KERTAS KERJA KARNIVAL SUKAN INTEGRASI PERINGKAT SEKOLAH 2009

1. PENDAHULUAN Sukan adalah satu bentuk aktiviti yang boleh mengeratkan hubungan sesama murid dan guru. Dengan adanya aktiviti sukan sebegini akan mencetuskan semangat kesukanan dan pertandingan yang sihat di kalangan murid. Selain daripada itu, ia dapat dijadikan sebagai satu aktiviti kepada semua murid di samping memberikan kesedaran pentingnya sukan kepada semua. 2. OBJEKTIF 2.1 Meningkatkan pengetahuan dan kemahiran di dalam bidang permainan dengan lebih menyeluruh 2.2 Memberikan pendedahan kepada murid tentang pentingnya kecerdasan kepada kesihatan tubuh badan manusia 2.3 Membentuk sahsiah murid agar lebih berdisiplin dengan aktiviti permainan yang terancang 2.4 Mengeratkan ikatan silaturahim di antara semua murid dan guru melalui aktiviti yang diadakan bersama 2.5 Memupuk budaya saing yang positif di dalam suasana pertandingan yang komprehensif 3. TEMA “MINDA CERGAS,BADAN SIHAT ” 4. SASARAN Murid tahap 2 • Tahun 4 dan 5 sahaja 5. TEMPAT Padang , SK. Taman Bukit Indah 6. TARIKH 21 hingga 24 Julai 2009. 4.00 ptg- 6.30 ptg

Bola Baling Mini 2. Zainol (K) En. Zabidi b. Amirudin b. Md.En. Ahad : En.7.1 Bawah 10 dan 11 tahun -Lelaki. Normayadi b. PECAHAN PERTANDINGAN 3. Yaacob Disiplin Teknikal & Peralatan : Guru Pendidikan Jasmani dan Kesihatan : En. Zabidi b.KUMPULAN. Alias : Pn. Othman . PENYERTAAN 4.PERATURAN PERTANDINGAN 1. Mohd. Fahmi b. ANJURAN Pertandingan ini dianjurkan oleh Unit Kokurikulum SK. Othman : Pn. Zabidi b. Sharidah bt.KUMPULAN UMUR (LELAKI DAN PEREMPUAN) 1. Siti Syahidasalwa bt. Alias : En. JAWATANKUASA Penasihat Pengerusi Penyelaras Setiausaha Bendahari Jawatankuasa Pelaksana Raferi : 1) Bola Sepak Mini (21 dan 22 Julai 2009) -En. Yahaya PERATURAN.Bola Baling 4.1 Lelaki . Jarwis : Puan Zainap bt.2 Perempuan . Normayadi b. Samsudin 2) Bola Baling(23 dan 24 Julai 2009) . Nur Raihan bt. Yaacob Juru Gambar & Dokumentasi : Cik. Nur Raihan bt. Alias -En.Bola Sepak 3. Taman Bukit Indah 3.Pn.1 Setiap kelas tahun 4 dan 5 dibenarkan menghantar satu kumpulan untuk .Bola Sepak Mini -Perempuan. Normayadi bin Othman En.

1 Peserta tidak harus mendapat sebarang pertolongan di sepanjang pertandingan 5. BANTAHAN 8.3 Semua peserta mestilah sihat. KEPUTUSAN PENUH PERTANDINGAN YANG DIJALANKAN.4 Semua peserta diwajibkan mendapatkan kebenaran bertulis daripada ibu bapa penjaga melalui surat kebenaran yang diedarkan daripada pengurus pasukan masing-masing. 5.Pengurus pasukan mestilah terdiri daripada Guru Pendidikan Jasmani kelas masing.1 Semua bantahan hendaklah dikemukakan kepada Referi secara bertulis dan Wang cagaran RM 50.Naib Juara dan Tempat Ketiga akan Disediakan bagi setiap kategori dan umur. .1 Semua peserta dikehendaki memakai pakaian sukan sekolah dan boleh memakai jersi sekiranya ada dan berkasut 6.00 hendaklah disertakan 15 minit selepas pengumuman keputusan dibuat.mana peserta yang tidak memakai pakaian sukan tidak dibenarkan memasuki acara 7.Perlawanan diadakan secara kalah mati.2 Mana. Setiap kumpulan adalah tidak melebihi 10 orang termasuk simpanan bergantung kepada jenis pertandingan. PAKAIAN 6. 4. 4.2 Mana.mana peserta yang didapati melanggar syarat pertandingan akan dibatalkan hak penyertaannya 6.mana kumpulan yang menang dan akan layak ke pusingan seterusnya.masing. HADIAH 7.2 Kemenangan akan diberikan kepada mana.1 Hadiah bagi Juara . 8.Keselamatan murid adalah diutamakan.setiap pertandingan yang dianjurkan. PEMBATALAN 5.Mana-mana murid yang gagal berbuat demikian dilarang sama sekali mengambil bahagian. 4.

JADUAL PERLAWANAN BOLA SEPAK TAHUN 4 17 Julai 2007(Selasa) 17 Julai 2007(Selasa) 4 BESTARI 4 BESTARI 4 DINAMIK 4 PROG 4 CEMER 4 CEMER Separuh Akhir Pertama 4 BESTARI 20 Julai 2007 (Jumaat) Peringkat Akhir 4GEMILAN G 4HARAPA N Separuh Akhir Kedua 4 HAR 4 IMPIAN 4GEMILAN G 4 GEM 4GEMILAN G 4 ILTIZAM KEPUTUSAN RASMI PERLAWANAN BOLA SEPAK MINI JUARA NAIB JUARA TEMPAT-3 : 4 GEMILANG : 4 BESTARI : 4 HARAPAN JADUAL PERLAWANAN BOLA BALING (PEREMPUAN) TAHUN 4 17 Julai 2007(Selasa) 17 Julai 2007(Selasa) 4 PRO 4 ILTIZAM 4 ILT 4 GEMI CEMER BEST DINA IMP HAR Separuh Akhir Pertama Separuh Akhir Kedua Peringkat Akhir .

Sehubungan dengan itu. __________________. murid murid dapat mengenali sesuatu jenis permainan dengan lebih dekat. Normayadi b. Disediakan oleh. : 4 GEMILANG : 4 IMPIAN : 4 BESTARI . Jawatankuasa Pengelola.4GEMILANG 20 Julai 2007 (Jumaat) 4 GEMILANG 4GEMILANG 4IMPIAN 4IMPIAN 4BESTARI KEPUTUSAN RASMI PERLAWANAN BOLA SEPAK MINI JUARA NAIB JUARA TEMPAT-3 8. (En. PENUTUP Adalah diharapkan agar program ini akan mencapai objektif seperti yang telah direncanakan dan mendatangkan faedah kepada semua murid. Othman) Setiausaha .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful