You are on page 1of 2

Verantwoording websites De opdracht was om educatieve websites te bezoeken en deze een beoordeling te geven op een beoordelingsformulier.

Op het formulier staan allerlei onderdelen waar je dan op let en daarop gaf je aan of het onderdeel afwezig, zwak, matig of goed was. Ik vond dit een leerzame opdracht, omdat ik veel gebruik maak van dit soort sites voor mijn lessen op mijn stage. Door middel van het formulier, ben ik kritisch naar deze sites gaan kijken. Ik heb hier eerst nog nooit over nagedacht en naar gekeken. Door dat ik hier naar ben gaan kijken, weet ik beter welke sites ik goed kan gebruiken en welke minder goed. Onderbouw Website 1 Bobo: De site ziet er erg vrolijk uit. Kleine kinderen houden van veel kleur. Er zijn veel leuke spelletjes om te doen. Verder zit er ook geluid bij, dat maakt het voor de kinderen nog aantrekkelijker. Website 2 Nijntje: Deze site ziet er heel aantrekkelijk uit voor kleuters. Het is gemaakt naar de belevingswereld van een kind. Op de site kunnen ze veel doen, zoals spelletjes, luisteren naar muziek of naar een verhaal. Website 3 Bob de bouwer: Deze website ziet er ook aantrekkelijk uit voor kleuters. Maar het is jammer dat je er niet veel op kunt doen. Er staan geen spelletjes op of liedjes die je kunt beluisteren. Er kunnen eigenlijk alleen kleurplaten afgehaald worden. Website 4 Disney: Disney is natuurlijk erg leuk voor de onderbouw en bovenbouw. De startpagina site vind ik erg druk, waardoor je het overzicht eigenlijk een beetje kwijt raakt. Wel zijn er heel veel leuke spelletjes en filmpjes te bekijken. Middenbouw Website 5 Nieuws uit de natuur: Op veel scholen wordt naar het programma ‘nieuws uit de natuur’ gekeken. Dit is daarom een leuke aanvulling. Ze kunnen het nieuws lezen, spelletjes doen, meedoen aan een prijsvraag, vragen stellen, informatie opzoeken en nog veel meer. Kortom een leuke leerzame site. Website 6 Het klokhuis: Ik heb deze site gekozen, omdat ik deze site vaak in mijn lessen gebruik. Ik gebruik dan vaak afleveringen van klokhuis als introductie of verheldering van het onderwerp. Voor de kinderen is het ook erg leerzaam.

Bovenbouw Website 7 NS: De NS is heel erg bekend, vooral onder de studenten. Waarschijnlijk zullen de kinderen allemaal ook van het bestaan van de NS afweten. De NS geeft een overzichtelijk beeld en helpt je goed op weg waar je moet zijn. Website 8 Suc6les: Op deze site kun je ontzettend veel leuke lesideeën halen, maar er staat nog vrij weinig op verwerkt. Verder ziet het er allemaal wel overzichtelijk en netjes uit. Alle doelgroepen Website 9 Google: Google gebruik ik dagelijks om plaatjes of informatie op te zoeken. Het is een heel educatieve website, omdat er zoveel informatie te vinden is op deze site. De site is gemakkelijk te overzien en is overzichtelijk. Website 10 Leerspellen.nl: Dit is een hele overzichtelijke en leerzame site. Voor groep 1-8 staan er spelletjes en oefeningen op. Je kunt ook per vak aanklikken wat je wilt oefenen. Je kunt er voor alle groepen op terecht en dus ontzettend leuk om te gebruiken in het onderwijs. .