SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN LONG GANG 96900,BELAGA ,SARAWAK.

KERTAS KERJA KELAS INTENSIF UPSR 2012

“ TOWARDS EXCELLENCE”
Kertas Kerja Disediakan Oleh : En. Hawing Yah Guru Besar SK Long Gang, Belaga.

. 2) Kelas Tambahan biasa digantikan dengan satu program baru iaitu Kelas Intensif UPSR 2012 mengambil analogi latihan intensif dalam bidang sukan.RASIONAL 1) Ada keperluan yang amat tinggi menambahbaik pelaksanaan Kelas Tambahan biasa yang telah dilaksanakan sejak awal tahun.

. teknik.prestasi calon-calon UPSR 2012 akan melonjak dari 29.taktik melalui penyampaian berkolaborasi dalam pengajaran dan pembelajaran.11% ( Percubaan Pertama UPSR 2012) ke 60%( Ujian Akhir Kelas Intensif UPSR 2012) dan sekaligus mencapai sasaran UPSR 2012 sekolah dan Daerah Belaga iaitu Bahasa Malaysia sebanyak 86%. 2) Guru-guru dapat merasai keberkesanan kaedah. Matematik sebanyak 76% dan Sains sebanyak 86%.Bahasa Inggeris sebanyak 60%.OBJEKTIF 1) Di akhir program ini.

W. • Jadual pelaksanaan adalah seperti berikut: HARI ISNIN SUBJEK MATEMATIK MASA 1430 PM 1630 PM JURULATIH UTAMA EN. JURULATIH EN. MUHD. MOHD. HAWING YAH. JUBIN ANYI EN. MIGU JOK EN. FAIZ KELAS 6 AMANAH 6 BESTARI 6 CEKAL 6 AMANAH 6 BESTARI 6 CEKAL 6 AMANAH 6 BESTARI 6 CEKAL 6 AMANAH 6 BESTARI 6 CEKAL SELASA BAHASA INGGERIS 1430 PM 1630 PM RABU BAHASA MALAYSIA 1430 PM 1630 PM KHAMIS SAINS 1430 PM 1630 PM • Ujian saringan untuk semua calon akan diberi pada penghujung bulan Julai 2012 dan Ogos 2012 berdasarkan isi-isi latihan yang telah diberi sepanjang program. EN. MAXWELL EMPAM AK MUNIE EN. DENNIS NYURANG EN. DIBBIT JU MDM. BUNGAN TINGANG MR. ABD ADI B. IBRAHIM EN. AHMAD EN. BROERY AK JAGARK EN. REGINALD JANGAN EN.MOUSU B. ADAM AWEK PN. MURENG MANG EN. BENNY MADZIHI PN. . ALICE AWING CIK MADELINE NYIPA EN.PHILIP AK BRAOH EN. SAHRIL B. • Program ini akan berlangsung setiap petang mulai hari Isnin hingga hari Khamis pada jam 1430 petang hingga 1630 petang.M.PELAKSANAAN • Program ini akan bermula pada 16 Julai 2012 sehingga 07 September 2012. MADING EN. FAIZUL MR. DROTHY JAMES MR. FIRDAUS PEN. CHARLEY DOMINIC MDM. OLIVER AK TOI MR.

. • Program ini dianggap berkesan bila setiap calon UPSR ada menunjukkan peningkatan dalam prestasi mereka ( Markah Asal – Markah Terbaru Calon ) • Tindakan susul akan dijalankan bagi mempastikan ada kemajuan. • Kertas Ujian Klon ( dibina oleh Panitia Matapelajaran/ JU/PJU ). Ujian Percubaan Bulan Julai dan Ujian Percubaan Bulan Ogos. • Kertas Ujian dari Buku Kerja Model UPSR. BAHAN UNTUK LATIHAN DAN UJIAN • Kertas Ujian Lepas ( previous years UPSR papers).• Bahan ujian akan disediakan oleh Jurulatih Utama dengan kerjasama Penolong Jurulatih Utama. Aktiviti pengayaan dan pemulihan dijalankan dalam kelas masingmasing oleh Jurulatih Utama dan Penolong Jurulatih. PENGESANAN KEMAJUAN MURID/CALON • Analisis 3 buah ujian akan diambil kira iaitu keputusan Ujian Percubaan Pertama UPSR . Daerah Belaga.

KEY PERFORMANCE INDICATOR PROGRAM Semua calon dari setiap kelas ada menunjukkan lonjakkan dalam markah Bahasa Malaysia. Allah Memberkati . Matematik dan Sains pada ujian akhir program dan UPSR sebenar. Bahasa Inggeris.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful