGENTIEI DETAILISTE aceasta va suporta integral daunele rezultate. prelunginduse de drept pentru o noua perioada de un an. Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca.) pentru care nu se cedeaza comision. în conditiile legii. aceasta având obligatia sa o aduca la cunostinta TOUR OPERATORULUI în termen de 5 zile de la încheierea programului turistic. în conformitate cu precizarile din pachetele de servicii turistice. prin act aditional.

valoare masa). II. avand contul nr RO49RNCB1830000124270001 deschis la BCR Bacau. reprezentata de UNGUREANU VALENTINA. reprezentata de Cristea Gabriel . adresa. în doua exemplare. cu sediul social in (localitatea) Galati... nr 177. nr.... valoare cazare. R 14008950.. perioada. Art.2.. inregistrata la Oficiul Registrului Comertului J/12/4164/2011. cod fiscal nr . BELVEDERE S. in calitate de beneficiar.L. si S. str. str Brailei. 50.L. billet odihna/tratament.. Art. tarife cazare. stampila societatii care administreaza agentia de turism si semnatura agentului de turism care a emis documentul.. avand contul nr RO61BTRL01301202893944XX deschis la banca Transilvania sucursala Galati ... AMERILU TRAVEL S. comanda.. DISPOZITII FINALE Prezentul contract a fost încheiat azi .C.C. descrierea serviciilor platite(numar persoane. potrivit celor specificate in anexa 1 la prezentul contract.tarife masa. AGENTIE TOUR OPERATOARE AGENTIE revanzatoare BLUE TRAVEL Director: Cristea Gabriel Contractul de prestari de servicii I. de tipul:voucher. CUI 18173152 . inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr F 08/1063/2009. unitate prestatoare si categoria de confort a acesteia. masa si alte prestatii.Prestarea serviciilor se face pe baza de documente emise de agentia de turism. OBIECTUL CONTRACTULUI Art.R. CUI 19532068.... câte unul pentru fiecare parte. contacte.1. partile alegind competenta Arbitrajului de pe linga CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE a judetului Cluj. Teilor. cu functia de DIRECTOR GENERAL .Obiectul contractului il constituie prestarea de servicii turistice de cazare. PARTILE CONTRACTANTE S. .R.Litigiile dintre parti vor fi rezolvate pe cale amiabila iar în caz de persistenta pe calea arbitrajului. numar si tip licenta turism).. in calitate de prestator .Documentele emise de agentia de turism trebuie sa contina: date de identificare aleagentiei de turism(nume agentie.3. cu sediul social in (localitatea) Bacau.. cu functia de administrator.

Sa respecte tarifele prezentate pe site-ul www. Sa nu subcontracteze serviciile ce fac obiectul prezentului contract. Sa faca publicitate serviciilor contractate. Sa achite diferenta de 50% cu minimul de 48 h inainte de prezentare la cazare a turistilor e. altor agenti economici. Agentia de turism se obliga: a. g. Sa informeze operativ agentia de turism despre orice modificari aparute cu privire la clasificareaunitatii prestatoare pe care o gestioneaza. Sa achite avansul de 50 % in termen de 48 h de la efectuarea rezervarii d. Sa informeze corect.Sa informeze agentia de turism despre toate taxele locale obligatorii a fi platite de turisti. despre regulile impuse de catre prestator.4. cf.Tarife .n u m a i i n b a z a u n e i r e z e r v a r i i prealabile si dupa incasarea intregii sume de bani datorate p e n t r u serviciile turistice comandate. e. b. taxarea copiilor ce insotesc parintii.Documentul de prestari servicii se remite prestatorului de catre agentia de turism in 2exemplare(original+copie). Sa anunte prestatorului orice modificari in legatura cu informatiile despre agentia de turism cuprinse in anexa 2 la prezentul contract si in legatura cu solvabilitatea sa. IV. c. serviciile conexe taxabile. anexei 1 la prezentul contract. f. d.casabelvedere.2. Sa asigure cazarea prompta a turistilor in spatiile contractate. complet si precis turistii in legatura cu: calitatea si cantitatea serviciilor oferite.Sa informeze beneficiarul in cel mai scurt timp despre modificarile oricaror date din Anexa 1. Prestatorul se mai obliga sa efectueze: a. precum si despre orice modificare a structurii grupurilor. despre pretentiile turistilor. in vederea maximizarii vanzarilor aferente p r e z e n t u l u i contract.ro c. Sa presteze serviciile contractate la nivel calitativ corespunzator criteriilor de clasificare a capacitatilor si prestatiilor ce fac obiectul prezentului contract. OBLIGATIILE PARTILOR 2. pe baza informatiilor cuprinse in prezentul contract sic o n f o r m p r o p r i e i p o l i t i c i d e promovare.Art. b. III.

v o r f i s e m n a t e s i s t a m p i l a t e .f. partile vor recurge pentru rezolvarea litigiului la instantele competente din judBrasov. VI. a c e s t e a f a c p a r t e i n t e g r a n t a a p r e z e n t u l u i contract ( anexa 1 . partea in culpa datoreaza celeilalte parti p e n a l i t a t i s i d e s p a g u b i r i i n v e d e r e a recuperarii prejudiciului cauzat . Prestatorul garanteaza agentiei de turism urmatoarele:Beneficiarul va fi anuntat ininte despre orice modificare a tarifelor. VII.Art.Dispozitii finale Art. A n e x e l e 1 . 2.. 2 .e. prestatorul isirezerva dreptul de a refuza sa-si indeplineasca obligatiile ce ii revin din prezentul contract. autorizatia de functionare.ro . Art.Modalitati si conditii de plata.Raspunderea contractuala.Daca beneficiarul nu respecta prevederile cap II. Tarifele prestatiilor ce fac obiectul prezentului contract sunt confidentiale. 3Prestaorul si agentia de turism isi vor remite unul celuilant copii dupa : certificatul deinregistrare la oficiul comertului. .licente. Art.1.d. Nu vor interveni modificari pentru serviciile pentru care s-a incasat avansPentru turisti de la agentia de turism nu se percepe taxa hoteliera aceasta fiind suportata de prestator. Art. Acestea suntcele stabilite prin negocierea intre partile contractante .Plata si decontarea serviciilor prestate in baza prezentului contract se efectueaza pe bazade ordin de plata.Nerespectarea obligatiilor se constata de ambele parti si se consemneaza intr-un processverbal constatator. Orice divergenta aparuta intre parti se va rezolva pe cale amiabila. Art. In cazul in care acestlucru nu este posibil.1.2. Art. prin virament in contul prestatorului. Prezentul contract intra in vigoare la data semnarii si este valabil pentru perioada de 1an calendaristic.4.b. Art. Art.2.g. 1. 2. certificatul de clasificare.1 P e n t r u n e e x e c u t a r e a s a u e x e c u t a r e a necorespunzatoare a obligatiilor ce decurg din prezentul contract. Garantii. V.fisa societatii prestatoare si anexa 2 – fisa agentiei de turism ). lit a.2.c.casarasnoveana.acestea fiind postate ulterior si pe siteulwww.3Neindeplinirea obligatiilor contractuale din cauza de forta majora apara de raspundere partea contractanta care o invoca in conditiile legii. art. respectiv agentiei de turism ii revine 15 % dintarifele practicate la receptie de catre prestator. Art. Art.

11.Galati . 177. ro Licenta nr…… BCR Sct. nr.1 Cont : Prezentul voucher se prezinta la / This voucher must be showed to : Macovei Alina …………………………………………………………………………………………………………………… …………… Pe baza acestui document va rugam sa asigurati urmatoarele servicii/Against this voucher please provide the following services : 4 nopti cazare si transport …………………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………………… ………………………… .2011 Tel/Fax : 0264./No 04521 SC AMERILU TRAVEL SRL Str Brailei.PRESTATOR AGENTIA DE TURISM SC BELVEDERE SRL AMERILU TRAVEL SRL ADMINISTRATOR UNGUREANU VALENTINA CRISTEA GABRIEL Semnatura Semnatura Ungureanu Valentina Gabriel SC DIRECTOR Cristea VOUCHER Nr.Romania Data/Date : 19.450291 e-mail :office@amerilutravel.

of persons 47 Copii/children Inft Data sosirii / Check Data plecarii / Check out: Nr. titulară a Licenţei de turism nr. will be paid by tourist Andronache Luiza Andreea directly. cu sediul în Galati. denumită în continuare Agenţia..mobil 0758876765. .de persoane/No.11. eliberat/eliberată .. Nr. Capitolul V: Documente care insotesc vanzarea unui produs touristic CONTRACT-CADRU de comercializare a pachetelor de servicii turistice Nr... Further services. str.. domiciliat/domiciliată în Galati. J/12/4164/2011 .. şi turistul/reprezentantul turistului.other than specified in this voucher..domnul/doamna Popa Adriana. De nopti/No.. Brailei.. posesor/posesoare al/a buletinului/cărţii de identitate seria nr.2011 …………………………………… nights: 4 Turism/Travel Agent Adlt. cu sediul în Galati. reprezentată prin Andronache Luiza Andreea în calitate de administrator..10.C AMERILU TRAVEL SRL. 20 din 01...….2011 Părţile contractante S...of Agent de Alte servicii in afara celor mentionate in prezentul voucher vor fi platite direct de catre turist.Numele turistului /Tourist Name : in Macovei Alina …………………………………… 21. cod unic de înregistrare . telefon fix………………. pentru Agenţia de Turism Amerilu Travel.

.. anexat la prezentul contract. 4. după caz...A. ale redevenţelor şi ale taxelor aferente serviciilor de aterizare... în sensul majorării sau micşorării. are obligaţia să informeze turistul cu cel puţin 15 zile înainte de data plecării.. după caz. Obiectul contractului îl constituie vânzarea de către Agenţie a pachetului de servicii turistice înscris în voucher.. III........ II. În cazul în care Agenţia este nevoită să modifice una dintre prevederile esenţiale ale contractului. numai dacă modificarea are loc ca urmare a variaţiilor costurilor de transport. cu excepţia următoarelor cazuri: ... Preţul Preţul contractului este ……………………. debarcare/îmbarcare în porturi şi aeroporturi şi ale taxelor de turist ori ale cursurilor de schimb valutar aferente pachetului de servicii turistice contractat. Avansul este de... comisionul Agenţiei şi T. bilet de odihnă tratament.. b) să restituie turistului sumele ce reprezintă diferenţa dintre serviciile turistice achitate şi cele efectiv prestate în timpul călătoriei turistice.lei. Agenţia este răspunzătoare pentru buna executare a obligaţiilor asumate prin contract.. c) în cazul în care nu pot fi oferite turistului alternative corespunzătoare sau acesta nu le acceptă din motive întemeiate... şi cuprinde costul serviciilor turistice efective.. Drepturile şi obligaţiile Agenţiei 1. Agenţia poate să modifice preţul contractului.. iar plata finală se va face până la data de .. I. după începerea călătoriei turistice. respectiv serviciile turistice oferite să fie de aceeaşi calitate şi cantitate..de la data de .... au convenit la încheierea prezentului contract. bilet de excursie.. despăgubirea pentru serviciile neprestate..... să asigure fără costuri suplimentare transportul retur al turistului la locul de plecare ori în alt loc agreat de acesta şi... În cazul în care. ………. aceasta este obligată: a) să ofere turistului alternative corespunzătoare în vederea continuării călătoriei turistice fără majorarea preţului. o parte importantă din serviciile turistice prevăzute în contract nu este realizată sau Agenţia constată că nu le va putea realiza.…. 2. 3....V...... şi eliberarea documentelor de plată.…….

2.). locul ce urmează să fie ocupat de turist în fiecare dintre mijloacele de transport incluse în contract. după caz. informaţii care să permită părinţilor stabilirea unui contact direct cu copilul sau cu responsabilul de la locul cazării copilului. 5.00 a zilei de intrare şi se termină la ora 12. IV. nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (modificări de orar sau de itinerar. În cazul în care turistul nu poate să participe la călătoria turistică. turistul are obligaţia să respecte programul de acordare a serviciilor în România. b) când neîndeplinirea obligaţiilor se datorează unor cauze de forţă majoră sau unor împrejurări pe care nici Agenţia. un număr de apel de urgenţă care să îi permită contractarea organizatorului şi/sau a detailistului.. b) denumirea. În cazul sejururilor de odihnă şi/sau de tratament. în lipsa acesteia.a) când neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor asumate prin contract se datorează turistului. c) pentru călătoriile minorilor neînsoţiţi de părinţi. acesta poate să cesioneze contractul unei terţe persoane care îndeplineşte toate condiţiile aplicabile pachetului de servicii turistice contractat. altele decât . Agenţia are obligaţia să furnizeze în scris turistului. În acest caz Agenţia reziliază contractul cu turistul care cesionează contractul şi încheie un alt contract cu noul turist. în termen de …. Turistul care cedează pachetul său de servicii. zile înainte de data plecării. precum şi cesionarul sunt responsabili în mod solidar la plata preţului călătoriei şi a eventualelor costuri suplimentare apărute cu ocazia acestei cedări. precum şi. următoarele informaţii: a) orarele. în cazul în care mijlocul de transport este avionul. întârzieri în traficul mijloacelor de transport etc. numerele de telefon şi de fax ale reprezentanţei locale a organizatorului şi/sau a detailistului ori. transferul poate fi efectuat numai dacă există posibilitatea transferării locului de zbor. respectiv: în staţiunile de pe litoral.00 a zilei înscrise pe voucher ori pe biletul de odihnă şi/sau de tratament.. cu obligaţia de a anunţa în scris Agenţia cu cel puţin 5 zile înaintea datei de plecare.. locurile escalelor şi legăturile. în staţiunile din ţară. Drepturile şi obligaţiile turistului 1. sediul/adresa. Pentru călătoriile individuale.. cazarea se face la ora 18.

în aceasta nefiind incluse suprarezervările. în termen de 5 zile calendaristice de la primirea înştiinţării prevăzute la cap. c) anularea s-a făcut din vina turistului. turistul are dreptul: a) să accepte la acelaşi preţ un alt pachet de servicii turistice de calitate echivalentă sau superioară. b) să accepte un pachet de servicii turistice de calitate inferioară. 3.00 a zilei următoare celei înscrise pe bilet.2. turistul poate rezilia contractul. iar în cazul în care rezilierea îi este imputabilă. este obligat . cu rambursarea imediată a diferenţei de preţ. având dreptul la rambursarea de către Agenţie a sumelor plătite. contractul. b) anularea s-a datorat unui caz de forţă majoră (circumstanţe imprevizibile. sau b) acceptarea noilor condiţii ale contractului. hotărârea sa de a opta pentru: a) rezilierea contractului fără plata penalităţilor. în tot sau în parte. 1. III pct.00 a zilei de intrare şi se termină cel târziu la ora 12. caz în care responsabilitatea revine companiei aeriene). independente de voinţa celui care le invocă şi ale căror consecinţe nu au putut fi evitate în ciuda oricăror eforturi depuse. 4. În cazul în care preţurile stabilite în contract sunt majorate cu peste 10%. propus de Agenţie. Turistul are dreptul să rezilieze în orice moment.3. Turistul este obligat să comunice Agenţiei. propus de Agenţie.1. 5. iar Agenţia a informat în scris turistul cu cel puţin 15 zile calendaristice premergătoare datei plecării. În cazul în care turistul reziliază contractul sau Agenţia anulează călătoria turistică înaintea datei de plecare. c) să i se ramburseze imediat toate sumele achitate în virtutea contractului. În toate cazurile menţionate turistul are dreptul să solicite Agenţiei şi o despăgubire pentru neîndeplinirea prevederilor contractului iniţial. cu excepţia cazurilor în care: a) anularea s-a făcut datorită nerealizării numărului minim de persoane menţionat în contract. 4. 4.cele de pe litoral. cazarea se face începând cu ora 12.

taxa de salubrizare. Pentru biletele de odihnă şi/sau de tratament cumpărate prin organizaţii sindicale. despăgubiri 1. c) …. turistului i se vor reţine toate taxele achitate de Agenţie prestatorilor direcţi. dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 16 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program. structurii camerelor sau a oricărora dintre servicii. Turistul este obligat să prezinte la recepţia unităţii hoteliere actele sale de identitate. V. 6. În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract. Turistul este obligat să achite la recepţia unităţii hoteliere taxa de staţiune. precum şi cheltuielile de operare proprii acesteia. din preţul pachetului de servicii. penalizări.. 7. dacă renunţarea se face în intervalul 16-30 de zile înainte de data plecării. cu excepţia cazurilor de forţă majoră definite conform legii. b) …. cu aplicarea penalităţilor legale la momentul respectiv. fără a putea pretinde despăgubiri sau returnarea sumelor de la Agenţie. el datorează Agenţiei penalizări după cum urmează: a) …. în vederea acordării serviciilor turistice. din preţul pachetului de servicii. precum şi documentul de călătorie eliberat (voucher. 2. 4. şi încheierea unui nou contract. 3. Agenţia va face restituiri numai în baza cererilor de renunţare contrasemnate şi ştampilate de reprezentantul organizaţiei sindicale. În cazul în care turistul care a intrat pe teritoriul statului în care se realizează pachetul de servicii turistice refuză să se mai întoarcă în România şi autorităţile din ţara respectivă fac cheltuieli de orice natură . Dacă turistul solicită schimbarea hotelului. precum şi alte taxe locale. În cazul în care o ambasadă refuză să acorde viza de intrare pentru efectuarea pachetului de servicii.să despăgubească Agenţia pentru prejudiciul creat acesteia. bilet de odihnă şi/sau de tratament). aceasta echivalează cu rezilierea contractului.. Renunţări. dacă renunţarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării. din preţul pachetului de servicii.

2.cu acesta. dacă nu poate pleca în călătorie pentru că nu are actele în regulă sau dacă este întors de la graniţă de către poliţia de frontieră. fax . VI..……….... În cazul în care sesizarea nu este soluţionată sau este soluţionată parţial.... cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului. de boală sau deces. turistul respectiv are obligaţia de a suporta toate aceste cheltuieli... VII.. cu privire la deficienţele constatate la faţa locului.. 5.……. Asigurări – Turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de el în cazul insolvabilităţii sau falimentului Agenţiei la Societatea de Asigurare .. Facultativ. cu număr de înregistrare la Agenţia la care a achitat serviciile... acesta are obligaţia de a întocmi o sesizare în scris. VIII.... în termen de maximum .... ce se va transmite prompt atât Agenţiei.. 7.. 6. Agenţia va acorda despăgubiri în funcţie de gradul de nerespectare a obligaţiilor din contract. din localitatea Galati. restaurantului).. zile calendaristice.... sau a unui contract de asistenţă care să acopere taxele de repatriere în caz de accidente.... care să acopere taxele de transfer.. Agenţia urmând ca...... cererea de renunţare nu este luată în considerare... turistul va depune la sediul Agenţiei o reclamaţie în scris..….... Reclamaţii 1. În caz contrar.. str. În cazul în care turistul este nemulţumit de serviciile turistice primite. Turistul trebuie să depună în scris cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice. ..... clar şi explicit. telefon .. Penalizările echivalente cu preţul contractului se aplică şi în cazul în care turistul nu ajunge la timp la aeroport sau la locul de plecare. cât şi prestatorul de servicii turistice vor acţiona imediat pentru soluţionarea sesizării..…. .. ori a unui contract de asigurare pentru bagaje... zile calendaristice de la încheierea călătoriei. Atât Agenţia... în termen de .. turistul are posibilitatea încheierii unui contract de asigurare. nr... să comunice turistului despăgubirile care i se cuvin.. legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat..... Documentele contractului se constituie ca anexă la acesta şi sunt următoarele: . …..........

dacă turistul este informat despre aceasta şi dacă documentul conţine informaţiile prevăzute de art. 10 alin. aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. câte unul pentru fiecare parte. 631/2001. cu modificările ulterioare. în cazul acţiunilor turistice. biletul de odihnă-tratament. Agenţia. IX. 107/1999. 631/2001. biletul de excursie. Contractul poate fi prezentat şi sub forma unui catalog. 2. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice. b) programul turistic. Comercializarea pachetelor de servicii turistice se va face în conformitate cu prevederile prezentului contract şi cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. după caz. 3. Turist. aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. cu modificările ulterioare.a) voucherul. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. Dispoziţii finale 1. SC AMERILU TRAVEL SRL Director Cristea Gabriel Prenumele Adriana Ştampila Numele Popa . Prezentul contract a fost încheiat în două exemplare. pliant sau alt înscris.

.

judetul Galati.Polita de asigurare medicala nu este obligatorie dar este recomandata.01. Anexa nr.S Popa Adriana Tel. str. servind drept garantie pentru a beneficia deservicii medicale. bl A3.2011 pana la 1. domiciliata in Galati. cod personal 2870404093302 .2011 nr. Persoana asigurata esteo b l i g a t a s a p a s t r e z e p o l i t a d e a s i g u r a r e o b l i g a t o r i e d e a s i s t e n t a m e d i c a l a s i s a o p r e z i n t e institutiei medicale împreuna cu actul de identitate. telefon0232/234322. scA. sexfeminin. Popa Adriana. nr.Capitolul VI: Asigurarea medicala Polita de asigurare obligatorie de asistenta medicala se e l i b e r e a z a l a m o m e n t u l încheierii contractului de asigurare obligatorie de asistenta medicala.12 cutermen de valabilitate de la 1. 1432 din 7 noiembrie 2007 PO L I Ţ A DE ASIGURARE OBLIGATORIE DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ Detinatorul acestei polite are dreptul la asistenta medicala in volumul prevazut deProgramul unic al asigurarii obligatorii de asistenta medicala.22.04.01. Agentia SC ASIGURARE MEDICALA SRL Popa Adriana L.: 0232/238890 Capitolul VII: Modalitati de promovare a produselor turistice .conform Contractului deasigurare obligatorie de asistenta medicala Seria 000*Nr.01.Cosbuc.nascut la data de 04. 3la Hotărîrea GuvernuluiRomanieinr.124349 din 01.2012.1987.

Carrefour. -imaginile de pe brosura trebuie sa fie amplasate strategic in pagina astfel incat sa atragaatentia. banci. Info Pro). Metro). furnizor de formare profesionala . -sa aiba trecut pretul calatoriei pentru a atrage interesul potentialului client. Publicitatea se va putea desfasura si sub forma de : -afise. Europa Fm. reportaje. expozitii. Prima Tv. saloane( SIV-salon international des vacances. HOTEL & RESTAURANTC O N S U L T I N G G R O U P S R L (THR – CG BUCURESTI). tinerilor dar si persoanelor mai in varsta) -anunturi( acestea vor fi difuzate la radio in timpul orelor de varf la posturi precum KissFm. Brosurile vor fi distribuite potentialilor clienti in zonele cele mai mult frecventate cum ar fimagazinele foarte mari (ex. O brosura trebuie sa indeplineasca mai multe criterii : -sa aiba o fotografie colorata care sa trezeasca interesul pentru a calatori. Agentia de turism AMERILU TRAVEL organizeaza si desfasoara cursuri de formare profesionala si management in turism in colaborare cu SC TOURISM. Se spune ca regula conceperii unui material publicitar este urmatoarea :cu cat o tara este mai putin incantatoare. TVR1) -organizari de conferinta de presa( aici vor fi invitati ziaristi pentru a le prezenta oferteledin perioada respectiva. ce produse noi au mai aparut precum si preturile produselor turistice) -voiaje organizate si platite pentru ziaristi -participarea la targuri. 1. cu atat frumusetea si calitatea fotografiei trebuie sa infrumuseteze realitatea. Realizarea de campanii publicitare Mijloacele de promovare care atrag turistul spre agentie sunt reclama. pliantele vor fi impartite pe strada. pliante aflate la agentiile de turism(afise ce vor fi amplasate in zonele frecventatede potentialii clienti.salonmondial tourism et voyages). chioscurile de ziare.Evenimentul dar si in revistele de specilaitate). Adevarul. ProTv. 2. publicitate gratuita. -calitatea grafica sa fie de o foarte buna calitate. Editarea de materiale publicitareProdusele turistice ale agentiei sunt comercializate mai usor si simplu cu ajutorul cataloagelor si brosurelor.000 de brosuri. numar care credem noi ca va fi suficient pentru a informa clientii cu privire laofertele noastre. SMTV.Agentia SC SICORA SRL a ales sa isi promoveze produsele turistice prin editarea de materiale publicitare si realizarea de campanii publicitare. de ex Fundatie sau langa Mall. Se vor realiza aproximativ300. -spoturi publicitare( ce vor fi difuzate la televiziunile importante cum ar fi Antena 1. comunicate de presa( in ziare cum ar fi Libertatea.

Cursuri de management pentru obtinerea brevetului de turism:Manager in activitatea de turism – studii superioare. . .Agent de turism – ghid (inclusiv specializarea national).Technician in hotelarie (receptioner de hotel.inturism.studii liceale cu bacalaureat + calificare – 720 ore (6 luni) – 1550 lei . -Director de agentie de turism touroperatoare / detailista / filial / sucursala – studii liceale cu b a c a l a u r e a t + c a l i f i c a r e – 7 2 0 o r e ( 6 l u n i ) – 1 5 5 0 l e i . autorizat in conformitate cu prevederile OG nr.limba straina – 295 lei. se obtin 2 diplome .– platibili in rate pana la data examinarii . Aceste cursuri sunt valabile pentru cei care lucreaza in d o m e n i u s i n u a u c a l i f i c a r e a respectiva.Director de hotel / motel / camping / sat de vacant / popas turistic – studii liceale cu b a c a l a u r e a t + c a l i f i c a r e – 7 2 0 ore (6 luni) – 1550 lei – platibili in rate pana la d a t a examinarii. 1 2 9 / 2 0 0 0 s i H G n r . b-dul POLIGRAFIEI nr. Constructiilor si Turismului(nr. 720 ore (6 luni) – 1700 lei – platibili in rate pana la data examinarii.– p l a t i b i l i i n r a t e p a n a l a d a t a examinarii. certificat agreat de catre Minist erul Turismului pentrueliberarea brevetelor si atestatelor in turism. 5 2 2 8 2 0 0 3 p r i v i n d formarea profesionala a adultilor si de catre Ministerul Transportului. responsabil cazare) -studi i liceale cu bacalaureat – 1080 ore (8 luni) – 1550 lei . . 337/2001) cu sediul central in BUCURESTI . lucrator consierge.Examinarea pentru obtinerea certificatului de competenta lingvistica in turism – pers /exami nare .Cursuri de calificare profesionala: .studii licealecu bacalaureat – 1080 ore (8 luni) – 1550 lei . 3 1.platibili in rate pana la data examinarii. 2.Director de restaurant / berarie / bar de noapte / bar de zi / discobar / discoteca / buffet / cofetarie / patisserie .– platibili in rate pana la dataexaminarii 3.

Capitolu VIII:Realizarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru primul an de activitate Proiect buget de venituri si cheltuieli pentru anul 2011 INDICATORI I Venituri Totale.din care: -cercetare dezvoltare -alte finantari interne -finantari externe c)Venituri centru de conferinte d)Venituri din chirie spatiu e)Venituri din publicatii Preved eri 2008 Total. din care: 1 Venituri din exploatare. din care: a)Venituri din cotizatii b)Venituri din proiecte. din care: 86382 50 38185 00 24000 0 42900 0 28500 0 10900 0 35000 50000 0 12000 00 70000 TRIMESTR UL: I II III IV 900500 850500 5616500 866500 900500 880750 1220750 1220750 60000 107250 60000 107250 60000 107250 60000 107250 71250 27250 8750 125000 300000 17500 71250 27250 8750 125000 300000 17500 71250 27250 8750 125000 300000 17500 71250 27250 8750 125000 300000 17500 .

Cheltuieli Totale.Venituri financiare II.Cheltuieli din exploatretotal.di n care: -salarii brute -contributie la asigurarile sociale de stat -ajutor 20000 0 38500 0 21600 0 31500 0 19650 0 21000 50000 50000 50000 50000 385000 54000 78750 30000 3000 54000 78750 40000 9000 54000 78750 63250 54000 78750 63250 9000 10000 0 47500 00 86190 80 86090 80 25000 25000 4750000 25000 25000 2277000 2274500 2116860 2114360 2011860 2009360 2211360 2210860 44960 80 38412 00 75900 0 1089000 1131860 1131860 1131860 930000 192000 970400 189000 970400 189000 970400 189000 89880 24000 21960 21960 21960 .f)Venituri din asistenta intreprinzato ri g)Venituri din activitate topuri h)Venituri din evenimente i)Venituri informatii de afaceri j)Venituri City Club 3* k)Venituri pregatire atreprenoria la l)Venituri din sponsorizari 2.din care: a)Cheltuieli cu personalul. din care: 1.

de sanatate -alte cheltuieli cu personalul b)Cheltuieli cu de plasarile c)Tichete de masa d)Cheltuieli cu impozite si taxe e)Cheltuieli de protocol f)Cheltuieli de reclama si publicitate g)Chelt.somaj -contributie la asig. Cu posta si telecomunic atii j)Chelt. Cu energia si caldura i)Chelt.Cheltuieli financiare III. Cu material k)Chelt cu prestari servicii l)Chelt privind investitiile 2. De exploatre privind exploatarea h)Chelt.soc.Profit 2.Pierdere 26900 0 57000 10000 0 21500 0 15000 0 40000 90000 38000 0 15000 00 16000 0 70000 0 70000 0 78000 10000 19170 - 68000 20000 25000 50000 37500 10000 50000 95000 67000 8500 25000 55000 37500 10000 20000 95000 67000 8500 25000 50000 37500 10000 20000 95000 67000 20000 25000 60000 37500 10000 95000 450000 40000 300000 40000 300000 40000 450000 40000 175000 175000 78000 2500 175000 175000 175000 175000 175000 175000 2500 2500 2500 . 1.

ro .BIBLIOGRAFIE 1.infotravelromania.www.ro 2.www.fin.