PEPINIERELE HIDA vă oferă nectarini altoiti pe Prunus cerasifera din soiurile: CARDINAL, REDHAVEN, INKA si SUNCREST.

Soiurile sunt prezentate in ordinea coacerii lor. Click pe fiecare imagine pentru a gasi detalii si imagini la fiecare soi.

Cardinal Soi originar din S.U.A. Caracteristicile fructului: Fructul este mijlociu (140 g), sferic, asimetric, galbenportocaliu acoperit cu rosu-carmin; pulpa este galbena, cu slabe infiltratii rosii sub epiderma, semiconsistenta, fin aromata, aderenta la sambure. Formeaza multe fructe gemene. Caracteristicile pomului: Pomul semiviguros, productiv, cu flori campanulate, sensibil la ger si Taphrina. Maturitatea de consum: se recolteaza la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie.

 

Redhaven Soi obtinut in S.U.A si difuzat in productie in anul 1940. La noi este soi de baza in plantatiile comerciale. Pomul semiviguros, foarte productiv, sensibil la ger si Taphrina, rezistent la bacterioza. Are frunze destul de mari, glandele reniforme, iar florile sunt campanulate. Este caracterizat de productivitate sistematica, mare, buna capacitate de adaptare. Rezistent la scaderile de temperatura din timpul iernii. Fructele sunt mijlocii, de 150 g , sferice, potrivit de asimetrice, cu pielita subtire, fin pubescenta, are culoare galbena-aurie, marmorata si striata cu rosu-carmi inchis, pe cea mai mare parte din suprafata. Pulpa este aurie, cu infiltratii slabe langa sambure, consistenta, suculenta, dulce si armonios acidulata, fin aromata, neaderenta la sambure, foarte buna pentru masa si industrializare. Perioada de maturare: a doua decada a lunii iulie.

Inka
INKA Descrierea pomului: Este un soi polonez, are creștere viguroasă mai ales în primii ani. Intră pe rod de timpuriu și dă randamente mari produce constant și abundent. Este destul de rezistent la îngheț și boli cum ar fi putregaiul și bacteriozele. Descrierea fructelor. Este un soi cu fructul mare (150-180g), de formă sferică ușor ovală. Culoarea de bază este galben închis, acoperită în mare parte cu roșu deschis.Pulpa este galbenă, suculentă, ușor crocantă şi neaderentă la sâmbure. Fructele sunt folosite pentru consumul în stare proaspătă precum şi pentru prelucrare. Epoca de coacere: a 2-a decadă a lunii august

Suncrest

Caracteristicile pomului Ø Pomul de vigoare medie, fertilitate mare, sensibilitate scazuta la fainare, rezistenta mare la transport si manipulare, aspect comercial destul de atragator. Ø Produce sistematic, are productivitate foarte mare. Datorita productivitatii excelente, si a fructelor valoroase, aspectuoase este soiul cel mai bun în perioada sa de coacere. Caracteristicile fructului Ø Este de marime mare (130 g), forma sferica – turtita, cu varful usor tesit. Coaja de culoare galbena cu coloratura bordo pe 60-80 % din suprafata, este fin pubescenta. Ø Pulpa galbena, langa sambure se coloreaza in rosu, consistenta, cu gust armonios. Sambure de marime medie, bombat, neaderent. Perioada de coacere este la mijlocul lunii august.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful