You are on page 1of 3

Intelligenter worden doe je zo. We willen allemaal slimmer worden, of niet?

Voor degene die dat wel willen, heb ik dit artikel geschreven met 6 manieren om beter te scoren op een IQ test. Voor meer tips ga je naar deze Engelse pagina:
http://www.mrpromoteboy.com/learning-for-school/increase-intelligence/

Of je bekijkt een van deze Engelse videos: http://www.youtube.com/watch?v=L7USEJLVGMQ http://www.youtube.com/watch?v=zCX08O-gKPY 1 Drink drankjes waar cafene inzit. We weten allemaal dat we niets kunnen doen als we ons moe voelen. Om je IQ te verhogen moet je je wakker voelen, en cafene kan daar bij helpen. Ik raad je aan om alleen in de morgen cafene te gebruiken, anders krijg je het zwaar met tip nummer 6. Cafene komt voor in koffie, thee en energiedrankjes, maar ik raad je het niet aan om veel energiedrankjes te drinken omdat deze rijk zijn aan suiker. Zorg er ook voor dat je koffie en thee niet te veel suiker bevatten.

2 Luister naar klassieke muziek. Deze tip is alleen handig als je gewent bent aan muziek op de achtergrond. Als je hier niet tegen kan dan raad ik je aan om verder te lezen. Maar voor degene die wel van muziek houden, lees maar door. Ikzelf hou erg van muziek, maar ik heb echter gemerkt dat ik me niet kan concentreren als er harde muziek wordt gedraaid. Ik ga dan alleen maar meezingen en raak mijn focus kwijt. Dat is waarom ik graag naar klassieke muziek luister, zoals Mozart als ik me moet

focussen. Dit omdat klassieke muziek meestal geen tekst bevat. Hierdoor ben ik klassieke muziek ook veel meer gaan respecteren.

3 begin met het beoefenen van een nieuwe vaardigheid. Naar mijn mening zou je altijd je best moeten doen om je hoeveelheid vaardigheden uitte breiden. Door hierop te letten doe je nieuwe vaardigheden op en wordt je een intelligenter persoon. Even een voorbeeld: je houd erg veel van lezen. Misschien is het dan een idee om eens wat te gaan joggen. Voor hetzelfde geld ga je het nog leuk vinden ook. Of leer jezelf eens een nieuwe taal. Het maakt niet uit wat je kiest als het maar iets is waar je nog niet zoveel van afweet.

4 Leer een ander wat jij al weet. Door een ander iets uit te leggen waar de leerling op dit moment moeite mee heeft help je niet alleen de andere persoon, maar ook nog eens jezelf. Omdat je nu niet alleen kijkt of je zelf alles wel weet, maar je leert ook om iets op een duidelijke manier uit te leggen. En als je dat lukt gaat je zelfvertrouwen ook nog eens omhoog wat natuurlijk altijd handig is.

5 Speel eens een spelletje Sommige mensen zien geen nut in het spelen van een online spel. Dit vind ik niet juist, ik geloof er in dat het spelen van een video spel bijdraagt aan het leren van vaardigheden die je in de toekomst nodig zou kunnen hebben. Je reactiesnelheid zal omhooggaan omdat je bij de meeste spellen erg snel op de veranderingen op het scherm moet reageren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via een microfoon

met mensen over de hele wereld te communiceren. Nu leer je hoe je sociale contacten moet leggen en onderhouden. En het is ook mogelijk dat de persoon een andere taal spreekt dan jij, nu leer je ook nog een vreemde taal te spreken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een offline spel te spelen zoals het oplossen van een Sudoku puzzel.

6 Slaap Na een lange dag vol leren heb je een goede nachtrust nodig hier zal iedereen het wel mee eens zijn. Echter krijgen veel mensen niet genoeg nachtrust. Probeer om zijn minst 8 uur te slapen per nacht. Moet je er om 8 uur in de ochtend uit, probeer dan niet laten dan twaalf uur de avond van te voren naar bed te gaan. Aangezien cafene en slapen over het algemeen niet samen gaan. Is het slim om voor het slapen gaan geen cafene houdende dranken te drinken.

Hopelijk heb je er wat aan gehad.