=ATESTAT

=
Data susţinerii: 9.mai.2013

Ultimele tendinţe în modă

ELEV: Vlase Alexandru Mihai CLASA : a XII-a A PROFESOR COORDONATOR: Prof. Mereuta Camelia LICEU: Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”, Focşani

1

Cerintele sistemului 5.4 2. ANEXE PROGRAM 1.4 Structura paginii Despre texte Despre culori Link-uri si pozitionare Ce inseamna CSS? Prioritate in cascada Folosirea stilurilor Cum se insereaza o foaie de stil 2 introducere in css 3.3 2.3 1. Bibliografie 6.1. de regula. Structura paginii Paginile pe internet sunt.Notiuni de HTML 1. Editarea acestora se poate face in orice program de editare texte.2 2.1 1.Cuprins 1 notiuni de html 1.2 1. pornind chiar 2 .HyperText Mark-up Language.1 2. realizate intr-un limbaj numit HTML . Prezentarea proiectului 4.

Tag-urile nu trebuie scrise respectand reguli foarte stricte (nu e nevoie sa scrii numai cate un tag pe rand sau sa foloseti numai litere mari etc.. Google Chrome etc.cu banalul Notepad din Windows. Internet Explorer. exista un tag inaintea textului si unul care incheie textul respectiv. Majoritatea tag-urilor functioneaza in acest mod: se pun inaintea informatiei pe care dorim sa o prezentam intr-un anume mod iar apoi la sfarsitul acesteia. iar tag-ul </HTML> trebuie sa fie ultimul: <HTML> . avand titlul " Ajutând natura. Tag-urile se scriu intre semnele < si >..abc. ca in exemplul de mai sus. Cel mai important tag utilizat in sectiunea HEAD este cel care da titlul paginii. o pagina HTML are doua parti: o parte delimitata de tag-urile <HEAD> si </HEAD> ce contine informatii de identificare a paginii si o parte delimitata de tag-urile <BODY> si </BODY> ce contine informatiile de prezentat efectiv in pagina.) modul de prezentare a informatiei din pagina.aici se completeaza informatia de prezentat in pagina. Continutul oricarui fisier HTML trebuie inclus intre tag-urile <HTML> si </HTML>. astfel incat poti deschide Notepad acum. te ajuţi!" este: 3 . Fisierul pe care il vom edita se va numi index.abc) este numit index. </HTML> Ca structura. Dupa cum se poate observa. Asupra primei sectiuni nu vom insista prea mult.html.).html.. Un exemplu de pagina HTML foarte simpla.Un exemplu de utilizare a tag-ului FONT este: <FONT FACE=ARIAL COLOR=#FF0000>Text </FONT> Instructiunea de mai sus va determina afisarea textului "Text" cu font arial si culoarea rosie. Aceasta inseamna ca tag-ul <HTML> trebuie sa fie primul lucru care apare intr-un fisier HTML. In general fisierul principal al unui site internet (cel care se incarca atunci cand tastam o adresa de genul www. Toate notiunile prezentate in acest ghid pot fi puse in practica utilizand Notepad. Instructiunile pe care le folosim intr-o pagina HTML se numesc tag-uri si acestea indica browser-ului (Mozilla Firefox. Acest titlu va fi incadrat de <TITLE> si </TITLE>..

.</TITLE> si <BODY>... textul.<HTML> <HEAD> <title>Ultimele tendinţe în modă</title> <BODY> . </BODY> </HTML> </HEAD> Tag-urile <HTML>. te ajuţi" va trebui sa scriem in fisierul HTML astfel: Tendinţe&nbsp. Vom studia in continuare elemente de formatare a textului.. Intr-un fisier HTML afisarea mai multor spatii consecutive nu este posibila prin scrierea directa in fisierul html ci folosind de mai multe ori sintagma &nbsp. “în” si “modă” in textul "Ajutând natura. desigur. pentru a pune trei spatii intre cuvintele “Tendinţe”..</HTML>. pentru a scrie "Tendinţe în" pe un rand.. Doua lucruri trebuie mentionate in primul rand.</BODY> vor aparea o singura data in cadrul unui fisier HTML. nu se foloseste cu </BR>). si "modă" pe un rand separat.." si acesta s-a incarcat in mod identic in browser.2 Despre texte Cel mai important element al unei pagini internet este.. Intr-o forma simpla. <HEAD>. a lasa un rand liber.aici se completeaza continutul paginii. acesta poate fi scris efectiv intr-o pagina HTML.modă Trecerea la un nou rand nu se face apasand Enter in fisierul HTML.. Tag-ul 4 .. ci utilizand tag-ul <BR> (acest tag se utilizeaza singur. legate de formatarea textelor: utilizarea spatiilor si trecerea la un nou rand. dupa cum am vazut in exemplul anterior: am scris in fisierul HTML textul ".aici se completeaza informatia de prezentat in pagina. vom folosi: Tendinţe în <BR><BR>modă Am utilizat mai sus de doua ori tag-ul BR: o data pentru a trece la un nou rand si o data pentru a lasa un rand liber.... <TITLE>.. dupa cum arata exemplul de mai sus. 1..în&nbsp. Astfel.Astfel..</HEAD>..

..De retinut ca parametrul FACE poate primi mai multe fonturi. culoare albastra si dimensiune mai mare: <FONT COLOR=#0000AA SIZE=4 FONT=ARIAL >Ajutând natura </FONT> Dupa cum se poate vedea.. Atentie! Vizitatorii paginii tale trebuie sa aiba fontul respectiv instalat pe calculator. sa utilizeze Arial..</U> . ca de exemplu: <FONT COLOR=#00AA00><B>Text verde ingrosat</B></FONT> Tine cont ca tag-urile trebuie inchise in aceeasi ordine in care au fost deschise.utilizat pentru scrierea textelor cu bold. deci utilizeaza numai fonturi "clasice".utilizat pentru formatarea modului de afisare a textului este <FONT>. Mai exista trei tag-uri utile pentru formatarea textelor: <B>.</I> . Astfel. iar daca acesta nu este gasit. ingrosare sau inclinare. . ci printr-un spatiu. <I>. unde x este dimensiunea fontului (1 fiind dimensiunea cea mai mica)..</FONT> va instrui browserul sa utilizeze fontul Verdana.. Astfel. .</FONT>. un tag de tipul <FONT FACE=VERDANA.. Acestia nu se despart prin virgula. Desigur. instructiunea de mai jos afiseaza text folosind culoarea albastru: <FONT COLOR=#0000AA>Ajutând natura</FONT> Instructiunea de mai jos afiseaza acelasi text cu font arial. 5 .. Acesti parametri poti fi utilizati separat sau simultan in cadrul tag-ului FONT.utilizat pentru scrierea textelor cu italics (litere inclinate) si <U>.fontul cu care va fi scris textul respectiv. se pot utiliza mai multi parametri in cadrul aceluiasi tag FONT.FACE=font ..SIZE=x. Fontul implicit este Times New Roman. pot exista combinatii intre tag-ul FONT si tag-urile de subliniare.pentru a scrie text subliniat. printre care: .culoarea cu care se va afisa fontul (vom reveni asupra acesteia in capitolul urmator).Culoarea implicita este negru.COLOR=#RRGGBB .ARIAL>.</B> . Tag-ul FONT suporta mai multi parametri..

. Astfel. spre exemplu: #00AA00. Blue . numarul 00 reprezinta nivelul minim dintr-o anumita culoare iar numarul FF reprezinta nivelul maxim. verde si albastru (Red. Acestea sunt exprimate prin numere in baza 16. Acordand ponderi exprimate prin aceste numere in baza 16 culorilor rosu. Green.. verde si albastru.RGB) se poate obtine orice culoare: <FONT COLOR=#FF0000> <FONT COLOR=#00FF00> <FONT COLOR=#0000FF> <FONT COLOR=#FFFF00> <FONT COLOR=#FF00FF> <FONT COLOR=#00FFFF> <FONT COLOR=#000000> <FONT COLOR=#FFFFFF> rosu verde albastr u galben mov bleu negru (alb) Culorile de mai sus vor fi mai putin "aprinse" daca in loc de FF se foloseste AA. Folosind acelasi sistem vom putea specifica culoarea de fundal (background) a unei pagini web. in cadrul tag-ului BODY 6 . Fiecare culoare este interpretata ca fiind compusa din diverse procente ale culorilor rosu.1. Vom prezenta in continuare sistemul de codificare a culorilor pentru paginile web.</FONT>.3 Despre culori Am vazut in capitolul anterior ca textele din paginile HTML pot avea diverse culori cu un tag de tipul <FONT COLOR=#00FF00>.

html pe care il impartim in doua sectiuni.. astfel incat sa se afiseze exact sectiunea respectiva. nume ce va putea fi utilizat in incarcarea paginii respecitve.. dar astfel incat sa se incarce direct sectiunea 2.5 Link-uri si pozitionare Un element important al oricarei pagini web il constituie linkurile catre alte pagini. <A NAME=doi>Sectiunea 2</A> . Astfel. in caz ca este foarte lunga.</A> (pentru un link intern) sau <A HREF=http://www. daca dorim sa incarcam fisierul lucrare.. Ambele tipuri se codifica asemanator prin folosirea unui tag de tipul <A HREF=link.. Acestea pot fi link-uri externe. Fie fisierul lucrare.html din alta pagina...abc: <A HREF="mailto:office@abc. text care prin apasare va deschide o fereastra pentru transmiterea unui mesaj la adresa office@abc. vom 7 .. care fac referire catre un alt site. Apoi..</A> pentru un link extern..Codul care face acest lucru ar fi: <A NAME=unu>Sectiunea 1</A> .abc">Scrie-ne!</A> In acelasi mod o pagina HTML poate fi impartita in mai multe "capitole" (sectiuni). ca de exemplu culoarea cu care vor fi afisate link-urile catre alte pagini (utilizand atributul LINK) si link-urile catre alte pagini care au fost vizitate deja (folosind atributul VLINK): <BODY BGCOLOR=#DDFFFF LINK=#0000AA VLINK=#0000AA> 1.text pentru sectiunea 1... Astfel.abc>.abc. fiecarei sectiuni i se va asigna un nume. O alta varianta este posiblitatea transmiterii unui e-mail.html>. sau link-uri interne care fac referire catre alte pagini ale aceluiasi site. codul de mai jos afiseaza "Scrie-ne!".despre care am vorbit la inceputul acestui ghid: <BODY BGCOLOR=#DDFFFF> Tag-ul BODY mai poate contine si alte informatii interesante..text pentru sectiunea 2.

tabele imagini).ro">e-mail</A></B> 2.</CENTER>. 8 . reprezintă un mecanism simplu de a adăuga elemente de stil (tipuri de caractere.Introducere in CSS 2. vom introduce tag-ul <CENTER> imediat dupa tag-ul BODY de la inceputul fisierului (<BODY BGCOLOR="#DDFFFF" LINK="#0000AA" VLINK="#0000AA">) si vom mai introduce si </CENTER> imediat inainte de tag-ul </BODY> de la sfarsitul fisierului. Astfel.1 Ce inseamna CSS ? CSS (Cascading Style Sheets) sau foi de stil în cascadă. culori. de a face distincţia între titlul unui paragraf (definit prin tag-urile <Hn>). prin introducerea unor link-uri.txt>Raport</A> sau <A HREF=program.zip>Salveaza programul</A> Un alt element util in formatarea paginii web este tag-ul <CENTER >. conţinutul paragrafului (definit prin tag-ul <P>). Tag-urile HTML au avut iniţial rolul de defini conţinutul unui document...xyz.html#doi>Apasa aici</A> In mod similar poti afisa fisiere text (cu extensia txt) sau poti da posibilitatea vizitatorului sa salveze pe disc un alt tip de fisier (zip de exemplu): <A HREF=raport. Acesta este utilizat pentru alinierea pe centru a unor elemente (texte.utiliza: <A HREF=lucrare. Tot ce este scris intre tag-ul <CENTER> si </CENTER> va apare centrat. Identifica in cel de-al doilea tabel din acest fisier textul "Va stam la dispozitie si prin <B>e-mail</B>" si inlocuieste <B>e-mail</B> cu: <B><A HREF="mailto:info@xyz. spaţiere etc. Mai facem o imbunatatire fisierului index.) unui document web.html deschis in Notepad. aliniere. In fisierul nostru deschis in Notepad vom folosi tag-ul CENTER pentru a pozitiona central elementele paginii. tabele (definite prin tag-ul <TABLE>) etc.

2 Prioritate in cascada CSS specifică o schemă a priorităţilor pentru a determina care regulă de stil are prioritate atunci când există mai multe reguli aplicate aceluiaşi element. marea majoritate a browserelor suportă CSS. 2. Informaţiile de stil pot fi prezentate sub diferite forme. din punctul de vedere al priorităţii. după care. o proprietate şi o valoare. Dar cum cele două principale browsere – Internet Explorer şi Netscape Navigator – au continuat să adauge noi tag-uri şi atribute limbajului HTML original. a devenit tot mai dificil să creezi un site în care conţinutul documentului HTML să fie clar separat de modul său de prezentare. definite în interiorul elementului <HEAD> foi de stil extensia . Este vorba de aşa-numita prioritate în cascadă. prioritatea fiind calculată conform anumitor reguli. Pentru a rezolva această problemă. o definire a stilului inline va prevala în faţa stilului intern care.Aspectul şi modul de afişare al unui site cădeau în sarcina browserului. urmează stilul definit în interiorul elementului <HEAD> şi. astfel încât rezultat să fie predictibil. stilul din foia externă. definite în interiorul unui element HTML foi de stil interne. la rândul său. în următorul format: selector { proprietate: valoare} 9 . în cele din urmă. a creat stilurile şi le-a adăugat specificaţiilor HTML 4. Prin urmare. consorţiul W3C.css externe. va prevala în faţa stilului extern. definite într-un fişier cu Prioritatea cea mai mare o are stilul inline. astfel putem deosebi: stiluri inline. În prezent. responsabil de standardizarea specificaţiilor HTML.3 Folosirea stilurilor Sintaxa CSS este alcatuită din trei părţi: un selector. 2. fără a fi folosite niciun fel de tag-uri de formatare.0.

ca în exemplul următor: p {text-align: center. în CSS pot fi inserate comentarii ce vor fi ignorate de către browser. ca şi în HTML. Acest tag se amplasează în secţiunea HEAD a paginii web cu următoarea sintaxă: 10 .). proprietatea este atributul pe care doriţi să-l schimbaţi şi fiecare proprietate poate lua o anumită valoare. ideală când stilul se va aplica mai multor pagini. pentru a putea introduce şi explicaţii ce pot fi utile ulterior. Exemplul de mai jos arată cum să definiţi un paragraf aliniat pe centrul paginii iar textului i se aplică culoarea roşie: p {text-align: center. trebuie folosit tag-ul <LINK> în fiecare pagină ce urmează să folosească stilul respectiv. TYPE cu valoarea “text/css” şi HREF care are ca valoare adresa URL a fişierului care conţine foaia de stil. ca în exemplul următor: /* Acesta este un comentariu */ 2. În funcţie de forma în care sunt prezentate informaţiile de stil.color: red} De asemenea.4 Cum se insereaza o foaie de stil ? Când un browser citeşte o foaie de stil. color: red} Pentru a evidenţia mai bine proprietăţile definitie de stil. pentru inserarea unei foi de stil externe. trebuie să separaţi fiecare proprietate cu punct şi virgulă (. va aplica documentului formatările specificate în foia respectivă. puteţi scrie fiecare proprietate pe câte un rând. Atributele obligatorii pentru tag-ul <LINK> sunt REL cu valoarea “stylesheet”. Propritatea şi valoarea sunt separate de două puncte (:) şi sunt încadrate de acolade {}.Selectorul este reprezentat de elementul (tag-ul) cărui doriţi să-i aplicaţi un anumit stil. Comentariile încep cu (/*) şi se încheie cu (*/). inserarea acestora într-un document web se poate efectua în trei moduri: a) astfel. De exemplu: body {color: blue} Dacă doriţi să modificaţi mai multe proprietăţi aceluiaşi element.

Notă: În mod normal un browser ignoră tag-urile necunoscute. browserul va citi foia de stil din fişierul nume_fişier.<HEAD> <LINK REL="stylesheet" TYPE="text/css" HREF=" nume_fişier. Pentru a preîntâmpina acest neajuns. care nu suportă stiluri. vor ignora tag-ul <STYLE>. b) o foaie de stil internă ar trebui folosită atunci când există un singur document cu un stil propriu. dar vor afişa conţinutul acestuia. sub formă de text. Fişierul nu trebuie sa conţină vreun tag HTML şi trebuie salvat cu extensia . cuprins între tag-ul de început şi cel de încheiere. aşa cum au fost definite.gif")} </STYLE> </HEAD> Browserul va citi acum stilurile. O foaie de stil poate fi scrisă în orice editor de text.css"> </HEAD> În aceste condiţii. Acest lucru înseamnă că browserele mai vechi.css şi va formata documentul în mod corespunzător. Foaia de stil internă se defineşte în secţiunea HEAD folosind tagul <STYLE> astfel: <HEAD> <STYLE TYPE="text/css"> h1 {color: blue} p {margin-left: 20px} body {background-image: url("fundal. este 11 .css. şi va formata documentul în conformitate cu acestea.

al tensiunilor si al dorintelor de reintinerire. Moda este o "tinuta”. clasicismul cu modernismul. a atitudinii. Este o metodă folosită mai ales atunci când un stil urmează să fie aplicat unei singure apariţii a unui element. ceea ce am mostenit de la inaintasi cu ceea ce modelam in contemporaneitate. bogatul sau prostul se impodobesc. fără a mai apela la tag-urile <FONT> cu atributul color şi <B>: <p style="color:red. stimulator si orientator 12 . dacă doriţi să folosiţi un stil inline. literatura. Despre acesta din urma incercam sa discutam. al luptei si al activitatii creatoare. Moda este si ea o arta. ea imbina traditia cu inovatia. "La om totul trebuie sa fie frumos: si fata. ca în exemplul de mai jos: <HEAD> <STYLE TYPE="text/css"> <!--h1 {color: blue}p {margin-left: 20px} body {background-image: url("fundal. font-weight:bold">Acesta este un paragraf în care textul va fi de culoare roşie şi scris cu caractere îngroşate</p> 3. este un "stil”. Intr-o gandire mai optimista trebuie sa aratam ca schimbarea si variatia reprezinta necesitati ale cugetului omenesc. Balzac care a scris multe pagini despre moda. Atributul style poate conţine orice caracteristică CSS. si imbracamintea si gandul si sufletul” (Cehov). spunea: "Bruta se acopera. "expresie a neastamparatului spirit novator. moda poate constitui simbolul pasiunii. Exemplul următor arată cum se poate schimba culoarea şi stilul fontului folosit într-un paragraf. la fel ca pictura. va trebui să folosiţi atributul style în interiorul tag-ului respectiv.recomandabil să includeţi conţinutul în interiorul unui comentariu. iar omul elegant se imbraca”. muzica.gif")} --></STYLE> </HEAD> c) în final. Nu dorim prin acest articol sa ne erijam in modelatori ci doar incercam sa subliniem cateva generalitati. a gustului.Prezentarea proiectului Moda in imbracaminte reprezinta nu in ultimul rand grija pentru corectitudinea hainelor.

Ne imbracam pentru noi si pentru ceilalti. buna-cuviinta ti-o dau parintii. face trecerea de la utilitate la eleganta. fiecare ins fiind creatorul propriei sale tinute. dar de "bungust”. Diversitatea modelelor oferite de creatorii de moda da posibilitatea alegerii. de a vorbi. Lupta actuala in moda se da pentru adecvare. ornamentate cu tot felul de "globuri. in toate imprejurarile. ceea ce-i da farmec. dupa posibilitati. ceea ce ii intregeste personalitatea. A te imbraca cu gust ramane in continuare o problema de gust . Sa se stie insa ca vesmintele de papagal. nici ca maine. ca astazi! Casele de moda contemporane acorda tot mai mult fiecaruia dreptul de a-si exprima personalitatea. nici modestie. nici de 1 martie. de stil si de culori. pentru sinceritate. lipsita de rigiditate. se include in sferele politetii. eleganta "cum se poarta”. in 13 . dintre elementele invariabile. filtrand si alegand cu discernamant ceea ce i se potriveste.al elanului vital al omului” (C. Moda inseamna echilibrarea gustului personal cu cel unanim acceptat. Farmecul si eleganta sunt deasupra modei. Se preconizeaza o moda degajata. dar imbraca-te astfel incat sa placi celor din jur”. este sete de actiune. regulile vestimentare sunt ceva mai ingaduitoare. mai ales atunci cand are format bunul-gust. visine cu rom si penaj tipator” nu merg nici de revelion. Expresie a unei anumite delicateti sufletesti. ceea ce realizeaza echilibrul si armonia elegantei. Moda are logica si un echilibru al ei. Pentru tineret. Hainele tipatoare tradeaza lipsa bunului gust. de nonconformism si poate chiar o anume neglijenta vestimentara pot face parte din eleganta tineretului. tinuta noastra. nici pe litoral si nici peste hotare. Angelescu). de a te imbraca si de a comunica. tinuta si eleganta ti le cultivi. nici ca ieri. o moda evoluata. Moda omului activ este moda elementelor coordonate: armonie de forma. gustul devenit "bun-gust” nu mai este chiar subiectiv si. Un proverb englezesc spune: "mananca sa te multumesti pe tine. eleganta un rafinament. eleganta poate fi statornica si poate sa ne insoteasca toata viata. de miscare. O femeie inteligenta stie sa se imbrace. firesc. inseamna a adopta intr-o nota personala ceea ce practica dovedeste corespunzator cu gustul si preferintele timpului. iata podoabe ale naturii” (Democrit). Cu bunul simt te nasti. invatand sa discearna ceea ce i se potriveste. naturalete. cumpatarea. asociat cu bunul simt. a unui fel de a te misca. la timpul potrivit. inteligenta! "Simplitatea gatelii si a vorbirii. nici extravaganta. bineinteles in limitele bunului-simt. la locul potrivit. pe cele ce se armonizeaza cu personalitatea fiecaruia. moda inseamna "ce se poarta”. O anumita nota de veselie. conform siluetei. cu fireasca ei framantare. Poate chiar si eleganta. varstei si ocaziilor. Moda reprezinta o necesitate. Tineretea este exuberanta. arta de a alege. simplitate. Daca moda e capricioasa si frumusetea trecatoare.

Cerintele sistemului Pentru rularea acestui program. sa stie ce-l avantajeaza. a modelului care "da viata anilor” si "nu adauga ani vietii”. socotind in perspectiva. Proiectarea siturilor Web • Mihaela Brut. exemple. Culoarea anului 2013. vestimentatia "se apropie” de corp. carora le place sa combine frumosul cu utilul si nu doar celebritatile care isi doresc tinute demne de covorul rosu. studii de caz. De la an la an.. Macromedia Flash.. va invinge in cele din urma permanenta dorinta de reintoarcere la simplitate care face loc si tandretii si voluptatii. soldurile. Fiecare trebuie sa fie "arbitrul gusturilor sale”. Limbajele XHTML+TIME şi SMIL • Cosmin Vârlan. fie ca se regăseşte pe piese vestimentare sau pe accesoriile care îţi vor completa ţinuta. redescoperindu-l.optional) • Cerinte recomandate Procesor: Intel Pentium IV Memorie: 512 MB Sistem de operare: Windows/Milenium/2000/XP/Vista/Windows 7*/Windows 8* (unde * . Moda 2013 e plină de culori puternice. 14 . Atragem totusi atentia ca. tangerine tango nu trebuie să îţi lipsească din garderobă. tinutele prezentate pe podium devin tot mai practice. accentuand talia.functie de varsta si preferinta. Concepte. Sabin Buraga. fara a-si pierde aspectul spectaculos. Publicul tinta al colectiilor este alcatuit.optional) Bibliografie • Sabin Buraga. bunele maniere nu se lasa usor puse la cos. Prezentări multimedia pe Web. de cele mai multe ori. din femeile obisnuite. decolteul. nuanţele neon precum verde lime şi fuchsia. sistemul dumneavoastra trebuie sa respecte urmatoarele conditii: • Cerintele minime Procesor:Intel Pentium 2 Memorie: 256 MB Sistem de operare: Windows/Milenium/2000/XP/Vista/Windows 7*/Windows 8* (unde * . intr-un cuvant "feminitatea”.

a atitudinii. Moda este si ea o arta. si imbracamintea si gandul si sufletul” (Cehov). ea imbina traditia cu inovatia.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html. muzica. a gustului. Balzac care a scris multe pagini despre moda. charset=UTF-8"> <title>Ultimele tendinţe în modă</title> <link href="style. este un "stil”.html"><center><br/>Curele</center></a></a></li> <li><a href="culori.html"><center><br/>Index</center></a></li> <li><a href="camasi.jpg"></div> <div id="nav"> <ul> <li><a href="index. clasicismul cu modernismul. ceea ce am mostenit de la inaintasi cu ceea ce modelam in contemporaneitate. la fel ca pictura.Anexe program Codul sursa index. literatura.html"><center><br/>Culori</center></a></a></li> </ul> </div> </div> <div id="text"> <p align="right"><img src="images/fashion. 15 .html"><center><br/>Rochii</center></a></a></li> <li><a href="curele.css" rel="stylesheet" type="text/css"> </head> <body> <div id="content"> <div id="sidebar"> <div id="logo"><img src="images/logo.html"><center><br/>Cămăşi</center></a></li> <li><a href="rochii.<br/><br/> Nu dorim prin acest articol sa ne erijam in modelatori ci doar incercam sa subliniem cateva generalitati. Moda este o "tinuta”. "La om totul trebuie sa fie frumos: si fata.html <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.jpg"></p> Moda in imbracaminte reprezinta nu in ultimul rand grija pentru corectitudinea hainelor.

Moda inseamna echilibrarea gustului personal cu cel unanim acceptat. filtrand si alegand cu discernamant ceea ce i se potriveste. Hainele tipatoare tradeaza lipsa bunului gust. inteligenta! "Simplitatea gatelii si a vorbirii. 16 . pentru sinceritate. de a te imbraca si de a comunica. face trecerea de la utilitate la eleganta. stimulator si orientator al elanului vital al omului” (C.<br/><br/> Ne imbracam pentru noi si pentru ceilalti. naturalete. ceea ce ii intregeste personalitatea. Moda reprezinta o necesitate. nici modestie. in toate imprejurarile. Angelescu). Despre acesta din urma incercam sa discutam. Lupta actuala in moda se da pentru adecvare.<br/><br/> Intr-o gandire mai optimista trebuie sa aratam ca schimbarea si variatia reprezinta necesitati ale cugetului omenesc. moda inseamna "ce se poarta”. nici extravaganta. O femeie inteligenta stie sa se imbrace. de stil si de culori. moda poate constitui simbolul pasiunii. lipsita de rigiditate. Poate chiar si eleganta. invatand sa discearna ceea ce i se potriveste.<br/><br/> A te imbraca cu gust ramane in continuare o problema de gust . iata podoabe ale naturii” (Democrit). tinuta si eleganta ti le cultivi. simplitate. nici ca ieri. bogatul sau prostul se impodobesc. Sa se stie insa ca vesmintele de papagal. Se preconizeaza o moda degajata. firesc. mai ales atunci cand are format bunul-gust. eleganta poate fi statornica si poate sa ne insoteasca toata viata. varstei si ocaziilor. nici ca maine. dar imbraca-te astfel incat sa placi celor din jur”. eleganta un rafinament. nici pe litoral si nici peste hotare. ceea ce-i da farmec. inseamna a adopta intr-o nota personala ceea ce practica dovedeste corespunzator cu gustul si preferintele timpului. iar omul elegant se imbraca”. Cu bunul simt te nasti. arta de a alege. ornamentate cu tot felul de "globuri. la timpul potrivit. cumpatarea. o moda evoluata. visine cu rom si penaj tipator” nu merg nici de revelion. "expresie a neastamparatului spirit novator. conform siluetei. dar de "bungust”. la locul potrivit. Expresie a unei anumite delicateti sufletesti. dupa posibilitati. Farmecul si eleganta sunt deasupra modei. asociat cu bunul simt. ca astazi! Casele de moda contemporane acorda tot mai mult fiecaruia dreptul de a-si exprima personalitatea. Daca moda e capricioasa si frumusetea trecatoare. fiecare ins fiind creatorul propriei sale tinute. al tensiunilor si al dorintelor de reintinerire. buna-cuviinta ti-o dau parintii.<br/><br/> Moda omului activ este moda elementelor coordonate: armonie de forma. dintre elementele invariabile. de a vorbi. se include in sferele politetii.<br/><br/> Moda are logica si un echilibru al ei. nici de 1 martie.spunea: "Bruta se acopera. tinuta noastra. ceea ce realizeaza echilibrul si armonia elegantei.<br/><br/> Un proverb englezesc spune: "mananca sa te multumesti pe tine. gustul devenit "bun-gust” nu mai este chiar subiectiv si. a unui fel de a te misca. eleganta "cum se poarta”. al luptei si al activitatii creatoare. pe cele ce se armonizeaza cu personalitatea fiecaruia.

width:900px. din femeile obisnuite.} a{ color:#860000. in functie de varsta si preferinta. Fiecare trebuie sa fie "arbitrul gusturilor sale”. vertical-align:top. text-align:left. O anumita nota de veselie. tangerine tango nu trebuie să îţi lipsească din garderobă. margin: 0 auto. tr {font:11px/14px tahoma. helvetica. Atragem totusi atentia ca. va invinge in cele din urma permanenta dorinta de reintoarcere la simplitate care face loc si tandretii si voluptatii.} #content { background:#fff.<br/><br/> De la an la an. carora le place sa combine frumosul cu utilul si nu doar celebritatile care isi doresc tinute demne de covorul rosu..Focşani</font></center> </body> </html> CSS-ul siteului: body {margin:0. de cele mai multe ori. Tineretea este exuberanta. Publicul tinta al colectiilor este alcatuit. 17 . height:500px.<br/><br/> Moda 2013 e plină de culori puternice. nuanţele neon precum verde lime şi fuchsia. accentuand talia. padding:0. sans-serif. tinutele prezentate pe podium devin tot mai practice. decolteul. background:#860000} td. fara a-si pierde aspectul spectaculos. cu fireasca ei framantare.</div> </div> <!--footer--> <center><font color="#ffffff"><br/><br/>© 2012 .} a:hover{text-decoration:none. bunele maniere nu se lasa usor puse la cos. vestimentatia "se apropie” de corp. regulile vestimentare sunt ceva mai ingaduitoare. soldurile. este sete de actiune.<br/><br/> Diversitatea modelelor oferite de creatorii de moda da posibilitatea alegerii. redescoperindu-l.. socotind in perspectiva.Pentru tineret. Culoarea anului 2013. margin-top:50px.Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” . color:#545454. de nonconformism si poate chiar o anume neglijenta vestimentara pot face parte din eleganta tineretului. fie ca se regăseşte pe piese vestimentare sau pe accesoriile care îţi vor completa ţinuta. a modelului care "da viata anilor” si "nu adauga ani vietii”. sa stie ce-l avantajeaza. bineinteles in limitele bunului-simt. de miscare. arial. intr-un cuvant "feminitatea”.

height:480px. height:500px. } #nav ul { margin:0. background:#d9d9d9. text-decoration:none. } #text { text-align:justify. float:left. font-size: 20px. width:285px. float:right. } #nav ul li a { display:block. border-left:5px solid #333333. } #nav ul li a:hover { border-left-color:#860000. } 18 . } #logo { border-left:5px solid #333333. border-right: 2px solid #ddd. padding:4px. border-top:1px solid #cccccc. color:#333333. list-style-type:none. overflow: auto. border-bottom:1px solid #eeeeee. padding:10px. width:570px. height:62px.} #sidebar { background: #f9f9f9. background:#c4c4c4. padding:0. color:#860000.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful