Analiză astrologică a astrogramei natale

www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 1

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

Aspecte generale În primul rând, ca să îţi faci o idee generală despre fundalul energetic pe care se desfăşoară modul tău de a fi, este important să menţionez câteva lucruri despre distribuţia celor patru elemente (pământ, apă, foc şi aer) în astrograma ta natală. Pământul, aerul şi focul sunt reprezentate şi distribuite într-un mod echilibrat şi armonios prin astrograma ta, fiind repezentate de câte două planete personale fiecare, focul fiind accentuat prin ascendentul tău în zodia Leului. Această distribuţie echilibrată îţi permite o anumită claritate în scopurile tale, o capacitate de înţelegere a celorlalţi, chiar de adaptabilitate, curiozitate, o nevoie crescută de a-ţi materializa ideile şi ceea ce vrei. Modul în care se mnaifestă aceste aspecte şi cerinţele pentru ca ele să poată fi exploatate o să le detaliez în capitolele următoare. Ceea ce este foarte important de reţinut legat de elemente este că apa nu este reprezentată decât prin Saturn şi Nodul Sud în zodia Racului. Aceste două componente însă conţin aspecte karmice care sunt lecţii de învăţat legat de acest element apă, ca atare este destul de clar că în această viaţă nu neapărat te descurci în aspectele emoţionale profunde care ţin de apă, poate fi mai greu să îi simţi şi să empatizezi cu ceilalţi, poţi de multe ori să ajungi în situaţia în care ţi se reproşează că nu înţelegi oamenii. Ce trebuie să înţelegi este că această lecţie a elementului apei nu este foarte dificilă pentru tine tocmai pentru că ai „susţinerea” celorlalte elemente, dar poate fi uneori percepută ca ceva necunoscut şi chiar să nu neapărat să simţi nevoia să rezolvi problemele legate de planul emoţional. Pentru a înţelege mai în profunzime aceste aspecte, o să trec să detaliez lecţiile şi tendinţele aduse de Nodul Sud şi Saturn în zodia Racului.

www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 2

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

Axa Nodurilor lunare (axa fundamentală a vieţii tale

devenirii),

limitările

karmice

şi

lecţia

O să insist destul de mult pe aceste aspecte, unele o să le repet de mai multe ori, deoarece este foarte important să înţelegi că ele sunt sursa multor limitări în viaţa ta, fiind vorba de o situaţie mai specială în cazul tău după cum o să vezi. Axa nodurilor lunare în astrograma ta natală se află în zodiile Rac (Nodul Sud lunar)-Capricorn (Nodul Nord lunar), arătând care sunt acele energii pe care le-ai folosit predominant în trecut, având acum tendinţa de a le manifesta inconştient, acţionând pe baza lor. De asemenea, această axă îţi arată şi care este direcţia spre care este recomandat să evoluezi, care sunt acele calităţi care sunt necesare pentru a crea fundalul energetic fără care nu ai cum să îţi împlineşti menirea din această viaţă. În mod normal consacru un capitol separat lui Saturn, „seniorul karmei” pentru a evidenţia limitările karmice cu care cineva vine în această viaţă, cum se manifestă ele şi care este calea de a le transecende. Deoarece în astrograma ta este o situaţie mai specială legat de poziţia lui Saturn, şi anume conjuncţia aproape perfectă cu Nodul Sud (ambii în zodia Racului), o să detaliez în cadrul acestui capitol (mai extins) tot ce ţine de aceste două componente din astrogramata. Consider că, fiind singurele elemente care reprezintă apa în astrograma ta, este vital să înţelegi ce aduce în modul tău de a fi această conjuncţie. Ambele componente , atât Nodul Sud, cât şi Saturn ţin de elemente karmice profunde şi îţi arată puncte importante ale astrogramei, la tine fiind în conjuncţie, este un aspect chiar mai puternic şi mai important. Această conjuncţie fiind în zodia Racului, îţi arată clar că tinzi să foloseşti greşit de la un nivel inconştient foarte profund tot ceea ce înseamnă energia zodiei Racului, reflexele tale, compromisurile tale şi ceea ce te reţine în a-ţi folosi potenţialul din această viaţă la maxim sunt legate de atitudinea ta faţă de famile şi faţă de tot ce
www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 3

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

înseamnă trecutul tău (uneori trecutul nu înseamnă fapte, ci chiar aspecte legate de propria ta fiinţă, propriul mod de a fi). Tendinţa ta de a repeta greşeli din nou şi din nou din cauza dificultăţii de a te desprinde de unele lucruri din trecut sau care ţin de famile, te face să pierzi foarte multă energie şi să faci compromisuri legate de propria ta menire. Conjuncţia lui Lilith (Luna Neagră) cu Nodul Nord lunar arată acelaşi lucru, o tendinţă de a specula şi de a găsi explicaţii, de a pierde foarte multă energie din cauza înţelegerii greşite a ce înseamnă menirea ta, faptul că faci compromisul de a renunţa la propriile ambiţii şi aspiraţii din cauza unor şabloane învăţate din familie. Este important să înţelegi că nu toate aceste aspecte vor deveni evidente aşa cum le descriu, de asemenea unele dintre ele pot să ţi se pară exagerate, dar dacă o să fi obiectiv cu tine şi cu modul tău de a a cţiona şi de a lua decizii, o să observi că tendinţele despre care vorbesc există. Toate aceste compromisuri pe care le faci de dragul celor apropiaţi ţi se par fireşti pe de o parte, pe de altă parte simţi cu toată fiinţa că ele îţi limitează libertatea, ştiind undeva în tine că faci compromisuri, că nu este bine să renunţi la ce crezi şi simţi tu pentru „binele” familiei sau a persoanelor apropiate. Cu toate acestea există o dificultate în a-ţi respecta libertatea, mai mult de atât, de multe ori le încalci şi lor liberul arbitru prin a-i ajuta cu lucruri care nu sunt neapărat spre binele lor. Pentru tine acest lucru este o formă de chin, deoarece ştii că nu îi ajuţi cu adevărat prin ceea ce faci, că nu este o soluţie pe termen mediu şi lung să faci compromisuri pentru cei dragi, în acelaşi timp simţi o durere dacă nu îi ajuţi, mai ales că, din câte îmi dau seama există şi o formă de orgoliu în tine prin care cei care te cunosc destul de bine te pot şantaja foarte eficient.

www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 4

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

Am insistat pe aceste tendinţe care te trag înapoi pentru că ele sunt cheia limitărilor tale şi ca atare şi cheia către a-ţi folosi la maxim potenţialul imens cu care vii în această viaţă. Şi acum soluţii... Energia Leului şi a Capricornului, două zodii care ştiu ce vor... Este foare important să înţelegi care este potenţialul cu care vii, deoarece nu eşti o fiinţă obişnuită, dar cu asemenea energie vin şi încercările pe măsură. În general cei care au Ascendentul în aceeaşi zodie cu Soarele, cum este cazul tău, au un potenţial mult mai mare decât ceilalţi în a realiza lucruri în această lume, iar cei care au această combinaţie în zodia Leului, cum este cazul tău, au acest potenţial şi mai mare. Deoarece energia Leului este legată de voinţa divină, este foarte important pentru oricine care are energie de Leu, cu atât mai mult pentru tine, să ştie ce vrea. Lecţia pe care am dezvoltat-o mai sus în capitolul anterior este legată tot de această ideea de a te focaliza în primul rând asupra lucrurilor pe care vrei să le realizezi pentru tine, să ştii clar cum vrei să fie viaţa ta şi să ai un plan pentru a a ajunge acolo, fără să te laşi abătut de drum de toate solicitările celor apropiaţi. Nodul Nord în Capricorn îţi cere să fii foarte bine organizat, să fii foarte eficient şi să îţi cunoşti priorităţile. Frustrarea şi sentimentul că nu ai libertate să devii ceea ce îţi doreşti respectiv că alţii nu îţi respectă libertatea, provine din faptul că nu eşti atent la priorităţi, te laşi debusolat de nevoile celorlalţi. În momentul în care ai un plan, o organizare foarte eficientă a timpului, o să fii mult mai obiectiv şi în evaluarea nevoilor celorlalţi, o să îţi fie mult mai uşor să te decizi dacă ceea ce ei îţi cer îi ajută sau nu cu adevărat.

www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 5

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

Lecţia legat de energia care te tot împinge să faci compromisuri pentru ceilalţi este să înveţi că uneori a-iajuta pe ceilalţi înseamnă să îi laşi liberi (în pace) să îşi înveţe singuri lecţia, altfel se vor întoarce din nou şi din nou la tine, devenind dependenţi la rândul lor de ajutorul tău, retezându-le din start şansa de a învăţa să îşi rezolve singuri problemele. Să ai foarte mare grijă, deoarece tendinţa ta de a face compromisuri vine şi dintr -o formă de ambiţie, orgoliu, că poţi să îi ajuţi, respectiv dintr -un şantaj emoţional foarte bine pus la punct din partea celor care îţi cunosc punctele sensibile. Asemena puncte sens ibile sunt şi nevoia ta de importanţă, respectiv nevoia ta de a fi acceptat şi susţinut, iar dacă cei apropiaţi îţi refuză aceste lucruri, reacţia ta este de a face orice să recapeţi această susţinere. Atitudine asta este susţinută de mai multe elemente din astrograma ta, pe care o să le mai detaliez în capitolele următoare. Avantajul acestei combinaţii de energii este că eşti într -adevăr capabil să îi ajuţi pe ceilalţi, cu o forţă şi putere de dăruire excepţională. Ceea ce este important de ştiut că cea mai eficientă metodă pentru tine este să îi ajuţi fiindu -le un model, nu făcând lucruri pentru ei aşa cum eşti tentat să faci. Fiind un model de solaritate, de putere interioară şi de voinţă, poţi da un exemplu celorlalţi pe care apoi ei pot alege dacă îl urmează sau nu, respectând astfel şi liberul lor arbitru. Evident asta nu înseamnă că nu mai este cazul să ajuţi niciodată pe nimeni, dar atât timp cât tu nu reuşeşti să te ajuţi pe tine şi pierzi energia încercând să îi ajuţi pe ceilalţi în zone unde tu încă nu ai reuşit să excelezi, este o mare inconştienţă. Din acest motiv cel mai important lucru acum este să te decizi clar ce vrei tu pentru tine în această viaţă, care sunt acele lucruri pe care îţi doreşti să le realizezi, să faci un plan pentru asta (este important acest element) şi să depui efortul necesar pentru a duce planul la bun sfârşit, adaptându-te pe drum.

www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 6

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

În asemenea cazuri le recomand persoanelor care îmi cer sfatul, să îşi facă un plan al vieţii ca şi cum nu ar exista nimeni în viaţa lor, ca ş i cum nimeni nu ar depinde de ajutorul sau de prezenţa lor. Astfel este mult mai uşor să găseşti direcţia, ca apoi să „reglezi” din mers toate aspectele astefl încât trecerea să fie armonioasă. Împrăştierea şi pierderile de energie din nevoia ta prea mare de a-i ajuta pe ceilalţi respectiv de a fi înţeles de cei din jur se poate reflecta pe toate planurile, deoarece generează o împrăştiere generală, o formă de naivitate combinată cu orgoliu, în care ai senzaţia că eşti în poziţia de a-i ridica pe ceilalţi, când de fapt poţi fi tu cel care are nevoie de învăţat din situaţia respectivă. Dacă ţii cont de aceste elemente de mai sus, o să ai şansa de a-i ajuta pe toţi din jurul tău (nu doar pe cei pe care poţi să îi ajuţi într-un mod direct), fiind un model de solaritate, încredere în sine, generozitate, verticalitate, eficienţă şi căldură sufletească.

Energia ta masculină, relaţia de cuplu şi planul relaţional (în general relaţionarea cu ceilalţi) Deşi eşti o fiinţă solară şi manifeşti strălucirea şi forţa specifică zodiei Leului, la nivel profund încă eşti supus unor tendinţe de a te autosabota din cauza complexelor de inferioritate cu care te poţi confrunta la nivel subconştient. Ar fi recomandat să evaluezi modelul masculin din viaţa ta (cum se comporta tatăl tău atunci când erai copil), cum se manifesta, care sunt atitudinile pe care le-ai preluat în mod inconştient, care sunt acele trăsături pe care le respingi la tatăl tău, care sunt acele nevoi de a demonstra familiei sau celor apropiaţi că eşti demn de încrederea, de aprecierea, de susţinerea lor. Tind să cred că niciodată nu eşti mulţumit de tine, că există în tine o formă de veşnică neacceptare a propriilor tale valori, o continuă luptă între natura ta foarte
www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 7

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

solară şi încrezătoare pe care o afişezi şi sensibilitatea şi receptivitatea faţă de acceptarea sau neacceptarea care vine din partea membrilor de familie (sau apropiaţilor). Această nemulţumire de sine care se poate manifesta foarte profund în fiinţa ta se reflectă şi uneori chiar provine din relaţia cu femeile, din atitudinea faţă de femei. Deşi nici un bărbat nu poate spune că înţelege femeile, din cauza acelor aspecte pe care le-am spus la început, care ţin de lipsa elementului apă, de multe ori poţi să ajungi în situaţia de a fi lipsit de empatie, de a fi nemulţumit de femeia cu care eşti, repsectiv femeia să manifeste o stare continuă de nemulţumire faţă de tine. Acest aspect de fapt provine din lipsa ta de mulţumire faţă de propria ta fiinţă, lucru care se reflectă în exteriorul tău pe măsură. Problema este că din cauza acestei slăbciuni interioare, de foarte multe ori faci compormisuri pentru ca ceilalţi să te accepte şi să nu te judece. Eşti foarte uşor de şantajat la nivel emoţional, dacă cineva se comportă ca şi cum te -ar respinge, sau pune în vedere faptul că nu eşti destul de bun, o să ai tendinţa de a „sări” să faci tot ce ţi se cere pentru a împăca persoana respectivă. Deoarece eşti o fiinţă generoasă şi cu o nevoie puternică de a-i ajuta pe ceilalţi, manifeşti această generozitate cu drag şi ajuţi pe oricine cu foarte multă iubire. Problema este naivitatea care apare în a-i ajuta pe ceilalţi, faptul că uneori îţi lipseşte discernământul în a vedea cine şi pentru ce îţi cere ajutorul. Soluţia pentru ca să poţi gestiona propriile tale resurse într-un mod armonios este ca să înveţi să te accepţi tu cu întreaga fiinţă, pentru a nu mai avea nevoie ca cauţi acceptul celorlalţi şi să fii dependent de aprobarea şi susţinerea celor din jur în toate deciziile tale. Este necesar să înveţi ce înseamnă să fii liber cu adevărat în a lua decizii. Să înveţi că, atât timp cât deciziile tale sunt bazate pe părerile celorlalţi despre tine, nu ai

www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 8

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

cum să spui că eşti liber sub nici o formă. Atât timp cât fricile tale de a fi respins respectiv de a nu fi destul de bun îţi guvernează deciziile, este puţin probabil să poţi lua deciziile care să te ducă într-o direcţie „sănătoasă”, deoarece vei fi tot timpul tras în diverse direcţii în funcţie de cine are interesul de a obţine ceva de la tine şi cât de bine ştie să te atingă în acele punte sensibile de care am vorbit. Poate ţi se pare exagerat faptul că insist atât de mult pe aceste aspecte, dar după cum observi, ele se reflectă în toate aspectele personalităţii şi vieţii tale, fiind cheia pentru a face un salt în toate aspectele vieţii tale. Dacă reuşeşti să conştientizezi aceste slăbiciuni şi să le depăşeşti prin a -ţi prioritiza viaţa şi a creşte încredrea adevărată în tine, o să obţii absolut tot ceea ce îţi doreşti. Cheia pentru acest lucru este să poţi identifica şi să poţi renunţa la acele şabloane din familie şi din trecut pe care ai tendinţa de a le tot repeta, lucruri pe care le-am repetat de câteva ori la rândul meu în analiza de mai sus. În relaţia cu femeile este important să acţionezi şi printr -o atitudine solară să îţi menţii libertatea. Aceleaşi tendinţe pe care ţi le-am descris mai sus pot să te ducă la „agăţarea” faţă de câte o femei care îţi descoperă aceste mecanisme (şi ele se pricep foarte bine la asta), iar tu să rămâi în situaţii relaţionale care nu te împlinesc, care chiar te frustrează, dar la care nu poţi renunţa din cauza acestor ataşamente. Cu toate că probabil de multe ori te simţi constrâns şi „legat”, accepţi acest lucru care este sub demnitatea ta, doar pentru că te ataşezi de imaginea pe care ţi-o construieşti şi pe care femeia respectivă o menţine cu dibăcie, ştiind cum să te pună în situaţia în care te panichezi că o să pierzi încrederea şi imaginea respectivă dacă nu rămâi cu ea. Încrederea devărată îţi conferă independenţă. Mulţumirea de sine adevărată îţi conferă libertatea faţă de părerea celorlalţi. Evident, poţi asculta părerea celorlalţi, dar să fii conştient cum o integrezi în părerea ta despre tine. Renunţă la această dependenţă şi învaţă cum este să fii bun, aşa „rău” cum eşti. Est enevoie să înţelegi
www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 9

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

că Dumnezeu ne iubeşte exact aşa cum suntem şi dacă cineva îţi pune condiţii pentru ca să te iubească şi să te aprecieze, acea persoană de fapt se foloseşte de tine. Dacă cineva îţi cere să fii într -un fel pentru că altfel te respinge şi te judecă, asta înseamnă doar că persoana respectivă nu te apreciază pentru ceea ce eşti ca şi om, ci se foloseşte de tine pentru a obţine acele lucruri de care are nevoie de la tine şi atât. E bine să meditezi la acest aspect, deoarece nu cred că îţi doreşti să ai în preajma ta persoane care se folosesc de tine pentru a obţine ei confortul lor emoţional sau fizic, ci pentru că te apreciază aşa cum eşti, cu toate defectele şi calităţile tale.

Planul profesional – financiar - afaceri Te-ai mira să ştii că planul profesional stă sub semnul aceleaşi mulţumiri de sine... este important să ştii că orice faci pe plan profesional în primul rând trebuie să pornească dintr-o stare în care să fii focalizat pe ce ai de făcut, pe cât de util şi de folositor este altora (clienţilor tăi) ceea ce faci, fără să fie un scop în sine acumularea banilor. Dacă porneşti cu intenţia de a face bani dintr-o stare de nemulţumire că nu ai destul că nu îţi convine ceva şi alte asemenea motive, nu este cea mai potrivită atitudine şi s-ar putea să ai de suferit. De asemenea, este vital ca să fii focalizat pe rezultatele muncii tale ca fiind o bucurie pentru tine şi pentru cei din jur, nu ca o posibilitate de a acumula şi mai multe lucruri. Trebuie să înveţi să foloseşti tot ceea ce rezultă dintr-o afacere pentru bucuria ta şi să foloseşti banii proveniţi din profesie sau afacere pentru ceea ce îţi doreşti tu pentru tine. În această fază a existenţei tale este enevoie să înţelegi şi să devii puţin mai egocentric. Chiar dacă acest lucru sună dur, „egoismul spiritual” înseamnă să fii
www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 10

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

conştient de propriile aspiraţii şi dorinţe şi să înţelegi că atât tip cât tu nu îţi împlineşti nevoile elementare, nu ai cum să ajuţi pe nimeni, asta va rămâne o iluzie care te seacă de energie şi de resurse. Aşa că orice acţiune ai întreprinde pentru bani, respectiv atunci când ai bani să te gândeşti ce anume ai tu nevoie ca şi om, ce ţi-ar place să îţi cumperi, care sunt dorinţele tale, abia după asta să te gândeşti cum să ajuţi pe altcineva. Legat de bani este important să ştii că este domeniul de viaţă care te poate încerca cel mai greu, în primul rând dacă te opui forţelor transformatoare care se declanşează. Este domeniul unde se manifestă cea mai mare energie transformatoare în viaţa ta, dar poţi folosi această energie (şi ceea ce pot aduce banii) doar cu condiţia să fii deschis la rândul tău la transformări, să înţelegi ce înseană să nu mai insişti ca lucrurile să funcţioneze numai cum ştii tu, ci să cauţi inspiraţie şi planul profesional financiar să fie pentru tine o cale de transformare şi evoluţie, nu o posibilitate de a face bani pentru a-ţi ajuta familia sau pentru a demonstra cuiva că eşti în stare de anumite lucruri. În condiţiile în care poţi aplica aceste principii, planul financiar devine o sursă de putere transformatoare, prin care poţi avea impact pozitiv chiar şi în viaţa celorlalţi. Este important să înveţi să te asociezi cu persoanele potrivite, ai grijă însă deoarece de multe ori ai tendinţa de a nu-ţi asculta intuiţiile şi de a fi foarte naiv legat de oamenii din jur. Din aceeaşi nevoie de a nu fi judecat sau respins, tendinţa ta este de a fi mai delăsător şi de a crede că toţi sunt binevoitori ca şi tine, că toţi spun adevărul atunci când încearcă să te convingă de ceva. În profesie şi în afaceri se manifestă o situaţie mai aparte, deoarece guvernatorul astrologic al acestui domeniu se află într -o zonă mai aparte. Avantajul acestei poziţii este că ai acces la inspiraţii foarte înalte şi la posibilitatea de a materializa

www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 11

Analiza astrologică a astrogramei natale - V.

orice vrei, cu condiţia să te laşi inspirat şi să nu insişti atunci când lucrurile nu merg în direcţia în care vrei tu. Trebuie să înţelegi că legat de acest domeniu profesional-afaceri eşti ca un fel de începător, lucru care îţi conferă o formă de naivitate, dar şi de dorinţă de experimenta. Eşti liber de dogme, dar în acelaşi timp eşti şi neexperimentat. Ca atare, ar fi bine ca legat de acest plan să cauţi asocierea cu oameni care deja au obţinut o anuită experienţă, care au o anumită putere în acest domeniu, dar cu care să fii foarte atent să nu ajungi să fii folosit, ci să îţi „asiguri spatele” într -un mod conştient şi foarte bine pus la punct. Caută inspiraţia îngerilor, care te pot susţine foarte puternic, caută ghidarea Divină, căci până la urmă energia Leului pe care o manifeşti atât de puternic este legată de energia voinţei divine. Ca urmare, ar fi foarte bine să începi să cauţi să vezi ce anume vrea Dumnezeu de la tine pe acest plan profesional, care sunt acele direcţii spre care eşti ghidat şi inspirat şi spre care lucrurile par să meargă de la sine. Concluzii Renunţă la orgolii şi caută să înţelegi că eşti om, şi ca atare eşti predispus la greşeli, acceptă -te aşa cum eşti, învaţă din greşelile trecutului şi pune în aplicare lucrurile pe care le-am detaliat mai sus, folosind astfel la maxim calităţile pe care le-ai adus în această viaţă. Studiindu-ţi comportamentul în trecut, văzând care sunt acele şabloane pe care le tot repeţi, care sunt comportamentele învăţate sau asimilate în famile în copilărie, poţi ajunge să te cunoşti foarte bine şi să îţi dai seama cât din ceea ce eşti ai ales tu să fii şi cât eşti produsul limitărilor din familie. După asta poţi alege în mod conştient să devii ceea ce îţi doreşti de fapt. Încrederea în tine este o lecţie foarte importantă. Înţelege ce înseamnă demnitatea, că meriţi tot ceea ce este mai bun şi că prin simpla ta existenţă meriţi să fii iubit şi apreciat, fără să trebuiască să te străduieşti să fii într -un fel sau să faci ceva anume.
www.astrologie-spirituala.com www.spiritual-astrology-reading.com

pagina 12