You are on page 1of 4

All Exam Guru - Exam Material for all Exams

All Free Sample Papers, Solved Model Papers, Solved Question Papers, Bank Sample Papers, UPSC Sample Paper, B.Ed Solved Papers, General Awareness Solved Papers, Indian Competitive Exams, Railway Recruitment Board Exams Paper, SSC Sample Paper , CBSE Sample Paper , Employment News , Results etc.
Search

General Knowledge

Exam Papers

Science Quiz

IAS Papers

Latest News Latest:

COURT TO DECIDE ON SANJIV BHATT`S BAIL PLEA

UMUC Cybersecurity Degree www.umuc.edu/cybersecurity Earn a BS/MS in Cybersecurity online. Enroll for Spring 13 now. Grants For Online Schools www.classesandcareers.com/schools You May Qualify For School Grants. No Obligation To Enroll. Apply Now! Liberty University Online www.LibertyOnlineDegrees.com Interested in Computer Accountancy? Get your Accounting degree online! Nursing School Online www.Chamberlain.edu Earn Your RN To BSN in 3 Semesters. Online, Affordable & User Friendly! UPSC IAS IAS Exam SBI Exam
ShareThis

Test Exam

UPSC Papers Clerk Exam UPSC Exam Exam Sample

General Science Objective Questions

CSEP Practice Exams www.SystemsEngineeringPrep.com 100% Online - Starting from $34.95 24/7 Unlimited Access Online MRI Review Course www.iacionline.com Get instant access to a complete MRI registry review. Free Demo! ITT Tech www.ITT-Tech.edu Education for the Future. Over 130 Locations. Learn More! Earn CME Online www.MedPageToday.com/Free-CME Free CME & CE Courses Credit Articles listed by Specialty (Free sexy video mode) www.TVGenieApp.com Free tool that lets you set the mood on video sites. Try Now! MA in Homeland Security Northeastern.edu Your Country Needs You. Earn Your Master's in Homeland Security! 6 Week GRE Class $499 www.sherwoodtest.com In-Person Classroom Course, On-Site The Nationwide Value Leader EIT FE exam VIDEO review www.cyberglut.com DVD set of 31 hours of FE/EIT exam VIDEO materials & handouts $30 only College Admission Help Counseling

2
Share

Submit

0
saves Delicious
ShareSidebar

More Questions > [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ]


1. The first synthetic fibre made by man was (A) Rayon (B) Nylon (C) Polyester (D) Terycott 2. Which variety of glass is heat resistant ? (A) Hard glass (B) Flint glass (C) Pyrex glass (D) Bottle glass 3. Which of the following is used for removing air bubbles from glass during its manufacture ? (A) Fledspar (B) Arsenic oxide (C) Potassium Carbonate (D) Soda Ash 4. What are soaps ? (A) Salts of silicates (B) Ester of heavy fatty acids (C) Sodium or potassium salts of heavier fatty acids (D) Mixture of glycerol and alcohol 5. Which of the following is used in making artificial sweetener saccharine ? (A) Benzene (B) Toluene (C) Phenol (D) Aniline 6. Rayon is chemically (A) Glucose (B) Amylase (C) Cellulose (D) Peptin 7. Which of following is used as a filter in rubber tyres? (A) Graphite (B) Coal (C) Coke (D) Carbon Black 8. In vulcanization, natural rubber is heated with (A) Carbon (B) Sulphur (C) Silicon (D) Phosphorus 9. Which type of fire extinguisher is used for petroleum fire ?

Get help on Admission from HT Campus Student Name:


Student Name

Email:
Email

Mobile Number:
Mobile Number

Course Category:
Select C ourse C ategory

Current City:
Select C urrent Location

Year Of Entrance:
Select Year Of Entrance

I agree to T&C and allow htcampus to contact me

Labels 10 Success Sutras to Crack IAS Exam Abbreviations Agriculture Air Force Recruitment Test Arithmetic Awards
converted by Web2PDFConvert.com

(A) Foam type (B) Soda acid type (C) Powder type (D) None of these 10. Which is/ are the important raw materials in cement industry ? (A) Limestone (B) Gypsum & Clay (C) Clay (D) Limestone & Clay 11. Which of the following is the petroleum wax ? (A) Bees wax (B) Carnauba wax (C) Paraffin wax (D) Jojoba wax 12. Which of the following fibres is generally preferred for making gauze and lint ? (A) Cotton (B) Rayon (C) Nylon (D) Terylene 13. Rubber is coagulated from latex by adding (A) Hydrochloric acid (B) Acetic acid (C) Sulphuric acid (D) Carbonic acid 14. Paper is manufactured by (A) Wood and resin (B) Wood, Sodium and Bleaching powder (C) Wood and bleaching powder (D) Wood, Calcium, hydrogen sulphate and resin 15. Which synthetic fibre is known as artificial silk ? (A) Cotton (B) Rayon (C) Terylene (D) Nylon 16. Deep blue colour is imparted to glass by the presence of (A) Iron oxide (B) Cupric oxide (C) Nickel oxide (D) Cobalt oxide 17. The combustible material at the tip of a safety match stick is (A) Sulphur (B) Manganese dioxide (C) Phosphorus (D) Antimony sulphide 18. Which of the following roofs provide better protection against fire ? (A) Cement slab (B) Asbestos sheet (C) Reinforced concrete (D) None of these 19. The material used for bleaching paper pulp is (A) Chlorine (B) Caustic soda (C) Sodium Hypochlorite (D) Lime 20. Which of the following is a protein ? (A) Wool (B) Starch (C) Natural rubber (D) Cellulose 21. Soap is a mixture of sodium or potassium salts of (A) Monocarboxylic acid (B) Glycerols (C) Dicarboxylic acid (D) Tricarboxylic acid 22. Which of the following material is used to prepare blue-black ink ? (A) Gallic acid (B) Tannic acid (C) Ferrous sulphate (D) All of these 23. The type of glass used in making prisms and lenses is (A) Soft glass (B) Pyrex glass (C) Jena glass (D) Flint glass 24. Carbon tetrachloride fire extinguisher should not be used in closed room because it produces poisonous glass called (A) Carbon Monoxide (B) Phosphine

Awards B.Ed. Entrance Exams Bank Clerk Exams Bank PO Exams Best Interview Tips Biology Books and Authors Botany Career Planning Civil Services Examination Combined Defence Services Examinations Commerce Common Admission Test (CAT) Competitive Examination Books Competitive Preparation Magazines Computer Awareness CPMT Entrance Exams Current Affairs Questions Current GK CV Writing Tips Economic Glossary Educational Videos Employment News English Speaking Tips Expected Questions for Forthcoming Exams Facts about India Fake University Alerts First in... Forthcoming Competitive Exams 2013 Free SMS Fun Time : Funny Pictures Fun Time : Funny Videos Fun Time : Hottest Wallpapers Fun Time : More Wallpaper General Ability Test General Awareness General Awareness Solved Questions Papers General English General Insurance Corporation of India (GIC) Exams General Knowledge General Science General Science Objective Questions General Studies General Studies Solved Papers General Studies Solved Questions Papers Geography Objective Questions Haryana SSC Sub-Inspectors Exams Heads of Important Offices Hindu Gods Wallpaper IBPS Solved Papers Important Facts India States and Cities Questions Indian Cricket GK Indian Economy Objective Questions Indian History

converted by Web2PDFConvert.com

(C) Phosgene (D) None of these 25. Which of the following is commonly called a polyamide ? (A) Rayon (B) Orion (C) Terylene (D) Nylon Answers: 1. (B) 2. (C) 3. (B) 4. (C) 5. (B) 6. (C) 7. (D) 8. (B) 9. (C) 10. (D) 11. (C) 12. (B) 13. (B) 14. (D) 15. (B) 16. (D) 17. (D) 18. (B) 19. (C) 20. (C) 21. (A) 22. (D) 23. (D) 24. (D) 25. (D)

Indian History Objective GK Indian Polity Objective Questions Interview Question Bank Inventions and Discoveries Jammu and Kashmir Common Entrance Test Jharkhand PCS Civil Judge Exams KBC Questions ( ) Know India Latest Who's Who

0 comments: Post a Comment


Enter your comment...

Law Law Questions List of... Madhya Pradesh P.C.S. Exams Marketing Aptitude Medical Entrance Examinations Mental Ability Tests Model Paper

Comment as:
Publish

Select profile...
Preview

Money and Banking Objective GK MP P.S.C. State Service Exams National Defence Academy Numerical Ability Test

Older Post Subscribe to: Post Comments (Atom) There was an error in this gadget There was an error in this gadget

Home

Newer Post

Objective General Knowledge Questions Objective GK Questions Personalities : Past and Present Political Science Popular Quotations Premier Institute ( ) Previous Question Papers Public Administration Quantitative Aptitude Questions Quiz Questions and Answers Quizzes Railway Recruitment Board Examinations RAS/RTS Exams Reasoning Test Results Sample Paper Solved Papers Solved Papers 2009 Solved Papers 2010 Sports Staff Selection Commission Exams Success Wallpapers Syllabus Teacher Eligibility Test (TET) Teaching Attitude and Aptitude Test Terminology Top Colleges and Institutes in India Trained Graduate Teacher Exams Travel and Tourism Examinations Union Public Service Commission Exams United Nations (UNO) Objective Questions Uttar Pradesh P.C.S. Exams Uttarakhand PCS Exams West Bengal PCS Exams

converted by Web2PDFConvert.com

Zoology


Subscribe via Email Enter your Email Address:
Subscribe

Delivered by FeedBurner

Popular Posts (Last 30 Days) Top GK Questions in hindi PDF Download

(General Knowledge Questions) PDF


File Himachal Pradesh Objective GK Cabinet Ministers of India 2013 (Latest) General Knowledge Questions in hindi PDF Download Lekhpal Recruitment in Uttar Pradesh 2013 - 6000 Vacancies National Insurance Company Administrative Officer Previous Papers

2013
Punjab Objective GK General Science Objective Questions
Like Send 308 people like this. Sign Up to see what your friends like.

Free Wallpapers Download and Free General Knowldege | Free Exam tips

converted by Web2PDFConvert.com