Bengkel Etiket dan Sosial

:

TERTIB / ADAB DI MEJA MAKAN
Tarikh: 27 Julai 2013 Tempat: Dewan Al-Ghazali Sekolah Kebangsaan Seri Tiram, Tanjong Karang Seri Tiram

Tanjong Karang. diiktiraf dan diamalkan dalam masyarakat sama ada dalam majlis rasmi atau bukan rasmi. amalan atau aktiviti. budi pekerti.0 Objektif Bengkel Etiket dan Sosial:Tertib / Adab di Meja Makan ini adalah untuk memberi peluang kepada pelajar PPG: 3. Kampung Seri Tiram Jaya.3 Berupaya mengurus diri dengan mempamerkan disiplin kendiri yang tinggi.2 Menggunakan ilmu dan kemahiran dalam pelaksanaan sesuatu tindakan. Cheras dan Institut Pendidikan Guru Kampus Pendidikan Islam. kebolehan berdikari dan penampilan diri yang sesuai. SK Sri Tiram. Selangor Darul Ehsan. 3. . Ia melibatkan amalan tingkah laku. Etika merupakan perkataan yang berasal dari Greek iaitu ethos yang membawa maksud satu bidang kajian yang dapat berfungsi sebagai penentu kepada perlakuan seseorang. 2. 3.0 Tujuan Mengemukakan Kertas Kerja Tujuan mengemukakan kertas kerja ini adalah untuk memohon kebenaran untuk mengadakan Bengkel Etiket dan Sosial:Tertib / Adab di Meja Makan daripada Guru Besar. Bandar Baru Bangi bercadang mengadakan Bengkel Etiket dan Sosial:Tertib / Adab di Meja Makan supaya murid-murid dapat mengamalkannya bila menghadiri sesuatu majlis jamuan rasmi. 3. Sehubungan dengan itu pelajar-pelajar yang sedang mengikuti Program Pengsiswazahan Guru Institut Pendidikan Guru Kampus Ilmu Khas. Protokol bermaksud etika dan tatasusila yang harus dipatuhi dalam perlaksanaan upacara.1 Memahami realiti persekitaran dan responsif secara positif kepada keadaan dan keperluan persekitaran yang berbeza.upacara tertentu berhubung dengan susunan keutamaan dalam pangkat dan status seseorang. Etika sosial merupakan satu tingkah laku dan sopan santun yang seharusnya seseorang lakukan semasa berinteraksi dengan individu atau masyarakat sekeliling. imej serta keyakinan diri yang baik.0 Pendahuluan Protokol merupakan perkataan yang berasal Yunani iaitu protokollen yang menggabungkan dua perkataan iaitu protos yang membawa maksud yang pertama dan perkataan koil yang bermaksud pelekat.1.

kekuatan dan kelemahan diri serta mengambil tindakan penambahbaikan secara berterusan. 7.45 – 12. Afriza bt. Shaarani En. Jarinah bt.30 pagi 8.45 – 11. Tanjong Karang . Sekolah Kebangsaan Seri Tiram.00 t/hari 9. Wan Jusoh Pendaftaran peserta Pengurusan majlis rasmi sekolah Rehat Tertib dan adab di meja makan Majlis penutup . Nasaruddin b. Wan Rohimi b.45 pagi 9.30 – 9. Mohd Sokhi En.0 Jadual Program 8.3. Mohd Solleh Halim b.0 Tarikh Pelaksanaan 27 Julai 2013 6. Abdul Halim b. Nasaruddin b.45 pagi 11. Mohd Yusop En.0 Tema BERADAP DAN BERSOPAN BUDAYA KITA 5.0 Ahli Jawatankuasa Pengerusi Timbalan Pengerusi Setiausaha Bendahari Ahli Jawatankuasa Pendaftaran Peralatan Bahan Cetak Dokumentasi Penceramah : : : : : : : : : Hj. Shaarani En. Mohd Saruwi Hj. Mohd Yusop En. Mohd Solleh Halim b. 3.0 Tempat Dewan Al-Ghazali. Wan Jusoh En. Mohd Sokhi Pn.4 Memupuk semangat berpasukan. Abdul Halim b.30 pagi 9. Norman Pn.30 – 9. bekerjasama dan bertanggungjawab dalam melaksanakan tugas secara berkumpulan. 4.5 Berupaya berfikir secara reflektif dan kritikal ke atas pengalaman. Selangor.0 Peserta Semua murid Tahun 6 8. Wan Rohimi b.00 – 8.

. Disediakan oleh: Diluluskan oleh: : : : : RM 60.00 : : RM 150. SK Sri Tiram. 45500 Tanjong Karang.10. Kampung Seri Tiram Jaya.00 RM 150.00 RM 60.00 (HAJI NASARUDDIN BIN SHAARANI) Setiausaha Kokurikulum. Sumber Pendapatan 11. (KAMAL BIN YUSOFF) Guru Besar. SK Sri Tiram.1 Sekolah JUMLAH 12. 45500 Tanjong Karang. Kampung Seri Tiram Jaya.00 RM 30.3 Peralatan JUMLAH 11. Anggaran Perbelanjaan 10.00 RM 150. Selangor Darul Ehsan. Penutup Program ini juga diharapkan dapat mencapai objektifnya dan memberi manfaat serta kesan positif kepada semua pelajar PPG dan murid SK Sri Tiram.1 Fail 10.2 Bahan bercetak 10. Selangor Darul Ehsan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful