You are on page 1of 2

Luiz L. Hej - Da li volite sebe?

Evo 12 načina sa kojima možete početi! Predivna avantura samoljubavi.

Otkrila sam da postoji samo jedna jedina stvar koja leči svaki problem a to je: voleti sebe. Kada ljudi počnu da vole sebe svakog dana sve više I više, zapanjujuće je kako im se životi poboljšaju. Oni se osećaju bolje. Oni dobiju posao kakav žele. Imaju novac koji im je potreban. Njihove se veze ili poboljšaju ili razreše, a nove otpočnu. Voleti sebe je jedna predivna avantura; to je kao da učite da letite. Zamislite kada bi svi mi imali moć da letimo kad nam je volja? Kako bi to bilo uzbudljivo. Hajde da počnemo da volimo sebe odmah sada. Evo 12 zapovesti koje će vam pomoći da naučite da volite sebe:

Zaustavite sav kriticizam. Kriticizam nikad ne menja ništa. Odbijte da kritikjete sebe. Prihvatite sebe bukvalno onakvi kakvi ste. Svi se menjamo. Kada se kritikujete vaše promene su negativne. A kada podržavate sebe veše promene su pozitivne. Oprostite sebi. Pustite prošlost da ode. Učinili ste najbolje što ste mogli u tom trenutku sa razumevanjem, svesnošću I znanjem koje ste imali. Sada rastete I menjate se, I vaš ćete život živeti drugačije. Nemojte sebe zaplašivati. Prestanite da terorišete sebe svojim mislima. To je mučan način da živite. Pronađite mentalnu sliku koja vam donosi zadovoljstvo, I automatski zamenite vašu misao straha sa mišlju zadovoljstva. Budite nežni, prijatni I strpljivi. Budite nežni prema sebi. Budite prijatni prema sebi. Budite strpljivi prema sebi dok učite nove načine razmišljanja. Tretirajte sebe isto kako biste tretirali I nekog koga jako volite.

Radujte se. Ne mrzite sebe što imate određene misli. Počnite sada odmah I učinite najbolje što možete. Kriticizam lomi unutrašnji duh. Podržite sebe. Pronađite načina da se zabavite u svemu što radite. vi pronalazite nove pozitivne načine da ispunite te potrebe. Barem jednom na dan kažite: Volim te! Ja te zasita volim! Volite sebe…Učinite to sada. ili smršate. Oprostite I njima takođe. Pričajte sa svojim roditeljima dok gledate u ogledalo. Ne čekajte dok ne ozdravite. Pitati za pomoć kada vam je potrebna jeste akt vaše snage. sada. Hvalite sebe. Radite vežbe ispred ogledala. Posegnite za prijateljima I dopustite im da vam pomognu. Pohvala ga izgrađuje. A sada. Recite sebi koliko vam dobro ide u svemu što radite. Imajte ljubavi za vaše negativne navike. Setite se stvari koje su vas radovale kad ste bili mali. U kakvim vrstama vežbi vi najviše uživate? Blagosiljajte I poštujte hram u kojem obitavate. Dopustite sebi da izrazite radost življenja. Hvalite sebe koliko god možete. otpustite stare negativne načine razmišljanja. Naučite nešto o nutricionizmu. I zato sa ljubavlju. Samomržnja je mržnja sopstvenih misli.Budite prijatni prema svom umu. Zabavite se. Osmehnite se. Postarajte se za svoje telo. . Nežno promenite svoje misli. Izrazite rastući osećaj ljubavi koji imate prema sebi. Pronađite načina da se podržavate. Smejte se. Često pogledajte u vaše oči. Oprostite sebi dok gledate u ogledalo. Kakvo gorivo treba vaše telo kako bi imalo optimalni nivo energije I vitalnosti? Naučite o vežbanju. i Univerzum će se radovati sa vama. Priznajte sebi da ih kreirate da bi ispunili vašu potrebu. ili dok ne nađete novi posao. ili novu vezu. Uvrstite ih u svoj život.