You are on page 1of 3

LILITH, ISPITA CARE ÎNALŢĂ SAU DISTRUGE

Lilith reprezintă unul din cele mai importante elemente karmice ale unei teme de a cărei apariţie este răspunzătoare excentricitatea orbitei lunare. Dacă, pentru orbita Lunii, Pământul se află într-unul din focare celălalt rămâne neocupat purtând denumire de Lilith sau Luna neagră. În toate mitologiile popoarelor Lilith întruchipează idealul unei fiinţe inferioare, negative, materialiste care se foloseşte de formele sale pentru a seduce. Zoharul vorbeşte de Lilith ca fiind prima femeia a lui Adam, deosebit de frumoasă, dar foarte capricioasă, refuzând orice dominaţie masculină. I se plângea lui Adam de modul în care acesta îşi îndeplineşte datoria conjugală, cerând egalitate între sexe. Într-un conflict cu creatorul său Lilith pronunţă numele secret (Yahve), după care fu izgonită din grădina Edenului. Ea îl va întâlni apoi pe Samuel (Satan) căruia îi va deveni soţie. Fenicienii denumeau faza descrescătoare a Lunii, Luna neagră, care era tot timpul în opoziţie cu Luna albă (faza crescătoarea Lunii). Prin Lilith astrologii identifică tipul de karmă care predispune la conflicte, angoase, răutate, invidie. Este femeia rea dintr-o temă masculină şi bărbatul rău dintre temă feminină. Trebuie însă să se înţeleagă că Lilith nu inventează nimic, ea scoate la suprafaţă problemele pentru a putea a fi eliminate. Mulţi oameni cred că Dumnezeu în nespusa sa dragoste ne dă şi aceste greutăţi să le ducem pentru că e bun şi milos. Este dea dreptul jalnic pentru cineva să creadă o asemenea absurditate. Omul îşi creează toate aceste tendinţe inferioare prin perseverenţa în stări vicioase, frică, egoism, invidie, lipsă de iubire. Pentru a putea evolua va trebui să-şi golească sacul cu răutăţi şi să înveţe să folosească energia nu pentru decădere, ci pentru evoluţie. În această ipostaza

1

discipolilor li recomandă cultivarea încrederii. tot ceea ce nu este încă pregătit să evolueze. În aceste momente elementelor de pământ li se va accentua teama de sărăcie. Primul element pe care îl zdruncină este încrederea. Evul Mediu ar fi cea mai indicată. boală fizică sau psihică. Aspectele planetelor cu Lilith nu sunt numai malefice. indiferenţa oamenilor ridicată la rang de modă. Evoluţia implică un efort interior.Lilith devine deschizătoarea de drumuri. cu fanatismul religios ş. Pe unele dintre ele va trebui întâi să le legiferăm pentru ca apoi să le acceptam. locurile. Chiar dacă intervalul de timp care ne separă este de câteva sute de ani.] Poziţia Lunii negre în case şi zodii comportă doar diferenţe de nuanţă. [. dar mai ales călcâiul fatidic al lui Ahile.a. Zodiile de foc devin agresive pentru că oamenii. în oameni este un pericol ce trebuie evitat. o luptă cu un inamic invizibil. Este aici foarte mult asemănată cu aspectul terifiant al zeiţei indiene Kali. nu distrus. Fără recunoaşterea şi debarasarea de monştrii pe care i-am creat nu există evoluţie. Energiile evolutive ale acestui element karmic aminteşte de cele 12 munci ale lui Hercule. Se vor simţi trădate de prieteni. asta pentru a dovedi o dată în plus cât de aproape suntem de ceea ce incriminăm. ci în toate scrierile mistice ale lumii. Testul încrederii nu este consemnat doar de astrologie ca fiind primul examen spiritual.. dar mult mai puternică decât toţi aceştia la un loc. care distruge tot ceea ce este impur şi ignorant. situaţiile le inspiră un puternic sentiment de frică. răului pe care l-am creat pentru a putea fi conştientizat şi apoi depăşit. cu terifiantul Saturn. creează mari dezechilibre energetice la nivelul structurii planetare. astăzi la fel ca în trecut ne confruntăm cu prostituţia. Pierderea încrederii în sine. Semnele de apă se vor retrage într-o lume artificială. intervine Lilith care dă forţă cutremurelor de pământ. Luna neagră nu exclude sfârşitul tragic. Dacă ar fi să desemnăm o perioadă istorică reprezentativă pentru Lilith. rude. cu tenebrosul Pluton. Vor deveni fatalişti sau îşi vor căuta fiinţe masochiste pe măsura sadismului lor. Ura colectivă între naţiuni.. zeitatea care se sacrifică trăind în tenebre pentru ca totul să fie controlat şi omul să nu devină sclavul naturii sale inferioare. cu crima organizată. parteneri şi vor pune la cale un plan de atac. Şi pentru a arăta că oricât de haotice ar fi dezechilibrele ele sunt controlate. furtunilor. Semnele de aer vor căuta 2 . de tentaţiile la care era supus Ulise cel invincibil. Ea caută mai curând o planetă căreia să-i trezească latura ascunsă decât o casă sau o zodie unde să se poată ascunde. în care adversarul trebuie cucerit. Din această cauză Lilith este asemuită cu aprigul Marte. de intrigi. această perioadă sumbră a istoriei ne reprezintă. Plină de crime. de războaie.

IX) aduce nativului inhibiţii în relaţii.ro/articole/4_Lilith. Poziţia Lunii negre în cadranul III (casele VII. Pe Ascendent individul se refuză pe sine ca persoană. pe Descendent îşi refuză partenerul. Importanţa Lunii negre în tema natală este aceea de a concentra într-un punct toate problemele cu care se confruntă nativul. Este convins că oamenii din jurul său au personalităţi contradictorii şi ajunge să se integreze într-un cerc de cunoştinte după modelul pe care şi-l impune (Maurice Chevalier. http://www. George Gershwin. Dacă este plasată în cadranul I (casele I. Francesco Franco). dar rigid cât este nevoie să-şi apere un prieten (Mahatma Gandhi. Se teme de necunoscut (Prinţesa Diana. Lipsa unei viziuni globale îi vor face să privească doar în spate şi numai pe drumul pe care au mers lăudându-se cu rezultatele muncii lor. îşi va căuta tot timpul preocupări. să se conformeze unor standarde exterioare pentru a putea fi apreciat (Carlos Castaneda. V. Eisenhower. Edgar Cayce). prin tot ceea ce face. II. invidios pe reuşita celorlalţi şi foarte complexat. XI. Când va ocupa cadranul II (casele IV. Atunci când Lilith ocupă cadranul IV (casele X. Locul unde se află Lilith într-o temă este pentru astrologi punctul unde blocajul karmic va fi cel mai evident. Ea promite elevarea rapidă prin depăşirea problemelor pe care le indică. Este flexibil atunci când susţine un grup. meserii care să-l situeze pe poziţie a doua. Regina Elisabeta II. Neil Armstrong. fără Dumnezeu. Conjuncţia ei cu Fundul Cerului aduce nativului sentimente tulbure despre valorile umane. O TERAPIE MODERNA " Editura Junimea. Albert Einstein). Iaşi. Atunci când se află în conjuncţie cu Mijlocul Cerului. Importanţa Lunii negre în cadrane se accentuează atunci când ea se situează în conjuncţie strânsă cu o axă auxiliară. Lilith îl face pe om să credă că se poate descurca fără autocunoaştere. Benito Musolini. XII) îl face pe om suspicios cu sine. p. 2002. VIII. Frederico Felini. Tipul valoros îşi maschează nesiguranţa ascunzându-se în spatele instituţiei. Are dificultăţi în a se pune în valoare şi deşi doreşte să fie o persoană importantă în grup. Defectele fizice îl sperie şi caută.coser. morocănos. Walt Disney. Woody Alan. 127-129 3 . Va fi descurajat. despre realizările oamenilor prin eforturi proprii. rece. Steven Spielberg). III) nativul va pune foarte puţin preţ pe eforturile sale.argumente în tot ceea ce le iese în cale. VI) nativul va acorda valorilor individuale o importanţă minimă. Vorbesc mult pentru că nu au nimic de spus. Dwight D. "ASTROLOGIA.htm Gheorghiţă COŞER. Nu are încrederea în nimeni şi nici în el.