Graifărul prezintă pe periferia sa un cioc 1 cu ajutorul căruia prinde ochiul de aţă format la trecerea acului prin material şi-l leagă

cu aţa de la suveică. În interiorul graifărului se introduce suveica, ce susţine mosorelul cu aţa inferioară. a, b – graifărul; c – suveica; d – mosorul cu aţă Suveica are forma unei cutii metalice cilindrice cu o extremitate deschisă. Este prevăzută cu un opritor pe suprafaţa exterioară , care îi asigură poziţia corectă în graifăr şi nu permite mişcarea acesteia în timpul coaserii. Mosorelul cu aţă este fixat pe un ax. De pe mosor, aţa este trecută pe sub o frână formată dintr-o plăcuţă din metal (2), fixată pe suprafaţa suveicii cu un şurub (3). Mosorul este aşezat liber pe axul suveicii, putându-se roti pentru desfăşurarea aţei atunci când are loc formarea cusăturii. d) Mecanismul de transport al materialului execută transportul materialului cu câte un pas în timpul coaserii; transportul are loc în momentul în care acul se află în poziţie limită superioară. Spre deosebire de maşinile de cusut materiale textile, la maşinile de cusut piele, transportorul de material are o formă circulară şi execută o mişcare de rotaţie intermitentă întrun singur sens. e) Mecanismul de fixare a materialului realizează presarea materialului ce se coase, pe suprafaţa transportorului, făcând posibilă avansarea acestuia. Picioruşul de presare la maşinile de cusut piele (maşini de clasa a V-a) are formă de rolă, spre deosebire de maşinile de clasa a IV-a (maşini de cusut materiale textile) unde picioruşul apăsător are formă de plăcuţă. Indiferent de formă, picioruşul apăsător 1 este fixat pe tija 2, ce se poate ridica sau coborâ cu ajutorul pârghiei 3, care presează asupra arcului 4. Poziţia picioruşului poate fi reglată de la şurubul 7. Rola apăsătoare se poate roti cu 90º pentru introducerea aţei în ac, la revenirea în poziţia iniţială fiind centrată cu ajutorul ghidajului în formă de pană 8. Ridicarea picioruşului se poate realiza manual de la pârghia 3 sau de la o pedală sau genuncheră, în funcţie de varianta constructivă a maşinii. f) Mecanismul de conducere şi tensionare a aţei superioare este alcătuit dintr-un ansamblu de organe care conduc aţa de la batir(bobină) la ac şi o tensionează în aşa fel, încât împletirea cu aţa de la suveică să se realizeze la mijlocul materialelor ce se îmbină. Organele principale ale acestui mecanism sunt întinzătorul de fir şi frâna de aţă sau regulatorul de tensiune.

Maşina va fi acţionată numai la apăsarea pedalei. 3. ATENŢIE : Se va evita funcţionarea maşinii fără material sub picioruş. 4. Firul de aţă execută o mişcare prin care are loc desfăşurarea şi transportul aţei superioare la coborârea acului. Firul este condus de la suport prin dispozitivul de ghidare a aţei pentru suveică. 2 – regulator de tensiune. mosorul se încarcă mai mult decât este necesar. surplusul de aţă se va elimina manual. 6. 8 – urechea acului. . 1 – piesă de frânare. când presiunea asupra pedalei încetează. maşina se opreşte. dar consumul suplimentar de aţă nu este permis.Întinzătorul de fir (3) este o pârghie dublă. Mosorul se introduce pe axul bobinatorului. Se înfăşoară manual 2-3 spire. 3 – întinzătorul de fir. b) Bobinarea aţei pe mosor: bobinatorul mosorului se găseşte fixat pe masa maşinii de cusut în dreptul curelei trapezoidale care transmite mişcarea la axul principal. Frâna de aţă (b) este formată din două plăcuţe 1 şi 2 din oţel printre care trece aţa de sus 6. la capătul căreia se află un orificiu prin care trece aţa superioară. INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE În vederea utilizării corecte se fac următorii paşi: a) Alimentarea cu energie electrică: motorul maşinii se porneşte prin rotirea întrerupătorului general. când mosorul s-a încărcat se deculplează automat bobinatorul. tragerea în jos şi tensionarea aţei de sus pentru formarea şi strângerea pasului format. după care se apasă pârghia bobinatorului cuplând astfel mecanismul bobinatorului. fie pe capul maşinii. mersul în gol ( fără material) distrugând dantura transportorului. Plăcuţele sunt presate de arcul 3 a cărui presiune poate fi reglată de la piuliţa 4 aşezată la extremitatea axului 5. în funcţie de firma producătoare. ATENŢIE : În condiţiile în care sistemul de decuplare a bobinatorului nu functionează automat. 5. 7 – conducătoare pentru aţă. Datorită unui palpator.

respectiv retragerea aţei graifărului. REGLAREA MAŞINII ÎN VEDEREA UTILIZĂRII a) Reglarea pasului cusăturii În funcţie de firma producătoare. . sistemul de reglare a pasului este disc. trece printre discurile acestuia. Pentru zonele cu ungere automată se verifică existenţa uleiului în bazinele respective. iar mosorul se scoate în sus. din jurul graifărului. prin orificiul transportorului. aţa inferioară e scoasă sub formă de buclă de către aţa acului.7) ajunge la ac (8). iar cu degetul se ridică închizătorul montat pe mijlocul graifărului. d) Introducerea şi scoaterea mosorului din graifărul montat pe maşină Mosorul se scoate uşor dacă plăcuţa de închidere din partea stângă a acului se trage spre stânga. Înainte de începerea lucrului se face ungerea în locurile indicate în funcţie de tipul maşinii. ajunge la debitorul-întinzătorul de fir (3).6. Operaţiile se execută în ordine inversă la introducerea mosorului şi suplimentar aţa se trece pe sub peniţa suveicii. Mărimea pasului cusăturii este dependentă de mişcarea transportorului. se va anunţa mecanicul de întreţinere. În cazul sesizării a orice fel de dereglări sau deficienţe punctele de ungere în funcţionarea maşinii. e) Scoaterea aţei inferioare a graifărului Ţinând aţa superioară cu mâna şi rotind încet roata volantă spre persoana de deservire. 4.c) Înfilarea aţei superioare Aţa de la bobină trece prin dispozitivul de frânare (1) de unde ajunge la regulatorul de tensiune (2). Forţarea maşinii dereglate sau defecte conduce la deteriorarea pieselor componente.5. cu ajutorul unei pensule. după care prin conducătorul de fir (4. a plăcii acului. Începerea şi terminarea coaserii se face numai în poziţia superioară a debitorului întinzătorului de fir prevenind astfel ieşirea aţei din ac. f) Întreţinerea maşinii Este necesară îndepărtarea zilnică a scamelor adunate pe piesele exterioare din zona transportorului. manetă situate pe capul maşinii sau pe masa maşinii. Aţa inferioară împreună cu aţa superioară se trag în spate sub picioruşul maşinii.

În celelalte cazuri. Reglarea aţei inferioare se realizează prin acţionarea şurubului de strângere a peniţei suveicii. legătura dintre aţe se face la mijlocul materialelor. Reglarea tensiunii aţei superioare se face cu dispozitivul de frânare a aţei. Dacă tensiunea aţelor este corectă. . Se recomandă lucrul cu tensiunile aţelor reduse la minim evitând astfel strângerea materialului de cusut. b) Reglarea tensiunii aţei Reglarea tensiunii aţei are o influenţă hotărâtoare asupra calităţii cusăturii. b. împletirea celor două fire se realizează la mijlocul materialului. a. Tensiunea aţei creşte prin strângerea piuliţei şi se micşorează prin slăbirea acesteia.tensionare slabă a firului de aţă din ac.tensionare corectă. când unul dintre cele două fire este mai mult tensionat decât celălalt.La maşinile de cusut piele reglarea pasului cusăturii de poate face printr -un buton aflat pe capul maşinii în apropierea roţii volant. ochiul se formează aproape de suprafaţa materialului sau chiar la suprafaţă. în mm. Gradaţiile corespund diferitelor mărimi ale pasului cusăturii. Când firul de aţă din mosor şi cel din suveică sunt bine reglate.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful