You are on page 1of 1

WW

WR

SPORT IN UW STREEK

OostendeWesthoek
TRIATLON KWARTTRIATLON VAN IZEGEM

Heeft u nieuws voor ons? Mail naar Pieter Fransen en Bert Huys
sportwest@nieuwsblad.be

20

HET NIEUWSBLAD VRIJDAG 16 AUGUSTUS 2013

SPORT IN UW STREEK 21

WESTVLAANDEREN
WIELRENNEN
ELITE Z/C & BELOFTEN
BEERNEM KEVIN DELTOMBE In de vierde van dertien ronden glipten dertien renners uit het peloton, van 92 man, weg. Half koers moest de wedstrijd echter worden stilge legd. Een groep wielertoeristen die uit de te genovergestelde richting kwam, werd verrast en enkele van hen kwamen ten val. Er was geen doorkomen meer aan. Twintig minuten later en met twee ronden minder werd op nieuw gestart. Bij de koplopers was de fut er wel uit en zij werden weer ingelopen. Tachtig renners trokken samen naar de streep waar Ke vin Deltombe het haalde voor Arne Casier. (gl) MEULEBEKE GEERT VERMOOTE De plaatselijke Frederik Verkinderen tekende voor de eerste aanval. Nadien waagden Matthi as Allegaert en Geert Vermoote hun kans. De beslissing viel echter pas in de tweede wed strijdhelft, toen David Geldhof en Vermoote de krachten bundelden. In de spurt stond geen maat op Vermoote. De Koreaan Kyunggu Jang won de spurt voor de derde plaats. De verdere ereplaatsen gingen naar Allegaert, Kevin Nei rynck, Frederik Decaesteker, Verkinderen, Pas cal Colaert en Thomas Vanbesien. (tvm) BESELARE KESS HEYTENS De wedstrijd werd al snel in een beslissende plooi gelegd. Gianni Marchand, Kim Borry, Jens Wallays, Kristof Meerschaert, Nills Pauwels, Ludwig Desreumaux, Charlie Blondeel, Kess Heytens, Jurgen Francois en Ward Lapiere bun delden al in de vierde van zeventien ronden met succes de krachten. In de finale poogde nog een omvangrijke groep de kloof te dichten maar dit mislukte. Op de hellende aankomst strook snelde Heytens naar zijn eerste bloe menruiker voor Lapiere, Marchand, Borry en Wallays. (gow)

WIELRENNEN NIEUWELINGEN WESTVLAANDEREN CYCLING TOUR

VOETBAL 3DE KLASSE A

Eerste podiumplaats
Pieter Heemeryck domineerde gisteren de kwarttriatlon van Izegem van start tot aankomst. Voor Bart Colpaert werd het als derde zijn beste plaats ooit voor eigen volk. Bij de vrouwen werd het voor Joke Coysman de elfde zege van het seizoen.
WILLY GOOSSENS Omdat de watertemperatuur 21 graden bedroeg, werd er in Izegem met wetsuit gezwom men. Hoe dan ook lagen de twee snelsten meteen aan de leiding. Bart Colpaert en Pie ter Heemeryck kwamen met een voorsprong van tien se conden op Kjel De Hertog aan wal. Deze keer mocht er tij dens het fietsen niet gestay erd worden. Heemeryck trok meteen fors door om aan een 40 kilometer lange solotocht te beginnen, die hem bij de wissel een bonus van twee minuten opleverde. Ook tijdens de slotloop ben ik nog fors doorgegaan, aldus Heemeryck, die met een rian te voorsprong de Markt be reikte. In de finale rende de jonge Jelle Geens nog over Colpaert naar de tweede plaats. Toch mijn eerste podium plaats in Izegem, lachte een tevreden Colpaert. Tijdens het zwemmen probeerde ik mijn concurrent nog af te schudden, maar het lukte me niet. Ook tijdens het fietsen had ik geen antwoord op de versnelling van Heemeryck. Als specialist op de lange af stand mis ik uiteraard een

Koksijde wint, Torhout en Izegem spelen gelijk


VV KOKSIJDE ST. WETTEREN 5 0
De eerste dreiging kwam van de bezoekers via Christiaens, maar doelman Cool hield de opener van het bord. Na het eerste kwartier nam de thuisploeg de wedstrijd definitief in handen. Vanstechelman, Ternier en Hillewa ere troffen eerst nog doelman Otte op hun weg, maar net voor en meteen na het half uur zetten Vanstechelman en Hillewaere de ruststand op het bord. Meteen in de herne ming werd de score verdubbeld door op nieuw Hillewaere en Ternier. Op het uur te kende Nico Vandendriessche met een atoomschot voor de zware eindscore. (gl)
SCHEIDSRECHTER: Van Driessche DOELPUNTEN: 26 Vanstechelman 10, 35 en 48 Hillewaere 20 en 30, 51 Ternier 40, 61 N. Van dendriessche 50. KOKSIJDE: Cool, De Loore, Ternier (65 Simos), A. Vandendriessche (74 Dildick), Reuse, Lagrou (65 Krasniqi), Vanstechelman, N. Vandendriessche, Hil lewaere, Vanraefelghem, Tamsin. WETTEREN: Otte, Buysens, Novo, Christiaens (75 Heirwegh), Thybaert, Denys, Buyse, Vanruykens velde (62 Delaruelle), Romont, Elaut (52 Planck aert), Van Lierde.

Nog geen dipje gekend


Stan Dewulf zal niet op een inspanning kijken in de vijfde editie van de West Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelin gen. De aanval is de beste verdediging, stelt de veelwinnaar.
MICHEL VANDEN HEEDE Mijn conditie staat nog altijd op punt. Op het Belgisch kam pioenschap tijdrijden in Mal degem werd ik tweede achter Sacha Weemaes. Ik was blij met mijn zilveren plak, ver telt Stan Dewulf. Enkele da gen voordien was ik door pech slechts 26ste geworden in de nationale testtijdrit in An greau. Gelukkig kon ik zondag die ontgoocheling doorspoe len. Dewulf mikt op een goed eindklassement in de West Vlaanderen Cycling Tour. Van de opeenvolging van in spanningen heb ik geen schrik. Ik ben een renner die snel herstelt. Het speelt in mijn voordeel dat we drie da gen op rij moeten rijden. Dit seizoen heb ik soms twee keer na elkaar gekoerst in het weekend. De tweede dag was ik nooit slecht. Van de ploegentijdrit op za terdagmiddag heeft de klepper van Wielerteam Ieper ook geen schrik. Het moet lukken om de schade te beperken. We komen zeker niet onvoorbe reid aan de start. We hebben enkele keren getraind op deze discipline. Tijdens die oefen sessies liep het vlot. Intussen heeft Dewulf zeven zegestreepjes achter zijn

Bart Colpaert boekt zijn beste plaats ooit voor eigen volk

ingevallen Mathias Van den Berghe kwam dicht bij de 20. Een kopbalgoal via Cornelis zorgde voor de late gelijkmaker. (rm)
SCHEIDSRECHTER: Daemen DOELPUNTEN: 58 Delie 10, 80 Cornelis 11 BRAKEL: De Cabooter, Kjell Knipping, Houtekier, Kaj Knipping, Maes (67 M. Van den Berghe), Ja cobs, Haezebroeck, K. Van den Berghe (86 De Coe ne), MakongaTara, Leroy (71 Martens), Delie. IZEGEM: Vonck, Ollivier, Diallo (46 Verzele), De Deygere, Deveugele, Vandoorne, Vandewalle, Cog he, Cornelis, Vercouter (76 Vandille), Jadot (46 Scheldeman). GELE KAART: De Deygere

Stan Dewulf wil drie dagen op rij zijn visitekaartje afgeven


naam staan. Al vanaf mijn eerste wedstrijd voelde ik dat het goed zat. Ik heb nog geen enkel dipje gekend. Misschien lukt het me de komende dagen om nog een keer te scoren. Dat het om vlakke ritten gaat, deert me niet. Ik heb al op alle soorten omlopen gewonnen. Sacha Weemaes wordt de te kloppen man. Hij is sterk en snel. Ik zal sowieso voor de aanval moeten kiezen. Het zal niet simpel zijn om de blok ken van Avia Crabb Cycling Team, ZannataLotto Cycling Team Menen en Balen BC te ontwrichten, maar ik ga me alleszins dubbel plooien, stelt Dewulf, die door zijn aanwe zigheid in de WestVlaande ren Cycling Tour vandaag niet kan deelnemen aan de man che van de Beker van de Vlaamse Ardennen in Zingem. Zijn leidersplaats komt even wel niet in het gedrang gezien zijn grote voorsprong.

SK SINTNIKLAAS RUPEL BOOM

1 2

SCHEIDRECHTER: Deckers DOELPUNTEN: 7 Ventose 01, 18 Beyens 02, 64 De Vos 12 SINTNIKLAAS: Kevelaerts, Aerts, Schurmann, Geldof, Gaye (39 De Vos), Van Oppens, Kenzo, De Paepe (74 Weuts), Schoonjans, Laref (29 Laeren bergh), Mauro. RUPEL BOOM: Frans, Snoeys, Mertens, Ventose, Laureys, De Troetsel (62 Cornelissen), Beyens (73 El Yazidi), Kocaslan, Van Der Westerlaken, Poorters, Pellegriti. GELE KAARTEN: Laref, Schoonjans, Mertens

JUNIOREN
LAUWE NOAH GRANIGAN Robbe Casier was bij elke aanval betrokken. Halfweg koers was hij er opnieuw bij toen een kopgroep van zeven ontstond. Hij ging op pad met Django Legrand, Bright Vansteenkiste, Stef Slagmulders, de Amerikaan Noah Granigan, Ma nolito Balcaen en Tjorven Desplenter. Granigan en Vansteenkiste trokken licht afgescheiden de slotronde in. Balcaen kwam nog terug maar moest in de sprint nipt de duimen leggen voor Granigan, die zijn eerste Europese zege boekte. Vansteenkiste vervolledigde het podium.
(gow)

LONDERZEEL KM TORHOUT

0 0

KSV TEMSE FC DENDER

1 2

Bart Colpaert: Als specialist op de lange afstand mis ik een stuk explosiviteit. Foto: Bart Vandenbroucke stuk explosiviteit. Hannes Cool eindigde achter David De Grooff op de vijfde plaats. Linde Herreman en Linda Vi tova waren sneller weg dan Coysman; die bij de wissel te gen een achterstand van meer dan twee minuten aankeek. In de eerste fietsronde ging het totaal niet, vertelde Coy sman. Maar daarna kwam ik weer in mijn ritme. In zover re dat ik na het fietsen nog slechts een halve minuut goed te maken had. Maar die kloof was snel gedicht. In de loopfinale kon ik nog een flink eind uitlopen op Deldae le. De derde plaats was voor Lieselot Bossuyt.

Sterke eerste helft van Londerzeel dat de be zoekers volledig overklaste. De eerste kans was nochtans voor Torhout, maar Ternest gleed uit toen hij maar voor het intrappen had. Dan begon het recital Londerzeel. Car lier trof Capelle en luttele minuten later be landde een loeier van Heyvaert via Capelle tegen de staak. Op het halfuur via Heyvaert Caluw de mooiste fase van de match, maar weer was het kader spelbreker. Torhout kwam na de rust in de wedstrijd, vooral om dat Londerzeel door zijn beste krachten heen zat. Doelman Kempeneer was echter paraat op pogingen van Coppine en Pyck. (fjm)
SCHEIDSRECHTER: Vanlommel LONDERZEEL: Kempeneer, Caluw, Vangrunder beek (76 Badi), Stoclet, Scheers, Carlier, Heyvaert, Valcke, Van den Winckel (76 Verhoeven), Pannis, Dellevoet. TORHOUT: Capelle, De Keyser, Blieck, Ternest (58 Pyck), Vandenheede, Vlaeminck, Savaete, Depoor ter, De Loof (19 Schotte), Coppine, Devriendt. GELE KAARTEN: Van den Winckel, Ternest, Coppi ne

SCHEIDSRECHTER: Vermeiren DOELPUNTEN: 32 01 Papassarantis (str.), 02 , 12 DHuyvetter TEMSE: Renier, Lardenoit, De Corte (78 Bonne), Pelgrims, Vertonghen, Kawaya (57 Ringoot), Cee say, Onyeka, Stabel, De Langhe (57 Proost), DHuyvetter DENDER: Wauthy, Hias, Vandermeeren, Colin, Droeven, Neve, Weeghmans, Papassarantis, Mo ding (71 Vinck), Bourguignon (69 Diansangu), Van Eyk (82 Pruna) GELE KAARTEN: Kawaya, Bourguignon, De Lang he, Papassarantis, Vertonghen RODE KAART: Colin (2x geel)

NIEUWELINGEN
MEULEBEKE HEIKO HOMRIGHAUSEN Tieltenaar Joren Derammelaere was de eerste aanvaller van de dag. Ook de plaatselijke Seppe Lannoo liet zich zien. Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van vier. In de eindspurt toonde de Duitser Heiko Homrighausen zich de snelste. De Waal Quentin Therain werd tweede voor provinciaal kampioen Shayne Pruvoost en Pier re Goebeert. Op ruim een halve minuut won Ar ne Clicteur de spurt voor de vijfde plaats. Mat thias De Rycke werd zesde voor Frederik Maes, Tijn Decock en smaakmaker Derammelaere.
(tvm)

Naar CT Menen
Volgend seizoen zal Dewulf deel uitmaken van CT Menen. Na mijn tweede plaats in de interclub in Koksijde hebben diverse ploegen me gecontac teerd. Bij Menen zal ik een stapje vooruit kunnen zetten. Bovendien tref ik daar Pieter jan Delerue, met wie ik vaak op pad trek, aldus de hardrij der. De WestVlaanderen Cycling Tour start vandaag met een rit in Wielsbeke. Morgen zater

SV BORNEM SK DEINZE

1 2

Weinig te beginnen tegen Joke Coysman


Bij de vrouwen, waar Jolien Lewyllie in laatste instantie forfait moest geven wegens een koortsaanval, viel er wei nig te beginnen tegen Joke Coysman, die er haar elfde zege van het seizoen pakte. Het was Charlotte Deldaele die als verwacht met de snel ste zwembeurt uitpakte. Ook

OLSA BRAKEL KFC IZEGEM

1 1

SCHEIDSRECHTER: De Roover DOELPUNTEN: 30 Verhoeven 10, 60 Persoons 11, 87 Deschacht 12. BORNEM: Baert, Vleminckx, Lodders, Spies, Ob bers, Geets, Ivens, De Meersman (63 Minea), Put (71 Hermans), Dhaeseleer, Verhoeven. DEINZE: Laleman, Buysse, Longueville, Delanoy, Gueye, Declercq, Van De Velde, Beckers (78 De Pessemier), Nkuman (84 Deschacht), Van Der Be ke (54 Feys), Persoons. GELE KAART: Geets

Veelwinnaar Stan Dewulf: Mijn conditie staat nog altijd op punt. Foto: Bart Vandenbroucke dag staat een ploegentijdrit over 5,8 kilometer in Oostro zebeke op de rol. Daarna volgt nog een halve etappe in lijn, met negen plaatselijke ronden in Meulebeke. Zondag vindt in Rekkem de slotetappe plaats. 26 ploegen, waaronder het na tionaal Amerikaans team, ma ken hun opwachting.

KALENDER
ELITE Z/C & BELOFTEN Moorslede: 67 km. Start: 18u. Kk: Sporthal, Ie perstraat NIEUWELINGEN Wielsbeke: 1ste rit van de WestVlaanderen Cycling Tour over 68 km. Start: 17u. Kk: Sport hal Hernieuwenburg

Kjell Knipping en Leroy voor de thuisploeg en Coghe en Cornelis bij de bezoekers, von den telkens uit vrije trap niet de weg naar het doelkader. Na aandringen van Jacobs duwde doelman Vonck de bal tegen de paal. Vonck had in het derde kwartier drie sublie me tussenkomsten na kansen van Delie en Haezebroeck. Na de rust vond Delie eerst Vonck op zijn weg. Een voorzet via Makonga Tara streelde de dwarsligger. Na assist van Maes tikte Delie de bal tegen de netten. De

ATH SV OUDENAARDE

2 0

SCHEIDSRECHTER: Gleton DOELPUNTEN: 32 Dissa 10, 72 Mbessa 20. ATH: Hochepied, Ruggeri, Bourlard, Keromest, Eck haut, Hospied (83 Delys), Frise (69 Milito), Leleux, Cousin, Mbessa, Dissa (88 Sonko). OUDENAARDE: Dutoit, De Wilde (75 De Cocker), Raes (75 Hughelier), Wille, Van Kerckhoven, Ver speeten (66 Ben Ahmed), Van Nieuwenhuyze, Martens, Frutos, Mezine, Vervaeke. GELE KAARTEN: Raes, Leleux, Bourlard, Mezine

WIELRENNEN
ALLE CATEGORIEN

VOETBAL
1STE KLASSE

1STE PROVINCIALE

KV OOSTENDE Laurent Depotre trainde donderdag wegens ziekte niet mee. Nyasha Mus hekwi traint wel nog steeds bij KVO, ondanks de verstreken deadline van het laatste bod naar zijn ZuidAfrikaanse club. Er zou nu toch schot in deze zaak komen. (rpo)
4DE KLASSE

Giovanni Houthoofd al weg bij Wevelgem


De (korte) samenwerking met Giovanni Houthoofd werd be eindigd. Houthoofd speelde vorig seizoen bij Vlamertinge, was er goed voor 35 doelpun ten. Vorige zondag op de ploegvoorstelling zagen beide partijen het nochtans best zit ten. In overleg, na een discus sie met de voorzitter, hebben we besloten om uit elkaar te gaan, zegt Houthoofd. (fvm)
2DE PROVINCIALE

SK EERNEGEM Ghysel (enkel) en Delrue (kuit) zijn hoogst onze ker voor het eerste competi tieduel zondag tegen FC Char leroi. Dekeyzer (schouder) kan in principe spelen. Jonckheere is pas na Nieuwjaar weer be schikbaar. (dl) KVK WESTHOEK De eerste com petitiematch tegen Winkel wordt op woensdag 21 augus tus om 18.30 uur gespeeld. (kv)

SV DIKSMUIDE In de Diksmuid se regio gonst het van de ge ruchten dat voorzitter Claude Vindevogel ontslag zou nemen bij de tweedeprovincialer. De KSVDvoorzitter ontkent dit

met klem. Ik zal de club nooit in de steek laten, de jeugdwer king ligt me nauw aan het hart. Sowieso blijf ik voorzit ter tot het einde van het sei zoen 20132014, merkt Vinde vogel op. Ik wil me verder en gageren op juridisch, financieel, commercieel of ad ministratief vlak. De club is na een moeilijke periode weer op een gezonde financile basis geschoeid. Als een sterke man zich aandient, wat me niet on denkbaar lijkt in Diksmuide, sta ik het voorzitterschap af. Terwijl Dylan Dejonghe vorig jaar geen vrijgeleide voor een transfer kreeg van KVO deelde hij na een nochtans afgeronde transfer nu zelf mee te zullen passen. Zijn plaats in de Akern wordt ingenomen door Joachim Degraeve. (bl)

Yves Lampaert en Igor Decraene naar WK tijdrijden


Neoprof Yves Lampaert is ge selecteerd voor het wereld kampioenschap tijdrijden voor beloften in september in Firenze. Ook junior Igor De craene mag aantreden in Ita li. Bij de profs is Kristof Van dewalle geselecteerd. Julien Vermote is reserve. (tvm)
ELITE MET CONTRACT

spurtte gisteren naar de ze vende plaats in de vierde etap pe in het Nederlandse Vlij men. De Duitser Andre Grei pel toonde zich sneller dan Giacomo Nizzolo en Lars Boom, die de leiderstrui ver overde. (tvm)
ELITE & BELOFTEN

TOUR OF FJORDS De Rekkemse eliterenner zonder contract Louis Verhelst rijdt met Etixx Ihned CT de Ronde van de Fjorden (1618 augustus), een Noorse rittenkoers van eerste categorie. Ook Sep Vanmarcke maakt er zijn opwachting.
(tvm)

zevende. Paco Ghistelinck reed lek na 600 meter. Ook in de nationale testtijdrit in An greau en het BK in Maldegem kreeg de Heestertse belofte af te rekenen met een lekke band. Bert Van Lerberghe van VentilairSteria CT werd vier de in de eerste rit in lijn. Jor ne Carolus was de snelste in een massaspurt. Pieter Verwee was vijfde, Jasper Baert ze vende en Paco Ghistelinck tiende. (tvm)
ELITE Z/C & BELOFTEN

Darius Hillewaere maakte voor Koksijde twee van de vijf goals tegen Wetteren. Foto: VDB

UITSLAGEN
BEKER VAN WESTVLAANDEREN MANNEN (3DE RONDE) Reeks F:VeldegemDamme 42; Reeks N: Alveringem Heule 21, FC PoperingeLoReninge 30; Reeks O: SteenbruggeRekkem 43, RC LauweAalbeke 70. Reeks P: EmelgemKachtemMarke 52, Oostrozebeke FCT Menen 13.

VROUWEN (1STE RONDE) Zulte Waregem DHarelbeke 130; ElverdingeZonnebe ke 91; KnokkeZeebrugge FF 50; taden CSV Roeselare 013; MenenKortrijk 140; Club RoeselareDadizele 41; LeffingeBulskamp 12; OG Oostende AVeurne 03; DesselgemZulte Waregem E 71; MeulebekeEgem B 25; Club BruggeMoerkerke 24; Staden BTorhout 73.

ENECO TOUR Benjamin Verraes trok woensdag in de derde rit samen met Laurens De Vreese vroeg in het offensief. Nadien reed Jelle Wallays weg met drie man. Na die poging kon de Stadenaar van Topsport VlaanderenBaloise nog een kloof slaan met Laurens De Vreese, maar het peloton kwam terug. Jens Keukeleire

BELOFTEN

RONDE VAN OOSTVLAANDEREN Jonas Rickaert werd tweede in de proloog van de Ronde van OostVlaanderen voor be loften. De SintElooisVijven aar strandde na 4,5 kilometer op acht seconden van Edward Theuns van VL TechnicsAbu triek CT. Jochen Deweer was vierde en Bert Van Lerberghe

Wielerwedstrijd geneutraliseerd in Beernem nadat groep wielertoeristen op parcours kwam


De wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften van woensdagavond in Beer nem werd omstreeks half

koers twintig minuten geneu traliseerd. In een groep wie lertoeristen die in tegenover gestelde richting op het par cours reed, kwamen bij het zien van de wedstrijdwagen met rode vlag en met daar ach ter een kopgroep van dertien renners enkele van hen ten val. De weg was volledig ver sperd en de wedstrijdafgevaar digden van Wielerbond Vlaan deren neutraliseerden de koers. Twintig minuten later was de weg vrijgemaakt, maar de wedstrijd was ontsierd. Verder onderzoek moet uitwij zen hoe de wielertoeristen op het parcours kwamen en of zij de bevelen van een seingever hadden genegeerd. (gl) BEACHKRACHTBAL FINALES IN OOSTENDE Zaterdag worden in Oostende de finales van het strandkrachtbal geor ganiseerd. Bij de mannen lijkt het ongeslagen duo Grieve Timmerman de te kloppen

ploeg. Grootste uitdagers zijn de Menense teams Gobert Ampe, DurieuDemuynck, Le feverTrizzula en de Brugse broers DHoore. Of kunnen de Aalstse youngsters toch nog roet in het eten gooien? Bij de vrouwen zijn CoolVerdonck en ComeyneVan Bosstraeten favoriet na het forfait van de Maalse zusjes Bosma, die vo rig jaar de finale wonnen. (jvh) BEACHTENNIS MANCHE IN DE HAAN Net als voor de startmanche in Blanken berge besliste de organisatie om de aflevering in het Ant werpse Niel afgelopen week end niet te laten doorgaan. Dit weekend is de beachtenniska ravaan zeker wel te gast op het Sportstrand in De Haan. Za terdag staan DH Fun, DD Fun en DG Open op de kalender, zondag volgen DH Pro, DD Pro en DJ Oopen. Vooral DG Open wordt een opmerkelijke reeks. Meer info: www.beachten nis.be. (bl)