You are on page 1of 4

Cele mai eficiente 10 diete

Cu puţin timp în urmă am vorbit despre dieta cu prăjituri. Pe scurt, dieta cu prăjituri, în ciuda aparenţei dată de nume, nu permite consumul de orice fel de prăjituri, ci a unor prăjituri cu un amestec special de amnioacizi, create de doctorul Sanford Siegal. Prin intermediul acestor prăjituri procesul de slăbire este garantat. Lăsând în urmă dieta cu prăjituri, astăzi vom vorbi despre dieta Atkins, care aparţine doctorului cardiolog Robert Atkins. Pentru prima dată Robert Atkins a vorbit despre dieta lui în cartea "Revoluţia Dietei Doctorului Atkins" ("Dr. Atkin's Diet Revolution"), lansată în anul 1972 (conform www.wikipedia.org) Ce este dieta Atkins? În mod surprinzător această dietă contrazice dietele tradiţionale conform cărora alimentaţia ar trebui să aibă un conţinut scăzut de grăsimi şi un conţinut mare de carbohidraţi. Dieta Atkins propune exact contrariul, adică pierderea kilogramelor în plus se va realiza printr-o alimentaţie bazată mai mult pe grăsimi şi pe proteine şi mai puţin pe carbohidraţi. De asemenea, dieta promovează un consum cât mai redus de zahăr. Orice dietă fără sport nu va da randamentul scontat. Din acest motiv, exerciţiile fizice sunt şi ele parte a dietei Atkins. În ce constă dieta Atkins? Dieta Atkins are la bază o piramidă a alimentelor menite să furnizeze organismului elementele necesare pentru o bună funcţionare, dar, totodată, ajută la pierderea kilogramelor nedorite. În vârful piramidei se află cerealele integrale, precum orez brun, ovăz, orz. Următoarele două trepte ale piramidei conţin alimente bogate în fibre şi cu un conţinut scăzut de zahăr: leguminoase, lactate, nuci, fructe (coacăze, avocado, zmeură, pere). Pe ultimele două trepte ale piramidei sunt situate alimentele bogate în proteine precum produse din soia, peşte, carne de pui, de porc, de vită, dar şi legume: spanac, broccoli, sparanghel, salată verde ş.a. Dieta Atkins propune un regim alimentar variat, bogat în fibre şi proteine, însă cu un nivel scăzut de carbohidraţi şi zahăr. Acest regim alimentar susţinut de exerciţii fizice vă vor ajuta să dobândiţi silueta dorită. Ca băuturi doctorul Robert Atkins, citat de site-ul www.diet.com, recomandă consumul de opt pahare de apă pe zi.

a. . În perioada de inducţie. rezultatele sunt rapide. cea mai strictă dintre cele patru. Prima dintre cele patru faze este INDUCŢIA. care durează două săptămâni.Sursa foto: www. peşte. vizibile.atkins.com Cum funcţionează dieta Atkins? Dacă intenţionaţi să urmaţi dieta Atkins trebuie să treceţi printr-o serie de 4 faze pentru a ajunge la rezultatul dorit. legume. A doua fază constă în PROCESUL DE SLĂBIRE PROPRIU-ZIS/(PIERDEREA ÎN GREUTATE??). În această perioadă consumul de carbohidraţi va fi minimizat până la aproximativ 20 grame pe zi. brânzeturi ş. pierderea surplusului de kilograme. ouă. vită. În această etapă sunt reincluşi în alimentaţie carbohidraţii. Alimentele bogate în carbohidraţi vor fi înlocuite de cele cu un conţinut mare de proteine şi grăsimi: carne de porc.

Acest lucru este posibil prin dezvoltarea unui stil de viaţă sănătos dobândit în urma celor patru faze ale dietei Atkins. În cazul în care kilogramele nedorite reapar este indicat să reveniţi la fazele anterioare pentru a le elimina. PRE-MENŢINEREA. dar contribuie şi la menţinerea greutăţii. ce este mai potrivit pentru organismul dumneavoastră. Conform aceluiaşi site. Un alt punct forte al acestei diete îl reprezintă varietatea regimului alimentar. legume ce conţin amidon. Astfel. Deşi dieta are în prim-plan programul alimentar strict. A treia fază.Acest lucru se face treptat. paracticarea de exerciţii fizice va accelera procesul de slăbire. se adaugă la cele 20 grame iniţiale.diet. în timp ce procesul de slăbire continuă. care "apare în momentul în care este perturbat metabolismul celulelor care folosesc ca substrat energetic glucoza". alune. împreună cu medicul specialist.sfatulmedicului. . dar şi stilul de viaţă sănătos format prin intermediul dietei Atkins. fasole verde. Beneficii Principalul beneficiu al dietei Atkins este că. conform site-ului www. În această etapă se adaugă în alcătuirea meselor o valoare de 10 grame de carbohidraţi.sfatulmedicului. pentru a putea alege. cereale integrale. Sunt permise în această fază alimente precum fructe de pădure. odată obţinută greutatea dorită. De asemenea. are ca scop formarea unor obiceiuri permanente: un mod de viaţă şi o alimentaţie sănătoase. Doctorul Robert Atkins citat de site-ul www. Ultima fază este MENŢINEREA. Astfel. nuci. veţi putea să o menţineţi pentru o perioadă lungă de timp. cei care aleg să respecte programul impus de această dietă ar putea să dezvolte o afecţiune numită cetoacidoză. Cei care urmează această dietă ar trebui să acorde atenţie efectelor pe care consumul sub medie de carbohidraţi ar putea să le aibă. înfometarea nu are nimic în comun cu programul propus de dieta Atkins. aproximativ 5 grame pe săptămână de carbohidraţi în alcătuirea meselor (în timp ce consumul de grăsimi şi proteine este încă ridicat).ro. Înainte de urmarea oricărei diete este inicată consultarea medicală. aveţi posibilitatea de a nu vă limita doar la câteva alimente impuse.a.ro. întrucât se bazează pe consumul de carne. www. lactate ş.com recomandă suplimenţi nutriţionali pentru susţinerea programului de slăbire. nivel care poate varia între 25 şi 50 grame de carbohidraţi pe zi. în această fază se va atinge nivelul critic de carbohidraţi. Această fază apare după ce aţi atins numărul de kilograme dorit şi intenţionaţi să vă păastraţi silueta dobândită. Precauţii Această dietă nu este recomandată vegetarienilor.