You are on page 1of 3

INST.

TACU MARINELA MIHAELA ȘCOALA CU CLS I-VIII PECINEGA CLASA A III-A B

Puisori din ciucuri pentru decoratiuni de Pasti
Dacă te-ai gândit să realizezi decoraţiuni speciale pentru Paşti, nu poate lipsi de lângă iepuraş un puişor. Una din modalităţile de realizare a unui pui este din ciucuri. Pentru a realiza un puisor, ai nevoie de: - fire de bumbac sau mohair, cu fir pufos. – un fir subţire şi rezintent, pentru a lega ciucurii; o papiotă este ok. - o foarfecă ascuţită, care să taie bine. - un carton pentru picioruşe şi cioc. - lipici (poate fi folosit şi aracet, dar pentru mai multă siguranţă, "Picătura" sau prenandez) Întâi avem nevoie de doi ciucuri de mărimi diferite. Bobinează pe deget firul de bumbac, până obţii un ghemuleţ satisfăcător. Leagă-l la mijloc cu firul de papiotă, cât poţi de strâns. Taie apoi cu foarfeca buclele formate, şi începi şi rotunjeşte ciucuraşul. Pentru cel de-al doilea, poţi proceda la fel, atât că îl vei rotunji mai mult.

Pregăteşte picioruşele. Poţi printa şablonul, sau le poţi desena singur. Suportul trebuie să fie din carton, iar cercul de bază cât ciucurele. Colorează apoi picioruşele, dacă nu foloseşti carton portocaliu.

Ciocul se realizează din carton îndoit. sau poţi cumpăra de la mercerie ochişori din plastic. dar este destul de greu de rotunjit. am bobinat aţa pe un creion. sau poţi încerca să confecţionezi un ciucuraş mic.ro/blog/2010/03/13/puisori-din-ciucuri-pentrudecoratiuni-de-paste/ . Ai grijă ca puiul să fie echilibrat şi să nu se răstoarne. Lipeşte ciucurele cel mare pe suport. Adaugă apoi ochii şi ciocul. şi puişorul tău este gata să fie folosit! SURSA http://talentedenazdravani. TACU MARINELA MIHAELA ȘCOALA CU CLS I-VIII PECINEGA CLASA A III-A B Pentru ochişori poţi folosi perforatorul pentru a obţine cerculeţe mici.INST. Apoi pe cel mic.

TACU MARINELA MIHAELA ȘCOALA CU CLS I-VIII PECINEGA CLASA A III-A B .INST.