Deset najboljih vježbi za ravan trbuh

Ravan stomak bez nakupina sala nalik na jastučiće san je gotovo pa svake djevojke. No, salo kao da se najradije voli nakupljati baš na tom vidljivom mjestu. Tada se obično skriva načinom oblačenja i sličnim trikovima. Ipak, osoba koja tako nešto skriva svjesna je da je problem tu i zapravo bi najsretnija bila kada bi salo nestalo. No, da do toga dođe, potrebno je uložiti dosta truda i volje, odnosno puno vježbati. Evo koje vježbe savjetuju neki od najpoznatiji fitness stručnjaka, a koje će vas s vremenom dovesti do ravnog trbuha. Samo hrabro naprijed!

Vježba 1

Sjednite na pod s nogama ispruženim ispred sebe. Potom se lagano nagnite na leđa i oslonite na laktove. Podignite obje noge pod kutom od 45 stupnjeva te zadržite. Nakon toga jednu nogu savijte u koljenu tako da koljeno povučete prema bradi, dok je druga noga i dalje ispružena. Naizmjence radite isto s obje noge u dva seta po 8 do 10 puta za svaku nogu. Ovom vježbom se učvršćuju trbušni mišići, a dobro djeluje i na mišiće zdjelice.

Vježba 2

Legnite na pod na leđa. Ruke ispružite iznad glave, a noge podignite od poda pod kutom od kojih 45 stupnjeva. Potom podignite obje ruke ispružene ispred prsa te podignite gornji dio tijela dok su noge još uvijek u jednakom položaju. Dižite i spuštajte gornji dio tijela koliko možete. Ova je vježba odlična za sve trbušne mišiće. Kod ove je vježbe posebno bitno disanje pa kod dizanja tijela treba izdahnuti, a kod spuštanja udahnuti jer se ovako još više aktiviraju svi mišići.

Vježba 3

Ispružite tijelo i držite težinu na ispruženim rukama i nogama, s licem prema tlu. Potom jednu nogu savijte u koljenu i podignite prema rukama, s tim da lijevu nogu treba zategnuti prema lijevoj ruci, a desnu prema lijevoj ruci, dakle malo u stranu, kako bi zatezanje bilo što intenzivnije. Nakon što ste izmijenili obje noge nekoliko puta, savijte ih u koljenima zajedno i privucite prema prsima. Ovom se vježbom topi mnogo kalorija, a treba je ponavljati u 3 seta po 12 do 15 puta, s odmorom između setova.

LJ. Također.com. a odlična je za izdržljivije trbušne mišiće. Ova nam vježba stiže iz joge. da do toga dođe. Evo koje vježbe savjetuju neki od najpoznatiji fitness stručnjaka. Osvježite svoj izgled neobičnim nakitom za trepavice! . Ipak. Photoxpress. ruke ispružite ispred sebe u ravnini s nogama. a koje će vas s vremenom dovesti do ravnog trbuha. odnosno puno vježbati. No. Tada se obično skriva načinom oblačenja i sličnim trikovima. Ovako držite od 30 sekundi do minute te ujednačeno dišite. Samo hrabro naprijed! N.. potrebno je uložiti dosta truda i volje. salo kao da se najradije voli nakupljati baš na tom vidljivom mjestu. Teen385 » Moda » Ljepota i zdravlje Deset najboljih vježbi za ravan trbuh Ravan stomak bez nakupina sala nalik na jastučiće san je gotovo pa svake djevojke.Vježba 4 Sjednite na pod i ravno ispružite noge te ih podignite pod 45 stupnjeva. osoba koja tako nešto skriva svjesna je da je problem tu i zapravo bi najsretnija bila kada bi salo nestalo. a leđa ispravite.com Provjeri još. Foto: Shape.. No.J.

a dobro djeluje i na mišiće zdjelice. . dok je druga noga i dalje ispružena. Ovom vježbom se učvršćuju trbušni mišići. Naizmjence radite isto s obje noge u dva seta po 8 do 10 puta za svaku nogu. Podignite obje noge pod kutom od 45 stupnjeva te zadržite. Nakon toga jednu nogu savijte u koljenu tako da koljeno povučete prema bradi. zelenoj i crvenoj Video: Novi američki reality show šokira gledatelje i ruši rekorde Vježba 1 Sjednite na pod s nogama ispruženim ispred sebe.Zima u bojama: Kombinacije u žutoj. Potom se lagano nagnite na leđa i oslonite na laktove.

a kod spuštanja udahnuti jer se ovako još više aktiviraju svi mišići. Dižite i spuštajte gornji dio tijela koliko možete. Ova je vježba odlična za sve trbušne mišiće. . Ruke ispružite iznad glave. Potom podignite obje ruke ispružene ispred prsa te podignite gornji dio tijela dok su noge još uvijek u jednakom položaju.Vježba 2 Legnite na pod na leđa. a noge podignite od poda pod kutom od kojih 45 stupnjeva. Kod ove je vježbe posebno bitno disanje pa kod dizanja tijela treba izdahnuti.

savijte ih u koljenima zajedno i privucite prema prsima. a desnu prema lijevoj ruci. s licem prema tlu. Nakon što ste izmijenili obje noge nekoliko puta. Potom jednu nogu savijte u koljenu i podignite prema rukama. dakle malo u stranu.Vježba 3 Ispružite tijelo i držite težinu na ispruženim rukama i nogama. Ovom se vježbom topi mnogo kalorija. s tim da lijevu nogu treba zategnuti prema lijevoj ruci. s odmorom između setova. a treba je ponavljati u 3 seta po 12 do 15 puta. . kako bi zatezanje bilo što intenzivnije.

a leđa ispravite. . ruke ispružite ispred sebe u ravnini s nogama. a odlična je za izdržljivije trbušne mišiće. Ovako držite od 30 sekundi do minute te ujednačeno dišite.Vježba 4 Sjednite na pod i ravno ispružite noge te ih podignite pod 45 stupnjeva. Također. Ova nam vježba stiže iz joge.

Stisnite mišiće trbuha. a noge nekoliko centimetara podignute iznad poda. . zdjelicu lagano podignite prema gore. Ponavljajte vježbu u tri seta po osam puta. Treneri kažu da ćete ovom vježbom jednostavno osjetiti kako se salo gubi s trbuha. Stopala neka budu ispružena.Vježba 5 Legnite na leđa s ispruženim nogama. a kada dođu do brade. noge savijte u koljenima te povucite prema bradi. a ruke skupite ispod glave koja vam je podignuta.

Naizmjence radite isto s obje noge u dva seta po 8 do 10 puta za svaku nogu. Podignite obje noge pod kutom od 45 stupnjeva te zadržite.Vježba 1 Sjednite na pod s nogama ispruženim ispred sebe. dok je druga noga i dalje ispružena. . Nakon toga jednu nogu savijte u koljenu tako da koljeno povučete prema bradi. Potom se lagano nagnite na leđa i oslonite na laktove. a dobro djeluje i na mišiće zdjelice. Ovom vježbom se učvršćuju trbušni mišići.

Vježba 2 Legnite na pod na leđa. a kod spuštanja udahnuti jer se ovako još više aktiviraju svi mišići. Potom podignite obje ruke ispružene ispred prsa te podignite gornji dio tijela dok su noge još uvijek u jednakom položaju. . Dižite i spuštajte gornji dio tijela koliko možete. Ruke ispružite iznad glave. Ova je vježba odlična za sve trbušne mišiće. a noge podignite od poda pod kutom od kojih 45 stupnjeva. Kod ove je vježbe posebno bitno disanje pa kod dizanja tijela treba izdahnuti.

dakle malo u stranu.Vježba 3 Ispružite tijelo i držite težinu na ispruženim rukama i nogama. Potom jednu nogu savijte u koljenu i podignite prema rukama. savijte ih u koljenima zajedno i privucite prema prsima. a desnu prema lijevoj ruci. s odmorom između setova. kako bi zatezanje bilo što intenzivnije. Nakon što ste izmijenili obje noge nekoliko puta. a treba je ponavljati u 3 seta po 12 do 15 puta. s licem prema tlu. . Ovom se vježbom topi mnogo kalorija. s tim da lijevu nogu treba zategnuti prema lijevoj ruci.

Ovako držite od 30 sekundi do minute te ujednačeno dišite. Ova nam vježba stiže iz joge. a leđa ispravite. ruke ispružite ispred sebe u ravnini s nogama. a odlična je za izdržljivije trbušne mišiće.Vježba 4 Sjednite na pod i ravno ispružite noge te ih podignite pod 45 stupnjeva. Također. .

a noge nekoliko centimetara podignute iznad poda. Stopala neka budu ispružena. zdjelicu lagano podignite prema gore. noge savijte u koljenima te povucite prema bradi. Ponavljajte vježbu u tri seta po osam puta.Vježba 5 Legnite na leđa s ispruženim nogama. a kada dođu do brade. a ruke skupite ispod glave koja vam je podignuta. . Stisnite mišiće trbuha. Treneri kažu da ćete ovom vježbom jednostavno osjetiti kako se salo gubi s trbuha.

mekanu loptu. Ruke ispružite iznad glave te podižite gornji dio tijela i ispružite ruke do stopala bez savijanja nogu u koljenima. a ispod stopala stavite malenu. Ponavljajte do 15 puta. Ova nam vježba stiže iz pilatesa. . a kičmu savijte u oblik slova C.Vježba 6 Legnite na pod na leđa.

dok je druga noga i dalje ispružena. Naizmjence radite isto s obje noge u dva seta po 8 do 10 puta za svaku nogu. . Dižite i spuštajte gornji dio tijela koliko možete. a kod spuštanja udahnuti jer se ovako još više aktiviraju svi mišići. Potom podignite obje ruke ispružene ispred prsa te podignite gornji dio tijela dok su noge još uvijek u jednakom položaju. Ova je vježba odlična za sve trbušne mišiće. Kod ove je vježbe posebno bitno disanje pa kod dizanja tijela treba izdahnuti.Vježba 1 Sjednite na pod s nogama ispruženim ispred sebe. Potom se lagano nagnite na leđa i oslonite na laktove. a noge podignite od poda pod kutom od kojih 45 stupnjeva. Vježba 2 Legnite na pod na leđa. Ruke ispružite iznad glave. Podignite obje noge pod kutom od 45 stupnjeva te zadržite. Nakon toga jednu nogu savijte u koljenu tako da koljeno povučete prema bradi. a dobro djeluje i na mišiće zdjelice. Ovom vježbom se učvršćuju trbušni mišići.

a treba je ponavljati u 3 seta po 12 do 15 puta.Vježba 3 Ispružite tijelo i držite težinu na ispruženim rukama i nogama. dakle malo u stranu. Potom jednu nogu savijte u koljenu i podignite prema rukama. s tim da lijevu nogu treba zategnuti prema lijevoj ruci. s odmorom između setova. s licem prema tlu. a desnu prema lijevoj ruci. kako bi zatezanje bilo što intenzivnije. Nakon što ste izmijenili obje noge nekoliko puta. . savijte ih u koljenima zajedno i privucite prema prsima. Ovom se vježbom topi mnogo kalorija.

a odlična je za izdržljivije trbušne mišiće. a leđa ispravite. Ova nam vježba stiže iz joge.Vježba 4 Sjednite na pod i ravno ispružite noge te ih podignite pod 45 stupnjeva. Također. . ruke ispružite ispred sebe u ravnini s nogama. Ovako držite od 30 sekundi do minute te ujednačeno dišite.

Stisnite mišiće trbuha. noge savijte u koljenima te povucite prema bradi. Stopala neka budu ispružena. zdjelicu lagano podignite prema gore. a noge nekoliko centimetara podignute iznad poda. a kada dođu do brade. a ruke skupite ispod glave koja vam je podignuta.Vježba 5 Legnite na leđa s ispruženim nogama. Treneri kažu da ćete ovom vježbom jednostavno osjetiti kako se salo gubi s trbuha. . Ponavljajte vježbu u tri seta po osam puta.

Ova nam vježba stiže iz pilatesa. mekanu loptu. Ruke ispružite iznad glave te podižite gornji dio tijela i ispružite ruke do stopala bez savijanja nogu u koljenima. a kičmu savijte u oblik slova C. . Ponavljajte do 15 puta. a ispod stopala stavite malenu.Vježba 6 Legnite na pod na leđa.

Vježba 7 Legnite na leđa na pod. . kao da dižete teret na nogama. Dignite noge u zrak s koljenima lagano savijenima te stražnjicu podignite za nogama u zrak koliko možete. ruke neka budu ispružene uz tijelo. s dlanovima prema dolje. Ponavljajte oko 15 puta. kao da dižete teret na nogama. Dignite noge u zrak s koljenima lagano savijenima te stražnjicu podignite za nogama u zrak koliko možete. Ponavljajte oko 15 puta.

Ponavljajte deset puta. Potom pomičite ruke prema naprijed.Vježba 8 Stanite ravno. Malo savijte koljena te se nagnite prema naprijed tako da dotaknete tlo rukama. kao da hodate na njima i tako sve dok vam tijelo ne bude sasvim ispruženo. . a stopala neka budu lagano raširena. Potom se jednako vratite u početnu poziciju. kao da ćete raditi sklekove. s tima da ruke trebaju biti ispružene iznad glave što je dalje moguće. u širini kukova.

a noge savijte u koljenima sa stopalima na tlu. Stražnjica i donji dio leđa moraju čvrsto biti na podu. Ponavljajte 8 do 10 puta sa svake strane. Podižite glavu i ramena. ali tako da desni lakat ide prema lijevom koljenu i obratno. . Podignite glavu i ruke skupite iza glave.Vježba 9 Legnite na leđa.

Ova je vježba odlična za sve trbušne mišiće. Dižite i spuštajte gornji dio tijela koliko možete. dok je druga noga i dalje ispružena. a kod spuštanja udahnuti jer se ovako još više aktiviraju svi mišići. Vježba 2 Legnite na pod na leđa.Vježba 1 Sjednite na pod s nogama ispruženim ispred sebe. Ruke ispružite iznad glave. Kod ove je vježbe posebno bitno disanje pa kod dizanja tijela treba izdahnuti. Ovom vježbom se učvršćuju trbušni mišići. Potom se lagano nagnite na leđa i oslonite na laktove. Podignite obje noge pod kutom od 45 stupnjeva te zadržite. a dobro djeluje i na mišiće zdjelice. Nakon toga jednu nogu savijte u koljenu tako da koljeno povučete prema bradi. Potom podignite obje ruke ispružene ispred prsa te podignite gornji dio tijela dok su noge još uvijek u jednakom položaju. . a noge podignite od poda pod kutom od kojih 45 stupnjeva. Naizmjence radite isto s obje noge u dva seta po 8 do 10 puta za svaku nogu.

dakle malo u stranu. a treba je ponavljati u 3 seta po 12 do 15 puta. s licem prema tlu.Vježba 3 Ispružite tijelo i držite težinu na ispruženim rukama i nogama. . Ovom se vježbom topi mnogo kalorija. s odmorom između setova. savijte ih u koljenima zajedno i privucite prema prsima. Potom jednu nogu savijte u koljenu i podignite prema rukama. s tim da lijevu nogu treba zategnuti prema lijevoj ruci. Nakon što ste izmijenili obje noge nekoliko puta. kako bi zatezanje bilo što intenzivnije. a desnu prema lijevoj ruci.

a odlična je za izdržljivije trbušne mišiće. Također. ruke ispružite ispred sebe u ravnini s nogama. . Ova nam vježba stiže iz joge. Ovako držite od 30 sekundi do minute te ujednačeno dišite.Vježba 4 Sjednite na pod i ravno ispružite noge te ih podignite pod 45 stupnjeva. a leđa ispravite.

a ruke skupite ispod glave koja vam je podignuta. a noge nekoliko centimetara podignute iznad poda. Stisnite mišiće trbuha. a kada dođu do brade. Stopala neka budu ispružena.Vježba 5 Legnite na leđa s ispruženim nogama. . Treneri kažu da ćete ovom vježbom jednostavno osjetiti kako se salo gubi s trbuha. Ponavljajte vježbu u tri seta po osam puta. zdjelicu lagano podignite prema gore. noge savijte u koljenima te povucite prema bradi.

a ispod stopala stavite malenu. a kičmu savijte u oblik slova C. Ruke ispružite iznad glave te podižite gornji dio tijela i ispružite ruke do stopala bez savijanja nogu u koljenima. mekanu loptu. Ponavljajte do 15 puta. Ova nam vježba stiže iz pilatesa.Vježba 6 Legnite na pod na leđa. .

Ponavljajte deset puta.Vježba 7 Legnite na leđa na pod. s tima da ruke trebaju biti ispružene iznad glave što je dalje moguće. kao da dižete teret na nogama. Ponavljajte oko 15 puta. kao da ćete raditi sklekove. s dlanovima prema dolje. . Dignite noge u zrak s koljenima lagano savijenima te stražnjicu podignite za nogama u zrak koliko možete. ruke neka budu ispružene uz tijelo. Malo savijte koljena te se nagnite prema naprijed tako da dotaknete tlo rukama. Vježba 8 Stanite ravno. kao da hodate na njima i tako sve dok vam tijelo ne bude sasvim ispruženo. u širini kukova. Potom se jednako vratite u početnu poziciju. a stopala neka budu lagano raširena. Potom pomičite ruke prema naprijed.

Podignite glavu i ruke skupite iza glave. a noge savijte u koljenima sa stopalima na tlu. Stražnjica i donji dio leđa moraju čvrsto biti na podu. Podižite glavu i ramena. Ponavljajte 8 do 10 puta sa svake strane.Vježba 9 Legnite na leđa. ali tako da desni lakat ide prema lijevom koljenu i obratno. .

Vježba 10 Noge raširite. sa šakama ispred sebe. a gornji dio tijela stavite u obrambeni položaj. koljena lagano savijte. . U ovom položaju nagnite se na lijevu stranu . a sve skupa treba ponoviti 10 puta. ispred pa na desnu stranu. Nakon ovoga gornjim dijelom tijela opišite kružnicu. Ovo je potez iz kickboxinga.